Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Pupilki ,czyli nasze zwierzaki
LFC FAN SITE > My kibice > Pogawêdki o wszystkim
Mieo
1. Co to jest za zwierzak
2. Jaka rasa
3. Jaka maść ?
4. Jaki kolor oczu
5. Jak siÄ™ wabi
6. Jak na nie mówice
7. Płeć
8. Ulubione zabawy
9. Psoci czy nie ,a jak tak to jak ?
10. Co umie ? Sztuczki itp.
11. Wiek

Więc tak:

1.Co to jest za zwierzak
Pies

2.Jaka rasa
Lablador

3.Jaka maść ?
Kremowa

4.Jaki kolor oczu
Zielono-żołty

5.Jak siÄ™ wabi
Nugat Cream Valentino tongue.gif

6.Jak na nie mówice
Nuga

7.Płeć
Suczka

8.Ulubione zabawy
Bawienie się drewnianą kością i rzucaniem nią o ziemię
lub o nogi dry.gif

I to jak ! Zjada dywan ,gryzie kapcie buty itp. , ucieka jak siÄ™
ją woła na spacerze.

10.Co umie ? Sztuczki itp.
Siadać , dawać łapkę (obie) , leżeć ,zdech pies , dawać głos
(a tak to nie szczeka)
i nie je puki jej siÄ™ nie pozwoli.

11.Wiek
Rok i 3 miesiÄ…ce.
redmann1
. Co to jest za zwierzak ?

Luis Garcia

.Jaka rasa ?

południowiec opaskowy !

Jaka maść ?

śniada lekko przypalana !

o co tu wogóle chodzi??? blink.gif
Mieo
Sorka ,za szybko dałem enter ...

Dalej dalej nikt nie ma zwierzaka jakiegoÅ› tongue.gif ?
boczek
heh, nie pamiętam kiedy ostatni raz sie tak uśmiałem..smile.gif Adi nie badz na nie, fajny temat, tylko troche nie dopracowany smile.gif widzisz, że chłopak się stara, nie jest źle wink.gif
redmann1
chłopak się stara, nie jest źle wink.gif

Owszem Boczku nie jest źle, i widać, że chlopak się stara! mojego posta wrzuciłem kiedy jeszcze z jego strony były zadane tylko trzy pytania na które odpowiedziałem zresztą wink.gif bo ja oprócz kilku sysytematycznie pojawiających sie komarów tudzież pajączków w moim domku innych pupilków nie mam!!!, a skoro te insekty są narazie bezimienne nie będe o nich pisać !
cherry_sweet
No więc ja odpowiem na temat w tym temacie, zebys nie sadzil ze to forum to taka zgraja ludzi, gdzie kazdy na ciebie z siekiera czy czyms gorszym leci od razu.. smile.gif
pies
2. Jaka rasa
bezrasowiec
3. Jaka maść ?
czarno-bialy
4. Jaki kolor oczu
brązowy, a że jest prawie ślepa to się zniebiesczyły
5. Jak siÄ™ wabi
Tina
6. Jak na nie mówice
różne określenia typu idiotka...
7. Płeć
samica
8. Ulubione zabawy
za stara jest
nie
łapem podawać, szczekać
11. Wiek
coś koło 10 lat

paulinqa
ja zamieszczem zdjecie swojego zwierza, bo nieswoich w domu tez mam kilka smile.gif

hera

kicia, nazywa sie heroina, ale czesciej wolam na nia bandito .... a to z takiego powodu, ze psoci niesamowicie i uwielbia sie bawic ... mam nadzieje, ze jej to przejdzie, bo ma dopiero 5 miesiecy smile.gif a to zdjecie z okresu, gdy miala niecale 3 tongue.gif

