PortAuPrince
10-10-2009 - 14:37
2 października wszystkie oczy graczy skierowane były na półki sklepów komupterowych - które wręcz zamurowane były "cegiełkami" nowego projektu EA Sports - Fifa 10.
Jak zwykle, każdy był zaciekawiony jakie to faktycznie niespodzianki przygotowała dla Nas marka EA.
Wiele było rozczarowań, wiele było również tych miłych zaskoczeń.
Na pewno wielu użytkowników PCtów zadawało sobie pytanie czym zgrzeszyli, że dalej widać taką przepaść, pomiędzy Fifą w wersji na PS3 a tą na komputery..
Osobiście miałem przyjemność grania na PS3 jak również teraz jestem "szczęsliwym" posiadaczem wersji komputerowej..
I po tych doświadczeniach przekonam się jednak do kupna platformy..
Dobra do konkretów.. Wersja na PC: wreszcie w obronie przeciwnika coś się dzieje.. napastnik nie jest szybszy od obrońcy.. Bramkarz wychodzi odważniej w momencie jak widzi wybiegającego na pustą pozycje przeciwnika.
Cóż, rozczarowaniem głównym gry jest to, że nie został praktycznie wogóle rozszerzony tryb menedzerski. Nie wiem do końca jak z trybem zostań gwiazdą, ale pisze Nowe - więc pewnie Nas coś tam zaskoczy.. Gra ogólnie wkręcająca pomimo jak na FIFE dziwnie wyglądającej murawy.. Nie wiem może to będzie tylko moje odczucie ale w 09 wyglądała o niebo lepiej.
Gram tryb menedzerski, oczywiście Liverpoolem. I tutaj dopiero zaczyna się zabawa..
W grach zdarzają się cuda.. Statystyka Lucasa 83, Aquilani 81..
CYTAT(PortAuPrince @ 10-10-2009 - 16:37)

Gram tryb menedzerski, oczywiście Liverpoolem. I tutaj dopiero zaczyna się zabawa..
W grach zdarzają się cuda.. Statystyka Lucasa 83, Aquilani 81..
Tak cała Fifa
konrad14
10-10-2009 - 17:03
Niestety, na moje zdanie jeszcze trzeba poczekać. do następnego tygodnia
Dodam kilka minusów fify, na razie jeden z nich (wersja xbox 360):
Grając np. Liverpoolem w krajowym pucharze trafiasz na drużynę z niższej ligi i co? I nic..... Niby mają statystyki w okolicach 66, My mamy ok. 80 to i tak prędkość, jakość podań jest bardzo przybliżona, moim zdaniem za bardzo.
Przypomniał mi się kolejny, mianowicie łatwość strzelania lobem... łatwiej strzelić nad bramkarzem niż obok.
tak to prawda i można przelobować bramkarza który stoi na 2 metrze
a ja wam powiem ciekawostke
gra u mnie się skonczyła w 2028. Ponieważ żadne drużyny nie sciągały zawodników młodych. Najmłodszy zawodnik miał 28 lat. A więc jak zaczynam nowy sezon to wyłącza mi się gra bo nikt nie ma zawodników.
Jestem pierwszym kto przeszedł tą gre?
Moja gra polegała że przychodze do domu i przez 2h daje ciągle symuluj mecz.
Na początku jest mega prosto. Gdy wybieramy bardzo silną druzyne nie ma żadnego problemu z kontraktami i transferami. Ale juz jak powróciłem do Liverpoolu w którym spędziłem 8 sezonów. Nikt oprocz rezerwowego bramkarza nie chciał podpisac nowego kontraktu.
Dziwnie się gra z Paczeko który ma 32 czy tam 33 lata.
Jak się ma wszystkie ulepszenia trenerów i cały czas sie gra w jednej druzynie, bardzo łatwo zrobić dobrą druzyne kupując zawodników wieku 20-22lata którzy mają 75-85lvl i są bez kontraktów. Zaraz gdy do nas dołączą mają 3-8lvl więcej. Niby to nie dużo, ale nawet jak nie grają po sezonie dostają 5umiejętnosci+
Miałem bardzo dobrego 19latka który miał juz 96 umiejętnosci 93[+jak przeszedl dodało mu 3]
A teraz jak przeszedłem kariere to bede grać jednym piłkarzem, który mi się bardzo bardzo podoba. Albo przez hamachi z kolegami z osiedla.
Tyle ode mnie, mam nadzieje że też przejdziecie fife, bo chyba nikt nie przewidział że ktoś bedzie grał karriere do 2028
ja tez jeszcze nie grałem w fife10. ale słyszałem ze fifa10 na pc jest wykastrowana w porawnaniu na xboxa i ps3. moze zna ktos jakiegos zaufanego i taniego goscia z allegro który ma do sprzedania fife na pc?? jak tak to prosze o kontakt gg 15825712 pozdrawiam
Wie ktoś dlaczego nie ma sponsora na koszulkach Liverpoolu?
Miałem okazje porównać wersje na PC i na PS3 i tak jak w tamtym roku uważam że Fifa na pc nie istnieje...
Już od kilku lat Fifa na PC była dużo gorsza niż na PSP3.
Co do samej gry :
-Jak dla mnie za wiele się tam nie zmieniło :/ oczywiście jak zwykle stroje i składy ale gra po kilku meczach zaczyna się robi nudna
Dobry u mnie było coś takiego że Real Madryt nie miał młodych i po pewnym czasie zespół nagle zniknął. Mój skład był oparty na Pacheco , N'Gog.
Był nigdyś taki mecz w Pucharze Angli kiedy grałem z Tofikami. Oni grali najlepszym składem ja głównie młodymi. Wygrałem 4-0 i od tego czasu gram w PES.
PES ma licencje na LFC, więc to może być przyczyną braku oficjalnych koszulek.
Losiek13
11-10-2009 - 18:35
ja sie torche zawiodlem na trybie zostan gwiazda:(
gralem caly sezon mecz w mecz bo chcialem jechac na mundial i co?? nic:(
tylo zapisane ze bylem na mundialu ale sobie nie pogralem:(
PortAuPrince
11-10-2009 - 18:49
CYTAT(jag @ 11-10-2009 - 17:46)

