Pomoc - Szukaj - U縴tkownicy - Kalendarz
Pe硁a wersja: Crouch vs Moro
LFC FAN SITE > Liverpool FC > Byli zawodnicy
Stron: 1, 2
KaaSiia
No wiec po pewnej wymianie zdan z jednym z fan贸w na ten temat chcia艂abym sie Was - drodzy kibice smile.gif zapytac kogo wolicie, i kto waszym zdaniem robi wiecej dla zespo艂u Crouch Czy Morientes ? Ja osobiscie wole Croucha lecz nie Mowie ze jest extra napastnikiem. Szczerze? to nawet nie mowie ze jest dobry. Jednak mam przeczucie ze nam cos pokaze. To jest oczywiscie moje zdanie i kazdy moze miec inne.
P.S - WIELKA PROSBA ! nie k艂u膰cie sie smile.gif
Pawe3
Ja osobi艣cie to ani jednego ani drugiego nie darze sympati膮,tak naprawd臋 to 偶aden z nich nie wyr贸偶ni艂 si臋 niczym szczeg贸lnym w barwach LFC,ale gdybym musia艂 wybiera膰 to wybra艂bym jednak Morientesa,pow贸d ma wi臋cej strzelonych bramek dla naszego zespo艂u
pico
Dla mnie jest tyko jedna odpowied藕.. Crouch. Mo偶e nie jest to zawodnik z najwy偶szej p贸艂ki ale ma ch艂opak serce do walki, biega i pr贸buje co艣 gra膰 w przeciwnie艅stwie do gwiazdki Moro..

pozdrawiam
KaaSiia
Dziekuje ch艂opcy ;-)
qbapiasek
jasne 偶e crouch on przynajmniej wida膰 偶e chce...bo ten drugi tak tylko snuje si臋 po boisku do cholery za co on bierze te 60 tys tygodniowo ????? mad.gif
witek z atlantydy
Tylko i wy艂膮cznie Morientes. Crouch jedyne co potrafi to wywraca膰 si臋. Do tego prezentuje o wiele bardziej drewniany styl gry od naszego innego, by艂ego ju偶, "s艂ynnego i wielkiego" napastnika Emila Heskey'a. Nie mog艂em zdzier偶y膰 Emilka ale kiedy patrz臋 na Croucha to zamieni艂bym ich bez chwili zw艂oki... Peter powinien zacz膮膰 robi膰 karier臋 w NBA bo w pi艂k臋 to gra膰 nie potrafi...

Moro nie nadaje si臋 na Premiership co niestety z wielkim b贸lem serca musia艂em w ko艅cu przyzna膰. Jednak gdybym mia艂 wybiera膰 nie zastanawia艂bym sie ani sekundy.
Rafi
I to jest w艂a艣nie to, o czym tak bardzo wspomina艂em. Pi艂karz nic nie ma w sobie, zero techniki, nie potrafi uderza膰 z g艂owy (nie wspominaj膮c o jego wzro艣cie), gracz... kt贸ry nie wiem jakim sposobem znalaz艂 si臋 na Anfield.
Nawet te bramki w Southampton kt贸re zdoby艂 Crouch, s膮 dla mnie wielk膮 niewiadom膮, 偶e potrafi艂 tam strzela膰, a w wiele lepszym klubie od Southamptonu, nie potrafi strzeli膰 cho膰by jednej bramki.

Jest graczem nie maj膮cym 偶adnych pozytyw贸w, jest po prostu drewnem, kt贸ry powinien jedynie wchodzi膰, ale z 艂awki rezerwowych. Wpuszczanie go od pocz膮tku spotkania, jest jednym z wielu b艂臋d贸w jakie robi Benitez podczas ustalania sk艂adu. Nazywanie samego Rasiaka drewnem jest poprostu obraz膮 jego osoby. Bo to co robi nasze drewno, przerasta wszystkich i wszystko.

Dobrze, 偶e s膮 na tym forum osoby, kt贸rzy nie maj膮 klapek na oczu, i widz膮 kto jest naprawd臋 lepszy...
banan
Moro, Moro i jeszcze raz Moro smile.gif
pico
QUOTE(Rafi @ Nov 7 2005, 08:02 PM)
I to jest w艂a艣nie to, o czym tak bardzo wspomina艂em. Pi艂karz nic nie ma w sobie, zero techniki, nie potrafi uderza膰 z g艂owy (nie wspominaj膮c o jego wzro艣cie), gracz... kt贸ry nie wiem jakim sposobem znalaz艂 si臋 na Anfield.
Nawet te bramki w Southampton kt贸re zdoby艂 Crouch, s膮 dla mnie wielk膮 niewiadom膮, 偶e potrafi艂 tam strzela膰,  a w wiele lepszym klubie od Southamptonu, nie potrafi strzeli膰 cho膰by jednej bramki.

Jest graczem nie maj膮cym 偶adnych pozytyw贸w, jest po prostu drewnem, kt贸ry powinien jedynie wchodzi膰, ale z 艂awki rezerwowych. Wpuszczanie go od pocz膮tku spotkania, jest jednym z wielu b艂臋d贸w jakie robi Benitez podczas ustalania sk艂adu.

