Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Liverpool FC - Atletico Madryt 1:2 (0:2)
LFC FAN SITE > Liverpool FC > Mecze Liverpoolu
Przepiórek
Za niecałe dwie godziny rozpoczniemy ostatni sparing w tym sezonie. Po raz pierwszy nasi piłkarze zaprezentują się na Anfield Road, a ich rywalem będzie Atletico Madryt. Z Hiszpanami znamy się dość dobrze, gdyż w ubiegłym sezonie graliśmy z nimi w Lidze Mistrzów.

W ubiegłym sezonie Fernando Torres nie miał jednak okazji, by zagrać przeciwko swojemu poprzedniemu klubowi, dlatego będzie to dla niego wyjątkowe spotkanie. W barwach Atletico wystąpi prawdopdobnie Florent Sinama-Pongolle, który wcześniej reprezentowal the Reds. Francuza pamiętamy przede wszystkim dzięki bramce zdobytej w pamiętnym meczu przeciwko Olympiakosowi Pireus. Niestety w składzie Rojiblancos nie znalazł się Luis Garcia.

W tym meczu prawdopdobnie nie zagrają jeszcze kontuzjowani Skrtel, El Zhar, Riera i Agger. Rzecz jasna zabraknie również Aquilaniego, który ma być zdolny do gry najwcześniej za 4 tygodnie. Podejrzewam, że wyjściowa jedenastka w dzisiejszym spotkaniu będzie przypominała tą, która za 8 dni wybiegnie na White Hart Lane. Wielkich emocji jednak się nie spodziewam, bo w pierwszej kolejności nasi piłkarze będą uważali na to, by w ostatnim sparingu nie złapać głupiej kontuzji wykluczającej ich z inauguracji ligi.
vincii
STREAMY
marcin1991
Ma ktoś dobrego streama do meczu?
Mateusz_LFC
http://www.iraqgoals.net/ch3.html

Dziwny mecz, Liverpool gra, Atletico strzela blink.gif 0-2 Kun i Forlan.
Powinien być karny na Torresie.

Edid: Tooooorrreeessss........ słupek.....
Alien4321
SopCast kanał 6001

0:2 sad.gif
Dafy
Pierwszej bramki niestety nie widziałem, druga po prostu urodziwa. Forlan pięknie przymierzył smile.gif

Marnie to wygląda, tym bardziej że za niecałe 2 tygodnie zaczynamy grę w lidze. No cóż, czas pokaże. Tego meczu już pewnie nie wygramy smile.gif
gerrard75
Dafy>jakie 2 tyg?lige zaczynamy za 8 dni
a z tym zestawem central back to jeszcze ze 2 nam strzela mad.gif
Mateusz_LFC
Oj ciężko nam to idzie ale to my przeważamy, stwarzamy sytuacje, powinien być karny na Torresie....
Nie mamy 2 podstawowych obrońców i nie wygląda to dobrze....
Dafy
Przepraszam za pomyłkę, pomyślałem o innej dacie po prostu smile.gif

Tak szczerze mówiąc to nic się nie klei, nawet współpraca SG z Torresem. Wiem, że to pre-season jest, ale kiedy mają się zgrać? W trakcie Boxing Day? Podoba mi się gra Żydka, próbuje takiej kombinacyjnej gry. Ano i szkoda słupka Torresa smile.gif
Rushe
Witam wszystkich.o formacji def nie bede sie wypowiadal bo szkoda slow no moze poza glenem ktory dzisiaj jak narazie nie gra najgorzej.na duzy + na pewno nasza cebulka yossi...ehh kto jeszcze rok dwa temu powiedzialby ze bedziemy mieli taka pocieche z tego grajka.gerro z dzieciakiem tez zaczynaja kleic sie coraz lepiej.Kolejna rzecza ktora dalo sie juz golym okiem zauwazyc w meczu z espanyolem jest postawa mascherano.Widac ze po odejsciu alonso to on coraz czesciej przejmuje prym w crossach itd. i jak juz ktos wczesniej zauwazyl idzie mu coraz lepiej.cuz 2 do tylu..zobaczymy co pokaza w kolejnej odslonie.Tak czy siak nie ma co rozpaczac.YNWA
Mateusz_LFC
Luuuukaasss hehehe rolleyes.gif

1-2 kto to podawał ?

Jakoś się to trochę ożywiło po wejściu kilku świeżych.....

No cóż teraz czas na Koguty wink.gif
marcin1991
Uciszył krytyków... laugh.gif
Rushe
Powiem krotko.Jesli srodek obrony sie pozbiera to nie boje sie o poczatek sezonu.Hah nie boje sie o caly sezon!!
Wegorz
Po pierwszej połowie chciałem napisać same niecenzuralne słowa na naszą grę, ale powstrzymałem się, pomyślałem że może w drugiej połowie będzie to lepiej wyglądać. Nie myliłem się...

