Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Euro 2012
LFC FAN SITE > Rozgrywki > Dru¿yny narodowe
Stron: 1, 2, 3, 4, 5
karas
QUOTE(deathman[] @ Apr 19 2007, 04:53 PM)
karas a ty sie nie opierda...aj, tylko patrz tam jako na mecze Euro mieć dla mnie miejscówkę obok siebie smile.gif oczywiście w razie gry na Stadionie Śląskim Narodowym miejscówka jest dla Ciebie obiecana smile.gif
[right][snapback]43971[/snapback][/right]

Sie nie bój się... Jako pierwszy powątpiewałeś przed pierwszym zlotem w moją skromną osóbkę...wink.gif i co...?

A tu macie do poczytania jak to będzie naprawdę za 5 lat:

Wszyscy się cieszymy z tego, że będziemy mieli w Polsce wielką imprezę na skalę światową, która zmieni oblicze naszych stadionów. Jak jednak zareagują nasi rządzący? Oto komentarz z forów onetu:

Rząd zagwarantował już wybudowanie dodatkowych kościołów, które zapewnią kibicom wszystkich drużyn miejsca gdzie w spokoju i ciszy będą mogli pomodlić się o sukces swojej drużyny, ponadto PiS oraz Radio Maryja zapewnili już teraz właściwą ochronę mistrzostw. W pogotowiu do walki z najbardziej krewkimi kibicami czekają oddziały doskonale przeszkolonych Moherowych Beretów zdolnych do przeprowadzania skutecznych akcji zaczepno-sabotażowych. Są one wyposażone w najnowszy sprzęt zakupiony od USA: różaniec do smagania po plecach oraz wodę święconą i krucyfiks. Na specjalne zlecenie premiera minister Roman Giertych zapewnił ujednolicone uniformy-mundurki dla trenerów, masażystów i zawodników biorących udział w ME 2012. O maskotkę mistrzostw zadbał Ojciec Imperator a będzie nią wielka chodząca skarbonka. Datki zbierane będą na organizacje meczu finałowego, który odbyć się ma na Rynku w Toruniu.
Premier i prezydent IV RP wspólnie ułożyli hymn mistrzostw pod tytułem "Wolska", który wykona Irasiad wspólnie z Dodą. W kuluarach sejmowych już dzisiaj wiadomo, że Pan Prezydent Kaczyński oraz poseł Macierewicz sporządzili listę osób (oficjeli, piłkarzy, trenerów) którzy byli przeciwni organizacji ME 2012 w Polsce. Pełna lista (imię, nazwisko + pseudonim) będzie opublikowana w dniu rozpoczęcia mistrzostw a osoby zawarte w spisie będą miały dożywotni zakaz wjazdu na teren IV RP.

TVN wspólnie z politykami koalicji obiecują, że już od dzisiaj ruszy budowa studia ME 2012 Live, które przeprowadzi na żywo relację z szatni i jadłodajni zawodników. Ma o to zadbać doskonały system pluskiew w zupach i przewodów w makaronach. Konferansjerami studia ME 2012 Live będą Jolanta Kwaśniewska (która w przerwach na reklamę będzie wyjaśniała na czym polega spalony) oraz Józef Oleksy, który aby wzbogacić swój komentarz, już dzisiaj zobowiązał się, do wypicia pół litra wódki przed każdą transmisją LIVE.

Na zlecenie Pana Jarosława Kaczyńskiego mają powstać na czas trwania mistrzostw specjalne sądy 24 godzinne, które będą karać zawodników za czerwone kartki oraz brzydkie wyrazy użyte podczas meczu. Minister Lepper zadeklarował już teraz, że nie będzie organizował blokad dróg krajowych i lokalnych. W największych miastach Polski zostaną zorganizowane specjalne wiece i pochody poparcia dla występu naszej reprezentacji na ME 2012, premier desygnował jako osobę odpowiedzialną za organizację dopingu dla białoczerwonych posła Wierzejskiego oraz bojówki młodzieży wszechpolskiej. Gotowy jest już również zespół Cheerleaderek w składzie Renata Beger, Danuta Hojarska oraz Zyta Gilowska. Dziewczęta swoim tańcem będą rozgrzewały kibiców przed, w trakcie i po meczu.

Jak widać wszystko wydaje się być dopięty na ostatni guzik więc o organizację jestem spokojna i z niecierpliwością wypatruję meczu otwarcia z Watykanem, który ma zapewniony udział bez eliminacji.

Niech moc będzie z nami!
boczek
Euro 2012 - Polska jest na etapie kupowania łopat
Kuba_Liverpool
QUOTE(boczek @ Apr 19 2007, 08:38 PM)
Euro 2012 - Polska jest na etapie kupowania łopat
[right][snapback]43987[/snapback][/right]