Dobrze, 偶e s膮 na tym forum osoby, kt贸rzy nie maj膮 klapek na oczu, i widz膮 kto jest naprawd臋 lepszy...
[right][snapback]9836[/snapback][/right]

Na pocz膮tku mam pro艣b臋 - wymie艅 mi pozytywy Moro. Dalej - napisz obietkywnie, kto jest w lepszej formie, Moro czy Crouch.
Id膮c dalej, napisa艂e艣, 偶e Benio wystawia Petera w pierwszy sk艂adzie... Ty chyba inny Liverpool ogl膮dasz! Ja go nie widzia艂em w sk艂adzie od dawna, a Moro gdy tylko mo偶e to gra w pierwszej jedenastce. To jest dopiero b艂膮d Beniteza!

Crouch jest technicznie lepszy - musisz przyzna膰. Wi臋cej biega, gra z g艂ow膮 i gra dla dru偶yny a Moro stoi i d艂ubie w nosie! To nie jest liga hiszpa艅ska = tutaj trzeba zapier****膰 ca艂y mecz a nie sta膰 i od czasu do czasu kopn膮膰 pi艂k臋.
Poza tym Fernando to jest panienka, nie potrafi si臋 zastawi膰, kurdupel go przewr贸ci. Crouch gra cia艂em i jest zwrotny mimo wzrostu..
Przemy艣l to sobie Rafiq smile.gif

pozdrawiam
Rafi
Akurat wszystkie pozytywy jakie ma Morientes, ujawnia艂y si臋 w Monaco b膮d藕 w Realu Madryt, bo akurat Fernando graj膮c w naszym klubie nie gra rewelacyjnie bo jak ju偶 by艂o to wspominane wielokrotnie nie nadaj臋 si臋 on do Premiership.
Pozytywy Crocha, akurat nigdy nie istnia艂y, bo to 偶e zdobyl ile艣 tam bramek w Southamptonie, to nie oznacza od razu, 偶e jest wspania艂y napastnik, bo akurat Mintal kt贸rym tak si臋 interesowa艂 Liverpool zosta艂 nawet kr贸lem strzelc贸w we w艂asnej lidze, a teraz nie potrafi zdoby膰 teraz cho膰by 5 bramek i podobnie jest z naszym Peterem - poprostu czas na drewno si臋 ju偶 dawno sko艅czy艂.

Ostatni mecz Croucha w pierwszej jedenastce by艂 to z Anderlechtem w Lidze Mistrz贸w, po czym zosta艂 zmieniony przez Cisse - bo gra艂 jak by nie potrafi艂.

Techniki nie ma wogule. Bo ka偶da jego akcja przebiegu w stylu, "biegnij a mo偶e Ci臋 nie dogoni膮". Biega wi臋cej i co z tego? i tak nie potrafi stworzy膰 sytuacji do zdobycia bramki. Morientes nawet nie musia艂 biega膰, a bramk臋 z Anderlechtem zdoby艂. wink.gif

Gra g艂ow膮... gdyby on tak naprawd臋 gra艂 wspaniale g艂ow膮, to by w wi臋kszo艣ci jej u偶ywa艂, aby odda膰 strza艂 - ale musz膮 go wyr臋cza膰 mali zawodnicy typu Garcia.

Nigdy nie widzia艂em jak Morientes d艂uba艂 w nosie, ale jedynie co zauwa偶y艂em to jak Crouch wiele razy strzela艂 miny w stron臋 kamery, bo w ko艅cu jak nie m贸g艂 zwr贸ci膰 uwagi w艂asnej w艂asn膮 gr臋, to musia艂 pokaza膰 swoj膮 aktorsk膮 twarz.

Panienka? a to 偶e艣 dopieprzy艂... to nie widzia艂e艣, jak ciekawie upada Crouch, kt贸ry przy prawie ka偶dym pojedynku si艂owym, przewraca si臋 i lezy ju偶 na murawie, bo ten akurat facet nie ma jaj.
Katun
Patrz膮c obiektywnie- Crouch za艂atwi艂 nam zwyci臋stwo w meczu z AV. A czy Moro pom贸g艂 nam w takim stopniu w jakim艣 meczu ?
Gdybym mia艂 oceniac ich na podstawie wyst臋p贸w w reprezentacji wybra艂bym Moro. Jednak pod wzgl臋dem przydatno艣ci w zespole Crouch wyprzedza Hiszpana o lata 艣wietlne. Warunek, aby Crouch gra艂 dobrze- 442!
Widzieli艣my, 偶e w meczu CL z Chelsea osamotniony Peter nie by艂 w stanie4 poradzi膰 sobie ze 艣cis艂ym kryciem The Blues.
Natomiast gdy obok niego znajdzie si臋 drugi, bramkostrzelny napastnik, to Crouch potrafi przej膮膰 g贸rn膮 pi艂k臋, przytrzyma膰 j膮 i odegra膰 do kolegi.
A Moro ?
Sorry, Premiership nie zosta艂a stworzona dla tego zawodnika.
paulinqa
ja powiem krotko i na temat, obydwu darze sympatia bo sa pilkarzami tego klubu, jednakze nie moge powiedziec ze lubie croucha. fernando morientes od dawna imponowal mi swoim stylem gry i wyroibilam sobie o nim jak najbardziej pozytywne zdanie. przywiazuje sie do ludzi i wszelakich sympatii i zdania szybko nie zmieniam. tak wiec jestem zwolenniczka pana morientesa a pieniadze wlozone w crocha mozna bylo lepiej ulokowac. jednakze jest z nami - trzeba trzymac za niego kciuki i wierzyc ze bedzie gral na wysokim poziomie. o ile potrafi, bo jakos nie jestem co do tego do konca przekonana.
pico
Akurat wszystkie pozytywy jakie ma Morientes, ujawnia艂y si臋 w Monaco b膮d藕 w Realu Madryt, bo akurat Fernando graj膮c w naszym klubie nie gra rewelacyjnie bo jak ju偶 by艂o to wspominane wielokrotnie nie nadaj臋 si臋 on do Premiership.

