Pomoc - Szukaj - Uytkownicy - Kalendarz
Pena wersja: Rafael Benitez
LFC FAN SITE > Liverpool FC > Mj Liverpool FC
Stron: 1, 2, 3, 4
adamkif
Kliknij, aby zobaczy zacznik blink.gif [adamkif][COLOR=blue]
Jak tak czytam te wszystkie ciekawostki m.in. dotycz?ce transfer??w, to zaczynam si? zastanawia? co ten Beniu kombinuje... ??? Raz m??wi ze nie kupi Owena, potem ??e kupi...
Nagle pada stwierdzenie, ??e mo??e Cisse out, co dla mnie jest skandalem....
W meczu z Boro nagle zastosowa?? 4-5-1 i nie wiadomo co chcia?? tym ustawieniem osi?gn??...
Chyba nie przegra? i to mu sie uda??o, ale czy o to chodzi...??
Oczywi??cie nie mo??na mu zarzuca?, ??e jest z??ym trenerem, ale Iberyzacja Liverpoolu to chyba nie najlepszy kierunek...
Mo??na mie? sympati? do swojego kraju, ale nie do przesady smile.gif
W ka??dym razie chyba nikt nie wie co Rafa kombinuje, ale nie s?dz?, ??e posunie sie do bardzo radylalnych metod np. sprzeda? Cisse by kupi? Owena...
W oczach kibic??w uwa??am, ??e jeszcze nadmernej sympatii nie uzyska?? i nie chcia??bym by swoim zachowaniem podsyca?? kibic??w i denerwowa?? ich...
Cho? wszystkiego mo??na si? spodziewa?...
Miejmy nadzieje, ??e te wszystkie dzia???nia b?d? owocowa??y zwyci?skimi meczami dla naszej dru??yny... smile.gif
Pawe3
Ja r??wnie?? nie rozumiem tej gry BENITEZA,chce si? pozby? BAROSA,a teraz chocia?? w to nie wierz?,r??wnie?? CISSE,czy??by zapomnia?? jak w ubieg??ym sezonie by??o cie??ko z wystawieniem napadu,bo wi?kszo??? mia??a kontuzje i musielimy gra? 1 napastnikiem z przodu co by??o totaln? klap?,teraz jest szansa na powr??t OWENA i co b?dziemy grali MORO-OWEN lub CROUCH,a mo??e GERRARD-OWEN,lub co najgorsze tylko jednym wysuni?tym OWENEM i dennym systemem 5-4-1,kt??rym ostatnio RAFA wszystkicH zaskoczy?? w ostatnim meczu z BORO,nie t?dy droga panie BENITEZ!!!!!!!
Yachu
Wed??ug mnie Benitez to cz??owiek, kt??rego czyn??w rzadko da si? przewidzie?. Jego decyzje s? czasami wr?cz zaskakuj?ce. Racja, w tamtym sezonie mieli??my ma??o opcji w napadzie, ale w tym opcji jest du??o i nie rozumiem dlaczego nie gramy taktyk? 4-4-2, je??li mamy do wyboru w tej chwili 3 napastnik??w. 4-5-1 nic nam nie da w Premeirship i nie wiem dlaczego takie ustawienie preferuje Benitez. Je??li przyjdzie Owen to tym bardziej 4-4-2 b?dzie skuteczniejsze na mecze u siebie jak i na wyjazdy.
Co do Cisse, wydaje mi si? , ze to tylko plotka, a jesli to prawda to w?tpie by Benitez go sprzeda??. Cisse ma jeszcze wiele, a to bardzo wiele do udowodnienia przecie?? on jest ??wietnym napastnikiem, kt??rego ka??dy klub chcia??by mie? w sowich szeregach. Moje zdanie jest takie, Benitez napewno wywnioskowa?? mecz z Boro i mam nadziej?, ze b?dzie ustawia?? zawodnk??w w przysz??ych meczach tak aby dawali jak najwi?cej zwyci?stw.
witek z atlantydy
Benitez jest bardzo dobrym szkoleniowcem - to jak dla mnie nie ulega ??adnym w?tpliwo??ciom. Ma jednak (jak dla mnie) dwa pow??ne felery. Po pierwsze - mimo i?? siedzi na Wyspach ju?? od roku nadal nie zrozumia?? do ko??ca na czym polega wyspiarski futbol. Owszem zajebi??cie przygotowuje dru??yn? do spotka?? w europejskich pucharach, jednak Europa to nie Anglia. Tutaj gra wygl?da zupe??nie inaczej. Z jednej strony jestem pod wielkim wra??eniem zdobycia 5 pucharu mistrz??w, jednak mam ju?? do??? czekania na 19 mistrzostwo Anglii. Mam naprawd? wielk? nadziej?, ??e ju?? w tym sezonie Benitez wyci?gnie wnioski z zesz??ej kampanii i LFC nawi???e r??wn? walk? z Czelsi, Menju i Arsenalem.
Jego drugim powaznym felerem jest polityka transferowa. Owszem ma na swoim koncie ??wietne posuni?cia - XA i LG rok temu, teraz Zenden i Sissoko. Jednak s? i niewypa??y. A do tego (o czym pisa??em ju?? na pocz?tku zesz??ego sezonu) my przede wszystkim potrzebujemy bardo po???dnego wzmocnienia w obronie. Ja nie m??wi? tutaj o "wzmocnieniu" w stylu Josemiego, tylko mnie interesuj? solidni, klasowi i perspektywiczni pi??karze (dwa nazwiska: Heitinga, Kompany). LFC to klub bogaty, w dodatku teraz Kr??l Europy co mocno podnios??o nadszarpni?ty presti?? naszego klubu. To idealny moment ??eby sprowadzi? kogo?? takiego.

Osobi??cie nie wierze w pog??oski o rzekomej sprzeda??y Cisse i o tym, ??e niby Rafa da?? mu woln? r?k? - wszystko bzdury.

Pozdrawiam
Rilus
Ja uwa??am, ??e jest ??wietnym szkoleniowcem, wygrali??my z nim LM, a teraz na pewno w???czymy si? do walki o mistrzostwo. A wog??le, to kto?? kto wejdzie na to forum pierwszy raz stwierdzi na podstawie komentarzy, ??e ramis z Boro to jaka?? wielka kl?ska, tak wszyscy si? tym zmartwili...
karas
No tak... d??uugo bardzo broni??em w zesz??ym sezonie Beniteza za jego "dziwne" ustawienia dru??yny w rozgrywkach Premiership. Wszyscy chcieli widzie? Liverpool graj?cy dwoma napastnikami, niesamowicie efektownie, a przede wszystkim efektywnie. Niestety nie uda??o si?, ale my??l?, ??e teraz b?dzie lepiej. Po pierwsze mimo uporczywego 4-5-1, Benitez ma niemal wszystkich zawodnik??w do dyspozycji (wyj?tki Crouch, Traore, Kewell, Dudek - ale z nich i tak rzadko korzysta??). Po drugie to "ju??" drugi sezon w Anglii, wi?c ze swoimi osiagni?ciami z Valencii, no i przede wszystkim z LFC z LM, nie wierz?, ??e b?dzie tak licho w tym sezonie w lidze. Wszystkich chyba natomiast przekona?? co do genialnej taktyki na mecze w Champions League i tu ma niegraniczony kredyt zaufania. Ale liga...

Bardzo go ceni? i strasznie si? ucieszy??em, gdy przyszed?? do Liverpoolu w zesz??ym roku. Jak ka??dy mia??em chwile zw?tpienia, czy czasem nawet z??o??ci na jego posuni?cia. Tu podejrzewam, ??e nawet on sam chyba czasem nie wiedzia??, czy dobrze robi podczas spotka?? ligowych. Ale nigdy si? nie dowiesz, je??li nie spr??bujesz. Mo??e w??a??nie 4-5-1 jest tak przetrenowane, ??e b?dzie si? sprawdza?? Mo??e tak b?dzie gra?? na wyjazdach? Przecie?? na pewno cholernie obawia si? o form? swoich podopiecznych w??a??nie w meczach wyjazdowych, w kt??rych w zesz??ym sezonie prezentowali si? tak ??enuj?co. Podejrzewam, ??e na ka??dy mecz ustawi inaczej druzyn?, bo jest ??wietnym strategiem. I puszczanie w ciemno 4-4-2 nie zawsze jest dobrym posuni?ciem.