Co osobiście uważam za WIELKI sukces biggrin.gif myślałem że będą schlani jeszcze przez tydzien smile.gif
Master_LFC
QUOTE(Kuba_Liverpool @ Apr 19 2007, 08:41 PM)
Co osobiście uważam za WIELKI sukces biggrin.gif myślałem że będą schlani jeszcze przez tydzien smile.gif
[right][snapback]43989[/snapback][/right]

ale Kuba, oni byli tak schlani że zamiast do monopolowego, to poszli do Praktikera i się im pomyliły łopaty z flaszkami, a potem się będą zastanawiać, po cholerę to jak miała być wóda biggrin.gif
deathman[]
QUOTE(karas @ Apr 19 2007, 08:22 PM)
Sie nie bój się... Jako pierwszy powątpiewałeś przed pierwszym zlotem w moją skromną osóbkę...wink.gif i co...?
[right][snapback]43986[/snapback][/right]

karas Tobie się chyba sufit na łeb zwalił albo masz zapalenie opon mózgowych od tych klimatyzacji .... Ja powątpiewałem ? Chyba, że w to iż nie będzie mi dane powąchanie "karasiowej karkówki" biggrin.gif

black_ghost
Ta to by mogła śpiewać u nas na Euro 2012. Wrzucam to tutaj, ale równie dobrze nadawałoby się do tematu 'Brunetki, blondynki...' wink.gif Tylko szalik wymienić i wszystko pasuje wink.gif

http://www.youtube.com/watch?v=1mRO8bs-BhQ
Kuba_Liverpool
QUOTE(black_ghost @ Apr 19 2007, 10:51 PM)
Ta to by mogła śpiewać u nas na Euro 2012. Wrzucam to tutaj, ale równie dobrze nadawałoby się do tematu 'Brunetki, blondynki...' wink.gif Tylko szalik wymienić i wszystko pasuje wink.gif

http://www.youtube.com/watch?v=1mRO8bs-BhQ
[right][snapback]43997[/snapback][/right]

wow!!! blink.gif dziewczyna ma rewelacyjny głos!!! pozatym to świetna piosenka, w wielu językach... nadawało by się na oficjalny hymn EURO2012. Z drugiej strony jest to śmieszne że o tym myślą jak zostało 5 lat, i trzeba stadiony, i drogi budowac, a nie sie martwic kto nam hymn zaspiewa tongue.gif
Dudi
QUOTE(Kuba_Liverpool @ Apr 20 2007, 11:07 AM)
Z drugiej strony jest to śmieszne że o tym myślą jak zostało 5 lat, i trzeba stadiony, i drogi budowac, a nie sie martwic kto nam hymn zaspiewa tongue.gif
[right][snapback]44002[/snapback][/right]

nikt sie oto nie martwi. bo to jest odcinek z 2006 roku - mozna sie domyslec po dolnym pasku tongue.gifP " W wakacje przypominamy ..." Co do babki to ma naporawde talent ale juz pisza ze faworytka jest rodowicz.
banan
QUOTE(onet.pl)
„PrzeglÄ…d Sportowy” poprosiÅ‚ Zbigniewa BoÅ„ka, by skontaktowaÅ‚ siÄ™ z szefem UEFA Michelem Platinim.

Francuz powiedziaÅ‚: - W finaÅ‚ach Euro 2012 bÄ™dzie uczestniczyÅ‚o 16 drużyn narodowych. W czasie kongresu UEFA w Dusseldorfie – na proÅ›bÄ™ federacji szkockiej – utworzono grupÄ™ roboczÄ…, która ma siÄ™ zastanowić, czy sÅ‚usznym jest powiÄ™kszenie liczby finalistów do 24. Grupa taka powstaÅ‚a i intensywnie pracuje, ale ewentualne zmiany bÄ™dÄ… dotyczyć najwczeÅ›niej Euro 2016.

Boniek mówi: - Nic dodać, nic ująć. Wszystko jasne. Trzeba przyznać, że decyzja o zwiÄ™kszeniu liczby finalistów Euro niesie za sobÄ… bardzo poważne konsekwencje. W każdym sensie – logistycznym, strukturalnym, praw telewizyjnych i marketingowych.

Więc chyba na Śląskim i w Krakowie sobie nie pograją... Szkoda, bo stadion w Chorzowie, jak i Kraków na to zasługują..
Przepiórek
QUOTE(banan @ Apr 26 2007, 04:51 PM)
QUOTE(onet.pl)
„PrzeglÄ…d Sportowy” poprosiÅ‚ Zbigniewa BoÅ„ka, by skontaktowaÅ‚ siÄ™ z szefem UEFA Michelem Platinim.

Francuz powiedział: - W finałach Euro 2012 będzie uczestniczyło 16 drużyn narodowych.

Więc chyba na Śląskim i w Krakowie sobie nie pograją... Szkoda, bo stadion w Chorzowie, jak i Kraków na to zasługują..
[right][snapback]44404[/snapback][/right]
E tam. Ja bym się nie martwił na zapas. Za jakiś czas się okaże, że mecze na Euro w Polsce można rozegrać najwyżej na trzech stadionach (Chorzów, Poznań, Kraków).
siona
[quote=Przepiórek,Apr 27 2007, 05:34 AM]
[right][snapback]44404[/snapback][/right]
[/quote]E tam. Ja bym się nie martwił na zapas. Za jakiś czas się okaże, że mecze na Euro w Polsce można rozegrać najwyżej na trzech stadionach (Chorzów, Poznań, Kraków).
[right][snapback]44436[/snapback][/right]
[/quote]

Nie no spokojnie napewno odbeda sie na 4 zaduza szansa do poszczegolnych miast by ja zmarnowac ale naprawde nie rozumiem dlaczego Wroclaw a nie Krakow ktory napewno jest duzo atrakcyjniejszym miastem od Wroclawia.

pozdrowka
Przepiórek
"Newsweek" pisze na swojej stronie internetowej, że Polsce grożą poważne opóźnienia w przygotowaniu wystawy promującej nasz kraj na Expo 2008 w hiszpańskiej Saragossie.

