Reprezentacja Polski jest w finale Mistrzostw 艢wiata. <jupi> <yeah> <brawo>
Kto by si臋 spodziewa艂 na pocz膮tku tych mistrzostw, 偶e POLSKA znajdzie si臋 w finale. Tam (w finale) spotkamy sie z organizatorami tych mistrzostw Niemcami. Jak mozna si臋 spodziewa膰 kibice niemieccy bed膮 8 zawdonikiem dla niemcow. Ale trzeba wierzyc w wygran膮 i w z艂oto. Raz z nimi wygralismy czemu ta historia mia艂aby si臋 nie powt贸rzy膰??
Dla mnie jest to du偶ym zaskoczeniem taka postawa naszej reprezentacji. Ogromnie si臋 ciesze, 偶e doczeka艂em czas贸w gdzie liczymy si臋 w sportach dru偶ynowych. Siatk贸wka, teraz Pi艂ka r臋czna a nawet ostatnio (pare miesiecy temu) zaczelismy grac bardzo przyzwoicie w pi艂ke no偶n膮.
Droga polak贸w do FINA艁U Mistrzostw 艢wiata
Polska - Argentyna 29:15 (12:9)
Polska - Brazylia 31:23 (15:13)
Polska - Niemcy 27:25 (14:12)
Polska - Francja 22:31 (12:11)
Polska - Islandia 35:33 (12:14)
Polska - Tunezja 40:31 (17:13)
Polska - S艂owenia 38:27 (17:13)
Polska - Rosja 28:27 (16:14)
Poslak - Dania 36:33
BRAWO. Juz teraz nale偶y im si臋 takie samo powitanie jak bylo siatkarzy.
POZDRAWIAM
to jeszcze tylko zeby zawodnicy pewnego sportu zespolowego, ktorego fanow jest najwiecej na Swiecie mogliby sie postarac o to samo... wcale bym sie nie obrazil, nawet jakby w finale przegrali 10-0.
Daniel Jackson
01-02-2007 - 21:34
Trz臋s艂o mnie, jakbym mia艂 padaczk臋 pod koniec regulaminowego czasu gry... ludzie... pierwszy mecz pi艂ki r臋cznej, jaki ogl膮da艂em z ch臋ci膮 i sam si臋 zmusi艂em do tego. Nie lubi臋 tego sportu... tzn. Wol臋 ogl膮da膰 pi艂k臋 i gra膰 w pi艂k臋, ale... hehe... w sumie to nie takie z艂e... emocje te偶 s膮

Ojej... to by艂o co艣...
Teraz tylko dokopa膰 Niemcom w finale i wr贸ci膰 do domu z mistrzostwem 艣wiata!
Musz臋 si臋 przespa膰...
Dobranoc.
Brawo Polacy!
Myslalem ze nie wytrzymaja kondycyjnie z wytrzymalymi Skandynawami a tu ich w 2 dogrywce rozbili.
Teraz czas na fruga wiktorie z Niemcami!
QUOTE(Daniel Jackson @ Feb 1 2007, 10:34 PM)
... emocje te偶 s膮

Ojej... to by艂o co艣...
[right][snapback]38637[/snapback][/right]
No to jest chyba jeden z nielicznych sportow gdzie szale zwyciestwa mozna przechylic w u艂amku sekundy. Drugim takim sportem moim zdaniem jest koszyk贸wka. Strasznie ogromne emocje s膮 przy tych sportach. Musze przyznac ze wieksze ni偶 w pilce noznej.
Musze sobie chyba sygnaturke zmienic <brawo>
black sheep
01-02-2007 - 21:43
Hyhy no nerwy mocne mnie trzyma艂y od ko艅c贸wki regulaminowego czasu gry. By艂 to chyba 5 mecz r臋cznej jaki kiedykolwiek (w ca艂o艣ci) obejrza艂am, a musz臋 przyzna膰, 偶e jestem zadowolona

Normalnie nie przepadam za tym sportem, za ogladaniem w TV bo gra膰 to gram, az si臋 kurzy

Graty dla Polok贸w, po finale szwaby nie bed膮 wiedzia艂y kt贸r臋dy na piwo w Berlinie.
Ma硑 Ksi笨e
01-02-2007 - 21:58
Kurde pierwszy raz ogl膮da艂em r臋czn膮:P ca艂kiem to fajne tylko nie wiem czy my byli艣my nie skuteczni, czy ich bramkarz gra艂 dobrze. Przestraszy艂em sie tej grypy, my艣la艂em 偶e b臋dzie gorzej bo troch臋 ch艂opak贸w by艂o chorych. Pieknie :] najpierw siatkarze, teraz szczypiorni艣ci mo偶e by tak pi艂karze co艣 wygrali

