Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Fifa Manager 10
LFC FAN SITE > My kibice > Gry i Konkursy
DOBRY
ostatnio znów zacząłem grac w FifaM
zacząłem grać Liverpoolem i po 2 sezonach przeszedłem do Leeds by wyciągnąc go z kryzysu. Z ogromną łatwością awansowałem do 1 ligi.
Przygody w Premiership zaczęły się bardzo cięzko. Miałem 7 meczy przegranych pod rząd i 9 bez zdobytych 3pkt. I wtedy zmieniłem taktyke. Oczywiscie nie obyło się bez transferów. A że nikt nie chciał do mnie przyjsc byłem skazany na dziadków. Kupiłem Pogateza, jakiegos argentynczyka na napad, OP stworzony przez gre oraz Eboue i w styczniu Riczard Dunn. W styczniu kupiłem jeszcze Defensywnego pomocnika Pele z Porto. Moja taktyka polegała na tym że gram bardzo cofniętą obroną gdzie tylko napastnik i ofensywny pomocnik mieli zadania atakowac. Grałem bez pułapek ofsajdowych jedynie z kontry.
po sezonie z ogólnego lvla 655 zrobiłem 800
grało się bardzo przyjemnie ponieważ jeździłem wszystkich z kontry po 1:0 i 2:0. Nawet miałem serie 17 zwycięstw pod rząd w lidze. A kim gram? Beniaminkiem który niedawno był w 4lidze
w ostatniej kolejce miałem bardzo ciekawą niespodzianke. Awansowałem z 5 miejsca na 3 ponieważ czelsi i tottenham zremisowały swoje mecze.
Bardzo polecam bardzo defensywną taktyke. Na koniec przygody z Leeds kupiłem im 33letniego Joaquina za marne 35k funtów.
Postanowilem przejsc do Tottenhamu po przygodzie z Leeds. Miałem zamiar miec kolejny puchar w swej gablocie. Miałem zamiar wygrać Ligę Europejską. Miałem bardzo cięzkie spotkanie z Menczesterem. przegrywajac 2:0 do przerwy udało mi się zremisowac 2:2 w wyjazdowym spotkaniu a u siebie wczesniej zremisowałem 0:0 i przeszedłem dalej dzięki bramką na wyjeździe. Ogolnie to zamierzałem wbić się w wielką 4 a coś mi nie wychodzi i waham się od 7 do 11 miejsca. Moim najlepszym strzelcem jest G. Rossi. Znalazłem 16latka z talentem 10/10 i lvlem 67 więc to jest diamencik. Wystawialem go na siłe do pierwszej 11 ale coś mu nie chce rosnąć lvl. ciągle stoje na 70/72 ale po 20 meczach nie widać było postępu więc cofnąłem go do juniorów.

Jeśli już zaczynacie grać nie zapomnijcie wybudować szkółek juniorów w innych krajach i wysłac tam światowej klasy trenerów. Bardzo polecam Grecję.
Oczywiscie wysyłajcie kadre na kursy ale to chyba każda osoba znająca tą gre powinna to wiedzieć.

Musiałem wyciągnąc tottenham z kryzysu finansowego. A więc użyłem drobnego czitu. Dodałem nowego gracza by prowadził Menczester [jeśli gracie wiecej lig polecam Real/Barcelona] i kupiłem od siebie jakiegos zbędnego piłkarza za 51mln funtów oraz jakiegos 33letniego def pomocnika za kolejne 30mln funtów.

Jak się potem okazalo ten za 51mln okazał się odkryciem sezonu i w meczu w lidze wpakował mi 3bramki chociaż był prawym obroncą. A mecz zakończył się remisem 3:3 mimo że wygrywalem 1:0 a było 1:3 do przerwy udało mi się strzelić 2 bramki by wyrównać.

Jeśli gracie słabą druzyną i nikt nie chce do was przejsc polecam poszukać w Azji lub Australii i Oceanii. Oczywiscie nie kupować pierwszego lepszego zawodnika z pozornym lvlem 70. Wyślijcie pierw agenta bo przeważnie z tego 70lvl i wszystkich umiejętnosci 80 robi się lvl 56 i umiejetnosci od 47 do 60.