Tygodnik wyjaśnia, że do końca czerwca kraje biorące udział w Expo muszą przedstawić Hiszpanom projekt fasady swej ekspozycji. Tymczasem Ministerstwo Gospodarki unieważniło przetarg na realizatora polskiej wystawy, bo jedna z dwu zainteresowanych firm odpadła z przyczyn formalnych.

"Newsweek" pisze na stronie internetowej, że na nowy przetarg nie ma już czasu i cytuje jednego z ministrów odpowiedzialnych między innymi za promocję Polski, który powiedział, że decyzja o wyborze wykonawcy musi zapaść w ciągu dwóch tygodni. Inaczej będziemy poważnie spóźnieni - dodał.

Tygodnik pisze, że Maciej Pawlicki, komisarz generalny Polskiej Sekcji Expo 2008, wysłał już dwa listy monitujące do ministra gospodarki. Pawlicki przyznaje, że zabiegał, by przyspieszyć decyzje w sprawie wyboru wykonawcy.

Newsweek podaje, że przygotowanie ekspozycji wymaga przeprowadzenia w sumie około 20 przetargów, między innymi na wykonanie projektów i realizację filmów reklamowych.
To taki przedsmak tego, co czeka nas w temacie Euro 2012. Wątpię, żeby przygotowania do tej imprezy wyglądały inaczej....
MaLiN
To taki przedsmak tego, co czeka nas w temacie Euro 2012. Wątpię, żeby przygotowania do tej imprezy wyglądały inaczej....

Troche optymizmu, nie bedzie tak zle..
Chociaz jak znam zycie, ze wszytskim zdÄ…rzymy na ostatniÄ… chwile ;D

btw. sugerowałbym zeby jakiś mod zminił nazwe tematu, bo co gdzie ono jest juz wiemy od dawna tongue.gif
Przepiórek
No to trochÄ™ optymizmu smile.gif

Przygotowania GdaÅ„ska do Euro 2012 majÄ… na razie charakter jedynie teoretyczny. Dopiero wczoraj odbyÅ‚o siÄ™ pierwsze posiedzenie powoÅ‚anego przez wicewojewodÄ™ pomorskiego Piotra Karczewskiego, Pomorskiego Komitetu Organizacyjnego - informuje „Dziennik”.
Ale zamiast zakasać rękawy i wziąć się do roboty członkowie komitetu woleli się kłócić. Na spotkanie przybyli m.in wicemarszałek Senatu Maciej Płażyński, poseł Jacek Kurski, prezydent Gdańska Paweł Adamowicz oraz marszałek województwa pomorskiego Jan Kozłowski.

W ogniu słownych przepychanek polityków pominięto najważniejszy problem, którym jest budowa stadionu Baltic Arena.

- Sprawa stadionu spędza mi cały czas sen z powiek. Na razie nie wiemy, ile pieniędzy będzie musiał wyłożyć Gdańsk na budowę Baltic Areny. Jak się dowiemy, ogłosimy przetarg. I będzie to obiekt na 44 tysiące widzów, a nie na 35 tys. jak chciałby minister Tomasz Lipiec. Rozmowy z działkowcami w Letnicy idą w dobrą stronę. Już w zeszłym roku podpisaliśmy odpowiednie porozumienia, a w ciągu najbliższych miesięcy rozpoczniemy wypłatę odszkodowań dla właścicieli tych terenów" - mówi Adamowicz.
MaLiN
No to trochÄ™ optymizmu

Przygotowania GdaÅ„ska do Euro 2012 majÄ… na razie charakter jedynie teoretyczny. Dopiero wczoraj odbyÅ‚o siÄ™ pierwsze posiedzenie powoÅ‚anego przez wicewojewodÄ™ pomorskiego Piotra Karczewskiego, Pomorskiego Komitetu Organizacyjnego - informuje „Dziennik”.
Ale zamiast zakasać rękawy i wziąć się do roboty członkowie komitetu woleli się kłócić. Na spotkanie przybyli m.in wicemarszałek Senatu Maciej Płażyński, poseł Jacek Kurski, prezydent Gdańska Paweł Adamowicz oraz marszałek województwa pomorskiego Jan Kozłowski.

W ogniu słownych przepychanek polityków pominięto najważniejszy problem, którym jest budowa stadionu Baltic Arena.

