Większość z nas będzie grillować, tudzież w inny sposób spędzać 3 wolne dni, które zbliżają się wielkimi krokami. Mądrzy ludzie z FA w grafiku obsadzili nam mecz Liverpoolu w niedzielę, kiedy człowiek spokojnie zdąży zjechać z łona natury...
Gramy z Newcastle. Pierwsze spotkanie na St James` Park zakończyło się wynikiem 5-1 i był to jeden z lepszych meczów czerwonych w pierwszej połowie sezonu. Teraz nasi grają kapitalnie, ale wtedy po 3-0 z Boltonem w Boxing Day przyszła ta `wisienka` w postaci lania Srok. Stevie rozegrał świetne zawody i tak się składa, że po kilku tygodniach nasz kapitan wraca do gry właśnie w niedzielę.
A Newcastle cóż... Srogo zawodzi swoich kibiców. W poniedziałek ledwo zremisowali bezbramkowo z Pompey u siebie.
A wcześniej grali tak:
33 kolejka: Tottenham - Newcastle 1-0
32: Stoke - Newcatle 1-1
31: Newcastle - Chelsea 0-2
30: Newcastle - Arsenal 1-3
29: Hull City - Newcastle 1-1
6 spotkań, 3 punkty, bilans bramkowy 3-8, oprócz Arsenalu i Chelsea - pozostali przeciwnikcy mocno przeciętni i stąd widmo degradacji... Sroki zajmują bowiem 18 miejsce w tabeli ze stratą 3 punktów do siedemnastego Hull.
Tyle samo punktów, co Sroki ma... Boro, które w sobotę na Riverside Stadium podejmie Manchester United. Dlatego niech nikt się nie łudzi, że nasze spotkanie będzie lekkie łatwe i przyjemne. Chociaż jak trzy razy, to 3 razy... W grudniu 5-1, wczoraj rezerwy 5-1, to może i w niedzielę trochę goli wpuści znów następca Givena - Steve Harper (Shay nota bene wcale źle nie bronił 4 m-ce temu).
Liczę również, że Downing i spółka pokażą różki... diabełkom. Wynik z Riverside będziemy już znali (MU gra w sobotę o 13:45), tak więc wiadomo, o co toczy się gra - MUSIMY WYGRAĆ!!!
gerrard75
30-04-2009 - 12:47
latwo na pewno nie bedzie bo takich meczy w Premiership po prostu nie ma!Newcastle z nozem na gardle chyba powinni walczyc o cala pule co oznacza,ze nie beda murowali bramki.Swoja droga troche szkoda aby taki klub wyladowal w Championship ale to raczej nie nasz problem.My musimy wygrywac kazdy mecz do konca sezonu.Bedziemy juz znali wynik MU z soboty i w przypadku ich zwyciestwa obawiam sie,ze nasi moga juz odpuscic..
Fernando Torres
30-04-2009 - 13:17
Mecz z Newcastle może być ciężki niż niektórym się zdaje.Nie wydaje mi się żebyśmy znowu wygrali tak wysoko bo Newcastle będzie walczyć do samego końca chociaż w ostatnim meczu grali słabo,nie walczyli nawet o zwycięstwo.
Myślę że Gerrard wejdzie w drugiej połowie meczu.Dał bym zagrać Aggerowi u boku Carry lub Skrtela.Agger ma podobno podpisać nowy kontrakt.Prawa strona Arbeloa na lewej Insua.Lucas powinien usiąść na ławce.Na środku zagra Masch i Xabi Alonso.Riera na lewej flance a Yossi na prawej,Kuyt niech odpoczywa przed meczem z Młotami który będzie ciężki.
-Reina------------------
Arbeloa---Agger--Skrtel----Insua
---------Masche--Alonso----------
Benayoun---Babel--------Riera
-----------Torres------------------
Adasko
30-04-2009 - 14:18
CYTAT(Fernando Torres @ 30-04-2009 - 15:17)

