Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Liverbird
LFC FAN SITE > Liverpool FC > Mój Liverpool FC
LFC_FUN
Co właściwie oznacza Liverbird ? (widziałem raz niemieckiego Liverbirda na jakiejś fladze)[attachmentid=338]
Miguel_KKS
[edit]
browar
a czy Liverbird nie jest czasem symbolem całego miasta Liverpool? :|

wyprowadzcie mnie z błedu jak sei myle ale jestem niemal pewien tego co pisze tongue.gif
keira16
Livebird to feniks , który spala się co jakiś czas, a potem powstaje nowy z własneho popiołu. Może to taki symbol, żeby się podnieść po przegranej, wyciągnąć wnioski, odrodzić się i zwyciężać..... tak mi się wydaje.

Zastanawiam się nad tym liściem w jego dziobie. Czyżby dostatek i obżarstwo? Raczej nie.... ;P
szuti
Liverbird to chyba herb miasta zreszta znajduje sie on na szczyczie najwazniejszego budynku w miescie, Liver Building.
Te liscie to chyba gałązka oliwna czy cos (wiedzialem dokladnie co to jest ale zapomnialem)
browar
QUOTE(szuti @ Apr 15 2006, 05:39 PM)
Te liscie to chyba gałązka oliwna czy cos
[right][snapback]20572[/snapback][/right]

moze tak jak w Bibli? Kiedy to Noe wypuścił ptaka aby szukał nowego lądu...i przyniósł gałązke (moze i nawt oliwną głowy nie dam smile.gif)
tak czy inaczej

ozanka nadziei smile.gif

i foto jeszcze smile.gif
user posted image
cherry_sweet
QUOTE(szuti @ Apr 15 2006, 07:39 PM)
Te liscie to chyba gałązka oliwna  czy cos  (wiedzialem dokladnie co to jest ale zapomnialem)
[right][snapback]20572[/snapback][/right]

z tego, co słyszałam i pamiętam to gałązka oliwna jest symbolem pokoju i pojednania... no, ale wkładając ją w dziób naszemu liverbirdowi może nie miano tego na myśli... noo ale napewno można coś o tym znaleść, poszukam info o tym i jak cos znajde, to napisze:)
browar
tu mozna sobie o tym poczytać smile.gif
http://en.wikipedia.org/wiki/Liver_bird
modry
Czym by nie był to i tak nasz symbol i duma Liverpoolu biggrin.gif Ale Wikipedie i tak warto przeczytać sleep.gif
Andy
Liver Bird - skrzyżowanie orła z kormoranem dodane do herbu miasta Liverpool kiedy król Jan nadał prawa miejskie. Liver Bird stał się symbolem mieszkańców i został przyjęty przez klub FC Liverpool za logo.
nie jestem pewien na 100% , tak kiedyś czytałem.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.