Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Liga Europejska
LFC FAN SITE > Rozgrywki > Europejskie Puchary
Stron: 1, 2, 3, 4, 5
polik
Myśle że warto założyć ten temat bo , przecież za niedługi czas będziemy w tych rozgrywkach ogrywać ( oby! ) innych biggrin.gif
Losowanie par odbędzie się w Piątek o godzinie 13.00 - pokazywać losowanie będzie jak zwykle Eurosport oraz Polsat Sport. Moim zdaniem najtrudnijszymi rywalami powinni być Marseille , Juventus , Roma , Galatasaray , Schachtar ( nie wiem jak to się pisze ) , Atletico Madrid Hamburger i Werder Brema niewiadomymi są jeszcze Valencia , Ajax.
Ja osobiście chciałbym trafić na zespół z Madrytu i odegrać się za zeszłoroczne remisy na Anfield jak i w Madrycie
konrad14
Byle nie Marsylia. Mam dosyć Francuzów na ten sezon.wink.gif
VES_111
A kiedy gramy 1 mecz w LE?
polik
Chyba jakoś w połowie Lutego.
dzemek
Ja czekam na Juventus. Nie wiem czy będziemy jakoś rozstawieni i czy to jest możliwe w najbliższym losowaniu ale w dalszych fazach rozgrywek czemu nie? (skoro tak już piłkarze zarzekają się, że chcą tam daleko zajśc). A z drugich rywali chciałbym mój drugi ulubiony klub, Ajax Amsterdam
Pozatym nie oglądam tych rozgrywek bo nie mam jak i nie emocjonuję się za bardzo.
VES_111
CYTAT
A z drugich rywali chciałbym mój drugi ulubiony klub, Ajax Amsterdam

Ajax to chyba najgorsze co nas może spotkać
arko73
Nie jestem pewny,ale możemy trafić na Everton smile.gif
polik
CYTAT(dzemek @ 17-12-2009 - 20:54) *
Ja czekam na Juventus. Nie wiem czy będziemy jakoś rozstawieni i czy to jest możliwe w najbliższym losowaniu ale w dalszych fazach rozgrywek czemu nie? (skoro tak już piłkarze zarzekają się, że chcą tam daleko zajśc). A z drugich rywali chciałbym mój drugi ulubiony klub, Ajax Amsterdam
Pozatym nie oglądam tych rozgrywek bo nie mam jak i nie emocjonuję się za bardzo.

Już pisałem nie jesteśmy rozstawieni smile.gif

Możemy trafić na Everton
Rubin
Ja myślę trochę innymi kategoriami. Być może dlatego, że nie mam swoich typów co do przeciwników, na których możemy trafić i mieć raczej nie zamierzam ponieważ wiem, że jakikolwiek zespół na nas nie trafi to nie będzie im lekko. W lutym to my moi drodzy będziemy całkowicie innym Liverpoolem od obecnego, dużo lepszym i skuteczniejszym mam nadzieję. Nie wyobrażam sobie też LFC grającego w Europa League i potykającego się już na pierwszym schodku, no sorry ale nie można dopuścić do takiego skandalu.
SwietlistyMrok
Gdyby wypadło Juve kontra LFC to Katuń tak jak pisał może bankowo rezerwować sobie jakiś luminal wink.gif .
Juventus jest obecnie w równie wielkiej dupie jak "Czerwoni" (ostatnio 1:3 z Bari).Zobaczymy-liczę na emocje i fajne pojedynki juz od tej fazy( tylko żałuję że PZP nie istnieje-to już 10 lat(łezka się kręci,pamietam doskonale ostatni finał na Villa Park:Lazio-Mallorca 2:1)
yoda
a ja się cieszę, ze nas nie rozstawili... jak mamy wygrac ten pucharek to zapieprzac trza od pierwszego meczu, a nie liczyc na jakies farty.. smile.gif
dzemek
CYTAT(polik @ 17-12-2009 - 21:09) *
Możemy trafić na Everton

Z postu użytkownika BABU1 na forum pilkanozna.pl wynika co innego.
CYTAT("BABU1")
Losowanie ma wygladać tak, że rozstawionymi zespołami będą zwycięzcy 12 grup Ligi Europejskiej + 4 najlepsze zespoły z trzecich miejsc w Lidze Mistrzów, czyli Juventus, Unirea, Wolfsburg i Marsylia. Te zespoły będą rozstawione.

