Przepiórek
08-08-2009 - 12:14
Za niecałe dwie godziny rozpoczniemy ostatni sparing w tym sezonie. Po raz pierwszy nasi piłkarze zaprezentują się na Anfield Road, a ich rywalem będzie Atletico Madryt. Z Hiszpanami znamy się dość dobrze, gdyż w ubiegłym sezonie graliśmy z nimi w Lidze Mistrzów.
W ubiegłym sezonie Fernando Torres nie miał jednak okazji, by zagrać przeciwko swojemu poprzedniemu klubowi, dlatego będzie to dla niego wyjątkowe spotkanie. W barwach Atletico wystąpi prawdopdobnie Florent Sinama-Pongolle, który wcześniej reprezentowal the Reds. Francuza pamiętamy przede wszystkim dzięki bramce zdobytej w pamiętnym meczu przeciwko Olympiakosowi Pireus. Niestety w składzie Rojiblancos nie znalazł się Luis Garcia.
W tym meczu prawdopdobnie nie zagrają jeszcze kontuzjowani Skrtel, El Zhar, Riera i Agger. Rzecz jasna zabraknie również Aquilaniego, który ma być zdolny do gry najwcześniej za 4 tygodnie. Podejrzewam, że wyjściowa jedenastka w dzisiejszym spotkaniu będzie przypominała tą, która za 8 dni wybiegnie na White Hart Lane. Wielkich emocji jednak się nie spodziewam, bo w pierwszej kolejności nasi piłkarze będą uważali na to, by w ostatnim sparingu nie złapać głupiej kontuzji wykluczającej ich z inauguracji ligi.
vincii
08-08-2009 - 14:06
marcin1991
08-08-2009 - 14:27
Ma ktoś dobrego streama do meczu?
Mateusz_LFC
08-08-2009 - 14:35
http://www.iraqgoals.net/ch3.htmlDziwny mecz, Liverpool gra, Atletico strzela

0-2 Kun i Forlan.
Powinien być karny na Torresie.
Edid: Tooooorrreeessss........ słupek.....
Alien4321
08-08-2009 - 14:35
SopCast kanał 6001
0:2
Pierwszej bramki niestety nie widziałem, druga po prostu urodziwa. Forlan pięknie przymierzył

Marnie to wygląda, tym bardziej że za niecałe 2 tygodnie zaczynamy grę w lidze. No cóż, czas pokaże. Tego meczu już pewnie nie wygramy
gerrard75
08-08-2009 - 14:40
Dafy>jakie 2 tyg?lige zaczynamy za 8 dni
a z tym zestawem central back to jeszcze ze 2 nam strzela
Mateusz_LFC
08-08-2009 - 14:49
Oj ciężko nam to idzie ale to my przeważamy, stwarzamy sytuacje, powinien być karny na Torresie....
Nie mamy 2 podstawowych obrońców i nie wygląda to dobrze....
Przepraszam za pomyłkę, pomyślałem o innej dacie po prostu

Tak szczerze mówiąc to nic się nie klei, nawet współpraca SG z Torresem. Wiem, że to pre-season jest, ale kiedy mają się zgrać? W trakcie Boxing Day? Podoba mi się gra Żydka, próbuje takiej kombinacyjnej gry. Ano i szkoda słupka Torresa
Witam wszystkich.o formacji def nie bede sie wypowiadal bo szkoda slow no moze poza glenem ktory dzisiaj jak narazie nie gra najgorzej.na duzy + na pewno nasza cebulka yossi...ehh kto jeszcze rok dwa temu powiedzialby ze bedziemy mieli taka pocieche z tego grajka.gerro z dzieciakiem tez zaczynaja kleic sie coraz lepiej.Kolejna rzecza ktora dalo sie juz golym okiem zauwazyc w meczu z espanyolem jest postawa mascherano.Widac ze po odejsciu alonso to on coraz czesciej przejmuje prym w crossach itd. i jak juz ktos wczesniej zauwazyl idzie mu coraz lepiej.cuz 2 do tylu..zobaczymy co pokaza w kolejnej odslonie.Tak czy siak nie ma co rozpaczac.YNWA
Mateusz_LFC
08-08-2009 - 15:40
Luuuukaasss hehehe

