Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Euro 2008
LFC FAN SITE > Rozgrywki > Drużyny narodowe
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17
SwietlistyMrok
Oj tak,mnie takze bardzo Nesty brakuje w tej druzynie,ale z drugiej strony na MŚ jak zwykle borykał sie z kontuzjami i szybko przestał miec wpływ na wyniki druzyny,a mimo to udało sie wywalczyc jakze upragniony tytuł(pamietajac rok 94 , te karne w finale mnie przerażały wbrew czemukolwiek) z "posmiewiskiem ligi",agresorem i prowokatorem o dosc marnych umiejetnosciach czyli Materazzim w składzie,który zaskoczył wszystkich swoja gra,przechodzac do historii niczym Paolo Rossi.
Teraz jako partnera dla Cannavaro widziałbym chyba Chielliniego,ale tak naprawde trudno decydowac nie bedac bezposrednim obserwatorem treningów kadry(bo to co graja w klubach to inna sprawa).
Co do naszych orłów to jak zawsze wierze "we wszystko" jednoczesnie nie podpalajac sie i nie liczac z góry "na cokolwiek".Liczyłem naiwnie ze jednak Rogera nie wezmie Leo,bo to 100% Brazylijczyk,z polska nic nie majacy wspolnego tak naprawde,nie znajacy jezyka rolleyes.gif ,ale cóz,nie mam wpływu,a mysle ze grac w 1 składzie z marszu nie bedzie jezeli nie zasłuzy postawa na treningach.
Odnosnie Francuzów to bez "najwiekszego z najwiekszych" nie bedzie to az tak grozna druzyna moim zdaniem(a przynajmniej w kryzysowych momentach bedzie sie czuło nieobecnosc lidera),jednak w piłce liczy sie zespół,a piłkarzy maja swietnych na kazda pozycje i jezeli sie to madrze poukłada to....W ataku maja Benzeme który moze byc tzw."objawieniem ME"
Przepiórek
Chorwacja i Niemcy wydają się być poza naszym zasięgiem, dlatego wyjście z grupy uznam za ogromny sukces. Wierzę w naszych, ale rozum podpowiada, że tradycyjnie z wielkimi nadziejami rozegramy pierwszy mecz, a potem już tylko mecz o wszystko i mecz o czapkę śliwek.

Chorwaci ogólnie wyglądają mi na czarnego konia. Oni i Rumuni. Poza tym o medale walczyć będą Niemcy, Holendrzy, Portugalczycy i, mimo wszystko, Hiszpanie.

Gospodarze nie odegrają znaczącej roli, jedynie Szwajcarzy mogą jakimś cudem wejść do ósemki, ale na tym ich droga się zakończy. Obrońcy tytułu tym razem nie będą groźni i nie wyjdą z grupy.
SwietlistyMrok
Nie no,jak Chorwacja moze byc poza naszym zasiegiem(tak czysto teoretycznie rozwazajac),rozumiem Niemcy,ale Chorwaci?...kazdego mozna pokonac jak i z nim przegrac,bo to jest piłka,zobaczymy(emocje beda na pewno wielkie,jak zawsze dla mnie).
Pierwszy mecz gramy z Niemcami tym razem,a wiec z druzyna z najwyzszej półki,takze nie powinno byc tak ze wszyscy mysla o wygranej,a potem beda biadolic,ze jest jak zawsze,nie tym razem.To Niemcy maja "obowiazek" wygrac,a my...możemy
Nie zgadzam sie tez zupełnie z tym ze Grecy nie beda grozni i nie wyjda z grupy.Oni naprawde moga ponownie zagrac szalenie konsekwentnie i ponownie pokazac ze potrafia byc konkretnym zespołem(aczkolwiek nie na miare mistrza ,to fakt),według mnie z grupy nie wyjda coraz bardziej bezbarwni Szwedzi.
dzemek
Ja myślę, że Czesi znów zajdą do półfinału jak 4 lata temu. Po ME sporo zawodników rezygnuje z gry w kadrze (choćby Koller, Jankulovski)i będzie to dla nich ostatnia szansa na zdobycie może i jakiegoś medalu. Po Turkach nie spodziewam się jakiegoś wielkiego boomu choć mogę się mylić.
Co do grupy "polskiej"...w turnieju będę kibicował Chorwatom bo jakoś lubię tą drużynę, niby gracze mało znani ale kluby w jakich grają dość porządne no i wygrali swoją grupę bezdyskusyjnie.
Grupa C...tutaj liczę na Holendrów i Marco Van Bastena. Forma Huntelaar'a w fazie play-off nie wygląda zachęcająco, mam nadzieję, że przypomni sobie formę sezonu zasadniczego. Choć nic wielkiego chyba znów nie osiągną...Włochów nie lubię, Francuzi mi w sumie obojętni, Rumuni...mogą namieszać.
D: Hiszpania z problemami ale jednak wyjdzie z grupy, Szwedzi z Rosjanami będą walczyć o drugie miejsce. Grecja raczej bez szans.
Kończąc: Mistrzami Europy roku 2008 chyba zostaną...Niemcy, choć chciałbym miło się zaskoczyć wink.gif Musieli by grać katastrofalnie aby nie zdobyć tytułu.
Gospodarze...no cóż, nie są to 'potęgi' europejskiej piłki, jednak Szwajcarzy dali się poznać po dość niezłym pojedynku w MŚ 2006 bodajże z Ukrainą(odpadli w karnych z tego co pamiętam).
SwietlistyMrok
QUOTE(dzemek @ May 9 2008, 09:43 AM)

D: Hiszpania z problemami ale jednak wyjdzie z grupy, Szwedzi z Rosjanami będą walczyć o drugie miejsce. Grecja raczej bez szans.

[right][snapback]62468[/snapback][/right]

heh,a ja Tobie mówie ze Hiszpanie z grupy wyjda spokojnie,rozjezdzajac Szwedów jak w eliminacjach,gorzej moze byc juz potem,w fazie pucharowej.Grecy takze powinni awansowac,Rosjanie sa nieprzewidywalni.
maniek93
QUOTE(Przepiórek @ May 9 2008, 11:18 AM)
Chorwaci ogólnie wyglądają mi na czarnego konia. Oni i Rumuni. Poza tym o medale walczyć będą Niemcy, Holendrzy, Portugalczycy i, mimo wszystko, Hiszpanie.
[right][snapback]62464[/snapback][/right]

No z tymi Rumunami to ja bym uważał. Są mimow wszystko w grupie śmierci z Francją, Włochami i Holandią. Nie sądze by mogli coś tu ugrać, chociaż z Holendrami to bodajże w eliminacjach wygrali.

