Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Champions League
LFC FAN SITE > Rozgrywki > Europejskie Puchary
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46
aselto
no jak ch** smile.gif
ej nie pie**ol ze cenzure wlaczyliscie...
o k**wa
Rubin
CYTAT(Soprano @ 30-04-2009 - 15:31) *
ktos ma link do animowanego gifu Ronaldo jak wczoraj płakal jak my faulu nie zagwizdali ?
napewno takowy powstał

Nie widziałem i nie mam tego o co pytasz, meczu prawie nie oglądałem tylko jakieś tam urywki od niechcenia przed oczami mi przelatywały ale jak zobaczyłem to, to stwierdziem, że do rozpłakania już tylko jeden krok, jeden jedyny krok, nic więcej.. a tu nagle film się urwał. Jak mogli, w najważniejszym momencie. Przecież to takie wzruszające, prawdziwa komedia romantyczna. Stwierdziłem też, że drugiego takiego piłkarza jeszcze długo nie będzie.

Nie rozumiem dlaczego ludzie śmieją się z C. Ronaldo. Niektórzy są po prostu bardziej wrażliwi na jedne rzeczy od innych, ot cała filozofia. Nie zmienia to jednak faktu, że taki krótki filmik a tak mi humora potrafił poprawić. smile.gif

Niech sobie płacze, niech sobie ulży. Co nas to obchodzi. I nie patrzmy bo też będziemy płakać, tylko z innego powodu.
aselto
Smyku nie wiesz ile ferguson zaplacil sedziom, by dali karniaka i wywalili z finalu fletchera?
Fernando Torres
Posiada ktoś z wczorajszego meczu radość Fergusona gdy ten cieszył się gdy jego zespól strzelił 3 bramkę.Nieźle się przy tym uśmiałem.
LFC_FUN
CYTAT(aselto @ 06-05-2009 - 15:29) *
Smyku nie wiesz ile ferguson zaplacil sedziom, by dali karniaka i wywalili z finalu fletchera?

laugh.gif laugh.gif laugh.gif

A nie wiesz może kto ukradł Fletcherowi mózg, żeby 15 minut przed końcem przy pewnym awansie swojego zespołu robił wślizg od tyłu w nogi gościa wychodzącego na czystą pozycję?
aselto
jak sie jest pewnym umiejetnosci to sie robi wslizgi. Fletcher sie nie pomylil.
gerrard75
CYTAT(aselto @ 06-05-2009 - 17:42) *
jak sie jest pewnym umiejetnosci to sie robi wslizgi. Fletcher sie nie pomylil.

co ty piepszysz?Cesc mialby juz tylko van der Saara przed soba,faul ewidentny a kartka mogla byc tylko czerwona!
aselto
przeciez on trafil w pilke.
Dudi
CYTAT(aselto @ 06-05-2009 - 16:59) *
huh.gif ze co prosze? nawet nie musnął piłki. karny ewidentny. i czerwien również. w pierwszym momencie myslalem ze sie sedzia jebnął ale w powtórkach było ewidentnie widać ze Fletcher sie pomylił. Jak dla mnie to trzeba być idiotą żeby w ostatnich 15 minutach robić taki wślizg i to przy wyniku 3:0. no ale coż to tylko człowiek.

edit: a jednak musnął
Fernando Torres

Nie powiedział bym że ją trafił,musnął ją korkiem.
LFC_FUN

Myślałem, że rozmawiamy poważnie.
aselto
http://redlog.pl/2009/05/05/wszystkie-drog...chester-united/

zjechac na dol i kliknac w 3-1
LFC_FUN
CYTAT(aselto @ 06-05-2009 - 17:15) *

Tyle z tego, że zobaczyłem to co już widziałem. I?
aselto
i w 5 sekundzie trafia pilke.
LFC_FUN
Nie trafia tylko odbija mu się od pięty, ale wciąż jest przed Fabregasem. Potem powala go na ziemię. Czerwo i idiotyczne zachowanie Fletchera.
aselto
co za bzdura. wybija pilke na bok, czyste wejscie, faulu nie ma.
Fernando Torres
CYTAT(aselto @ 06-05-2009 - 17:31) *

Gdzie ty masz oczy??Był faul karny się należał.
wojo
Dziwny faul ale Fletcher zasłużył na czerwoną kartkę. W koncowym etapie wziął gunnersa w kleszcze i do tego perspektywicznie od tyłu a za to bankowo należy się czerwona kartka. Nawet jak musnął piłkę to co faul i już.