Czeka nas weekend pe艂en sportowych emocji
Pi艂ka r臋czna ma艂o mnie jak dot膮d obchodzi艂o...(Nawet nie wiem kto jest mistrzem Polski). Tydzie艅 temu nie potrafi艂bym wymienic ani jednego Polskiego zawodnika...No, a dzis juz kilka nazwisk znam... Szczegolnie do gustu przypad艂a mi gra Micha艂a Jureckiego..ch艂opak pokaza艂 klase w dogrywce! Dzis zrozumia艂em, 偶e jestem fanem nie tylko pi艂ki kopanej i siatkowki, ale r贸wniez pi艂ki rzucanej

To jest bardzo fajny sport... Nawet mecz LFC z Chelsea nie wywo艂a艂 u mnie tyle emocji co dzisiejsze widowisko...
Warto zaznaczyc, 偶e kilku z naszych po meczu z Rosj膮 z艂apa艂a grypa 偶o艂膮dkowa... Mysla艂em, 偶e w dogrywce jeden po drugim padn膮 na "murawe" i ...i nie wiem co

a nasi grali jak natchni臋ni..(kondycje ch艂opaki maj膮 jak nasz Momo

)
Oni pewnie sami si臋 dziwi膮, 偶e im tak dobrze idzie...

i nareszcie do fina艂u doprowadzi艂 nas trener Polak...
QUOTE(black sheep @ Feb 1 2007, 10:43 PM)
po finale szwaby nie bed膮 wiedzia艂y kt贸r臋dy na piwo w Berlinie.
[right][snapback]38640[/snapback][/right]
Tylko gospodarzom pomagaj膮 w tym turnieju nie tylko sciany, ale r贸wnie偶 s臋dziowie... Kto widzia艂 np. dzisiejszy mecz Francja-Niemcy wie o czym pisze... Prawda jest taka, 偶e w finale powinnismy grac z Francj膮, a nie z Niemcami..ale c贸z..widocznie Szwedzki s臋dzia albo powienien nosic okulary albo "lubi" Niemcy... (Fakt, Niemcy s膮 mocni jednak wydaje mi si臋, 偶e gdyby nie s臋dziowie to Francja gra艂aby w finale..)
Jak narazie jako jedyni pokonali艣my Niemc贸w w tym turnieju... Oby uda艂o sie po raz drugi...(i przyda艂by sie w finale jakis normalny s臋dzia..moze jakis Polak?

)Licze, 偶e w niedziele nasi szczypiornisci zagraja w finale z Niemcami lepiej niz nasi siatkarze w finale z Brazyli膮...
jareko17
02-02-2007 - 09:07
Ja jak wi臋kszo艣c z Was te偶 przed mistrzostwami niezabardzo si臋 interesowa艂em pi艂k膮 r臋czn膮, ale wczoraj normlanie w艂osy z nerw贸w wyrywa艂em...

pi臋kny mecz, Du艅czycy byli naprawd臋 mocni, mieli troch臋 wi臋kszy repertuar ataku, ale my nadrabiali艣my si艂膮, zaanga偶owaniem i zorganizowan膮 obron膮. W finale wydaj臋 mi si臋 偶e b臋dzie ci臋偶ko bo gospodarzom b臋d膮 pomagac s臋dziowie, a w pi艂ce r臋czniej s臋dzia naprawd臋 du偶o mo偶e...no ale raz ju偶 si臋 uda艂o ich na M艢 tutaj pokonac wi臋c czemu nei drugi
Na moje to nie ma sie czym podniecac final jest juz przgrany przed meczem i to nie datego ze mamy slaby sezpol czy cos takiego poprostu nie mozemy tego wygrac bo z sedziami sie nie wygra. Na tych mistrzostwach przekrecono juz w meczu z Niemcami Hiszpanie i Francje skandalicznie skoro druzyny najlepsze na swiecie mozna bylo przekrecic to nic nie ujmujac Polakom ktorzy na tych mistrzostwach graja swietnie dobrze aczkolwiek troche szczesliwie no ale szczescie sprzyja lepszym to w finale nas tez przekreca i pogadaja troche o przekrecie i sie skonczy nikt o tym nie bedzie za jakis czas pamietal a Mistrzami beda zawsze a do tego wszystkiego beda juz na Olimpiadzie. Dlatego nie wierze ze Polacy zostana Mistrzami swiata i tak jak mowie nie dlatego ze sa slabsi ze maja szczescie nie moga wygrac sa silni ale nie pozwola na to sedziowie, chcial bym sie mylic ale obawiam sie ze tym razem sie nie pomyle.
pozdrowka
Siona wsz臋dzie wietrzy podst臋p

