Jutro ostatni mecz w sezonie 2008/09. Oceniać ostatni rok będziemy w innym temacie, dlatego krótko na temat spotkania.
Z Kogutami zanotowaliśmy jedną z dwóch porażek w lidze. TYLKO dwie porażki przez cały rok, a jednak drugie miejsce (na 90%).
W pierwszym stadionie White Hart Lane wybuchło, gdy w doliczonym czasie Pawluczenko przesądził o wygranej gospodarzy. A zaczęło się pięknie. Już w 3 minucie zdobywamy (Kuyt) gola na 1-0, potem pełna kontrola meczu i w drugiej połowie swojak Carry. No i potem dramat... Może to właśnie tych punktów zabrakło... Może...?
Jutro jednak ważniejsze od samego wyniku (nawet jak przegramy - w co nie wierzę, to Chelsea musi wygrać różnicą 6 goli z broniącym się przed spadkiem Sunderlandem, w co ogromne wątpię) będzie pożegnanie naszego kochanego Samiego. Hyypia już był w Poolu, gdy ja zacząłem kibicować the Reds, jak pewnie niektórzy z Was (zaczęli kibicować czerwonym - nie byli w drużynie

).
Rafa już zapowiedział, że Sami będzie w składzie meczowym i pewnie pozwoli mu zagrać - choćby przez kilka minut. Szkoda, że C+ tego meczu nie pokaże, ale oba zespoły nie grają już o nic, stąd trzeba będzie namierzać na streamach.
Swoją drogą Koguty nas wykopały z Carling Cup, pokonały w lidze, a w zeszłym roku ledwo z nimi zremisowaliśmy. Łatwo nie będzie, ale trzeba godnie zakończyć sezon.
No i wróci Robbie...

ten, który dwa razy kłuł rok temu na Anfield.
A potem... potem dwa i pół miesiąca bez Premier League...
Adasko
23-05-2009 - 17:51
A dlaczego ten temat nie jest w meczach LFC?
Ostatnia kolejka, na pokaz tylko ale za to z pożegnaniem wielkiego obrońcy, ikony naszego klubu ostatnich lat.
Chciałbym aby po raz ostatni zagrał w pierwszym składzie z Carrą...
Może Gerrard ukłuje 2 t przy dobrych wiatrach podzieli się koroną z Krystyną i Anelką. I jestem bardzo ciekawy postawy Keanea jak i kibiców względem niego. Szkoda tylko że ta kolejka to tylko do statystyk ale coż...
Liczę na podziękowanie za sezon od kibiców.
Trzeba będzie znaleźć dobry stream żeby pokazali całą ceremonię (jeżeli będzie) pożegnalną. Jak Sami odchodzi to znaczy że coś się kończy taka pewna era w Liverpoolu. Nie lubię pożegnania z Premiership nieważne czy byśmy wygrali to czy nie. To jest dobre że wszystkie mecze będą o tej samej porze tak powinno być zawsze.
marcin1991
23-05-2009 - 19:54
Wynik mnie praktycznie nie obchodzi, bo 2 miejsce mamy praktycznie pewne, zatem proszę Benka, żeby Sami zagrał od początku, a pod koniec niech go zmieni i całe Anfield podziękuje mu za jego 10 lat spędzonych w The Reds.
Tak btw: Nie zniósłbym sytuacji, gdy jeszcze walczylibyśmy o mistrza, a Keane swoim golem by nam go odebrał... By se chłop zrobił prezent
Michel
24-05-2009 - 06:17
jesli sami wyjdzie w pierwszej 11 to powinien zalozyc opaske kapitana.
Słuchajcie - temat wczoraj zakładałem na trzeźwo

