Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: LISTOPADOWY WYPAD
LFC FAN SITE > My kibice > Dla kibica
Stron: 1, 2, 3
skuter69
Szukamy chętnych na wyjazd 21 Listopada na mecz z "Obywatelami". Przy obecnej obsadzie Manchesteru C. może to być trudne spotkanie ze względu na dostępność biletów. Ale poprzednim razem też nie liczyliśmy na oficjalne kasy klubu a udało się. Jest ktoś chętny to zrobimy listę i zabieramy się za rezerwacje i organizacje .

1. Bójka69
2. Skuter69
3. .............
JulJan
Też jestem gotów zaryzykowac mecz z ManCity,najlepiej niech wszyscy chetni sie wypowiedza czy ryzykujemy i jedziemy czy zwiekszamy swoje szanse na bilety wybierajac mecz mniej "popularny" z Birmingham.

Wpisz tam Arku mnie +5

JJ
Szarlatan
Jeśli chodzi o dostępnośc biletów, polecałbym mecze środowe czyli:
- 19. sierpnia: Stoke
- 16. grudnia: Wigan

Można też czekac aż któryś z meczy LFC będzie przełożony na poniedziałek. Wtedy też o bilety powinno byc łatwo.

Jeśli chodzi o sobotę, to bilety powinno dac się też zdobyc, jeno głównie pod stadionem i za troszkę więcej.

Tyle ode mnie. Jak przyjdzie odpowiedni czas, znów mogę pomóc z wejściówkami.
karas
Ja sie pisze na listopad. Szczegóły obgadamy na Długim...
adamkubelek
Jak najbardziej na tak! Osobiście wolałbym mecz w weekend...mniej wolnego trzeba załatwiać wink.gif
Przepiórek
W marcu było w miarę łatwo o bilety dlatego, że graliśmy w środku tygodnia z mniej atrakcyjnym rywalem. Teraz proponuję, by każdy chętny na wyjazd zaopatrzył się w nową fankartę. Niedługo ruszy sprzedaż. Koszt na razie nie jest znany, ale w ubiegłym sezonie było to 29 funtów.

Warunki sprzedaży w tym sezonie będą nieco inne i posiadaczom nowych fankart będzie trochę łatwiej o bilety. Trzeba jednak pamiętać o tym, że mecz z City zalicza się do kategorii A. Mniej więcej połowa z 5000 biletów dostępnych dla posiadaczy Membershipa (nowa fankarta) będzie sprzedawana na bazie ilości "zaliczonych" meczów z poprzedniego sezonu. Druga połowa będzie dostępna dla wszystkich posiadaczy Membershipa - JEDEN bilet na JEDNĄ kartę.

Na koniec będzie też sprzedaż ogólna, prawdopodobnie na takich warunkach jak dotychczas, ale przy takim meczu trzeba będzie mieć kupę szczęścia, by się dodzwonić.

Jeśli wszyscy liczą się z możliwością oglądania meczu w knajpie obok stadionu, to nie ma chyba żadnych przeciwwskazań, by za cel wyjazdu wybrać spotkanie z City.
Kate_91
Ja również piszę się na wyjazd smile.gif
skuter69
Przepiór temat wyjazdu jest otwarty i każda propozycja będzie brana pod uwagę, w listopadzie na Anfield Rd jest jeszcze jeden mecz z Birmingham C. jest też w sobotę 07 potem to już tylko grudzień okres przedświąteczny i raczej nie imprezowy.
Przepiórek
Mi jest obojętne czy polecimy na Birmingham, czy na City. Napisałem, że na mecz z City będzie ciężko o bilety, żeby wszyscy mieli pełną świadomość ryzyka, na jakie się decydujemy wybierając ten mecz. Zakładam, że na wyjazd zdecyduje się około 20 osób. Nie wiem czy wszyscy dostaną bilety. Przy tak licznej grupie noclegi i przeloty też trzeba organizować z dużym wyprzedzeniem.
skuter69
CYTAT
Mi jest obojętne czy polecimy na Birmingham, czy na City

Mnie w zasadzie też.
CYTAT
Przy tak licznej grupie noclegi i przeloty też trzeba organizować z dużym wyprzedzeniem.