- Sprawa stadionu spędza mi cały czas sen z powiek. Na razie nie wiemy, ile pieniędzy będzie musiał wyłożyć Gdańsk na budowę Baltic Areny. Jak się dowiemy, ogłosimy przetarg. I będzie to obiekt na 44 tysiące widzów, a nie na 35 tys. jak chciałby minister Tomasz Lipiec. Rozmowy z działkowcami w Letnicy idą w dobrą stronę. Już w zeszłym roku podpisaliśmy odpowiednie porozumienia, a w ciągu najbliższych miesięcy rozpoczniemy wypłatę odszkodowań dla właścicieli tych terenów" - mówi Adamowicz

W Portugalii tez sie ponoc kłocili na początku, a skończyło sie na tym, ze zorganizowali chyba najlepsze Euro ;P
Takie info, jak news powyżej beda sie pojawiały, i to wiedział kazdy, ze nie wszytsko pojdzie od razu gładko, o tym, że zdąrzymy jestem przekonany, ale cos czuje ze bedzie to na ostatnia chwile, i kazdy z kibiców straci sporo nerwów
Przepiórek
QUOTE(MaLiN @ May 22 2007, 12:41 PM)
W Portugalii tez sie ponoc kłocili na początku, a skończyło sie na tym, ze zorganizowali chyba najlepsze Euro ;P
Takie info, jak news powyżej beda sie pojawiały, i to wiedział kazdy, ze nie wszytsko pojdzie od razu gładko, o tym, że zdąrzymy jestem przekonany, ale cos czuje ze bedzie to na ostatnia chwile, i kazdy z kibiców straci sporo nerwów
[right][snapback]46144[/snapback][/right]
No mam nadzieję, że zdążymy... Tylko mam wrażenie, że i tak stadiony będą tu najmniejszym problemem. Ja najbardziej boję się o autostrady, lotniska i koleje. Na razie to kolejarze fundują nam kolejny strajk... Autostrad też nie widać, a te, które już są, to zwykle remont przechodzą... Żeby było szybciej, to prawo trzeba zmienić, bo inaczej to do 2012 przetargów nie zakończymy.
paulinqa
no nie wiem czy zdazymy ... patrze tylko po tym co widze dzieje sie tutaj ... mieszkam doslownie o kilkanascie kilometrow od granicy zarowno z bialorusia jak i ukraina, w planach miala tedy przebiegac autosrrada, tyle, ze juz od kilku lat sa plany wybudowania obwodnicy omijajacego moje miasteczko i .... nic sie nie dzieje !!
jak narazie w prasie lokalnej mozna przeczytac, ze nie ma kasy, a jak sie znajdzie, to sa najpierw inne potrzeby.
wierze w to euro i myslalam, ze to tylko u nas tak sie dzieje, ale ze sie wezma do garsci i cos zrobia, ale widze, ze problemow jest coraz wiecej ...
naprawde jak sie nie wezma za robote juz, to nie ma szans na powodzenie calego projektu .... nie liczac klotni zostalo 5 lata ... nie liczac przetargow 4
MaLiN
No mam nadzieję, że zdążymy... Tylko mam wrażenie, że i tak stadiony będą tu najmniejszym problemem. Ja najbardziej boję się o autostrady, lotniska i koleje.

no prawda w 100% nie da sie ukryć.. drogi to bedzie zajebisty problem, gdzies w necie oglądalem mapke, gdzie byly rozrysowane linnie dróg ktore musze powstac, i linnie dróg które powstały.. i prezentuje sie to nieciekawie, zeby wybudowac tyle km 3eba faktycznei brac sie do roboty od zaraz !! ale tak jak mówilem, zdąrzymy z tym, że na ostatnią chwile !!
karas
Hehe... Wlasnie sobie uswiadomilem, ze.... nie mamy metra! smile.gif

Juz widze tych Angoli ciagnacych Grunwaldzka do centrum po meczu.... massakra...
maniek93
hehe tramwajami to oni raczej nie beda jezdzic a moze jednak sie skusza smile.gif tlumy beda sie ciagnely od bulgarskiej, przez grunwaldzka, r.przybyszewskiego a potem na kopernika do holtelu skeraton, to bedzie pikny widok biggrin.gif a moze i do mnie na rataje zawitaja wink.gif
paulinqa
nie wiem czy wiecie, ale autostrada wschod - zachod, bedzie sie konczyla o jakies 45 km od granicy wschodniej ....
zamiast jak ludzie zaczac ja budowac od terespola, to oni zxaczeli w miedzyrzecu podlaskim xD
smyku
hehe no i zaczyna sie "polskie piekielko", wiadomo ze mase rzeczy trzeba zrobic, oto jak sie je "robi" w naszym kraju...

http://finanse.wp.pl/POD,14,wid,8944911,pr...=1182325126.819

tak jak nie chcialem Euro 2012 dla Polski bo balem sie ze nasz glupi narod bedzie sobie do gardel skakal byle tylko wiecej kasy do swojej kieszeni zgarnac (o wsparciu RzÄ…du nie napisze, bo takowego nie ma i nie bedzie, oni za bardzo sa zajeci teczkami i deubekizacja kraju... hahahaha - choc swoja droga ow wyraz - "deubekizacja" jest niepoprawny). Po wyborze naszego kraju cieszylem oczywiscie, no bo szansa na rozwoj...ale im dluzej trwa "nicnierobienie" tym coraz bardziej odnosze wrazenie ze bedzie zajebista kompromitacja.
Przepiórek
Się nie martw, Smyku. Przeniosą Euro do Anglii. W 2012 roku język polski będzie tam drugim językiem urzędowym, więc w sumie i tak wyjdzie na to, że impreza będzie w Polsce wink.gif
Bodzio_lfc
acha zapomniałes Przepiórek dodać..... i będzie pełno polaków więc będą mogli pokibicować innym tongue.gif

No nie powiem sytuacja jest fatalna....