aha jeszcze rasa ... to jest kot ekwadorski z plemienia gua gua blink.gif
oczywiscie zartuje, zwykly dachowiec, tylko od matki genowefy laugh.gif , potocznie zwanej gua tudziez gora ...
a matka pochodzi od ojca goro....
no wiec wszystkie, takie, ktore sie u nas rodza sa guowate
taki maly rodzinny odchyl tongue.gif
kuba
temat świetny nie ma co sie śmiać!! odkąd pamiętam wszystkie zwierzaki były moim hobby zaraz obok piłki nożnej a może i na równi!! na przestrzeni lat wszystko ewoluowało od pierwszych chomików i rybek po myszoskoczki patyczaki koty żółwie ptaki i tak dalej aż do teraz kiedy mam suke rasy Owczarek Niemiecki "Vega", siostra ma starego grubego paszteta królika "Trusie" która już dawno powinna zdechnąć bo ma 10lat a pasztety żyją podobno około 8lat!! a od roku z pasją zajmuje sie terrarystyką: miałem Agame Brodatą teraz mam dwa spore terraria jedno ze sporym Gekonem Lamparcim a drugie z młodymi Tropidurami Maskowanymi zwanymi potocznie i błędnie Legwanami Obrożnymi.. karmie te smoki świerszczami i zapewne za jakiś czas będe je rozmnażał jak sie uda.. przyznam że mam na tym punkcie (terrarystyka) prawdziwego zajoba hehe!!!
karas
Wow! Kubuś nie wiedziałem, ze takowe hobby posiadasz...smile.gif

Ja parę dni temu pozbyłem się naszego Borisa... Monika płakała, ale odszedł od nas na jej wniosek:

user posted image

Znaczy jest teraz u dobrych ludzi ten prezencik mojej żonki...
kuba
ale czadowy sierściuch hehe!! czemu go oddaliście??
karas
QUOTE(kuba @ Sep 20 2006, 04:47 PM)
ale czadowy sierÅ›ciuch hehe!!  czemu go oddaliÅ›cie??
[right][snapback]30053[/snapback][/right]

Czasu nie było na wychowanie tego zwierzaka... Potykał się o własne pazurki...wink.gif Poszliśmy z nim do pedicurzystki i manicurzystki i oddalim w dobre ręce... Był z nami prawie 3 wiosny... płakać mi się chce.... sad.gif
paulinqa
karas, fajny ten krolisio smile.gif

a ja mialam jeszcze jednego zwierza, ale niestety zostal w usa, pod rzadami brata ... szynszyla stasia....
jedna z fajniejszych bestii jakie mialam, choc zdecydowanie ponad wszystkie zwierzeta uwielbiam koty .....

staska
Kas
1. Pies
2. On się składa z wielu ras smile.gif
3. Czarny, podpalany (czy jak to tam sie mowi)
4. BrÄ…zowe
5. Amaru
6. Amaru, Amarek, Kluseczka, Kochanie, Skarbku tongue.gif
7. Mężczyzna tongue.gif
8. Mordowanie pluszowego misia, ganianie za piłką, bieganie po parku bez celu
9. Niespotykanie grzeczny w domu
10. Siad, leż, daj łapkę, drugą, piona, broń (szczeka), bierz (atakuje), szołgaj się, wstydź się, ukłon, równo (idzie przy nodze), busi (wystawia nosek do całowania i liże mnie po brodzie), przynieś, posuń się (jak wpakuje sie do mnie na łóżko tak, że ja juz nie mam miejsca), do mnie.
11. 2 lata

user posted image

więcej na www.fotolog.com/amarukasiek wink.gif
black sheep
A nie bede, napiszę, ale hyhy... ja wiem czy to pupilek? Niech mu już będzie...

>> psiak
2. Jaka rasa
>> english cool.gif cocker spaniel
3. Jaka maść ?
>> czarny podpalony ździebko
4. Jaki kolor oczu
>> brÄ…zowy
5. Jak siÄ™ wabi
>> Horacy znad Ciemnego Stawu biggrin.gif
6. Jak na nie mówice
>> Horacy, Ciapek, el Ciapo...
7. Płeć
>> niepikna
8. Ulubione zabawy
>> ło rany... robienie mi na złość
>> robi mi na złość... i ładuje się do wyra
>> nie powiem że umie robić mi na złość bo to przesada... umie żebrać o żarcie
11. Wiek
>> 4 ans

user posted image
Dudi
2. Jaka rasa
3. Jaka maść ?
4. Jaki kolor oczu
5. Jak siÄ™ wabi
6. Jak na nie mówice
7. Płeć
8. Ulubione zabawy
11. Wiek