Zgadzam się i właśnie dlatego poruszam temat wyjazdu w Lipcu .
CYTAT
Napisałem, że na mecz z City będzie ciężko o bilety, żeby wszyscy mieli pełną świadomość ryzyka, na jakie się decydujemy wybierając ten mecz. Zakładam, że na wyjazd zdecyduje się około 20 osób. Nie wiem czy wszyscy dostaną bilety

Można śmiało założyć że przy większej grupie zawsze może się zdarzyć większa lub mniejsza obsuwa z biletami, w marcu tego roku też mieliśmy ten problem i obawialiśmy się czy nam się uda.
Mecz z Birmingham też może być ciekawy. biggrin.gif Tak więc w takim razie planujemy desant na 07 11 09.
Lecimy w sobotę wracamy we wtorek ?

1. Bójka69
2. Skuter69
3. JulJan + 5
8. Karaś / szczegóły w długim /
9. adamkubełek
10. Przepiór ?
11. Kasia_tree?
12. kate_91
Przepiórek
Nie chcę nikomu nic narzucać, więc niech się wypowiedzą wszyscy chętni. A gdy już termin zostanie ustalony, każdy będzie mógł zająć się przelotami i noclegami. Poza tym nic nie stoi na przeszkodzie, by zrobić dwie grupy smile.gif
Rubin
Do Listopada jest jeszcze daleko ale czas szybciutko (po)płynie (chociaż z takim niezwykłym oczekiwaniem na swój pierwszy wyjazd na Anfield to może być właściwie na odwrót) więc optymistycznie patrząc w przyszłość bardzo cinsą się na usta słowa - No to widzimy się w Liverpoolu. smile.gif I mam ogromną nadzieję, że tak właśnie będzie chociaż nigdy też nie wiadomo jak się sprawy potoczą ale wstępnie zawsze trzeba być na tak, więc jestem a moje szanse są wysokie, nawet bardzo bo (wstępnie - jakie piekne słowo) pewnie gdzieś w granicach od 10-100%. Mam nadzieję, że wyjazd na przepiękne zwycięstwo z Manchesterem City wypali bo w sumie porażka Birmingham jest już z góry przesądzona, bądźmy realistam. No chyba, że nie jedzimy po mistrzostwo w przyszłym sezonie.
buska
Tak dla wyjazdu na Birmingham City 7.11.09. Akurat mam wtedy urlop już wypisany.

1. Bójka69
2. Skuter69
3. JulJan + 5
9. adamkubełek
10. Przepiór ?
11. Kasia_tree?
12. kate_91
16. Bu$ka + 3 ? (+ 3 wstępnie przed konkretami)
17...

Jestem zdecydowany na LOT samolotem, obojętne z którego miasta. Jesteśmy w kontakcie.
Pozdrawiam serdecznie.
adamkubelek
CYTAT(Przepiórek @ 06-07-2009 - 14:23) *
Nie chcę nikomu nic narzucać, więc niech się wypowiedzą wszyscy chętni. A gdy już termin zostanie ustalony, każdy będzie mógł zająć się przelotami i noclegami. Poza tym nic nie stoi na przeszkodzie, by zrobić dwie grupy smile.gif

Termin podany przez Skutera (sobota - wtorek) pasuje. Szanse na wyjazd oceniam na 100% rolleyes.gif Wylot jakby co z Poznania.
Przepiórek
Nieśmiało zaproponuję termin piątek - poniedziałek... Lecąc w sobotę można się niechcąco spóźnić na mecz, który może być o 12.45 czasu angielskiego.
adamkubelek
CYTAT(Przepiórek @ 06-07-2009 - 15:47) *
Nieśmiało zaproponuję termin piątek - poniedziałek... Lecąc w sobotę można się niechcąco spóźnić na mecz, który może być o 12.45 czasu angielskiego.

No właśnie...loty sprawdzałem i szału nie ma. Zdecydowanie lepiej polecieć w piątek.
skuter69
CYTAT(Przepiórek @ 06-07-2009 - 14:47) *

Super!!! piątek też fajny dzień, nam nieśmiało pasuje. laugh.gif
yoda
zbyt często nie odwiedzajcie tej strony z rezerwacją biletów na samolot... od ilości odwiedzin rośnie cena.. tongue.gif:P
Niko
W takim razie ja także wstępnie zadeklaruję się na listopadowy wypad do miasta Beatlesów, i wszystko jedno, czy to na mecz z City, czy z Birmingham, obydwa terminy mi pasują, cóż na studiach człowiek ma dużo wolnego czasu laugh.gif

Operacja Szalony Czerwony w marcu udała się rewelacyjnie, dlatego liczę na powtórkę z rozrywki...