No w艂a艣nie, sam to przyzna艂e艣.. To ju偶 jest wystarczaj膮cy pow贸d by nie gra艂. Crouch si臋 w tej lidze wychowa艂, w innej nie gra艂 nigdy. Je艣li chodzi o gre Moro w innych klubach - nie bierzmy jej pod uwag臋, interesuje nas tera藕niejszo艣c.

Pozytywy Crocha, akurat nigdy nie istnia艂y, bo to 偶e zdobyl ile艣 tam bramek w Southamptonie, to nie oznacza od razu, 偶e jest wspania艂y napastnik, bo akurat Mintal kt贸rym tak si臋 interesowa艂 Liverpool zosta艂 nawet kr贸lem strzelc贸w we w艂asnej lidze, a teraz nie potrafi zdoby膰 teraz cho膰by 5 bramek i podobnie jest z naszym Peterem - poprostu czas na drewno si臋 ju偶 dawno sko艅czy艂.

Jak wy偶ej, zaczynamy od zera, nie patrzymy na przesz艂o艣膰.
Z tym drewnem, to ju偶 jest Twoja opinia...

Ostatni mecz Croucha w pierwszej jedenastce by艂 to z Anderlechtem w Lidze Mistrz贸w, po czym zosta艂 zmieniony przez Cisse - bo gra艂 jak by nie potrafi艂.

Wed艂ug mnie Crouch gra艂 wtedy dlatego, 偶e Moro by艂 kontuzjowany i zagra膰 nie m贸g艂...

Techniki nie ma wogule. Bo ka偶da jego akcja przebiegu w stylu, "biegnij a mo偶e Ci臋 nie dogoni膮". Biega wi臋cej i co z tego? i tak nie potrafi stworzy膰 sytuacji do zdobycia bramki. Morientes nawet nie musia艂 biega膰, a bramk臋 z Anderlechtem zdoby艂. wink.gif

Techniki nie ma? Chyba sobie 偶artujesz! On jest technicznie 100 razy lepszy od Moro!
Crouch nie potrafi stworzy膰 sytuacji do zdobycia bramki? Patrz ostatni mecz. Za to Moro jest w tym 艣wietny... Daj chocia偶 jeden przyk艂ad.
Bramki Moro w meczu z Anderlechtem nie skomentuj臋...

Gra g艂ow膮... gdyby on tak naprawd臋 gra艂 wspaniale g艂ow膮, to by w wi臋kszo艣ci jej u偶ywa艂, aby odda膰 strza艂 - ale musz膮 go wyr臋cza膰 mali zawodnicy typu Garcia.

Szkoda, 偶e nie zawodnicy typu Moro, kt贸rzy tak偶e nie potrafi膮...

Nigdy nie widzia艂em jak Morientes d艂uba艂 w nosie, ale jedynie co zauwa偶y艂em to jak Crouch wiele razy strzela艂 miny w stron臋 kamery, bo w ko艅cu jak nie m贸g艂 zwr贸ci膰 uwagi w艂asnej w艂asn膮 gr臋, to musia艂 pokaza膰 swoj膮 aktorsk膮 twarz.

Z tym d艂ubaniem w nosie to 偶art by艂 a z t膮 twarz膮 to nie wiem czego sie czepiasz...

Panienka? a to 偶e艣 dopieprzy艂... to nie widzia艂e艣, jak ciekawie upada Crouch, kt贸ry przy prawie ka偶dym pojedynku si艂owym, przewraca si臋 i lezy ju偶 na murawie, bo ten akurat facet nie ma jaj.

Patrz mecz Aston Villa - Liverpool, pole karne ok. 80 minuty...

pozdrawiam smile.gif
Rafi
No w艂a艣nie, sam to przyzna艂e艣.. To ju偶 jest wystarczaj膮cy pow贸d by nie gra艂. Crouch si臋 w tej lidze wychowa艂, w innej nie gra艂 nigdy. Je艣li chodzi o gre Moro w innych klubach - nie bierzmy jej pod uwag臋, interesuje nas tera藕niejszo艣c.

Fakt jest faktem, 偶e dla Moro to liga nie dla niego - a klub Liverpool, to za wielki klub dla ma艂ych umiej臋tno艣ci Croucha. On poprostu nie przewy偶sza nawet m艂odego grajka jakim jest Pongolle.

Wed艂ug mnie Crouch gra艂 wtedy dlatego, 偶e Moro by艂 kontuzjowany i zagra膰 nie m贸g艂...

Akurat we wspomnianym meczu, Crouch gra艂 w ataku z Moro.

Techniki nie ma? Chyba sobie 偶artujesz! On jest technicznie 100 razy lepszy od Moro!
Crouch nie potrafi stworzy膰 sytuacji do zdobycia bramki? Patrz ostatni mecz. Za to Moro jest w tym 艣wietny... Daj chocia偶 jeden przyk艂ad.
Bramki Moro w meczu z Anderlechtem nie skomentuj臋...