A co do całego meczu to bardzo żal mi Arsena bo naprawdę gościa szanuję. Jedyny menedżer z autorytetem i kulturą. Wie kiedy co powiedzieć nie prowokuje nie lekceważy po prostu szkoda że tak szybko ManU nie dało im szans na strzelenie bramki.

I wychodzi na to że manU początkowo w cieniu walki L'poolu i Chelsea w lidze Barcelony i Liverpoolu o miano najlepiej grających najładniejszą piłkę w LM wynurza się i pokazuje że ciężko to przyznać ale jest najlepszym klubem bo ciągle trzyma się na najwyższym poziomie szacunek dla Fergusona ale w wieku 70 lat gratuluje zdrowia ale powinien odpuscić sobie podskakiwanie i wymachiwanie rękoma we wszystkie strony ale mimo to jest to lepszy Ferguson niz żujący gumę.
Alien4321
CYTAT(aselto @ 06-05-2009 - 19:31) *

Powiem ci jedno laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif
i nie żebym się smiał bo nie lubie MU ale to co mówisz to jest groźnie śmieszne, lub oglądasz na jakimś monitorze z comodore i nie za bardzo widac wink.gif
LFC_FUN

Prowokacja rodem z onetu. Więcej o tym faulu nie dyskutuje, bo nie ma o czym.
oO(v)414(v)Oo

Ty jednak jestes zajebisty .
skipim
Tutaj też nie było faulu, bo przecież wybił lekko piłkę łydką...

http://www.youtube.com/watch?v=bTFQYwlHhgg

Aselto, miałem Cie za poważną osobę, ale teraz zwątpiłem mocno.

P.S. Założę się, że jeszcze wiele było takich sytuacji, ale w takich przypadkach taki kontakt z piłką nie może być uznany za czyste zagranie. Bez jaj.
Alien4321
Nie karmić trola smile.gif
aselto
skipim ten faul croucha to calkiem inna sytuacja. Tam crouch po prostu wszedl by kopnac gracza chelsea.

Przy kazdym wslizgu jest kontakt z zawodnikiem i zawsze jest tak ze zawodnik zostanie powalony. Kwestia tylko tego czy ktos trafil w pilke najpierw czy nie. Fletcher atakowal pilke i ja wybil. To ze za chwile powalil fabregasa to jest naturalne nastepstwo wslizgu. Zobaczcie wslizg gerrarda w ktoryms z tematow co dzis ktos zapodal. To samo. Zajebiscie czyste wejscie w pilke i rooney wywalony do gory, bo zawsze przy wslizgu masz kontakt z przeciwnikiem.

I teraz pytanie do was. Jezeli ostatnio karnego carricka uznaliscie za blad sedziego (co faktycznie bylo bledem, bo w pubie nie widzialem jak bramkarz dotyka pilki) bo bramkarz najpierw trafia pilke a dopiero potem powala carricka na ziemie, to jakim prawem terazmowicie o ewidentym karnym i czerwonej kartce?

Zgadzam sie tylko z jednym, ze jak sedzia dyktuje takiego karnego, to czerwona kartke pokazac po prostu musi. Tylko ze tam nie bylo faulu (i nie wazne ze po wybiciu pilki fabregas zostaje zachaczony), bo najpierw byla pilka.
balonik88
Z oficjalnych przepisów gry w piłke nożną

14. Każdy atak (na przeciwnika lub na piłkę), wykonany lekkomyślnie, nierozważnie lub przy użyciu nieproporcjonalnej siły, który w efekcie trafia w przeciwnika, nawet jeżeli wcześniej została zagrana piłka, stanowi naruszenie przepisów gry.