. Nie ogl膮da艂em mecz贸w Niemc贸w z Hiszpani膮 i Francj膮, jeno s艂ysza艂em, 偶e co艣 si臋 dzia艂o.
A ja u buk贸w stawiam na Polak贸w!
paulinqa
02-02-2007 - 10:40
wczoraj obejrzalam mecz z siostra, ktora sportem interesuje sie od swieta, a ze swieto bylo to i zaciagnelam ja przed tv.
pilka reczna nigdy mnie nie interesowala i raczej nie zainteresuje, bo na meczu sie zanudzalam .... nie potrafie sie wciagnac w ta atmosfere .... naprawde sie staralam, ale jedyne co mi tak naprawde zaimponowalo to sila strzalu z biodra lijewskiego...
bardzo sie ciesze, ze nasi zagraja w finale, bo kazdy sukces polskich sportowcow mnie cieszy i bardzo przy okazji zaluje, ze nie obejrze finalu, bo akurat bede w pociagu powrotnym do domu ....
Dzika 艣winio, mam nadziej臋, 偶e Cie Du艅czycy wczoraj nei zjedli?! A wr臋cz przeciwnie - powiniene艣 dumny jak paw po Kopenhadze chodzi膰.
Opisz prosz臋, jaki by艂y reakcje ludu du艅skiego po wczorajszym horrorze.
w sumie to po tych wszych wywodach pr贸bowa艂em ogl膮da膰 ten wczorajszy p贸艂fina艂 (ogl膮da艂em w czasie reklam bo na polszmacie lecia艂 jakis film 'romantyczny kt贸ry komu艣 wcze艣niej 'podobno' obieca艂em obejrzec) i w sumie nawet ciekawe i widz贸w troche w tym Hamburgu tez by艂o.. ale mam pytanie czy to zawsze tak dziwnie te mecze wygl膮daja 偶e idzie punkt za punkt prawie ca艂y czas kto艣 doprowadza do remisu albo ma jeden przewagi?? i z kim jest fina艂??
boczek
02-02-2007 - 13:46
QUOTE(kuba @ Feb 2 2007, 02:59 PM)
i z kim jest fina艂??
[right][snapback]38680[/snapback][/right]
Z ras膮 aryjsk膮
Kubu艣 fina艂 jest ze szwabami z ktorymi najprawdopodobniej przegramy dzieki sedziemu. Mam nadzieje sie mylic bo jezeli sedziowie nie pomogom niemcom to wygrana jak najbardziej jnest realna. liga niemiecka(pi艂ka r臋czna jest taka sama jak liga angielska(pi艂ka no偶na) Obydwie 艣膮 najlepszymi na 艣wiecie a reprezentacji nie maja silnych. Tzn s膮 reprezentacje silne ale nie najmocniejsze. Niemcy powiedzmy sobie szczerze s膮 tutaj bo s膮 organizatorami a niestety takie rzeczy nie powinny miec miejsca. Sedziowie sa przychylni dla szwabow i tego nieda sie ukryc.
Ciekawi mnie kogo Wenta wystawi na bramce?? Z tego co zauwazylem Szmal lubi bronic pilki dolne a Weiner lubi natomiast g贸rne i dlatego gral wieksza czesc spotkania z Dunczykami(strzelaja czesciej g贸r膮). Byla mowa tez o tym zatruciu czy epidemi i podobno Szmal tez byl zatruty ale niewydaje mi sie ze byl to jedyny powod zejscia z boiska. Ciekawe jak graja Niemcy. Przyznaje sie nie ogladalem meczu zadnego niemcow oprocz Niemcy - Polska.
W finale musz膮 zacz膮膰 dzia艂a膰 skrzyd艂a bo w meczu z Dani膮 ze skrzyd艂ami bylo BARDZO krucho.
Daniel Jackson
02-02-2007 - 14:21
Co do s臋dzi贸w... to jak b臋dziemy gra膰 swoje, to nawet oni nie pomog膮 naszym s膮siadom z zachodu. W ko艅cu Polska, to Polska...
Ja wcze艣niej dobrze stwierdzi艂 bodaj偶e Smyku, szkoda, 偶e nasza reprezentacja w pi艂k臋 no偶n膮 nie osi膮ga takich sukces贸w... ale wszystko przed nami i przed Leo... jak na razie idzie mu dobrze... oby tak dalej... no i ta afera
Nie wa偶ne, czy przegramy, czy wygramy fina艂... i tak b臋dziemy zwyci臋zcami!
Hmm... siatk贸wka... teraz pi艂ka r臋czna... nied艂ugo pewnie koszyk贸wka... a kiedy wreszcie pi艂ka no偶na?
Hmm... siatk贸wka... teraz pi艂ka r臋czna... nied艂ugo pewnie koszyk贸wka... a kiedy wreszcie pi艂ka no偶na?
w艂asnie o to mi g艂贸wnie chodzi艂o kiedy jecha艂em po tej pilce recznej.. rzecz w tym ze w sporcie w kt贸rym trzeba regularnie wyklada膰 du偶a kase na obiekty szkolenie itd itp my nigdy nie bedziemy mieli szans bo jestesmy biedakami niestety..
Wr贸ble 膰wierkaj膮 偶e naszych szczypior贸w nied艂ugo dopadnie syndrom Polaka a naszym kolejnym sportem narodowym b臋dzie hokej na trawie.
Jaguar
02-02-2007 - 14:50
boczek
02-02-2007 - 14:53
QUOTE(Daniel Jackson @ Feb 2 2007, 04:21 PM)
[right][snapback]38687[/snapback][/right]
O polskim koszu to nie ma co lepiej m贸wi膰, je艣li chodzi o gre reprezentacji, bo tak nisko stoimy w niej ze g艂owa boli. Jak w klubach czo艂owe role odgrywaj膮 stranieri to nie ma co si臋 dziwi膰, 偶e niekt贸re "gwiazdeczki" polskie nie maja ochoty gra膰 w reprezentacji bo maj膮 gruby szmal i grzej膮 艂awe w NBA czy w zagranicznych klubach..
Zeby nie by艂o offtopa, Niemcy beda "faworytem" dzieki 艣cian膮 i s臋dziom..
maniek93
02-02-2007 - 15:32
Heh po wczorajszym triumfie napewno pojawi si臋 wielu nowych fan贸w pi艂ki r臋cznej, tylko 偶eby nie by艂o tak i偶 skoncza sie mistrzostwa, w kraju nast膮pi wieli sza艂 a 2 miesiace pozniej wszystko wroci do normalno艣ci... w recznej brakuje g艂贸wnie sponsor贸w ktorzy by zainwestowali w pi艂k臋 reczn膮...
A co do naszego zwyciestwa wczorajszego to jestem pe艂en podziwu dla naszego trenera Bogdana Wenty- to co ten facet zrobi艂 z nasz膮 repr膮, podziw