No i mały apdejcik:

1. Bójka69
2. Skuter69
3. JulJan + 5
9. adamkubełek
10. Przepiór
11. Kasia_tree
12. kate_91
17. Niko
18...
Bati
Ja mam potrzebę pojechania, ale tyle osób, to ja słabo bilety widze :/ A tatuś też by pewnie chętnie si wybrał...
Niko
CYTAT(Bati @ 09-07-2009 - 00:24) *
Ja mam potrzebę pojechania, ale tyle osób, to ja słabo bilety widze :/ A tatuś też by pewnie chętnie si wybrał...

Bati nie marudź, tylko wbijaj do Liverpoolu... smile.gif

Z biletami damy radę, w marcu też było ze dwadzieścia osób i bilety wszyscy elegancko mieli...

A jeśli to Cię nie przekonuje to dostaniesz francuskie wino, a jeśli to nadal Cię nie przekonuje, to dostaniesz... dwa rolleyes.gif
Przepiórek
CYTAT(Bati @ 09-07-2009 - 00:24) *

Nie przesadzaj. Wykupujesz Membershipa dla siebie i dla taty i obraz biletów staje się dużo wyraźniejszy.
Bati
No dobra, to tatuś zareagował nader entuzjastycznie.

1. Bójka69
2. Skuter69
3. JulJan + 5
9. adamkubełek
10. Przepiór
11. Kasia_tree
12. kate_91
17. Niko
18. Bati + Andrew
20. ??
karas
Przepiór napisał w temacie meczowym, ja zaś od razu wrzucam tutaj:

Drobne zmiany w pierwszych miesiącach sezonu w związku z transmisjami telewizyjnymi:

Tottenham v Liverpool
Sunday August 16, 2009 (4pm)
Live on SKY

Liverpool v Aston Villa
Monday August 24, 2009 (8pm)
Live on ESPN

West Ham v Liverpool
Saturday September 19, 2009 (5.15pm)
Live on ESPN

Chelsea v Liverpool
Sunday October 4, 2009 (4pm)
Live on SKY

Liverpool v Manchester United
Sunday October 25, 2009 (2pm)
Live on SKY

Liverpool v Birmingham City
Monday November 9, 2009 (8pm)
Live on ESPN

Liverpool v Manchester City
Saturday November 21, 2009 (12.45pm)
Live on SKY

Everton v Liverpool
Sunday November 29, 2009 (1.30pm)
Live on SKY

Wyboldowałem dwa interesujące nas mecze. Z Birmingham gramy w poniedziałek o 21. Z Man City w sobotę o 13:45 9polskiego czasu of kors).
Biorąc pod uwagę wzmocnienia MC i to, ze mecz odbędzie się w weekend, czy nie łatwiej będzie zdobyć kilkadziesiąt biletów na spotkanie poniedziałkowe z Birmingham?
Optowałbym własnie za tą wersją.
I już możemy bukowac loty...wink.gif Działamy?

P.S. Inauguracja ligi - nasz mecz z Kogutami w niedzielę 16.08 o 17. Tak więc na pewno canal + pokaże wink.gif
JulJan
Ja z racji tego że zabieram ze soba 5 osób też jednak byłbym za tym aby wybrac mecz z Birmingham.Nawet jesli oficjalna drogą nie uda sie pozyskać biletów to koniki nie beda aż tak szaleć z cenami jak w przypadku ManCity.

Mariusz uważam że "powinniśmy" wynajac cały ten hostel co ostatnio i wpakować sie tam wieksza ekipa przez co zmniejszymy koszty.I tak nas tam nikt nie skontroluje.Masz namiary bezposrednie jak mniemam??

Tak wiec ja obstawiam że powinnismy jechac na Birmingham

JJ
Oti
Sprawdzał ktoś cenę biletów samolotowych jakby tak klepnąć na dniach?
Przepiórek
CYTAT(JulJan @ 09-07-2009 - 15:53) *
Mariusz uważam że "powinniśmy" wynajac cały ten hostel co ostatnio i wpakować sie tam wieksza ekipa przez co zmniejszymy koszty.I tak nas tam nikt nie skontroluje.Masz namiary bezposrednie jak mniemam??