. nie wiem, jak on się tu znalazł. Proszę modów o przerzucenie go we właściwe miejsce.
gerrard75
24-05-2009 - 08:27
Spurs maja cicha nadzieje na puchary wiec beda nieco bardziej zmotywowani.My powinnismy wygrac aby podziekowac kibicom za wspieranie przez caly sezon.Licze na dobre przyjecie Robbiego i pozegnanie legendy -Samiego Hyppii.
deathman[Junior]
24-05-2009 - 08:42
Zakończmy sezon dobrym występem przed własną publicznością wygrywając. Najlepiej z Hyypia od poczatku
Liverpool 2-0 Tottenham
Torres, HYYPIA

hih
In our defensive foursome
He's absolutely awesome
From corners he will score some
It's Sami Hyypia!
YNWA!
Soprano
24-05-2009 - 08:50

do tego mozaika na Kopie będzie, sam mecz schodzi chyba na 2 plan, ale pewne zwyciestwo i gol Hyypi zpo rzucie rożnym byłby miłym akcentem
nautilus
24-05-2009 - 10:56
Pamietam jak o duecie Hyypia - Henchoz mówiło się że to najlepszy duet na wyspach a moze i w europie. 2001 rok pokazał ich siłe.
Laska80szcz
24-05-2009 - 12:09
Też licze na to ,że Sami pożegna sie z kibicami na własnym stadionie... bramką

))
Tyle wspaniałych lat w tym klubie,super meczy,wspaniałe czasy !
Należy mu się super pożegnanie i pewnie kibice takie zrobią

A co do samego meczu to myślę (widzę ,że niektórzy podzielają to ),że dziś Liverpool wygra 2-0 po bramkach ... Samiego i ... Gerrarda
Majkel
24-05-2009 - 14:21
Ja tam chce tylko zeby Hyppie dobrze pozegnac i hattrick Gerrard'a zeby wygral klasyfikacje strzelecką.
PortAuPrince
24-05-2009 - 14:29
jak najbardziej.. ale o trzech bramkach Gerrarda będzie trudno.. - nie mniej jednak nie niemożliwe.. kończy się ten sezon.. i pewien okres LFC.. prosimy dzisiaj o zwycięstwo Panowie.. a za Samiego 3mamy kciuki..
YNWA!
vincii
24-05-2009 - 14:56
Na czym oglądacie? Nie mogę nic znaleźć...
deathman[Junior]
24-05-2009 - 14:57
http://atdhe.net/index.htmlEDIT.
Cudowna mozaika ,Cudowna fana...
Cudowne zachowanie
C'mon The Reds!
http://www.iraqgoals.net/ch1.htmlale padło o0
ma ktos działajacego, ale nie z us steam?
nawet probowałem radia, to mówią ze też mecz nie działa
http://www.atdhe.net/7282/watch-liverpool-vs-tottenham^ Tu już działa. Akurat trafiłem na bramkę Torresa

Jak wyjdzie błąd podczas oglądania to odświeżcie stronę po prostu.
Majkel
24-05-2009 - 15:35
1-0, Torres. Jescze 5 i bedzie top scorer
Fernando Torres
24-05-2009 - 15:45
Ogląda ktoś mecz bo u mnie się nie da.
Mateusz_LFC
24-05-2009 - 15:47
Tą strone to trzeba odświeżać co 30 sek. - bez sensu
Ma ktoś dobry, działający link?
Dla niewymagających czynne jest radio Kuszo FM z polskim komentarzem.
deathman[Junior]
24-05-2009 - 16:24
2-0

)
Teraz dawać Hyypie
Majkel
24-05-2009 - 16:38
Gol dla Tottenhamu. Nie kto inny jak nasz stary Robbie.
Edit: Yossi i 3-1.
Wchodzi Sami. Legend.
deathman[Junior]
24-05-2009 - 16:55
3-1 spoko
Szkoda tylko straconego gola
YNWA SAMI!!
nautilus
24-05-2009 - 17:13
3-1 Świetnie

Szkoda tych 2 remisów za dużo , remisów z druzynami z ktorymi manU wygrywał 1:0 ehhh szkoda. No ale cóż nie zasłuzylismy na tytul w tym sezonie to moze w nastepnym sie uda