bo sk艂ad mielismy dobry ale brakowa艂o wynik贸w, a on wszystko 艂adnie poukladal i teraz taki mamy sukcesik

heh dzisiaj w szkole panowa艂 nastr贸j zwyciestwa, oczywiscie na WF obowiazkowa byl gra w reczn膮

a teraz w finale szwabow trzeba rozjechac po raz drugi na tych M艢
monthy python
02-02-2007 - 16:35
QUOTE(karas @ Feb 2 2007, 12:46 PM)
Dzika 艣winio, mam nadziej臋, 偶e Cie Du艅czycy wczoraj nei zjedli?! A wr臋cz przeciwnie - powiniene艣 dumny jak paw po Kopenhadze chodzi膰.
Opisz prosz臋, jaki by艂y reakcje ludu du艅skiego po wczorajszym horrorze.
[right][snapback]38679[/snapback][/right]
O chlopie.Tyle piwa to ja nie pamietam kiedy ostatnio widzialem przed soba na stoliczku.Od wczoraj mam 600 nowych znajomych ,ktorzy napewno mnie rozpoznaja jak sie znowu nachlamy.
Najczesciej uzywany tekst:"Gratuluje Polacy byli swietni,ale........." i ty padaly usprawiedliwienia.Jak Bozie kocham kelnerka tak plakala po syrenie, ze uciekla na zaplecze...Ja pirdykam czegos takiego nie przezylem JESLI CHODZI O SPORT INNY NIZ FUTBOLOWKA.
Leb mam dzisiaj kwadratowy,ale najsmieszniejsze jest to,ze o 10 rano zapukal do mnie sasiad z ktorym nawet dzien dobry zabardzo nie wymieniam i zupelnie trzezwy wysciskal mi lape tak,ze do teraz czuje mowiac" Polska byla swietna ale ....."
Pozdrawiam wszystkich.Rozje
*ac faszystowkie nasienia w niedziele.
Ziomus nie wesze spisku widzialem mecze Niemcow i wiem co sie dzialo z Hiszpanami to byly mega przekrety wyobraz sobie sytuacje kiedy Hiszpan biegnie z pilka i nagle przednim wylatuje niemiec Hiszpan na niego wpada i co faul w ataku pomimo tego ze Niemiec byl w ruchu i to on mu zabiegl droge... kilka sekund pozniej Niemcy atakuja Hiszpan stoi jak by mial nogi wmurowane w parkiet a kalosz widzi faul Hiszpana i karniak i z sytuacji kiedy powinien byc stan remisowy zrobily sie dwie bramki przewagi Niemiec na kilka sekund do konca i bylo po zamiatane. Wiec jak tu mowic o sprawiedliwym sedziowaniu skoro to nie byl jedyny numer tego meczu do tego wszytskiego jeszcze mecz z Francja i tez przekrety choc na troche mniejsza skale ale przekret. Wiec skoro krecono w cwiercfinale potege Hiszpanie w polfinale nie gorsza Francje no to o czy tu mowimy nie chce mi sie wierzyc by w finale nie skrecono nas POLACZKOW ktorzy w Niemczech sa tak nie lubiani. Musial by sie sta jakis cud bysmy ten mecz wygrali i jesli wygramy to tylko wyrazna przewaga bo przy styku tod koniec napewno znajda sie jakies faule jakies karne i bedzie po meczu a najbardziej sie boje ze historia lubie sie powtarzac i bedzie tak jak z siatkarzami. Bedzie bramarz tam i tu w cwiercfinale ucieklismy Ruska z pod noza to teraz moze byc pogrom. Oby nie .
POLSKA !!!!
deathman[]
03-02-2007 - 12:26
no to na pocieszenie siona ci podam ... ze norwescy sedziowie .... za incydenty w meczu z hiszpania zostali odesllani szybko do domu ... szwaby czuja ze jest smrod ... a bramka ktorej niby nie bylo w meczu z francja dla francozow tez wedle wszystkich przepisow powinna zostac uznana .... coraz glosniej o tym sie mowi ... i sedziowie delegowani na mecz finalowy ... cos czuje ze nie beda juz tak stronniczy
ja interesuje sie pilka reczna od szkoly sredniej, nie wychodzilo moje granie poza sale gimnastyczna ... ale druzyna z moich piekar slaskich gra w ekstraklasie z duzymi predyspozycjami na play off i walke o medale a prowadzi ja od jakiegos czasu moj byly wychowawca