Miałem okazje porównać wersje na PC i na PS3 i tak jak w tamtym roku uważam że Fifa na pc nie istnieje...
Hm? dziwna, rzeczą jest, ale w pojedyńczym meczu miałem normalnie koszulki wraz ze sponsorem.. Wydaje mi się, że jak zakłada się tryb menedzerski podpisuje się konktrakty ze sponsorami.. może to ma jakieś znaczenie.. sam nie wiem..
CYTAT(PortAuPrince @ 11-10-2009 - 20:49)

CYTAT(jag @ 11-10-2009 - 17:46)

Hm? dziwna, rzeczą jest, ale w pojedyńczym meczu miałem normalnie koszulki wraz ze sponsorem.. Wydaje mi się, że jak zakłada się tryb menedzerski podpisuje się konktrakty ze sponsorami.. może to ma jakieś znaczenie.. sam nie wiem..
A grałeś w wersje na pc czy konsoloe? Może to ma jakieś znaczenie. Bo na PS3 i w trybie menadżerskim i w pojedynczym meczu nie miałem sponsora ;/ To samo było w Fifie 09.
marcin1991
12-10-2009 - 16:12
Sprawa sponsora wygląda tak:
W FIFIE 09 też nie było sponsora na koszulce, lecz gdy zmieniłem język gry na angielski, to Carlsberg się pojawił.
Zobaczcie, czy zadziała
juz to pisałem w innym temacie
ale jesli macie grac jestem gwiazda to lepiej zrobić nową postać, dać jej jakies umiejetnosci
zacząc nowy Sezon zostan gwiazdą
wybrać 1 opcję [czyli wybierz zawodnika a nie stwórz] i wybieramy siebie stworzonego.
Jesli dacie sobie po 99umiejetnosci po 2 sezonach się znudzi
Pamiętam że w debiucie z Węgrami w Polsce strzeliłem 10 bramek, lecz potem się skapłem ze na najłatwiejszym poziomie ^^
konrad14
20-10-2009 - 18:15
Na XBOX gra bardzo rozbudowana. I czy ktoś wie jak strzelić wolnego z 22-23m? A na pc oczywiście jak FIFA 2004 z innnymi składami.
Mistic
24-10-2009 - 14:09
CYTAT(marcin1991 @ 12-10-2009 - 18:12)