Remisy ze średniakami są jak wino , dojrzewają a kiedy przychodzi czas przypominają o sobie. No szkoda ze Steve nie zostal krolem strzelcow ;d ale byly by jaja. Przeciez jeszcze kilka lat temu to byl defensywny pomocnik i takim go zapamietalem najbardziej a teraz gra za napastnikiem i tyle bramek strzela , chociaz umiejetnosci destrukcji zostaly

Ehhh pamietam jak w kazdej formacji mielismy lidera którym był anglik

Carra, Gerrard , Owen. Piękne czasy
RAWI dzięki wielkie za tego linka, przynajmniej mogłem sobie obejrzeć ostatnie pół godzinki bez dłuższych przerw. Czasem człowieka może ciemny szlag trafić przy tych niewdzięcznych streamach. :-7
Nie wiem jak tam wcześniej było ale gdzieś od około 60 min. świetna atmosfera na stadionie rzucała się w uszy, ale w końcu to tylko rozśpiewane Anlield.

Piękny moment, Hyypiä wchodzi za Gerrarda a ten z uśmiechem przekazuje mu opaskę kapitana, zdecydowanie akcja meczu. Szkoda tylko, że wtedy w 90 min. nie udało się Samiemu strzelić bramki w swoim stylu, tak na dowidzenia. To byłoby jeszcze piękniejsze. Bardzo ładnie Robbie się zachował nie celebrują zdobytej bramki, naprawdę wielkie brawa dla niego ale.. w sumie to nie musiał tego strzelać, mógł sobie podarować.
I żegnaj Sami, legendo Ty nasza. You'll Never Walk Alone
Pieknie wygladał napis na początku meczu "SAMI" i narodowa flaga po obu końcach. Słuchałem w radiu był bardzo dobry komentator może ktoś później zapodać skrót meczu albo linka do całego musze zobaczyć pożegnanie Hyppi.
Gdyby ktos nie widzial...

Pieknie to wygladalo, zegnaj Sami !
Majkel
24-05-2009 - 19:04
Luka NN
24-05-2009 - 19:40
ładny wynik na pożegnanie sezonu....
Sto lat Sami!!!!!
Laska80szcz
24-05-2009 - 20:13
Kolejny wygrany meczyk,ale szkoda,że daje tylko i aż drugą lokatę.Liczę na to ,że w przyszłym sezonie będzie mistrzostwo

)
Pożegnanie Samiego - wspaniałe!!!Wielkie brawa dla kibiców Liverpoolu którzy "to" stworzyli !!!
SAMI YNWA !!!
zararaka
24-05-2009 - 21:03
CYTAT(Laska80szcz @ 24-05-2009 - 20:13)

Kolejny wygrany meczyk,ale szkoda,że daje tylko i aż drugą lokatę.Liczę na to ,że w przyszłym sezonie będzie mistrzostwo

)
Pożegnanie Samiego - wspaniałe!!!Wielkie brawa dla kibiców Liverpoolu którzy "to" stworzyli !!!
SAMI YNWA !!!
Szkoda tylko że Benek okazał się pospolitym chamem
Sami powinien grać - cały- lub połowę meczu
CYTAT(zararaka @ 24-05-2009 - 22:03)

Szkoda też, że nie masz pojęcia co mówisz.
nautilus
24-05-2009 - 21:41
N. Anelka Chelsea 19
C. Ronaldo Man Utd 18
S. Gerrard Liverpool 16
F. Torres Liverpool 14
Robinho Man City 14
Nie pamiętam takiej sytuacji w klasyfikacji strzelców. Zawodnik LFC na 3 i 4 miejscu. Brawo. Torres nie grał połowe sezonu wiec bankowo byłby królem strzelców gdyby losy sie inaczej potoczyły.
skipim
24-05-2009 - 22:40
To od razu sprawdź kiedy ostatni raz król strzelców miał poniżej 20 bramek.
zararaka
24-05-2009 - 23:23
CYTAT(Rubin @ 24-05-2009 - 21:14)

Synku.Wiem co mówię. Kibicuję Liverpoolowi 50 lat. Ale tak beznadziejnego ,zadufanego w sobie bufona - ta hiszpańska drużyna jeszcze nie miała
CYTAT(deathman[Junior] @ 24-05-2009 - 16:55)

