Zapraszam tak偶e ludzi z LFC.pl, zar贸wno redakcj臋 jak i zwyk艂ych u偶ytkownik贸w kt贸rzy chcieliby jeszcze co艣 doda膰 b膮d藕 ewentualnie ustali膰, co pozwoli艂oby na normalizacj臋 stosunk贸w mi臋dzy serwisami.
Ja tak偶e nale偶臋 do tej cz臋艣ci kibic贸w, kt贸ra nigdy nie rozumia艂a ca艂ej tej wrogiej atmosfery, kt贸ra wzniacana by艂a, przyznajmy to - zar贸wno przez jedn膮 jak i drug膮 stron臋.
Wyobra藕cie sobie bowiem, 偶e lec臋 do Liverpoolu na mecz, wchodz臋 do pobliskiego Alberta na piwo. Zagaduje mnie go艣膰 po pi臋膰dzisi膮tce, kt贸rego uwag臋 przyci膮gn臋艂a moja retro-replika koszulki, sprawdza czy nie jestem 'futbolowym turyst膮', kiedy okazuje si臋, 偶e wiedz臋 o historii LFC mam niez艂膮, zaczynamy rozmawia膰 i facet ca艂kowicie si臋 otwiera, pomimo tego, 偶e si臋 nie znamy.
Ch艂op, kt贸ry pochodzi z innego kraju, posiada zupe艂nie inn膮 mentalno艣膰, wykszta艂cenie, pogl膮dy, wiek - rozmawia ze mn膮, jak z r贸wnym sobie. Ja pytam go o podej艣cie lokalnych kibic贸w do spraw, kt贸re mnie interesuj膮, on chce wiedzie膰 jak wygl膮da sytuacja poza Angli膮, w dalekiej Polsce. I rozmawiamy, rozmawiamy bez 偶adnych barier, opor贸w, nie liczy si臋 nasza wiara czy pogl膮dy polityczne, jednoczy nas klub i jeden s艂ucha drugiego, obaj wynosz膮 przyjemno艣膰 z takiej wymiany zda艅, obaj s膮 bogatsi o wiedz臋 jak膮 zdobyli.
A tutaj? Mieszkamy w jednym kraju. Jeste艣my tej samej narodowo艣ci. Wiekiem tak偶e zbytnio si臋 nie r贸偶nimy. R贸偶nice s膮 minimalne. I co? Nic. Tworzymy polskie piekie艂ko...
Ludzie, przecie偶 to jest ca艂kowicie chora sytuacja! Im szybciej si臋 j膮 zmieni, tym b臋dzie lepiej.
QUOTE(BeatoN)
QUOTE(Arti)
To mo偶e zorganizujemy wsp贸lny Zlot? Nie no powa偶nie, ja tak偶e wspomina艂em, 偶e w tej sprawie jestem neutralny, jednak nie zale偶y mi jaki艣 konfliktach pomi臋dzy stronami Jeste艣my wko艅cu Liverpool Football Club i powinni艣my tworzy膰 jedno艣膰 Tak偶e niech zainteresowane strony-osoby zako艅cz膮 ze sob膮 ten sp贸r o ile to jest mo偶liwe ;]]]
W艂asnie to o tym wspolnym zlocie chcialem napisac bo to jest chyba jeden z najlepszych pomyslow na ktory sadze, ze nie tylko Ty i ja wpadlismyTo jest najlepszy pomys艂 i chodzi mi on po g艂owie od czas贸w Warszawy, w kt贸rej spotkali艣my si臋 z kibicami z liverpoolfc.pl podczas fina艂u Champions League.
Mnie osobi艣cie zale偶y, by pozna膰 maksymalnie du偶o polskich kibic贸w LFC i dlatego te偶 by艂em za reklamowaniem Waszego zlotu na stronie Liverpool Forever. Bo tu nie chodzi przecie偶 o 'wy艂膮czno艣膰' kt贸rego艣 z serwis贸w na informacj臋 o zlocie, nawet je艣li organizuje go w艂a艣nie jeden z nich - ta informacja dotyczy spotkania fan贸w, a to z jakiego ramienia jest takowe organizowane, nie powinno mie膰 znaczenia - liczy si臋 tylko jedno: aby jak najwi臋cej kibic贸w Liverpoolu dowiedzia艂o si臋, 偶e kto艣 robi zlot, na kt贸ry mo偶na pojecha膰.