Dla mnie faworytami do gry w półfinałach są Hiszpanie, Niemcy, Francuzi i ktoś z trójki Włochy/Holandia/Portugalia.

Nam bedzie w cholere ciężko wyjść z grupy. Z Niemcami dostaniemy, z Austria raczej zwyciestwo, z Chorwatami musimy gryźć trawe by o cos powalczyc
kuba
w turnieju będę kibicował Chorwatom bo jakoś lubię tą drużynę

ja również.. przede wszystkim za sentyment do Sukera i spółki oraz piękne wakacje które w ich kraju spędzałem..

Rumuni maja dobry zespół ale z grupy na 85% nie wyjdą.. z resztą poza Rumunami każdy z pozostałej trójki w tej grupie jest (obok Niemców) głównym faworytem do zdobycia tytułu Mistrza Europy!! szkoda że tak ich los wrzucił do jednego wora bo na przykład grupa "rosyjska" jest żenująco słaba..
Przepiórek
QUOTE(maniek93 @ May 9 2008, 12:56 PM)
No z tymi Rumunami to ja bym uważał. Są mimow wszystko w grupie śmierci z Francją, Włochami i Holandią. Nie sądze by mogli coś tu ugrać, chociaż z Holendrami to bodajże w eliminacjach wygrali.
Francja, Włochy i Holandia mają wyrobioną markę i na każdej imprezie uchodza za faworytów. Ostatnio mimo wszystko nie błyszczą, a eliminacje bez jakichś fajerwerków i z pewnymi wpadkami przeszli. Rumuni mogą sprawić niespodziankę, bo z tej grupy chyba tylko na nich nie będzie ciążyła żadna presja.
SwietlistyMrok
Ja Rumunie bardzo miło wspominam,mimo iz nigdy nie zaszli dalej niz do cwiercfinału imprezy mistrzowskiej z tego co pamietam(i to jest w pewnym stopniu ich porazka,bo naprawde kilka razy mieli szanse , mozliwosci i powinni to wykorzystac ,bo grali wspaniale ,jak np. w 1994 ).
Na ME zreszta juz była dosc podobna grupa(jezeli chodzi o renome zespołow) w której Rumuni byli skazywani na bycie dostarczycielem punktów(pamietne Euro 2000),a wyszli z niej pokonujac Anglików , remisujac z Niemcami(ktorzy zajeli ostatnie miejsce) oraz przegrywajac minimalnie(w ostatniej minucie Costinha strzelił bodaj)ze zwyciezca grupy Portugalia(która wygrała wszystkie spotkania).
MaLiN
Niemcy są faworytem numer jeden, po nich równe szanse daję Portugali (ze względu an obecność Ronaldo), Hiszpani (atak Villa-Torres) i Holandi. Francje i Włochy stawiam bardziej z tyłu (wg mnie Włochy nie wyjdą z grupy, a dalej w turnieju bedzie grac Francja i Holandia).

Czarny koń imprezy? Chciało by się powiedziec "Polska" biggrin.gif, ale na serio to uważam, że Chorwacja (mimo braku Eduardo). Rumuni mogli byc także uchodzić za czarnego konia, ale gdyby byli np. w grupie D. Z Francja, Włochami, i Holandia raczej sobie nie poradzą.

Wydaje mi się, że może sie wreszcie obudzić Hiszpania, i typuje conajmniej półfinał dla nich.

Przyłączam się także do tych, co mówią, że Grecja nie wyjdzie z grupy. Dalej zagraja wlasnie Hiszpanie, i IMO Rosja.

Kto może być gwiazdą tej imprezy? stawiam na Ballacka, który złapał forme pod koniec sezonu, i co mecz gra bardzo dobre zawody. Ronaldo ma świetny sezon, ale na ME może już troche przygasnąć, co nie zmiania faktu, ze bedzie on głównym aktorem w swojej drużynie. Torres zbyt zmęczony sezonem, by błyszczeć na boiskach Austrii-Szwajcarii.

Bezpiecznie obstawiam pierszą trójke i "przegranych tych ME":

1. Niemcy
2. Portugalia
3. Holandia

Przegrani:
1. Grecja
2. Szwecja
3. Włochy

edit.
Jeszcze o Czechach nie wspomiałem - 1/4 to tyle, na ile ich teraz stać.
kuba
Ronaldo ma świetny sezon, ale na ME może już troche przygasnąć, co nie zmiania faktu, ze bedzie on głównym aktorem w swojej drużynie. Torres zbyt zmęczony sezonem, by błyszczeć na boiskach Austrii-Szwajcarii.

hehe a Cronaldo to nie jest zmęczony sezonem???? powinien być jeszcze bardziej niż Torres zważywszy na rotacje nieudacznej fafy która go oszczędzała w meczach ze słabiakami, które potem z resztą ledwo zremisowaliśmy przez tą maestrie taktyczno- rotacyjną!! Torres nie ma prawa być bardziej zmęczony niz CR!!!
człowiekbigos
oh i znowu niedoinformowany na Rafe zwala wine
dla Twojej wiadomosci chociaz nie wiem czy to zrozumiesz:
Torres zagrał 45 meczy w tym sezonie a tych co nie gral to wiekszosc przez kontuzje lub nie bylo takiej potrzeby dla porownania Reina zagrał 51 meczy wiec nie gadaj głupot o Twojej teorii na temat rotacji bo w nią nikt nie uwierzy
deathman[]
Do Czechów mam duży sentyment... to im poza Polską będę kibicował, jak również Pomarańczowym. Nasi południowi rywale mają się "ku końcowi", czeka ich wymiana pokoleniowa... czy będzie im się jeszcze chciało gryźć trawę? Pewnie tak by godnie pożegnać się kadrą.

