Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wigan - Liverpool
LFC FAN SITE > Liverpool FC > Mecze Liverpoolu
Stron: 1, 2, 3
karas
Zaczynamy wsteczne odliczanie. Do końca sezonu 10 kolejek. Sezon lichy, ale walczyć należy do końca. Tak sobie pomyślał Rafa i pod nieobecność Villi, Spurs i City (nie grają w ten weekend) chce wskoczyć z czerwonymi na 4 miejsce w tabeli.

W poniedziałek wieczorem gramy z Wigan na DW Stadium. Przed tygodniem the Latics przegrali z Birmingham po karnym, którego nie było. Gdyby Rodallega na początku tego meczu wykorzystał nadarzające się okazje, podejrzewam, że Wigan przywiozłoby z St Andrews komplet punktów.

A w jeszcze poprzednich meczach nasi najbliżsi rywale grali tak:

27 kolejka: Wigan - Tottenham 0-3
26: Wigan - Stoke 1-1
25: Sunderland - Wigan 1-1
24: Wigan - Everton 0-1

Delikatnie mówiąc Wigan nie jest mocarne na swoim stadionie. Konsekwencją mizernych występów the Latics jest ich pozycja w Premier League: 16 miejsce i tylko punkt przewagi nad 18 Hull City. Mają zatem nóż na gardle, a wiemy, jak się gra z takimi zespołami.

Podejrzewam, że Roberto Martinez ustawi swój zespół tak samo jak Levy z Unirei - wjadą autobusem na murawę swojego stadionu. Choć z drugiej strony nasz mecz wyjazdowy w tym przypadku może okazać się zbawienny, bo z takimi ekipami jak Wigan gra się masakrycznie ciężko u siebie. A Rodallega i spółka będą pewnie chcieli od czasu się pokazać swoim kibicom, dlatego jest szansa, że się odkryją tu i ówdzie.

My mamy pewne problemy w obronie (kontuzje Skrtela, Aurelio i kolano Aggera), ale jest szansa, że wróci Johnson. No i robiący różnicę Torres...wink.gif

Mam nadzieję, że wygramy!
bycu
CYTAT(karas @ 05-03-2010 - 10:31) *
My mamy pewne problemy w obronie (kontuzje Skrtela, Aurelio i kolano Aggera), ale jest szansa, że wróci Johnson. No i robiący różnicę Torres...wink.gif

Mam nadzieję, że wygramy!

wink.gif wink.gif
Kyrgiakos będzie dostępny, no Carra na środku, a z prawej Kelly, bądź Glen.
Tak więc no problem Karaśku.
Wolę grac z tymi od parkowania autobusów na wyjazdach, bo myślę, że jednak się odkryją odrobinkę.

No a Torresik w formie robi .......RÓŻNICĘ blink.gif
vahala
Jakos jestem dobrej myśli - Wigan od 7 meczów nie zanotowali zwycięstwa, mecze u siebie jakis czas temu notorycznie remisowali ale Liverpool z Torresem (a w tym przypadku może nawet bez niego) robi jednak róznicę. Wigan nie mają specjalnego zrywu na teamy z czołowki, mam nadzieje ze zagraja jak na Anfield smile.gif
adax
Różnica z Torresem jest i będzie taka,że trzy punkty są nasze.
Torres1993
Kurcze znowu nie objerzę .
Wraca Torres Glen Kyrgiakos.
Jednym słowem stwierdzam ! Wygramy ! Po dobrym meczu.
Losiek13
Ja także obejrzeć nie będę mógł;/
I stawiam 3-1 dla nas
1x Torres
1x Kuyt
1x hmmm może Gerrard coś ustrzeli ?
sebix129
Również myśle że wygramy, Torres napewno cos strzeli szkoda tylko ze nie ma meczu w tv :/ pozostaje jakis chinski stream albo relacja tekstowa
adamkubelek
CYTAT(sebix129 @ 06-03-2010 - 11:56) *
Również myśle że wygramy, Torres napewno cos strzeli szkoda tylko ze nie ma meczu w tv :/ pozostaje jakis chinski stream albo relacja tekstowa