Wsp贸lny zlot? Jak najbardziej jestem za. Jasne, poza takim mo偶na organizowa膰 mn贸stwo 'swoich', ale jeden wsp贸lny by si臋 przyda艂. Ch臋tnie pozna艂bym ludzi udzielaj膮cych si臋 na LFC.pl a akurat kas膮 nie 艣mierdz臋 i nie sta膰 mnie na dwa wyjazdy gdzie艣 do centralnej Polski, zawsze musia艂bym wybiera膰 jeden i zawsze co艣 bym traci艂. Dlaczego mam traci膰 i dlaczego traci膰 macie Wy?
QUOTE(AirCanada)
Romek a dla mnie kole艣, kt贸ry sika na Wasz banner sika na Wasz serwis i redakcj臋 Waszej strony. Bynajmniej tak to rozumiem i nic tego nie zmieni 
Sikaj膮c na serwis i redakcj臋 strony, sika tak偶e, a przede wszystkim, na kibic贸w LFC. To nie jest zdrowa reakcja i dziwi臋 si臋, 偶e nie budzi ona Twojego niesmaku.
Dalsza dyskusja tutaj nie bardzo ma chyba dalej sens. Powiedzieli艣my sobie, to co chcieli艣my powiedzie膰. Jedni wiedz膮 swoje, drudzy swoje i wiele rzeczy nie ulegnie zmianie. Zamykam p贸ki co temat, na forum mamy dyskutowa膰 g艂贸wnie przecie偶 o Liverpoolu a nie o (za przeproszeniem) pierdo艂ach 
A to jest jedna z najbardziej cynicznych wypowiedzi jakie ostatnio czyta艂em. Normalizacja stosunk贸w mi臋dzy lud藕mi to pierdo艂y?
Spora cz臋艣膰 os贸b wypowiadaj膮cych si臋 w tamtym temacie przyznaje, 偶e ma do艣膰 takiego stanu rzeczy i podejmuje pierwsze kroki prowadz膮ce do jego zmiany, ba! nawet wyci膮ga d艂o艅 proponuj膮c wsp贸ln膮 inicjatyw臋, a Ty 艣miesz to t艂umi膰? Po prostu r臋ce opadaj膮...
Ludzie, zauwa偶cie jedno - ca艂膮 atmosfer臋 wrogo艣ci podtrzymuj膮 pojedyncze osoby, kt贸e nie rozumiej膮, 偶e przenoszenie swoich uprzedze艅 na barki serwis贸w z profesjonaln膮 konkurencj膮 nie ma niczego wsp贸lnego. Ot, pok艂贸ci艂 si臋 jeden z drugim i wci膮ga do swojego konfliktu osobistego reszt臋 koleg贸w z redakcji. A p贸藕niej z tego tworzy si臋 absurdalna sytuacja.
Je艣li kto艣 chce do kogo艣 chowa膰 w sercu uraz臋, niech to robi. Nikogo do przepraszania zmusza膰 nie nale偶y. Natomiast kto艣 taki powinien umie膰 oddzieli膰 sprawy prywatne od profesjonalnych obowi膮zk贸w, kt贸re zobowi膮zuje si臋 wykonywa膰.
Dlatego i ja pozwol臋 sobie na ma艂y apel: nie dajcie sobie narzuci膰 czyjego艣 pogl膮du na spraw臋, nie dajcie si臋 wci膮gn膮膰 w takie wojenki i gdy kto艣 wyciaga nie艣mia艂o r臋k臋 na zgod臋, to j膮 przyjmijcie, inaczej w tym kraju do niczego nie dojdziemy...