Uczepi艂e艣 si臋 tego ostatniego meczu, i co chwila ka偶dy argument gry Croucha obracasz w ten mecz. Wiem, wiem... dobrych meczy Crocha by艂o naprawd臋 ma艂o, wi臋c trzeba si臋 podeprze膰 tylko jednym dobrym meczem, czy偶 nie tak? Gwarantuje, Ci 偶e najbli偶szy mecz ju偶 nie b臋dzie tak udany. Nawet mog臋 postawi膰 Ci flaszk臋, 偶e b臋dzie gorzej ni偶 w ostatnim meczu.

Szkoda, 偶e nie zawodnicy typu Moro, kt贸rzy tak偶e nie potrafi膮...

Tak, tak Pico... Akurat Morientes odda艂 wiele strza艂贸w g艂贸wk膮 i nawet zdoby艂 gola. O drewnie nie wspomn臋...

Patrz mecz Aston Villa - Liverpool, pole karne ok. 80 minuty...

To ju偶? bogaty argument...
Moloko
Ja stoj臋 po艣rodku. Lubi臋 i Moro i Croucha, ka偶dy z nich ma ciekawe, wyr贸zniaj膮ce cechy. Obaj graj膮 艂adnie. Jednak mam jedno ale: Crouch nie ma takiego do艣wiadczenia jak Moro.
pico
Fakt jest faktem,  偶e dla Moro to liga nie dla niego - a klub Liverpool, to za wielki klub dla ma艂ych umiej臋tno艣ci Croucha. On poprostu nie przewy偶sza nawet m艂odego grajka jakim jest Pongolle.

Nie masz racji. Poza tym, nazwa tematu brzmi "Crouch vs. Moro" i tego si臋 trzymajmy, ok?

Akurat we wspomnianym meczu, Crouch gra艂 w ataku z Moro.

Je艣li tak by艂o to sory, m贸j b艂膮d smile.gif

Uczepi艂e艣 si臋 tego ostatniego meczu, i co chwila ka偶dy argument gry Croucha obracasz w ten mecz. Wiem, wiem... dobrych meczy Crocha by艂o naprawd臋 ma艂o, wi臋c trzeba si臋 podeprze膰 tylko jednym dobrym meczem, czy偶 nie tak? Gwarantuje, Ci 偶e najbli偶szy mecz ju偶 nie b臋dzie tak udany. Nawet mog臋 postawi膰 Ci flaszk臋, 偶e b臋dzie gorzej ni偶 w ostatnim meczu.

Nie uczepi艂em si臋, tylko daj臋 Ci przyk艂ady. Daj mi jakie艣 przyk艂ady na gr臋 Moro, ch臋tnie Ci臋 wys艂ucham.

Tak, tak Pico... Akurat Morientes odda艂 wiele strza艂贸w g艂贸wk膮 i nawet zdoby艂 gola. O drewnie nie wspomn臋...

Nawet zdoby艂 gola?! Niemo偶liwe tongue.gif Nie ma jak to bramkostrzelny napastnik... 28 meczy, 6 goli.

To ju偶? bogaty argument...

To by艂 przyk艂ad. On chcia艂 si臋 przewr贸ci膰, taki g艂upi nie jest..

pozdrawiam
Rafi
Nie masz racji. Poza tym, nazwa tematu brzmi "Crouch vs. Moro" i tego si臋 trzymajmy, ok?

Ja si臋 tego ca艂y czas trzymam, lecz chcia艂em poprostu Ci臋 u艣wiadomi膰 w fakcie, 偶e Peter graj膮cy w Angli ca艂膮 swoj膮 karier臋, gra gorzej od zawodnika, kt贸ry zacz膮艂 w Premiership gra膰 dopiero od 2002 roku.

Je艣li tak by艂o to sory, m贸j b艂膮d

Nie szkodzi, tylko 偶eby nie za cz臋sto. smile.gif

Nie uczepi艂em si臋, tylko daj臋 Ci przyk艂ady. Daj mi jakie艣 przyk艂ady na gr臋 Moro, ch臋tnie Ci臋 wys艂ucham.

Moro? np. CSKA Sofia wygrany 3:1. I sp贸jrz na to, 偶e Crouch wyst臋powa艂 w pierwszej jedenastce z Birmingham, Manchesterem, Betisem i jeszcze w paru innych spotkaniach, a efekt贸w jak nie by艂o tak nie ma. Wi臋c o czym mu tu gadamy?

Nawet zdoby艂 gola?! Niemo偶liwe  Nie ma jak to bramkostrzelny napastnik... 28 meczy, 6 goli.

I tu sie ujawnia, jak bardzo jeste艣 zainteresowany gr膮 Morientesa, zdobyciem bramek przez niego i wogule co Ci臋 on obchodzi, co? Crouch 8 meczy, bramek ni ma... wzorzec ka偶dego napastnika.

To by艂 przyk艂ad. On chcia艂 si臋 przewr贸ci膰, taki g艂upi nie jest..

I o tym akurat wspomina艂 Witek! Jedynie on umie upada膰, bo nic innego naprawd臋 nie potrafi. Gracz wyborowy. Aktor. Majestat futbolu. Poprostu drewno...