1. Siostra
2. nie mam pojęcia biggrin.gif (jakis mieszaniec)
3. Blondynka
4. niebieski chyba
5. Kasia
6. kaska, kasica :|, innych nie bede publikowal nazw biggrin.gif
7. dziewucha (przynajmniej tak mi sie zdaje laugh.gif)
8. wkurzanie brata(mnie)
9. psoci i to jak a jak no to ehhh wkurza mnie po prostu.
10. prowadzic auto, wkurzac ludzi, siadac,
11. 20

mam jeszcze jedno zwierzatka ale to kiedys innym razem przeciez musze se nabic troche postow laugh.gif
POZDRAWIAM
boczek
Chciałes być oryginalny Dudi?? lekko Ci nie wyszło... dwa razy takiego samego numeru się nie powtarza, no cóż...
Mieo
QUOTE(redmann1 @ Sep 20 2006, 12:51 PM)
Owszem Boczku nie jest źle, i widać, że chlopak siÄ™ stara! mojego posta wrzuciÅ‚em  kiedy jeszcze z jego strony byÅ‚y zadane tylko trzy pytania na które odpowiedziaÅ‚em zresztÄ… wink.gif  bo ja oprócz kilku sysytematycznie pojawiajÄ…cych sie komarów tudzież pajÄ…czków w moim domku innych pupilków nie mam!!!, a skoro te insekty sÄ… narazie bezimienne nie bÄ™de  o nich pisać !
[right][snapback]30044[/snapback][/right]

Wiem jeszcze raz przepraszaam sad.gif Za szybk enter dałem wink.gif
Bati
A ja posiadam ślicznego Liverpoolsko Czerwonego rybka rasy Bojownik Wspaniały o imieniu Robbie biggrin.gif Jest bardzo kochany, cieszy się, kiedy mnie widzi, macha do mnie płetwą, słucha moich zwierzeń i ogólnie jest bardzo kochanym stworzonkiem... Poza tym daje się głaskać i czasem wychodzę z nim na spacery. Kiedy The Reds przegrywają, jest markotny i opada na dno swojego akwarium. Poza tym jest niewyżyty seksualnie i kopuluje z wyimaginowaną partnerką dość bardzo często...

Poprzedni nazywał się Shanks, lecz zmarł tragicznie w listopadzie ubiegłego roku na zawał serca spowodowany postępującą klaustrofobią... Został pochowany pod moim oknem.
kuba

QUOTE(Bati)
A ja posiadam ślicznego Liverpoolsko Czerwonego rybka rasy Bojownik Wspaniały o imieniu Robbie

fajne ryby niewymagające i ciekawe kiedyś je rozmnożyłem potem chciałem prowadzić ich walki ale walczyć nie chciały o dziwo??
Bati
QUOTE(Miodowy MiÅ›)
fajne ryby niewymagające i ciekawe kiedyś je rozmnożyłem potem chciałem prowadzić ich walki ale walczyć nie chciały o dziwo??

sadysta...
to zabronione jest, wiesz? tongue.gif nielegalne walki tongue.gif
ja kiedyś chciałam kupić jeszcze niebieskiego, nazwać Everton, przegłodzić, doprowadzić do choroby i wyczerpania, a potem wrzucić, żeby Robbie go rozszarpał xP
mam skłonności sadystyczne :]
kuba
Bati podstaw mu do szyby w akwarium małe lusterko to od razu zareaguje jak kibic LFC na kibica MU lub Evertonu zobaczysz hehe (przynajmniej moje zawsze wtedy świrowały)..
Bati
u mojego nie działa smile.gif Pupil przejął zachowania od właścicielki: podziwia siebie w lustrze xP
cherry_sweet
mialam kiedys, bojowniki, 2 samice, jednego samca bo mialy tak sie nie zjadac w ten sposob,m niestety po tygodniu, zadna nie miala ogona, bo sie tak zjadaly,a z wkoncu zdechly dwie bo sie zagryzly, zostala jedna, ale ona tez po pewnym czasie zdechla i rybek juz nie mam biggrin.gif

a poza tym to jeszcze chomika mam, i jest jakis dziwny caly czas sie rzuca i wszystkich gryzie...

ehh a dzis sie potwierdzilo to, ze moj mies to idiota :/:/ przyszla mi nowa koszulka LFC zostawilam paczke w domu i polecialam gdzies, jak przyszlam to paczka byla juz rozszarpana a koszulka cala pozaciagana... i jak tu kochać takiego psychicznego psa? :/
karas
QUOTE(cherry_sweet @ Sep 21 2006, 03:57 PM)
a poza tym to jeszcze chomika mam, i jest jakis dziwny caly czas sie rzuca i wszystkich gryzie...