a kilku zawodnikow to koledzy ze szkolnej lawki

sukces polakow napewno pomoze rozwojowi pilki recznej .... a moze kiedys moj kumpel bedzie reprezentantem polski

hehehe
boczek
03-02-2007 - 12:33
Je艣li nie b臋dzie bilet贸w dla polskich kibic贸w, to nie wyjdziemy na parkiet - zapowiedzia艂 po rozmowie z wiceprezesami 艣wiatowych w艂adz pi艂ki r臋cznej, szef Zwi膮zku Pi艂ki R臋cznej w Polsce, Andrzej Kra艣nicki.
Niestety wygl膮da na to, 偶e w niedziel臋 w KoelnArena Polak贸w prawie w og贸le nie b臋dzie. Niemcy wszystkie bilety zarezerwowali bowiem dla siebie, nie przejmuj膮c si臋 w og贸le sympatykami fina艂owego rywala. - W pi艂ce no偶nej przys艂uguje procentowa ilo艣膰 bilet贸w dla kibic贸w go艣ci, a w handballu robi si臋 "po swojemu". Wyst膮pili艣my o 100 bilet贸w dostali艣my null - doda艂 prezes Kra艣nicki.
Kpina organizator贸w uros艂a do tego stopnia, 偶e przyjazd na fina艂owe spotkanie zapowiedzia艂a pi臋cioosobowa delegacja polskich w艂adz z prezydentem Lechem Kaczy艅skim na czele, a 艂膮cznie Polacy otrzymali... cztery wej艣ci贸wki. W tej sprawie interweniowali nawet pracownicy polskiej ambasady w Niemczech.
To jednak nie koniec niemieckiego chamstwa, bowiem w radio bardzo cz臋sto prezentowana jest piosenka obra偶aj膮ca Polak贸w. - Gdy j膮 us艂ysza艂am, to my艣la艂am, 偶e rozwal臋 radio! Jej s艂owa m贸wi膮, 偶e Niemcy maj膮 ju偶 z艂oty medal, a Polacy... won do domu - relacjonuje Justyna Lijewska, 偶ona Marcina, kt贸ra twierdzi, 偶e do hali wejdzie i to bez wzgl臋du na to czy organizatorzy przeka偶膮 bilety. - Prosz臋 sobie wyobrazi膰, 偶e kibice niemieccy s膮 ju偶 zapraszani na wieczorn膮 fet臋 na rynku w Kolonii i k艂贸c膮 si臋 o pieni膮dze za mistrzostwo.
呕eby by艂o 艣mieszniej odbieramy telefony od zawodnik贸w niemieckich z pro艣b膮 by艣my... ograli Niemc贸w.
Z informacji katowickiego "Sportu" i serwisu reczna.pl wynika, 偶e fina艂 poprowadzi para francuskich arbitr贸w, bo na Norweg贸w nie zgodzili si臋 Niemcy. To by膰 mo偶e dobra wiadomo艣膰, wszak "Tr贸jkolorowi" otwarcie przyznaj膮, 偶e przegrany przez nich p贸艂fina艂 by艂 ewidentnie "przekr臋cony".
No, to zobaczymy jak francuscy sedziowie b臋d膮 gwizda膰 jutro, nasi wyjd膮 na takiej k..... urwie, 偶e przy sprawiedliwym s臋dziowaniu rozjad膮 szwab贸w jak si臋 patrzy
W takiej sytuacji jak mowi deth to cos sie moze ruszy i bedzie srawiedliwie a jesli tak bedzie to dla mnie faworytem jest Polska. Ciekawa sytuacja z tymi biletami jest bo jesli jakis % musza dostac to nie rozumiem tego a gdzie sa teraz prezei czy tam prezydenci swiatowych wladz pilki recznej ?? Cos tu nie gra oby nasi napieprzyli tym pokichanym szwabom.
pozdrowka
monthy python
03-02-2007 - 16:08
Ale ja nienawidze tego narodu.Boze zachowaj sie chociaz raz fair i zeslij na to faszystowskie scierwo jakies wielkie nieszczescie typu trad.Sorry ale jak te potomki gebelsa nasz znewazaja to juz przechodzi wszelkie pojecie.Jak Polacy moga tam jechac i pracowac w tym skundlonym kraju.W Angli a teraz w Dani nigdy nie doznalem ponizenia NAWET MALEGO, a tam nawet nasze dzieciaki zabieraja matka.
Jutro sedziowie wybija nam reczna z glowy.
marwis
04-02-2007 - 17:01
No c贸偶 przegrali艣my nie wykorzystuj膮c wielkiej szansy, ktora by艂a w zasi臋gu r臋ki... ale jak si臋 odrabia 6 bramek i nie potrafi trafi膰 raz na remis w sytuacji w ktorych w艂asciwie powinno si臋 trafi膰 (Jurasik) to mecz sie przegrywa. Szkoda, jestem cholernie z艂y. Od poczatku wygl膮dalo to tak jakby nie chcieli tego meczu wygra膰. Niemcy wcale nie byli rewelacyjni. Trudno, srebrny medal tez jest dobry, zw艂aszcza 偶e w tej dziedzinie sportu nie jeste艣my poteg膮, ale... zawsze jest to ale...
Nie wiem czy mam naszym gratulowa膰 drugiego miejsca. Wychodz膮c z tego za艂o偶enia, Polacy powinni odda膰 ten mecz walkowerem i tak byliby drudzy...
Jak jeste艣 pierwszy to jeste艣 pierwszy, a jak jeste艣 drugi... to przegrywasz mecz na w艂asne 偶yczenie...
EDIT: Jurasik przeprosi艂. Przeprosiny przyjmuj臋 bo nie tylko on zawali艂. Zal jednak zostaje. Doj艣膰 tak daleko i tak frajersko wtopi膰...
black sheep
04-02-2007 - 17:48
ja tam si臋 cholernie ciesz臋 i normalnie jestem dumna