Tak wiec ja obstawiam że powinnismy jechac na Birmingham

JJ

Bezpośrednie namiary na hostel:
Address: 2 Tancred Road
Postcode: L40RT
Telephone: 0151 733 1111
Email: enquiries@jmossdev.co.uk
Website: http://www.jmossdev.co.uk

Generalnie jest tam 12 łóżek. Przy 25-30 osobach ja loguję się w innym miejscu.

CYTAT(Oti1974 @ 09-07-2009 - 16:09) *
Sprawdzał ktoś cenę biletów samolotowych jakby tak klepnąć na dniach?

Ja sprawdzałem na http://www.wizzair.com
skuter69
Koszt przelotu od dwóch osób w tą i z powrotem z jednym bagażem (15kilo)w dwie strony- 536zł
numer lotu W6 105 planowana godzina odlotu 12 15

potrzeba jeszcze 10 (nie 20,30), osób chętnych na nocleg na Tancred Road - wtedy zarezerwuję go tel.
adamkubelek
CYTAT(skuter69 @ 12-07-2009 - 13:14) *
Koszt przelotu od dwóch osób w tą i z powrotem z jednym bagażem (15kilo)w dwie strony- 536zł
numer lotu W6 105 planowana godzina odlotu 12 15

Rozumiem, że chodzi o wylot z Katowic, tak?

Jeśli chodzi o wcześniej przeze mnie wspomniany Poznań to lipa...nie ma lotów 8 ani 9:/

Wrocław wchodzi w grę tylko w dniach 9-11 (cena 400zł/1 os. bez bagażu głównego).

Gdańsk troszkę lepiej, 8/9-11 (200 zł)

Warszawa podobnie jak Poznań...

W przypadku Wrocławia jak i Gdańska loty 9 są wcześnie rano.

Skuter, a Ty w jakich dniach masz te loty?
skuter69
Tak jest, chodzi o lot z Katowic . Ty leć z gdańska. Po konsultacjach i wnikliwych analizach z Przepiórem- możliwości zaskoczenia nieoczekiwanym zwrotem akcji tanich firm lotniczych / opóźnienia, odwołania lotu / uznaliśmy że lepiej lecieć w niedzielę, aby nic i nikt nie uniemożliwił nam spokojnego kibicowania. A powrót jest w środę bo we wtorek wizz nie lata do Stalinogrodu
adamkubelek
CYTAT(skuter69 @ 12-07-2009 - 13:43) *
Tak jest, chodzi o lot z Katowic . Ty leć z gdańska. Po konsultacjach i wnikliwych analizach z Przepiórem- możliwości zaskoczenia nieoczekiwanym zwrotem akcji tanich firm lotniczych / opóźnienia, odwołania lotu / uznaliśmy że lepiej lecieć w niedzielę, aby nic i nikt nie uniemożliwił nam spokojnego kibicowania. A powrót jest w środę bo we wtorek wizz nie lata do Stalinogrodu

Zgadza się! Jestem za niedzielnym wylotem, a rezerwację zrobię dopiero po wszystkich wakacyjnych wojażach (mam nadzieje, że cena zbytnio się nie zmieni wink.gif

aaa i jeszcze pytanko...membershipa mogę kupić we wrześniu czy to już na póżno będzie?
skuter69
Myślę że membershipa powinieneś kupić jak najszybciej, z prostej przyczyny, mając ją możesz nabyć bilet w przedsprzedaży internetowej która powinna się rozpocząć z początkiem września. Tak więc nie mając jej w ręce nie nabędziesz biletu.
adamkubelek
CYTAT(skuter69 @ 12-07-2009 - 14:28) *
Myślę że membershipa powinieneś kupić jak najszybciej, z prostej przyczyny, mając ją możesz nabyć bilet w przedsprzedaży internetowej która powinna się rozpocząć z początkiem września. Tak więc nie mając jej w ręce nie nabędziesz biletu.