22. Atak wślizgiem jest dozwolonym sposobem walki o piłkę, o ile wślizgująca noga (but) zawodnika atakującego w momencie ataku na piłkę dotyka ziemi i trafia bezpośrednio w piłkę.

23. Atakujący zawodnik, którego wślizgująca noga trafia bezpośrednio w piłkę, zaś druga noga trafia w przeciwnika lub gdy wślizgująca noga zamiast w piłkę trafia w przeciwnika popełnia przewinienie karane rzutem wolnym bezpośrednim, który wykona zawodnik drużyny przeciwnej z miejsca przewinienia.

Jeżeli w ogóle można tu mówić o wślizgu Fletchera. Bo dla mnie było to przede wszystkim niebezpieczne zagranie, które nawet w sytuacji braku kontaktu z przeciwnikiem jest karane żółtą kartką.
Majkel
k**wa no prosze o troche obiektimizmu... Karnego nie bylo a napewno a czerwonej tym bardziej... Fletcher nie wszedl jak wielu mowi od tylu tylko byl na rowno z Fabregasem i musial sie wyciagnac... Pilke czysto musnal dlatego zmienila kierunek. Jak za takie cos sa karne i czerwone to pan Carragher juz dawno by byl ukarany po tak duzo razy widzialem jak robi.
balonik88
jeśli zawodnik atakuje wyprostowaną nogą w okolicy pasa przeciwnika to nawet gdy go nie dotyka przy tym jest przerwanie gry.
balonik88
I jeszcze graść przepisów na potwierdzenie.

43. Gra niebezpieczna to taki sposób walki zawodnika o piłkę, kiedy jego uwaga skierowana jest na piłkę i w celu jej zagrania, ale sposób gry zagraża bezpieczeństwu przeciwnika lub zagrywającego. Charakterystyczną cechą gry niebezpiecznej jest brak kontaktu ciał przeciwników. Za grę niebezpieczną sędzia dyktuje rzut wolny pośredni.

44. Zawodnik w sposób niebezpieczny atakuje piłkę przy znajdującym się w zasięgu gry przeciwniku, który ma realną możliwość zagrania (i chce zagrać) piłką:

- podnosi nogę ponad biodro przeciwnika,

- pochyla głowę poniżej biodra przeciwnika,

- wystawia nogę lub-kolano w kierunku przeciwnika, uniemożliwiając mu w ten sposób dostęp do piłki,

- wykonuje nożyce powyżej biodra przeciwnika,

EDIT:

I jeszcze słówko ode mnie. Jasne że podobnych wejść podczas meczu pare sie znajdzie, kilka jest nawet nie odgwizdywanych i jeszcze mniej przypadków w których sędzia pokazuje czerwo za takie coś. Tyle że zgodnie z przepisami sędzia ma prawo pokazać czerwoną kartkę i nikt nie powinien traktować tego jako błędu. To niebezpieczna gra która skutkowała upadkiem przeciwnika.

Podobnie jest z karnymi odgwizdywanymi po przepychankach w polu karnym. 9 na 10 pójdzie płazem a 10 sędzia odgwiżdze i tez cięzko powiedziec aby był to błąd sędziego jesli faktycznie ktos został pociągniety za koszulke lub delikatnie odepchnięty (a przy każdym rogu cos takiego sie dzieje)

Alien4321
http://www.youtube.com/watch?v=G4r7wqgdSnU

był faul czy nie bo najpierw trafił w piłke a potem w nogi

aselto nie pij więcej
aselto
i jak widzisz nie bylo faulu... tak zadecydowal sedzia. I moim zdaniem nie bylo. Oczywiscie wejscie fatalne, ale alves myslal o pilce i w nia trafil. Pech przeciwnika, ze noga poszla mu na jego noge... Sporo jest takich sytuacji w ktorych cierpia zawodnicy albo ci co wykonaja wslizg albo ci na ktorcyh wslzg jest robiony, bo przy kazdym wslizgu masz kontakt z zawodnikiem. Ale to nie znaczy ze jak przewrocisz przeciwnika to bedzie faul.

balonik, z tego co przytoczyles to tak naprawde tylko ostatni punkt pasuje, ale zeby za takie cos wywalac goscia z finalu to jest po prostu przesada...