To oczywi艣cie nie to samo co srebro siatkarzy, ale mo偶e wreszcie pi艂ka r臋czna zostanie w Polsce na nowo odkryta przez kibic贸w, bo to serio wspania艂y sport. Tylko nam to zawsze sukces贸w brakowa艂o, wi臋c mo偶e teraz co艣 si臋 w tym poruszy. Co do samego fina艂u to wypowiada膰 si臋 nie bed臋, nie by艂 to mecz na miar臋 walki o tytu艂 mistrza 艣wiata zar贸wno ze strony Polak贸w jak i Niemc贸w, nie mniej jednak mogli to ju偶 ola膰 w po艂owie jak przegrywali艣my 6 bramkami, ale uda艂o im si臋 podnie艣膰, na tyle o ile, ale brawa za pr贸be nawi膮zania walki te偶 im si臋 nale偶膮. No a poza tym nie od razu Rzym wybudowano, tak zawsze zostaje ta my艣l, 偶e kurcze mogli艣my mie膰 to z艂oto i kto wie, mo偶e ju偶 nied艂ugo

Dzi臋ki ch艂opaki, byli艣cie super! YNWA
Szkoda tej przegraniej i to strasznie:/ Myslalem, 偶臋 s臋dzia bedzie sedziowal dla niemcow, naszczescie sie pomylilem. Niestety polacy dali sie zrobic w ciula. przy stanie 22:21 powinno sie wyrownac a Ci postuj i zas trzeba odrabiac. tak jak to powiedzial Wenta przegrali ten mecz w glowach. Bylo widac ze sa strasznie zestresowani, te niepotrzebne straty w ofensywie, te niewykorzystane sytuacje sam na sam to wszystko sie m艣ci. Szkoda naprawde szkoda ale srebro mamy i jestesmy viceMISTRZAMI <BRAWO>
Fajnie brzmi: Polska vicemistrzem 艣wiata. ALE.
NIe by艂o tego, co we wszystkich poprzednich spotkaniach. Brakowa艂o polotu, walki, wyobra藕ni przede wszystkim. NIepotrzebne straty.
Ale i tak - WIELKIE DZI臋KI!
hehe nie jestem fanem pi艂ki r臋cznej ani naweet siatk贸wki ale ju偶 kiedy nasi siatkarze zdobywali nieoczekiwane srebro uderzy艂o mnie jedno!! to wszechobecne sm臋dzenie 'szkoda nie wykorzystali szansy' 'moglo byc lepiej' 'troche sie zawiod艂em' ja pie*dole s艂ucha膰 sie normalnie nie da!!! ludzie cieszcie sie z tego medalu bo niecz臋sto cokolwiek zdobywamy a tym berdziej ze zadnymi faworytami tego turnieju nie byli艣my!! nie ciekawi mnie w og贸le pi艂ka r臋czna ale uwa偶am ze medal w jakimkolwiek sporcie zesop艂owym dla naszego kraju jest powodem do rado艣ci a nie sm臋dzenia i p艂akania 偶e mog艂o by膰 lepiej!!
Daniel Jackson
05-02-2007 - 14:56
