Pomoc - Szukaj - U縴tkownicy - Kalendarz
Pe硁a wersja: Chore relacje mi阣zy polskimi kibicami LFC
LFC FAN SITE > My kibice > Strona - jaka jest?
FatBantha
Dosta艂em linka do niezwykle interesuj膮cego tematu poruszanego na LFC.pl i musz臋 przyzna膰, 偶e cieszy mnie reakcja zarejestrowanych tam u偶ytkownik贸w. Wielka szkoda, 偶e w膮tek ten zosta艂 zamkni臋ty, nim zd膮偶y艂em si臋 w nim wypowiedzie膰, dlatego zrobi臋 to tutaj.

Zapraszam tak偶e ludzi z LFC.pl, zar贸wno redakcj臋 jak i zwyk艂ych u偶ytkownik贸w kt贸rzy chcieliby jeszcze co艣 doda膰 b膮d藕 ewentualnie ustali膰, co pozwoli艂oby na normalizacj臋 stosunk贸w mi臋dzy serwisami.

Ja tak偶e nale偶臋 do tej cz臋艣ci kibic贸w, kt贸ra nigdy nie rozumia艂a ca艂ej tej wrogiej atmosfery, kt贸ra wzniacana by艂a, przyznajmy to - zar贸wno przez jedn膮 jak i drug膮 stron臋.

Wyobra藕cie sobie bowiem, 偶e lec臋 do Liverpoolu na mecz, wchodz臋 do pobliskiego Alberta na piwo. Zagaduje mnie go艣膰 po pi臋膰dzisi膮tce, kt贸rego uwag臋 przyci膮gn臋艂a moja retro-replika koszulki, sprawdza czy nie jestem 'futbolowym turyst膮', kiedy okazuje si臋, 偶e wiedz臋 o historii LFC mam niez艂膮, zaczynamy rozmawia膰 i facet ca艂kowicie si臋 otwiera, pomimo tego, 偶e si臋 nie znamy.

Ch艂op, kt贸ry pochodzi z innego kraju, posiada zupe艂nie inn膮 mentalno艣膰, wykszta艂cenie, pogl膮dy, wiek - rozmawia ze mn膮, jak z r贸wnym sobie. Ja pytam go o podej艣cie lokalnych kibic贸w do spraw, kt贸re mnie interesuj膮, on chce wiedzie膰 jak wygl膮da sytuacja poza Angli膮, w dalekiej Polsce. I rozmawiamy, rozmawiamy bez 偶adnych barier, opor贸w, nie liczy si臋 nasza wiara czy pogl膮dy polityczne, jednoczy nas klub i jeden s艂ucha drugiego, obaj wynosz膮 przyjemno艣膰 z takiej wymiany zda艅, obaj s膮 bogatsi o wiedz臋 jak膮 zdobyli.

A tutaj? Mieszkamy w jednym kraju. Jeste艣my tej samej narodowo艣ci. Wiekiem tak偶e zbytnio si臋 nie r贸偶nimy. R贸偶nice s膮 minimalne. I co? Nic. Tworzymy polskie piekie艂ko... blink.gif Przypomina si臋 sytuacja, w kt贸rej polskim (pseudo)kibicom zagrodzono dost臋p do kibic贸w rywala, wiec pobili si臋 mi臋dzy sob膮. Tak to wg. mnie wygl膮da...

Ludzie, przecie偶 to jest ca艂kowicie chora sytuacja! Im szybciej si臋 j膮 zmieni, tym b臋dzie lepiej.
QUOTE(BeatoN)
QUOTE(Arti)
To mo偶e zorganizujemy wsp贸lny Zlot?      Nie no powa偶nie, ja tak偶e wspomina艂em, 偶e w tej sprawie jestem neutralny, jednak nie zale偶y mi jaki艣 konfliktach pomi臋dzy stronami      Jeste艣my wko艅cu Liverpool Football Club i powinni艣my tworzy膰 jedno艣膰      Tak偶e niech zainteresowane strony-osoby zako艅cz膮 ze sob膮 ten sp贸r o ile to jest mo偶liwe ;]]]
W艂asnie to o tym wspolnym zlocie chcialem napisac bo to jest chyba jeden z najlepszych pomyslow na ktory sadze, ze nie tylko Ty i ja wpadlismy

To jest najlepszy pomys艂 i chodzi mi on po g艂owie od czas贸w Warszawy, w kt贸rej spotkali艣my si臋 z kibicami z liverpoolfc.pl podczas fina艂u Champions League.

Mnie osobi艣cie zale偶y, by pozna膰 maksymalnie du偶o polskich kibic贸w LFC i dlatego te偶 by艂em za reklamowaniem Waszego zlotu na stronie Liverpool Forever. Bo tu nie chodzi przecie偶 o 'wy艂膮czno艣膰' kt贸rego艣 z serwis贸w na informacj臋 o zlocie, nawet je艣li organizuje go w艂a艣nie jeden z nich - ta informacja dotyczy spotkania fan贸w, a to z jakiego ramienia jest takowe organizowane, nie powinno mie膰 znaczenia - liczy si臋 tylko jedno: aby jak najwi臋cej kibic贸w Liverpoolu dowiedzia艂o si臋, 偶e kto艣 robi zlot, na kt贸ry mo偶na pojecha膰.

Wsp贸lny zlot? Jak najbardziej jestem za. Jasne, poza takim mo偶na organizowa膰 mn贸stwo 'swoich', ale jeden wsp贸lny by si臋 przyda艂. Ch臋tnie pozna艂bym ludzi udzielaj膮cych si臋 na LFC.pl a akurat kas膮 nie 艣mierdz臋 i nie sta膰 mnie na dwa wyjazdy gdzie艣 do centralnej Polski, zawsze musia艂bym wybiera膰 jeden i zawsze co艣 bym traci艂. Dlaczego mam traci膰 i dlaczego traci膰 macie Wy?
QUOTE(AirCanada)
Romek a dla mnie kole艣, kt贸ry sika na Wasz banner sika na Wasz serwis i redakcj臋 Waszej strony. Bynajmniej tak to rozumiem i nic tego nie zmieni rolleyes.gif

Sikaj膮c na serwis i redakcj臋 strony, sika tak偶e, a przede wszystkim, na kibic贸w LFC. To nie jest zdrowa reakcja i dziwi臋 si臋, 偶e nie budzi ona Twojego niesmaku.
Dalsza dyskusja tutaj nie bardzo ma chyba dalej sens. Powiedzieli艣my sobie, to co chcieli艣my powiedzie膰. Jedni wiedz膮 swoje, drudzy swoje i wiele rzeczy nie ulegnie zmianie.    Zamykam p贸ki co temat, na forum mamy dyskutowa膰 g艂贸wnie przecie偶 o Liverpoolu a nie o (za przeproszeniem) pierdo艂ach smile.gif

A to jest jedna z najbardziej cynicznych wypowiedzi jakie ostatnio czyta艂em. Normalizacja stosunk贸w mi臋dzy lud藕mi to pierdo艂y? blink.gif

Spora cz臋艣膰 os贸b wypowiadaj膮cych si臋 w tamtym temacie przyznaje, 偶e ma do艣膰 takiego stanu rzeczy i podejmuje pierwsze kroki prowadz膮ce do jego zmiany, ba! nawet wyci膮ga d艂o艅 proponuj膮c wsp贸ln膮 inicjatyw臋, a Ty 艣miesz to t艂umi膰? Po prostu r臋ce opadaj膮...

Ludzie, zauwa偶cie jedno - ca艂膮 atmosfer臋 wrogo艣ci podtrzymuj膮 pojedyncze osoby, kt贸e nie rozumiej膮, 偶e przenoszenie swoich uprzedze艅 na barki serwis贸w z profesjonaln膮 konkurencj膮 nie ma niczego wsp贸lnego. Ot, pok艂贸ci艂 si臋 jeden z drugim i wci膮ga do swojego konfliktu osobistego reszt臋 koleg贸w z redakcji. A p贸藕niej z tego tworzy si臋 absurdalna sytuacja.

Je艣li kto艣 chce do kogo艣 chowa膰 w sercu uraz臋, niech to robi. Nikogo do przepraszania zmusza膰 nie nale偶y. Natomiast kto艣 taki powinien umie膰 oddzieli膰 sprawy prywatne od profesjonalnych obowi膮zk贸w, kt贸re zobowi膮zuje si臋 wykonywa膰.