Co do rozważań naszej grupy, jeśli się ich nie wystraszymy to zupełnie teoretyzując Niemcy są do pyknięcia i tu wcale nie chodzi o mój hurraoptymizm, bo staram się realnie do tego podchodzić, ale Niemcy zaczynają turnieje bardzo słabo, nerwowo, niepewnie. Przy dobrej dyspozycji naszego zespołu możemy się pokusić o jakąś "niespodziewankę" chociażby w postaci remisu, a nawet jeśli uważa się nas za 3 siłę w grupie to i Chorwaci mogli by ich pyknąć wink.gif

Co do Rogera, to moim zdaniem będzie miał prze....ebane. "Stara Gwardia" w kadrze nie wydaje się zbytnio ucieszona, szybką naturalizacją Brazylijczyka i wcale im się nie dziwie. Będzie musiał podwójnie pracować by pokazać swoją wartość. Choć wszystko zależy od tego jak wielkim autorytetem jest dla piłkarzy Leo, jaki mają szacunek do trenera by nie wcinać się w decyzje jaką podjął. Jeśli mu ufają będzie spoko, jeśli nie coś zacznie zgrzytać przed ME a to nie jest dobry znak. Zresztą, jeśli sprawdzi się scenariusz co niektórych, to po mistrzostwach Leo będzie zwalniany (podobnie jak brak wyników po vice mistrzostwie Lozano). Generalnie, dla mnie Leo wdepnął w niezłe gówno, ale z drugiej strony ma jaja biorąc w ciemno Rogera (nic do niego nie mam), bo jeśli będzie grał dobrze to spoko, ale jeśli zagra źle, to ja nie chce czytać prasy hehe.

Wcale bym się nie zdzwił jakbyśmy wyszli w ustawieniu ze Smolarkiem i Rogerem na skrzydłach, a w obronie by był "Kyszynółwek" smile.gif

Wracając do wątku CR i FT, to Krysia nie radzi sobie z presją w meczach o dużą stawkę, więc jego potencjalna forma nie jest do końca pewna, natomiast Torres może nie grać nic ale te kurwiki w oczach za piłką i z pół okazji zrobi gola... Niby Krysia strzela bramki udem, kolanem, pisiorem... ale z Barsą to już nie pograł i z CFC w lidze też... zresztą z Romą też zachwycająco nie grał
wojo
Myślę że Niemcy znowu cos odwalą podobnego do półfinałów MŚ 2006 czyli strata 2 bramek w końcówce dogrywki.

Ohh szkoda ze nie ma Anglii bo po Polsce na nich liczyłbym najbardziej.

Portugalia na pewno silna ale nie ma szczęścia do Polski

Włochy to mój faworyt mimo dużej emigracji tubylczych piłkarzy z drużyn włoskich.

Polska wierzę że jak już wyjdą z grupy to pójdą na całość i dojdą do półfinałów.

Mmm... Francja-półfinał.

MaLiN
hehe a Cronaldo to nie jest zmęczony sezonem???? powinien być jeszcze bardziej niż Torres zważywszy na rotacje nieudacznej fafy która go oszczędzała w meczach ze słabiakami, które potem z resztą ledwo zremisowaliśmy przez tą maestrie taktyczno- rotacyjną!! Torres nie ma prawa być bardziej zmęczony niz CR!!!

Oboje beda zmęczeni, dlatego oboje gwiazdami na Euro raczej nie beda. Ronaldo za to ma wieksze szanse, mimo słaszej dyspozycji, wygrac ważny mecz Portugalii; jest mimo wszytsko lepszy od Torresa, i na jego plus nalerzy zapisac doskonałe bicie rzutów wolnych bezpośrednich - które czesto decyduja o wyniku spotkania.
kuba
QUOTE(Det)
Do Czechów mam duży sentyment... to im poza Polską będę kibicował, jak również Pomarańczowym. Nasi południowi rywale mają się "ku końcowi", czeka ich wymiana pokoleniowa... czy będzie im się jeszcze chciało gryźć trawę? Pewnie tak by godnie pożegnać się kadrą.

ja czechom nigdy nie bede kibicował.. poza tym sądzę że oni swoją niepowtarzalną szanse zmarnowali 4 lata temu.. dłuuuugo nie będa mieć takiej paki jak wtedy mieli.. teraz moga nawet z grupy nie wyjść bo są po prostu starzy i ciency..
Bodzio_lfc
Euro sie zbliża wielkimi krokami...juz mam podniete maxxxx....Leo dał nam troche powodów do optymizmu no ale to sie zobaczy 8 czerwca....

Tak mi sie zdaje ze szwaby i Hiszpany bedą wymiatali na tych Me...Niemcy od dawna mocna Polska ekipa..no a Hiszpanie wydają mi sie ze są głodni sukcesu i w ogóle Torres i inni to tak mi sie wydaje ze jak sie rozkręcą to nie do zatrzymania....Pozdrawiam no i Polska wygra hyhy
deathman[]
QUOTE(Bodzio_lfc @ May 10 2008, 07:01 AM)
Euro sie zbliża wielkimi krokami...juz mam podniete maxxxx....Leo dał nam troche powodów do optymizmu no ale to sie zobaczy 8 czerwca....

Tak mi sie zdaje ze szwaby i Hiszpany bedą wymiatali na tych Me...Niemcy od dawna mocna Polska ekipa..no a Hiszpanie wydają mi sie ze są głodni sukcesu i w ogóle Torres i inni to tak mi sie wydaje ze jak sie rozkręcą to nie do zatrzymania....Pozdrawiam no i Polska wygra hyhy
[right][snapback]62500[/snapback][/right]

Ja głupi myślałem, że ojciec nie odda ci kabli do komputera.......
SwietlistyMrok
Nie pamietam juz czy ktos z was wrzucał tutaj ta informacje(od jakiegos czasu juz o tym wiadomo,po tym gdy sam zawodnik na konferencji oficjalnie poinformował o tym ludzkość),ale uczynie to:Czesi beda mieli jeszcze trudniej poprzez brak w kadrze na ME Tomasa Rosickiego,którego eliminuje kontuzja odniesiona na poczatku roku,a której nie zdoła wyleczyc na czas(potrzebna bedzie operacja)
Bodzio_lfc
didthman czy jak to tam sie pisze.....no ale oddał smile.gif Pzodrawiam ciepło hehe
SwietlistyMrok
Kadra Włoch na Euro 2008:

Bramkarze: Gianluigi Buffon (Juventus), Marco Amelia (Livorno), Morgan De Sanctis (Sevilla)

Obrońcy: Cristian Panucci (Roma), Fabio Cannavaro (Real Madrid), Andrea Barzagli (Palermo), Marco Materazzi (Inter), Fabio Grosso (Lyon), Gianluca Zambrotta (Barcelona), Giorgio Chiellini (Juventus)

Pomocnicy: Gennaro Gattuso, Andrea Pirlo, Massimo Ambrosini (Milan), Daniele De Rossi, Simone Perrotta, Alberto Aquilani (Roma), Mauro Camoranesi (Juventus)

Napastnicy: Luca Toni (Bayern ), Marco Borriello (Genoa), Antonio Di Natale, Fabio Quagliarella (Udinese), Alessandro Del Piero (Juventus), Antonio Cassano (Sampdoria)