Gdy miałem za dzieciaka chomika miał identyczne objawy - nikt nie mógł jej (Sonia) wziąć do ręki bo się rzucała. Okazało się, że... zżerało ją coś od środka sad.gif - spuściliśmy ją w kibelku, coby się nie męczyła....

QUOTE(Szery Słit)
paczka byla juz rozszarpana a koszulka cala pozaciagana... i jak tu kochać takiego psychicznego psa? :/
Kibelek...? wink.gif
cherry_sweet
heh pies chyba za duzy na kibelek... wink.gif

a co do zżerania chomika, to chyba mojego Shanksa nic nie zjada, bo juz ponad rok ma i jeszcze zyje. smile.gif
Bati
Shanks to bardzo popularne imiÄ™ dla pupila smile.gif

Karas... do kibelka chomika? sad.gif Nie zapchał się(kibelek, nie chomik)?
karas
QUOTE(Bati @ Sep 21 2006, 04:29 PM)
Karas... do kibelka chomika? sad.gif Nie zapchał się(kibelek, nie chomik)?
[right][snapback]30132[/snapback][/right]

Śmiałem się do monitora...smile.gif
Nie nie zapchał się - najpierw go troszkę... odchudzilismy wink.gif.
black sheep
ee to ja miałam fajne chomiczki, parę ich było, ale wszystkie kochaniutkie. Chociaż nie, raz miałam taką jedną, wredna strasznie była, ale ją to jeden dzień miałam bo nawet się nie dało ręki do terrarium wsadzić, więc oddaliśmy ją, właściwie wymieniliśmy na całkiem spokojnego mena, a jak się okazało Kluska (taka przypasiona była) czekała po prostu na małe laugh.gif
Dudi
QUOTE(boczek @ Sep 20 2006, 06:22 PM)
Chciałes być oryginalny Dudi?? lekko Ci nie wyszło... dwa razy takiego samego numeru się nie powtarza, no cóż...
[right][snapback]30067[/snapback][/right]

a mozesz mi powiedziec jaki ja numer powtorzylem?? bo jakos dziwnie nie znalazlem w tym temacie takiego postu :/
boczek
QUOTE(Dudi @ Sep 21 2006, 07:00 PM)
a mozesz mi powiedziec jaki ja numer powtorzylem?? bo jakos dziwnie nie znalazlem w tym temacie takiego postu :/
[right][snapback]30143[/snapback][/right]

Patrz drugi post w tym temacie( podpowiem, że to Adi napisał)
Dudi
QUOTE(boczek @ Sep 21 2006, 07:03 PM)
Patrz drugi post w tym temacie( podpowiem, że to Adi napisał)
[right][snapback]30148[/snapback][/right]

no tak masz racja to samo. identyczne, boczek wiesz co zauwazylem juz na zlocie ze jakies ALE miales do mnie wiec jakbys mogl to zostaw to dla siebie albo mi qr*a powiedz o co Ci chodzi bo nie chcialem zadnego postu powtarzac a dobra nie bede z toba rozmawial szkoda mojego czasu. NIE pozdrawiam
karas
Chopy dajcie spokój. Dudi - synuś mój się lubi dopindalać do każdego, żebyś Ty widział jak on do ojca potrafi warknąć wink.gif

