Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Mistrzostwa Świata 2010!!!
LFC FAN SITE > Rozgrywki > Drużyny narodowe
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17
SwietlistyMrok
Rozlosowano grupy przyszłorocznego Mundialu...,będzie się działo! tongue.gif

Grupa A: RPA, Meksyk, Urugwaj, Francja

Grupa B: Argentyna, Nigeria, Korea Południowa, Grecja

Grupa C: Anglia, USA, Algieria, Słowenia

Grupa D: Niemcy, Australia, Serbia, Ghana

Grupa E: Holandia, Dania, Japonia, Kamerun

Grupa F: Włochy, Paragwaj, Nowa Zelandia, Słowacja

Grupa G: Brazylia, Korea Północna, Wybrzeże Kości Słoniowej, Portugalia

Grupa H: Hiszpania, Szwajcaria, Honduras, Chile
polik
no zapowiadaja sie fajne mecze
arko73
Holendrzy mają ciekawą grupe,Anglicy nie powinni mieć większych problemów smile.gif
VES_111
Nie ma ewidentnej grupy śmierci, jednak moim zdaniem najtrudniejsze grupy to będą E i G, a najsłabsza to chyba F, Włochom znowu się poszczęściło
arko73
CYTAT(VES_111 @ 04-12-2009 - 21:29) *
Nie ma ewidentnej grupy śmierci, jednak moim zdaniem najtrudniejsze grupy to będą E i G, a najsłabsza to chyba F, Włochom znowu się poszczęściło

Dokładnie,pieprzeni makaroniarze znów się ślizną mad.gif oby nie.
polik
Jako że nie ma Polski , to w najbliższej imprezie będe za Kamerunem , Hiszpanią i Anglia smile.gif a jak to u was wygląda ?
dzemek
Kamerun, zawsze miałem do nich sentyment.
Grupy na papierze wyglądają na bardzo wyrównane. Jak dla mnie nie ma słabych ani mocnych grup. Chociaż w E wygląda to naprawdę nieźle. 3 zespoły w grupie A + gospodarz. Grupa B też, Argentyna nie gra cudownej piłki i może miec problemy z tymi zespołami. Grecja to zawsze Grecja no ale jakoś dokulali się do tej fazy grupowej. Ciekaw jestem postawy Koreańczyków z Północy, jak to u nich wygląda finansowo i co się stanie potem jeśli o zgrozo nie strzelą ani jednej bramki.
arko73
CYTAT(polik @ 04-12-2009 - 21:49) *
Jako że nie ma Polski , to w najbliższej imprezie będe za Kamerunem , Hiszpanią i Anglia smile.gif a jak to u was wygląda ?

U mnie to wygląda tak,że od kiedy sięgnę pamięcią jeżeli chodzi o reprezentacje zawsze kibicowałem Anglii i zapewne tak już zostanie,nigdy tego juz nie zmienie smile.gif
lewik
http://www.youtube.com/watch?v=l4HqMgtePg4

Vamos!

A Anglia mam nadzieje nie wyjdzie z grupy
yoda
anglia-usa... smile.gif
to będzie mecz... ponoć tylko 2 nacje nie potrafią grać w piłke....eskimosi i ................jankesi.. smile.gif
arko73
CYTAT(lewik @ 04-12-2009 - 22:24) *
http://www.youtube.com/watch?v=l4HqMgtePg4

Vamos!

A Anglia mam nadzieje nie wyjdzie z grupy

Ja to samo myślałem o Argentynie,że przepadnie z kretesem będę się o to modlił. Adios Amigos!!! smile.gif
konrad14
Ja myślę że w końcu w tych mistrzostwach wreszcie Holandia pokaże.
SwietlistyMrok
Yoda-czyli powtóreczka z 1950 tongue.gif wink.gif

Cóż ,liczę na piękną emocjonującą imprezę i wszystkim w sumie zyczę dobrze,ale tak jak Lewik zarzucił-chwała Argentynie!!! wbrew wszelkim problemom(czyt. mni. Diego w roli selekcjonera).Także Italię konkretnie grającą chciałoby sie zobaczyć(o obronie tytułu nawet nie marzę),ale dzięki ci Boże za powrót Marcello...
Podziwiam Brazylijską maszynkę tytana pracy Dungi i kontynuację Hiszpańskiej poezji pod dowództwem Del Bosque(Hiszpanie nie mogli wybrać lepszej osoby na nastepcę Aragonesa) i naprawdę byłbym rad widząc taki finał(tzn Hiszp-Braz).
Anglicy pod kims takim jak Capello mogą wreszcie być poważnym kandydatem do walki o medale(ale oby nie wygrali bo napinki nie zniosę heh)
VES_111
Ja zawsze kibicowałem Anglii, Hiszpanii i Argentynie, chociaż byleby szwaby nie wygrały to każdy inny wynik nie będzie zły.
Cythrawl
Moim zdaniem ostro może zamieszać Meksyk. Z grupy nie wyjdzie Portugalia lub Brazylia. Ze względu na pewnego zapłakanego osobnika mój wybór jest prosty;)