Dlatego i ja pozwol臋 sobie na ma艂y apel: nie dajcie sobie narzuci膰 czyjego艣 pogl膮du na spraw臋, nie dajcie si臋 wci膮gn膮膰 w takie wojenki i gdy kto艣 wyciaga nie艣mia艂o r臋k臋 na zgod臋, to j膮 przyjmijcie, inaczej w tym kraju do niczego nie dojdziemy...
siona
W艂asnie i ja sobie przeczytalem ten temat i tak jak poczatkowo uwierzylem ze moze byc dobrze tak na sam koniec doszedlem do jednego wniosku nic sie nie skonczy i bedzie tak jak bylo a to jest przykre sad.gif

pozdrowka
deathman[]
bo widzisz Filip zyjesz na wyspie fantazji nazywanej pewnego dnia swiat bedzie idealny ........ ale niestety nie bedzie ......... pewne osoby i ludzie sie nie zmienia ..... a sam dostales tego dowod w postaci odpowiedzi jaka sobie przytoczyles ........... rownie dobrze moglem se to wyswietlic w forum tylko redakcyjnym i nie byloby problemu ale celowo to zrobilem stosujac taka sama taktyke jak oni biggrin.gif marwis ...... twoje stwierdzenie w sygnaturze zaczyna dzialac musze wpore przestac ....... biggrin.gif nie bede odgryzal bo po co, a oni ? (zapomnial wol jak cieleciem byl) dla przykladu : 8 marca, nasz poprzedni zlot, moje urodziny z naszej strony zero reakcji a oni ? ...... bo to nie o to chodzi ....... i byc moze dobrze sie stalo jak sie stalo ........... to "normalniejsza" czesc tamtej redakcji byc moze zauwazy problem .... i jakos go rozwiaze ........ bo jakby nie bylo spory zaczynaja sie zawsze od jednostki ..........
Przepi髍ek
Moim zdaniem chora atmosfera spowodowana jest wy艂膮cznie personalnymi konfliktami z dawnych czas贸w. Wzajemna niech臋膰 poszczeg贸lnych os贸b przerzuci艂a si臋 na "wojn臋" mi臋dzy serwisami. Moim zdaniem wi臋kszo艣膰 redaktor贸w obu stron i bywalc贸w for nawet nie zdaje sobie sprawy o co tak naprawd臋 si臋 rozchodzi...
ar2r
dobre dobre
sa dwa wyjscia + bonus
- kolesie sobie wytlumacza co i jak - tyle tylko ze bedzie trzeba wskazac na forum winnego. takiej opcji nie przewiduje
- podac sobie dlon na zgode i powiedziec 'zaczynamy od nowa'
druga opcja jest najblizsza spelnieniu
... tyle tylko ze po jakims czasie zaczna wypadac trupy z szafy smile.gif
sytuacja ta dokladnie oddaje to co dzieje sie od 17 lat na polskiej scenie politycznej <hahaha>
jest trzecia opcja najbardziej polska. jesli trzecia opcja to i trzci serwis bbuuuuuhhhhhaaa i juz nic panowie bardzij polskiego nie wymyslicie.

a tak powaznie. wpelni popieram tekst napisany przez szanownego FatBantha - chyba pierwszy raz wink.gif ?
wiem tyle ile wiem na temat calej sprawy. byl czas klotni niech teraz jest czas zgody nie robmy tego polskiego gowna wszedzie.
ps. pokoj pokojem, ale to nie znaczy ze malkontenci nie beda malkontentami !!!!
smile.gif

deathman[]
QUOTE(ar2r @ Mar 14 2006, 09:38 AM)
- podac sobie dlon na zgode i powiedziec 'zaczynamy od nowa'
druga opcja jest najblizsza spelnieniu
... tyle tylko ze po jakims czasie zaczna wypadac trupy z szafy smile.gif
[right][snapback]18831[/snapback][/right]

to juz bylo uczynione i nie zdalo rezultatu ? dlaczego prosze zapytac druga strone ...... chyba poprostu urazona duma i brak honoru do przyznania sie do bledu .... to spowodowal .... tylko po co ta wazelina wczesniej ?
ar2r
QUOTE(deathman )
.... dlaczego prosze zapytac druga strone ...... chyba poprostu urazona duma i brak honoru do przyznania sie do bledu .... to spowodowal ...
no i po co mowic (pisac) takie rzeczy. bylo minelo trudno. jeszcze dobrze nie zaczeli sie godzic a tu juz takie teksty.

QUOTE(deathman)
.. tylko po co ta wazelina wczesniej ?
czegos nie rozumiem czy pominolem?
deathman[]
artur problem polega na tym ze z gory ktos probe zalozyl za nieudana ....... to po co robic nadzieje ..........
Dalsza dyskusja tutaj nie bardzo ma chyba dalej sens. Powiedzieli艣my sobie, to co chcieli艣my powiedzie膰. Jedni wiedz膮 swoje, drudzy swoje i wiele rzeczy nie ulegnie zmianie.    Zamykam p贸ki co temat, na forum mamy dyskutowa膰 g艂贸wnie przecie偶 o Liverpoolu a nie o (za przeproszeniem) pierdo艂ach

to nie wymaga komentarza ...... skoro wyciaga sie do kogos dlon a ten twierdzi ze to pierdola dajac pozwolenie swoim bojowkom do kolejnych atakow ? to jak cokolwiek ma sie zmienic ....... to wymaga dwoch stron ..... tu nie chodzi czy ktos chce czy nie ..... z ta osoba nie da sie godzic .... chodzi o to by pozostali zrozumieli ....... wiec dlatego padly takie slowa z moich ust (a raczej zostaly napisane) bo wiem ze nie ma sie czego spodziewac po tej osobie ........

QUOTE(artur)
czegos nie rozumiem czy pominolem?

oficjalnie do porozumienia miedzy zaintersowanymi stronami doszlo bezposrednio w prywatnej rozmowie i problem ustal .... pozniej strona zobligowala sie do wyjasnienia sprawy ...... po czym "zniknela" i "ukazala" sie w konkurencji by przez ten przypadek nas szykanowac ............. stosujac takie a nie inne chwyty ..... po co ?
karas
QUOTE(PWN)
konkurencja
1. «rywalizacja, wsp贸艂zawodnictwo mi臋dzy poszczeg贸lnymi osobami lub grupami zainteresowanymi w osi膮gni臋ciu tego samego celu»

Po pierwsze du偶e brawo dla admin贸w (z wyj膮tkiem Aira - tak wym贸wi艂em jego imi臋, gdy偶 r贸wnie偶 mam do艣膰 tej prawie dwuletniej ci膮gn膮cej si臋 sprawy) i naczelnych naszej konkurencji lfc.pl, po drugie zdecydowane NIE dla pod艣wiadomego m膮ciciela umys艂贸w - Air Canady. Po trzecie - to w艂a艣ciwie powinno by膰 pierwsze wink.gif - jestem dumny z naszego smyka!

Je艣eli nazywamy (a powinni艣my nazywa膰) rzeczy po imieniu, to stwierdzam, 偶e LFC.PL jest 艣wietn膮 stron膮 serwisow膮 i bardzo si臋 ciesz臋, 偶e takowa istnieje, gdy偶 wyzwala to w nas - pismakach - wi臋ksz膮 motywacj臋. Ale nie o tym.

Wiem doskonale, 偶e 99% "populacji" obu serwis贸w jest za "grab膮". Jako i ja. Jednak wy偶ej cytowane wypowiedzi administratora Adriana o "sikaniu na banner", czy zwyk艂ym zamkni臋ciu tematu na forum lfc.pl, kt贸ry prowadzi艂 do pojednania, bo dla jednostki stawa艂 si臋 najzwyklej w 艣wiecie niewygodny - ponownie) utwierdza mnie w przekonaniu, i偶 (i tutaj tylko zwyk艂a rada dla koleg贸w po fachu z lfc.pl): szanujmy si臋, lecz wybierajmy ludzi do w艂adzy, kt贸rzy s膮 przyk艂adem do na艣ladowania dla innych. Wystarczy nam szopek w naszym parlamencie, po co przenosi膰 to na fora internertowe.

Powtarzam cenimy Was jako konkurencj臋, szanowa膰 b臋dziemy, lecz Adrianie drogi - po raz kolejny da艂e艣 przyk艂ad, jaki z Ciebie w艂adca autorytarny, g艂uchy na pro艣by i konstruktywn膮 krytyk臋 innych os贸b. Ze zwyk艂ej tch贸rzliwo艣ci nie odpowiesz na tego posta. Mo偶e, kiedy doro艣niesz, nabierzesz obiektywnej og艂ady w postrzeganiu ludzkich wypowiedzi, w贸wczas przyznasz zar贸wno mnie, Wojtasowi i naszemu Grzesiowi racj臋. A nie zabanujesz, zamkniesz temat, bo tak wygodniej....

Pozdrawiam lfc.pl - YNWA!
FatBantha
QUOTE(deathman[] @ Mar 14 2006, 08:18 AM)
bo widzisz Filip zyjesz na wyspie fantazji nazywanej pewnego dnia swiat bedzie idealny ........

Bzdura. Nie chodzi tutaj o tworzenie 偶adnych utopii, tylko rozwi膮zywanie realnych problem贸w. Tylko aby to robi膰 trzeba stan膮膰 ponad swoj膮 ura偶on膮 dum臋 osobist膮 i nie zwa偶a膰 na to, 偶e wieje piach w oczy.
ale niestety nie bedzie ......... pewne osoby i ludzie sie nie zmienia .....

Nie wszyscy musz膮 si臋 zmienia膰 - wystarczy, je艣li zrobi to wi臋kszo艣膰. Po co艣 tam wchodzi艂 i pisa艂 zaczepnego posta na tym temacie zlotowym? Niby z jednej strony masz do艣膰 takiej sytuacji, a z drugiej robisz dok艂adnie to samo, o co masz pretensje do nich. A to, co teraz piszesz, to typowe gadanie w stylu "O, a nie m贸wi艂em? Oni si臋 nie zmiani膮, wina le偶y po ich stronie." A mo偶e lepiej zmiany zacz膮膰 od siebie, mhmm?