Ja miałem kiedyś psa - Filipa. Najdebilniejsze stworzenie na świecie. Jak dziennie raz nie zrobił syfu w chacie to był cały chory. Najbardziej lubił walczyć z włączonym odkurzaczem i odgryzać dywan (od spodu). Debil do entej... Oddalim go na wieś. Po miesiącu przyjechałem, coby luknąć jak się miewa, a ten wsiór mnie obszczekał! Nie poznał ręki, która go karmiła. Od tamtej pory - żadnych psów!
boczek
No ja Cie poprostu nie lubie i draznią mnie Twoje idiotyczne posty, jodmak Ci coś powiedział na zlocie, ale cieżko Ci poszło skumanie o co mu chodziło chyba...
Dudi
ciekawi mnie co on powiedzial?? jodmak jakbys mogl mi to napisz mi o co Ci chodzilo tzn to co mi powiedziales bo bardzo mnie to ciekawi oczywiscie nie tutaj na forum. a dobra boczek pzeczytaj se sygnaturke Marwisa smile.gif
boczek
Ależ dowcipny się zrobiłeś, no popatrz, nie pogadasz... Nie wiesz co Jodmak mówił, to Ci przypomne, żebyś nie pisał durnych postów na forum, bo tylko one świadczą o Tobie..
Bati
Z łaski swojej osobiste pretensje na gg lub pm wymieniajcie, bo zaraz Kasia wpadnie i porządek zrobi. Słusznie zresztą.
Dudi
a mozesz mi powiedziec co bylo durnego w poscie ktory napisalem wczesniej tzn. o moim pupilku?? bo pierw gadasz ze zgapilem od redmana teraz gadasz ze to jest durny post to nastepnym razem powiesz ze to jest jaki post?? po prostu czepiasz sie o byle gow*o a pozniej dochodzi do takich debilnych rozmow wiec prosze cie jak bedziesz sie nastepnym razem mnie czepial do czegos to przynajmniej zrob to pozadnie a nie ze bedziesz sie czepial non stop czegos co moim zdaniem nie jest durne (czyt. post o moim pupilku)

EDIT: zeby nie bylo offtopa to powiem co o miom przyjacielu:

2. Jaka rasa
3. Jaka maść ?
4. Jaki kolor oczu
5. Jak siÄ™ wabi
6. Jak na nie mówice
7. Płeć
8. Ulubione zabawy
11. Wiek

1. pies
2. kundel(wyglada jak nie strzyzony na pudla pudel)
3. czarny
4. bo ja wiem
5. Dino
6. Dino
7. facet
8. gonienie kotow i ich zagryzanie :/
9. nie psoci
10. dawac lape, szczekac na zawolanie,
11. cos okolo 11 wiosen
redmann1
Od tamtej pory - żadnych psów!

tak jest ! szczekaczom zapchlonym stanowcze nie! syf, pchły, sierść i chęć szczania i kupu w najmniej odpowiednim momencie ! miałem takiego setera irlandzkiego pod tytułem "ramzes" ale zdechł podczas mojej podróży poslubnej! na raka chory był, i to "zdechł" to jest taka wersja dla prasy, bo zdaje mi się że to zdechnięcie ojciec mu załatwił u psiego lekarza! miał 17 lat i robił jnuz pod siebie biedaczyna jeden! dżizas, ale on głupi był! pies, nie ojciec, zastanawialiśmy sie czasem czy psy mogą też cierpieć na choroby psychiczne, bo tresura nie zdała rezultatu! a dupaka był straszny, jak poczuł jakąś psią dupeczke w pobliżyu to tydzień potrafił do domu nie wracać. od tego czasu zero psów kotów i tym podobnych czworonogów! tylko wypchane! only tylko !
Dudi
QUOTE(redmann1 @ Sep 21 2006, 08:39 PM)
a dupaka był straszny, jak poczuł jakąś psią dupeczke w pobliżyu to tydzień potrafił do domu nie wracać.
[right][snapback]30164[/snapback][/right]