Mo??ecie na mnie krzycze?, ??e gadam bzdury, ale naprawd? podoba??a mi si? gra naszych w domu (by??o par? wpadek oczywi??cie), w LM i dos??ownie kilku spotkaniach na wyje??dzie (West Brom, Norwich, Charlton, Fulham). Reszta wyjazd??w - ??enada. I TU Benio b?dzie mia?? najwi?ksze pole do popisu.

Jak na razie jedn? pora??k? zamieni?? na remis = post?p. Przecie?? w zesz??ym sezonie na Riverside dostali??my w dup? 2-0, a teraz trener Boro m??wi??, ??e mieli wielkie szcz???cie, ??e uda??o im si? zremisowa? z LFC. No to chyba jest jaki?? post?p. Tylko MU mia??o mniej wi?cej tak samo wymagaj?cego przeciwnika w 1 kolejce (cho? twierdz?, ??e w tym sezonie Everton walczy? b?dzie o miejsca w ??rodku tabeli, jak nie o utrzymanie w lidze). Ale nie - wszyscy krzycz? od razu, ??e powinno by? zwyci?stwo, najlepiej 5-0! To jest Anglia, gdzie ka??dy mo??e wygra? z ka??dym, je??li nie ma monety Romka za plecami. Mourinho to dla mnie ??wietny trener, ale jako cz??owiek - zadufany dupek. Kasa b?belkami ucieka mu uszami i dlatego, mimo jego niew?tliwych zdolno??ci trenerskich, jest dla mnie p??ytkim cz??owiekiem.

Benitez natomiast jest i wielkim strategiem i wielkim cz??owiekiem. B?d? sta?? po jego stronie, cho?by z b??ahego powodu - prowadzi moj? ukochan? dru??yn?, czasami cieszy si? wraz zni?, ale kiedy przegrywa strasznie to prze??ywa. Podobnie jak my. I g???boko wierz?, ??e w tym sezonie tych pierwszych reakcji b?dzie mia?? zdecydowanie wi?cej. A przez to i my - kibice. Co nie znaczy, ??e nie wymagamy w tym sezonie znacznie wi?cej. Bo skoro sami zawodnicy (Carra, Cisse) prawi? o tym, ??e mo??na powalczy? z Chelsea, Arseanlem i MU, to znaczy, ??e jest to mo??liwe. I tego w??a??nie chcemy. Nie stosunku 1-5 w meczch z tymi dru??ynami (jeno zwyci?stwo z Arsenalem), a najlepiej 6-0 wink.gif. Tak??e Panie Benitez ze swoj? kamand? - do roboty!!! Aj`l bi ??oczin` ju!
MakS
Ja tak samo nie zgodze sie zwami i uwazam ze Benitez to swietny trener i wcale nie taki nieprzywidywalny.
Jak piszecie, nierozumiecie jego posuniec transferowych, ktorych, dlaczego?
Wiekszosc z kupionych przez niego zawodnikow w tamtym sezonie prezentowala sie dobrze i stanowila o sile zespolu. Alonso i Luis Garcia, to przeciez glownie dzieki nim zdobylismy 5 raz puchar LM. Josemi prezentowal sie bardzo dobrze w pierwszej czesci sezonu, regularnie wygrywal rywalizacje o miejsce w skladzie z Finanem, niestety kontuzje troche przychamowaly jego rozwuj i przystosowanie do gry na wyspach. Cisse to jak wszysyc wiedza jest bardzo dobrym napastnikiem wiec o nim wspominac narazie nie bede. Do tego dochodzi jeszcze Nunez ale wszyscy doskonale pamietamy ze poprostu Real wywalil go do nas i w tym oknie transferowym moglismy zobaczyc jak bardzo Benitezowi zalezy na tym graczu.
A transfery z tego sezonu, to tez niebardzo wiem o co chodzi. Kupilismy:
Sisoko - chlopak ma cos kolo 20 lat i juz prezentuje sie bardzo dobrze, a co bedzie dalej,
Zenden przyszedl za darmo i o jego klasie to chyba nikogo nie trzeba przekonywac,
Crouch - caly czas czytam komentarze, ze ciagle tylko kupuje Hiszpanow, a jak juz kupil Anglika to wszyscy narzekaja, bo po co. Ja pamietam tylko jedno, w tamtym sezonie ogladalem mecz z Southampton na wyjezdzie i niestety ale wtedy to Crouch rozbil nas w pyl i zaden zawodnik nie mogl sobie z nim poradzic. Dodajac to tego swietne warunki fizyczne, co jak sami piszecie jest bardzo wazne w fubolu wyspiarskim i jego panowanie nad pilka stwarza go wedlug mnie za wazny punkt naszej rywalizacji na angielskich boiskach. Zgodze sie ze troche przeplacilismy za niego.
Reina - ten transfer byl juz przesadzony od bardzo dlugiego czasu i oczywiscie jako Polaka bardzo mnie dziwil, jednak tak z miesiac temu ogladalem przeglad sezonu ze wszystkimi bramkami, wypowiedziami pomeczowymi itd. i musze stwierdzic ze doskonale rozumiem Beniteza, bo w tamtym sezonie nie mielismy klasowego bramkarza, Jerzy Dudek, jest wybitnym bramkarzem, ale baaaardzo nierownym i doslownie w jednym meczu potrafi zachwycac po czym poszcza frajerskiego gola i bedac obiektywnym to troche bramek wlasnie zawdzieczamy Dudkowi. A ze Reina byl drogi, trudno, za dobrych bramkarzy trzeba duzo placic.

Oczywiscie zgadzam sie ze potrzeba nam srodkowego obroncy, ale to doskonale wie Benitez i ciagle szuka kogos na ta pozycje, niestety nikt nie chce sprzedac nam wystarczajaco dobrych zawodnikow.

Transfer Owena, tez nie jest dla mnie zaskoczeniem. Benitez mowi ze mu Owen nie jest potrzebny i oczywiscie mowi prawde, bo nie jest, mamy juz wystarczajaca liczbe napastnikow (nawet za duzo i dlatego sprzedaje Barosa), nie sadze takze zeby tak bardzo zalezalo Benitezowi na Owenie ze wzgledu na to ze rok wczesniej Owen go olal i poszedl do Realu i do tego wszystkie Benitez doskonale zdaje sobie sprawe ze bedzie na nim ciagla presja ze strony prasy, kibicow i trenera reprezentacji zeby wystawiac Owena w kazdym meczu, zeby mogl przygotowywac forme na zblizajace sie mistrzostwa swiata. Jedna do tego wszystkie znowu wchodza pieniadze i jestem pewny ze kupno Owena nie bedzie decyzja Beniteza tylko zarzadu klubu, bo stety lub niestety Liverpool nie moze sobie pozwolic na to zeby Owen poszedl do innego angielskiego klubu, zeby jeden z symboli klubu gral np. w Man U. Mam tylko nadzieje ze ten transfer nie odbije sie negatywnie na Cisse, ze to tylko spekulacje prasowe, ze nie sa to kolejne zagrywki zarzadu majace na celu sondowanie Beniteza co do ewentualnej wymiany Cisse na Owena. Tak samo jestem pewny ze Benitez zdecydowanie woli Cisse ale niestety Benitez nie jest najwazniejsza osoba w klubie i tez musi sie liczyc ze zdaniem, "prosbami" osob postawionych wyzej w klubowej hierarchi.

Tak samo czesto czytam na stronie straszne zdziwienie ze kupujemy mlodych zawodnikow z Hiszpani i tez nie rozumiem osob to piszacych, bo wystarczy popatrzyc na pozostale kluby z Premiership, jak chodzby Arsenal ktory ma juz teraz w pierwszym skladzie Fabregasa (sciagnietego w wieku 17 lat z Barcelony), Man U tez ukradlo Barcy jakiegos obronce dobrego. Nie wiem czy cos sie zmienilo od tego czasu, ale spowowdowane to bylo tym ze w Hiszpani nie mozna bylo placic zawodnikom do ktoregos tam roku zycia chyba 18 lat zadnej pensji w klubie, dostawali cos na wzor stypendiow, a w Angli zawodnik juz chyba 16 letni moze dostawac normalna pensje z klubu, wiec kluby angielskie mogly (i chyba dalej moga) w ten sposob kusic mlodych hiszpanow. Do tego do chodzi fakt cen za mlodych zawodnikow z wysp i hiszpani i jak wiadomo na wyspach bardzo trudno kupic jakis talent, sadze ze w hiszpani jest to zdecydowanie latwiejsze.
Jesli sie myle to prosze o poprawienie mnie.