Mecz z Newcastle może być ciężki niż niektórym się zdaje.Nie wydaje mi się żebyśmy znowu wygrali tak wysoko bo Newcastle będzie walczyć do samego końca chociaż w ostatnim meczu grali słabo,nie walczyli nawet o zwycięstwo.
Myślę że Gerrard wejdzie w drugiej połowie meczu.Dał bym zagrać Aggerowi u boku Carry lub Skrtela.Agger ma podobno podpisać nowy kontrakt.Prawa strona Arbeloa na lewej Insua.Lucas powinien usiąść na ławce.Na środku zagra Masch i Xabi Alonso.Riera na lewej flance a Yossi na prawej,Kuyt niech odpoczywa przed meczem z Młotami który będzie ciężki.
-Reina------------------
Co robi Babel w pierwszym składzie i gdzie Gerrard?
Edmilson
30-04-2009 - 14:35
Ja bym chciał natomiast się spytać, co Babel robi na środku pomocy?
Aha, i Stevie ma być gotowy na spotkanie z Newcastle.
PortAuPrince
30-04-2009 - 14:41

Lucas powinien usiąść na ławce.Na środku zagra Masch i Xabi Alonso.Riera na lewej flance a Yossi na prawej,Kuyt niech odpoczywa przed meczem z Młotami który będzie ciężki.
-Reina------------------
Fajnie by było ujrzeć Babela.. tylko w dobrej dyspozycji.. natomiast nie na środku i nie w wyjsciowej 11stce.. może w drugiej połowie..

Lucas powinien usiąść na ławce.

nie wierze, co napisałeś.. przecież gra podobnie do Gerrarda..

- sorry za uszczypliwość, ale nie mogłem sobie tego odmówić..
Do meczu odemnie.. Cóż, to powienien być mecz o pewne 3 pkt.. zobaczymy co pokaże Manch. po wczorajszym swoim wg. mnie zasłużonym zwycięstwie..
Fernando Torres
30-04-2009 - 22:05
Lucas powinien usiąść na ławce bo w ostatnim meczu nie grał za dobrze,wręcz słabo.A Babel powinien zagrać za Torresem wiem że to nie jego pozycja ale taki mały eksperyment.Wydaje mi się że Gerrard zagra w drugiej połowie.
PortAuPrince
01-05-2009 - 07:25
CYTAT(Fernando Torres @ 01-05-2009 - 00:05)

Lucas powinien usiąść na ławce bo w ostatnim meczu nie grał za dobrze,wręcz słabo.A Babel powinien zagrać za Torresem wiem że to nie jego pozycja ale taki mały eksperyment.Wydaje mi się że Gerrard zagra w drugiej połowie.
ale rzeźnia..
dobra, robi się kolejny temat do kłótni.. kiedy Lucas gral dobrze..? sorry, nie pamiętam..
Wystawić teraz Babela to głupi pomysł bo gość nie grał w poważnym meczu od czasów fazy grupowej LM. Trzeba wystawiać jak najsilniejszy skład i się nie oglądać. Jeżeli ManU wygra i tak mamy ciągle szansę na majstra. Lucasa nie wystawiać. Benayoun od początku z Rierą. Powinno być łatwo. Newcastle jest słabe i za dużo nam nie przeszkodzi. Gramy tym bardziej u siebie. I tak czy inaczej jestem bardzo zadowolony z tego sezonu więc jakoś jestem nastwiony optymistycznie.
emsi1948
02-05-2009 - 09:32
Najwieksze osłabienie to to ,że Newcastle pozbyło sie Given'a pamiętacie zeszły mecz ?? gdyby nie given to ten mecz skonczyłby się wynikiem co najmniej 8:1... dlatego tez podchodzę spokojnie do tego meczu... ale wiadomo w tym sezonie różne niespodzianki się zdarzają... oby tym razem wszystko przebiegało wg planu
Fernando Torres
03-05-2009 - 11:10
Nie będzie mnie dzisiaj na meczu i mam prośbę czy ktoś by był tak miły dać mi info sms???
Jak by co to mój numer 693489368
Michel
03-05-2009 - 14:31
k**wa takich niedorobionych bartonow to powinno sie dozywotnio zamykac od ludzi i od razu kastrowac aby potomkow nie mieli.
jareko17
03-05-2009 - 14:35
CYTAT(Michel @ 03-05-2009 - 16:31)