A p贸藕niej to si臋 udziela i zwyk艂ym u偶ytkownikom, kt贸rzy z czasem staj膮 si臋 'kumaci' w tych sprawach i powtarzaj膮 艣piewk臋 starych admin贸w i redaktor贸w, od kt贸rych s艂yszeli o zachowaniach drugiej strony. Dlaczego przez to, 偶e si臋 z kim艣 pok艂贸ci艂e艣, my mamy ryzykowa膰 sytuacj臋, w kt贸rej kto艣 sobie o nas 藕le pomy艣li albo podci膮gnie pod negatywny obraz serwisu? Dlaczego ja mam ryzykowa膰, 偶e gdybym pojecha艂 na ich zlot, m贸g艂bym zosta膰 przyj臋ty nieprzyja藕nie albo przynajmniej ch艂odno, tylko z racji tego, 偶e moderuj臋 to forum? Ja si臋 na to nie godz臋.

Przecie偶 na tym wszyscy trac膮. Pami臋taj, 偶e do konfliktu trzeba (conajmniej) dwojga. Nawet je艣li "pewne osoby i ludzie si臋 nie zmieniaj膮", strac膮 si艂膮 rzeczy argument, je艣li wycofasz si臋 Ty i to Ty si臋 zmienisz.

Tutaj wcale nie wychodzi m贸j idealizm, o kt贸ry mnie podejrzewasz, tylko zwyczajny rozs膮dek. Reszty komentowa膰 nie b臋d臋, bo je艣li kto艣 wmawia, 偶e co艣 jest niemo偶liwe i niewykonalne, to w ko艅cu w to uwierzy i faktycznie nie b臋dzie w stanie zrobi膰 czegokolwiek.
artur problem polega na tym ze z gory ktos probe zalozyl za nieudana ....... to po co robic nadzieje ..........

To samo robisz i Ty. Nie widzisz tego? PO TO ROBI膯 NADZIEJ臉, BO ZANIM WYPOWIEDZIA艁 SI臉 TAM JEDEN AIR, KT脫RY TEMAT ZAMKN膭艁, POJAWI艁O SI臉 SPORO ROZS膭DNYCH G艁OS脫W, WI臉C WIADOMO, 呕E PRZECIWNE S膭 POJEDYNCZE JEDNOSTKI.

Co wi臋cej, jak na razie jeste艣 tak膮 sam膮 jednostk膮 jak AirCanada, dla kt贸rego te偶 wszystko jest niemo偶liwe i najlepiej nic nie robi膰, bo przecie偶 nic si臋 nie zmieni. Dlatego wa偶ne jest, 偶eby ludzie olali takie gadanie, zar贸wno z jego, jak i Twojej strony i dalej robili swoje - wtedy co艣 ruszy.
jodmak
QUOTE(FatBantha @ Mar 14 2006, 11:01 AM)
Bzdura. Nie chodzi tutaj o tworzenie 偶adnych utopii, tylko rozwi膮zywanie realnych problem贸w. Tylko aby to robi膰 trzeba stan膮膰 ponad swoj膮 ura偶on膮 dum臋 osobist膮 i nie zwa偶a膰 na to, 偶e wieje piach w oczy.

Nie wszyscy musz膮 si臋 zmienia膰 - wystarczy, je艣li zrobi to wi臋kszo艣膰. Po co艣 tam wchodzi艂 i pisa艂 zaczepnego posta na tym temacie zlotowym? Niby z jednej strony masz do艣膰 takiej sytuacji, a z drugiej robisz dok艂adnie to samo, o co masz pretensje do nich. A to, co teraz piszesz, to typowe gadanie w stylu "O, a nie m贸wi艂em? Oni si臋 nie zmiani膮, wina le偶y po ich stronie." A mo偶e lepiej zmiany zacz膮膰 od siebie, mhmm?

A p贸藕niej to si臋 udziela i zwyk艂ym u偶ytkownikom, kt贸rzy z czasem staj膮 si臋 'kumaci' w tych sprawach i powtarzaj膮 艣piewk臋 starych admin贸w i redaktor贸w, od kt贸rych s艂yszeli o zachowaniach drugiej strony. Dlaczego przez to, 偶e si臋 z kim艣 pok艂贸ci艂e艣, my mamy ryzykowa膰 sytuacj臋, w kt贸rej kto艣 sobie o nas 藕le pomy艣li albo podci膮gnie pod negatywny obraz serwisu? Dlaczego ja mam ryzykowa膰, 偶e gdybym pojecha艂 na ich zlot, m贸g艂bym zosta膰 przyj臋ty nieprzyja藕nie albo przynajmniej ch艂odno, tylko z racji tego, 偶e moderuj臋 to forum? Ja si臋 na to nie godz臋.

Przecie偶 na tym wszyscy trac膮. Pami臋taj, 偶e do konfliktu trzeba (conajmniej) dwojga. Nawet je艣li "pewne osoby i ludzie si臋 nie zmieniaj膮", strac膮 si艂膮 rzeczy argument, je艣li wycofasz si臋 Ty i to Ty si臋 zmienisz.

Tutaj wcale nie wychodzi m贸j idealizm, o kt贸ry mnie podejrzewasz, tylko zwyczajny rozs膮dek. Reszty komentowa膰 nie b臋d臋, bo je艣li kto艣 wmawia, 偶e co艣 jest niemo偶liwe i niewykonalne, to w ko艅cu w to uwierzy i faktycznie nie b臋dzie w stanie zrobi膰 czegokolwiek.

To samo robisz i Ty. Nie widzisz tego? PO TO ROBI膯 NADZIEJ臉, BO ZANIM WYPOWIEDZIA艁 SI臉 TAM JEDEN AIR, KT脫RY TEMAT ZAMKN膭艁, POJAWI艁O SI臉 SPORO ROZS膭DNYCH G艁OS脫W, WI臉C WIADOMO, 呕E PRZECIWNE S膭 POJEDYNCZE JEDNOSTKI.

Co wi臋cej, jak na razie jeste艣 tak膮 sam膮 jednostk膮 jak AirCanada, dla kt贸rego te偶 wszystko jest niemo偶liwe i najlepiej nic nie robi膰, bo przecie偶 nic si臋 nie zmieni. Dlatego wa偶ne jest, 偶eby ludzie olali takie gadanie, zar贸wno z jego, jak i Twojej strony i dalej robili swoje - wtedy co艣 ruszy.
[right][snapback]18842[/snapback][/right]

Zgadzam si臋 w 100% na ca艂ej d艂ugo艣ci i rozci膮g艂o艣ci. Brawo! Jak dla mnie prostym rozwi膮zaniem jest ignorowanie tych jednostek, kt贸rzy zgody nie chc膮 i ch臋膰 osi膮gniecia porozumienia ze zdecydowan膮 wi臋kszo艣ci膮, kt贸ra tego chce.

Naprawde zgadzam si臋 z ka偶dym zdaniem z poprzedniego postu i brawo za tak trafne uj臋cie problemu. Dodatkowe j膮trzenie niczego nie zmieni, chyba 偶e na gorsze.

Brawo za inicjatywe i brawo za rekacj臋 wiekszo艣ci.
deathman[]
ale dlaczego to ja mam byc prowodyrem konfliktu ...... po pierwsze umiejscilem to na swoim forum a nie na ich ..... i mam prawo do wyrazania wlasnej opini ... oni podobnie robili w zeszlym roku ktos sie tym przejal nie ........... filip mam ci wyliczyc .............. co oni ...... zrobili ............. pisalem ci po co ........ faktem jest ze sie nie popisalem ......... ale wcale nie poczuwam sie winny ........ oni wiekszy syf robia a nikt z nas sie nie rzuca mogli wyjsc ponad sytuacje i olac to ........ ale nie ....... trzeba doje....ac ......... przestan walka wymienna jest nadal nie zmieni sie to do momentu gdy ten ktorego imienia nie wymienie nie przestanie podsycac w ich glowach ........ ze my to be, zli ..... i trzeba nas jebac ...... bo skad ta wrogosc sie wziela ? a wiem ze to nie jest bzdura co pisze tylko mam uzasadnione obawy o to .... nawet jesli wzial zabawki i poszedl do innej piaskownicy jak twierdzi to jego decyzja to skad wziela sie taka natychmiastowa nienawisc ich do nas ....... ? no chyba nie z powietrza .....

najlepiej napisz ze to wszystko moja ..... wina ..... ze to ja zaczolem i jest winny za taki stan rzeczy .... gdyby nie to ze pozbylismy sie intruza co nie lezalo w kwestii mojej decyzji to gowno by smierdzialo dalej u nas ........

ostatnia moja wypowiedz w tym temacie .....

PS .... I DZIEKUJE SZANOWNEJ REDAKCJI NA STAWIANIU MNIE NA ROWNI Z NIM ... SERDECZNIE DZIEKUJE ....
ar2r
jak narazie w tym temacie jestem jedyna osoba w zaden sposob nie zwiazana z redakcja, ale powiem Wam cos...
Panowie, wlasciwie to jest rada: dogadajcie Wy sie miedzy soba na forum redakcyjnym, i jak juz bedziecie znali wasze wspolne stanowisko wtedy wyjdzcie do reszty urzytkownikow forum.
Narazie to wyglada tak ze wielkie rzeczy chcecie robic godzic sie z innymi - chwala za to, ale sami miedzy soba nie potraficie dojsc do porozumienia.
o to wlasnie Polska nasza i Polacy
FatBantha
QUOTE(deathman[] @ Mar 14 2006, 12:14 PM)
ale dlaczego to ja mam byc prowodyrem konfliktu

Jakim prowodyrem? Przecie偶 to jest stara sprawa. A tak w og贸le, to co mnie obchodzi kto to ca艂e zamieszanie rozpocz膮艂? Czy ja szukam winnego? Nie. Bo to niczego nie zmieni. Mnie chodzi jedynie o to by艣 si臋 wzni贸s艂 ponad swoje uprzedzenia, krzywdy i 偶eby ten ca艂y chory klimat mi臋dzy stronami si臋 sko艅czy艂, bo to szkodzi kibicom.
filip mam ci wyliczyc .............. co oni ...... zrobili .............