CYTAT(adamkubelek @ 04-03-2010 - 11:04) *
CANAL+ SPORT / HD*
8 marca, poniedziałek
20:55 Piłka nożna - LIGA ANGIELSKA: MECZ WIGAN ATHLETIC - FC LIVERPOOL

Tak dla przypomnienia.

sebix129
zajebiscie ze jest transmisja, myslalem ze nasi graja w weekend i w programie tv nic nie bylo a oni graja w poniedzialek smile.gif

2:0 typuje i jedna brama torresa
piter2647
Wigan to nierówna druzyna ale mysle ze wygramy 2:1 i Torres musi cos strzelic biggrin.gif
sebix129
a pro po skladu, nie wiadomo cos na temat Aquilaniego ?? Troche dziwne zeby transfer za 20 baniek byl pomijany w meczach skoro jest zdrowy i moze grac a mimo to caly czas nie gra albo wchodzi na ostatnie 5 min ;/
balonik88
CYTAT(sebix129 @ 07-03-2010 - 02:12) *
a pro po skladu, nie wiadomo cos na temat Aquilaniego ?? Troche dziwne zeby transfer za 20 baniek byl pomijany w meczach skoro jest zdrowy i moze grac a mimo to caly czas nie gra albo wchodzi na ostatnie 5 min ;/

człowiek który na co dzień siedzi w beniteza dupie - tomkins, twierdzi, że obecnie niema czasu ani okazji na ogrywanie z resztą zespołu aquillaniego bo każdy mecz jest piekielnie ważny, co jest dziwne patrzac na maxiego, który praktycznie z marszu wskoczył do pierwszej 11.

inny, racjonalniejszy pomysł jest taki że aquillani najzwyczajniej jest gorszy od lucasa (sic!) i przegrywa z nim rywalizacje.

na pewno włoch to kolejna z niewyjaśnionych zagadek rafalucji..
Stefano
CYTAT(balonik88 @ 07-03-2010 - 00:58) *
człowiek który na co dzień siedzi w beniteza dupie - tomkins, twierdzi, że obecnie niema czasu ani okazji na ogrywanie z resztą zespołu aquillaniego bo każdy mecz jest piekielnie ważny, co jest dziwne patrzac na maxiego, który praktycznie z marszu wskoczył do pierwszej 11.

inny, racjonalniejszy pomysł jest taki że aquillani najzwyczajniej jest gorszy od lucasa (sic!) i przegrywa z nim rywalizacje.

na pewno włoch to kolejna z niewyjaśnionych zagadek rafalucji..

Nie ma co porównywać sytuacji Maxiego i Aquillaniego. Włoch jest bardzo charakterystycznym typem gracza, od niego ma zależeć tempo i rodzaj przeprowadzonych ataków, więc dlatego nie jest to czas na ogrywanie włocha. Maxi to tylko dodatek, który zapewne nie zawita na Anfield zbyt długo, bo nie jest to już zawodnik światowej klasy.
jareko17
CYTAT(Stefano @ 07-03-2010 - 01:44) *
Nie ma co porównywać sytuacji Maxiego i Aquillaniego. Włoch jest bardzo charakterystycznym typem gracza, od niego ma zależeć tempo i rodzaj przeprowadzonych ataków, więc dlatego nie jest to czas na ogrywanie włocha. Maxi to tylko dodatek, który zapewne nie zawita na Anfield zbyt długo, bo nie jest to już zawodnik światowej klasy.

Dla niepoinformowanych przypomnę, że czas na ogrywanie 20-milionowego transferu wg statystyk wypada na 4 sezon od przyjścia wink.gif Przez pierwsze 3 sezony zawodnik powinien głównie trenować z drużyną i w co 4-5 meczu wchodzić na 3-6 minut.

