Pomoc - Szukaj - Uytkownicy - Kalendarz
Pena wersja: Jak to wyglda z bliska...
LFC FAN SITE > Liverpool FC > Mj Liverpool FC
The_Red
Witam wszystkich kibiców LFC. Mam 30 lat, kibicem Czerwonych jestem od 1993 roku. 2 lata temu miałem szczęście wyjechać do UK i przebywam tu do dziś. Największe szczęście polegało na tym, że udało mi się zamieszkać rzut beretem od Liverpoolu dzięki czemu otrzymałem niepowtarzalną szansę na to o czym od dawna marzyłem - zobaczyć LFC na żywo.
Do dzisiejszego pomimo sporych trudności z kupnem biletów na mecze udało mi się być kilka razy na Anfield a już pojutrze zaliczę mój pierwszy wyjazd - do Blackburn smile.gif

Moje dotychczasowe ( i przyszłe) mecze Liverpool FC na żywo:

1. 19.10.2004 LFC - Deportivo La Coruna CL 0-0
2. 08.12.2004 LFC - Olympiakos Pireus CL 3-1
3. 22.02.2005 LFC - Bayer Leverkusen CL 3-1
--- 26.12.2005 LFC - Newcastle United Prem 2-0 (tego meczu nie zaliczam, udało mi sie dostać bilety ale ze względu na pobyt w Polsce na święta musiałem je sprzedać)
4. 14.02.2006 LFC - Arsenal Prem 1-0
5. 18.02.2006 LFC - Manchester United FA Cup 1-0
6. 25.03.2006 LFC - Everton Prem 3-1
7. 09.04.2006 LFC - Bolton Prem 1-0
8. 16.04.2006 Blackburn - LFC Prem (update) 0-1
(update)
9. 22.04.2006 Chelsea - LFC FA Cup (update) 1-2

Post ten założyłem by podzielić się moimi przeżyciami więc jeśli ktoś ma jakieś sensowne pytania odnośnie tego jak to tutaj wszystko wygląda "od kuchni" - chętnie podzielę się wrażeniami.

Pozdrawiam. The Red.
Matthias
Oglądaj częściej mecze Liverpoolu, bo widzę, że przynosisz naszej drużynie szczęście smile.gif Myślę, że każdy z nas chciałby mieć widok z okna na Anfield. W sumie to moje marzenie.
modry
Kurka, nie ma to jak nasze Anfield Road! Być tam to jest coś, ale mieszkać niedaleko... Stary, nawet nie masz pojęcia jak Ci zazdroszczę! I faktycznie częściej odwiedzaj Anfield, szczególnie mecze z MU i Chelsea wink.gif
The_Red
QUOTE(Matthias @ Apr 15 2006, 05:55 AM)
Oglądaj częściej mecze Liverpoolu, bo widzę, że przynosisz naszej drużynie szczęście smile.gif Myślę, że każdy z nas chciałby mieć widok z okna na Anfield. W sumie to moje marzenie.
[right][snapback]20528[/snapback][/right]

No z tym widokiem na Anfield to nie jest tak różowo bo dojazd na mecz zajmuje mi ok. 40 minut samochodem, więc to oznacza że nie mieszkam aż tak blisko.
A z tymi wynikami to faktycznie jak dotąd mam szczęście smile.gif
Lawryn67
Czy problem z biletami jest aż tak duży jak mówisz, w pażdzierniku wybieramy się (może tylko pod stadion!).Podobno będzie można przez biuro podroży?
Będzie można tak zrobić!
The_Red
QUOTE(Lawryn67 @ Apr 15 2006, 08:10 PM)
Czy problem z biletami jest aż tak duży jak mówisz, w pażdzierniku wybieramy się (może tylko pod stadion!).Podobno będzie można przez biuro podroży?
Będzie można tak zrobić!
[right][snapback]20577[/snapback][/right]

Z biletami jest cholerny problem, szczególnie na mecze ligowe. Trzeba mieć trochę szczęścia by je dostać. Jeśli mogę coś doradzić to najłatwiej kupić na FA Cup, Carling Cup, ewentualnie Champions League a jeśli jest słaby przeciwnik to raczej nie powinno być w ogóle problemów, nawet w dniu meczu. Jeśli masz dalsze pytania to chętnie służę pomocą.

Właśnie wróciłem z Blackburn z meczu z Rovers. Kolejne zwycięstwo i niesamowite wrażenia, którymi podzielę się jutro. Pozdrawiam !!!