A w jaki spos贸b ma to pom贸c w za偶egnaniu spor贸w? Mhmm?
przestan walka wymienna jest nadal nie zmieni sie to do momentu gdy ten ktorego imienia nie wymienie nie przestanie podsycac w ich glowach ........ ze my to be, zli ..... i trzeba nas jebac ...... bo skad ta wrogosc sie wziela ?

"Walka wymienna" sko艅czy si臋 ju偶 gdy jedna ze stron odpu艣ci. Nie mo偶esz tego zrobi膰 pierwszy? Mnie nie obchodzi kto pierwszy zacz膮艂, tylko kto pierwszy sko艅czy. Czy tym kim艣 nie mo偶esz by膰 akurat Ty?
skad wziela sie taka natychmiastowa nienawisc ich do nas ....... ? no chyba nie z powietrza .....

Je艣li wi臋ksza cz臋艣膰 opowie si臋 za zako艅czeniem tej haniebnej dla polskich kibic贸w Liverpoolu zadymy, rozwodzenie si臋 nad tym sk膮d si臋 wzi臋艂a jaka艣 nienawi艣膰, sensu mie膰 nie b臋dzie.

Death, we藕 postaw w ko艅cu dobro ca艂ego 艣rodowiska kibic贸w naszego klubu w Polsce wy偶ej ni偶 swoje pretensje i nie zajmuj si臋 tym, czy tak samo zrobi膮 inni czy nie, czy co艣 si臋 zmieni czy nie. Je艣li ka偶dy we藕mie si臋 za siebie, to si臋 zmieni.

Zamiast gada膰, analizowa膰, rozwa偶a膰 czy si臋 op艂aca czy nie - do dzie艂a Panowie i Panie...
DanieLFC
Dyskusja trwa tak偶e u nas, ale skoro powsta艂 temat to wypowiem si臋 i tutaj. Konflikt trwa艂 a偶 wko艅cu co艣 wybuch艂o i mamy to co mamy. Ja jestem nawet zadowolony, 偶e teraz mo偶na o tym otwarcie porozmawia膰 i powiedzie膰 sobie wszystko.

Troch臋 藕le na to coniekt贸rzy patrz膮 daj膮c do my艣lenia i zrozumienia nam, czyli redakcji lfc.pl. Tylko zauwa偶cie, 偶e konfiliktu jedna strona nie wzburzy艂a i nie tylko lfc.pl jest za to odpowiadzialna.

Nie chc臋 aby艣cie mnie 藕le zrozumieli, bo ja jestem za zaprzestaniem tych g艂upich gierek s艂ownych, ale z jednej i drugiej strony. Dobrze na to wszystko patrzy Smyku i FatBantha, dlatego ciesz臋 si臋, ze niekt贸rzy wiedz膮 o co chodzi.

Co do zlotu? Nie s膮dz臋 aby ten pomys艂 kiedykolwiek wypali艂. Dlaczego? Ot贸偶 wiele os贸b lfc.pl nie chce spotka膰 si臋 z niekt贸rymi "tutejszymi" i na odwr贸t. Ja sam osobi艣cie wol臋 nie poznawa膰 kilku os贸b, ale palcem nie b臋d臋 pokazywa艂, bo mama nauczy艂a mnie dobrego zachowania.

Jednak sama sztama to ju偶 by艂by du偶y sukces obu serwis贸w. Bo oczywi艣cie wi臋cej nas 艂膮czy, ani偶eli dzieli.

Ko艅cz膮c, prosz臋 o obiektywne podej艣cie do sprawy smile.gif

EDIT: Temat na LFC.pl jest odblokowany.

Pozdrawiam.
banan
QUOTE(karas @ Mar 14 2006, 12:21 PM)
Po drugie zdecydowane NIE dla pod艣wiadomego m膮ciciela umys艂贸w - Air Canady.
[right][snapback]18839[/snapback][/right]

No niestety sadze, ze tu jest sedno sprawy. To zreszta widac po wypowiedziach niektorych redaktorow z naszej konkurencji. Widac, ze oni chcieliby zawrzec rozejm, ale po przeczytaniu wypowiedzi szanownego kolegi Aira takie wydarzenie staje pod duzym znakiem zapytania... Bo ten caly UPPER STAND z tego co pamietam jest pamieci Aira... szkoda...

QUOTE(DanieLFC @ Mar 14 2006, 04:57 PM)
Nie chc臋 aby艣cie mnie 藕le zrozumieli, bo ja jestem za zaprzestaniem tych g艂upich gierek s艂ownych, ale z jednej i drugiej strony. Dobrze na to wszystko patrzy Smyku i FatBantha, dlatego ciesz臋 si臋, ze niekt贸rzy wiedz膮 o co chodzi.
[right][snapback]18862[/snapback][/right]

Ja takze jestem za zaprzestaniem tego konfliktu, chociaz wiem, ze to nie bedzie proste...

Do艂膮czylem do redakcji liverpoolfc.pl w momencie kiedy ten konflikt trwal. Dlatego chcialem tu zapewnic, ze NIKT NIE ZNIECHECAL MNIE I MOWIL ZLE SLOWA NA REDAKCJE LFC.PL. Ani smyku, ani jodomak, ani karas, ani death, ani witek. NIKT!! Niestety obawiam sie, ze na naszej konkurencyjnej stronie sprawa wyglada inaczej. Podkreslam, ze to sa moje domysly.

Mam nadzieje, ze temat bedzie sie rozkrecal i dojdziemy do jakiegos kompromisu.

pozdrawiam
siona
QUOTE(DanieLFC @ Mar 14 2006, 02:57 PM)
EDIT: Temat na LFC.pl jest odblokowany.
Pozdrawiam.
[right][snapback]18862[/snapback][/right]

A nie mozna by tych 2 temat贸w jakos polaczyc zeby lfc.pl i fcliverpool.pl rozmawiali w jednym temacie wspolnie?? Wydaje mi sie ze tak jestesmy wstanie szybciej dojsc do porozumienia anizeli na osobnych forach.

pozdrowka
FatBantha
QUOTE(DanieLFC @ Mar 14 2006, 03:57 PM)
Co do zlotu? Nie s膮dz臋 aby ten pomys艂 kiedykolwiek wypali艂. Dlaczego? Ot贸偶 wiele os贸b lfc.pl nie chce spotka膰 si臋 z niekt贸rymi "tutejszymi" i na odwr贸t. Ja sam osobi艣cie wol臋 nie poznawa膰 kilku os贸b, ale palcem nie b臋d臋 pokazywa艂, bo mama nauczy艂a mnie dobrego zachowania.

Ha! Widzisz i tutaj zaczynaj膮 si臋 schody. Nie mo偶na zje艣膰 ciastka i jednocze艣nie go mie膰. Poza tym, nie rozumiem co masz na my艣li m贸wi膮c o braku ch臋ci poznania paru os贸b st膮d - jak mo偶na by膰 obra偶onym na kogo艣, kogo si臋, w gruncie rzeczy, nie zna?

Mnie mama natomiast uczy艂a, 偶e pomimo tego, 偶e ludzie robi膮 sobie nawzajem r贸偶ne 艣wi艅stwa i g艂upoty, lepiej je sobie wybacza膰 ni偶 wypomina膰 do ko艅ca swoich dni, obra偶a膰 si臋 czy by膰 chorym z nienawi艣ci.

DanieLFC - skoro s膮 osoby, kt贸rych wola艂by艣 nie poznawa膰 - tym bardziej, wyci膮gnij do nich r臋k臋. Inaczej nigdy si臋 nie zwalczy wzajemnej niech臋ci. Nie wiem jak to jest w Twoim przypadku, ale wi臋kszo艣膰 takich internetowych spi臋膰 to kwestia niedom贸wienia, niezrozumienia. To nie pow贸d, by skre艣la膰 kogo艣 na ca艂e 偶ycie.
Jednak sama sztama to ju偶 by艂by du偶y sukces obu serwis贸w. Bo oczywi艣cie wi臋cej nas 艂膮czy, ani偶eli dzieli.

Z drugiej strony taka sztama niewiele znaczy, je艣li faktycznie jeden drugiemu by r臋ki nie poda艂 i YNWA razem nie za艣piewa艂. Ja tu nie zmuszam nikogo do kochania innego. Jednak sytuacja, w kt贸rej jeden kibic m贸wi, 偶e nie przyjdzie, bo drugiego kibica tam spotka jest wed艂ug mnie niedopuszczalna.

Dlatego po raz kolejny apeluj臋 do zwa艣nionych - nie musicie si臋 ze sob膮 zgadza膰, ale spr贸bujcie sobie wyja艣ni膰 wszystkie nieporozumienia mi臋dzy Wami, bez wzajemnych oskar偶e艅. Tak trudno przyzna膰 si臋 do b艂臋du?
lar311
Brawo dla Banthy! Brawo dla Ar2ra!