Ale tak jak mowie, jezeli sedzia dyktuje karnego tak, to musi pokazac czerwo. Tylko ja sie nie zgadzam z faulem.
balonik88
No włąsnie nie do końca tylko ostatni. Bo sam na poprzedniej stronie pisałeś że Fletcher wykonywał wślizg. Więc jeśli to był wślizg to był wybitnie nie zgodny z przepisami. Sam tez jako argumentu że nie było faulu pisałeś że Fletcher najpierw dotknął piłke. A przepisy wyrażnie mówią że w przypadku niebezpiecznego zagrania to, to czy dotknął przed, po czy w ogóle jej nie dotknął nie ma żadnego znaczenia. Dodaj do tego wysoko podniesioną nogę (wysokość klatki piersiowej Van Persiego) to masz złamanie kilku przepisów jednocześnie.

Mówie gdyby nie podyktował karnego, byłby to jego błąd ale nikt nie robił by przesadnej afery bo takie sytuacje sie zdarzają i czasem nawet są nieodgwizdywane. Ale sędzie go odgwizdał i nie popełnił przy tym żadnego błędu. A czerwo było konsekwencją jak sam pisałeś.

I na koniec, dla sędziego był to kolejny mecz, nieważne czy finał mistrzostw świata czy 4 liga okręgowa sędzia ma pilnować by przepisy były przestrzegane i karać za ich łamanie co ten arbiter robił bardzo dobrze. Koniec kropka.
Robinho1993
Aselto, nie wiem, po co ty się wdajesz tu z kimkolwiek dyskusje. Przecież to oczywiste, że faulu nie było, świetny wślizg Fletchera - bez powtórki to było widać (bardzo podobna sytuacja do Carrick vs Gomes). Koniec, kropka, po rozmowie.

Pozdrawiam.
LFC_FUN
STAŁOOOO SIĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘ!!!!!!!!!!!

za to kocham ten sport. smile.gif

edit: Ballack prawie pobił sędziego blink.gif współczuję Chelsea, bo zasłużyli dziś na zwycięstwo, ale mimo wszystko cieszę się, że Barca zagra w finale. większe prawdopodobieństwo, że MU nie obroni tytułu.

beznadziejnie grająca Barca (a właściwie idealnie zdetronizowana przez Chelsea) grała do końca i udało się.

widok Cecha, który idzie pod pole karne Barcy (i to nie był rzut rożny)- bezcenne. wink.gif
Majkel
Alez sedzie spierdolil. Nienawidze Chelsea jak h*j ale tak odpasc to nie fair.
balonik88
CYTAT(Robinho1993 @ 06-05-2009 - 21:45) *
Aselto, nie wiem, po co ty się wdajesz tu z kimkolwiek dyskusje. Przecież to oczywiste, że faulu nie było, świetny wślizg Fletchera - bez powtórki to było widać (bardzo podobna sytuacja do Carrick vs Gomes). Koniec, kropka, po rozmowie.

Pozdrawiam.

czyli co sedzia popełnił błąd? jeśli tak, to radze zapoznać się z przepisami gry w piłke nożną, a w szczególności z punktem gra wślizg.

pozdrawiam

I niestety wygrała barca która w finale zostanie zmieciona przez manchester. chelsea z taktykiem na ławce miałaby szanse, barca z jej wielką improwizacją zostanie taktycznie przez fergusona zmiażdżona podobnie zresztą jak dziś. niestety
LFC_FUN
CYTAT(balonik88 @ 06-05-2009 - 20:45) *
CYTAT(Robinho1993 @ 06-05-2009 - 21:45) *