Na koniec pozostala tylko ta nieszczesna taktyka 4-5-1. Jak mozecie pisac ze ta taktyka jest nieskuteczna w Angli, skoro pierwsze 3 kluby graja glownie ta taktyka biggrin.gif. Mourinho juz prowadzac Porto, a takze przy wczesniejszych klubach stosowal ta taktyke i doskonale zdawala egzamin, rok temu przeniusl ja na wyspy i jaki tego byl efekt to doskonale wiemy. Arsenal tez dosc regularnie gra ta taktyka, Ferguson juz conajmniej ze 4 lata temu zaczal wprowadzac ta taktyke do swojego klubu jednak ciagle efekty nie sa takie jakichby oczekiwal. I problem w tej taktyce to nie jest to ze gramy jednym napastnikiem tylko do niej potrzeba bardzo dobrych skrzydlowych i to jest powod dlaczego Benitez ciagle szuka silnych skrzydlowych, juz w ostatnim meczu po wejsciu na boisko Cisse, ktory zagral wlasnie na prawym skrzydle widac bylo duzo wieksze zagrozenie pod bramka przeciwnikow, a przeciez taktyka nie ulegla zmianie.
Taktyka 4-5-1 jest bardzo offensywna, bardzo latwo przechodzic z niej do ustawienia 4-3-3, jak i doskonale nadaje sie do defensywnych wariantow 4-5-1. Niestety jak wszystko ma swoje wady, potrzeba miec odpowiednich zawodnikow do grania ta taktyka a niestety my nie mamy jeszcze wszystkich, ale wierze ze Benitez podopina ostatnie transfery (prawy pomocnik) i gra bedzie wygladala duz lepiej.

Mam nadzieje ze moj post wywola troche polemiki, moze troche przekona co niektorych do Beniteza.
Przepraszam ze nie uzywam polskich znakow, ale poprostu nie mam polskiej klawiatury sad.gif, moderatorow czy adminow prosze o poprawienie bledow ortograficznych tongue.gif
paulinqa
ja napisze tak, beznitezowi nie da sie odebrac tego ze jest dobrym trenerem, wie czego chce, ale przy okazji szuka nowych rozwiazan, doskonale wie ze zadne zawodnik nie jest w stanie zagrac kazdego meczu w sezonie po 90 minut i to jeszcze na pelnych obrotach, wiec nie szuka gwiazd a tylko dobrych zawodnikow, na ktorych zawsze mozna polegac i ktorzy wchodzac na boisko nie beda sie bali wziasc na siebie odpowiedzialnosci. co do nowych zakupow, to moze nie sa to jakies spektakularne transfery i na dodadek w wiekszosci z hiszpanii, co oczywiscie dziwnie wyglada, ale ci wszyscy zawodnicy beda sie rozwijac i mam nadzieje ze z pozytkiem dla klubu bedzie to ze przyszli.....
co do taktyki, to nich sie chlopaki ucza realizowac zalozenia trenerskie a bedzie dobrze, niewazna jaka liczba napastnikow beda grac. moze rafa mnie osobiscie nie przekonuje i kilka jego decyzji moglabym podwazyc, ale mysle ze wszystko bedzie dobrze, bo w koncu facet ma pojecie o pilce, dobro klubu to priorytet a nie pojedynczy pilkarze ..... szkoda tylko ze chce wprowadzic widowiskowa gre, a nie stawia juz na walke i sile
jodmak
W ko??cu widze, ??e kto?? ma podobne zdanie do mnie je??li chodzi o Beniteza i jego taktyk?.

Tak??e uwa??am go za wspania??ego taktyka i osob?, kt??ra nie robi nic bez przyczyny. G????wn? zasad? Beniteza i zagra? na zero w obronie ale 4-5-1 w??a??nie pozwala mu szybko i zaskakuj?co przej??? do ataku w??a??nie na 4-3-3 lub jeszcze ofensywniej.

Nie tylko chodzi mu o skrzyd??owych ale popatrzcie jak gra teraz Gerrard. przy 4-5-1 robi si? szybko miejsce dla wchodz?cych ze ??rodka Gerrarda i maj?cego rozgrywa? Alonso. Sissoko jest g????wnie ??wietnym defensywnym, kt??ry ma ewentualnie zapobiega? kontrom i odbiera? pi??k?. Takie same zadania b?dzie mia?? Hamann. O skrzyd??owych wspomnia?? ju?? MakS. Mamy wi?c przy tej taktyce mo??liwo??? szybkiego przej??cia do ataku zar??wno skrzyd??ami jak i fa??szywym napastnikiem ze ??rodka (Gerrardem).

Niekt??rzy denerwuj? si? tak??e gr? Morientesa a nie Cisse od pierwszej minuty. To tak??e ma sw??j cel wed??ug mnie. Wiemy, ??e Cisse i Baros s? szybcy, natomiast Morientes niezbyt. Ma on jednak instynkt killera, dobrze gra g??ow? i strzela bramki sytuacyjne. W pierwszej po??owie LFC graj? przedewszystkim na zero w plecy a Morientes lub Crouch zale??nie od sytuacji maj? pewnie czeka? na okazj? strza??u g??ow?, zdobycia bramki sytuacyjnej, zgrania pi??ki do Gerrarda lub czego?? w tym stylu. W dugiej po??owie wchodz? szybko Baros i Cisse na zmeczonych obro??c??w mog? sia? pop??och je??li dojd? do tego skrzyd??owi i niezmordowany Gerrard.

Kupowani zawodnicy nie s? przypadkowi i ka??dy ma okre??lone zadania na boisku. W tym momencie w ofensywie mamy naprawde zbilansowany sk??ad. Mo??emy uderzy? z daleka, strzeli? g??ow?, ogra? obro??ce driblingiem, czy do??rodkowa? na pole karne. Nie licze na mistrzostwo w tym sezonie ale my??le, ??e b?dzie lepiej.. o ile? zobaczymy. Trzeba patrze? na to, ??e kalendarz jest do??? prze??adowany dlatego w wielu meczach pewnie b?dzie gra??a m??odzie??. To tak??e jest dobry znak.

To takie moje przemy??lenia biggrin.gif
Katun
Pozwol? sobie wtr?ci? swoje 3 grosze...
Podstawowym problemem LFC jest nieposiadanie klasowych zawodnik??w defensywnych- min???y ju?? czasy ??wietnej pary Henchoz-Hyypia.