k**wa takich niedorobionych bartonow to powinno sie dozywotnio zamykac od ludzi i od razu kastrowac aby potomkow nie mieli.
Podpisuję się pod tym obeima rękami. Rozumiem gdyby to była jednorazowa sytuacja, ale on to robi notorycznie i z premedytacją. Strasznie mi szkoda Xabiego, który zagrał dzisiaj fenomenalnie!
PortAuPrince
03-05-2009 - 14:37
Infoserwis. ja Ci dam info serwis..
ładny mecz, cieszy mnie czyste konto Reiny - cholernie mu sie to należy.. cholernie jednak żałuje Szabiego.. wygląda to na coś poważnego.. obym się mylił.. Kuyt ostatnio coraz bardziej zaskakuje. Gerro wrócił w wielkim stylu, kilka pięknych, choć nie celnych strzałów..
zasłużone 3-0!
We still believe!
CYTAT
widzę, że nie tylko ja tak to odczuwam..
Liwa16
03-05-2009 - 14:47
Dobry mecz w wykonaniu The Reds. Szkoda tylko zmarnowanych okazji i tych strzałów w poprzeczke bo mogło być znacznie wyżej. Musimy teraz zdobywać więcej goli niz MU bo jak przegraja 2 spotkania (co jest prawie niemozliwe) to beda miec tyle samo punktów co my wiec bilans bramkowy bedzie mial najwieksza wagę.
balonik88
03-05-2009 - 14:51

k**wa takich niedorobionych bartonow...
... i pojebanych gerrardów...

...to powinno sie dozywotnio zamykac od ludzi i od razu kastrowac aby potomkow nie mieli.
Michel
03-05-2009 - 14:59
pokaz mi kogo tak steven zalatwil jak barton? zreszta ktory to juz raz ten debil tak fauluje
balonik88
03-05-2009 - 15:04
wystarczy sobie przypomniec gerrarda z przed 5 lat
Michel
03-05-2009 - 15:09
z przed 5 lat wtedy tez nikogo nie zniesli na noszach po jego wejsciach,zastanow sie kogo ty porownujesz typowego bandyte ktorego "kariera" polega na ciaglych brutalnych faulach i skandalach do najlepszego lub jednego z najlepszych pilkarzy swiata ktory moze i gra nie raz bardzo ostro ale nigdy nikomu krzywdy nie zrobil a tym wypadku zabraklo niewiele do otwartego zlamania gratuluje "pojebanego gerrarda" kibicuj dalej.....
a tak o co ci chodzi? mecz wygrany w cuglach brutalny faul bandyty boiskowego slusznie skrytykowanego a ty dopierdalasz sie do stevena to sa jakies jaja czy jakies problemy???
Gerrard1233
03-05-2009 - 15:21
CYTAT(balonik88 @ 03-05-2009 - 16:54)

k**wa takich niedorobionych bartonow...
... i pojebanych gerrardów...