Podpisuje sie pod waszymi pierwszymi i kolejnymi postami w tym temacie...

Aira pamietam tylko tyle ze byl i pisal njusy na stronie bo na forum wtedy jeszcze nie bylem zaangazowany.....o co poszlo nie wiem!!!

Jesli chodzi o zgode to jak najbardziej.....wspolne zloty .....jak najbardziej....brzmi rozowo ale wlasnie do rozowego trzeba dazyc ....to sie chociaz pomaranczowy uzyska!

Mysle ze tutaj ktos musi wyciagnac dlon ( byc moze po raz kolejny!).....chcialbym zeby to byli Nasi!

LFC jestesmy jak rodzina....byc moze ktos sie okaze synem marnotrawnym......

Pewne zeczy jest ciezko zapomniec ale jak to w zyciu ....wiele rzeczy sie robi i mowi w gniewie a tak naprawde nie mam sie ich na mysli!

Zgoda! Do tego trzeba dazyc!
siona
Tak trudno przyzna膰 si臋 do b艂臋du?

Filip jak widac trudno i to bardzo trudno sam doskonale wiesz ze gdyby ktos dwa lata temu do tego bledu sie przyznal to tematu zapewne by dzisiaj nie bylo i byl by spokoj i wszystko na to wskazuje ze nadal sie do tego bledu nie przyzna. Napewno nikt z nas nie jest swiety i ma swoje za uszami ale jesli choc ktos sie wylamie i nie bedzie chcial podac reki to nadal bedzie tak jak jest a poki co to wszytsko na to wskazuje a my miedzy soba tego problemu nie rozwiazemy wiec pytam jeszcze raz nie idzie jakos zlaczyc tego tematu by dojsc do porozumienia wspolnymi silami a nie w dwoch oddzielnych grupach ?? A jesli nie to moze podyskutujmy u nich skoro oni nie beda chcieli u nas.

pozdrowka
banan
Wiecie najbardziej zastanawiajace jest to, ze nikt nie wie o co poszlo i o co tak naprawde tutaj chodzi... A szkoda, bo wtedy kazdy z uzytkownikow moglby sam to przeczytac, przemyslec, wyciagnac wnioski i zajac swoje stanowisko. A tak ludzie wal膮 w ciemno...
Cythrawl
Jak rany. 2 lata min臋艂y a temat sie jeszcze ci膮gnie. I to wszystko przez ura偶on膮 dum臋 AirCanady. Czy to naprawde jest warte zachodu? Jest dobra wola z obu stron. A 偶e jednostki sie z tym nie zgadzaj膮 to trudno. Przecie偶 nie chodzi chyba o to 偶eby osi膮gn膮膰 kompromis na si艂臋. Konflikt tak naprawde dotyczy AirCanady i ludzi obecnych na pierwszym zlocie w Gruszczynie. Air sie obrazi艂 i poszed艂 do konkurencji, kt贸ra u swoich pocz膮tk贸w kopiowa艂a arty od nas. Niech mnie kto艣 poprawi je艣li si臋 myl臋. W mi臋dzyczasie oni co艣 powiedzieli na nas, my na nich i konflikt got贸w. A wszystko na skutek nadu偶ycia w艂adzy by艂ego moderatora tego forum, kt贸ry zosta艂 pozbawiony swojej funkcji.

Moim zdaniem nie ma co sprawy rozstrz膮sa膰. Jak ju偶 m贸wi艂em jest dobra wola z obu stron. Niech jednostki dalej si臋 k艂贸c膮 - to nieistotne dla og贸艂u. Wydaje mi si臋, 偶e nikt z naszych redaktor贸w nie b臋dzie mia艂 nic naprzeciwko by u偶ytkownicy LFC.pl pojawili si臋 na naszym zlocie. Wszak wszyscy kibicujemy temu samemu klubowi i tworzymy wielk膮 czerwon膮 rodzin臋. Mo偶e kiedy og贸艂 b臋dzie 偶y艂 ze sob膮 dobrze to jednostki zmi臋kn膮?
DanieLFC
Banan wierz mi, 偶e Twoje domys艂y odno艣nie bojkotowania redakcji LFC.pl s膮 bezpodstawne i nieprawdziwe. Nic takiego nie ma miejsca, a 艣wiadczy o tym fakt, 偶e wiele os贸b z naszej redakcji chce sko艅czy膰 te g艂upie przepychanki.

FatBantha nie wiem jak inni, ale ja do nie mam do czego si臋 przyznawa膰 i widocznie ka偶dy ma podobne podej艣cie. Nikt nie m贸wi nic konkretnego w tej sprawie i przez to jak s艂usznie zauwa偶y艂 Banan sami do ko艅ca nie wiemy w czym rzecz.

Pozdrawiam.
lar311
QUOTE(Cythrawl @ Mar 14 2006, 04:32 PM)

Moim zdaniem nie ma co sprawy rozstrz膮sa膰. Jak ju偶 m贸wi艂em jest dobra wola z obu stron. Niech jednostki dalej si臋 k艂贸c膮 - to nieistotne dla og贸艂u. Wydaje mi si臋, 偶e nikt z naszych redaktor贸w nie b臋dzie mia艂 nic naprzeciwko by u偶ytkownicy LFC.pl pojawili si臋 na naszym zlocie. Wszak wszyscy kibicujemy temu samemu klubowi i tworzymy wielk膮 czerwon膮 rodzin臋. Mo偶e kiedy og贸艂 b臋dzie 偶y艂 ze sob膮 dobrze to jednostki zmi臋kn膮?
[right][snapback]18879[/snapback][/right]

I o to chodzi......Moze czas bysmy pieronsko jasnie przyswiecili przykladem....zaprosili tych lfc.pl'owcow co moze chca przyjechac na nasz zlot .....poznamy sie lepiej i moze wtedy "gora" zobaczy ze mozna......
Damian
A owszem drogi bananie wal膮 w ciemno, bo tak jak Cythrawl wypisuj膮 g艂upoty o plagiatach. Mnie to nie dotyczy wi臋c mam czyste sumienie. Zbyt wiele przet艂umaczy艂em, by w og贸le tak m贸g艂 kto艣 pomy艣le膰. Jednak kontynuuj膮c... wal膮 w ciemno, bo za przyk艂adem wi臋kszo艣ci nie umiej膮 dostrzec konfliktu pojedy艅czych os贸b i powo艂uj膮 si臋 na jakie艣 "wojny".

Co do wsp贸lnego zlotu w tym roku to jest niemo偶liwe. Ale za rok mo偶na o tym pomy艣le膰, nie jestem wcale temu przeciwny. Tak wi臋c wszelkie spekulacje na temat 艂膮czenia zlot贸w w tym roku proponuje porzuci膰, gdy偶 mo偶e by膰 to 藕r贸d艂o nowych konflikt贸w na pod艂o偶u - "czemu my do nich, a nie oni do nas" itp. My艣l臋, 偶e z czasem sytuacja si臋 ustabilizuje i za rok z czystym sercem mo偶na b臋dzie usi膮艣膰 i porozmawia膰 na temat ewentualnych opcji.

edycja: doszed艂em do wniosku, 偶e tutaj temat brzmi prawid艂owo, czyli "chore relacje mi臋dzy polskimi kibicami LFC", bo w ko艅cu nie ma 偶adnej "wojny", a jedynie owe chore relacje mi臋dzy u偶ytkownikami od nas i od was. Air nie stoi jako reprezentantywna osoba lfc.pl, a jego pogl膮dy nie s膮 pogl膮dami redakcji. Dlatego uwa偶am, 偶e problem powinien by膰 postrzegany jako konflikt kilku os贸b, a nie redakcji.
banan
QUOTE(Damian @ Mar 14 2006, 07:08 PM)
bo za przyk艂adem wi臋kszo艣ci nie umiej膮 dostrzec konfliktu pojedy艅czych os贸b
[right][snapback]18883[/snapback][/right]

mozna to zdanie przed艂uzyc i stwierdzic, ze na konflikcie 4-5 osob cierpia obie redakcje czyli okolo 40-45 osob...
LevyLFC.pl
Jak rany. 2 lata min臋艂y a temat sie jeszcze ci膮gnie. I to wszystko przez ura偶on膮 dum臋 AirCanady.

Nie wiem dok艂adnie kto jest sk艂贸cony z pewn膮 cz臋艣ci膮 redakcji Waszej stronki opr贸cz mnie, tak czy siak - przynajmniej w moim przypadku - Air nic do tego nie ma. Chocia偶 nie wiem, czy mog臋 si臋 wypowiadac, w koncu mam tylko 13 lat... [mo偶e kto艣 sobie przypomni grzechy w tym momencie]

Ale nie rozstrz膮sajmy tych spraw tutaj i w tej chwili, choc na pewno b臋dzie to trzeba zrobic, je艣li ma doj艣c do jakiegokolwiek porozumienia.

jak mo偶na by膰 obra偶onym na kogo艣, kogo si臋, w gruncie rzeczy, nie zna?

Przytocz臋 przyk艂ad nam bliski - mo偶na obrazic si臋 chocby na Raf臋 Beniteza za ci膮g艂e wystawianie Morientesa.