Dziwi mnie jedynie, że taki Alonso w pierwszym sezonie jak był zdrowy grał w każdym meczu, a chyba też był od rozgrywania? I chyba wtedy też był bardzo ważny okres (nieudanie walczyliśmy o 4 miejsce)?
Stefano
CYTAT(jareko17 @ 07-03-2010 - 09:56) *
CYTAT(Stefano @ 07-03-2010 - 01:44) *

Dla niepoinformowanych przypomnę, że czas na ogrywanie 20-milionowego transferu wg statystyk wypada na 4 sezon od przyjścia wink.gif Przez pierwsze 3 sezony zawodnik powinien głównie trenować z drużyną i w co 4-5 meczu wchodzić na 3-6 minut.

Dziwi mnie jedynie, że taki Alonso w pierwszym sezonie jak był zdrowy grał w każdym meczu, a chyba też był od rozgrywania? I chyba wtedy też był bardzo ważny okres (nieudanie walczyliśmy o 4 miejsce)?

Gdzie ja napisałem, że decyzja Beniteza o sadzaniu włocha na ławce to dobra decyzja bo do tego chyba uderzasz. Ja tylko napisałem czym najprawdopodobniej kieruje się Benitez podejmując taką decyzje i jaka jest różnica w wprowadzeniu do zespołu zawodnika, który ma mieć duże znaczenie dla sposobu gry a zawodnika który ma być tylko uzupełnieniem składu. A czy decyzja była dobra okaże się na koniec sezonu. Zresztą nikt tak naprawdę nie wie jak wygląda fizyczna forma włocha. A to że Benitez zrobił błąd kupując kontuzjowanego zawodnika to juz inna para kaloszy. Dziwie się natomiast że skoro RB nie stawia na niego w lidze to powinien stawiać na niego w LE, tam nie ma takiej presji wyniku.

Co do porównania Włocha do Alonso to o ile pamiętam Xabi trenował z nami okres przygotowawczy a Alberto nie.
sniper77
Moim skromnym zdaniem to Aquilani nie nadaje się w ogóle na Premiership. Dobry to on był może w serie A. Zresztą wypowiedzi piłkarskich autorytetów na wyspach są jednoznaczne że transfer Aquilaniego do Liverpoolu był nie tylko najgorszy w klubie ale najgorszy w całej Premiership przed sezonem.
Kamil.
Co do meczu chciałbym w końcu zobaczyć pewne zwycięstwo, conajmniej 2-3 bramkami. Bo z kim jak nie z Wigan mamy wygrywać mecze bez stresu, że pod koniec przeciwnik nam wbije bramke na remis.

Co do sytuacji z Aquilanim pozostawie to bez komentarza, obrońcy Beniteza pieprzą głupoty, że głowa mała.
Aquilani nie ograny z zespołem, za późno na ogrywanie, nie można go wystawiać ze średniakami typu Blackburn, Wigan bo go połamią...

Aż żal to czytać...
LFC_FUN
Mnie martwi coś innego, dość kruchy ostatnio Torres sam w ataku+ drwale z Wigan może skończyć się kontuzją... Aqua oczywiście na ławce, bo jeszcze coś mu się stanie. sad.gif
sebix129
i pomyslec ze za 20 baniek moglismy miec dobrego napstnika ktory godnie gralby z torresem w ataku ;/ nie rozumiem tej calej polityki RB ale moze poprostu on wie ze zrobil kaszane sprowadzajac tu wlocha i caly czas sie wykreca bardzo smiesznymi wymowkami ...
Stefano
CYTAT(sebix129 @ 07-03-2010 - 15:20) *
i pomyslec ze za 20 baniek moglismy miec dobrego napstnika ktory godnie gralby z torresem w ataku ;/ nie rozumiem tej calej polityki RB ale moze poprostu on wie ze zrobil kaszane sprowadzajac tu wlocha i caly czas sie wykreca bardzo smiesznymi wymowkami ...