Sprawa sponsora wygląda tak:
W FIFIE 09 też nie było sponsora na koszulce, lecz gdy zmieniłem język gry na angielski, to Carlsberg się pojawił.
Zobaczcie, czy zadziała

Działa tak jak napisaleś ;p coz polska bieda ;/
znajomi robią turniej fify przez hamachi
http://fifa102.blog.onet.pl/
Na czym wam ten Carlsberg działa? ja zmieniłem komentarz i dalej mam czyste czerwone.
PortAuPrince
24-10-2009 - 20:15
CYTAT(Lukke @ 24-10-2009 - 21:42)

Na czym wam ten Carlsberg działa? ja zmieniłem komentarz i dalej mam czyste czerwone.
to musi byc wersja angielska. bez komentarza i bez polskich napisów.

.
Ja w tym roku przesiądę się chyba na PES 10. FIFA jakoś mi nie podchodzi.
Przed godzinką odpaliłem dopiero co zakupionego pesika 10 i jak narazie jestem pozytywnie zaskoczony.Testuję dalej.
Jak dla mnie FIFA na PC nie robi żadnych postępów od kilku lat. Inaczej sprawa ma się na PSP3 , ja właśnie na tą konsole zamierzam kupić FIFE bo tam to zupełnie nie ma porównania.
Mistic
25-10-2009 - 20:20
CYTAT(Lukke @ 24-10-2009 - 21:42)

trzeba zmienić język z polskiego na angielski
tyle, że ja na konsoli nie mogę zmienić języka, jedynie komentarz. Zdziwiony? "

"
Gregorinho
28-10-2009 - 13:45
Grałem w fife10 na PS3 u kolegi.. Masakrator, mógłbym grać całymi dniami.. Elegancka grywalność, fajne podania i ogolnie super sie gra.. Na pc.. rownie dobrze mogłbym grać w fife07.. To zbyt duzej roznicy to nie ma.. Oprócz składów oczywiscie.
Liverpooldian
03-11-2009 - 00:47
hmm. Grałem w FIFE 10 na PS3. Szczerze mówiąc nie podzielam tego optymizmu i euforii. Gra jest banalna. Bardzo łatwa. Jedyne co mi się podoba to karne. ale tak to PES 4 Ever!
Ja niedawno sprzedałem swoją fife 10, 09 zdecydowanie lepsza jak dla mnie. Teraz czaje się na jakaś dobrą promocje PES 10.
VES_111
03-11-2009 - 09:03
CYTAT(Liverpooldian @ 03-11-2009 - 02:47)

hmm. Grałem w FIFE 10 na PS3. Szczerze mówiąc nie podzielam tego optymizmu i euforii. Gra jest banalna. Bardzo łatwa. Jedyne co mi się podoba to karne. ale tak to PES 4 Ever!
chyba z botami ...
Ostatnią fifę, jaką grałem na PC to 2008. Zrobiłem sobie z nudów prezent świąteczny i zakupiłem F10.
g**no, pomyje, totalne uwstecznienie. EA powinno się wstydzić, że taki szajs na rynek wypuszczają.
Oświadczam, że nigdy w życiu nie kupię fify na PC. Dziś wystawiam to g**no na allegro.
PortAuPrince
29-12-2009 - 11:33
Wrażenia miałem podobne.. niestety.. zastanawiałem się dlaczego EA wypuszcza taki chłam na PC a na PS3 gra jest o niebo (za mało powiedziane) lepsza.. Wszystko przez piractwo.. jaki sens ma wypuszczanie czegoś zajebistego w momencie gdy 75% to sobie ściąga.. Na PS3 nie ma mozliwości (przynajmniej nie słyszałem) grania na piratach..
Można też się zastanowic nad tym, dlaczego tak jest.. odpowiedz jest prosta.. ceny.. zdecydowanie za drogo to wszystko kosztuje..
CYTAT
Zrobiłem sobie z nudów prezent świąteczny i zakupiłem F10.
g**no, pomyje, totalne uwstecznienie.
Racja, tym bardziej wnerwiający jest fakt, że FIFA od 08 tak naprawde się nie zmienia praktycznie - na PC.. są drobne zmiany, i to ledwo wychwytywalne..
W tym momencie są dwie gry tego typu, które dominują na rynku.. PES i FIFA.. do czego zmierzam.. jeżeli jesteś fanem piłki to i tak w jedną z nich będziesz grał.. bo albo wybierzesz PESA częsciowo bez licencji, ale z jako taką grą albo wybierzesz FIFE licencjonowaną ale będziesz się wkurzał, że tak to wszystko wygląda..
Albo wyjście jeszcze jedno: zakupienie PS3..
QUOTE (PortAuPrince @ 29-12-2009 - 12:33)