Powiem tak:strasznie mnie wkurzył(czy też zaskoczył niemiło) Donadoni ze z tej 24 która miał do dyspozycji skreslił akurat Riccardo Montolivo majacego za soba dobry sezon w Fiorentinie i bedacego błyskotliwym,kreatywnym pomocnikiem o sporym potencjale ,ktory na pewno wiecej by wniósł do druzyny niż pół-bohater jednego sezonu poki co czyli... Marco Borriello.Napastników jest wystarczajaco(w dodatku lepszych od niego),wiec jestem zaskoczony jak napisałem(mógł tez ewentualnie skreslic Ambrosiniego,skoro sa Gattuso i De Rossi od defensywy w pomocy,ale rozchodzio sie mnie głownie o zostawienie Boriello,a odrzucenie Montolivo)...,ale cóz...zycie toczy sie dalej smile.gif .Czekam na Euro,Forza Italia!
Majkel
babel dostał kontuzji i nie jedzie na euro:/
SwietlistyMrok
Cannavaro nie jedzie na Euro!(po zderzeniu z Giorgio Chiellinim doznał bardzo powaznego urazu lewej kostki(cos jak u Babela) i nie bedzie mógł zagrac do konca turnieju(dzisiaj wraca do Włoch na operacje)...,no to bez filaru defensywy,lidera,kapitana, bedzie naprawde trudno...,kto teraz bedzie trzymał w ryzach cała linie obrony? sad.gif (ale nie poddajemy sie...walczyc,walczyc!)
Swoja droga zastanawiam sie co oni tak agresywnie trenuja ryzykujac urazy "za pięć dwunasta"...najpierw Gattuso rozbił nieco twarz Chielliniemu tak ze musieli szwy zakładac,a teraz Chiellini dla odmiany wyelminował Fabia...
Przepiórek
QUOTE(SwietlistyMrok @ Jun 3 2008, 10:39 AM)
Swoja droga zastanawiam sie co oni tak agresywnie trenuja ryzykujac urazy "za pięć dwunasta"...najpierw Gattuso rozbił nieco twarz Chielliniemu tak ze musieli szwy zakładac,a teraz Chiellini dla odmiany wyelminował Fabia...
Walczą ostro o miejsce w składzie, ale wszelkie kontuzje w okresie przygotowawczym to zwykły pech. Z punktu widzenia Holendrów i Włochów to szkoda i Babela, i Cannavaro. Ja w sumie bardziej się przejąłem Babelem, bo przez tę kontuzję może się niechcący załapać na olimpiadę... Włochów sympatią nie darzę, dlatego kontuzją Cannavaro się jakoś specjalnie nie martwię. Mimo wszystko jednak wolałbym, żeby przegrali w najsilniejszym składzie smile.gif
karas
Bez Babela, Mascherano i Lucasa nasza linia pomocy zdecydowanie nie będzie wyglądała różowo w sierpniu. Dlatego liczę na Barry`ego i skrzydłowego (Quaresma?). Chociaż mam nadzieję, że z ta olimpiadą w przypadku Rajana to tylko plotki. Javier za to bardzo chce jechać i ciężko go będzie zatrzymać.

A co do Cannavaro - trudno. Loto mnie to. Włochów również średnio trawię, więc dont ker.

Grunt, żeby Fernando nie podłapał żadnej kontuzji...wink.gif
kuba
bardzo żal mi Cannavaro i z powodu jego kontuzji nie widze już Włochów jako mistrzów Europy w tych mistrzostwach.. a na środku obrony obok Barzagliego zastąpi go zapewne o ironio - Chellini, który w Juve miał ponoć świetny sezon na środku obrony (wcześniej był to raczej boczny defensor).. dla mnie szokiem nie jest nawet brak powołania dla Montolivo co niepowołanie znajdującego się w morderczej formie Inzaghiego!!! dobrze że powołał w końcu Cassano i przede wszystkim zawodnika sezonu i króla strzelców w serie A czyli del Piero!! po odpadnięciu Fabio Cannavaro na faworytów mistrzostw teraz juz zdecydowanie typuje Niemców.. a kciuki postanowiłem trzymać za Holandie z powodu Sneijdera, Robbena i RvN na codzień grających w Realu oraz ze względu na Kuyta.. no i oby jak najprędzej odpadła Hiszpania za niepowołanie Raula i szczególnie Gutiego!! mam tez cicha nadzieje że jakoś koszmarnie zbłaźni sie na tym turnieju "baskijska prostytutka" hehe!!
Niko
Skoro już jesteśmy przy kontuzjach, to z francuskiej kadry wyleciał dzisiaj Vieira, gdyż nabawił się dosyć poważnego urazu na treningu...

Można się zastanawiać nad tym, czy to naprawdę osłabienie dla Francuzów, bo z jednej strony Vieira to kapitan, jeden z najlepszych defensywnych pomocników świata itd ale z drugiej gościu odkąd przeprowadził się do Włoch (najpierw Juve, teraz Inter) jest cieniem samego siebie i co dwa, góra trzy tygodnie pojawia się u niego nowy uraz unsure.gif

Ostatni dobry mecz w jego wykonaniu który pamiętam to chyba na Mundialu w Niemczech, przeciwko Hiszpanii w ćwierćfinale, zdobył wtedy nawet bramkę.

Natomiast w klubowej koszulce próżno tego szukać... Szkoda go, no ale cóż, lata robią swoje. W dodatku w meczach sparingowych fenomenalnie spisuje się pomocnik Lyonu, niejaki Jeremy Toulalan, aż przyjemnie patrzy się na grę tego chłopaka, bo czyści przedpole niczym nasz Javier wink.gif

PS. W miejsce Patricka został powołany neo-milanista Mathieu Flamini, który uciekł z Arsenalu jak ostatni złodziej jeszcze kilka tygodni temu tongue.gif
SwietlistyMrok
Niko dlaczego przejscie z Arsenalu do Milanu to chamstwo i złodziejstwo?.Rozumiem gdyby wychowanek uciekł do najwiekszego wroga dla sławy,kasy itd(jak np. Sol Campbell) to mozna by takie zarzuty stawiac,ale Flamini?...francuz z angielskiego klubu przeniósł sie do włoskiego
Niko
Niko dlaczego przejscie z Arsenalu do Milanu to chamstwo i złodziejstwo?.Rozumiem gdyby wychowanek uciekł do najwiekszego wroga dla sławy,kasy itd(jak np. Sol Campbell) to mozna by takie zarzuty stawiac,ale Flamini?...francuz z angielskiego klubu przeniósł sie do włoskiego