Pierwiastek ważniejszy od Euro To sie porobiło xD tongue.gif
Animus
Ja byłem nastawiony na "tak" do naszej kandydatury. Po wybraniu nas bardzo się cieszyłem, jednak mój entuzjazm został dość szybko ugaszony.

Jak tak patrzę na to co się dzieje teraz w Polsce to tylko siąść i płakać. Niestety mam złe przeczucia, co do poprawnej organizacji tych mistrzostwoch, jeśli one wogule dojdą do skutku w Polsce. Nie orientuję się jak wyglądaja przygotowania na Ukrainie, choć nie sądzę, aby tam było lepiej.

Trzymajmy kciuki i liczmy na cud!
smyku
http://sport.wp.pl/wiadomosc.html?wid=8958...85&ticaid=13fc9

hehehe kolejna dobra wiadomosc w kwestii Euro 2012

no ale zaraz, przeca u nas wazniejsza jest lista 500-set, czy lewica ma konta w Szwajcarii (banki Szwajcarskie nigdy nie daly nikomu dostepu i dlatego sa tak pewne i bezpieczne ale PiS chwali sie ze "ma" tylko zadnych dowodow, grunt by atakowac opozycje). Do tego lustracja, ktora chwilowo przycichla teletubis gejem itp itd...

ja chyba w okolicach roku 2012 nie bede sie przyznawal ze jestem Polakiem...
siona
Musze sie przyznac ze tak jak bylem optymista tak powoli staje sie pesymista w organizacji ME 2012. Wiem juz ze w Gdansku Euro nie bedzie napewno w Poznaniu trzeba zmienac projekty bo UEFA nie akceptuje drog dojazdowych oraz jest za malo miejsc parkingowych nagle zaczyna sie mowic o budowie zupelnie nowego stadionu przy autostradzie tyle ze na to juz czasu nie ma i racej nie ma szans by nowy stadion w Poznaniu budowano a nie wiadomo jak tam jest w innych miastach tez pewnie bez problemow sie nie obedzie slyszalem tez cos o Wroclawiu ale teraz juz dokladnie nie pamietam o co tam chodzilo. Ostatnio rozmawialem z osoba ktora ma duza firme budowlana (ma ludzi w calej Polsce), ktory powiedzial ze EURO 2012 w Polsce sie nie odbedzie albo bedzie jedna wielka kompromitacja bo nie jestesmy wstanie zrobic wszytskiego jesli chodzi o budownictwo z powodu braku materialow ktorego jest co raz mniej do tego ospalosc naszego rzadu i z wielkiej euforii moze byc wielka kompromitacja
MaLiN
Z naszym rządem to szybkich decyzji w sprawie Euro sie spodziewac nie mozna.. te mistrzostwa można zorganizowac, tylko 3eba juz teraz dzialac !! ja liczyłem, ze sie to bedzie ciągnąc, ale powoli chyba kazdy sie martwi, bo tutaj sie liczy każdy dzien, a te dni uciekaja i uciekaja..

siona <-- nie słyszałem nic o tym, ze ma byc całkiem nowy stadion obok autostrady... przeciez to jaka bzdura.. na cholere byly te wszytskie projekty, prezentacje, i wizytacje przedstawicieli UEFA na podstawie których dostaliśmy te organizacje ?? co oni wczesniej nie widzieli, ze jest cos nie tak, czy my cos w papierach nakłamaliśmy?? ehhh... szkoda gadac..
siona
Taki stadion powinien byc budowany odrazu jak zaczynala sie przebudowa tego obecnego teraz na to jest juz za pozno choc ostatnio pojawil sie taki pomysl chodzi o dojazd do stadionu co prawda teraz Bulgarska ma byc zmieniana nie ma byc 2 pasow ruchu w jedna strone lecz trzy ale i tak to moze nie starczyc i nie bardzo to sie podoba wlodarza UEFA podobno nagle parkingow za malo a bylo oki ale z tego co sie orientuje to jest to spowodowane tym ze stadion ma a racej mial miec 50 tysiec bo raczej taki juz nie bedzie. Jedym slowem w kazdym miescie w ktorym ma byc Euro jest burdel w warszawie jeszcze "biznes" sie kreci w Gdansku bez szans na wywalenie ludzi we Wroclawiu tez jakis burdel tylko teraz mi wylecialo z glowy jaki wiec Euro wcale nie tak blisko jak by sie wydawalo. A co do tego pomyslu z tym nowym stadionem to juz od dawna mowilem ze stadiony powinny byc gdzes na obrzezach miast a nie w jego centrum to jest jakis poroniony pomysl, po meczu trzeba rozjezdzac sie przez 2 godziny a tak mozn by to zrobic w 30 minut ale jak widac daleko nam jeszcze do zachodu .

pozdrowka
Przepiórek
"Puls Biznesu" pisze, że są małe szanse na to, by Polska pozyskała unijne pieniądze na budowę stadionów na mistrzostwa Euro 2012.

Gazeta podkreśla, że zgodnie z wymogami UEFA stadiony muszą być gotowe na rok 2010 i że w związku z tym nie ma już czasu na długotrwałe unijne procedury. "Puls Biznesu" zauważa także, że nie ma też raczej szans na budowanie w ramach partnerstwa publiczno-prywatnego, ponieważ samorządowcy i przedsiębiorcy boją się posądzeń o korupcję i jak ognia unikają na razie takich przedsięwzięć. Dziennik zaznacza, że w rządzie jest zgoda co do tego, że stadiony zostaną zbudowane za pieniądze z budżetu. Gazeta podkreśla, że będzie to kosztowało 3 miliardy złotych.