Ma to ogromny wp??yw na gr? ofensywn? zespo??u- zawodnicy w ofensywni staraj? si? cz?sto, by nie zosta??a zabrana pi??ka, bowiem ka??da kontra mo??e przynie??? bramk? dla rywali. W efekcie pi??karze boj? si? zagra? ryzykowne pi??ki, kt??re mog? by? dobr? okazj? do zdobycia bramki. Jedn? z pozycji, kt??rej mi ewidentnie brakuje w LFC jest klasyczny defensywny pomocnik, kto?? jak Makelele w Chelsea, kt??ry czy??ciw wszystkie pi??ki i nie pozwala rywalom na wyprowadzenie ataku. Dzi?ki temu w The Blues Lampard mo??e ca??ym sercem po??wi?ci? sie w gr? ofensywn? (Zidane w reprezentacji), bowiem wie, ??e jego ewentualny b???d nie sko??czy si? gro??n? akcj? dla rywala.
Co do przesuni?cia Cisse na pomoc- szale??stwo. Zawodnik, kt??ry by?? katem we Francji u nas staje si? dogrywaczem pi??ek !
DRaco
Pytanie postawione w tytule tego w?tku uwa??am za idiotyczne i nie mam zamiaru go komentowa?...
Co do transfer??w to pisa??em na ten temat tutaj. S? pewne ograniczenia, kt??re nie pozwalaj? nam na kupowanie takich zawodnik??w jak Milito czy Andrade (klub ich nie pu??ci chyba, ??e za 2x tyle ie s? warci).
Wobec tych fakt??w transfery jak dot?d oceniam na 4-. Na plus s? na pewno Sissoko i Zenden, Crouch si? jeszce nie mial okazji wykaza?, Reine b?dzie mo??na ocenia? pewnie dopiero za rok (bramkarz musi by? dobry przez ca??y sezon). Benitez uzupe??ni?? sk??ad, sprowadza zdoln? m??odzie?? - jest szansa, ??e w tym sezonie jeszcze sporo ugramy (Superpuchar, Mistrzostwa klubowe).
Kibice czekaj? oczywi??cie na walke o mistrzostwo Anglii i za pozycje w lidze b?dziemy najbardziej rozlicza? Beniteza.
Spraw? Cisse uwa??am za plotk? i nie przejmuje si? tym. Je??eli chodzi o Owena to nie wiem czy ta ca??a sytuacja (niejasne komentarze Beniteza itd.) nie jest jak??? gr? Parry'ego i Rafy, ??eby zbi? cen? zawodnika lub uzyska? mo??liwo??c wypo??yczenia Michaela na rok. Wiadomo, ??e do gry raczej nie w???cz? si? ani Arsenal ani ManU (z tego samego powodu - nie maj? kasy), a Michael bardzo chce wr??ci? do LFC. Mam nadziej?, ??e to wszystko sko??czy si? dobrze - czyli transferem Owena do nas.
Taktyka - zazwyczaj s? 2 mo??liwo??ci: albo ustawia si? taktyke pod zawodnik??w albo zawodnik??w pod taktyk?.
Zadaniem Beniteza jest zbudowa? dru??yn? na lata - Liverpool kt??ry b?dzie regularnie walczy?? o trofea. I dlatego wybiera ten drugi spos??b.
Taktyka 4-5-1, czy 4-2-3-1 czy jak na ni? spojrze? dawa??a mu sukcesy z Valenci? i liczy, ??e uda si? z Liverpoolem. Problem polega na tym, ??e graj?c "na zero" z ty??u mo??na sobie dobrze radzi? w rozgrywkach pucharowych (jak LFC w zesz??ym sezonie) ale w lidze trzeba wygrywa? i zdobywa? jak najwi?cej punkt??w - prosta matematyka pokazuje, ??e 2 zwyci?stwa s? wiecej warte ni?? 5 remis??w.
Kiedy zobaczy??em sk??ad na Boro, by??em wkurzony. Kiedy zobaczy??em efekt by??em wkurzony jeszcze bardziej. Ale kiedy zobaczy??em skr??ty z meczu, zrozumia??em jak niewiele brakowa??o do zwyci?stwa. Sytuacje Gerrarda - gdyby wpad??a chocia?? jedna inaczej by??my na to wszystko patrzyli.
Tak jak by??o w jednym z artyku????w na stronie - post?p nie nast?pi od razu ale stopniowo. Je??eli najpierw zamienimy zesz??oroczne wyjazdowe pora??ki na remisy (tak jak z Boro) lub wygrane (ze s??abszymi dru??ynami) u siebie b?dziemy wygrywac to nagle z 37 punkt??w do lidera mo??e si? zrobic 7. Wa??ne, ??eby zesp??l gra?? r??wno i czyni?? post?py.
monthy python
Otwierajac ostatnie doniesienia otwarly mi sie rownoczesnie nastepujace czesci ciala:
A.oczy ze zdziwienia
B.geba z niedowierzenia
C.plaba w zebie kiedy szczenka mi opadla
D.dziura w pupie kiedy zmarszczylem czolo z koncentracji nad ponownym czytaniem (nie bylem pewny czy dobrze przeczytalem)
E.noz w kieszeni
F.pory na twarzy z podniesionego cisnienia
ale zaraz potym sie uspokoilem i otwalem my mind and
A.zrozumialem ze nie potrzebujemy napastnika
B.zrozumialem ze nie potrzebujemy barosa
C.zrozumialem ze niepotrzebujemy owena
D.zrozumialem ze potrzebujemy napastnika
E.zrozumialem ze potrzebujemy kujita
F.zrozumialem ze nie interesuje nas solano
G.zrozumialem ze solano to swietny zawodnik i by sie sprzydal
H.zrozumialem ze potrzebujemy na gwalt uwaga1!!! sinkiewicza (ku pokrzepieniu serc) lub jakiegos portugalczyka lub dunskiego chopa
Zrozumialem wszystko bo jestem wyrozumialy i rozumiem ze mozna na emigracji stracic panowanie nad tym co sie mowi czego sie chce (tez pierwsze lata moje na wygnaniu byly trudne) i to rozumiem ALE NIE PROSCIE MNIE O ODPOWIEC NA TO PYTANIE -banitez wielki mozg czy idiota ?
boczek
Och bardzo ci?zkie pytanie... tongue.gif heh idiota go nie bede nazywac bo mam gorsze na niego okreslenia ale to nie miejsce i czas na wyzywanie kolesia... dry.gif zostawie to dla siebie... wink.gif
Jesli chodzi o zmys?? taktyczny to Rafael jest bardzo dobrym trenerem, swietnie potrafi pouk??adac klocki tworz?c tzw. dru??yne z krwi i ko??ci...dobrze motywuje swoich podopiecznych do ciezkiej pracy, potrafiac wydusic wszystko co najlpesze...jest dosc inteligentym szkoleniowcem, kt??ry wie czego potrzebuje w zespole, ma wielkie mozliwosci jesli chodzi zmiane ustawienia druzyny w kazdym meczu, dobrze zna sie na kontynetalnym fotbollu.. huh.gif ale zem mu teraz poslodzil...
heh ale jedno ale..to wszystko bylo gdy by?? w Valenci i dobrze sie spisywal w europejskich pucharach..a podczas jego pobytu w Anglii zadna z wymienionych cech nie ma pokrycia...jedynie co to wie co to znaczy futboll kontynentalny..ale za ch*** pana nie wie nic o premiership i o tym co jest dobre dla FCL..!! I nigdy pewnie sie nie dowie..!! mad.gif
Poprostu dobry trener, kt??ry zna??az?? si? w nieodpowiednim miejscu i czacie..!!FCL nie jest dla benita...hmmm boli..??ale taka prawda...!! wink.gif pozdrowienia
pakerius
Wed??ug mnie nie ma prawie tematu : Benitez - napewno nie idiota skoro zosta?? trenerem Liverpoolu i wygra?? z nami lige mistrz??w ( i puchar uefa z Valecj?) . Przecierz Liverpool nie wybra??by jakiego?? peda??a z ulicy na trenera nie ?? A przy okazji, (to dla tych co maj? co?? do jego transfer??w): ka??dy nowy trener po przyjsciu do druzyny robi transfery, ??eby sobie urz?dzi? klub, tak jak chce. Widocznie taka jest jego wola na temat transfer??w. Wiem, ??e niekt??re transfery mog? by? kontrowersyjne( np. opuszczenie przez Owena Anfileld) , ale taki ju?? jest football. Podsumowuj?c : wed??ug mnie wielki m??zg, a nie ??aden idiota...
Moloko
Rafael Benitez jest nieprzewidywalny, ci?gle zmienia zdanie. To nie jest chyba dobr? cech? trenera. Trener musi miec zdecydowany i mie? wyrobione zdanie.
Z drugiej strony jednak Benio jest wporzo smile.gif
kuba
w Hiszpanii wielki trener pewnie i najlepszy.. w Premiership totalne zero bez pomyslu na gre bez znajomosci ligi i z totalnie nietrafionymi transferami bez tzw. 'ukladow' na wyspach!!!! co do wygrania LM wielu mnie zaraz zjedzie ale napisze to: WIELKI FARCIARZ (wiecej szczescia ma ten pan niz rozumu) !!!!!!!!! i to tyle o ile..
Sir_Halsky
Benio nieprzewidywalny?? Nie s?dze. On ma swoj? wizje zespo??u i buduje go w??asnie pod ni?. Po to kupi?? Petera ??eby gra? na jednego na pastnika. A to ??e lubi hiszpan??w.... Nie dziwie mu si?. GH te?? wola?? francuz??w. Trzeba mu dac troche czasu. A co do El-moro - on jeszcze poka??e na co go sta?. Rafa ma kontrakt na 5 lat - potem mozemy go rozliczy?.
karas
CYTAT(kuba @ Sep 21 2005, 07:31 PM)
WIELKI FARCIARZ  (wiecej szczescia ma ten pan niz rozumu) !!!!!!!!! i to tyle o ile..

Kubu??, nie przesadzaj. Kiedy?? pisa??em, ??e Czelsi ma farta, ale teraz uwa??am, ??e oni s? tak podkr?ceni i naoliwieni, ??e funkcjonuj? jak farciarze w??a??nie.
Fartem to mo??na wygra? jedno, dwa, g??ra trzy spotkania. Ale ile razy Luverpool przegra?? w LM? 2, nie licz?c 3 fazy z GAKiem, gdy wszystko ju?? by??o jasne - historia w tym roku si? powt??rzy? Nie mam nic przeciwko.