Mam, ale.. chwilowo mam zablokowany dostęp do... kontaktu przez choinkę...

Zastanawiam się, czy nie napisać oficjalnego zażalenia do EA. Tylko co to mi da oprócz mojej satysfakcji..>?
PortAuPrince
29-12-2009 - 12:40
CYTAT(karas @ 29-12-2009 - 12:49)

Zastanawiam się, czy nie napisać oficjalnego zażalenia do EA. Tylko co to mi da oprócz mojej satysfakcji..>?
absolutnie nic
gacus110
29-12-2009 - 13:11
ja gram w pesa 2010 ma wszystko licencjonowane spolszczenie i moge mieć mieć extraklase jezeli chcial bym oczywiscie to poprzez dotatki ktore tworza fani gry
PortAuPrince
29-12-2009 - 13:48
chodzi mi o produkt wykonany przez KONAMI a nie przez fanów gry.. wtedy gra przestaje byc oryginałem, jeżeli instalujemy dodatki nieoficjalne

. Podumowując, moim zdaniem PES na PC, FIFA na PS3.
vincii
29-12-2009 - 15:16
Ja od zawsze byłem fanem PESa. Zaczynałem od 2 na psx a potem 4,5,6 na kompa. Od wersji 2008 PES jak dla mnie stracił dawny fun z gry. Wersja 2009 to samo. Co nie zmienia jednak faktu, że fifa na peceta to jakiś żart panów z EA.
Teraz przerzuciłem się na fife 10 na ps3. Multi miażdży.
Guciek
29-12-2009 - 16:15
mi tam się podoba FIFA

wydaje mi się ze jest więcej możliwości itp tryb menadżerski ,wyzwania itp itd ...
Karaś Ty taki fachura i dałeś się namówić na kupno fify na pc.Toż to totalna klapa.Gierka na ps3 to zupełnie inna bajka.Jak pisał Vincii miażdży na całej linii.Proponuję kupno gierki na konsolkę,będzie okazja pokopać co nieco
JulJan
29-12-2009 - 18:09
CYTAT(karas @ 29-12-2009 - 12:49)

CYTAT(PortAuPrince @ 29-12-2009 - 12:33)

Mam, ale.. chwilowo mam zablokowany dostęp do... kontaktu przez choinkę...

CYTAT(Oti @ 29-12-2009 - 18:45)

Karaś Ty taki fachura i dałeś się namówić na kupno fify na pc.Toż to totalna klapa.Gierka na ps3 to zupełnie inna bajka.Jak pisał Vincii miażdży na całej linii.Proponuję kupno gierki na konsolkę,będzie okazja pokopać co nieco

Czapki z głów,takie stare konie graja w gierke skierowana do dzieci.Gre gdzie Drogba strzela z połowy boiska a L1 i 2x trójkąt rozwala prawie każdą obrone.Litości ...........
JJ
QUOTE (JulJan @ 29-12-2009 - 19:09)

L1 i 2x trójkąt rozwala prawie każdą obrone.Litości ...........
JJ
Jutro żegnamy rok z chłopakami. Potrenuję zatem tą kombinację...

Oti - tylko dlatego, że przy kontaktach stoi choinka. Jutro już ją kilim...
JulJan
29-12-2009 - 21:00
CYTAT(karas @ 29-12-2009 - 19:41)

CYTAT(JulJan @ 29-12-2009 - 19:09)

L1 i 2x trójkąt rozwala prawie każdą obrone.Litości ...........
JJ
Jutro żegnamy rok z chłopakami. Potrenuję zatem tą kombinację...