3-1 spoko
Szkoda tylko straconego gola
YNWA SAMI!!
Jaka szkoda że hiszpański bufon wystawił Samiego ,dopiero pod naciskiem kibiców.
U tego prymitywa ,nic nie znaczą zawodnicy inni niż hiszpanie.Poprostu: Ćwok,pozbawiony ludzkich odruchów
zararaka -jak kibicujesz 50 lat L.F.C. to byś takich głupot nie pisał.Głupi ptok który w swoje gniazdo sro.Pozdrawiam wszystkich i dziękuję za piękny,emocjonujący sezon.
Laska80szcz
25-05-2009 - 07:35
CYTAT(zararaka @ 24-05-2009 - 23:03)

CYTAT(Laska80szcz @ 24-05-2009 - 20:13)

)
SAMI YNWA !!!
Sami powinien grać - cały- lub połowę meczu
No cóż ja też liczyłem,że Sami od pierwszej minuty zagra,ale widocznie taki plan miał Rafa

To już historia!!!teraz czekamy na kolejny pasjonujący sezon
Pozdro
Luka NN
25-05-2009 - 07:50
CYTAT(skipim @ 25-05-2009 - 00:40)

To od razu sprawdź kiedy ostatni raz król strzelców miał poniżej 20 bramek.
sezon 1998/1999 czyli 10 lat temu
po 18 bramek na koncie mieli Hasselbaink, Owen oraz Dwight York....
Anelka miał 17 w barwach Arsenalu

i był 4 na liście...
CYTAT(zararaka @ 25-05-2009 - 00:23)

CYTAT(Rubin @ 24-05-2009 - 21:14)

Synku.Wiem co mówię. Kibicuję Liverpoolowi 50 lat. Ale tak beznadziejnego ,zadufanego w sobie bufona - ta hiszpańska drużyna jeszcze nie miała
'...'
Jaka szkoda że hiszpański bufon wystawił Samiego ,dopiero pod naciskiem kibiców.
U tego prymitywa ,nic nie znaczą zawodnicy inni niż hiszpanie.Poprostu: Ćwok,pozbawiony ludzkich odruchów
Wiesz, a ja myślałem, że takie głupoty to zazwyczaj piszą dzieci, które ledwo co dorwały się do Internetu albo te, które nie mają nic sensownego do powiedzenia. Czyżbyś chciać mi udowodnić, że się myliłem? Powinienem Ci pogratulować, że kibicujesz Czerwonym od dobrych 50 lat i pomimo tego i tak nie masz szacunku do trenera, który zrobił naprawdę sporo dla tego klubu? No to gratuluję. Ja wiem, że najprościej jest kogoś zwyzywać jak Ci się coś nie podoba, sam też bardzo chciałem zobaczyć Samiego wczoraj od początku bo przecież to był jego ostatni mecz w barwach LFC, ostatni! I nie rozumiem czemy Rafa nie dał mu tej szansy, bo przecież mógł i mam mu trochę to za złe. Na pewno jednak nie dlatego, że (jak to napisałeś) u niego nic nie znaczą zawodnicy inni niż Hiszpanie bo gdyby naprawdę tak było to Hyypiä może i w ogóle by nie wystąpił. I jeszcze jedno, nie wiem czy zauważyłeś ale Rafa jeszcze przed meczem zapewnił naszego 'kolosa', że zagra, ale to pewnie dlatego, że u niego liczą się tylko Hiszpanie. Prawda?
I nie jestem Twoim synkiem, na szczęście.
paulinqa
25-05-2009 - 20:18
nie ogladalam meczu, bylam w pociagu. obejrzalam zdjecia porzegnania Samiego.
nie zrozumiem tego nigdy, na prawde nie pojme jak mogli mu to zrobic. jedyne na co bylo mnie stac to lzy w oczach.
mam nadzieje ze wroci do nas szybko w postaci trenera.
nie ogatne tej druzyny bez niego.
nie to, ze przestane kibicowac, ale to juz ie to....
Michel
25-05-2009 - 20:31
zararaka ty kibicujesz lfc 50 lat? a wypisujesz durnoty jak 10 letnie dziecko.
to co zaczoles kibicowac w 59 roku tak? dalej przewidujac pewnie gdzies w wieku 15-16 lat,to ty jestes rodzony gosciu w latach 40-tych no no maladziec malczik najstraszy kibol lfc jakiego znam

a znam naprawde juz gosci wiekowych.