Mia艂em ogl膮da膰, ale nie mog艂em, a bardzo chcia艂em. Widzia艂em tylko, jak Dania wygrywa mecz o 3 miejsce. Troch臋 szkoda, bo z tego, co s艂ysza艂em, to nasi gdzie艣 po s艂upach, poprzeczkach i bramkarzach rzucali. Ale najwa偶niejsze jest to, 偶e mamy medal! Pi艂k膮 r臋czn膮 si臋 nie interesuj臋, ale wydaje mi si臋, 偶e w tej dyscyplinie przed tymi mistrzostwami za bardzo nie istnieli艣my. Jeste艣my wicemistrzami 艣wiata... 艢WIATA... ja si臋 ciesz臋 i nie narzekam. Mog艂o by膰 gorzej, te mistrzostwa mog艂y by膰 dla nas tylko jak膮艣 pora偶k膮, a mecz p贸艂fina艂owy chocia偶by marzeniem... a byli艣my w tym finale. Ja tam tego tak nie prze偶ywam, ale m贸j o rok m艂odszy brat gra zawodowo w pi艂k臋 r臋czn膮 w jakim艣 tam 2 ligowym klubie (i nawet nie藕le mu to idzie) to normalnie... jakby艣my grali w finale M艢 w pi艂k臋 no偶n膮
Miejmy nadziej臋, 偶e na tych mistrzostwach nasze "wygrywanie" si臋 nie sko艅czy i co艣 jeszcze osi膮gniemy.
Co do "postawy" s膮siad贸w, z kt贸rymi przysz艂o nam gra膰 i z艂oto... chamy i tyle! My艣l膮, 偶e s膮 p臋pkiem 艣wiata i wszystko im wolno... hahaha...
boczek
05-02-2007 - 15:36
Kubu艣 to nie tak, oczywiscie, ze w miare jedzenia apetyt ro艣nie i watpie zeby by艂y jakies narzekania itp gdyby艣my przegrali ten mecz po wyr贸wnanym pojedynku, gol za gol, a my zagrali艣my tak jak wcze艣niej z Francj膮.
Mo偶e z naszych usz艂o powietrze po 艣wietnym spotkaniu z Dani膮, ale naszych sta膰 na lepsz膮 gr臋 i tylko nie uda艂o nam si臋 tego powt贸rzy膰 w finale, nie ze wzgledu ze to nazisci byli lepsi od nas, 偶e grali nieosi膮galnie ( tak jak brazylia w finale M艢 w siatk贸wce) oni wykorzystali to, ze my zagrali艣my cieniutko nie na swoim przyzwoitym poziomie, od co...
A 偶e mamy srebro sie ciesze niezmiernie, bo sama nasza dru偶yna chcia艂a wyjsc z grupy i doj艣膰 do cwiercfinalu, za same emocje i 艣wietn膮 gre nalez膮 im si臋 wielkie brawa...
No ale wiadomo, z dumn膮 ras膮 aryjsk膮 zawsze mi艂o si臋 wygrywa, ale nie ma co si臋 martwi膰, jako jedyni chyba pokonali艣my Gebelsa i reszte
QUOTE(kuba @ Feb 5 2007, 02:23 PM)
hehe nie jestem fanem pi艂ki r臋cznej ani naweet siatk贸wki ale ju偶 kiedy nasi siatkarze zdobywali nieoczekiwane srebro uderzy艂o mnie jedno!! to wszechobecne sm臋dzenie 'szkoda nie wykorzystali szansy' 'moglo byc lepiej' 'troche sie zawiod艂em' ja pie*dole s艂ucha膰 sie normalnie nie da!!! ludzie cieszcie sie z tego medalu bo niecz臋sto cokolwiek zdobywamy a tym berdziej ze zadnymi faworytami tego turnieju nie byli艣my!! nie ciekawi mnie w og贸le pi艂ka r臋czna ale uwa偶am ze medal w jakimkolwiek sporcie zesop艂owym dla naszego kraju jest powodem do rado艣ci a nie sm臋dzenia i p艂akania 偶e mog艂o by膰 lepiej!!
[right][snapback]38955[/snapback][/right]
No to faktycznie si臋 nie znasz kubu艣... A g艂os dalej w dyskusji zabierasz. Pr贸偶no szuka膰 moich post贸w np. w temacie rugby...