PS
dodaje zdjęcie 2sezonu w Leeds dla mnie szok. Ale mistrz taktyki zrobił swoje
http://img689.imageshack.us/img689/4292/ma...91129184758.jpg

więcej o swoich przygodach będę opowiadał później.

Mimo że gra wydaje się beznadziejnie graficznie i gdzie nadal uważam że FifaM 07 był najlepszy na świecie to po tygodniu można się przyzwyczaić.

Pozdrawiam
Aleksander
Lucas_lfc
gra naprawde jest fajna dla ludzi bawiacych sie w szczegolach gra jest ciekawa bardzo ale ja natomiast preferuje Football Managera biggrin.gif szkoda kasy na FifeM 10 biggrin.gif ale jakby chcialo mi sie sciagac tych 7gb moze i bym sciagnal ale ta gra jest podobno stworzona do MP
Edit :
Co do talentow to ja w 09 budowalem te obozy juniorow i tak sobie zbudowalem w warszawie... po pol roku znalazlo mi 16 latka z talentem 10/10 z levelem 71 Polak biggrin.gif cuuuudo wypozyczylem go na pol sezonu do west ham ale odwolalem go po 13 meczach bo zdobyl 12 goli i mial 15 asyst. wrocil i gral u mnie w podst skladzie arsenalu wartosc chyba 30 mln euro i regularnie powolowywany do repry w wieku 17 lat biggrin.gif
DOBRY
Gram ostatnio znów

Boro w 2 lidze, spokojnie po sezonie bez trudu wyszedłem do 1 ligi
i tu miłe zaskoczenie, zacząłem wszystkich jechać. W 15kolejkach miałem 10 zwyciestw 3 remisy i 2 porażki z ManU 1:0 i po walce z LFC i 2 bramkach pod koniec spotkania 4:3. Lecz na 33pkt się zatrzymałem i przegrałem 8meczów pod rząd, nawet ze słabiakami. Przegrałem z Derby 4:0. Derby które ma po około 25kolejkach 13punktów. Na szczęscie po 8 porażkach nadszedł czas 3remisów i teraz wygrywam.
Z 2 miejsca i 1pkt straty do lidera spadłem na 15 miejsce i po kilku wygranych jestem 12. Pospisałem już umowe i wracam po 10latach do LFC.
Dziwnie się gra gdy jest 2021rok
Lucas_lfc
ogolnie gra sie szybko i gra jest po 10 meczach ... bardzo trudna! wiem mialem stycznosc z ta gra w 09 ale w tej grze nie ma czegos takiego jak stabilizacja formy czy chociazby sam realizm rozgrywek od razu mowie nie ogladam meczow w 3d tylko w tekstowym. Po prostu az razi w oczy jak dajmy dla przykladu : 1 kolejka z Tottenhamem 1:6 wygralem...
ogolnie rzecz biorac przez pierwsze 9 kolejek przebrnalem latwo ale potem... zaczely sie schoody i nadal sie ciagna... porazka z blackburn 1:6 to po prostu rewelacja sezonu... po 10 kolejkach bylem 1 a jestem teraz 13 a mam 23 kolejke... jakosc gry sie poprawila po powrocie Aquamana i tyle pozniej dorzuce screeny po 1 sezonie
ale co mnie razi najbardziej
nie ma zadnej stabilizacji formy i jak patrze Torres ma tyle okazji a je marnuje... troche mnie to martwi gdyz w 09 strzelal min. 35 goli na sezon w lidze.
polik
Podajcie jakieś screeny z gry biggrin.gif Osobiście nie gram , ale zastanawiam się nad kupnem.
Lucas_lfc
szkoda gadac biggrin.gif gram arsenalem od nowa screeny porobie jutro i bylem 6 gram teraz w Europa League i tyle. Ostatni mecz mnie dobil gralem z Blackburn ktore ma niezla ekipe : Joe cole,Benayoun,Bosingwa,Jo etc. i wygrywalem 3:0 do 83 minut i dostalem nagle 2 czerwone kartki i ostatecznie Blacbkurn wygralo 4:3 narazie jestesmy skloceni z gra biggrin.gif
DOBRY
nie warto kupować
jak coś to ściągnąc ale kupować się nie opłaca
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.