Żle mnie zrozumiałeś. Nie chodzi mi o to, że Flamini przeszedł z Arsenalu do Milanu tylko chodzi o to, w jaki sposób to uczynił wink.gif Nie mam nic przeciwko Rossoneri ani Serie A, tylko nie podoba mi się to, że Flamini odszedł w tak perfidny sposób z AFC mimo tego, że to dzięki Wengerowi stał się dużo lepszym piłkarzem... Dla porównania mogę Ci dać przykład Ronaldo - tego prawdziwego, nie Krystynki - gdy ten przechodził z Interu do Realu chowając się przed kibicami Nerazzurri. Takich przykładów jest pełno, chodzi tutaj po prostu o brak szacunku dla byłego klubu... Gdyby nie Arsene, to Flamini byłby dzisiaj nikim, pamiętam go jeszcze z czasów OM, gościu był niemal pośmiewiskiem całego Velodrome, no może trochę przesadzam tongue.gif

Mam nadzieję, że wyraziłem się jaśniej. Pozdrawiam
kuba
QUOTE(Niko)
Nie chodzi mi o to, że Flamini przeszedł z Arsenalu do Milanu tylko chodzi o to, w jaki sposób to uczynił wink.gif Nie mam nic przeciwko Rossoneri ani Serie A, tylko nie podoba mi się to, że Flamini odszedł w tak perfidny sposób z AFC mimo tego, że to dzięki Wengerowi stał się dużo lepszym piłkarzem...

ten gracz znany jest z takich błyskawicznych ucieczek.. z OM tez uciekł do Arsenalu po wielkiej awanturze i sprawa nawet sie chyba o UEFA otarła bo w Marsylii sie wkurwili nie na żarty!!!

Gdyby nie Arsene, to Flamini byłby dzisiaj nikim, pamiętam go jeszcze z czasów OM, gościu był niemal pośmiewiskiem całego Velodrome, no może trochę przesadzam tongue.gif

no chyba nawet mocno przesadzasz!!! w OM był przez cały sezon podstawowym zawodnikiem a pod koniec sezonu nawet jedną z jego gwiazd w momencie awansu OM do finału pucharu UEFA!! poza tym wielka draka jaka wybuchał po jego przenosinach do Anglii chyba sama za siebie mówi ile ten gracz znaczył do OM!!
Robinho1993
Dobra uaktywnię się trochę na forum wink.gif

bardzo żal mi Cannavaro i z powodu jego kontuzji nie widze już Włochów jako mistrzów Europy w tych mistrzostwach

Ja to się zacząłem w ogóle zastanawiać, czy wyjdą z grupy dry.gif Fabio to ich kapitan, przywódca, duch zespołu, nieoceniony w drodze po mistrzostwo świata przed dwoma laty. Teraz zamiast niego w środku obrony będą grali prawdopodobnie Barzagli z Materrazim (albo Chiellinim?), a im na pewno daleko do poziomu Canny. A jak się patrzy na potencjał ofensywny Francuzów (Ribery, Benzema, Henry), Holendrów (RvN, Robben, Sneijder, Van der Vaart) czy nawet Rumunów (Mutu), to może być różnie ... Dobrze, że w ofensywie mają spory potencjał.

Ostatni dobry mecz w jego wykonaniu który pamiętam to chyba na Mundialu w Niemczech, przeciwko Hiszpanii w ćwierćfinale

Mowa o Vieirze. Rzeczywiście, ja też. Wtedy był chyba najlepszy na boisku. Szkoda tylko, że gola zdobył w tamtym meczu po symulce Henry'ego, który stracił wtedy resztkę mojego szacunku do niego.

Paradoksalnie, to może wyjść Francji na zdrowie, bo miejsce w pierwszym składzie na Euro obok Makelele zyska wspomniany Toulalan - zachęcam do obserwowania go, widziałem go kilka razy w Lyonie, chyba tylko Mascherano lepiej odbiera piłkę w Europie (serio). I jest Flamini, którego niepowołanie na turniej uważał za kompletne nieporozumienie (nie mówiąc o braku Sagny, co jest skandalem!). Ja tam Francji nigdy nie lubiłem i z tym składem (za mało świeżej krwi) nie wróżę im większego sukcesu na Euro (choć to samo mówiłem dwa lata temu przed mundialem tongue.gif)

Wszystko układa się pięknie dla Hiszpanii, chciałoby się powiedzieć, bo to im będę kibicował na Euro. W ćwierćfinale bowiem La Selección trafi na kogoś z grupy śmierci. I wobec powyższych punktów, najtrudniej byłoby chyba z Holandią. Ale z Włochami i Francją powinno być dobrze, choć z Hiszpanami nigdy nic nie wiadomo (tym razem głównie z parą stoperów Puyol - Marchena). VIVA ESPANA!

Niko
no chyba nawet mocno przesadzasz!!! w OM był przez cały sezon podstawowym zawodnikiem a pod koniec sezonu nawet jedną z jego gwiazd w momencie awansu OM do finału pucharu UEFA!! poza tym wielka draka jaka wybuchał po jego przenosinach do Anglii chyba sama za siebie mówi ile ten gracz znaczył do OM!!

No może faktycznie coś mi się troszeczkę porąbało tongue.gif W każdym razie wiem, że zrobiła się z jego ucieczki do Arsenalu niezła afera i może dlatego pozostało mi to w pamięci, że kibice na Velodrome nie darzą Flamini'ego zbytnim szacunkiem.
Zresztą w fani Marsylii dosyć często wygwizdują własnych piłkarzy, wystarczy przypomniec sobie co było z Cisse na początku jego kariery w OM...
Dla odmiany niejakiego Samira Nasri traktują tam jak Bogą i bardzo słusznie zresztą, szkoda tylko dla nich, że Samir lada chwila podpisze kontrakt z AFC !
Kurde, temat o Mistrzostwach miał być a nie o Olympique Marsylia ! wink.gif

EDIT :

Byłbym zapomniał Kuba, przecież OM przegrało wtedy w finale PUEFA z Valencią, prowadzoną wówczas przez Twojego ulubieńca z półwyspu Iberyjskiego hehe

To tak tylko na podgrzanie temperatury biggrin.gif
kuba
EDIT :

Byłbym zapomniał Kuba, przecież OM przegrało wtedy w finale PUEFA z Valencią, prowadzoną wówczas przez Twojego ulubieńca z półwyspu Iberyjskiego hehe