KaaSiia
widze ze nie tylko ja prowadze wymiane zdan z Rafim. Chciaz powiem Wam ze Crouch tez nie umie za dobrze grac. Owszem z AV przyni贸s艂 nam karnego i zagra艂 dobry mecz, ale dajcie spok贸j z Morientesem. dry.gif Sorry ale moze on jest juz za stary na szybka gre taka jak w Premier? Naprawde. Ostatnio strzeli艂 bramke<lol> wielkie BRAWO ale na nie w ogole nie zapracowa艂 dry.gif Koledzy musza charowac i robisz wszytko zeby on mog艂 kopnac pi艂ke i wykonczyc akcje i tablicy nie pojawia sie Piekne podanie Gerrarda tylko Strzelec MORIENTES. No ale. Crouch tezmusi wieeele pracowac. Ale wydaje mi sie ze moze byc z niego wiecej niz z Moro. Jednak nie wiem ile mu potrzeba czasu. <rok> ?? (eee< _ <) mimo wszystko - Crouch jak juz wczesniej napisa艂am.

P.S Jak juz tak bardzo chce to moze pogadamy o twarzy Moro ? Skoro Croucha ci az tak bardzo przeszkadza? <jaki ryj!>
browar
a mi sie wydaje ze Moro i Crouch s膮 zupe艂nie innymi typami napastnik贸w .. i troszke ciezko bedize ich obiektywnie por贸wnac i ocenic, Morientes ma zdecydowanie wiecej doswiadczenie, a Crouch swoje doswiadczenie dopiero zdobywa, LIverpool jest jego pierwszym klubem - potega europejska, a moro zwiedzi艂 juz wiele...,

Moje zdanie?
lubie zar贸wno Fernando jak i Pietrka smile.gif i obydw贸ch cenie, z tym ze Moro jak sie rozstrzela to bedize cudownie, a Crouch jak dedzie sei stara艂 to 'wyrosnie' na swietnego snajpera, bo talen ma ale to nie wszystko ..
Kangur
Z obu grajacych do dupy panow wybieram tego drugiego czyli Morientesa. Zadecydowala g艂贸wnie skuteczno艣膰, kt贸ra u Croucha jest zerowa.

Kto艣 tam kiedy艣 powiedzia艂, 偶e Crouch powinien gra膰 zamiast Morientesa, bo Peter jest bardziej przystosowany do Premiership.
Mo偶e, i jest bardziej przystosowany, ale on do diab艂a w og贸le nie strzela bramek!! A napastnik nie powinien byc od rozgrywania pi艂ki, tylko od strzelania goli.
Morientes gra jak ciul- to fakt. Ale nie zaprzeczycie, 偶e on strzela bramki! W przeciwie艅stwie do naszego przep艂aconego nabytku.

A ci膮g艂e powo艂ywanie si臋 do meczu z Vill膮, 偶e to on nam za艂atwi艂 niby zwyci臋stwo, to mo偶na sobie wsadzi膰 mi臋dzy bajki.
1 gol. Zosta艂 wywr贸cony (sam si臋 wywr贸ci艂?) cho膰 nawet nie by艂 przy pilce. Czyli- bezsensowny faul obro艅cy.
2 gol. Przy centrze Kewella nie trafi艂 w pi艂k臋, a przy centrze Zendena, chwil臋 p贸藕niej, ledwo uderzy艂 pi艂k臋 w obro艅c臋, kt贸ra trafi艂a pod nogi Xabiego.
Tyle na ten temat.
kuba
wersja idealna (nie wiem czy ktos wczesniej jej nie napisal bo nie mam czasu na czytanie):
MORO NA LM A SZCZUD艁AK NA PREMIERSHIP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Moloko
O W艁A艢NIE, ciekawe, 偶e ty dopiero wpad艂e艣 na to...
Peter najlepiej sprawdza si臋 w Premiership.
Rilus
Zdecydowanie Moro. Wiem, 偶e gra s艂abo, ale Croucha to bym wymieni艂 bez zastanawiania si臋 na Rasiaka chocia偶by...
pico
Ludzie, ja Was nie rozumiem...

Jak wszyscy jechali na Moro po kilku meczach to reszta m贸wi艂a "daj mu si臋 zaaklimatyzowa膰", "daj mu czas", "musi si臋 przyzwyczai膰"..

a Crouch? wszyscy na niego jad膮 od razu. On ju偶 nie mo偶e si臋 przyzwyczai膰, zaaklimatyzowa膰! Dlaczego? Bo nie gra艂 z $Realu? Bo nie ma na koncie 35 goli w "teatralnej" lidze hiszpa艅skiej?

pozdrawiam... zlitujcie si臋...
moudie
Oczywiscie, ze Moro- bez dwoch zdan. I chyba wszystko przemawia za Morientesem- no Crouch jest moja MISS FOTO ale to inna sprawa.
Ktos ma pretensje ze Moro wykancza piekne podania Gerarda- a przepraszam po co gra pomocnik??juz sama nazwa wskazuje. Moim zdaniem o takie wlasnie akcje chodzi. Czasami mam wrazenie ze oprocz skutecznosci i pecha problem jest wlasnie w tym ze pomoc przyzwyczaila sie grac W LFC bez napastnikow albo ze slabym ich wykorzystaniem.
A Crouchowi zycze jak najwiekszej liczby goli, jak najlepszych wystepow- Moro z reszta tez- w koncu to nasi:)
browar
QUOTE(pico @ Nov 8 2005, 09:22 PM)
Ludzie, ja Was nie rozumiem...