Czyli wszystko idzie w dobrym kierunku...
£osiek
Hmm... ciekawe czy do końca tego roku dostaniemy informację, że prace choćby na jednym 'nowym obiekcie' ruszyły?...

jestem ciekaw jak ci wszyscy Ukraińcy, Koreańczycy, Rosjanie, Polacu i inni, za przeroszeniem, ruszą swe szanowne dupska ze stadionu X-lecia i pozwolą robić cokolwiek w kierunku odbudowy?...

z tego co słyszałem to mają się stamtąd wynieść do końca czerwca. jest 29. dzień czerwca a tu ni-chu-chu...

Euro 2012 w wykonaniu Polski widzę w bardzo ciemnych barwach, a wręcz w bardzo głębokiej czerni... jeśli ktoś mi teraz powie, że zbudujemy te wszystkie stadiony do 2010 to go wyśmieje! jeśli się tak stanie to będzie prawdziwy cud!! nie zbudujemy ani jednego nowego stadionu w 3 lata!! nie ma szans! jeśli zmienią datę Euro 2012 na czerwiec 2016 to MOŻE zdążymy...

pozdrawiam!
Bodzio_lfc
Czarno max to widzę! Jest to prawie nie możliwe abyśmy zbudowali te autostrady stadiony... i najemy się wstydu na całą Europe, zamiast się kłócić, korumpować itp wziielibyśmy się do roboty! Bo okazja jest wielka!
paulinqa
mowcie co chcecie, ale ja wciaz wierze w polske i ukraine ...
damy rade przed tym 2012 rokiem, mimo wszystkich dziwnych zaszlosci i nieporozumien miedzy rzadem i inwestorami...
choc osobiscie bardzo mnie dziwi, ze kaczkom nie lezy w guscie dobro kraju i euro, a tylko ich wlasny interes. g. ich obchodzi kraj i to co mamy do zaoferowania, wazniejsze sa skandale i wlasna znikoma reputacja, ale wyjdziemy na prosta ....
£osiek
QUOTE(paulinqa @ Jun 28 2007, 09:40 PM)
mowcie co chcecie, ale ja wciaz wierze w polske i ukraine ...
damy rade przed tym 2012 rokiem, mimo wszystkich dziwnych zaszlosci i nieporozumien miedzy rzadem i inwestorami...
choc osobiscie bardzo mnie dziwi, ze kaczkom nie lezy w guscie dobro kraju i euro, a tylko ich wlasny interes. g. ich obchodzi kraj i to co mamy do zaoferowania, wazniejsze sa skandale i wlasna znikoma reputacja, ale wyjdziemy na prosta ....
[right][snapback]47889[/snapback][/right]

sama sobie zaprzeczasz...
mowisz ze damy rade a zaraz mowisz o tym ze politycy nie moga sie dogadac i wazny dla nich jest tylko ich interes... prawde powiedziawszy nie mamy w śród politykow takiego ktoremu na prawde zalezy na tym Euro jako polakowi a nie politykowi ktory ma w tym swoj jakis interes... wazniejszy od interesu narodu-kibicow, polakow
Acior_LFC
Hehe. A czy pomysleliscie ... no wiecie w Polskiej pilce to korupcja korupcje gania unsure.gif . A czy w wyborach nie bylo zadnego przekretu ?? laugh.gif chociarz to wrecz niemozliwe, albo Polska zglosila swoja kandydature tak dla picu zeby pokazac sie w Europie tongue.gif i mieli jakas tam pewnosc ze nie wygraja wyborow? dry.gif ? Ja juz sam nie wiem co mam o Euro 2012 myslec.....
paulinqa
master prosze ... moja wiara, a interesy politykow to sa dwie jakze rozne rzeczy ... ja wierze w jedno, a oni w drugie, ja w mojej wypowiedzi nie widze zadnej sprzecznosci...
£osiek
QUOTE(paulinqa @ Jun 28 2007, 10:09 PM)
master prosze ... moja wiara, a interesy politykow to sa dwie jakze rozne rzeczy ... ja wierze w jedno, a oni w drugie, ja w mojej wypowiedzi nie widze zadnej sprzecznosci...
[right][snapback]47893[/snapback][/right]

ja tam widzę dwie sprzeczności: twój punkt widzenia oraz to co mówisz o politykach.

mówisz, że damy radę pomimo własnych interesów polityków, ale także, że w Euro ze strony polityków widzisz tylko ich interesy..

dla mnie jest to sprzeczność.. nie wiem jak inni to widzą...
szuti
Nie chce zakladac nowego tematu ale ze to jest kadra ktora bedzie waznym ogniwem reprezntracji Polski w Euro 2012 to tu napisze.
Ogladalem wczoraj mecz i nasi grali rewelacyjnie, bramke strzelil Krychowiak juz wczesniej okreslany Polskim Gerrardem, a ma on 17 lat a strzelił gol a na World Cup U-20. Nasi grali agresywnie i walecznie, skutkeim czego bylo tyle kartek.
Czy ta lysa pala Webb to on naprawde sedziuje w Premiership czy moze w la liga?
Szkoda ze kolejne mecze sa rozgrywane w nocnych porach..
Bodzio_lfc
No ładnie chłopaki zagrali aż miło było patrzeć na bezradną Brazyliankę! Janczyk zagrał świetne spotkanie! Walczył odbierał piłki, przytrzymywał ją długo na połowie rywala. Ale to nie zmienia faktu że wszyscy zagrali bardzo dobrze!