A teraz chcia艂bym pewien fakt zauwa偶yc... Ot贸偶 do Smyka, czy FatBathy to ja nic nie mam, ale z tych podsycaj膮cych konflikt p贸ki co nikt si臋 nie wypowiada, nie licz膮c na pocz膮tku kolegi kt贸ry wy艣miewa艂 si臋 ze zlotu LFC.pl, a w ten spos贸b mo偶emy tylko sobie gadac i gadac o porozumieniu bez ko艅ca i za pewne nie napotykaj膮c na 偶aden op贸r, a p贸藕niej budz膮c si臋 z r臋k膮 w nocniku.

Og贸lnie do samego fcliver.pl nic nie mam, wkur*** mnie strasznie oko艂o 5 os贸b i to jest g艂贸wny pow贸d, dla kt贸rego nie da偶臋 sympati膮 Waszego serwisu. Prawda, to mo偶e si臋 zmienic, ale nie widz臋 偶adnej inicjatywy z tamtej strony, a jednocze艣nie nie widz臋 siebie w roli pojednywacza, poniewa偶 w tamtych k艂贸tniach naprawd臋 nie widz臋 偶adnej swojej winy.

Pozdrawiam.
deathman[]
nawet jesli konflikt sprowadza sie do kilku osob ......... idac dalej zawezajac to do ........... mnie i Air`a to trzeba mi cos wytlumaczyc bo mijaja dwa lata a ja nic nie rozumie ........... powstal miedzy nami konflikt ..... i odezwal sie w nas bardzo prymitywny odruch ..... i obrzucalismy sie w bardzo ordynarny sposob blotem .... co nie przynioslo chwaly mnie i Air`owi, do tego publicznie sie to odbywalo ..... zasygnalizowalem naduzycie za ktore Air zostal ukarary ........ ja wtedy nie podejmowalem zadnych decyzji personalnych odnosnie samej osoby Air`a, ani nie kierowala mna chec kariery ... bo do redakcji wszedlem dopiero rok po sprawie ... ale caly czas nie rozumie jednej sprawy .... w prywatnej rozmowie podalismy sobie rece (o ile rozmowa na gg mozna uznac za prywatna rozmowe) co przypiecztowalismy na zlocie ...... nikt air`a do tego nie zmuszla nawet jesli czul sie urazony sytuacja jaka miedzy nami zaistniala mogl nie przyjechac na zlot ..... moze ktos to uznac za wazeline z mojej strony ale na zlocie bawilem sie z Air normalnie bez zadnych zachamowan swiadcza o tym zdjecia relacja (ktora napisalem niedawno) film nakrecony na te okolicznosc ..... uznalem ze konfliktu nie ma ..... nawet w wypowiedziach po zlotowych .... nic nie wskazywalo na to ze Air sie zwinie .... nie interesuja mnie motywy jego odejscia jego prywatna sprawa ..... ale zastanawiam sie jak mogl tak nagle zmienic poglady .... po pewnym okresie stalem sie obiektem obelg i personalnych pyskow ...... gdzie swoje apogeum osiagnelo w dzien moich urodzin co spowodowalo calkowita olewke z mojej strony odnosnie atakow z "waszej" strony (nie twierdze ze cala czesc redakcji) ...... i dalej nie rozumie postepowania w tym wzgledzie .... faktem jest ze wczoraj sie nie popisalem za co przepraszam w przyplywie emocji popelnilem blad ... ktorego zaluje ....

w moim przekonaniu poza tym co sie stalo wczoraj nie mam sie z czego tlumaczyc ..... i nic do zazucenia ...... a zainteresowana osobe badz osoby ... zapraszam na prywatna rozmowe ........

widze mozliwosc i chec poprawy oraz wyciagniecie reki do zgody ... z mojej strony moge obiecac ze takie postepowanie nie nastapi .... a wszelkie przejawy bede tepil .... to tyle z mojej strony ......

Cythrawl
Ano w艂a艣nie. Sprawa zosta艂a swego czasu wyja艣niona, wi臋c ja nie kumam czemu si臋 do niej wraca. Na I zlocie by艂a dyskusja wyja艣niaj膮ca przy piwku i potem wsio by艂o w pariadkie.

Co do plagiat贸w, to rzecz膮 naturaln膮, 偶e je偶eli istniej膮 dwa serwisy na jeden temat czerpi膮ce informacje z tych samych 藕r贸de艂 jedni drugich oskar偶aj膮 o plagiat. Ja natomiast mia艂em na my艣li konkretn膮 sytuacj臋 z konkretnym artyku艂em, kt贸ry zosta艂 swego czasu przeklejony z jednej strony na drug膮. Ale i ta sytuacja o ile mi wiadomo zosta艂a ju偶 swego czasu wyja艣niona. Wi臋c nie ma do
czego wraca膰.
Normalne jest 偶e s膮 konflikty. Ale to nie znaczy 偶e nie mo偶emy wsp贸lnie usi膮艣膰 np. w Mi臋dzyzdrojach przed telewizorem i 艣piewa膰 YNWA podczas meczu.

I tyle z mojej strony.
n_t
QUOTE(Fatbantha)
Je艣li wi臋ksza cz臋艣膰 opowie si臋 za zako艅czeniem tej haniebnej dla polskich kibic贸w Liverpoolu zadymy, rozwodzenie si臋 nad tym sk膮d si臋 wzi臋艂a jaka艣 nienawi艣膰, sensu mie膰 nie b臋dzie.

jaka hiperbolizacja... bez przesady Fat (choc wiadomo - wydxwi臋k musi byc du偶y) - przeciez u podstaw konfliktu stoi jedna osoba, i r贸wniez teraz ta jedna osoba r臋ki nie wyci膮gnie i nie przyjmie przeprosin. Niemal nikogo nie interesuje to, co sta艂o sie 2 lata temu, co nie oznacza, 偶e wszyscy zapomnieli. Ze swojej strony, jako obserwatora w miar臋 obiektywnego, radz臋 te osob臋 pozbawic jakiegokolwiek g艂osu, poniewaz ten g艂os zawsze b臋dzie psu艂 wasz wsp贸lny wyst臋p.

Przypomnia艂em sobie...jest jescze drugi g艂os, ale nie wiem, czy wci膮z w ich redakcji i czy wart mojej uwagi. Raczej nie.
jedi1
ja bylem w redakcji juz za tamtych czasow, lecz nie bralem aktywnego udzialu w forum, tak jak i teraz nie biore. Air'a pamietam glownie z chata i wlasnie z tego, ze byl moderatorem. Pewnego dnia zostal pozbawiony prawa do moderowania forum i wtedy rozpetala sie dyskusja. Za jakis czas on zniknal i wtedy zaczelo sie obrzucanie blotem z wtedy jeszcze liverpool.histo.pl. Udzia艂o w tym nigdy nie bra艂em, ale uwazam ze powinno sie to skonczyc bo to nikomu nie sluzy. Czy angielskie serwisy wrzucaja na siebie wzajemnie? Odpowiadac chyba nie musze.

W konflikty miedzy osobami nie mam zamiaru wchodzic, ale prosze nie mieszac do tego redakcji. Temat na lfc.pl przeczytalem i naprawde wkurzyla mnie ta sygnaturka z gosciem lejacym na nasz button, bo odebralem to jako na atak na ludzi, ktorych nawet nie zna.

Tyle z mojej strony.
Wievi髍
My艣l臋, 偶e ludzie z obu stron powinni przeczyta膰 co tutaj napisz臋. Jako osoba do艣膰 bliska swego czasu obu stronom i te偶 forum fcliverpool.pl i lfc.pl imho mog臋 si臋 tutaj wypowiedzie藕.

Nie osi膮gniemy pe艂nego porozumienia dop贸ki nie pogodz膮 si臋 jednostki. Narazie co wiadomo to wiadomo w "konflikt" zamieszany jest Adrian - AirCanada i Deathman plus kilku go艣ci z fcliverpool.pl - nie mog臋 dok艂adnie powiedzie膰 kto (Smyku, Siona, Kara艣, n_t, Witek, Yoda(?)).

Sam nigdy nie interesowa艂em si臋 o co posz艂o na stronie, w wakacje 2004 gdy wyjecha艂em wszystko by艂o pi臋knie i 艂adnie, byli艣cie chyba wtedy na zlocie. Po moim powrocie Adrian skusi艂 mnie do przeniesienia si臋 na fcliverpool.histo.pl - nie 偶a艂uj臋 tej decyzji, musz臋 sam przyzna膰, 偶e atmosfera na forum fcliverpool.pl coraz mniej mi si臋 podoba艂a. Ale zawsze stron臋 traktowa艂em z szacunkiem, bo swoje kilkaset post贸w na forum lfc.kicker.pl(to mi si臋 lepiej kojarzy) napisa艂em i kilka niez艂ych dyskusji tam prowadzi艂em.

Wiem tylko przez mg艂臋, 偶e posz艂o o jak膮艣 deklaracje Adriana, kt贸r膮 obieca艂 podczas zlotu, a z kt贸rej potem si臋 nie wywi膮za艂. Nie wiem - jak ju偶 m贸wi艂em - nie wcisnam nosa w nie swoje sprawy, mnie to nie dotyczy艂o wi臋c nic mi do tego nie by艂o.