Generalnie jestem przeciwko faworytom. Będzie dobrze jeżeli któraś z niżej notowanych drużyn zajdzie daleko.

Tak, tym razem będę kibicował Meksykowi...
No i zgadzam się z VESem. Aby nie niemcy.
karas
QUOTE (Cythrawl @ 11-12-2009 - 11:05) *
Moim zdaniem ostro może zamieszać Meksyk. Z grupy nie wyjdzie Portugalia lub Brazylia.

Dlaczego źle życzysz Brazylijczykom? Oby ich ostatni mecz z Wybrzeżem Kości Słoniowej (Didier!) był o wyjście z grupy, bo liczę, że mi się zwróci za bilety 9szkoda, że to nie mecz własnie z Portugalią)...

Poza tym mam nadzieję, że grupę E wygrają Holendrzy - ci dają kupe kasiutki za tickety, a drugie miejsce w grupie F zajmą Włosi (takie marzenie, choć to tylko futbol), a wtedy może być grubo i inwestycje z marca się zwróca po 15 miesiącach...smile.gif:

P.S. Ma ktoś konto na e-bayu?
yoda
ZIOMUŚ...SZKODA ŻE NIE TRAFIŁEŚ Z GRUPĄ NA ANGOLI... BO ZA TO CO MASZ TO NA NOWĄ A6 BY CI STARCZYŁO..smile.gif
...sorry za capsa... nie chce mi sie juz edytowac
tongue.gif
polik
Z grup zdecydowanie najfajniejsza ta z Meksykiem , Portugalią , i Brazylią. Mym skromnym zdaniem Brazylia i Meksyk wyjdą z owej grupy.
SwietlistyMrok
Problem w tym,że Meksyk jest w grupie z Urugwajem,Francją oraz RPA dry.gif
polik
Heh , ale pomyliłem. biggrin.gif wybaczcie
szuti
Skład reprezentacji Brazylii na mistrzostwa świata:
bramkarze: Julio Cesar (Inter Mediolan), Doni (AS Roma), Gomes (Tottenham)
obrońcy: Luisao (Benfica Lizona), Lucio (Inter Mediolan), Juan (AS Roma), Thiago Silva (AC Milan), Maicon (Inter Mediolan), Daniel Alves (FC Barcelona), Michel Bastos (Olympique Lyon), Gilberto (Cruzeiro)
pomocnicy: Gilberto Silva (Panathinaikos Ateny), Josue (Wolfsburg), Elano (Galatasaray Stambuł), Kaka (Real Madryt), Ramires (Benfica Lizbona), Felipe Melo (Juventus Turyn), Julio Baptista (AS Roma), Kleberson (Flamengo)
napastnicy: Luis Fabiano (FC Sevilla), Nilmar (Villarreal), Grafite (Wolfsburg), Robinho (Santos).

A gdzie LUCAS??? To sie benitez musial zdziwic jak zobaczyl ta liste... zeby takiego wirtuoza pominac....
Oti
Nie powala ten skład na kolana.Owszem obrona prezentuje sie wyśmienicie,lecz pozostałe formacje przedstawiaja sie jakos blado.Kiedyś jak patrzyło się na nazwiska Canarinhos grające w pomocy,bądz w ataku to aż włos się jeżył na głowie.Tym razem jakoś cieniutko.Nie wiem z jakiego powodu nie ma tutaj Pato,ale to już problem Dungi.
Rubin
CYTAT(szuti @ 11-05-2010 - 21:28) *
A gdzie LUCAS??? To sie benitez musial zdziwic jak zobaczyl ta liste... zeby takiego wirtuoza pominac....