...to powinno sie dozywotnio zamykac od ludzi i od razu kastrowac aby potomkow nie mieli.
Co????????????
Jak można powiedzieć, że Gerrard był tak brutalny!!!!!!!!!
skipim
03-05-2009 - 15:39
Taka jest prawda. Gerrard często nie przebierał w środkach, nie obce mu były wejścia wyprostowaną nogą lub obunóż. Oczywiście poza takimi zagraniami potrafił zdziałać na boisku więcej niż barton i nie tylko brutalna gra była jego wizytówką. Zresztą trzeba też czasami odróżnić grę brutalną i ostrą, a wejściami z premedytacją i chęcią zrobienia komuś krzywdy.
Chyba wszyscy się zgadzają, że barton znany jest tylko z takich zagrań jak dzisiaj, no i pokazywania pośladków kibicom...
Porównanie z Gerrardem wg mnie nie jest do końca trafione.
balonik88
03-05-2009 - 17:58
po pierwsze nigdzie nie porównuje obecnego gerrarda, do obecnego burtona. po drugie nie tylko mozna powiedziec ze gerrard był tak brutalny a trzeba to powiedziec (chwilami nawet bardziej, a jego wejscie w kolano zawodnika o zgrozo newcastle do tej pory bryluje w kompilacjach z róznego rodzaju brutalnymi faulami wystarczy sobie takowe na youtube poszukać.)wracając trzeba tak powiedziec szczególnie gdy wysuwa sie postulat o dozywotnim banie dla graczy którym zdarzają sie takie wejscia.
gerrard sprzed rafalucji to własnie taki burton z nieco lepszymi umiejętnosciami piłkarskimi. dokładnie ten sam charakter.
aselto
03-05-2009 - 18:00
akurat barton z man city gdy byl naprawde mlody (ciagle jest!) pokazywal podobne umiejetnosci do gerrarda... To jest jeden z najwiekszych zmarnowanych talentow ostatnich lat na wyspach.,.. z niego juz nie bedzie nic, zaden powazny klub nie chce go zatrudniac. A gosc mial papiery na gre w top 4, bo brutalne faule (ktorych w karierze nie ma az tak wiele) to nie jest jego jedyna wizytowka... On daje dupy poza boiskiem, ale na boisku zazwyczaj trzymal pewien poziom. Trzymal do poki nie polazl do wiezienia..
Ale jakby nie bylo scouser z krwi i kosci...
edit:
oczywiscie gerrarda za mlodu
balonik88
03-05-2009 - 18:06
przed jego transferem do newcastle jeszcze jak grał w manc pamiętam że głosno było nawet o tym ze moze trafic na anfield, o co podobno bardzo zabiegał sam gerrard. swoją drogą kto wie jak potoczyła by się jego kariera gdyby trafił do klubu który oferował mu wiecej niz upadajace z kazdym sezonem newcastle.
aselto
03-05-2009 - 18:10
ale on poszedl do newcastle dlatego ze powazne kluby olaly go przez jego wystepy pozaboiskowe... bo i untied cos o nim myslalo a on wykapany keano na boisku... z tylu i z przodu na swietnym poziomie.
balonik88
03-05-2009 - 18:23
moze tak moze nie. akurat benitez pokazał ze nie boi sie sprowadzac złych chłopców bo i pennant i bellamy sie gdzies tam przewinęli. to ze obaj skonczyli jak skonczyli to swoją droga inna sprawa.
moze burton w przeciwienstwie do keane czy gerrarda własnie miał tego pecha ze nie trafił na trenera który by przemówił mu do rozsądku utemperował, sprawił ze tą złosc wyładowywałby tylko i wyłącznie w sposób czysto piłkarski. który, jakby napisali wielcy obrazeni na forum, pozbawiłby go jaj. czyli zrobiłby to co benitez z gerrardem.
steven juz nie walczy jak kiedys, nie biega za piłką jak pojebany, nie goni rywala po 60 m by odebrac mu efekotwnym wslizgiem piłke. zato strzela po 15 goli w lidze co sezon, dokłada do tego z 10 asyst i jest ogólnie chyba najlepszym cofniętym napastnikiem obecnie na świecie.
aselto
03-05-2009 - 19:41
co do gerrarda to ja bym nie przypisywal tutaj zaslug benitezowi... bo juz w reprezentacji steven smigal podobnie zanim beniteza zatrudnili. Ale co do bartona to zdecydowanie zabraklo kogos kto by nim pokierowal. To samo sie tyczy rooneya. Gosc skonczylby jak gascoine tylko w mlodszym wieku... A teraz skonczy pewnie jako jeden z najlepszych graczy premiership..
balonik88
03-05-2009 - 19:50
jak sie rooney dalej będzie gdzis po skrzydłach pałętał to niewiem jak skonczy. on ma potencjał by byc najlepszy na swiecie tylko wokół niego trzeba budowac druzyne. mi sie zawsze wydawało ze dla niego idealną pozycją jest własnie ta na której teraz gra gerrard. tylko jak w druzynie ma się tyle znakomitosci to ptem ci co bardziej uniwersalni cierpią.
a gerrard w reprezentacji odkąd sięgam pamięcią grał jako def pomocnik. nigdy zaden selekcjoner nie potrafił wykorzystac jego potencjału ofensywnego więc niewiem skąd ci sie to wzięło, że on juz w reprze tak smigał. dopiero benitez widząc ze gerrard nie zawsze trzyma sie ram taktycznych, nie mogąc pozbyc się go, zrobił taktyke z typowym wolnym elektronem podwieszonym tuz za napastnikiem, ukazując tak naprawde niebywały ofensywny potencjał gerrarda. kto by pare lat temu pomyslał ze ten ambitny srodkowy pomocnik bedzie co sezon ładował po 20 bramek.
LFC_FUN
03-05-2009 - 20:32
CYTAT(balonik88 @ 03-05-2009 - 18:23)