Kuba - od 3 listopada 2004 i fartownym golu Savioli dla Monaco (by??a r?ka, spalony czy co??, czy nie by??o?), przez ponad p???? roku nie przegrali??my z takimi markami jak Juve, Chelsea, Milan o Bayerze nie wspominaj?c. Dlatego prosz? Ciebie i wszystkich, kt??rzy my??l? podobnie jak Ty, o... chwil? refleksji (to tak najdelikatniej, jak potrafi??em) nad tym co piszesz na temat Rafy. Bo... Rafa WILEKIM M??ZGIEM JEST!
kas-ka
a ja Go lubi?, bardzo Go ceni?, tylko czasem nie mog? zrozumie?. Licz? jednak na to, ??e wie co robi! smile.gif
kuba
CYTAT
Kubu??, nie przesadzaj. Kiedy?? pisa??em, ??e Czelsi ma farta, ale teraz uwa??am, ??e oni s? tak podkr?ceni i naoliwieni, ??e funkcjonuj? jak farciarze w??a??nie.
Fartem to mo??na wygra? jedno, dwa, g??ra trzy spotkania. Ale ile razy Luverpool przegra?? w LM? 2, nie licz?c 3 fazy z GAKiem, gdy wszystko ju?? by??o jasne - historia w tym roku si? powt??rzy? Nie mam nic przeciwko
KARASIU wiem o meczach z czelsi i Juve i byly dobre ale wymienie ci zaraz 'farty' o ktore mi chodzi i ktorych nawet sam Janas moglby benkowi zazdroscic: gol Gerrarda z Olimpacosem (wielka nerwowka i na sam koniec ten gol), gol Luiski reka z czelsi (jakby na to nie patrzec fart szczesliwy), najwiekszy faft czyli FINAL LM!!! i jeszcze doloze Super Cup i te gole 'znienawidzonego przez benka Cisse (ta reka szczegolnie).. pozdrawiam serdecznie..
karas
CYTAT(kuba @ Sep 22 2005, 01:47 PM)
KARASIU wiem o meczach z czelsi i Juve i byly dobre ale wymienie ci zaraz 'farty' o ktore mi chodzi i ktorych nawet sam Janas moglby benkowi zazdroscic: gol Gerrarda z Olimpacosem (wielka nerwowka i na sam koniec ten gol), gol Luiski reka z czelsi (jakby na to nie patrzec fart szczesliwy), najwiekszy faft czyli FINAL LM!!! i jeszcze doloze Super Cup i te gole 'znienawidzonego przez benka Cisse (ta reka szczegolnie).. pozdrawiam serdecznie..

Zgodz? si? z r?kami boskimi Luisa (tu by??a r?ka? Czy w og??le pad??a bramka?) i Cisse. Ale nie m??w mi, ??e gol Gerrarda z 85 minuty w meczu z Olimpiakosem, a potem magiczne 6 minut w finale to fart! Sorry, ale absolutnie si? z tym nie zgodz?. To by?? typowy przyk??ad CHARAKTERU Liverpoolu. Liverpoolu, kt??ry chcieliby??my ogl?da? w ka??dym meczu. Obawiam si?, ??e bez Gerrarda by??oby to niemo??liwe, bo i w jednym i w drugim przypadku, to on albo doprowadzi?? albo rozpocz??? kanonad?. Dzi?ki jego bramce wyszli??my z grupy, a potem na koniec od niego dostali??my sygna?? do natarcia. To nie by??y farty - to by?? charakter, kt??rego niestety nie wiedzie? czemu brakuje cz?sto w meczach ligowych.

Ale por??wnuj?c pocz?tek zesz??ego i tego sezonu (w Premiership) ??miem twierdzi?, ??e b?d? z tej dru??yny si? jeszcze cieszy? kibice... Jezu, ??eby mi tego nie wepchni?to z powrotem do gard??a...
smyku
nie boj sie Karas nie wepchn?, b?d? nas przeprasza? jeszcze!

kuba --> Tak sie sklada ze sedzia nie uznal w meczu z Olimpiacosem DW??CH prawid??owo zdobytych bramek (m.in strza?? z norzyc SG), wiec sorry, ale tu chyba nie fart wchodzil w gre... Naprawde nie wiem co Ty widzisz tu farciarskiego, jesli sam strzal i gol jest farciarski, to w ten sposob mozna podwazyc kazda strzelona bramk?! Paranoja.

Co do gola LG z Chelsea ---> zapominasz co powiedzial sedzia, wybieral miedzy 2 opcjami, gol dla LFC, albo czerwona dla Cecha i rzut karny. Zostawiajac Cecha postapil NA KORZY??? Chelsea, bo ta miala 86 minut na wyrownanie, ktore daloby im awans, nie grali wiec w 10 przez caly mecz!

Co do finalu....LOL inaczej skomentowac tego nie moge, to juz jest nagminne naciaganie faktow, byle tylko podpiac to co sie wydarzylo pod swoja teorie spiskowa. Rozumiem ze wyjscie z 2-0 na 2-4 z Fulham to tez fart? :/
quenterro
odnosnie tego farta... kiedy przypominam sobie sytuacje szewczenki z ostatnich minut dogrywki i ta obrone dudka... to mysle ze byl to w jakis sposob fart:) sam w takiej sytuacji jakbym byl 10 razy, to jestem w 100% przekonany ze bym 10 razy strzelil. a szewczenko ktory w moich oczach od lat jest najwspanialszym napastnikiem swiata nie strzelil:| i za to go teraz lubie:)

z drugiej strony, ktora druzyna wygrala lige mistrzow i nie miala po drodze odrobiny szczescia? ja nie pamietam chyba takiej edycji.. to samo tyczy sie mistrzost swiata i europy. czy ta wielka francja ktora zdobywala mistrzostwo swiata i europy, nie miala farta chociazby w meczu z chorwacja, kiedy dwie bramki (chyba jedyny raz w karierze) strzelil thuram. albo z wlochami w finale mistrzostw europy itd. tak to jest w pilce noznej, ze fart jest jej integralnym elementem. nie mozna tak mowic, ze ta druzyna wygrala bo miala farta, bo pilkarze temu szczesciu musieli pomoc.

moim zdaniem ta edycja ligi mistrzow to byl wielki popis beniteza.. nasza druzyna nie miala nawet w polowie tak dobrego skladu jak juve, milan czy chelsea a udalo nam sie ich pokonac i ani razu nie przegrac. to nie moze byc tylko fart!

czy potraficie sobie wyobrazic vladiego szmicera grajacego caly mecz dla chelsea, juve, czy milanu?biggrin.gif

jezeli kuba po tamtym skladzie liverpoolu z poprzedniego sezonu spodzieasz sie wiecej niz on pokazal, to wymagajacy jestes bardzo. chyba za bardzo.

ps: benitez? w europie mistrz. w angli wstrzymam sie z wystawieniem oceny. dajmy mu czas:) mnie cieszy to ze jest progres...
browar
CYTAT(quenterro @ Sep 22 2005, 01:36 PM)
ps: benitez? w europie mistrz. w angli wstrzymam sie z wystawieniem oceny. dajmy mu czas:) mnie cieszy to ze jest progres...
*

a mi nasuwa si? sytuacja innego trenera, a mianowicie rozchodzi si? o Wengera [trenera Arsenalu] jest dla mnie mistrzem w Anglii, od kilku sezon??w Arsenal walczy o mistrza Anglii i chyba nawet zdoby?? ca??kiem niedawno, ale to szczeg????, natomiast w Champions League Londy??czykom nijak nie idzie... Zauwa??yli??cie to?