To co że są w nocnych porach ja i tak będę oglądał dziś obejrzę sobie mecz Japonia - Szkocja tongue.gif
boczek
Zbudować stadion to nie problem. Tyle fachowców jest. Wiadomo, że Polacy by tego nie nadzorowali tylko firmy z Niemiec czy Francji, które dobre są w te klocki. Tyle, że wiemy jak przetargi w Polsce wyglądają każdy wie. "Poszkodowana" strona która nie zdołała wygrać w konkursie zablokuje przetarg bo powie, że nie był sprawiedliwie rozstrzygnięty. Nie ma co sie dziwić, że zagraniczne firmy gdy przystopują do przetargów w Polsce, wiedzą, że za 1 razem to się nie skończy, tylko będzie się wlekło i wlekło. Polska ukochana biurokracja.

Tutaj lepiej się martwić o infrastrukturę. Pierwsze z brzegu -autostrady.

user posted image

Na czerwono istniejÄ…ce, na niebiesko w budowie, na czarno -planowane.

Polska myśl budowlana - po 2 latach trzeba zamknąć odcinek A2 czy A4 bo już dziury przecież są.

A1 ~582 km(długość całkowita) ~18 km( istnieje dry.gif )
A2 ~610 km (długość całkowita) ~252 km ( istnieje, dobre i to. szkoda, że dziurawa, na co idzie kasa z bramek? )
A4 ~670 km( długość całkowita) ~365 km (istnieje)
A6 ~29 km (długość całkowita) ~14 km (istnieje - prawie jak obwodnica Szczecina?)
A8 ~35 km(długość całkowita) 0 km (istnieje)
A18 ~78 km (dlugość całkowita) ~17 km(istnieje)

Nie ma co poruszać tematu odnośnie stanu lotnisk i baz hotelowych, bo po co.

jareko17
QUOTE(szuti @ Jul 1 2007, 11:32 AM)
Czy ta lysa pala Webb to on naprawde sedziuje w Premiership czy moze w la liga?
Szkoda ze kolejne mecze sa rozgrywane w nocnych porach..
[right][snapback]47939[/snapback][/right]

To samo zauważyłem...jedyne co go ratuje to przerwa w P'ship i to, że jest to czas urlopu bo forma jaką pokazał to wyraźnie wakacyjne jest...
A co do samego meczu to byłem pod wrażeniem gry tych chłopaków...już dawno nie widziałem meczu, żeby drużyna grała z takim zaangażowaniem i determinacją. Taki mecz powinien być pokazywany jako wzór dla zmanierowanych gwiazdeczek, którym po boisku biegać się nie chce od nadmiaru pieniędzy.
£osiek
QUOTE(boczek @ Jul 1 2007, 01:11 PM)
Polska myśl budowlana - po 2 latach trzeba zamknąć odcinek A2 czy A4 bo już dziury przecież są.

A1  ~582 km(dÅ‚ugość caÅ‚kowita)  ~18 km( istnieje  dry.gif )
A2  ~610 km (dÅ‚ugość caÅ‚kowita) ~252 km ( istnieje, dobre i to. szkoda, że dziurawa, na co idzie kasa z bramek? )
A4  ~670 km( dÅ‚ugość caÅ‚kowita)  ~365 km (istnieje)
A6  ~29 km (dÅ‚ugość caÅ‚kowita)  ~14 km (istnieje - prawie jak obwodnica Szczecina?)
A8  ~35 km(dÅ‚ugość caÅ‚kowita)  0 km (istnieje)
A18  ~78 km (dlugość caÅ‚kowita) ~17 km(istnieje)
[right][snapback]47944[/snapback][/right]

raczej nie istnieje...
wszystko spoko... tylko byłoby super gdyby zaczeli budować tą autostradę jeszcze w tym roku, bo jak później zaczną to jej na czas nie skończą, a będą świętować każdy oddany do ruchu kilometr... dry.gif huh.gif
Mariusz_LFC
Szczerze?Nie.Dlaczego?A,bo jak narazie wogóle za to się nie robią.Od Cardiff minęło już parę miesięcy,a oni nic nie robią.Jak wkońcu ta komisja przyjdzie nas sprawdzić to podziękują nam.Taka jest niestety prawda.Jedyne miasta,które są uporządkowane to Wrocław,Poznań one mają dobrych prezydentów.Oni zamiast brać dla siebie robią dla miasta.Taka jest ich filozofia.No i teraz te miasta są bardzo sławne na świecie.No,a co z innymi?Ehh aż szkoda gadać.Nie widzę to w kolorowych barwach jak na razie... sad.gif
paulinqa
QUOTE(Mariusz_LFC @ Jul 2 2007, 11:43 AM)
Szczerze?Nie.Dlaczego?A,bo jak narazie wogóle za to się nie robią.Od Cardiff minęło już parę miesięcy,a oni nic nie robią.Jak wkońcu ta komisja przyjdzie nas sprawdzić to podziękują nam.Taka jest niestety prawda.Jedyne miasta,które są uporządkowane to Wrocław,Poznań one mają dobrych prezydentów.Oni zamiast brać dla siebie robią dla miasta.Taka jest ich filozofia.No i teraz te miasta są bardzo sławne na świecie.No,a co z innymi?Ehh aż szkoda gadać.Nie widzę to w kolorowych barwach jak na razie...  sad.gif
[right][snapback]47969[/snapback][/right]