a benek z ta zmiana to zrobil specjalnie aby aplauz byl jak najwiekszy a takze pokazal dwa symbole kluby nowego i starego kapitana no ale niektorym tak trudna to pojac wiec coz.... pozdr.
Szarlatan
25-05-2009 - 21:04

Synku.Wiem co mówię. Kibicuję Liverpoolowi 50 lat.
To pamiętasz ten dzień, gdy Shankly został wybrany na pierwszego po Bogu. Jak wtedy było? Deszcz padał?
Perkoz
25-05-2009 - 21:26
CYTAT(Szarlatan @ 25-05-2009 - 21:04)

Synku.Wiem co mówię. Kibicuję Liverpoolowi 50 lat.
To pamiętasz ten dzień, gdy Shankly został wybrany na pierwszego po Bogu. Jak wtedy było? Deszcz padał?
Zararaka pamięta jak klub powstawał w 1892 roku...
Szacunek...
Nie rozumiem Waszej "jazdy" po czlowieku ktory kibicuje LFC 50 lat!!! Panowie szacunku troche nie zaszkodzi!!!Mam podobne odczucia co "zararaka". Mecz o czapke sliwek, a maestro RB wystawia Sammy'ego na 10 min., i to tez pod naciskiem kibicow, ktorzy domagali sie by wreszcie wszedl na boisko. Hipokryta chcial Go wpuscic jedynie na 2/ slownie DWIE/ min. Czy tak zegna sie LEGENDE? Odpowiedzcie sobie sami!.
lar311
02-06-2009 - 09:22
Oj jaki Benitez zly....sponiewieral Samiego..chyba najbardziej sponiewieral go oferujac mu kolejny roczny kontrakt...normalna potwarz! Szok!
A czlowiek ktory kibicuje LFC od 50LAT szybko zapomnial jak wyglada przegiecie jesli chodzi o legendy ...wystarczy sobie przypomniec jak Gienek "pozegnal" Fowlera.....
CYTAT(balon @ 31-05-2009 - 12:09)

Nie rozumiem Waszej "jazdy" po czlowieku ktory kibicuje LFC 50 lat!!! Panowie szacunku troche nie zaszkodzi!!!Mam podobne odczucia co "zararaka". Mecz o czapke sliwek, a maestro RB wystawia Sammy'ego na 10 min., i to tez pod naciskiem kibicow, ktorzy domagali sie by wreszcie wszedl na boisko. Hipokryta chcial Go wpuscic jedynie na 2/ slownie DWIE/ min. Czy tak zegna sie LEGENDE? Odpowiedzcie sobie sami!.
ale macie problem... może powinien na kolanach go pożegnać? kwiaty mu kupić i trawę skosić w ogródku? Jak się nie ma o co dopieprzyć do kogoś, to trzeba wynaleźć coś z kosmosu.
Kij na psa się zawsze znajdzie. Szkoda tylko, że poważni ludzie się bawią w takie dziecinne gierki.
10lat grał 10min dostał
90lat by grał 90min by dostał
proporcja
Podoba mi się ta kalkulacja Dobry.Jest racjonalna.Nikt nie mówi o braku szacunku dla Zararaki,tylko o wypowiedz.Benitez zrobił jak uważał.On jest trenerem,a Sami nie miał mu tego za złe.Po co się tak napinac
nautilus
03-06-2009 - 21:32
Ale na mecz o pietruszkę w dodatku u siebie to mógł samiego na 90 min wpuścic
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.