Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Rasiak w Southampton!!
LFC FAN SITE > Rozgrywki > Pi³ka w Anglii
buldog22
Piłkarz reprezentacji Polski Grzegorz Rasiak został wypożyczony do końca sezonu z pierwszoligowego Tottenhamu Hotspur do drugoligowego Southampton - poinformowały w środę angielskie media.

W poprzednim sezonie Rasiak był czołowym zawodnikiem grającego na zapleczu ekstraklasy Derby County. Strzelił 16 bramek w lidze, co znalazło uznanie u szefów klubów Premiership. W efekcie, dosłownie minuty przed zamknięciem letniego "okienka" transferowego, za dwa miliony funtów przeszedł do Tottenhamu.

W ekipie "Kogutów" spisywał się bardzo słabo, grał niewiele, a jego odejście było kwestią czasu.

Rasiak prawdopodobnie zadebiutuje w Southampton w piÄ…tek, w meczu przeciwko Reading.

W Southampton występują dwaj polscy piłkarze - bramkarz Bartosz Białkowski i pomocnik Kamil Kosowski. Jeszcze kilkanaście dni temu grał tam również obrońca Tomasz Hajto (przeszedł do... Derby County)
balonik88
Dziwna moda na polaków w brytyjskim futbolu zapanowała....

A co do Rasiaka to ja uważam że jest to piłkarz włąsnie na poziomie pierwszej ligi.
Jego przygoda z Tottenhamem nie miała praw powodzenia bo jest on zwyczajnie za słąby by walczyc o europiskie puchary w takim klubie jak Tottenham...

Dla przeciwników Grzesia pjawia sie realna wizja że Janas zabierze go na MŚ bo wydaje mi sie że były trener Derby będzie stawiał na swego ziomka smile.gif
zexum
Hmmm... Rasiak nie jest taki dobry jak Frankowski. Jego forma sie waha. W Totenhamie nie mial szans utrzymac sie. Nawet na lawie go nie bylo... Jego forma jest na Polska pilke a nie Angielska...
zabost
No to pierwsza liga dla "Świętych" !!! Rasialdo i Rui Kosa, oraz ich popisowa, dwójkowa akcja zwana "Kosodrzewiną" nie da szans rywalom! biggrin.gif biggrin.gif A gdyby jeszcze nie sprzedali Tomka Hajty...Wtedy to by się dopiero działo...Ale niech i inne drużyny mają swoje szanse, takiego trio nikt by nigdy nie ruszył i zrobiłoby się bardzo jednostronnie. Poza tym, przesyt gwiazd w zespole też może być zgubny biggrin.gif biggrin.gif
paulinqa
zabost twoj post mnie rozwalil...
swoja droga to dobrze ze rasialdo poszedl do nizszej ligi nia sie tak bardzo nikt nie interesi, wiec przynajmniej wstydu sobie chop nie bedzie robil .....
a co do kosowskiego, to w sumie nie do konca rozumiem o co chodzi, ale nie chce tego rozumiec, bo bardzo go lubie tongue.gif
Ma³y Ksi±¿e
No i na tym poziomie to sobie Grzesiu może sobie pograć, całkiem sobie nieźle poradzi, w końcu Kosodrzewina to nie byle co. A jak zaszaleje i awansuje ze świętymi to było by ciekawe, ale wontpie żeby coś Rasiak pokazał na wyższym poziomie niż Championship. Choć gdyby dostawał więcej szans na pokazanie się... nie no żartuje, nie pokaze sie nigdy na wyższym poziomie tongue.gif .
ar2r

Reading v Southampton 7.45pm · 20:45cet TPS Foot

i wszystko jasne. szczesliwi posiadacze TVSat najprawdopodobniej juz w najblizszy piatek beda mogli zobaczyc na wlasne glazy jak wymiata nasz polski Grzes.