Chopie jedna rzecz - s膮 w finale mistrzostw 艣wiata i... nagle staj膮. Nie po to przechodzi si臋 drog臋 przez m臋k臋, wypruwa z siebie flaki we wcze艣niejszej fazie, by w finale odpu艣ci膰. A tak to niestety wygl膮da艂o. Nasi grali strasznie chaotycznie!
Jestem dumny, 偶e dotarli do fina艂u, ale nie potrafi臋 zrozumie膰 ich postawy w tym meczu. Wszystko. A ze srebra cholernie si臋 ciesz臋, tym bardziej, 偶e jest to najwi臋kszy sukces polskiego szczypiorniaka!
Metalman
06-02-2007 - 11:43
Szkoda ze polska nie wygra艂a fina艂u. Ale nale偶y si臋 cieszy膰 偶e przywie藕li srebro.
Od秝ie縜m, cho nie ogl眃a砮m, bo si mechanikuj, ale:
W niedziel na hali w obecno禼i braci Deathman體 i mo縠 kogo jeszcze po tym, gdy powiedzieli mi, 縠 Polska wygra砤 z Serbi stwierdzi砮m:
"Polacy jak to Polacy. Zajebali na pocz眛ku, teraz si niby rehabilituj, ale w najwa縩iejszym momencie p阫n i nie wyjdziemy z tej grupy, a w Polsce za wszyscy b阣 pieprzyli, jak to blisko by硂..."
Niniejszych chcia砮m odszczeka
Byl cud na Wis砤
JEST CUD W ZADARZE !!!!!!!!!
DZIEKUJEMY !!!!!!!!!!
Ludzie, prawie mi w gacie pociek硂

!
Krew mi z r阫i leci, ze szcz甓cia w szafke uderzy砮m...
Co pi阫nego, w nast阷nym etapie Chorwacja, damy rade Panowie !!
skipim
27-01-2009 - 20:57
Zaniem體i砮m i do tej pory trudno mi co wydusi !!! Cud!!!
A to prawda, 縠 remis wystarcza

?
Bo widz, 縠 cud si zaczyna tworzy w drug stron
CYTAT(Katun @ 27-01-2009 - 22:01)

A to prawda, 縠 remis wystarcza

?
Niemcom do awansu, to tak

Ostatnia akcja meczu, jakby kto przypadkiem usn背 przed ko馽em z braku emocji
Klik
Bodzio_lfc
27-01-2009 - 21:18
POLSKA!! Ohhhh d硊go nie och硂n.....
Remis dawa by to 縠 szwaby mia硑 by awans a tego to bym nie zni髎...
Ano racja, co tam jednym okiem poczyta砮m na forum Ruchu o tym i nie doczyta砮m, 縠 Dania ma awans pewny. Tym wi阫sze gratki.
Opis pica standardowo rozwali system
Terron
27-01-2009 - 21:22
Aaaaaa hahaha! ! !
No to jest to! Godzina takich emocji, 縠 pod koniec mo縩a by硂 ataku serca dosta i jeszcze taki wynik! ! !
POLSKA! ZAWSZE DO KO袰A!
Majkel
27-01-2009 - 21:48
"NOWA JEDNOSTKA CZASU 1 WENTA = 15 SEKUND. WNBREW POZOROM TO DU疧 CZASU"
to trzeba obejrzec
http://uk.youtube.com/watch?v=-SkYmPO9vMA 
teraz czas na chorwacje
Grzegoorz
28-01-2009 - 00:35
CYTAT(Katun @ 27-01-2009 - 23:53)

pad砮m... 秝ietne

:D
Genialny wyst阷 naszych pi砶arzy. Mecz nie by porywaj眂y, a do ostatnich paru minut, a to co by硂 na samym ko馽u... nie wiem jak to skomentowa
deathman[Junior]
28-01-2009 - 07:53
Polska jak Liverpool z pocz眛ku sezonu
Mecz taki,縠 palpitacji serca bym dosta... Brawo Polacy
B.Wenta do swoich pi砶arzy
"Ch硂paki mamy 15 sek. to du縪 czasu"
To jest wersja lo-fi g丑wnej zawarto禼i. Aby zobaczy pe硁 wersj z wi阫sz zawarto禼i, obrazkami i formatowaniem prosz
kliknij tutaj.