Nierozstawione są zespoły z drugich miejsc + 4 zespoły z Ligi Mistrzów, które nie miały za dobrego bilansu, czyli Standard Liege, Atletico Madryt, Liverpool FC i Rubin Kazań.

Tak więc będą dwa koszyki po szesnaście zespołów.

Na tym etapie nie mogą na siebie trafić zespoły z tego samego kraju, ale zespoły grające w Lidze Mistrzów mogą na siebie trafić, np. możliwe jest, że Liverpool zagra już teraz z Juventusem.

Zespoły nierozstawione rozegrają swój pierwszy mecz na własnym boisku.

Jutro też rozlosowane zostaną parą 1/8 finału Ligi Europejskiej. Tam już mogą na siebie trafić zespoły z tego samego kraju.
yoda
no i co z tego dzemek...
mówiłem...bierzemy pod nóż jak leci i kroimy frajerów.. tongue.gif
....ja chce HSV....
niemiecką autobaną w 2,5 godziny jestem na miejscu..smile.gif
Przepiórek
Koszyk 1
RSC Anderlecht (BEL)
Valencia CF (ESP)
Hapoel Tel-Aviv FC (ISR)
Sporting Clube de Portugal (POR)
AS Roma (ITA)
Galatasaray AŞ (TUR)
FC Salzburg (AUT)
Fenerbahçe SK (TUR)
SL Benfica (POR)
FC Shakhtar Donetsk (UKR)
PSV Eindhoven (NED)
Werder Bremen (GER)
FC Unirea Urziceni (ROU)*
Juventus (ITA)*
VfL Wolfsburg (GER)*
Olympique de Marseille (FRA)*

Koszyk 2
AFC Ajax (NED)
LOSC Lille Métropole (FRA)
Hamburger SV (GER)
Hertha BSC Berlin (GER)
Fulham FC (ENG)
Panathinaikos FC (GRE)
Villarreal CF (ESP)
FC Twente (NED)
Everton FC (ENG)
Club Brugge KV (BEL)
FC København (DEN)
Athletic Club (ESP)
Liverpool FC (ENG)*
FC Rubin Kazan (RUS)*
R. Standard de Liège (BEL)*
Club Atlético de Madrid (ESP)*

* Drużyny z Ligi Mistrzów

1/16 odbędzie się 18 i 25 lutego. Drużyny z koszyka nr 2 pierwsze mecze grają u siebie.
1/8 odbędzie się 11 i 18 marca. Pary tej rundy też będą rozlosowane dzisiaj. W tym przypadku nie ma już żadnych rozstawień.
yoda
tylko nie OM i PSV..... bo tymi meczami już zwracam.. tongue.gif
nawet nie liczę ile to razy graliśmy w ostatnim czasie z nimi w CL...
i tylko nie żydowo- bo tam nie dojadę.... wink.gif
lar311
CYTAT(yoda @ 18-12-2009 - 07:39) *

Rachunek prawdopodobienstwa wskazuje albo na Lizbone albo na Istanbul......

To ja proponuje Kebaby...

Ladnie tam.
Szmajchel
CYTAT(yoda @ 18-12-2009 - 08:39) *

A Galata pasi wink.gif ? oczywiscie w swoim czasie, np w 1/8.
twardy32
Salzburg na początek może być jak dla mnie
yoda
CYTAT(Lesio)
To ja proponuje Kebaby...

Ladnie tam.

no jak ładnie tam..... to ja wchodzę... smile.gif tanie linie do turcji latają... moze być. smile.gif

szanse na stambuł są duże... 12,5% wink.gif
Przepiórek
W przypadku Stambułu lub Lizbony jest możliwe, że wyjazd będziemy grali we wtorek 23 lutego. W koszyku 1 są po dwie drużyny z tych miast i czwartkowy termin przypadnie tej, która lepiej poradziła sobie w ligowych rozgrywkach.
marcin1991
Mamy pica, gramy z Unireą, czyli chyba najsłabsza ekipa z rozstawionych...
Cythrawl
Unirea a potem Lille lub Fenerbahce.

Bedzie ciężko. Unirea pokazała że potrafi grać. A potem Stambuł pewnie.

marcin1991
CYTAT(Cythrawl @ 18-12-2009 - 13:40) *
Unirea a potem Lille lub Fenerbahce.