Napstnika, napastnika..., trzeba było kupić zdrowego i gotowego do gry rozgrywającego. Co by ci było z tego rezerwowego napastnika za 20mln jak nie miałby kto rozgrywać? Czyli sytuacja byłaby prawie taka sama jak i teraz jest.
sebix129
CYTAT(Stefano @ 07-03-2010 - 16:03) *
CYTAT(sebix129 @ 07-03-2010 - 15:20) *

Napstnika, napastnika..., trzeba było kupić zdrowego i gotowego do gry rozgrywającego. Co by ci było z tego rezerwowego napastnika za 20mln jak nie miałby kto rozgrywać? Czyli sytuacja byłaby prawie taka sama jak i teraz jest.

Nie chodzilo mi o rezerwowego ... kto kupuje rezerwowych za 20 mln ?? ...

no fakt benitez ale to jest wyjatek.

Za 20 baniek spokojnie mozna kupic dobrego napastnika ktory nie raz ratowal by nam skore i gralby w pierszym skladzie
Stefano
CYTAT(sebix129 @ 07-03-2010 - 16:10) *
Za 20 baniek spokojnie mozna kupic dobrego napastnika ktory nie raz ratowal by nam skore i gralby w pierszym skladzie

To w takim razie Torres siedziałby na ławce?? bo jakoś nie wydaje mi się by Benitez zaczął grać dwoma napastnikami.
A my nie mamy problemu ze skutecznością tylko z kreowaniem sytuacji podbramkowych.
sniper77
CYTAT(Stefano @ 07-03-2010 - 15:29) *
CYTAT(sebix129 @ 07-03-2010 - 16:10) *

To w takim razie Torres siedziałby na ławce?? bo jakoś nie wydaje mi się by Benitez zaczął grać dwoma napastnikami.
A my nie mamy problemu ze skutecznością tylko z kreowaniem sytuacji podbramkowych.

Można można byłoby grać dwoma napastnikami ale nie w formacji 4-4-2 tylko 4-5-1. Problem w tym że oprócz Torresa nie ma drugiego typowego strikera.
Rubin
Jak tam nie pojedziemy i nie wygramy, jak Wigan nie posprzątamy i trzech bezcennych punktów nie uzbieramy to czwartego miejsca z łatwością nie ugramy. Jedno jest pewne, na pewno się nie poddamy.

...because we never give up.
LyzwaLFC
Już dzisiaj o 20:45 trzeba zacząć co sezonowe zapierd***nie.
Trzeba zdobyć 30 punktów i tyle.
Dzisiaj liczę na występ Aquilaniego i Riery.
Pacheco, N'Gog i Kelly również mogliby się pojawić na boisku, nie maiłbym nic przeciwko temu.
Powinniśmy zagrać tym swoimi 4-4-1-1, ale z jedną zasadniczą różnicą, Gerrard cofnięty, a Aquilani za Torresem.
Alberto odciążony od większych zadań defensywnych na pewno będzie sobie lepiej radził.
Mascherano i Kuyt mogą odpocząć.

skład:

Pepe
Glen-Jamie-Kyrgiakos-Agger
Lucas-Gerrard
Babel-Aquilani-Riera
Torres

Babel na prawym skrzydle zawsze dobrze się spisywał, a chłopak chyba łapie formę smile.gif
ewentualnie Yossi mógłby za Niego grać :wink:
Nie jestem pewien czy powinniśmy tak kombinować w obronie(w FMie to by dali radę biggrin.gif )
Ch**, że jeden napastnik, skład jest BARDZO ofensywny.
Glen ze swoimi murzyńskimi zwodami.
Szybki jak ch*j Babel
Riera, który sam się w swoim dryblingu gubi tongue.gif
oprócz nich Gerrard, Aquilani i Torres.
Szkoda, że Lucas przyblokował swoje umiejętności ofensywne(a może to wina Rafy?)
w każdym razie, jeszcze potrafi bardzo dobrze podawać i podłączać sie do akcji wink.gif
No i jest jeszcze Danny wink.gif