Michael
Heh...poza wzrostem niczym nie błyszczy..za wolny, mało ruchliwy...kamień i tyle, Świeci widać ze biorą odpadki wink.gif
termitek
Rasiak, to jest ku*wa do wypożyczenia. Ale i tak ją lubie
adrian1513
może bendzie grać dobrze niewiadomo zobaczymy biggrin.gif

....................................
LFC propably the best team in the whole world
abc
No i zobaczyliśmy. Rasiak z 18 bramkami na koncie jest najlepszym strzelcem Southampton. Hehe ma w dorobku 18 bramek i jest na 3 miejscu w ogólnej kwalifikacji strzelców Championship ze stratą 3 goli do prowadzącego Chopra z Cardiff. Nawet niektóre bramki ładne... No ale ostatnio przecież też Sagan zaczął strzelać biggrin.gif To cieszy tongue.gif
maniek93
QUOTE(abc @ Mar 14 2007, 06:48 PM)
No i zobaczyliÅ›my. Rasiak z 18 bramkami na koncie jest najlepszym strzelcem  Southampton. Hehe ma w dorobku 18 bramek i jest na 3 miejscu w ogólnej kwalifikacji strzelców Championship ze stratÄ… 3 goli do prowadzÄ…cego Chopra z Cardiff. Nawet niektóre bramki Å‚adne... No ale ostatnio przecież też Sagan zaczÄ…Å‚ strzelać biggrin.gif To cieszy  tongue.gif
[right][snapback]41781[/snapback][/right]

No tak mamy polski super atak w southampton, choc jeszcze nigdy nie wybiegli razem na boisko w podstawowym skladzie w tym sezonie... jestem ciekaw czy sagan zostanie powolany do repry, moze jak zacznie strzelac tak jak rasiak to bedzie w reprezentacji gral... biggrin.gif a ten koles z Preston, Nugets to nprawde zawodnik warty uwagi
Daniel Jackson
QUOTE(abc @ Mar 14 2007, 07:48 PM)
No i zobaczyliÅ›my. Rasiak z 18 bramkami na koncie jest najlepszym strzelcem  Southampton. Hehe ma w dorobku 18 bramek i jest na 3 miejscu w ogólnej kwalifikacji strzelców Championship ze stratÄ… 3 goli do prowadzÄ…cego Chopra z Cardiff. Nawet niektóre bramki Å‚adne... No ale ostatnio przecież też Sagan zaczÄ…Å‚ strzelać biggrin.gif To cieszy  tongue.gif
[right][snapback]41781[/snapback][/right]

Tyle, że Championship, a Premiership... to... (znowu użyję tego określenia) dwa inne światy... nie wiem, jak wygląda tabela Championship, ale jeśli Rasiak awansuje do P'ship z tym swoim Southampton... to dopiero będzie można osądzić jakim jest piłkarzem i co naprawdę potrafi...
maniek93
QUOTE(Daniel Jackson @ Mar 14 2007, 07:32 PM)
Tyle, że Championship, a Premiership... to... (znowu użyję tego określenia) dwa inne światy... nie wiem, jak wygląda tabela Championship, ale jeśli Rasiak awansuje do P'ship z tym swoim Southampton... to dopiero będzie można osądzić jakim jest piłkarzem i co naprawdę potrafi...
[right][snapback]41790[/snapback][/right]

No wiec Southampton jest narazie na pograniczu barazu tzn ze jest blisko meczu o awans z innym zespolem do premiership, a ja mysle ze rasiak od epizodu w tottenhamm juz troche dorosl jako pilkarz, wyksztalcenie podstawowe w coca-cola championship zdobyl wiec jestem dobrej mysli smile.gif
szuti
QUOTE(maniek93 @ Mar 14 2007, 07:29 PM)
Nugets to nprawde zawodnik warty uwagi
[right][snapback]41789[/snapback][/right]