Jest "od nas" jeszcze jedna osoba, kt贸ra nale偶y do konfliktowych. Chodzi mi tu o Piotrka - Levego. Ch艂opak nale偶膮cy do tych ambitnych. Czasem jednak jest zbyt ciekawy rzeczy, kt贸re go mo偶e nie dotycz膮. Dzisiaj pyta艂em go o co chodzi z tym, 偶e jest wrogiem Witka. Chodzi o debilizm z grono.net, gdzie Piotrek za艂o偶y艂y g艂upi temat "kto lepszy: LFC.pl czy LiverpoolFC.pl" - Witek te偶 tam odpowiedzia艂 - zapewno nieco w zabawnym tonie, ale jednak niezbyt m膮drze - 偶e oczywi艣cie fcliverpool.pl przytaczaj膮c do艣膰 dziwne argumenty - by艂o pierwsze. Potem rzeczywi艣cie pod adresem Levego (tam Sochal) pad艂o kilka nieprzyjemnych s艂贸w - jakoby wiek mia艂 艣wiadczy膰 ponad wszystko o dojarz艂o艣ci. Ka偶da ze stron (Ka艣ka, Pan Witek z Atlandydy czy inni - Levy) mia艂a w tym sw贸j udzia艂 i by艂o to bez sensu.

St膮d moja apelacja, 偶eby obie strony tutaj poda艂y sobie r臋ce - i nie wa偶ne kto do kogo. Mam nadziej臋, 偶e to zostanie jako艣 wyja艣nione i oby bez jaki艣 niedopowiedzi. Mam te偶 nadziej臋, 偶e b臋dziecie mogli to za艂atwi膰 prywatnie i tylko poinformowa膰 o "zgodzie".

Co do sprawy Adriana, Upper Stand贸w itp. itd. Po co ch艂opaki? Powiedzcie mi, po kiego ch*j za przeproszeniem??!! Bo ja rozumiem, 偶eby艣cie 2 miesi膮ce po zdarzeniu byli na siebie 藕li, ale to si臋, jak ju偶 kto艣 zauwa偶y艂, ci膮gnie 2 lata! Przecie偶 to paranoja, zeby艣my nie mogli o tym zapomnie膰.

Nie ma si臋 co pierdoli膰 i w tym momencie musz臋 opierdoli膰 po r贸wno obie strony, zaczn臋 od mojego przyjaciela - jakim napewno jest - Adriana. Powiedz szczerze, czy nie chcia艂by艣 jakie艣 zgody? Bo ja ju偶 mam tego dosy膰. Podobnie 95% procent spo艂eczno艣ci LiverpoolFC.pl i LFC.pl. To samo kieruj臋 do cho膰by Deathmana. Sama sprawa chyba najbardziej dotyczy w艂a艣nie Was dw贸ch i st膮d mam nadziej臋, 偶e dacie rad臋 doj艣膰 do porozumienia.

Co do wsp贸lnego zlotu - w tym roku po prostu nie ma na to szans. I to nie dlatego, 偶e by艣my nie chcieli. Ale po prostu obie strony przecie偶, maj膮 ju偶 miejsca, ekipy i terminy. Natomiast na nast臋pny rok i kolejne lata - jak najbardziej. Bo przecie偶 k*rwa paranoj膮 jest, 偶eby w Polsce by艂y dwa zloty fan贸w Liverpoolu!! Bo mnie nie obchodzi, czy wypij臋 Carlsberga z kim艣, kto wchodzi na stron臋, na kt贸rej pracuj臋 czy z kim艣, kto wchodzi na LiverpoolFC.pl - jest fanem Liverpoolu, cz艂owiekiem takim jak ja - i to si臋 liczy.

Dlatego zlot na rok 2007 powinien by膰 naszym celem. A narazie my艣l臋, 偶e ka偶dy kto ma jak膮kolwiek uraz臋 do kogo innego, to powinien wyj艣膰 do niego z r臋k膮 - bo niewa偶ne, czy to on kogo艣 obrazi艂 czy zosta艂 przez niego ura偶ony, napewno ka偶dy w jaki艣 spos贸b jest winny i w nie mo偶na jednoznaczenie wskaza膰 palcem winnego.

Wi臋cej do powiedzenia nie mam. Mam nadziej臋, 偶e co艣 z tym zrobimy, bo ten absurd ci膮gnie si臋 ju偶 zdecydowanie za d艂ugo.

Amicìzia!
deathman[]
Nie ma si臋 co pierdoli膰 i w tym momencie musz臋 opierdoli膰 po r贸wno obie strony, zaczn臋 od mojego przyjaciela - jakim napewno jest - Adriana. Powiedz szczerze, czy nie chcia艂by艣 jakie艣 zgody? Bo ja ju偶 mam tego dosy膰. Podobnie 95% procent spo艂eczno艣ci LiverpoolFC.pl i LFC.pl. To samo kieruj臋 do cho膰by Deathmana. Sama sprawa chyba najbardziej dotyczy w艂a艣nie Was dw贸ch i st膮d mam nadziej臋, 偶e dacie rad臋 doj艣膰 do porozumienia.

szczerze ci powiem ze caly czas czekam na to by zainteresoana osoba zglosila sie do mnie ...... by wyjasnic te cala sprawe bo jak pisalem w swoim wyjasnieniu nie moge zrozumiec dlaczego jest taki a nie inny stan rzeczy ...... nawet jesli by sie to mialo wiazac z odezwaniem sie pierwszym to okej ....... ale czekam na jakis znak ....... za wyglup ze zlotem przepraszam wiem ze nie bylo to w najlepszym tonie .... i najgorszym odruchem jest chec zemsty .... za obelgi w moja strone .... ale dla dobra i jednych i drugich .... chce ta cala sprawe wyjasnic .... wszystko w kwestii Air`a jesli wogole jest o czym rozmawiac .........

pozdrawiam
Wievi髍
QUOTE(deathman[] @ Mar 14 2006, 09:14 PM)
szczerze ci powiem ze caly czas czekam na to by zainteresoana osoba zglosila sie do mnie ...... by wyjasnic te cala sprawe bo jak pisalem w swoim wyjasnieniu nie moge zrozumiec dlaczego jest taki a nie inny stan rzeczy ...... nawet jesli by sie to mialo wiazac z odezwaniem sie pierwszym to okej[right][snapback]18897[/snapback][/right]

Spr贸buj pierwszy.

QUOTE(deathman[] @ Mar 14 2006, 09:14 PM)
za wyglup ze zlotem przepraszam wiem ze nie bylo to w najlepszym tonie ....[right][snapback]18897[/snapback][/right]

I brawo za to podej艣cie.
Arti
Popieram w pe艂ni wypowied藕 Wievi贸ra.

Rzeczywi艣cie, co niekt贸rzy powinni wrzuci膰 na looz, bo ile mo偶na si臋 na siebie gniewa膰? rolleyes.gif

Ja osobi艣cie pozna艂em deathmana podczas pobytu kilku os贸b z fcliverpool.pl w Knurowie, gdzie odbywa艂 si臋 mecz "Jerzy Dudek i przyjaciele" [ wiecie, Milan Baros, Smicer itp tongue.gif ] i nie czu艂em niech臋ci, czy wrogo艣ci do nich...

Tak偶e zainteresowane strony niech usi膮d膮 jeszcze raz do powa偶nej rozmowy ze sob膮 i przedyskutuj膮 tematy, kt贸re ich bulwersuj膮 lub wymagaj膮 wyt艂umaczenia do ko艅ca.

Pozdrawiam.
deathman[]
QUOTE(Wievi贸r @ Mar 14 2006, 09:18 PM)
Spr贸buj pierwszy.

no wiec czekam ....................................................................................
Duszek
Ja r贸wnie偶 tak jak mo偶na by艂o przeczyta膰 na forum lfc.pl jestem za zgod膮 pomi臋dzy stronami, ale tak jak wspomnia艂 Wievior to ju偶 za艂atwi膰 pomi臋dzy sob膮 musz膮 Air i deathman. Licz臋 na jako艣 rozmow臋 no i jak偶e wyczekiwany kompromis.

Ju偶 wida膰, 偶e jest jakie艣 porozumienie i szacunek, a to pierwszy krok do zgody...

To tyle...
YNWA (lfc.pl i fcliverpool.pl)
jodmak
A ja uwa偶am, 偶e bez sensu jest zmuszanie do jakiej艣 zgody Deatha i Aira, gdy偶 to ich prywatna sprawa i tak膮 powinna pozosta膰. W艂a艣nie o to chodzi, 偶e upublicznia sie co艣 i emanuje na innych, co powinno by膰 rozwi膮zane mi臋dzy nimi.

Brawo Death, Wievior, Duszek i inni. Wydaje mi sie, 偶e trzeba odrzuci膰 nienawi艣膰 albo przynajmniej nie okazywac jej na zewnatrz jak juz ktos nie potrafi inaczej:)
boczek
Ma艂ymi krokami dochodzimy do sedna ca艂ej sprawy. Wida膰, 偶e zar贸wno lfc.pl i fcliverpool.pl chc膮 zako艅czy膰 te bzdurne przepychanki. Wszyscy widz膮, 偶e nikt z tego 偶adnych korzy艣ci nie ma, wi臋c po co, babra膰 si臋 tym ca艂ym g贸wnem.