To tak tylko na podgrzanie temperatury biggrin.gif

to akurat pół biedy.. najgorsze że ten zabójca futbolu dwa razy pozbawił mistrzostwa Real Madryt w sezonach 2002 i 2004!!! takich rzeczy nie wybaczam tym bardziej że dziś ten prosiak kłamie że w Hiszpanii drużyny nie kupowały drogich graczy kiedy on tam Valencie prowadził!! aaa z reszta było mineło i benitez dla LFC na szczęście tez kiedyś minie ale póki co przez jeszcze kilka lat będziemy musieli żyć w żałobie i obrywac po dupie od MU.. ale nic tam teraz EURO i kibicujemy biało czerwonym hehehehe dobre..
Niko
No to skoro kibicujemy naszym chłopakom, to ja tak na rozgrzewkę wink.gif :

Droga Polski do Euro

Fajnie się ogląda, nawet Szpakowskiego przyjemnie posłuchać, bo Polacy na emigracji tacy jak ja tongue.gif nie mają zbyt często okazji wczaić się w klimaty Szpaka hehe

Robinho, mało świeżej krwi w reprezentacji Francji powiadasz ? To ja powiem tak :
- Benzema 20 lat
- Nasri 20 lat
- Mandanda 23 lata
- Gomis ( napastnik St-Etienne, strzelił 2 bramki w debiucie wink.gif ) 22 lata
- L. Diarra 23 lata
- Toulalan 24 lata

Zgadza się, Domenech w niektórych kwestiach zachowuje się jak kretyn (vide brak w kadrze Trezeguet blink.gif ) ale trudno wymagać od niego, żeby grał wyłącznie 20-latkami wink.gif
dzemek
Jakoś nie przyglądałem się dokładnie kadrom na Euro i dopiero dziś dowiedziałem się o braku Trezeguet!Jeśli na kimś wrażenia nie robi (bądź co bądź w mieszczącej się w pierwszej 5 najsilniejszych lig Europy) 20 bramek to ja nie wiem...już zabranie Cisse za kompletnie bezbarwnego Anelkę byłoby lepszym wyborem...Gomisa jeszcze można zrozumieć, coś jak Walcott na MŚ 2006, wiadomo po co się bierze młodzików na turnieje. Wg mnie Anelka to piłkarz przepalony, co jakiś czas kluby płacą za niego wielkie pieniądze a nic wielkiego w moim uznaniu nie pokazuje...od wielu już lat. Bramkarz Mandanda bronił chyba w kadrze U-23?Na euorsporcie były relacje z turnieju tej grupy wiekowej i pojawił się zawodnik o takim samym nazwisku. Jeśli to ten sam-wyrasta na kompletnego bramkarza. Niko, Ty jesteś bliżej-jak sprawa z numerem 1?Chyba jednak Coupet co mnie bardzo by ucieszyło, zasłużył sobie. Ciągle w cieniu Bartheza może w końcu pokaże na co go stać.

Brak Cannavaro w sumie cieszy, liczę na Holendrów.
Niko
Niko, Ty jesteś bliżej-jak sprawa z numerem 1?Chyba jednak Coupet co mnie bardzo by ucieszyło, zasłużył sobie. Ciągle w cieniu Bartheza może w końcu pokaże na co go stać.

Zgadza się dżemek, Coupet jest aktualnie niekwestionowanym numerem 1 w bramce. W dodatku ostatnio czytałem, że nosi się z zamiarem opuszczenia Lyonu, może jest trochę znudzony monotonnym wygrywaniem ligi francuskiej tongue.gif . Na pewno spytasz, dokąd pójdzie ? Mówi się o Anglii, a dokładniej o Tottenhamie, lecz sprawa jest w toku. wink.gif

Jeśli chodzi o Mandandę to z pewnością ten sam, gdyż on regularnie bronił w młodzieżówce francuskiej, a OM wyciągnęło go w zeszłym sezonie z Le Havre za skrzynkę dobrego wina tongue.gif

Na gwiazdę reprezentacji pomału wyrasta Ribery, gościu jest wręcz fenomenalny i praktycznie wszystkie akcje ofensywne Francuzów zaczynają się od niego...

Natomiast brak Trezeguet, cóż na to pytanie odpowiedż posiada tylko Domenech, chociaż nie byłbym tego taki pewny ! Próbował tłumaczyć swój wybór tym, że David nie pasuje do jego koncepcji gry, co osobiście uważam za szczyt debilizmu !

Założę się o bronxa, że szanowny pan Domenech wyleci po tych mistrzostwach na zbity pysk i nie wątpię, że skorzysta na tym cała reprezentacja Francji.

Tyle z mojej strony, pozdrawiam smile.gif

EDIT : Zapomniałem powiedzieć, że Francuzi wygrali dzisiaj w ramach przygotowań do EURO 1-0 z ulubioną drużyną Kuszczaka, Kolumbią.

Bramkę zdobył... no kto ? Ribery ! Niby z wapna, ale zawsze to bramka wink.gif
Szarlatan
Trochę głupie pytanie:
Czy mecze, w których nie będą grać Polacy, pokazywać będzie wyłącznie Polsat Sport czy pójdzie coś w Polscia otwartym lub TV4?
dzemek
Na puchary Lyon jest za słaby, może w UEFA by coś zwojował a nie tak ciągle wyjście z fazy pucharowej LM i przeważnie koniec przygody. Nie dziwię się w sumie Coupet, że chciałby się gdzieś indziej przenieść, trochę już lat ma na karku. Ribery ma niezłe przyśpieszenie, myślę że sezonem nie będzie aż tak zmęczony i będzie napewno postrachem dla bramkarzy ze swymi rajdami i wrzutkami w pole karne.

Co do Twojego pytanie Szarlatan-z tego co widzę w gazecie, wszystkie mecze grupowe(oprócz ostatniej kolejki po jednym meczu)będzie można oglądać na otwartym kanale Polsatu. Godziny 18:00 i 20:45
Przepiórek
QUOTE(Szarlatan @ Jun 4 2008, 01:25 PM)
Trochę głupie pytanie:
Czy mecze, w których nie będą grać Polacy, pokazywać będzie wyłącznie Polsat Sport czy pójdzie coś w Polscia otwartym lub TV4?
Wszystko jest w otwartym polsacie. Z wiadomych przyczyn ominą nas tylko cztery mecze w ostatniej kolejce fazy grupowej, gdy dwa spotkania będa rozgrywane o tej samej godzinie.
karas
QUOTE(Przepiórek)
Wszystko jest w otwartym polsacie. Z wiadomych przyczyn ominą nas tylko cztery mecze w ostatniej kolejce fazy grupowej, gdy dwa spotkania będa rozgrywane o tej samej godzinie.