1-2 kto to podawał ?
Jakoś się to trochę ożywiło po wejściu kilku świeżych.....
No cóż teraz czas na Koguty
marcin1991
08-08-2009 - 15:52
Uciszył krytyków...
Powiem krotko.Jesli srodek obrony sie pozbiera to nie boje sie o poczatek sezonu.Hah nie boje sie o caly sezon!!
Wegorz
08-08-2009 - 15:58
Po pierwszej połowie chciałem napisać same niecenzuralne słowa na naszą grę, ale powstrzymałem się, pomyślałem że może w drugiej połowie będzie to lepiej wyglądać. Nie myliłem się...
Defensywa w pierwszych 45 minutach to istna tragedia. O ofensywie nie powiedziałbym lepiej niż przeciętna. Carra kontuzjowany? Nie wiem kto będzie grał za 8 dni, ale niesamowicie obawiam się o obstawę środka obrony. Druga połowa natomiast już nawet niezła.
Trzęsę portkami na myśl spotkania z Kogutami. Mam wrażenie, że eskapada na daleki wschód nie wyszła naszej drużynie na dobre, ale zobaczymy za ten troszkę ponad tydzień... To będzie nerwowy, dłuugi czas oczekiwania.
Na plus zdecydowanie Benajun - jak dla mnie MOTM. Dalej Johnson, przyzwoity mecz, podobnie Torres. Znowu wrażenie zrobił na mnie N'Gog, wydaje mi się, że zrobił ogromne postępy. Coraz większa pewność w grze, mam nadzieję że w nadchodzącym sezonie będziemy mieli z niego pożytek. Może już w spotkaniu z Tottenhamem... ?
Tydzień odpoczynku i jedziemy. Staram się szukać pozytywów, ale ciężko mi to przychodzi. Nie wiem kiedy wyzdrowieją nasi obrońcy, ale mam nadzieję że Rafa będzie miał duże pole manewru w defensywie.
Lucas nie był najgorszym zawodnikiem meczu - to dobrze wróży

Może ta bramka też da mu trochę pewności? Liczę na to. Tym bardziej, że pewnie zobaczymy go w niedzielnym spotkaniu.
Pozdrawiam!
Michel
08-08-2009 - 15:59
tak jak pisalem duzo wczesniej benek nie ma wyjscia,musi stevena przesunac do srodka.
dzisiaj ten mecz pokazal ze mam racje,gdy steven gral za torresem to ten mecz wygladal tak:
atletico-stado baranow,po przesunieciu stevena do srodka dopiero widzialem zespol. lucas no bramke strzelil (asysta stevena) ale nic pozatym.na koguty to widze tak:reina-jonhson,agger (skrtel),carra,insua-josze,steven,mascher,kuyt,-voronin-torres.dlaczego voronin a no bo koguty wystapia bez podstawowego srodka obrony a to stary chytry lis ktory bedzie potrafil obsluzyc torresa.i oby nasz srodek obrony byl zdrow.
STEVEN NA SRODEK POMOCY, dopuki nie wykoruje sie i zgra aquilani.
jankes
08-08-2009 - 16:17
niewątpliwie mecz w drugiej był lepszy
ja tylko chciałem napisać coś o Martinie Kellym
a więc chłopak jest naprawdę dobry, pewne podanie i pewny odbiór plus odpowiednia szybkość(bo sprinterem nie jest)
miał też jeden udany cross w stronę Voronina
trochę gorzej z ustawianiem się, bo Forlan znajdywał się za jego plecami, ale i tak chłopak jest ok
Benitez będzie miał więcej opcji z nim
Spearing zaś bardzo cicho, miał mało czasu ale i tak coś niewoidoczny
Insua parę razy się pokazał, ale miał też błędy na początku
środek obrony wiadomo, jeżeli taki sam wyjdzie na Spurs to się zaczynam bać
Wegorz
08-08-2009 - 16:30
Multimedia są już kompletowane, zainteresowanych zapraszam
tutaj.
Przepiórek
08-08-2009 - 17:44
Benitez powiedział po meczu, że Carragher będzie gotowy na mecz z Tottenhamem. Jamie lekko skręcił kostkę. Skrtel i Agger prawdopodobnie też będą zdrowi przed pierwszym meczem.
A patrząc na grę Lucasa w całym okresie przygotowawczym mam wrażenie, że nie będziemy jakoś specjalnie tęsknić za Alonso. Brazylijczyk co prawda nie rzuca tak dokładnych piłek na skrzydła, ale za to częściej włącza się w akcje ofensywne, przez co łatwiej będzie nam rozpracować obrony drużyn, które będą z nami grały na 0:0.
matys551
08-08-2009 - 18:32
Michel to juz lepiej za tego "starego lisa" z ponytailem wystawic "młodego lisa" Babela
Bodzio_lfc
08-08-2009 - 18:46
Niezbyt dobrze te sparingi wyglądały, ale gdzieś mam mecze towarzyskie najważniejsze żeby wygrać z tym Tott na wyjeździe i inne mecze.
Lucas graczem meczu....Zdziwienie.......
Adasko
08-08-2009 - 19:17
Jeśli już mielibyśmy zagrać 4-4-2 to ja widziałbym obok Torresa N'Goga. Chłopak potwierdza wielki talent, ale teraz Benek musi mieć tyle odwagi żeby na niego postawić. Voronina jakoś nigdy w LFC nie widziałem a Pacheco nawet N'Gogowi ustępuje umiejętnościami. Na Kuyta to bym nie liczył, bo w oczach Benka jest on skrzydłowym i tyle. Jak się Riera nie wykuruje, to zagramy z Yossim na lewym i Kuytem na prawym. Najgorzej będzie ze środkiem obrony. Zobaczymy...
nie posiada moze ktos fotek kibicow kolo tunelu z tego meczu ??
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.