No wybacz ale nie uważasz, że trochę wstyd by było pominąć takiego doświadczonego wirtuoza jak Ronaldinho a zamiast tego wziąć na przykład takiego 'trochę' ograniczonego 'wirtuoza' jak nasz Lucas? wink.gif

A tak na poważnie, może go nie wzięli bo więcej tak wszechstronnie uzdolnionych zawodników w składzie na Mistrzostwach Świata nie potrzebują, albo uważają, że jak na Brazylijczyka Lucas prezentuje anty-brazylijski futbol? Albo też sztab szkoleniowy jest zdania, że w reprezentacji Brazylii Lucas nie będzie tak pożyteczny jak jest w Liverpoolu? Jest jeszcze inna opcja, moim zdaniem najbardziej prawdopodobna - być może trener Canarinhos zauważył, że potencjał drzemiący w tym zawodniku jest jeszcze nie wydobyty na powierzchnię i postanowił dać mu więcej czasu.

Szkoda. Wątpię, żeby Benitez z niego taki potencjał kiedykolwiek wydobył. Jeśli już to przy nim Lucas większe szanse ma na stanie się solidnym defensywnym pomocnikiem i tylko defensywnym pomocnikiem. Chyba, że zdarzy się cud, ale kto na to liczy?
VES_111
Niestety, samą obroną mundialu nie wygrają. A atak wygląda slabiutko... dawno Brazylia nie była tak słaba, ale z tym trenerem daleko nie zajdą
Przepiórek
12 naszych (jeszcze naszych) ma szansę wyjazdu na Mistrzostwa Świata.

Anglia: Steven Gerrard, Glen Johnson and Jamie Carragher
Argentyna: Javier Mascherano and Maxi Rodriguez
Holandia: Ryan Babel and Dirk Kuyt
Hiszpania: Fernando Torres and Pepe Reina
Grecja: Sotiros Kyrgiakos
Dania: Daniel Agger
Słowacja: Martin Skrtel

Turniej potrwa do 11 lipca i pewnie niektórzy z naszych mają szansę dotrwać tam do samego końca. Potem urlopy i nadrabianie zaległości z sezonu przygotowawczego. Eliminacje do LE będą dla większości podstawowych zawodników formą sparingu, więc chyba nawet dobrze się stało, że Lucas nie pojedzie do Afryki.
adax
Zawsze za Hiszpanią!A drugi faworyt mój to Argentyna.A przeważnie w finale są Niemcy.
SwietlistyMrok
Do wczoraj wszyscy selekcjonerzy musieli podać wstępne(max. 30 osobowe) kadry z których do 1 czerwca muszą wybrać ostateczne 23 osobistości wink.gif.Dunga tak jak wyżej zostało przedstawione już teraz podał gotową 23,podobnie uczyniło jeszcze kilku innych selekcjonerów mni. Queiroz podając jednak 24 zawodników(ze względu na dopiero co powracającego po ciężkiej kontuzji Pepe który nie rozegrał jeszcze żadnego spotkania od tego czasu) także 1 zawodnik jeszcze im wypadnie,ale generalnie kadra Portugalii wygląda tak:

Eduardo (Braga), Daniel Fernandes (Iraklis), Beto (FC Porto).

Miguel (Valencia), Paulo Ferreira (Chelsea), Ricardo Carvalho (Chelsea), Bruno Alves (FC Porto), Rolando (FC Porto), Ricardo Costa (Lille), Duda (Malaga), Fabio Coentrao (Benfica Lizbona).

Pedro Mendes (Sporting Lizbona), Pepe (Real Madryt), Ze Castro (Deportivo Coruna), Tiago (Atletico Madryt), Deco (Chelsea), Raul Meireles (FC Porto), Miguel Veloso (Sporting Lizbona).

Simao Sabrosa (Atletico Madryt), Danny (Zenit St Petersburg), Liedson (Sporting Lizbona), Hugo Almeida (Werder Brema), Cristiano Ronaldo (Real Madryt), Nani (Manchester United).
karas
A mi się udało sprzedać bilety! Jupi!

Niestety w związku z zaostrzonym rygorem (do odbioru na miejscu - przesłali mi tylko voucher, na podstawie którego + dowód osobisty + karta kredytowa będą wydawać bilety) nic na nich nie zarobiłem. Grunt jednak, że monetę odzyskałem.

Na Euro 2012 już tak łatwo im ze mną nie pójdzie...wink.gif.
khan
CYTAT(szuti @ 11-05-2010 - 22:28) *
A gdzie LUCAS???