Chyba pomylilo ci sie z Denver Nuggets hehe
On sie nazywa David Nugent.
Pawe3
Ja uważam,że Rasiak to napastnik nie do końca spełniony,który zawsze lepiej gra w klubie niż w reprezentacji,natomiast jeśli chodzi o awans do Premiership to nie sądze,że awansują nawet z baraży skoro przegrywają mecze z zespołami dolnej tabeli,to gdzie tu mowa o barażach nie wspomne już o ich wygraniu,a co będzie dalej z Rossim???ja bym na jego miejscu zmienił klimat i przeniósł się do Włoch lub Portugalii
maniek93
QUOTE(szuti @ Mar 14 2007, 08:05 PM)
Chyba pomylilo ci sie z Denver Nuggets hehe
On sie nazywa David Nugent.
[right][snapback]41796[/snapback][/right]

Heh wszystko jedno i to samo laugh.gif ale ten koles robi na mnie duze wrazenie smile.gif z 2-3lata moze nawet zagra w reprezentacji, tylko najpierw musi przeniesc sie do Premiership, mowi sie o zainteresowaniu... Evertonu... wink.gif
ex2p
Wczoraj Southampton przegrał u siebie z Colchester 1-2, wystąpili 3 Polacy, Saganowski nawet zdobył gola, ale lepsze wrażenie jednak zrobił Rasiak, który go zastąpił od 60 minuty. Saganowski tracił dużo piłek, a Grzesiu walczył i kilka razy ładnie strzelił choć nie udało mu się pokonać bramkarza. Niezle w bramce Białkowski.
Święci grali raczej słabo, dużo chaosu, a udane akcje w większości inicjował 17-letni Gareth Bale, którym interesuje się też Liverpool. Jeśli będą grali tak dalej, to nie sądzę żeby mogli się załapać w tym roku na baraże.
yoda
Święci grali raczej słabo, dużo chaosu, a udane akcje w większości inicjował 17-letni Gareth Bale, którym interesuje się też Liverpool.

chciałeś zapewne powiedzieć, że tym szczawikiem interesuje się nie mal cała premiership, a juz czołówka to w komplecie.
Jak narazie head coach George Burley twierdzi, że mlody się nigdzie nie wybiera, ale jak zobaczyczy takie papierki z podobizną Królowej to mowa mu napewno zmięknie...profesjonalny kontrakt ma podpisany do czerwca 2008.....także zobaczymy
kuba
eee tam po co nam Bale mamy perspektywicznego Arbeloe przecież!!
maniek93
heh Arbeloa perspektywistyczny ale ten kolo popierdzielal na boisku z pilką tak, ze obroncy colchester nie wiedzieli gdzie on jest... kilka ladnych rajdow i dosrodkowan zaliczyl, wiec kto wie... a co do polakow, to bialek nie mial szans przy obydwu golach, sagan strzelil, a grzesiu krołcz walczyl ale i tak nie strzelil bramki a za to sie ocenia napastnika
ex2p
Bale rzeczywiscie zasuwa po tym skrzydle rajd za rajdem i moze sie podobac, mnie wydaje sie juz teraz lepszy niz niejaki [c]ashley cole...

sagan strzelil, a grzesiu krołcz walczyl ale i tak nie strzelil bramki a za to sie ocenia napastnika

To racja, choc patrzac na sagana to prawie za kazdym razie co dostal pilke to spartolil, a grzesiu popisal sie pare razy (oddrewniaczyl sie?) ladnym strzalem czy kiwka i moze jakby dostal szanse od poczatku meczu to moze by i cos strzelil?
maniek93
No i na dwumeczu z Derby zakonczyla sie chyba przygoda Sagana w Southampton, bo mial zostac tylko w razie przypadku awansu świętch do Premiership a jak wiemy tak sie niestalo... chociaz sam sagan mowi ze nigdzie sie nie rusza i nie wraca do francji to ja to w szczerze wątpie wink.gif
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.