Jak wszyscy jechali na Moro po kilku meczach to reszta m贸wi艂a "daj mu si臋 zaaklimatyzowa膰", "daj mu czas", "musi si臋 przyzwyczai膰"..

a Crouch? wszyscy na niego jad膮 od razu. On ju偶 nie mo偶e si臋 przyzwyczai膰, zaaklimatyzowa膰! Dlaczego? Bo nie gra艂 z $Realu? Bo nie ma na koncie 35 goli w "teatralnej" lidze hiszpa艅skiej?
pozdrawiam... zlitujcie si臋...
[right][snapback]9902[/snapback][/right]

no sorry ale do czego Crouch ma sie przyzwyczajac ?!? przeciez on sie wychowa艂 na twardej angielskiej pi艂ca! poza tym gra przeciez w swojej Ojczy藕nie smile.gif
Kelly
Ja wole Moro.M贸wicie, 偶e Moro nie wali g艂ow膮.Patrze gole w meczu Hiszpania 5-1 S艂owacja i Moro strzela G艁OW膭!.Niedowiarki niech patrz膮 na eurosport lub polsat sport.
Szalony_ Iwan
Moim skromnym zdaniem 偶aden . Obaj pomimo swoich wielich umiejetnosci ciagle graj膮 nier贸wno. Wiecznie zadarza si臋 im ,偶e graj膮 jeden mecz na najwyzszycj obrotach a kolejny juz jak 4 liga w Polsce. Je艣li maj膮 gra膰 w pierwszym skladzie to niech graj膮 r贸wno trzymaj膮c pewnien poziom gry ponizej , kr贸rego ju偶 nie zejd膮
evqa_pIKACZ
QUOTE(paulinqa @ Nov 7 2005, 08:39 PM)
ja powiem krotko i na temat, obydwu darze sympatia bo sa pilkarzami tego klubu, jednakze nie moge powiedziec ze lubie croucha. fernando morientes od dawna imponowal mi swoim stylem gry i wyroibilam sobie o nim jak najbardziej pozytywne zdanie. przywiazuje sie do ludzi i wszelakich sympatii i zdania szybko nie zmieniam. tak wiec jestem zwolenniczka pana morientesa a pieniadze wlozone w crocha mozna bylo lepiej ulokowac. jednakze jest z nami - trzeba trzymac za niego kciuki i wierzyc ze bedzie gral na wysokim poziomie. o ile potrafi, bo jakos nie jestem co do tego do konca przekonana.
[right][snapback]9844[/snapback][/right]

zgadzam sie z toba w 100%!! Szkoda ze nie graja przez caly sezon na rownym poziomie
dzemek
Po wczorajszym meczu-zdecydowanie na plus jest Crouch, Morientes nic nie gra艂 w meczu, by艂 widoczny raz na 20 min. mo偶e i nawet rzadziej, Peter chocia偶 pr贸bowa艂.
pico
No w艂a艣nie. Wczoraj Crouch zagra艂 lepiej, mimo 偶e 10 razy nie trafi艂 na bramk臋 smile.gif M贸wi臋 powa偶nie smile.gif

pozdrawiamq
Moloko
Dzieci, dzieci... Ka偶dy pi艂karz ma gorsz膮 i lepsz膮 form臋. Jak ma j膮 Moro, to si臋 po nim jedzie, a Croucha, kt贸ry akurat by艂 w idealnej formie, wszyscy m贸wi膮 偶e jest cacy... I Vice Versa. Akurat ten pierwszy przypadek by艂 w meczu z Betisem.
I ka偶dy z nich jest tak samo dobry. Ale Moro jest wyszkolony, a Crouch musi si臋 jescze dotrenowa膰.
I ani forma, ani wyszkolenie nie jest wyznacznikiem "jako艣ci pi艂karza". Liczy si臋 bowiem serce do gry. A ten, kto wk艂ada do niej ca艂e swe serce doczeka si臋 sukcesu.
pico
QUOTE(Moloko @ Nov 24 2005, 07:33 PM)
Dzieci, dzieci... Ka偶dy pi艂karz ma gorsz膮 i lepsz膮 form臋. Jak ma j膮 Moro, to si臋 po nim jedzie, a Croucha, kt贸ry akurat by艂 w idealnej formie, wszyscy m贸wi膮 偶e jest cacy... I Vice Versa. Akurat ten pierwszy przypadek by艂 w meczu z Betisem.
I ka偶dy z nich jest tak samo dobry. Ale Moro jest wyszkolony, a Crouch musi si臋 jescze dotrenowa膰.
I ani forma, ani wyszkolenie nie jest wyznacznikiem "jako艣ci pi艂karza". Liczy si臋 bowiem serce do gry. A ten, kto wk艂ada do niej ca艂e swe serce doczeka si臋 sukcesu.
[right][snapback]10720[/snapback][/right]

艢wietnie powiedziane! Tylko gorzej z wprowadzeniem tego w 偶ycie dru偶yny...
Gdyby trener patrzy艂 na serce do gry, to nie by艂oby tego tematu na forum. Kandydat z "sercem do gry" jest tylko jeden i nie ma tutaj 偶adnej z艂o艣liwo艣ci. Nawet dziecko (takie jak ja) zauwa偶y, 偶e Crouch si臋 bardziej stara i walczy a Moro...

pozdrawiam
witek z atlantydy
QUOTE(Moloko @ Nov 24 2005, 08:33 PM)

oj DZIECKO. Masz 15 lat i do innych per "dzieci" piszesz ?? Takie tutaj farmazony wypisujesz, 偶e a偶 oczy bol膮. Id膮c Twoj膮 genialn膮 wr臋cz logik膮, m贸wi膮c膮 偶e nie wa偶ne jak膮 si臋 ma form臋 i wyszkolenie, powinienem przed kilkunastoma laty co najmniej trafi膰 do szk贸艂ki Ajaxu Amsterdam bo serce do gry w wieku 12 lat mia艂em zdecydowanie wi臋ksze od Morientesa !!