steven juz nie walczy jak kiedys, nie biega za piłką jak pojebany, nie goni rywala po 60 m by odebrac mu efekotwnym wslizgiem piłke. zato strzela po 15 goli w lidze co sezon, dokłada do tego z 10 asyst i jest ogólnie chyba najlepszym cofniętym napastnikiem obecnie na świecie.
No wybacz, Gerrard może i daje nam dużo jakości, ale w wielu meczach po prostu widać, że mu się nie chce biegać i tylko odda strzał na odpierdol jak piłkę dostanie.
A co do innych piłkarzy tzw. do utemperowania to nie wiadomo jak potoczyłyby się losy Giggsa, gdyby nie SAF, który jest mistrzem jeśli chodzi o wychowywanie zawodników.
CYTAT(balonik88 @ 03-05-2009 - 21:50)

jak sie rooney dalej będzie gdzis po skrzydłach pałętał to niewiem jak skonczy. on ma potencjał by byc najlepszy na swiecie tylko wokół niego trzeba budowac druzyne. mi sie zawsze wydawało ze dla niego idealną pozycją jest własnie ta na której teraz gra gerrard. tylko jak w druzynie ma się tyle znakomitosci to ptem ci co bardziej uniwersalni cierpią.
nie żebym szukał specjalnej zaczepki, czy bronił Beniteza, ale czemu wystawianie Rooney'a na skrzydle przez SAF-a specjalnie nie było krytykowane ("bo to wielki trener i zna się na rzeczy, więc skoro stawia tam Wayne to robi to słusznie") a jak Benek stawia na skrzydle Kuyta, to źle?
Pytam grzecznie z prośbą wyjaśnienia.

Już pomijam typ zawodnika (choć tak Rooney jak i Kuyt ciężko pracują na boisku).
balonik88
04-05-2009 - 06:33
CYTAT(smyku @ 04-05-2009 - 07:49)

CYTAT(balonik88 @ 03-05-2009 - 21:50)

nie żebym szukał specjalnej zaczepki, czy bronił Beniteza, ale czemu wystawianie Rooney'a na skrzydle przez SAF-a specjalnie nie było krytykowane ("bo to wielki trener i zna się na rzeczy, więc skoro stawia tam Wayne to robi to słusznie") a jak Benek stawia na skrzydle Kuyta, to źle?
Pytam grzecznie z prośbą wyjaśnienia.

Już pomijam typ zawodnika (choć tak Rooney jak i Kuyt ciężko pracują na boisku).
moze dlatego ze to forum kibiców liverpoolu i zgladaja tu w zdecydowanej wiekszosci kibice the reds ktorzy genealnie w dupie maja to co robi saf ze swoimi gwiazdami??
CYTAT(LFC_FUN @ 03-05-2009 - 22:32)

No wybacz, Gerrard może i daje nam dużo jakości, ale w wielu meczach po prostu widać, że mu się nie chce biegać i tylko odda strzał na odpierdol jak piłkę dostanie.
to jest chyba efekt uboczny tego utemperowania u gerrarda. tylko trzeba sobie zadac pytanie czy wolimy gerrarda zapierdalajacego jak kiedys i strzelajacego 5 goli na sezon czy gerrarda ktoremu sie niechce i tak od niechcenie ladujacego 20 bramek na sezon. a z wiekiem raczej steven bedzie jeszcze mniej biegał i jeszcze mniej walczył wiec proponowałbym sie do tego przyzwyczaic.
Porównanie Gerrarda do Bartona jest nie stosowne,bo Steven to wybitny grajek.Barton to zwykły łamacz kości.Na fora mułów nie wchodzę,uważam takie zachowanie za wysoce nie etyczne, w kurw..c kibiców mułów swoimi opiniami na ich stronie.A to jest strona kibiców Liverpoolu i dlatego nie rozumiem co kibice mułów tu robią,a jeśli są to więcej szacunku.Nie interesuję się Fergusonami bo kibicuję Liverpool F.C. to proste.I głęboko w dupie mi to leży co się tam dzieje w mułolandii.
Zgadzam się z przedmówcą, choć akurat Aselto to chyba `rodzynek`, z którym można pokonwersować.
Lekko offtopowo się porobiło, więc ja tylko napiszę, że jak esemesowałem sobie z Lewikiem, Buśką, Yodą i Leszkiem podczas meczu wczoraj, to jak sobie przypomnę treść jednej z wiadomości - do dziś się kulam.
Po zejściu Alonso, i golu Leivy stwierdziłem, że... mamy na szczęście godnego zmiennika,...