Pozdrawiam.

czyli co sedzia popełnił błąd? jeśli tak, to radze zapoznać się z przepisami gry w piłke nożną, a w szczególności z punktem gra wślizg.

pozdrawiam

I niestety wygrała barca która w finale zostanie zmieciona przez manchester. chelsea z taktykiem na ławce miałaby szanse, barca z jej wielką improwizacją zostanie taktycznie przez fergusona zmiażdżona podobnie zresztą jak dziś. niestety

Przecież post Robinho to ironia. smile.gif

A w finale zobaczymy dwie najlepsze drużyny z dwóch najlepszych lig świata, ja wcale nie uważam, że Barca stoi na straconej pozycji. wink.gif
skuter69
CYTAT(mikalerin @ 06-05-2009 - 21:43) *
Alez sedzie spierdolil. Nienawidze Chelsea jak h*j ale tak odpasc to nie fair.

Co spierdolił ? mieli setki ? mieli . grali w dziesiątkę przeciw dziewiątce? grali. Fakt że im nie uznał zasłużonej ręki Piqeta - Oki. Ale nie ma co pierniczyć że sędzia spierdolił . Straciłem przez Czelsiaków flaszke gorzały, ale trudno, może rysuje się szansa na to że jebane maniu dostanie po dupie. I oby, czego szczerze Barsie życzę, pamiętając o tym że gdy wygrywa maniu cieszą sie kibice maniu a kiedy maniu przegrywa cieszy się cały świat.
balonik88
CYTAT(LFC_FUN @ 06-05-2009 - 22:48) *
Przecież post Robinho to ironia. smile.gif

jeśli to prawda to sorka... za bardzo sie wkręciłem w bronieniu tej decyzji smile.gif
skipim
CYTAT

Niestety, Balonik, jestem takiego samego zdania i mocno ubolewam nad tym faktem...

Zresztą na temat faulu FLetchera też mamy podobne zdanie, no ale ja już nie dyskutuje na ten temat...
TorresNysa
Jeden z najbardziej niesprawiedliwych wyników jaki kiedykolwiek widziałem biggrin.gif Chelsea - Barcelona 1:1 xD
RAWI
Nikomu nie kibicowałem w tym meczu, ale trochę szkoda mi Chelsea.

Skoro piłkarze Barcy narzekali na sędziego po meczu u siebie, to ciekawe czy któryś powie coś o arbitrze dzisiaj?
Norweg przepchnął Barce do finału, nawet ze 4 karne można było dla Chelsea gwizdnąć, aczkolwiek tylko 2 sam bym gwizdnął [ręka Pique i faul na Maloudzie].
Co prawda Abidal moim zdaniem nie powinien wylecieć (tu błąd na korzyść Chelsea), bo nawet nie dotknął Anelki (tak mi się zdawało przynajmniej, że potknął się o własne nogi), ale Toure chwile wcześniej za trzymanie wychodzącego sam na sam Drogbę już tak.

W finale będą grały dwie najlepsze drużyny w przeciągu całego sezonu, ale jedna na ten finał za występ w półfinale nie zasłużyła...
Fernando Torres
Tak jak RAWI nikomu nie kibicowałem i szkoda mi Chelsea.Powinni awansować do finału ale taka jest piłka,nieprzewidywalna.Brawa dla sędziego!!I mimo wszystko gratulację dla Barcy,wątpię żeby wygrała finał ale z takim szczęściem nigdy nic nie wiadomo.
lewik
http://www.youtube.com/watch?v=FOglQeddUKM

hahahahahha
lar311
CYTAT(lewik @ 06-05-2009 - 22:16) *

VooDoo People!

Ballacka tez ponioslo w 95 minucie....