Mo??e u nas, wraz z Benitezem, b?dzie zupe??nie na odwr??t?? B?dziemy walczy?, i wygrywa? tytu??y w rozgrywkach europejskich, a w Anglii b?dziemy walczy? ‘tylko’ o 4 miejsce, bo nie b?dzie nas sta? na wi?cej??
boczek
CYTAT(browar @ Sep 22 2005, 03:59 PM)
Mo??e u nas, wraz z Benitezem, b?dzie zupe??nie na odwr??t?? B?dziemy walczy?, i wygrywa? tytu??y w rozgrywkach europejskich, a w Anglii b?dziemy walczy? ‘tylko’ o 4 miejsce, bo nie b?dzie nas sta? na wi?cej??
*

A wypluj te slowa tongue.gif odpukac w niemalowane, ze do takiej sytuacji nie dojdzie...!!! Jak twierdzi??em tak i twierdze Benitez zielonego pojecia o Premiership nie ma!!! Moze sie uczy z kazdym dniem, ale do kujonow to on nie nalezy...O pilce hiszpanskiej i europejskiej zna sie jak malo kto i z jednej strony nalezy sie cieszyc z tego powodu..ale zeby wystepowac w europejskich pucharach to trzeba chyba cos reprezentowac ze soba w lidze...bo ciagle LM nie bedziemy wygrywac i z urzedu wystepowac w kolejnym rozgrywkach..nawet Benitez tego nie dokona..wiec niech on bierze sie za poznanie ligi angielskiej...postep widac w grze obronej zobaczy gdzie ona nas doprowadzi...wyzej cenie sobie Premiership niz europejskie puchary..jesli mialbym wybor: wygrana w LM czy w lidze angielskiej..To odpowiedz jest jedna i jasna: PREMIERSHIP !!!
kas-ka
wiecie co... fart to nieod???czna cz???? pi??ki no??nej wink.gif
jedi1
CYTAT(kuba @ Sep 22 2005, 01:47 PM)
*

jesli strzelanie i odrabianie 3 bramek w drugiej polowie jest tylko fartem, walka do konca z Olimpiakosem tez, to po co w ogole ogladac pilke nozna? po co kibicowac komukolwiek jak kazdy, kto nie prowadzi od poczatku meczu ma farta?

CYTAT
a mi nasuwa si? sytuacja innego trenera, a mianowicie rozchodzi si? o Wengera [trenera Arsenalu] jest dla mnie mistrzem w Anglii, od kilku sezon??w Arsenal walczy o mistrza Anglii i chyba nawet zdoby?? ca??kiem niedawno, ale to szczeg????, natomiast w Champions League Londy??czykom nijak nie idzie... Zauwa??yli??cie to?

Wenger chyba nawet mial caly sezon bez przegranej z tego co wiem wink.gif a jak sobie Benitez poradzi w Premiership zobaczymy...ciagle narzekanie na niego nic nie da, jak dla mnie to jest on swietnym trenerem i sobie poradzi wink.gif
kuba
no juz dobra dobra z tymi fartami to troche przesadzilem ale ogolnie uwazam ze i tak ma..
..FARTA hehe.. pozdrawiam konstruktywnych krytykow..
Yogi
uwazam ze benio jest dobrym trenerem, ma on pewn? koncepcje gry. my jej poprostu nieznamy choc kazdy z nas interesuje si? pilka i ma swoje zdanie.mimo to niepowinien krytykowac benia.skoro jestesmy "leprzymi" strategami od niego to czemu nietrenujemy fcl?
dzemek
CYTAT
Arsenal walczy o mistrza Anglii i chyba nawet zdoby?? ca??kiem niedawno, ale to szczeg????, natomiast w Champions League Londy??czykom nijak nie idzie... Zauwa??yli??cie to?

Nie wiem czemu im tak idzie, ale zaczyna mi si? robi? ??al kibicom tej druzyny, ??e czekaj? na suksces europejski a tu nici.Przez pierwsz? faz? LM przejd? lepiej lub gorzej ale potem s? ju?? wielkie problemy.Za ka??dym razem to powtarzam ??e Arsenal na lig?-dobry, na LM-za s??aby.
Ostatnie 7 lat reprezentacji Hiszpanii te?? si? tak przedstawia.Eliminacje do M?? '98-dosy? s??abi rywale jak na ta dru??yn?, nie pamietam z kim dokladnie grali ale gromili po 5-0 8-0.M?? '02-tak??e przeszli jak burza przez eliminacje, troszke trudniejsi rywale ale mieli problemy w fina??owym turnieju(pomijam fakt pomy??ek w meczu z Kore? na niekorzy??? rodak??w Beniteza).Tak??e ta sama dru??yna co Arsenal.Nie maj? sprytu?boiskowego cwaniactwa?Nie wiem.Ale na temat.Pomy??la??em sobie troszk? i my??l? ??e trzeba da? Benitezowi czas.Zdoby?? Puchar LM w pierwszym sezonie z nowym klubem.Du??y wyczyn.Do 5 lat od obj?cia naszego ukochanego klubu mamy obiecane Mistrzostwo Anglii.Tak ju?? d??ugo czekam na nie z niecierpliwo??ci? i wydaje mi si? ??e jak nie ten sezon to nast?pny.Nie b?d? do tego czasu krytykowa?? Beniteza, no chyba ??e za oporne stosowanie z??ej taktyki.
Szalony_ Iwan
Wyczyny taktyczne naszego " Napoleona ' wołaja o pomste do nieba. W lidze żle , jedyeni w lidze mistrzów nam idzie . Nie strzelamy bramek remisujemy, przegrywamy róznica trzech bramek, wygrywamy z druzynami słabszmi od nas bardzo mała róznica bramek. chciałbym sie spytac jakie jeste wsze zdanie co do bytności Beniteze w Liverpoolu
Pawe3
Rzeczywiście to co ostatnio wyczynia BENITEZ może być (trochę) frustrujące,ale nie zapominajmy co osiągneliśmy z nim w maju 2005 roku,a poza tym trenera rozlicza się pod koniec całego sezonu,a nie po kilku niepowodzeniach jak to miało miejsce chociażby w krakowskiej Wiśle i efekty tego są jakie są. Ja w niego jeszcze (nadal) wierzę bo cóż pozostaje mi innego smile.gif
szuti
moje zdanie to samo co kolegi wyzej
kuba
a moje zdanie jest powszechnie wszystkim znane nie od dzis: WYWALIC POKI CZAS POKI NIE JEST ZA POZNO!!!!!!! od poczatku kiedy przyszedl rok temu i zobaczylem ze taszcze za soba swoj opal;ony orszak a sprzedaje symbole klubu jak Owen czy Murphy wiedzialem ze nic dobrego ten czlowiek do lfc nie wniesie i niech nikt mi o LM nie chrzani bo dziwnie smakuje sukces w niej osiagniety kiedy w lidze zajmujemy ledwo 5 miejsce a od nowego sezonu dajemy dupy na prawo i lewo!!!!! WON Z BANIA!!!!!!
Dzikus
Niech zostanie, jeśli na koniec sezonu nie bedziemy mieli miejsca w LM (w jakikolwiek sposób - albo miejsca 1-4, albo zdobycie pucharu), zwolnić.

Ale my sobie możemy gadać, zero wpływu mamy.
dzemek
Zostawić.Nie znam się tak na trenerce, ale jak dla mnie źle wpływa zwolnienie trenera w środku sezonu na piłkarzy.Zostawmy do końca sezonu, zobaczymy co Benitez zdziała, a jak to napisaliscie-my możemy sobie pogadać.
smyku
QUOTE(kuba @ Oct 22 2005, 04:34 PM)
a moje zdanie jest powszechnie wszystkim znane nie od dzis: WYWALIC POKI CZAS POKI NIE JEST ZA POZNO!!!!!!! od poczatku kiedy przyszedl rok temu i zobaczylem ze taszcze za soba swoj opal;ony orszak a sprzedaje symbole klubu jak Owen czy Murphy wiedzialem ze nic dobrego ten czlowiek do lfc nie wniesie i niech nikt mi o LM nie chrzani bo dziwnie smakuje sukces w niej osiagniety kiedy w lidze zajmujemy ledwo 5 miejsce a od nowego sezonu dajemy dupy na prawo i lewo!!!!! WON Z BANIA!!!!!!
[right][snapback]8679[/snapback][/right]

Taki z Ciebie Fan dbajacy o dobro klubu, rozumiem ze zwolnienie RB i wyplata jakichs 80 mln (GH za rok dostal 20 mln) to jest jak najbardziej dobre posuniecie, wrecz idealne, brawo, nic tylko postawic Cie w szeregu intelektualnych inaczej...

Dalej idac, o ile Benek nie raz dal dupy ze skladem i w ogole, to dzis gralismy jak wszyscy chcieli, Cisse jest transferem GH - a dzis choc cos tam robil - to lipa byla, Riise, Traore, Carra, Hyypia, wszystko GH lub za GH duzo grali. Co pokazali? Racja ze nasi Hiszpanie dzis rowniez zawiedli, ale bez przesady, kiedy trener wystawia sklad i ten gra tragicznie, to nie zawsze on jest winny. Dzis uwazam ze nie jest, dzis dali dupy pilkarze bo myslieli chyba ze Fulham siadzie na tylku bo gra z Mistrzem Europy.