Mecz fajny, ale to Niukastl to okropnie cienkie było. Zero zagrożenia, padaka okrutna.
Za to nasi chłopcy fajnie wczoraj pogrywali, czasami przesadzali z nonszalancją, ale jak się prowadzi ma wielką przewagę, to można czasem `zaszaleć`. Stiwi wczoraj chciał koniecznie ukłuć, ale piłka za cholerę wpaść do sieci nie chciała. najładniejsza bramka - Kuyt. W ogóle Kuyt i Alonso MOTM.
Mam nadzieję, że Xabi na Młoty będzie redi. To samo Javier. W Londynie będzie zdecydowanie cięższy mecz. A w sobotę oprócz tego derby manchesteru. I w niedzielę - Londynu. Oj muszę koniecznie w tej Ustce lokal z C+ namierzyć...
damianlfc
04-05-2009 - 09:48
Na szczescie Xabiemu nic wielkiego się nie stało, podobno tylko poobijany i powinien wrocic na mecz z West Hamem. Bartona powinni dyskwalifikować na rok i wysłać na przymusowe leczenie psychiatryczne. To już nie pierwszy raz kiedy wchodzi komuś bez sensu w nogi. Widząc znoszonego na noszach Alonso zamarłem i czekałem na wiadomość, czy wszystko z nim w porządku. Gorzej chyba bedzie z Mascherano, który skręcił kostkę.
swoje wykonaliśmy, ale mam wrazenie, ze z takim Newcastle to i nasze rezerwy by wygraly. Oby tylko kontuzje Alonso i Pitbulla okazaly sie niegrozne.
Shearer sie usmiechnal nawet jak mu Kop zaspiewalo "you should've stayed on the tele", ale mam nadzieje ze Newcastle spadnie.
oO(v)414(v)Oo
04-05-2009 - 15:48
Newcastle spada i to z hukiem .
Z jednej strony szkoda bo boje sie ze skonczy klub tak jak Leeds ...
a z drugiej niech pozostanie lepszy chociaz bardziej bedzie pasowac stwierdzenie " skuteczniejszy". Bo trudno tu zastanawiac sie kto powinien spac czy klub z taka historia jak newcastle czy kowale ze stoke.. Liczy sie tu i teraz a na chwile obecna newcastle spada z hukiem .
Co do meczu poczatek szarpany , bramka zydka ze spalonego , potem juz byla gra do jednej bramki .
Zobaczymy co bedzie w weekand.
aselto
04-05-2009 - 16:36
@smyku
wystawianie rooneya na skrzydle jest ogromnie krytykowane. W zasadzie prawie wszyscy sa zgodni, ze od kiedy rooney przestal grac wlasnie na pozycji gerrarda to zaczal sie zatrzymywac w rozwoju. Wiec milo prosze, poczytaj komentarze

Inna kwestia jest taka ze tak samo wiekszosc jest zgodna ze to nasza najlepsza opcja na lewym skrzydle.
Adasko
04-05-2009 - 16:41
CYTAT(aselto @ 04-05-2009 - 18:36)

@smyku
wystawianie rooneya na skrzydle jest ogromnie krytykowane. W zasadzie prawie wszyscy sa zgodni, ze od kiedy rooney przestal grac wlasnie na pozycji gerrarda to zaczal sie zatrzymywac w rozwoju. Wiec milo prosze, poczytaj komentarze

Inna kwestia jest taka ze tak samo wiekszosc jest zgodna ze to nasza najlepsza opcja na lewym skrzydle.
Sorry jak jestem niedoinformowany ale czy Giggs nie gra na lewym skrzydle?
A poza tym to zawsze miałem Rooneya jako typowego napadziora.
aselto
04-05-2009 - 16:56
nie gra na lewym skrzydle.
CYTAT(aselto @ 04-05-2009 - 18:36)