Mam nadzieje ze to szczescie bedzie Barcy sprzyjalo takze w Rzymie....
gerrard75
Chelsea sama sobie winna,mieli szanse podwyzszyc na 2-0 i wtedy byloby po meczu.A Barca oddala 1 celny strzal na bramke,ten Iniesty!!!!!Zdecydowanie wole ogladac angielska pilke a nie tysiace podan(jak Barca) i zero zagrozenia pod bramka przeciwnika.Dzis tak jak ktos napisal sedzia ich przepchnal do finalu ale tam juz nie bedzie wesolo.
Jezeli wroci Henry i obrona sie pozbiera to maja szanse zdobyc ten puchar,jesli nie to MU sie przejedzie po nich jak wczoraj po Arsenalu!!!!
Soprano
CFC- loosers 4 life

przegrali wygrany mecz w Moskwie, przegrali wygrany mecz dzisiaj

szkoda bo chocby za ten mecz nalezal im sie awans, nie grali porywajaco w ataku, ale po strzeleniu gola nie musieli. Od meczu z Realem trabi sie na calym swiecie o najlepszej druzynie jaka jest barca i o wielkiej trojce MEssi Iniesta- Xavi- dzis cfc po prostu ich zjadła. Kapitalnie w defensyfie, Barca nie istniała, przez 92 min nie oddali celnego strzału... no ale jak sie jest frajerem to tak to sie konczy

co innego ze sedzia zabrał im dwie jedenastki
Perkoz
CYTAT(balonik88 @ 06-05-2009 - 20:45) *

Tak zmiażdżona jak rok temu...?

0-0 1-0 dla przypomnienia...

Współczuję jednak Chelsea...
Luka NN
gdyby nie antyfutbol Chelsea.....Barca miałaby zapewane drugie Santiago w przeciagu tygodnia....

wtyd, ze taki zenujacy antyfutbol gra jedna z 4 najlepszych druzyn w Europie w tym roku....

gra na czas u siebie od 13 minuty, Anelka obroncą....no coz...

i bardzo dobrze, ze Barca gra w finale....

mam nadzieje, ze MU nie przestraszy sie Barcy jak Chelsea i nie bedzie murowac bramki....
SwietlistyMrok
Drogba to mega skurwiony nurek-przecież on się sam o siebie przewracał w polu karnym chyba ze 4 razy ,a juz szczytem wszystkiego było to jak przyja piłke na klatkę bez kontaktu z rywalem i padł jak razony piorunem machając łapami "po boczkowemu" wink.gif(A gdy wychodził sam na sam to Toure wybił mu piłkę spod nóg) więc jakie karne?.Jedyny błąd na korzyść Chelsea to nastrzelona w polu karnym reka Pique, z drugiej strony zaś zastanawiam się czy był jakikolwiek faul(kontakt nawet) Abidala bo powtórki dali jakieś takie z daleka gdzie było widać jak Anelka sie potyka a biegnący za nim Abidal dostaje czerwoną kartkę.Ogólnie Barcelona zasłuzyła na awans bo strzelił bramke na wyjezdzie nie tracąc u siebie a każdy zasady zna,więc nie piszcie ze sedzia Barcelonę przepchną(zresztą jeżeli już to w mniejszym stopniu niż Liverpool "po golu którego nie było" wink.gif
lewik
Ja sie ciesze, ze Chelsea odpadla w takich a nie innych okolicznosciach. Widok Drogby protestujacego po ostatnim gwizdku byl zalosny. Jakos nie protestowal jak Abidal dostawal czerwien, jak Barca nie dostala karnego na Camp Nou itp itd. Poza tym smieszne jest jak wielki chlop przewraca sie w polu karnym jak mala dziewczynka po kazdym kontakcie z przeciwnikiem. Nie wspomne juz o sytuacji jak w ktoryms meczu z nami lezac za linia boczna boiska wturlal sie na plac gry, tylko po to zeby sedzia przerwal gre. Bydlak.

Chelsea powinna ten dwumecz zakonczyc wczesniej - nie potrafili, wiec zostali za to ukarani. Barca znowu bedzie miala problemy z zestawieniem obrony na final, ale powinien wrocic Henry i ofensywny trojkat bedzie w komplecie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.