A gdze Pato, Ronaldinho, Adriano?? Dunga spieprzył jak to tylko możliwe.
vahala
mam dwóch swoich faworytów - Hiszpanie i Anglie, a co do Brazylii to rzeczywiście Dunga dal ciąła na całej linii - nie wierze w mistrzostwo Canarinhos - nie ma takiej opcji, W głowie się nie miesci że panienka Kaka ma stałe miejsce a grajacy w Milanie R80 w odstawke... :/
VES_111
nie zapominajmy jeszcze o Holandii, która ma skład, że aż się włosy jeżą happy.gif Śmiem twierdzić, że mają najlepszą pomoc na świecie, może tylko na równi z Hiszpanią
SwietlistyMrok
Zamiast krytykować Dungę przed czasem to lepiej spójrzcie na kadrę jaką zabrał on na Puchar Konfederacji (wygrany zresztą) i porównajcie z tą na MŚ.Od razu powiem iż jest baaaardzo podobna(różnica 3-4 rezerwowych piłkarzy) i dla nikogo kto choć trochę ogarnia temat nie jest to zaskoczenie żadne(na pewno nieobecność Ronaldinho była oczywistością ponieważ Dunga nie lubi balangowiczów,a do tego jest to zawodnik który w czasach obecnych rzadko pokaże coś wiekszego,a jak tego nie ma to często nie gra nic i przedewszystkim mógłby się fochować kiedy niegrałby w 1 składzie...,ale na liście rezerwowej jest wink.gif ).W 2006 wszyscy super gwiazdorzy byli obecni,a turniej do dupy w wykonaniu Canarinhos także na nazwiska nie ma co patrzeć zbytnio.Jak dla mnie to Brazylia zdecydowanie jest jednym z głównych faworytów nie tylko z racji dokonań i listy sukcesów,ale także ze względu na fakt iż póki co to koncepcja,styl preferowany przez ich trenera vel. selekcjonera w pełni się sprawdza.
Oti
Puchar konfederacji to nie mundial.
SwietlistyMrok
Chodziło mi o fakt zbudowania sobie drużyny przez Dungę (w eliminacjach także ci wszyscy piłkarze byli najważniejsi) i trzymania się własnej filozofii,zasad do których dopasowywał zawodników. Do tego selekcjoner Brazylii jakiś czas przed ogłoszeniem kadry publicznie powiedział iż żadnych niespodzianek nie będzie.
khan
Tak, ale motywacja innych drużyn na Mundialu będzie nieporównywalnie większa niż na PK. Taki team jaki on sobie złożył może być dobry na mecze towarzyskie bądź eliminacje. Na Mundialu trafią na Niemców, Holandię, Hiszpanię bądź Argentynę i mogą być problemy. Już w fazie grupowej mogą pojawić się schody, w końcu WKS i Portugalia.....

A ja jestem za Anglią. Rooney jest w świetnej formie, i głównie dzięki niemu Anglia może zajść naprawdę daleko.
marcin1991
Wie ktoś może na jakiej stacji będą transmitowane mecze Mundialu? TVP czy Polsat?
Przepiórek
Google na pewno wiedzą smile.gif
sebix129
CYTAT
Wie ktoś może na jakiej stacji będą transmitowane mecze Mundialu? TVP czy Polsat?

na tvp beda wszystkie mecze
F9TRed9
Moim zdaniem najsilniejsza jest grupa G ale w tych czasach piłka jest tak rozwiniętym sportem że ciężko mówić żę ktoś jest słaby a ktoś dobry teraz jest wysoki poziom .
F9TRed9
Hiszpania , Anglia i może WKS smile.gif Drogba może zaszaleć biggrin.gif
LFC_FUN
CYTAT(F9TRed9 @ 18-05-2010 - 19:58) *
Hiszpania , Anglia i może WKS smile.gif Drogba może zaszaleć biggrin.gif

terz tak sondze! unsure.gif unsure.gif unsure.gif mad.gif blink.gif wink.gif sad.gif tongue.gif
Przepiórek
Patrzę na Anglię z Meksykiem i już się boję, że sędziowskie gwiazdy spieprzą część meczów na MŚ. Crouch bramkę na 2:0 strzelił z metrowego spalonego.
lewik
po 45min Maxi x2 z Kanada. Kapitalna bramka na 3-0 di Marii.
Najwieksza przeszkoda dla Argentyny na MS bedzie Maradona
SwietlistyMrok
Kadra Argentyny na MŚ pisana reką boskiego Diegusia wink.gif :

Sergio Romero (AZ Alkmaar), Mariano Andujar (Catania), Diego Pozo (Colon)