@smyku

luz, nie mowie, że nie jest krytykowany. Ale wydaje mi się, że my wszyscy razem wzięci gówno wiemy o treningach, prowadzeniu drużyny itd, więc skoro SAF czy Benitez wystawiają napastników na skrzydłach, to nie popełniają katastrofalnych błędów i wiedzą co robią.
Nie wiem jak Rooney, ale Kuyt imo to się rozwinął grając na skrzydle. W ataku nigdy by w Anglii 30 czy 20 goli nie zdobył, zwłaszcza przy Torresie i stylu gry FT - SG, a na skrzydle jest pożyteczny i to bardzo.
LFC_FUN
04-05-2009 - 17:21
CYTAT(balonik88 @ 04-05-2009 - 06:33)

to jest chyba efekt uboczny tego utemperowania u gerrarda. tylko trzeba sobie zadac pytanie czy wolimy gerrarda zapierdalajacego jak kiedys i strzelajacego 5 goli na sezon czy gerrarda ktoremu sie niechce i tak od niechcenie ladujacego 20 bramek na sezon. a z wiekiem raczej steven bedzie jeszcze mniej biegał i jeszcze mniej walczył wiec proponowałbym sie do tego przyzwyczaic.
To, że nie ładował 20 bramek, nie oznacza, że był mniej pożyteczny.
Zapomniałem napisać- od przyszłego sezonu nie wyobrażam sobie braku Aggera w pierwszym składzie. Skrtel gra też dobrze, więc Carra ławka?
Soprano
04-05-2009 - 17:21
Dobry mecz, oby z Alonso nic powaznego bo gosc jest ostatnio niesamowity i nie wyobrazam sobie jego odejscia.
Kop spiewajacy do Shearera: "You should stay on a telly" hahahahahahhaha, sam Alan sie usmial

epic
aselto
04-05-2009 - 17:23
Tzn ja doskonale rozumiem dlaczego rooney jest wystawiany na skrzydle. Bo to nasza najlepsza opcja i tyle. A w ataku mamy berbatova i teveza (lub jak gramy jednym z nich, to ronaldo na prawej). Ale nie zmienia to faktu, ze on najlepiej czuje sie za napastnikiem (moze nie az tak cofniety jak gerrard, bo to ciagle napastnik).
Ale nie rozumiem dlaczego kuyt jest wystawiany na skrzydle kosztrem zydka, ktory ma naprawde dobry sezon (szczegolnie druga czesc) a i kuyt widze cos trzela jak z przodu pobiega (choc nie sledze az tyle, wiec mozed i strzela grajac z boku).
Oczyscie najbardziej oczywistej oczywistosci nie bede mowil, ze rooney ma predyspozycje na gre na skrzydle (dynamika, technika, szybkosc i PODANIA!) a kuyt ma dobra kondycje
Laska80szcz
05-05-2009 - 08:50
CYTAT(LFC_FUN @ 04-05-2009 - 19:21)

CYTAT(balonik88 @ 04-05-2009 - 06:33)

To, że nie ładował 20 bramek, nie oznacza, że był mniej pożyteczny.
Zapomniałem napisać- od przyszłego sezonu nie wyobrażam sobie braku Aggera w pierwszym składzie. Skrtel gra też dobrze, więc Carra ławka?
Odchodzi Sami Hyppia ,więc miejsce dla Aggera już na pewno jest,Cóż drugim do pary zobaczymy kto będzie ...

Sądzę ,że będzie to zależało od dyspozycji,a poza tym Rafa widzi kto i w jakiej jest formie.No chyba,że zostanie zakupiony jeszcze ktoś???Poczekamy zobaczymy .
Adasko
05-05-2009 - 17:47
A słyszeliście o tej kłótni Bartona z trenerem. Nie dość że jak zawsze wyleciał z boiska, to myślał że jest gwiazdą i taktyka(gówniana) jest układana pod niego. Nie dziwię się Alanowi że mu chciał wyjechać bo jak się widzi takich chamów to nóż się w kieszeni otwiera.
-Jestem najlepszy więc musiałeś mnie wystawić.
-Ty?Ty jesteś gówniany a nie najlepszy!
-A ty jesteś gównianym menedżerem z gównianą taktyką.
Aż się przypomina Rooney z kimś tam:
-Zawsze byłeś gównianym piłkarzem!
-Wolę być gównianym piłkarzem niż takim brzydalem jak ty!
LFC_FUN
06-05-2009 - 16:39
Balonik, odnośnie ostatniej rozmowy:
http://www.youtube.com/watch?v=MrCpAAn33Js...feature=relatedchciałbym jeszcze kiedyś zobaczyć takiego Gerrarda...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.