Bedzie ciężko. Unirea pokazała że potrafi grać. A potem Stambuł pewnie.

A może właśnie Obraniak na Anfield zawita? Zakładając, że my przejdziemy z Rumunami...
lewik
bedzie ciezko, ale z dojazdem... ja chyba odpadam
deathman[Junior]
No i gitara. Mnie się rywal podoba
Wald
CYTAT(lewik @ 18-12-2009 - 15:43) *
bedzie ciezko, ale z dojazdem... ja chyba odpadam

Szykujesz formę na finał? smile.gif
lukw
yoda lecimy ???smile.gif)))
lar311
No to urodziny mi sie szykuja w Bukareszcie....hehe

Maja tam dobre piwo?
Perkoz
CYTAT(lar311 @ 18-12-2009 - 13:13) *

Maja tam dobre piwo?

Czy piwo dobre to nie wiem ale wlasnie wyczytalem ze maja gigantyczny stadion - az 7000 miejsc !!!!!
Na szczescie beda grac na Steaua (nie wiem jak to sie odmienia...)
Uwazajcie co by Was wampiry nie pokasaly... tongue.gif
VES_111
CYTAT
ale wlasnie wyczytalem ze maja gigantyczny stadion - az 7000 miejsc !!!!!

to nawet kilka drużyn z naszej zajebistej ekstraklasy ma większe stadiony...
Oti
Dzwonił dziś Yodzik.Czas coś pomyśleć Pany. Nie wiem czy latają tam wizzairy,bądz inne cholerstwa. Jakieś pomysły?
Wald
CYTAT(Oti @ 18-12-2009 - 17:22) *
Dzwonił dziś Yodzik.Czas coś pomyśleć Pany. Nie wiem czy latają tam wizzairy,bądz inne cholerstwa. Jakieś pomysły?

Lata Malev (wawa-bukareszt),cena circa L90 (funty)
SwietlistyMrok
Tylko trzeba wziąść pod uwagę,że miasteczko Urziceni liczy niecałe 20 tysięcy mieszkańców także nie powinien dziwić stadion na 7000. Zespół został zbudowany od podstaw przez charyzmatycznego Dana Petrescu który zaszczepił pewność siebie grupie anonimowych i praktycznie tylko miejscowych(w sensie ze Rumunów;) piłkarzy.
Herb mają prawie identyczny jak Chelsea hehe(co też jest odzwierciedleniem wpływu Petrescu - byłego wieloletniego piłkarza niebieskich).No,ale mecze w europie rozgrywają w Bukareszcie...

Wszystkie pary 1/16 finału LE:
Rubin Kazań v Hapoel Tel Awiw

Athletic Bilbao v Anderlecht Bruksela

FC Kopenhaga v Olympique Marsylia

Panathinaikos Ateny v AS Roma

Atletico Madryt v Galatasaray Stambuł

Ajax Amsterdam v Juventus Turyn

Club Brugge v Valencia CF

Fulham FC v Szachtar Donieck

Liverpool FC v Unirea Urziceni

Hamburger SV v PSV Eindhoven

Villarreal v VfL Wolfsburg

Standard de Liege v FC Salzburg

FC Twente v Werder Brema

LOSC Lille v Fenerbahce Stambuł

Everton v Sporting Lizbona

Hertha Berlin v Benfika Lizbona

Toffiki wracają do Lizbony(w grupie dostali prawdziwe lanie od Benfici) by zagrać ze Sportingiem który jest mniej klasowym zespołem od lokalnego rywala.
Szmajchel
Oj ciezko z tym transportem.. czekamy na Stambuł(szkoda ze nie Ataturk) albo.. Hamburg wink.gif
Tak czy inaczej, euro away w 2010 sie zaliczy.
Oti
Szmajchel nie poddawaj sie od razu smile.gif
Katun
"That sounds like a disease that only a gynecologist should be dealing with."