hehe skad ja to znam u mnie jak nie jest zamknieta brama wjazdowa to jak nie zauwaze i wypuszcze go to juz jest po drugiej strony ulicy i weszy, szuka tych dupencji. a pozniej ludzie w Dębie sie dziwią co tak duzo psów jest w okolicy biggrin.gif hehehehe. POZDRAWIAM
boczek
Widać, że czytanie ze zrozumieniem nadal jest nieosiągalne dla polskiej młodzieży...tyle na ten temat
kasia_tree
no ja mysle ze to koniec tej pyskowki blink.gif chyba nie chcecie mnie obaj zezłościć...
kuba
kiedyś też miałem kota stracznego ruchajłe hehe Muminek sie nazywał!!! na wczesną wiosne jak na pusie poszedł to dwa miechy go nie było chyba jakieś śmieci żarł pomiędzy parzeniem a jak wreszcie wrócił to nie miał oka kawałka ucha i przetrącony pysk!!! masakra jak go zobaczyłem to sie pożygałem normalnie!! ale żył jeszcze potem wiele lat i łaził na lumpy z tym jednym okiem!!
karas
Mnie się kiedyś ojca udało namówić na kota. Przywieźliśmy go od dziadków. Ale pech chciał, że tego samego dnia musieliśmy wyjeżdżać w Polskę. No i kocór został sam (kocórek znaczy). Wracamy następnego dnia, otwieramy z rodzicami chawirkę, a tu buchnął nam w nozdrza smród przeokrutny! Kotecek się zesrał i to ładnych kilka razy! W dodatku na rzadko! W nocy burza była, nowe miejsce i nerwy nie wytrzymały u zwierzaka, no i zwieracze puściły bidulkowi.

Mieszkanie wietrzyliśmy cały dzień... A kotecek pojechał z powrotem do babci... bezimienny się ostał, bo mu nawet imienia nie zdążyliśmy nadać...

Smutna historia... cool.gif
kuba
rany Karas z tego co czytam to Ty wszystkie zwierzaki oddajesz hehe!!
Bati
albo w kibelku spuszcza smile.gif cierpliwości nie ma do nich smile.gif

Jak miałam 5 lat, rodzice kupili mi pieska, gdyż kocham zwierzęta bardzo. Pies był bardzo młodym wilczkiem, nestawionym do świata bardzo entuzjastycznie i imię nosił Ares. Pokochałam go od razu całym sercem, ale równoczesnie się go okropnie bałam, gdyż ów rzucał się na mnie z radości, że mnie widzi i drapał przypadkiem, wskakiwał do łóżka, jak tylko mama otwierała drzwi mojego pokoju i inne radosne historie. Po trzech dniach przychodzę z przedszkola do domu, a pieska nie ma sad.gif Rodzice powiedzieli mi, ze uciekł... przez lufcik w kuchni sleep.gif' Ja mała, głupia, uwierzyłam sleep.gif' Bardzo po nim płakałam.
Kilka lat później przypomniałam sobie tę sytuację. Zapytałam, co się z nim wtedy stało. Ojciec go sprzedał gdzieś sleep.gif'

I jak tu rodzicom własnym wierzyć?

Ale to może dobrze, bo 2 lata później na świat przyszedł mój brat, który ma uczulenie dość mocne na sierść wszelaką i po dwóch latach byłoby ciężej zwierzaka oddawać.
Cythrawl
A ja mam Pittbula który wygląda jak Yorkshire Terrier:)

Suka ma już 14 lat i de facto bliżej niz dalej. Ale nadal stanowi nieliche zagrożenie dla wszelkich sznurówek, z tymże tylko jeżeli ktoś ma buty na nogach. Wolnostojących nie tknie. Wystarczy je założyc. Uczepi się sznurówek ostatnimi zębami i już można froterować nią podłogęsmile.gif

Ilekroć ktoś widzi ją po raz pierwszy zadaje sobie pytanie co to przyszło? Wielki szczur czy może kapcie?

Aha. Do jej życiowych osiągnięć należy pogonienie... wilczura. Serio. Najpierw stał zszokowany (nie wiedział co to na niego szczeka), a potem wziął nogi za pas. A Pestka (tak sie wabi ta moja pittbulica) za nim. To był widok:PP
paulinqa
gienka sie koci i jak narazie jest kolejny gusior biggrin.gif
ekwadorskie plemie wiec sie powieksza smile.gif bardzo sie z tego ciesze, bo to juz ostatnie maluchy w jej karierze ....
£osiek
user posted image
oto mój kot... Edek. przebudzony po drzemce na pralce. nie wiem dlaczego uwielbia spaæ i w ogóle przebywaæ w ³azience...
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.