nie wiem jak inni, ale ja nic z tego nie rozumiem ...
a co do A2 to troche przeklamana ta statystyka, bo od miedzyrzeca w strone siedlec ostro ruszyli z pracami i czesc juz istnieje, a praca wre, wiec o A2 od strony wschodu do wawy raczej nie powinno byc problemu, ale nie wiem jak z zachodem ...
tylko tak jak mowilam juz wczesniej, ta autostrada zaczyna sie o kilka ladnych km. od wschodnej granicy (przejscie graniczne w terespolu) blink.gif
Mariusz_LFC
No sorry,bo może rzeczywiście nie napisałem o co mi chodzi.Chodzi o to,że szczerze nie wierzę w to,że zorganizujemy Euro 2012.
black sheep
QUOTE(Mariusz_LFC @ Jul 2 2007, 04:55 PM)
Chodzi o to,że szczerze nie wierzę w to,że zorganizujemy Euro 2012.
[right][snapback]47975[/snapback][/right]

Zorganizujemy, zorganizujemy, rzutem na taśmę i dając zarobić wszystkim wokół...
£osiek
QUOTE(black sheep @ Jul 2 2007, 11:06 PM)
Zorganizujemy, zorganizujemy, rzutem na taśmę i dając zarobić wszystkim wokół...
[right][snapback]47985[/snapback][/right]

laugh.gif taa... zamiast do Angli, Irlandii, Włoch czy innej wielkiej fabryki pracy dla Polaków, ludzie zaczną zjeżdżać do Polski żeby pomóc w organizacji Euro 2021... cool.gif nawet Ci z poza Eyropy wrócą do kraju i będą pomagać biggrin.gif to jest myśl wink.gif biggrin.gif
Adasko
Jutro ma zostaæ og³oszona decyzja odno¶nie przydzia³u miast do Euro 2012. Wed³ug najnowszych prasowych doniesieñ zostaniemy podzieleni 4+4 a Polskie miasta to Warszawa, Gdañsk, Wroc³aw, Poznañ.
Bêdê bardzo zbulwersowany je¶li w¶ród organizatorów nie bêdzie Stadionu ¦l±skiego. Kto kiedykolwiek by³ na ¦l±sku to wie o czym mówie. Tradycja i jeszcze raz tradycja. Po prostu patrzeæ siê nie da na komenty geniuszów z WP którzy uwa¿aj± ¿e poza A4 ¦l±sk nie ma nic. Stadion który wymaga remontu jest zaniedbywany i bezczeszczony.
Hañba je¶li stadion z tak± histori± nie bêdzie mia³ udzia³u w jednym z najwiêkszych wydarzeñ sportowych w przysz³ej histori Polski.

siona
CYTAT(Adasko @ 12-05-2009 - 19:09) *
Jutro ma zostaæ og³oszona decyzja odno¶nie przydzia³u miast do Euro 2012. Wed³ug najnowszych prasowych doniesieñ zostaniemy podzieleni 4+4 a Polskie miasta to Warszawa, Gdañsk, Wroc³aw, Poznañ.
Bêdê bardzo zbulwersowany je¶li w¶ród organizatorów nie bêdzie Stadionu ¦l±skiego. Kto kiedykolwiek by³ na ¦l±sku to wie o czym mówie. Tradycja i jeszcze raz tradycja. Po prostu patrzeæ siê nie da na komenty geniuszów z WP którzy uwa¿aj± ¿e poza A4 ¦l±sk nie ma nic. Stadion który wymaga remontu jest zaniedbywany i bezczeszczony.
Hañba je¶li stadion z tak± histori± nie bêdzie mia³ udzia³u w jednym z najwiêkszych wydarzeñ sportowych w przysz³ej histori Polski.

4+4 to podzial sprawiedliwy chociaz mysle ze na rok przed mistrzostwami podzial sie zwiekszy na kozyc Polski na Ukrainie nie dadza sobie rady z transportem. Co do miast to napewno Warszawa 3 sa niewiadome stawiam na Poznan ale wcale sie jakos nie zbulwersuje jak go nie bedzie choc zdziwic troche sie zdziwie chial bym Krakow i zycze im tego wiec zostaje jedno pierwszy do odstrzalu jest Chorzów, nigdy tam nie bylem wiec moze i masz racje, moze przekonam sie do tego miasta za tydzien we wtorek ale to bedzie juz po ptokach wink.gif , pomiedzy Gdanskiem a Wroc³awiem wybral bym chyba jednak Wrocek ten Gdansk mnie wogole nie przekonuje tyle ze Wroc³aw dal plame z S5 i tu moze byc pies pogzebany. Nie wyobrazam sobie ME 2012 bez Warszawy i Krakowa

pozdrawiam
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.