B艂agam zastan贸w si臋 dwa razy nim cokolwiek napiszesz bo o艣mieszasz si臋 dziewczynko...
Moloko
Chodzi艂o mi tylko, 偶e dyskusja przybra艂a przedszkolny obr贸t...
Uwa偶am, 偶e wszyscy jeste艣cie dojrzali i inteligentni, tylko 偶e jak tacy ludzie zbior膮 sie i b臋d膮 si臋 spiera膰, zaczyna si臋 robi膰 dziecinnie, bo ka偶dy uwaza 偶e ma racj臋.
A umiesz odpowiednio odczytywac metafory?
I zwollenicy Croucha i Morientesa maj膮 racj臋.
witek z atlantydy
Doskonale potrafie odczytywa膰 metafory a zdanie:
QUOTE(Moloko @ Nov 24 2005, 08:33 PM)
w najmniejszym stopniu takowej nie przypomina.
Umiesz odpowiednio formu艂owa膰 metafory ?
Moloko
Ju偶 nie k艂贸膰my si臋, kto lepiej metafory formu艂uje, a kto je lepiej odczytywuje (Tu si臋 troch臋 posun臋艂am za daleko, bo zacz臋艂am dyskusj臋, zwracam honor). Zbaczamy z tematu. I ty, Witku masz racj臋 i ma racj臋 na przyk艂ad Pico. Oczywi艣cie to moja opinia. A ja ju偶 zaj臋艂am odpowiednie stanowisko w tej sprawie: I MORO, I CROUCH S膭 TAK SAMO DOBRZY, TYLKO 呕E WYCHOWANI NA INNEJ PI艁CE.
I jescze jedno: nie ma pi艂karza, kt贸ry nie wk艂ada jakielkolwiek cz膮stki serca do swej gry. Nawet David Beckham, za kt贸rym ja nie przepadam. A Morientesowi daleko do podej艣cia Beckhama.
paulinqa
a teraz najlepiej sie pobijcie o to co jest wyznacznikiem jakosci pikarza ...... jasne ze i zwolennicy croucha i moro maja racje. racje maja wszyscy ci ktorzy twierdza, ze obaj nie powinni grac w naszym klubie. moro bo nie odnajduje sie na wyspach a crouch, co tu duzo mowic, ja nie wiem czy nie powinien zminic dyscypliny. np. moglby sie zatrudnic w teatrze jako padaczka, ze nie powiem padalec wink.gif
witek z atlantydy
QUOTE(Moloko @ Nov 24 2005, 09:30 PM)
A ja ju偶 zaj臋艂am odpowiednie stanowisko w tej sprawie: I MORO, I CROUCH S膭 TAK SAMO DOBRZY, TYLKO 呕E WYCHOWANI NA INNEJ PI艁CE.
[right][snapback]10726[/snapback][/right]
Tak ! Tu si臋 zgadzam - s膮 tak samo dobrzy - nie wystarczaj膮co dobrzy by gra膰 w barwach Liverpool FC
adamkif
Moje zdanie na temat obu pan贸w jest takie, 偶e oboj臋tnie czy s膮 super czy nie uwa偶am, 偶e s膮 nietrafionym zakupem mimo wszystko...

I chyba bardziej Crouch jest nietrafiony mimo to, 偶e si臋 stara i w og贸le bardzo chce strzeli膰 tego pierwszego gola...
Oczywi艣cie go nie skre艣lam, ale jak tak spojrze膰 obiektywnie to 14 meczy bez gola to du偶o...

Morientes za艣 艣wieci艂 form膮 w Monaco cho膰by wyst臋pem przeciwko Chelsea... i nasze nadzieje by艂y w miar臋 du偶e bo ka偶dy wierzy艂, 偶e b臋dzie tak gra艂 r贸wnie偶 u nas...
No ale... jak jest to ka偶dy wie...

Mamy jeszcze Cisse i Sinam臋, Mellor te偶 w sumie...
Opcje s膮, ale koncepcji narazie za dobrej nie wida膰...
Hmm dry.gif
Przepi髍ek
Z dyskusj膮 na temat ich ewentualnego odej艣cia i tak musimy si臋 wstrzyma膰 co najmniej do lata. Teraz trzeba kupi膰 prawego pomocnika i 艣rodkowego obro艅c臋. A nie wiem, czy prawy obro艅ca te偶 by si臋 nie przyda艂...