(Update 17.04.2006)

Oto obiecany opis wrażeń z mojego pierwszego wyjazdowego meczu.
Przede wszystkim na własne oczy mogłem się przekonać jak normalne, bezpieczne i spokojne to wszystko może być. Od momentu wjazdu samochodem do Blackburn aż po wyjazd z miasta. Zaparkowałem w jakiejś mieszkalnej dzielnicy ok. 2km od stadionu. Po przejściu kilkudziesięciu metrów ukazał się moim oczom pub z siedzącymi przy piwie kibicami w czerwonych i biało-niebieskich koszulkach. I co? I nic !! Pełen spokój i kultura. Im bliżej stadionu tym kibiców obu drużyn idących w jednym kierunku było oczywiście coraz więcej. I co? I znowu nic ! Jakby się wzajemnie nie widzieli ! Po drodze mijaliśmy 2 wiekowe panie w szalikach i koszulkach Blackburn. Pojedynczo stający policjanci byli tam jedynie w celach informacyjnych oraz w celu utrzymania porządku ruchu samochodów. Pod stadionem parę fotek i jazda na trybunę. Na trybunie dla kibiców przyjezdnych (a było nas 7300) całe rodziny, matki z dziećmi - wszyscy w obowiązkowych barwach. Po meczu wszyscy kibice wychodzą razem. I znowu pełna kultura i spokój. Pamiętając obrazki z Polski zrobiło to na mnie niesamowite wrażenie.
Jakby to wyglądało w Polsce (a raczej jak wygląda) ? Strach nawet pomyśleć.

Pozdrawiam. The Red.
Lawryn67
Dzięki za oferowaną pomoc i informację. Ktoś pisał że można od koni kupić , czy wiesz jaki to koszt? Bo to że się wybieram to przesądzone! Miałem w październiku okazję (wycieczka na Anglia - Polska wykupioną), ale poważne sprawy zawodowe mnie zatrzymały, hotel mieli niedaleko stadionu. Serce mi mało nie pękło, oddałem przyjacielowi bilet za dwa Calsbergi.
Także oglądałem mecz z Blacburn tylko w TV.
Pozdrawiam !!!
The_Red
QUOTE(Lawryn67 @ Apr 17 2006, 06:50 AM)
Dzięki za oferowaną pomoc i informację. Ktoś pisał że można od koni kupić , czy wiesz jaki to koszt? Bo to że się wybieram to przesądzone! Miałem w październiku okazję (wycieczka na Anglia - Polska wykupioną), ale poważne sprawy zawodowe mnie  zatrzymały, hotel mieli niedaleko stadionu. Serce mi mało nie pękło, oddałem przyjacielowi bilet za dwa Calsbergi.
Także oglądałem mecz z Blacburn tylko w TV.
Pozdrawiam !!!
[right][snapback]20633[/snapback][/right]

Z tego co się orientuję to jest taka możliwość. Mój znajomy z pracy kupił 3 bilety przed meczem z Arsenalem właśnie u koni i nie był to dużo większy wydatek. Normalnie bilety były po 30 i 32 a on kupił za 32 i 2 razy po 40.

(update)
OH YES !!!! Właśnie na moim koncie na karcie fana pojawiły się bilety na mecz FA Cup z Chelsea (aplikację wysłałem w poprzedni czwartek) !!! Ale jestem happy !!!!
17/04/2006 CHELSEA V LIVERPOOL NS2/3404/**/**** ****** Confirmed

W dodatku świetne miejsca za 45 funtów smile.gif)
Lawryn67
Ty to masz farta , jak będziesz na Old T. to pomachaj do nas będziemy oglądać na DSF.
LoLo
QUOTE(Lawryn67 @ Apr 18 2006, 09:18 AM)
będziemy oglądać na DSF.
[right][snapback]20692[/snapback][/right]

W C+ też jest transmisja i oczywiście komentarz w ludzkim języku. Chyba, że nie macie dostępu do C+ sad.gif
szuti
QUOTE(The_Red @ Apr 17 2006, 09:51 AM)
Z tego co się orientuję to jest taka możliwość. Mój znajomy z pracy kupił 3 bilety przed meczem z Arsenalem właśnie u koni i nie był to dużo większy wydatek. Normalnie bilety były po 30 i 32 a on kupił za 32 i 2 razy po 40.
(update)
OH YES !!!! Właśnie na moim koncie na karcie fana pojawiły się bilety na mecz FA Cup z Chelsea (aplikację wysłałem w poprzedni czwartek) !!! Ale jestem happy !!!!
17/04/2006  CHELSEA V LIVERPOOL    NS2/3404/**/****    ******  Confirmed

W dodatku świetne miejsca za 45 funtów smile.gif)
[right][snapback]20636[/snapback][/right]

ZDEMOLUJ STADION mu! HEHE
karas
QUOTE(The_Red @ Apr 17 2006, 10:51 AM)

No to miał OGROMNEGO farta albo zdesperowanego konika...