Nicolas Otamendi (Velez Sarsfield), Martin Demichelis (Bayern Monachium), Walter Samuel (Inter Mediolan), Gabriel Heinze (Olympique Marsylia), Nicolas Burdisso (AS Roma), Clemente Rodriguez (Estudiantes), Ariel Garce (Colon)

Jonas Gutierrez (Newcastle United), Maximiliano Rodriguez (FC Liverpool), Javier Mascherano (FC Liverpool), Juan Sebastian Veron (Estudiantes), Angel Di Maria (Benfica Lizbona), Javier Pastore (Palermo), Mario Bolatti (Fiorentina)

Lionel Messi (FC Barcelona), Gonzalo Higuain (Real Madryt), Martin Palermo (Boca Juniors), Sergio Aguero (Atletico Madryt), Diego Milito (Inter Mediolan), Carlos Tevez (Manchester City)

Nie ma Zanettiego,Cambiasso,Banegi czy Lucho Gonzaleza itd,a jest np. Garce oraz 6 napastników o czym już zresztą wszyscy wiedzą od dość dawna.Szczególnie biorąc pod uwagę braki jakościowe wśród bocznych obrońców czy w defensywie pomocy gdzie Mascherano w razie kontuzji nie ma zmiennika nie branie pod uwage będącej w kapitalnej formie dwójki z Interu jest głupotą.

Jeszcze kadra Hiszpanii:
Iker Casillas (Real Madryt), Pepe Reina (Liverpool), Victor Valdes (Barcelona)

Raul Albiol (Real Madryt), Alvaro Arbeloa (Real Madryt), Joan Capdevila (Villarreal), Carlos Marchena (Valencia), Gerard Pique (Barcelona), Carles Puyol (Barcelona), Sergio Ramos (Real Madryt)

Xabi Alonso (Real Madryt), Sergio Busquets (Barcelona), Cesc Fabregas (Arsenal), Andres Iniesta (Barcelona), David Silva (Valencia), Xavi (Barcelona), Javi Martinez (Athletic Bilbao)

Jesus Navas (Sevilla), Pedro (Barcelona), Juan Mata (Valencia), Fernando Llorente (Athletic Bilbao), Fernando Torres (Liverpool), David Villa (FC Barcelona)
sniper77
Panowie potrzebuję pomocy.Mianowicie biorę udział w małym obstawianiu a propo mistrzostw w robocie.Muszę wpisać swoje typy dotyczące kogo Fabio Capello zabierze na mistrzostwa. Potrzebuję 3x bramkarz 7x obrońca 7x pomocnik i 5x napastnik plus po jednym rezerwowym na każdą pozycję do obstawienia. Niestety jestem zielony jeśli chodzi o aktualny skład angoli i mam czas do piątku.Byłbym bardzo wdzięczny za każdą pomoc. tongue.gif
konrad14
CYTAT(SwietlistyMrok @ 25-05-2010 - 07:52) *
David Villa (FC Barcelona)

A nie czasem Valencia??
VES_111
CYTAT(konrad14 @ 25-05-2010 - 16:39) *
CYTAT(SwietlistyMrok @ 25-05-2010 - 07:52) *
David Villa (FC Barcelona)

A nie czasem Valencia??

gdzie ty zyjesz?
dzemek
Kompletnie nie czekam na ten mistrzostwa. Pewnie z parę meczy obejrzę ale wielkiego parcia nie mam aby oglądac wszystko i emocjonowac się niezmiernie. Przeżyła mi się formuła najwyraźniej, żałuję że rozgrywki ligowe (nie tylko te angielskie) już zakończyły się.
Pewnie będę kibicowac Anglikom i Holendrom.
nautilus
CYTAT(VES_111 @ 14-05-2010 - 19:23) *
nie zapominajmy jeszcze o Holandii, która ma skład, że aż się włosy jeżą happy.gif Śmiem twierdzić, że mają najlepszą pomoc na świecie, może tylko na równi z Hiszpanią

Nie zgadzam sie. Robben , VdV , Sneijder druzyny nie tworza , to tylko 3 na 11 zawodnikow. Reszta jest bardzo bardzo przeciętna. Obrony to oni nie posiadaja wogole , bo kto , Heitinga? Huntelaar w sezonie nic nie pokazal. Więc jesli maja cos na poziomie to tylko pomoc. A tą i tak lepszą od nich i Hiszpanii ma anglia , Gerrard, Barry, Lampard.
Oti
Barry to będzie przed telewizorem siedział.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.