Oti - tylko dlatego, że przy kontaktach stoi choinka. Jutro już ją kilim...

9. Zakazane zagrania:
* rozpoczęcie gry ze środka - grę należy rozpoczynać od podania na własną połowę
* wrzucanie piłki na poprzeczkę - przy wykonywaniu rzutu rożnego zabronione jest wrzucenie piłki "na poprzeczke". Dozwolone są inne możliwe zagrania, takie jak wrzutka na pole bramkowe, krótkie rozegranie piłki
* gole z własnej połowy - zabronione jest strzelanie goli z własnej połowy boiska
* bezpośrednie wrzuty z autu w pole karne - zabroniony jest bezpośredni rzut z autu w pole karne przeciwnika. Jeżeli gracz wykona rzut z autu w pole karne przeciwnika otrzyma ostrzeżenie. Wykonanie kolejnego rzutu skutkuje przyznaniem walkowera rywalowi. Jakakolwiek bramka zdobyta bezpośrednim rzutem z autu w pole karne przeciwnika nie będzie się liczyć
* longballs - wszystkie długie zagrania piłką tzw. longballs wykonane za pomocą klawiszy/przycisków A, D, Q+A, Q+W lub jakichkolwiek innych są zakazane w zabronionych przestrzeniach boiska. Tę kwestię przedstawia obrazek przygotowany przez DaDaDeva na potrzeby Fifabota, który stosuje większość liczących się lig. Zakaz dotyczy zagrywania piłki ze swojej zółto-niebieskiej strefy do zółto-niebieskiej strefy przeciwnika.
Wycinek z regulaminu turniejów w Fifke,,,,,,,,,,,,,trenujcie........
JJ
Dzej dzej a co to jest a,d i te inne bzdety? Pewnie klawisze na klawiaturze.Otóz Skarbie po raz kolejny zostaje tutaj pomylona gra na PC z gierką na PS3.
Bombki zdjęte... jutro rzeź...
JulJan
29-12-2009 - 22:12
tak wiem
Ale schematy i bugi zostaja.osobiscie na Heyah Cup widziałem 3-2 i wszystko z wrzutek na poprzeczke(fifka 09 na PS3)
Nie to żeby Pes był jakis fenomenalny ale przynajmniej jest duzo trudniejszy i wymaga od gracza nie lada umiejetnosci........
JJ
Juluś grając w pesa 2009 na konsoli połowa wrzutek w pole karne kończyła sie golami,więc nie wiem o co kamą...
Uuuu to ja amator przy Was panowie...
Strzelam bezpośrednio na bramkę...
JulJan
29-12-2009 - 22:23
Hehe.a akurat obecna czesc w tej materii przoduje.Banalna sprawa z tym,nie daj wrzucic czysto pilki,ewentualnie wczesniej przełacz sie na obronce w polu i wyprzedz napastnika.Tak zwany Super Cancel(R1 i R2) pełna kontrola nad zawodnikiem bez pomocy komputera.
Oti zapraszam na turniej w Wodzisławiu 23/01(blisko masz) to poszpilamy w bala na plejaku
JJ
Oj przemyślę kolego sympatyczny.Tyle,że pesa porzuciłem po odsłonie 07.Pes 6 był jeszcze genialny. Własnie fifka na konsolę przypomina mi pesika z tamtych czasów.
Kszyhoo
30-12-2009 - 01:51
czy ktos miał moze taki problem, ze nie byl wyswietalany radar na ekranie, mimo ze był włączony? Sprawdzałem na róznych forach na temat fify, ale taka sytuacja chyba wystepuje rzadko i nigdzie nie było powodu/rozwiązania. może tutaj sie komuś akurat trafiło;)
vincii
30-12-2009 - 02:38
Wiec może jakiś mały sparing fify na ps3? Chetni?
PortAuPrince
21-01-2010 - 17:17
Smyku, mówiłeś, że miałeś oryginał, racja? pewnie w polskiej wersji.. powiedz mi był Carslberg na koszulkach? :>?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.