Myślę, że to najlepszy komentarz dotyczący naszego rywala w 1/16 smile.gif
SwietlistyMrok
Ja jednak uważam Katun ze to chamskie i znamionuje brak szacunku dla tych ambitnych chłopaków.
Luka NN
heh...latwy przeciwnik...tak samo jak ci z grupy lm...
chłopaki słukli rangersow na ibrox 1-4 a my wymeczylismy po 1-0 z debreczynem...

tak wiec troche pokory...
yoda
CYTAT(lar311 @ 18-12-2009 - 14:13) *

Maja tam dobre piwo?

jak wracałem z grecji to stanęłem na popas w rumunii... kibel coprawda na narciarza, ale za 10 ojro cała rodzina się najadła , napiła i deser zaliczyła... smile.gif
czas zacząć planować. ja za szczecina mam....tylko 1800km..smile.gif
tyle co do liverpoolu.. wink.gif
Oti
Samolot raczej odpada.Tam i nazat kosztuje z Warsaw ponad 800 zł a jeszcze trzeba dojechać do stolicy. Może jakiś wspólny bus na wodę? smile.gif
Chyba,że czekamy na następną rundę /oby takowa miała miejsce/
yoda
mam..!!
wylot z berlina schonefeld...!!
cana na dziś w dwie strony 250 zl....
kto chętny..??

germanwings

Pokaż wszystkie połączenia 250 PLN Cena za bilet wraz z opłatami lotniskowymiRezerwuj Wylot Czas przelotu: 2h 10m 10:40 czw. 18 lut
Berlin, Niemcy
SXF - Schönefeld Int. Apt.
13:50 czw. 18 lut
Bukareszt, Rumunia
BBU - Baneasa Apt.
Powrót Czas przelotu: 2h 15m 14:30 sob. 20 lut
Bukareszt, Rumunia
BBU - Baneasa Apt.
15:45 sob. 20 lut
Berlin, Niemcy
.......................
ale nie wchodźcie na połączenia narazie...bo cena wzrosnie... smile.gif
Oti
Cena zajebista.Poczekamy tatuś na chętnych,choć z tym może byc ciężko.Przeciwnik nie powala na kolana smile.gif
Wald
CYTAT(Oti @ 18-12-2009 - 18:17) *
Cena zajebista.Poczekamy tatuś na chętnych,choć z tym może byc ciężko.Przeciwnik nie powala na kolana smile.gif

no i do Berlina trzeba sie dostać. Dla Pyr i Paprykarzy to rzut beretem,dla Węgielników to juz spory kawałek, dla mnie to k........ długi kawałek,
Perkoz
CYTAT(SwietlistyMrok @ 18-12-2009 - 14:33) *
Zespół został zbudowany od podstaw przez charyzmatycznego Dana Petrescu który zaszczepił pewność siebie grupie anonimowych i praktycznie tylko miejscowych(w sensie ze Rumunów;) piłkarzy.

Tego samego co prowadzil pare sezonow temu Wisle, ale Cupial (czytaj polski Abramowicz) wywalil go na pysk.
Teraz cinkciarz z Myslenic se pewnie w brode pluje.
I dobrze mu tak !!! tongue.gif
twardy32
yoda ---> wydaje mi się, że 18.02 gramy na Anfield wiec do Bukaresztu w tym czasie sie chyba nie ma po co wybierać, ale, jakby co to :

RYANAIR:

18.02
Kraków - Londyn 10:00 - 11.30 - 83zł

19.02
Liverpool - Kraków 9:35 - 13:15 - 60zł

yoda
tak tak... na spontanie to wrzuciłem...
ale bynajmniej germanwings tam lata...
..
no i 25 go też leci...
83 PLN Cena za bilet wraz z opłatami lotniskowymiRezerwuj Wylot Czas przelotu: 2h 10m 10:40 czw. 25 lut
Berlin, Niemcy
13:50 czw. 25 lut
Bukareszt, Rumunia
BBU - Baneasa Apt.

-------------------\gdyby co to szczenin na miejsce przerzutowa dla przyjezdnych udostępnie... smile.gif
polik
E.tam mogło być gorzej smile.gif ale prosto na pewno nie będzie smile.gif nie wolno zlekceważyć Rumunów. Co do kolejnej rundy to prawdopodobnie Turcja smile.gif
Oti
Prawdopodobnie Turcja? Dla mnie akurat faworytem w parze Lille-Fener zdecydowanie są Francuzi,którzy na chwile obecnę prezentują wysoką formę w ligue 1.
Lawryn67
A ja znowu zaczynam się wahać?
Czyżby znowu w drogę?
yoda
CYTAT(Lawryn67 @ 18-12-2009 - 18:52) *
A ja znowu zaczynam się wahać?
Czyżby znowu w drogę?

...znam przyczynę twoich wahań... smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.