No i kto mówił, że 4-5-1 nie jest ofensywne? tongue.gif

4-0 powinno być, ale stawiam na 3-1 i gol Aquilaniego.

jeszcze pytanie-> po co nam napastnik za 20 mln na ławę?
obecnie musimy wzmocnić głównie ławkę, bo czy ten skład

Reina
Glen-Carragher-Agger-Insua
Mascherano-Gerrard
Benayoun-Aquilani-Riera
Torres

jest słaby? Ok Aquilani może się nie sprawdzić, ale wtedy Yossi może grać za Torresem gdzie jest jego ulubiona pozycja i gdzie radzi sobie najlepiej(szkoda, ze Rafa tego nie wie)
W takim przypadku potrzebny jest nam skrzydłowy, a Rafa podobno chciałby zakupić Turana.

na ławce mamy Babela, Kuyta, N'Goga, Maxiego, Jovanovica, Lucasa, Skrtela, Kyrgiakosa, Degena, Aurelio, Kelly'ego, Pacheco i Cavlieriego.
Na papierze mamy naprawdę bardzo dobry skład.

Degen i Aurelio pewnie odejdą latem, pożegnałbym też Kyrgiakosa lub Skrtela, jeśli miąłby do nas przyjść Kjaer.
Wrócą też San Jose i Nemeth

Jeśli przyszedłby Turan to prawdopodobnie Riera chciałby odejść, ale w tym przypadku nie byłoby to osłabienie, tylko wymiana gościa słabszego na znacznie lepszego wink.gif

Po co nam napastni jak i tak będziemy grać Torresem i Gerrardem z przodu (choć lepiej spisywałby się tam Aquilani lub Benayoun) wink.gif

E: upsss 30 oczywiście tongue.gif już poprawiam wink.gif
vahala
Agger ?? - a on nie oberwal ostatnio jakoś - chyba pauze ma chłopak znowu o ile dobrze pamietam...
sebix129
Liverpool: Reina, Mascherano, Carragher, Kyrgiakos, Insua, Maxi, Gerrard, Lucas, Benayoun, Kuyt, Torres. Subs: Cavalieri, Johnson, Agger, Babel, Ngog, Aquilani, Riera.

Nie jest zle ale myslalem ze Riera zagra od poaczatku, Aqua znowu na lawie... smile.gif
Majster_LFC
sklad na mecz: Benayoun, Carra, Gerrard,Insua,Kuyt,Kyrgiakos,Lucas,Mascherano,Maxi, Pepe and Torres
moim zdaniem ok oprócz Insuy Lucasa i Maxiego... :|
konrad14
Z racji dnia kobiet Benio mógłby wpuścić Aquę za Lucasa...

Przecież to tylko raz... wink.gif
Majster_LFC

Nie bądź złośliwy ^^
damianlfc
Gerrard gra dzisiaj jak ostatnia piździoszka ;/ i nie za wiele wnosi do gry

No i pięknie 1-0 dla Wigan < unsure.gif
sebix129
No nie zle ... smile.gif Kuyt asysta.

Jak nie wygraja z nimi to o lidze mistrzow nie ma co marzyc.
Alien4321
Kupa z nędzą po raz kolejny gramy syf nie da się lookać na to coś.
VES_111
nie wierze, że to dzieje się naprawde...

ale z drugiej strony
niech ktoś zarzuci statystyką, ile meczów z Benkiem na lawie wygraliśmy w poniedziałek
damianlfc
Jak widzę tego holenderskiego przecinaka po prawej stronie to, aż mnie w zadzie ściska wacko.gif - holenderski Ronaldinho
gerrard75
CYTAT(VES_111 @ 08-03-2010 - 20:42) *
nie wierze, że to dzieje się naprawde...

ale z drugiej strony
niech ktoś zarzuci statystyką, ile meczów z Benkiem na lawie wygraliśmy w poniedziałek

VES>a nastepny mecz tez gramy w poniedzialek!!!