Murphy, Owen ---> walkowane bylo to juz setki razy, Murphy byl walczakiem, nie geniuszem pilki, raz gral lepiej, raz gorzej, problem polega na tym, ze dobry zawodnik, w b. dobrej druzynie nie blyszczy, a jak przejdzie do slabej/przecietnej to jest gwiazda tak jak Murphy w Charltonie, czy Heskey w Lester a potem Birmingham. Wyrozniaja sie czyms na tle innych walczakow i dlatego ich widac najbardziej, na LFC sa za slabi. Lubie Murphiego, ale facet jest cienki. Walczak, rzemieślnik i nic poza tym. Wszyscy chwala dobre wystepy Anglika, a nie wspomniecie ile to mial beznadziejnych? jak odpadalismy z FA Cup, PUEFA, LM? Hę?

Owen --> Coz... chyba sam Owen udzielajac wywiadu powiedzial ze SZUKAŁ CZEGOŚ NOWEGO, CHCIAŁ SIĘ SPRAWDZIĆ. Wiec przestancie w koncu oczerniac Benka ze sprzedal Owena, Michael chcial odejsc i odszedl! A jakby go nie sprzedali w styczniu to latem mielibysmy wielkie G a Wy pisalibyscie, ze Benek debil bo nie sprzedal go w styczniu kiedy mogl cos wziac.

Jest zle, gramy slabo, ale nadal nie mamy takiej druzyny, jaka chce miec RB, nie ma skrzydel, jakie chce wzmocnic i obroncy srodkowego, czekam do stycznia i zakupy jakie dokona. Dalej wierze w niego. I jak juz pisalem, nie dbam o to, co kto o tym mysli. Na razie widze, wiele osob na stronie pobudzonych dzisiejsza porazka ubliza wielu osobom z klubu, co podobno jest przez Was potępiane.
monthy python
QUOTE(smyku @ Oct 22 2005, 06:33 PM)
Taki z Ciebie Fan dbajacy o dobro klubu, rozumiem ze zwolnienie RB i wyplata jakichs 80 mln (GH za rok dostal 20 mln) to jest jak najbardziej dobre posuniecie, wrecz idealne, brawo, nic tylko postawic Cie w szeregu intelektualnych inaczej...
Dalej idac, o ile Benek nie raz dal dupy ze skladem i w ogole, to dzis gralismy jak wszyscy chcieli, Cisse jest transferem GH - a dzis choc cos tam robil - to lipa byla, Riise, Traore, Carra, Hyypia, wszystko GH lub za GH duzo grali. Co pokazali? Racja ze nasi Hiszpanie dzis rowniez zawiedli, ale bez przesady, kiedy trener wystawia sklad i ten gra tragicznie, to nie zawsze on jest winny. Dzis uwazam ze nie jest, dzis dali dupy pilkarze bo myslieli chyba ze Fulham siadzie na tylku bo gra z Mistrzem Europy.
Murphy, Owen ---> walkowane bylo to juz setki razy, Murphy byl walczakiem, nie geniuszem pilki, raz gral lepiej, raz gorzej, problem polega na tym, ze dobry zawodnik, w b. dobrej druzynie nie blyszczy, a jak przejdzie do slabej/przecietnej to jest gwiazda tak jak Murphy w Charltonie, czy Heskey w Lester a potem Birmingham. Wyrozniaja sie czyms na tle innych walczakow i dlatego ich widac najbardziej, na LFC sa za slabi. Lubie Murphiego, ale facet jest cienki. Walczak, rzemieślnik i nic poza tym. Wszyscy chwala dobre wystepy Anglika, a nie wspomniecie ile to mial beznadziejnych? jak odpadalismy z FA Cup, PUEFA, LM? Hę?

Owen --> Coz... chyba sam Owen udzielajac wywiadu powiedzial ze SZUKAŁ CZEGOŚ NOWEGO, CHCIAŁ SIĘ SPRAWDZIĆ. Wiec przestancie w koncu oczerniac Benka ze sprzedal Owena, Michael chcial odejsc i odszedl! A jakby go nie sprzedali w styczniu to latem mielibysmy wielkie G a Wy pisalibyscie, ze Benek debil bo nie sprzedal go w styczniu kiedy mogl cos wziac.
Jest zle, gramy slabo, ale nadal nie mamy takiej druzyny, jaka chce miec RB, nie ma skrzydel, jakie chce wzmocnic i obroncy srodkowego, czekam do stycznia i zakupy jakie dokona. Dalej wierze w niego. I jak juz pisalem, nie dbam o to, co kto o tym mysli. Na razie widze, wiele osob na stronie pobudzonych dzisiejsza porazka ubliza wielu osobom z klubu, co podobno jest przez Was potępiane.
[right][snapback]8686[/snapback][/right]

Pewnie ze wywalenie wiaze sie z kosztami i to ogromnymi ale jakby uknuc dobry plan to moze sam by zrezygowal np. wystarczy po cichu pod stolem przekupic pilkarzy tych najlepszych i po krzyku, a tak powaznie to zaczynam chyba wrescie rozumiec ze nie wszyscy nadaja sie do wszystkiego. Pierwszy raz dostalem w pysk jak Ian Rush gral we wloszech jak Moro w LFc , a jak odchdzil to mialem taka mala stysfakcje "pokaz tym piepszonym makaronm jak gra 3-krotny krol anglii , pokarz im i tym obroncom obroncow i stylu obronnego, a po roku nie moglem uwiezyc ze ktos taki nie spelnil moich nadzieji (tych samolubnych) zeby im skopac dupy tym ..... i teraz sie obawiam ze jest tak samo, ze niestety w tym roku bedzie zero. No coz usprawiedliwienia typu ze niemamy skrzydel mnie nie przekonuja. Nawet ogladac tylko dzisiejsza kolejke narzuca sie pytanie co kur.. ma lepszego na skrzydlach Wigan,Fulham ,Charlton czy inni.Wedlug smyka to jest przyczyna porazki w JAKIMS tam procencie wiec rozumiem ze Fulham ma FENOMENALNE, FANTASTYCZNE,CUDOWNE ,ZAJEBI... SKRZYDLA, ZE PANOWIE Z WIGAN LATAJ WYZEJ NA SKRZYDLACH NIZ WIDZIA, ZE TAKI WALCZAK MARPHY TO WALCZAK .SZKODA TYLKO ZE TEN WALCZAK wrzuci pilkieo co do milimetra , wyciaga pilki w defensywie , strzela gole itd. no ale przeciez on nie dorasta do piet terroryscie alonso co? oczywiscie ze nie.To ze teraz przegrywamy to jest winna GH. Masz racje i mam nadzieje ze za pare kolejek VBanitez dostanie zawalu i odejdzie a ty dostaniesz ta kare pozbawienia wolnosci o ktora sie domagam czyli za talent sissoko i inne dupsy dostaniesz ze 3 lata banicji na premiership (jak za czsow zelaznej lady)
smyku
Dochodze do wniosku ze Benitez zrobil sobie i niektorym fanom krzywde wygrywajac LM, bo jak kiedys wszyscy wychodzili z zalozenia, ze my zawsze walczymy o mistrza, tak teraz to juz jest niepodwazalny fakt. Jakos malo osob dostrzega, ze brakuje nam tu i owdzie nieco...