Co do por贸wnania Croucha i Morientesa, to moim zdaniem obaj s膮 nie藕li. Z gry Croucha jeszcze b臋dziemy mieli sporo rado艣ci. O Morientesie niestety tego chyba nie mo偶na powiedzie膰... Cho膰 moim zdaniem i tak prezentuje si臋 lepiej ni偶 Cisse, kt贸y moim zdaniem tylko dobrze biega膰 do przodu potrafi.
Dudi
Ja wole Croucha jest lepszy technicznie mimo 2 metrow potrafi zgrywac pilki do kolegow z zespolu chociaz strzelil jak na razie tylko 1 lub 2 bramki(rozne zrodla inaczej podaja) ale Moro tez nie strzelil duzo bramek
Rilus
Dzi艣, po meczu z Boro kolejny argument po stronie Moro..
SZAFRAN
Bardzo dobry temat smile.gif

Morientes wed艂ug mnie nie b臋dzie gra艂 na 100% swoich mo偶liwo艣ci na Wyspach. Po prostu nie pasuje on do wyspiarskiego stylu gry. Ale w meczu z Boro pokaza艂, 偶e potrafi bramki strzela膰.

Crouch to wg. mnie typ typowego snajpera. Zgrywa pi艂ki, strzela (nie zawsze w bramke wink.gif ), bardzo po偶yteczny dla zespo艂u.

Chcia艂bym jednak, 偶eby艣my po偶egnali si臋 z jednym z nich (z lekkim wskazaniem na Moro) i zeby艣my zakupili jakiego艣 szybkiego i skutecznego snajpera (patrz: Owen lub kto艣 r贸wnie dobry)

Ej, nie wiem, ale co艣 si臋 chyba z Cisse dzieje i boje si臋, 偶e jest jaki艣 konflikt mi臋dzy Cisse a reszt膮 lub paroma zawodnikami The Reds. Pewnie mnie po tych s艂owach zjedziecie, ale dlaczego m贸wi艂o si臋 np. o jego odej艣ciu ?? Je艣li wszystko by艂oby OK. no to nie by艂oby o tym mowy. Moro gra艂 od niego s艂abiej i nie by艂o mowy, 偶eby odchodzi艂. Boj臋 si臋, 偶e po偶egnamy si臋 z Francuzem w letnim okienku transferowym sad.gif

Moloko
Dzisiejszy mecz z Boro utwierdzi艂 mnie w przekonaniu, 偶e Nando i Crouch stoj膮 na tym samym poziomie. Komentarza nie dodam - wystarczy艂oby obejrze膰 dzisiejszy mecz.
Cythrawl
Szafran typowy snajper to taki kt贸ry jak dostaje podanie to umieszcza pi艂k臋 w bramce.

Crouch to dobry napastnik o nieprzeci臋tnym wzro艣cie.
SZAFRAN
QUOTE(Cythrawl @ Dec 10 2005, 07:45 PM)
Szafran typowy snajper to taki kt贸ry jak dostaje podanie to umieszcza pi艂k臋 w bramce.

Crouch to dobry napastnik o nieprzeci臋tnym wzro艣cie.
[right][snapback]11939[/snapback][/right]

殴le to uj膮艂em. Chodzi mi o to, 偶e Crouch jest typem takiego napastnika. A to, 偶e on nie strzela bramek to jest kwestia formy
banan
QUOTE(SZAFRAN @ Dec 11 2005, 07:58 PM)
殴le to uj膮艂em. Chodzi mi o to, 偶e Crouch jest typem takiego napastnika. A to, 偶e on nie strzela bramek to jest kwestia formy
[right][snapback]12010[/snapback][/right]

Jesli to kwestia formy to sorry... Przez pol roku strzelic dwie bramki wystepujac w wiekszosci meczow to naprawde trzeba umiec... Jesli przez 20 meczow nie ma sie formy, a w sezonie jest ich 60 to chyba czas najwyzszy, zeby ona przyszla... Moim zdaniem Moro jest o wiele lepszym napastnikiem, co udowodni w najbizszych meczach.

pozdrawiam
Ramzes
Zgadzam sie z Bananem, Moro teraz poka偶e pelnie swoich mozliwo艣ci, faktycznie do tej pory zawodzi艂, ale g艂臋boko wierze w to i偶 dwie bramki wbite Boro dodaj膮 mu pewno艣ci siebie, a na KM艢 jeszcze bardziej podbuduje swoje morale!

Naprawde Morientes natchno艂 mnie optymizmem i uwa偶am 偶e to On w tej chwili zas艂uguje na miejsce w pierwszym sk艂adzie.

Pozdro.
szuti
Klasyfikacja napastnikow wg mnie i uwagi odnosnie ich gry
1 Moro - dobry technicznie, dobra glowka tylko czasami za malo biega i ma pecha
2 Cisse - troche slaby technicznie, duzo biega, aktywny, ma problemy z wykanczaniem akcji sam na sam, chyba nie potafi sie dopasowac do taktyki Benia
2 Crouch - nie gra tak dobrze glowa jak by mogl, za czesto gubi pilke i caly czas stoi tylem do bramki (kiedy w koncu sie on obroci???)
4 Sinama - Pongolle - malo szans na pokazanie swoich umiejetnosci, dobry technicznie, potrafi sie kiwac ale za malo gra
5 Mellor - nie gral od prawie roku wiec trudna o jakis komentarz
Luisa Garcie zaliczylem do pomocnikow
Gdyby byl Owen to pewnie bylby pierwszy...
To jest wersja lo-fi g丑wnej zawarto禼i. Aby zobaczy pe硁 wersj z wi阫sz zawarto禼i, obrazkami i formatowaniem prosz kliknij tutaj.