Ok ok...myślałem, że sprzedaż ruszy jakos w październiku. Trzeba będzie wakacyjny budżet uszczuplić wink.gif
skuter69
adamiek., nie wiem kiedy rozpocznie się sprzedaż on-line ale jak kupisz fankarte, to musisz poczekać oż dojdzie pocztą itd. a jak ją masz, to czekasz na dzień sprzedaży spokojny.
Przepiórek
Membershipa można kupić we wrześniu. Ogólna sprzedaż biletów na mecz z Birmingham tradycyjnie ruszy ok. 18 dni przed meczem, a sprzedaż biletów dla posiadaczy Membershipa rozpocznie się kilka dni wcześniej, czyli mniej więcej w połowie października.
Przepiórek
Ważne daty związane z meczem przeciwko Birmingham:

15.10.09 - początek sprzedaży dla posiadaczy Membershipa (trzeba go wykupić najpóźniej trzy dni przed sprzedażą).
16.10.09 - losowanie biletów wśród posiadaczy e-season ticket.
20.10.09 - początek sprzedaży ogólnej.
09.11.09, godz. 20 czasu lokalnego - początek meczu.

My lecimy z Katowic w niedzielę 8 listopada i wracamy w środę 11 listopada.
Niko
CYTAT(Przepiórek @ 22-07-2009 - 14:01) *
Ważne daty związane z meczem przeciwko Birmingham:

15.10.09 - początek sprzedaży dla posiadaczy Membershipa (trzeba go wykupić najpóźniej trzy dni przed sprzedażą).
16.10.09 - losowanie biletów wśród posiadaczy e-season ticket.
20.10.09 - początek sprzedaży ogólnej.
09.11.09, godz. 20 czasu lokalnego - początek meczu.

My lecimy z Katowic w niedzielę 8 listopada i wracamy w środę 11 listopada.

A nie wiesz Przepiór, czy membershipa można kupić już teraz ? Bo ostatnio zaglądałem na oficjalkę i jakoś nie za bardzo mogłem odnaleźć się w tej kwestii...

Rozumiem też, że z hostelem czekamy, aż uzbiera się odpowiednia liczba osób i potem dopiero robimy rezerwację, si ?

To jeszcze niby 4 miesiące czasu, ale wiadomo jak jest...

Pzdr
Przepiórek
Membershipa można wykupić tutaj: Membership

Co do hostelu, w którym byliśmy ostatnio, to nie wiem ile osób jest chętnych. Ja wolę zatrzymać się gdzieś w centrum miasta.
karas
QUOTE (Przepiórek @ 22-07-2009 - 14:44) *
Co do hostelu, w którym byliśmy ostatnio, to nie wiem ile osób jest chętnych. Ja wolę zatrzymać się gdzieś w centrum miasta.

To już mamy ustalone. Jestem zdecydowanie na tak.

A co do membershipa - próbowałem zakupić pierwszego dnia rozprowadzania - zapomnij - nie mogłem się zalogować. Próbuję dalej...

Mario - podeślij mi proszę info jak lecicie (dane odlotu), bo z Poznania kiepsko to wygląda...
Przepiórek
Wylatujemy z Katowic 8 listopada, a wracamy 11 listopada. W obie strony Wizzairem.
adamkubelek
CYTAT(karas @ 23-07-2009 - 12:01) *
CYTAT(Przepiórek @ 22-07-2009 - 14:44) *

To już mamy ustalone. Jestem zdecydowanie na tak.

A co do membershipa - próbowałem zakupić pierwszego dnia rozprowadzania - zapomnij - nie mogłem się zalogować. Próbuję dalej...

Mario - podeślij mi proszę info jak lecicie (dane odlotu), bo z Poznania kiepsko to wygląda...

Rzeczywiście z Poznania nie ma zbytnio połączeń:/ Ja lecę z Gdańska 8 (Wizzair), a wracam albo do Gdańska (Wizzair) albo Poznania (Ryanair).
karas
tadam:

Teraz tylko połączenie. A hotel sobie ustalimy na zlocie...
buska
Prześlicznie, bilety są. Na pokład, też jest . Sprawę hoteliku dogramy na zlocie. Pozdrawiam serdecznie.

Numer Lotu Wylot z Data wylotu Przylot do Data przylotu
W6 105 Katowice/Kraków 08. lis 2009 12:15 Liverpool 08. lis 2009 13:50
W6 106 Liverpool 11. lis 2009 14:20 Katowice/Kraków 11. lis 2009 17:45
wolny85
Dostałem potwierdzenie rezerwacji od Wizzair tak więc w listopadzie lecę z wami smile.gif
Zajebiaszczo smile.gif
smyku
lotnicze też mam. Tak więc szykuje się powtórka z rozrywki smile.gif Tylko niech tym razem nie wieje tak przed meczem /po też wink.gif/. No i mają strzelać bramki w te strone co bedymy siedzieć biggrin.gif
karas
Już pisałem na gg Przepiórowi, ale oficjalnie informuję, że rezygnuję z listopadowego meczu z Birmingham...