Teraz to ju偶 wszystko le偶y w r臋kach tych, od kt贸rych to wszystko si臋 zacze艂o. Powinni sobie u艣wiadomi膰, 偶e zar贸wno my jak i konkurencyjny serwis chc膮 偶eby relacje wygl膮da艂y przynajmniej na poziomie przyzwoitym. Ma by膰 to zdrowa konkurencja mi臋dzy stronami a nie przesi膮kni臋ta jakimi艣 uprzedzeniami, animozjami itp.... Nie musimy si臋 kocha膰, ale szanowa膰 si臋 powinni艣my nawzajem.

Nie wa偶ne kto wyci膮gnie pierwszy r臋k臋, oboj臋tnie czy zrobi to jedna strona czy druga, poka藕cie, 偶e jeste艣cie ponad podzia艂y i mo偶ecie pogodzi膰 si臋.

Mam nadziej臋, 偶e na zwyk艂ym gadaniu si臋 to nie sko艅czy i przejdziecie do konkret贸w...

Czepik
no to jak wszyscy to i ja...

Ja to w sumie ma艂e g贸wno jestem, pracowa艂em na lfc.pl sko艅czy艂em tam prace, znalaz艂em powolanie tu i fajnie jest...ale ja nie o tym...mianowicie...przed chwil膮 przegl膮da艂em forum lfc.pl i z tego co widze...偶e nie ktorzy z forum lfc.pl ma klapki na oczach, rywalizacja ich zjad艂a i to przykre, bo szefownie obu stron ( pozdrawiam Duszka i Smyka ) chyba jednak chc膮 nawi膮za膰 zgode, a prawda jest taka, 偶e AirCanada nie chce jej, to wida膰....i to jest przykre niestety...ka偶dy mia艂 jakie艣 tam zaczepki, ka偶dy ma do kogo艣 co艣....ku***a jeste艣my jedn膮 spo艂eczno艣ci膮, fanami The Reds, a k艂ucicie sie jaby nie wiem co najmniej po艂 rodziny sobie powybijali...bez sens...postawa nie ktorych osob z lfc.pl i liverpoolfc.pl jest 偶a艂osna, pisanie " jestem otwarty na rozmowe, ale nikt sie do mnie nie zglosi艂" trudno pierwszy wyciagna膰 r臋ke....?

ten wasz(bo m贸j to on nie jest na pewno) konflikt do niczego dobrego nie b臋dzie prowadzi艂....

peace !
dzemek
Ja pami臋tam, 偶e pierwsz膮 strona na kt贸r膮 ja wszed艂em by艂a w艂a艣nie fcliverpool.pl.Potem tak si臋 odbija艂em raz w t膮, raz w tamt膮, ale jako艣 sentyment pozosta艂 i udzielam si臋 tutaj.Sam nie wiem o co chodzi, nie pami臋tam tych niesnasek(no bo jakbym m贸g艂, jak dopiero stosunkowo niedawno siedz臋 na stronie o LFC?), wiem jedynie tyle, 偶e niezbyt siebie darzyli艣my szacunkiem i mi艂o艣ci膮.To s膮 tak偶e kibice The Reds, wi臋c s膮 jacy艣 inni?Gorsi?Czemu si臋 tak nie lubimy?Ok wielu pisze, 偶e Air si臋 obrazi艂.Nie wiem nie wiem...
QUOTE("Boczek)
Nie wa偶ne kto wyci膮gnie pierwszy r臋k臋, oboj臋tnie czy zrobi to jedna strona czy druga, poka藕cie, 偶e jeste艣cie ponad podzia艂y i mo偶ecie pogodzi膰 si臋.

W sumie to chyba oboj臋tne, bo nie b臋dzie si臋 wypomina膰 kto si臋 przed kim "p艂aszczy艂" i "b艂aga艂"o zgod臋?Jestem ciekaw zakonczenia tej ca艂ej sprawy, nigdy w niej nie bra艂em udzia艂u, ale tak偶e uwa偶am to za jakie艣 dziwne post臋powanie, ci膮g艂e dogryzanie sobie i dr臋czenie, kt贸ra strona jest lepsza.Trzeba by przej艣膰 do konkret贸w, ja wyciagn膮膰 r臋k臋 mog臋, tylko musia艂bym na pocz膮tku zna膰 ca艂膮 spraw臋 i histori臋.
siona
Nie osi膮gniemy pe艂nego porozumienia dop贸ki nie pogodz膮 si臋 jednostki. Narazie co wiadomo to wiadomo w "konflikt" zamieszany jest Adrian - AirCanada i Deathman plus kilku go艣ci z fcliverpool.pl - nie mog臋 dok艂adnie powiedzie膰 kto (Smyku, Siona, Kara艣, n_t, Witek, Yoda(?)).

Nie bardzo wiem co tutaj robi moja osoba, nigdy Aira publicznie nie obrazilem ale jesli on czuje sie urazony przez moja osobe to jestem wstanie powiedziec przeprasza tylko Air odblokuj mnie bo zablokowales na gg jakies 2 tygodnie temu z niewiadomych mi powodow.

pozdrowka
Gin
QUOTE(deathman[] @ Mar 14 2006, 08:37 PM)
no wiec czekam ....................................................................................
[right][snapback]18901[/snapback][/right]

no To chyba sie nie doczekasz!!.................... unsure.gif

Z reszta Wievior zaproponowal zebys Ty sie pierwszy odezwal........a Ty czekasz na Niego.....i........bledne kolo.....

deathman[]
Gin chyba do konca nie zrozumiales posta ........ ja juz sie do niego odezwalem ........ prywatnie pierwszy na GG juz wczoraj .........

wiec czekam smile.gif

pozdrawiam
Ola
Heh, pozwol臋 sobie doda膰 od siebie kilka s艂贸w...tak sobie czytam ten temat, kt贸ry przecie偶 wraca stosunkow cz臋sto i nie mog臋 oprze膰 si臋 wra偶eniu jak bardzo to wszystko jest...no co najmniej dziwne.

Do konfliktu dosz艂o 2 lata temu. Wiem na skutek czego, znam relacje ze "s艂awetnego" zlotu i wiem jak by艂o i jest po nim. Wszyscy pope艂nili艣my jakie艣 b艂臋dy. Zar贸wno osoby z fcliverpoool.pl jak i lfc.pl...Jedni pope艂nili wi臋cej tych b艂臋d贸w inni mniej. Wszystko rozchodzi si臋 g艂贸wnie o 2 osoby: Aira i deatha...no i w艂a艣ciwie pytam: co z tego?...czy nie mo偶emy ich po prostu ola膰 i pogodzi膰 si臋 w imi臋 wi臋kszo艣ci, kt贸ra deklaruje 偶e ma ju偶 dosy膰 tej niezdrowej atmosfery? Tym bardziej, 偶e jak widz臋 rozchodzi si臋 o jedn膮 osob臋 a mianowicie o Aira, kt贸ry najwyra藕niej nie ma ochoty 艣cisn膮膰 r臋ki wyci膮gni臋tej przez Wojtka. Co to kurcze...w艂adza dyktatorska jest? Bez zgody 2 os贸b ma cierpie膰 reszta? Du偶o os贸b ma jaki艣 uraz do lfc.pl, z r贸偶nych powod贸w - sensownych i mniej sensownych. Nie da si臋 tego wyeliminowa膰. Nie musimy si臋 kocha膰 i uwielbia膰, ale nie powinni艣my PRZEDE WSZYSTKIM robi膰 wiochy. No bo co to ma by膰? Inni kibice si臋 z nas 艣miej膮 i to jest najgorsze sad.gif Troch臋 powagi i schowajcie swoj膮 m臋sk膮 dum臋 do kieszeni, bo to naprawd臋 nie ma sensu. Trzeba o tym zapomnie膰 i pomy艣le膰 o kompromisie.

Perspektywa wsp贸lnego zlotu jest jeszcze bardzo baaardzo daleka, ale jako taka zgoda i wzajemny szacunek powinien by膰. Cho膰by przez wzgl膮d na ogrom pracy jak膮 wszyscy wykonujemy nie dla siebie przecie偶, ale dla klubu, kt贸ry kochamy.

Podziwiam wypowiedzi niekt贸rych os贸b, naprawd臋 s膮 bardzo krzepi膮ce i m膮dre. Szacuneczek. My艣l臋, 偶e tamat jak najbardziej trafiony. Trzeba to sobie wszystko w ko艅cu wyja艣ni膰.

pozdrawiam pokojowo smile.gif
Gin
QUOTE(deathman[] @ Mar 15 2006, 08:01 AM)
Gin chyba do konca nie zrozumiales posta ........ ja juz sie do niego odezwalem ........ prywatnie pierwszy na GG juz wczoraj .........
wiec czekam smile.gif
pozdrawiam
[right][snapback]18918[/snapback][/right]

AHA - to OKEY!!....nie wiedzialem ze sie odezwales.....

pozdrooo wink.gif
deathman[]
Sprawa zamknieta, wszystko wyjasnione miedzy stronami.................... smile.gif

Temat zostanie zamkniety najszybciej jak tylko mozna, wszystko co mia艂o by膰 powiedziane, zosta艂o powiedziane, albo na forum albo w PW albo na GG.

Pozdrawiam

PS mam nadzieje ze zgoda w dzien urodzin naszego ukochanego klubu bedzie pukntem zwrotnym w stosunkach obu serwisow .....
To jest wersja lo-fi g丑wnej zawarto禼i. Aby zobaczy pe硁 wersj z wi阫sz zawarto禼i, obrazkami i formatowaniem prosz kliknij tutaj.