Ps.Gramy g**no i zasluzenie przegrywamy,do tego 3 zolte a Insua juz mogl wyleciec..
N'Zogbia ogrywa dzis Emiliano jak gowniarza...
nie wiem czy zakonczymy w komplecie.
sebix129
cala druzyna gra piach ktory ja wlasnie skonczylem ogladac.
Alien4321
Jest reina i torres potem nic nie ma nic, mam już k**wa dośc oglądania tego syfu( ide grac w BF2142) pewnie zaraz ktoś napisze że mam być na dobre i na złe heheheh na złe mogę być jak graja git i wtapiaja z drużyna która gra o jeden punkt git a nie jak graja syfilis to potęgi entej. Niech się wszyscy zastanowia po co graja w Liverpoolu.
Oti
Brak środka pola.Lucas z Gerrardem jak do tej pory najsłabsi na boisku.Nie wspominając już o Dirku.Nikt nie jest w stanie przytrzymac piłki a na ławie rozgrywający za 20 baniek. Kurwica człowieka bierze jak patrzy na to co dzieje się z tą drużyna.
Atleci z Łigan jadą z nami jak do pożaru. Jeszcze 45 min nadziei.
McDzik
No nie wierze w to co widze sad.gif
1.połowa w dupe.. sad.gif
Gerrard jak nie Gerrard, o "kartkowej" reszcie nie wspomnę sad.gif
Torres miał taka sytuację i nie wykorzystał, trudno, eh..
W 2. połowie jak zwykle będzie odrabianie strat... (oby padły gole dla The Reds) to będzie porażka jak z Wigan przegramy, nie możemy sobie pozwolić na to ;/

...W ogóle to w takim tempie kartek w 2.połowie ktoś pewnie czerwoną zarobi... ;/ kto przed meczem z ManU?
jareko17
Nie da się tego oglądać...zaangażowanie znów odpłynęło...ehh. Ale pewnie nasz super motywator pokrzepi ich w przerwie i wyjdziemy z nową nadzieją i siłą.
Coraz mniej mi zależy na tym 4 miejscu. Jeżeli mam oglądać 8-10 takich meczów w sezonie i uzyskać to wspaniałe TOP4 to ja Benitezowi dziękuje...
twardy32
babel, aquiliani - in!!!
2 linia to dziś katastrofa, ale damy radę.
agga
mówie wam że to przez poniedziałek. Chłopaki na kacu... tongue.gif Przynajmniej tak wyglądają
RAWI
Drużyna bez charakteru. A że nasz menago też z charakteru nie słynie, to na zmianę po przerwie nie liczę.

Ligi Mistrzów szkoda...
yoda
CYTAT(twardy32 @ 08-03-2010 - 22:02) *
babel, aquiliani - in!!!
2 linia to dziś katastrofa, ale damy radę.

twardy..??
2 linia..??
wszystkie linie to kastrofa..
dirk świetne podanie otwierające... szkoda że w drugą stronę tak nie potrafi..smile.gif
Piniu
To, co się dzieje na boisku, nadaje się na jedynie to, by sparafrazować wczorajszą przyśpiewkę kibiców legii skierowaną do zawodników tej drużyny: Co wy robicie, Wy nasz Liverpool hańbicie!
sniper77
Przed meczem na bet365 był współczynnik 6.5 na Wigan 1.5 na Reds teraz jest po 3.5 Żenua!!!
Katun
Co to za osioł na naszej ławce założył czapkę na odwrót biggrin.gif ?
twardy32
CYTAT(sniper77 @ 08-03-2010 - 22:13) *
Przed meczem na bet365 był współczynnik 6.5 na Wigan 1.5 na Reds teraz jest po 3.5 Żenua!!!

expekt - na LFC 3.75 smile.gif
gerrard75
ten mecz przegramy!!!twierdze tak po tym jak Torres spiepszyl to co mial,no bo jesli nie on to kto?!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.