... i właśnie wtedy te 4 spotkania najprawdopodobniej polecą w polsacie sport / extra
Szarlatan
Panowie, dzięki wielkie za pomoc. Z racji emigracji nie interesowałem się specjalnie tematem, a na kilka dni niedługo wpadam do Polski. Kumpel wczoraj przestraszył mnie, że wszystko będzie tylko na Polsacie Sport.
boczek
QUOTE(Niko @ Jun 3 2008, 11:47 PM)
Natomiast brak Trezeguet, cóż na to pytanie odpowiedż posiada tylko Domenech, chociaż nie byłbym tego taki pewny ! Próbował tłumaczyć swój wybór tym, że David nie pasuje do jego koncepcji gry, co osobiście uważam za szczyt debilizmu !

[right][snapback]63461[/snapback][/right]

Czy ja wiem, że to taki wielki szok i zdziwienie, że Trezequet nie jedzie na Euro? On praktycznie po niestrzelonym karnym w MŚ grał piach jak był powoływany i wielu relacjach to można było przeczytać. W lidze włoskiej super snajper, a co jak przychodziło do meczy reprezentacji to nie strzelił od dość dawna bramki jak sie nie myle i jest całkowicie bezbarwny, swoje okazje miał zeby przekonać, na moje nie przekonał i zasłuzenie nie jedzie, bo za to, że w lidze świetnie gra a na przestrzeni 2 lat piach w reprezentacji to pod jakim względem miałby jechać? Pozycja mu nie pasowała, taktyka? Grał słabo w reprezentacji fakt nie podważalny.

Włochów nie cierpie, w szczególnosci Inzaghiego, wiec zwisa mi, że go nie zabrał. Techniki nie ma żadnej, zwodów zabójczych i przyspieszenia brak, tylko ma to szczęscie, że piłka zawsze go szuka w polu karnym, a to udem, a to piętą zawsze się jakoś od niego odbije i gol. Zwyczajny lis pola karnego, który sam akcji nie zainicjuje i nie minie paru zawodników, żyje z podan, przy których praktycznie noge trzeba dołożyć i czatowania na równi z linią obrony i jego xxx spalonych w meczach i kurewskie machanie rękoma za każdym razem.

Szacunek to mam dla Del Piero, Spallettiego i Panucciego reszta banda cwniaków i prowokatorów.
Niko
Czy ja wiem, że to taki wielki szok i zdziwienie, że Trezequet nie jedzie na Euro? On praktycznie po niestrzelonym karnym w MŚ grał piach jak był powoływany i wielu relacjach to można było przeczytać. W lidze włoskiej super snajper, a co jak przychodziło do meczy reprezentacji to nie strzelił od dość dawna bramki jak sie nie myle i jest całkowicie bezbarwny, swoje okazje miał zeby przekonać, na moje nie przekonał i zasłuzenie nie jedzie, bo za to, że w lidze świetnie gra a na przestrzeni 2 lat piach w reprezentacji to pod jakim względem miałby jechać? Pozycja mu nie pasowała, taktyka? Grał słabo w reprezentacji fakt nie podważalny.

Zgadza się boczek, Trezegol w ostatnim czasie grał kaszanę w reprezentacji, ale tylko dlatego, że idiota Domenech mu nie ufa i najzwyczajniej w świecie traktuje go jak ostatnie ścierwo. Stosunki obu panów nigdy nie były dobre, ale uwierz mi, gdybyś obejrzał chociaż jedną konferencją prasową z udziałem tego pseudo szkoleniowca to zobaczyłbyś, iż to kompletny kretyn, który w żaden sposób nie potrafi argumentować swoich decyzji czy nie daj Bóg cokolwiek wytłumaczyć.

To prawda, że David nie jest tak skuteczny w kadrze, ale cholera 20 bramek co sezon w Serie A, gdzie podobno grają najlepsi obrońcy świata chyba coś znaczy ! wink.gif

Zresztą jest jeszcze kilka takich przykładów, gdzie Domenech popisał się swoją niekompetencją i brakiem rozumu w powołaniach. Mam na myśli chociażby Mexesa, który w Romie jest Bogiem defensywy, a w reprezentacji nie łapie się nawet na ławę ! blink.gif Dalej przychodzi mi do głowy Giuly, który ze 2-3 lata temu był w życiowej formie występując w Barcelonie i też był regularnie pomijany. Tak samo swego czasu Pires, jak grał jeszcze w Arsenalu...

Tych przykładów jest multum i co z tego wynika ? Domenech to jedno wielkie, sakramenckie nieporozumienie !

Dzięki za uwagę wink.gif Pzdr
boczek
No jeżeli chodzi o szkoleniowca reprezentacji Francji to fakt faktem swoje odchyły ma i to nie dzieki niemu awansowali na Euro, tylko dobrej dyspozycji coniektorych zawodników w meczach kluczowym w eliminacji, wiec cięzko stwierdzić jego wkład w sukces reprezentacji. Podobnie było na MŚ gdzie Zidane nadawał ton temu co się działo reprezentacji, jak to ujeła jakas gazeta, ze za Zidane'a dadzą się pokroić i grać na 100% a dla selekcjonera nie za bardzo. Medal uchronił go od dymisji tak na prawde.

No o scysjach miedzy trnerem a Trezeguet slyszałem, ze za bardzo nie przepadają za sobą, drugi krytykował za brak powołań, pierwszy tak jakoś zdolności pedagogicznych i powiedzieć prawde w oczy chyba nie potrafi, taki jebany flegmatyk, że nie potrafi powiedzieć co mu leży na sercu.

Co do Mexesa no 'niewypał" trenera nie wiem na jakiej podstawie go nie zabrał, chyba z Gallasem najlepszy duet by tworzyl w obronie, bo kto tam z srodkowych jest? Boumsong, Squillaci? Od Mexsesa słabsi wg mnie.

No i zamiast Anelki to chyba lepiej Cisse zabrać. Zreszta i tak mnie Cisse nie przekonuje wiec Benzema pewnie miejsce w ataku a obok niego Henry, Ribery? Są lepsi od Cisse i Anelki zdecydowanie.
Niko
U Domenecha działa to po prostu tak, że powołuje i wystawia nie tych, którzy są w najlepszej formie tylko tych, których lubi i którzy chodzą mu koło dupy.