Lewik na Tottenham w Londynie zapłacił 120 Ł. Tyle samo śpiewali na Anfield przed meczem z City - tak nam przynajmniej mówili poznani po meczu Finowie...

QUOTE(The_Red)
17/04/2006  CHELSEA V LIVERPOOL    NS2/3404/**/****    ******  Confirmed

Gratki...
The_Red
QUOTE(karas @ Apr 18 2006, 01:19 PM)
No to miał OGROMNEGO farta albo zdesperowanego konika...

Lewik na Tottenham w Londynie zapłacił 120 Ł. Tyle samo śpiewali na Anfield przed meczem z City - tak nam przynajmniej mówili poznani po meczu Finowie...

[right][snapback]20703[/snapback][/right]

Nie mam pojęcia. Być może konik chciał na siłę sprzedać tuż przed rozpoczęciem meczu. Ja nigdy nie kupowałem od konia i nie kupię więc trudno mi cokolwiek mądrzejszego powiedzieć. Muszę polegać na tym co on sam mi powiedział.
kasia84
17/04/2006 CHELSEA V LIVERPOOL NS2/3404/**/**** ****** Confirmed

Jejuu ale masz fajnie ohmy.gif Gratulacje! Nie jeden kibic The Reds oddałby wszystko żeby być choć na jednym meczu LFC "na żywo" - ehh rolleyes.gif W tamtym roku byłam w Anglii, ale w ... Manchesterze! hehe Szkoda, że rodzinka akurat tam mieszka, a nie kilka kilometrów dalej na zachód biggrin.gif

W C+ też jest transmisja i oczywiście komentarz w ludzkim języku. Chyba, że nie macie dostępu do C+

niestety nie mam takiego cudeńka jak C+ sad.gif A wiecie może czy będzie transmisja z tego meczu na TPSFOOT? To jedyna stacja, na której mogę oglądać Liverpool - nawet już mnie nie denerwują fancuskie komentarze typu: "olalalala", "ulalalala" laugh.gif
Lawryn67
QUOTE(LoLo @ Apr 18 2006, 10:26 AM)
W C+ też jest transmisja i oczywiście komentarz w ludzkim języku. Chyba, że nie macie dostępu do C+ sad.gif
[right][snapback]20695[/snapback][/right]

I na paru stacjach:http://www.satfootball.com/,http://64.77.87.5/sport/british.html
Lawryn67
QUOTE(kasia84 @ Apr 18 2006, 12:56 PM)
Jejuu ale masz fajnie ohmy.gif Gratulacje! Nie jeden kibic The Reds oddałby wszystko żeby być choć na jednym meczu LFC "na żywo" - ehh rolleyes.gif W tamtym roku byłam w Anglii, ale w ... Manchesterze! hehe Szkoda, że rodzinka akurat tam mieszka, a nie kilka kilometrów dalej na zachód biggrin.gif
niestety nie mam takiego cudeńka jak C+ sad.gif A wiecie może czy będzie transmisja z tego meczu na TPSFOOT? To jedyna stacja, na której mogę oglądać Liverpool - nawet już mnie nie denerwują fancuskie komentarze typu: "olalalala", "ulalalala" laugh.gif
[right][snapback]20707[/snapback][/right]

Na focie nie będzie! Masz tu strony z meczami i gdzie oglądaćhttp://64.77.87.5/sport/british.html

proszę używać opcji EDYTUJ
The_Red
Wczoraj listonosz dostarczył bilety na półfinał smile.gif)

user posted image

(update 23.04)

Niesamowite zwycięstwo naszej drużyny !!! Co za mecz !!!

A oto widok na kibiców z miejsca gdzie siedziałem smile.gif

user posted image
To jest wersja lo-fi gwnej zawartoci. Aby zobaczy pen wersj z wiksz zawartoci, obrazkami i formatowaniem prosz kliknij tutaj.