Kuba, ja wiem, ze Ty bys chcial by Sissoko gral od razu jak Vieira, Lampard, Makelele i Zidane razem wzieci, nie mowiac o innych pilkarzach naszego skladu i wcale tego nie zamierzam, BA nie bede probowal Ci wyperswadowac, bo to nie odniesie skutku. Ja sobie cierpliwie poczekam, jakby tak zarzad sluchal sie zawsze ludzi pokroju Twojego, to MU wywaliloby Fergusona po 2 latach jak nie wczesniej. Zeby tylko MU... przyklady mozna mnozyc, ale przeciez to sa INNE SYTUACJE, tam to kluby graly w inny futbol, (nie wiem moze miedzygalaktycznych rozgrywkach w Marsopremiership... a LFC to 18 krotny mistrz Anglii i ma zdobywac wszystko, od razu i co rok, zdobywajac po 4 gole w meczu. minimum. Tak jak o niektorych klubach sie mowi, ze sa "wielkie" (chociazby CFC, ktora ma trofeow tyle co kot napłakał), tak o LFC sie przesadza, bylismy przez wiele ostatnich lat mocnym średniakiem, a schyłek rządów GH to staczanie sie w przepaść, z której stara się wyjść RB.
qbapiasek
smyku dobrze masz racje że nie można wywalić beniteza bo koszta byłyby ogromne i ja też myśle że nie trzeba go wywalać zimą a napewno nie w tej chwili. Jest taki problem że benitez mimo tego że jest już w anglii od ponad roku nie widać żeby nauczył się czegokolwiek i to mnie najbardziej boli!! Może masz racje że dziś przegrali zawodnicy nie benitez ale kto miał ich odpowiednio do meczu nastawić??? no kto??? Po samym meczu zdenerwowałem się straszliwie ale teraz ochłonąłem i doszło do mnie zeby dać szanę temu "łysawemu hiszpanowi" ale musi on przestać stawiać na swoich ulubieńców tylko na zawodników najlepiej dysponowanych oraz niech on przestanie grać tak asekurancko!!! bo jak widze nominalnych 5 obronców w meczu z średniakiem to mnie krew zalewa!!! a no i niech już ludzie przestaną gadać jaki to on taktyk bo jak widze gre zespospołu to widze tylko indywidua, najlepsze sytułacje stwarzamy nie po składnych akcjach całego zespołu tylko po zagraniach indywidualnych
kuba
smyku ta kase co bys mu wyplacil za odszkodowanie (na pewno nie tyle co napisales hehe) klub niedlugo wyda na oplacanie nic nie robiacego Morientesa (obliczal to dokladnie tutek bodajze) a reszte benek wyda posilkujac biedne kluby hiszpanskie i sprowadzajac nam tu totalny chlam w styczniu!!!! szkoda ze ten facet jest takim pojeb.. bufonem i ignorantem bo moze sam by spasowal i wstydu sobie oszczedzil!!! acha smyczku moj super inteligentny pamietasz o naszej rozmowie podsumowujacej dwuletnia prace benka w lfc majaca sie odbyc w maju anno domini 2006????? mam nadzieje ze o niej pamietasz bo byles wtedy pewien ze nawiazemy walke z czolowka i ze to na 100% bedzie miejsce od 4 wzwyz!!!! hehe juz sie doczekac nie moge.. a benka wypieprzylbym w diably bez wzgledu na koszty bo jeszcze wiecej mozemy stracic nie robiac tego i zajmujac na koniec ligi np. 10 miejsce (uwierz mi wg. mnie to najbardziej optymistyczny wariant).. czekam z niecierpliwoscia o specu nad spece!!!
smyku
pamietam kuba pamietam, nie martw sie, a koszta bylyby takie, bo liczy sie suma jaka straci trener kiedy nie wypracuje tych 3 lat + odprawa. a 10 mln w jedna czy druga strone to w tym wypadku bez roznicy, oznaczaloby to dla nas bankructwo i los Leeds.

qbiasek ---> Traktujesz Riise jako nominalnego obronce? Znaczy ze opinie ludzi, w poprzednim sezonie kiedy gral w obronie - ze sie tam marnuje bo to pomocnik juz sa nieaktualne? Ciekawym kto zmienil Twoje i innych zdanie na jego temat, bo ja dalej twierdze ze w pomocy z niego lepszy pozytek niz obronie, oczywiscie supermegagwiazda nie jest, ale z dwoch opcji pomoc jest tu o wiele lepszym rozwiazaniem. A wczoraj gralismy czworka obroncow. Problem polega na tym, ze jesli sie z 5 metrow, albo 10 nie trafia w bramke, albo kopie w bramkarza, to ciezko wygrywac spotkania. Chelsea tez traci gole, ale jak straci jednego strzela 4, my jak napisalem w newsie - gdybysmy wykorzystali 30% okazji jakie byly to bysmy wygrali 4-2.
Dudek
hmm... ja również myślę, że Beniteza powinniśmy zostawić! Może wygra kilka naście spotkań i będziemy na 4 miejscu smile.gif ale w to wątpie. Myślę iż Benitez powinnien zakupić dobrych obońców bo nasza obrona kuleje. Takie jest moje zdanie.
kuba
tak tak bedzie lepiej wygramy kilkanascie spotkan z kolei!!! benek z Fulham wystawil wreszcie to 4-4-2 dostal po dupie i juz swiezo sie obudzilem czytam jak zachwala Luise Garcysie jaki to on jest the besciak tuz za napastnikiem!!! oznacza to powrot do murowania bramki i gre jednym atakujacym jak na moj gust..
smyku
znaczy sie kuba mam rozumiec ze jak sie gra 4-4-2 to zawsze sie wygrywa ? smile.gif A Garcia chyba nie zaprzeczysz najlepiej sprawdza sie tam, gdzie go dzis Benek umiejscowil, wprawdzie kupil go z mysla o prawym skrzydle, ale wdepl tu w mine, dlatego trza zrobic by spozytkowac jego sily tam gdzie sie sprawdza, co chyba zacznie Benek robic.

aha male pytanie bo sie gubie, ten "kuba" z newsow komentarzy to Ty ? smile.gif
kuba
ten co pisze nowe newsy to nie ja juz to w kolko powtarzam on sie wczesniej podpisywal kuba50 a ostatnio nawet tej 50 tam nie pisze!!!! APEL DO KUBY NEWSMANA KUBA50 WEZ SIE TAK PODPISUJ JAK MOZESZ PROSZE!! a smyku co do systemu jasne ze sie nie zawsze 442 wygrywa ale benek nie umie jej zastosowac bo majac taki potencjal w ataku jak my i uzywajac tej taktyki przeciw takim 'tuzom' jak wiesniaki obowiazkiem jest chociaz cos strzelic!!
smyku
zesmy sie nie zrozumieli, mialem na mysli KOMENTARZE, nie newsy, w redakcji to wiem kogo mam smile.gif

a co do meczu to wiesz, tylko Chelsea ma pewnik wygranej, a przeciez opisywales jak i inni premiership jako lige, gdzie kazdy moze wygrac z kazdym, czyz nie?
kuba
a o to ci chodzi!! tak to ja tylko moje wypowiedzi na forum (glownie z racji regulaminu i poszanowania forumowiczow) sa daleko bardziej wywazone i kulturalne niz te pod newsami.. stad moze sie zastanawiasz ale w gruncie rzeczy sens wypowiedzi jest taki sam..
smyku
ale w komentarzach tez jest regulamin tongue.gif ale dobra, skoro tak, to pragne Ci odpisac na to co dales w newsie pomeczowym, gdzie wespol z dzika swinia stwierdziliscie ze pisze jakies swoje wymysly w newsach, oto cytat z komentarzy:

"kuba i dzika swinio---> poniewaz wg. Was ogladalem inny mecz (moze tez sprzed roku) to oto statystyki skysports: Shots on target ( Inc Goals ) 5, Shots off Target (inc woodwork) 8 jakby nie patrzec razem 13 + jeszcze zablokowane, z matematyki moze i kiepski bylem, ale wychodzi gladko 4,2! A wiec 30% to 4 gole, nie mowiac juz o jakiejs wiekszej skutecznosci z naszej strony. A jak masz pretensje ze strzaly celne to nie strzaly a podania...coz, to takze jest wina ze nie ma goli, wystarczylo kopac mocniej i lepiej a by wpadlo, nie potrafia to przegrywaja. Dalej zmyslam w newsach? :>"

Ja wiem ze wszyscy lubia jechac na smyka, przyzwyczailem sie przez te 3 lata pracy smile.gif Szkoda tylko ze czesto nie maja te osoby racji :]
kuba
oj smyku widzialem ta twoja odpowiedz.. ja nawet w te statystyki niepatrzylem kiedy sie z ciebie podsmiewuje mam na mysli niemal zawsze to samo mianowicie dziecieca wrecz wiare w to ze benek czegos w lidze dokona i naiwnywrecz optymizm ktory po takich meczach jak ten z Fulham jest moim zdaniem zupelnie nie na miejscu a z drugie strony to pewnie weselej ci sie zyje w takim błogostanie wiecznym hehe!! ja nie trawie niektorych twoich wypowiedzi typu: 'dajmy mu szanse' czy 'ja w niego wierze' bo jestem inny niz ty dla mnie szklanka jest zawsze do polowy pusta..
To jest wersja lo-fi gwnej zawartoci. Aby zobaczy pen wersj z wiksz zawartoci, obrazkami i formatowaniem prosz kliknij tutaj.