Defensywa w pierwszych 45 minutach to istna tragedia. O ofensywie nie powiedziałbym lepiej niż przeciętna. Carra kontuzjowany? Nie wiem kto będzie grał za 8 dni, ale niesamowicie obawiam się o obstawę środka obrony. Druga połowa natomiast już nawet niezła.

Trzęsę portkami na myśl spotkania z Kogutami. Mam wrażenie, że eskapada na daleki wschód nie wyszła naszej drużynie na dobre, ale zobaczymy za ten troszkę ponad tydzień... To będzie nerwowy, dłuugi czas oczekiwania.

Na plus zdecydowanie Benajun - jak dla mnie MOTM. Dalej Johnson, przyzwoity mecz, podobnie Torres. Znowu wrażenie zrobił na mnie N'Gog, wydaje mi się, że zrobił ogromne postępy. Coraz większa pewność w grze, mam nadzieję że w nadchodzącym sezonie będziemy mieli z niego pożytek. Może już w spotkaniu z Tottenhamem... ?

Tydzień odpoczynku i jedziemy. Staram się szukać pozytywów, ale ciężko mi to przychodzi. Nie wiem kiedy wyzdrowieją nasi obrońcy, ale mam nadzieję że Rafa będzie miał duże pole manewru w defensywie.

Lucas nie był najgorszym zawodnikiem meczu - to dobrze wróży biggrin.gif Może ta bramka też da mu trochę pewności? Liczę na to. Tym bardziej, że pewnie zobaczymy go w niedzielnym spotkaniu.

Pozdrawiam!
Michel
tak jak pisalem duzo wczesniej benek nie ma wyjscia,musi stevena przesunac do srodka.
dzisiaj ten mecz pokazal ze mam racje,gdy steven gral za torresem to ten mecz wygladal tak:
atletico-stado baranow,po przesunieciu stevena do srodka dopiero widzialem zespol. lucas no bramke strzelil (asysta stevena) ale nic pozatym.na koguty to widze tak:reina-jonhson,agger (skrtel),carra,insua-josze,steven,mascher,kuyt,-voronin-torres.dlaczego voronin a no bo koguty wystapia bez podstawowego srodka obrony a to stary chytry lis ktory bedzie potrafil obsluzyc torresa.i oby nasz srodek obrony byl zdrow.
STEVEN NA SRODEK POMOCY, dopuki nie wykoruje sie i zgra aquilani.
jankes
niewątpliwie mecz w drugiej był lepszy

ja tylko chciałem napisać coś o Martinie Kellym

a więc chłopak jest naprawdę dobry, pewne podanie i pewny odbiór plus odpowiednia szybkość(bo sprinterem nie jest)

miał też jeden udany cross w stronę Voronina

trochę gorzej z ustawianiem się, bo Forlan znajdywał się za jego plecami, ale i tak chłopak jest ok

Benitez będzie miał więcej opcji z nim

Spearing zaś bardzo cicho, miał mało czasu ale i tak coś niewoidoczny

Insua parę razy się pokazał, ale miał też błędy na początku

środek obrony wiadomo, jeżeli taki sam wyjdzie na Spurs to się zaczynam bać
Wegorz
Multimedia są już kompletowane, zainteresowanych zapraszam tutaj.
Przepiórek
Benitez powiedział po meczu, że Carragher będzie gotowy na mecz z Tottenhamem. Jamie lekko skręcił kostkę. Skrtel i Agger prawdopodobnie też będą zdrowi przed pierwszym meczem.

A patrząc na grę Lucasa w całym okresie przygotowawczym mam wrażenie, że nie będziemy jakoś specjalnie tęsknić za Alonso. Brazylijczyk co prawda nie rzuca tak dokładnych piłek na skrzydła, ale za to częściej włącza się w akcje ofensywne, przez co łatwiej będzie nam rozpracować obrony drużyn, które będą z nami grały na 0:0.
matys551
Michel to juz lepiej za tego "starego lisa" z ponytailem wystawic "młodego lisa" Babela dry.gif
Bodzio_lfc
Niezbyt dobrze te sparingi wyglądały, ale gdzieś mam mecze towarzyskie najważniejsze żeby wygrać z tym Tott na wyjeździe i inne mecze.

Lucas graczem meczu....Zdziwienie.......
Adasko
Jeśli już mielibyśmy zagrać 4-4-2 to ja widziałbym obok Torresa N'Goga. Chłopak potwierdza wielki talent, ale teraz Benek musi mieć tyle odwagi żeby na niego postawić. Voronina jakoś nigdy w LFC nie widziałem a Pacheco nawet N'Gogowi ustępuje umiejętnościami. Na Kuyta to bym nie liczył, bo w oczach Benka jest on skrzydłowym i tyle. Jak się Riera nie wykuruje, to zagramy z Yossim na lewym i Kuytem na prawym. Najgorzej będzie ze środkiem obrony. Zobaczymy...
Len3u
nie posiada moze ktos fotek kibicow kolo tunelu z tego meczu ??
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.