Najlepszy przykład tego, to regularne wystawianie przez tego kretyna na lewą obronę Abidala, który nie ukrywajmy sezon w Barcelonie miał bardzo przeciętny zamiast Evry, który spisywał się rewelacyjnie u scumów zarówno w zadaniach defnsywnych jak i ofensywnych ( a szczególnie tych drugich ! ).

Tutaj niektórzy dziennikarze tak jeżdżą po Domenechu, że aż czasammi przykro słuchać, ale z drugiej strony trudno im się dziwić, bo temu gościowi brakuje dosłownie wszystkiego : jaj, charyzmy, odwagi, nie wspominając już o elokwencji czy zdrowym rozsądku...

Żal mi to mówić, bo przecież mieszkam tu i kibicuję Francji, ale gdyby tak Francuzi mogli nie wyjść z grupy, przez co na pysk wyleciałby ten - pozwolę sobie użyć słówko kuby wink.gif - prosiak to byłbym naprawdę bardzo szczęśliwy.
SwietlistyMrok
Do spotkania Italii z holendrami juz tylko 5 dni i bez watpienia bedzie to dla postronnego kibica najciekawiej zapowiadajace sie spotkanie pierwszej kolejki fazy grupowej.Naprawde czekam juz z niecierpliwoscia na 8 i 9 czerwca gdy grac beda Polacy i Włosi,zajebiste emocje dzien po dniu...ekscytacja jak cholera(w koncu na takie momenty czeka sie wiele lat).Zawsze w duchu jestem bardzo pokorny i swiadomy iz zdarzyc sie moze wszystko gdy dochodzi do czegos na czym mi zalezy,ale jednoczesnie mam duzo wiary w to iz Włosi "pojada" Holendrów,którzy sa dla mnie grupa indywidualnych gwiazdeczek jednak bardziej niz prawdziwa druzyna.Duzo wielkich słów,brak charakteru i determinacji,efektowna sztuka dla sztuki-tak ich widze(podobnie jak Hiszpanie),ale mimo to zycze im dobrze w pozostałych spotkaniach,bo nic osobiscie do nich nie mam.Niech pokaza ze potrafia wygrywac.
paulinqa
jeja boczek juz przestan z tym inzaghim i wlochami...
nie lubisz to nie, ale jakis szacunek im sie nalezy.
a powolywanie sie na "xxx spalonych w meczu" inzaghiego zalatuje mi podpieraniem sie statystykami i tabelkami, tak przez wszystkich znienawidzonymi. gra jak gra, ale jest skuteczny, ma to cos.
strzela gole i potrafi sie ustawic w polu karnym, a za to rozlicza sie napadziorow.
natomiast nazywanie kogokolwiek "lisem pola karnego" juz nie powiem z kim mi sie kojarzy...

a co do meczu holandia - wlochy to jednak licze na pomaranczowych...
Ci, ktorzy byli moimi bohaterami powoli odchodza w cien. troche zaluje, ze nie ma we mnie juz tej dzieciecej radosci wyczekiwania na wielka pilkarska impreze.
czyzby przestawalo mnie to wszystko bawic? sad.gif
Niko
eja boczek juz przestan z tym inzaghim i wlochami...
nie lubisz to nie, ale jakis szacunek im sie nalezy.
a powolywanie sie na "xxx spalonych w meczu" inzaghiego zalatuje mi podpieraniem sie statystykami i tabelkami, tak przez wszystkich znienawidzonymi. gra jak gra, ale jest skuteczny, ma to cos.
strzela gole i potrafi sie ustawic w polu karnym, a za to rozlicza sie napadziorow.
natomiast nazywanie kogokolwiek "lisem pola karnego" juz nie powiem z kim mi sie kojarzy...

Widocznie z Włochami już tak jest, albo się ich uwielbia ( pzdr Swietlisty tongue.gif ) albo się ich nienawidzi uważając ich za symulantów, niszczycieli futbolu z powodu ochydnego catenaccio itd.

Ja w tej kwestii zgodzę się z boczkiem, Inzaghi chyba nigdy w życiu nie zdobył bramki z dalszej odległości niz 5 metrów... tongue.gif
Makaroniarzy nie lubię i tyle, co nie znaczy, że ich nie szanuję tylko po prostu zawsze jak jest mecz z udziałem Włochów to zalatuje mi to śmierdzącą nudą i brakiem emocji. A jak już widzę jakiegoś Cassano albo innego Del Piero nieustannie krytykującego decyzje sędziego, że tu był faul a tu go nie było, tam był spalony itd to mnie szlag trafia... Cóż, taka już ich natura wink.gif
paulinqa
piekno pilki nie polega tylko na ciaglym atakowaniu, ale takze na umiejetnosci bronienia sie. wcale nie mam tu na mysli benka, bo on swoja taktyka potrafi zanudzic "na maksa, na amen, jak w pacierzu"
wlosi od lat potrafia naprawde dobrze grac, a ze trenerom zalezy na mocnej i solidnej defensywie... ja im tego zazdroszcze.
z reszta moje poczatki kibicowania lfc tez kojaarza mi sie z ta wlasnie formacja.
Niko
piekno pilki nie polega tylko na ciaglym atakowaniu, ale takze na umiejetnosci bronienia sie. wcale nie mam tu na mysli benka, bo on swoja taktyka potrafi zanudzic "na maksa, na amen, jak w pacierzu"
wlosi od lat potrafia naprawde dobrze grac, a ze trenerom zalezy na mocnej i solidnej defensywie... ja im tego zazdroszcze.
z reszta moje poczatki kibicowania lfc tez kojaarza mi sie z ta wlasnie formacja.

Zgadza się Paulina, ale u Włochów ta umiejętność bronienia się jest wykorzystywana w maksymalny sposób, po prostu chodzi mi o to, że u nich to wygląda już najgorzej jak się tylko da. Nie mam nic przeciwko bronieniu się, ale jeśli drużyna przez cały mecz skupia się wyłącznie na zadaniach defensywnych i kiedy przekroczenie linii środkowej boiska w wykonaniu chociażby środkowego pomocniika jest uznawane za ewenement, to ja naprawde wysiadam... wink.gif

Ty im tego zazdrościsz, natomiast ja im, a w szczególności włoskim kibicom serdecznie współczuję tongue.gif

Liczę na Holendrów, oj bardzo liczę na Holendrów ! Może w dodatku coś nasz Kałcik kochany strzeli, to byłaby dopiero afera hehe
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.