Lecimy ze Szmajchelkiem 2 tyg wcześniej na inne spotkanie...wink.gif
Szarlatan
CYTAT(karas @ 04-08-2009 - 11:56) *
Już pisałem na gg Przepiórowi, ale oficjalnie informuję, że rezygnuję z listopadowego meczu z Birmingham...

Lecimy ze Szmajchelkiem 2 tyg wcześniej na inne spotkanie...wink.gif

Ooo, będziecie mieli okazję oklaskiwac Owena dziękując mu za tem za wiernośc i szacunek do kibiców ze Skałslandu.
Przepiórek
Mieliśmy na zlocie ustalić miejce noclegowe na listopadowy wypad, ale z tego co wiem, to nie ruszyliśmy tego tematu. W ramach luźnej propozycji podaję taką opcję w centrum miasta:
http://www.internationalinn.co.uk/
http://www.cocoonliverpool.co.uk/

International Inn to hostel, natomiast Cocoon to hotel. Obie noclegownie znajdują się w tym samym budynku, różnią się standardem i cenami. W hotelu sa pokoje dwuosobowe, które kosztują 43 funty za noc (21,50 od osoby). Bez śniadania, ale na miejscu jest knajpka, w której można sobie kupić coś do jedzenia. Sklepy są w zasięgu 5-10 minut piechotą, m.in. przyzwoicie zaopatrzone Tesco. Jedyny feler hotelu polega na tym, że w pokojach nie ma okien.

Cena noclegu w hostelu zaczyna się od 15 funtów za noc. Pokoje są różnej wielkości. Od 2-osobowych do 10-osobowych. W hostelu jest też dostęp do kuchni, więc śniadania można sobie organizować we własnym zakresie. Można też kupować we wspomnianej wcześniej knajpce.

Jeśli ktoś ma inne propozycje noclegów to niech wrzuci je do tego tematu. Potem będziemy się zastanawiać co dalej.

Na razie nie wiem ile osób się w końcu wybiera na mecz z Birmingham. Na zlocie zdaje się rozmawialiśmy na ten temat, ale sobotni wieczór zostawił w mojej pamięci spore wyrwy... Wiem, że część osób już rezerwowała bilety lotnicze. Jeśli ktoś jeszcze chce lecieć, to trzeba się spieszyć z rezerwacją lotu, by jeszcze załapać się niższą cenę. No i powoli można będzie zabierać się rezerwację noclegów.
Niko
Też myślę, że trzeba by pomału myśleć o jakimś noclegu, bo mamy już wrzesień, a ten czas do listopada zleci szybciutko...

Przepiór moim zdaniem obie Twoje propozycje są dobre, ale ja osobiście bardziej bym się pisał na ten hotel z pokojami dwuosobowymi, zawsze to jakiś komfort więcej, a cena 20 funtów za noc też nie jest jakaś specjalnie odstraszająca. Niech się jeszcze reszta wypowie w tej sprawie, bo mnie w sumie jest tak naprawdę pikuś, czy będziemy nocować tam czy tutaj smile.gif

Mam bilety lotnicze zarezerwowane już, Wy Przepiór chyba też, podobnie jak smyku, wolny i buska. Reszta nie wiem jak z samolotami stoi (Bati? JJ?).

Skuter rozumiem, że wybiera się w podróż galaktyką ?

Trzeba pomalutku ustalać szczegóły i nic tylko czekać do listopada na kolejne czerwone wrażenia smile.gif
Bati
Ei, ja chyba odpadam, bo nadeszła niespodziewana zmiana planów i instancje najwyższe zesłały mi mecz z Violą. Na który muszę iść bez względu na to czy będę musiała sprzedać babcię, tysiąc matur, czy siebie arabskiemu szejkowi... A ujrzeć Czerwień i fiolet w Świątyni... O Boże, w najśmielszych marzeniach nie miałam takich wizji, póki nie okazało się, że takowe mogą się spełniać blink.gif Ale pogadam z ojcem wieczorem i tak ohmy.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.