marcin1991
27-02-2009 - 13:34
Po odniesieniu jakże cennego zwycięstwa w Madrycie wracamy do szarej rzeczywistości-Premier League. Naszym kolejnym rywalem do ogrania jest ekipa Garetha Southgate'a, czyli Middlesbrough.
Ekipa ta po 26 meczach zgromadziła na swoim koncie 23 punkty co daje im 19 miejsce. 5 razy w tym sezonie wygrywali swoje mecze, 8 razy dzielili się punktami z rywalem, a aż 13 razy schodzili z boiska na tarczy.
Czeka nas łatwe zadanie? Wg mnie nic bardziej mylnego. Zarówno Liverpool jaki i M'brough mają nóż na gardle, lecz każda w innym znaczeniu. The Reds jeśli chcą jeszcze mieć nadzieje na zdobycie mistrzostwa w tym sezonie, muszą bezwzględnie pokonać swojego rywala. Natomiast gracze Southgate'a muszą zbierać punkty, gdyż widmo spadku powoli zaczyna ich nękać.
Ostatnie 5 spotkań M'brough:
17.01 West Bromwich - Middlesbrough 3-0
28.01 Chelsea - Middlesbrough 2-0
31.01 Middlesbrough - Blackburn 0-0
7.02 Manchester City - Middlesbrough 1-0
21.02 Middlesbrough - Wigan 0-0
Jak widać nie wiedzie im się najlepiej. W 5 meczach zdobyli zaledwie(!) 2 punkty. Stracili 6 goli nie zdobywając żadnego. Oby swoją strzelecką niemoc podtrzymali i w meczu z Liverpoolem.
W naszym zespole nie zagrają Philipp Degen, Daniel Agger i po raz któryś w tym sezonie Fernando Torres.
Miejmy nadzieję, że zespół Beniteza uskrzydlony zwycięstwem na Bernabeu nie będzie miał kłopotu z odniesieniem zwycięstwa z dużo słabszym rywalem.
Przypomnę, iż obecny lider Premiership i nasz największy przeciwnik w walce o mistrza, czyli Manchester United zagra u siebie z Portsmouth.
Michel
27-02-2009 - 14:28
ponoc arbeloa tez jest kontuzjowany (pachwina,przerwa moze potrwac 3 tyg. oby nie),takze carra na prawa a hyypia na srodek (agger wciaz kontuzja),jedziemy tez bez torresa.
reina-carra,hyypia,skrtel,aurelio (dossena)-yosi,alonso,mascherano,steven,reira (aurelio)-kuyit
gejczester ma mecz przelozony z pompej,bo graja final carling cup z kogutami oby wjebali.
deathman[Junior]
27-02-2009 - 14:32
Mam głęboką nadzieję,że ten zasrany tytuł ,którego nie możemy zdobyć tyle lat jeszcze jest do wygrania. A nóż widelec stanie się jakiś cud i MU sobie po przegrywa kilka meczy
Co do naszego z Boro to jestem w 85% pewny,że go wygramy. Znów musimy (prawdopodobnie) radzić sobie bez Torresa ale wróci Gerrard więc źle nie będzie. Liczę też ,że nasz Żydzio zacznie od 1 minuty. Jeśli zremisujemy ( przegramy ) to już nie ma co liczyć ...
Middlesbrough 0-2 Liverpool FC
Manchester United 0-0 Portsmouth
TorresNysa
27-02-2009 - 15:07
Kolejny mecz czerwonych, z czego się bardzo ciesze jest transmitowany na C+Sport.
Transmisja meczu z Boro o 15:55 na kanale C+Sport 2, natomiast we wtorek o godzinie 20:55 mecz z Sunderlandem na kanale C+Sport

Koniecznie oba mecze trzeba zakończyć na swoją korzyść. Jestem dobrej myśli
Jak już wiadomo, gramy bez Torresa. Nie mamy żadnego napastnika do wystawienia na taką drużynę, no szkoda, oby Benitez nie żałował sprzedaży Keane. Jeśli Gerrard zagra od początku, to raczej nie martwie się o wynik, obstawiam 0:1 po jego bramce.
BTW. Scumy grają teraz puchar, w środę lige z Newcastle, a 3 dni później znów puchar? A kiedy z Portsmouth?
Zaczyna się dla nich ciężki okres, sporo spotkań, jest szansa na jakieś odrobienie strat. Idealnie by było, jakbyśmy przed meczem 14 marca mieli 3 punkty straty, taki smaczek

.
Kurde znowu kogosnie ma tym razem bez torresa. Myślęze mecz będzie o wiele cięższy niż z ManC. Ciężko mi obstawić wynik bo moze być każdy. mam nadzieje że benek zmądrzał i nie wystawi Lucasa i Dosenny.
Adasko
27-02-2009 - 18:13
Kolejny mecz, tym razem w lidze, ale za to z kandydatem do spadku a sezon pokazał że z tymi drużynami jest najtrudniej. Torresa nie ma oznacza to jedno- N'gog to nasz nominalny napastnik, jest jeszcze zapierdalacz Kuyt i Babel chetny do gry. Skład typowałbym taki:
REINA
ARBELOA(CARRA)---CARRA(HYYPIA)---SKRTEL---AURELIO
------------------------MASCH---ALONSO----------------------
BENAYOUN--------------------------------------------RIERA
-------------------------GERRARD-------------------------------
----------------------------KUYT---------------------------------
subs.Cavalieri, Dossena, Spearing, Lucas, Babel, El'Zhar, N'gog
Wynik ciężko typować, prawdopodobnie wygramy ale już nie w takim stylu jak z Realem. Będzie dużo chaosu i oby nie skończyło się tak jak z city 1-0 cały czas bronienie wyniku i strata gola w ostatniej minucie. Dwa gole szybko strzelone i pozamiatać ten bałagan.
Fernando Torres
27-02-2009 - 18:21
Moim zdaniem wygramy 2:0 będziemy uniesieni wygraną z Realem i łatwo pokonamy Boro, oto moja 11
REINA
CARRA---HYYPIA---SKRTEL---AURELIO
------------------------ MASCH ---ALONSO----------------------
BENAYOUN--------------------------------------------RIERA
-------------------------GERRARD-------------------------------
----------------------------KUYT---------------------------------
Liwa16
27-02-2009 - 19:16
A co powiecie na taki skład? Troche eksperymentalny ale dlatego ze Riera jest ostatnio cieniem samego siebie.
------------------REINA----------------
CARRA--- HYPPIA--SKRTEL---- INSUA
BANAYOUN--ALONSO--MASCH--AURELIO
---------------GERRARD-----------------
-------------------KUYT-------------------
Jakbyśmy zagrali takim ustawieniem to jestem pewien ze wygramy. Obstawiam 3-0 dla nas:P
marcin1991
27-02-2009 - 19:39
CYTAT(Adasko @ 27-02-2009 - 19:13)

Wynik ciężko typować, prawdopodobnie wygramy ale już nie w takim stylu jak z Realem. Będzie dużo chaosu i oby nie skończyło się tak jak z city 1-0 cały czas bronienie wyniku i strata gola w ostatniej minucie. Dwa gole szybko strzelone i pozamiatać ten bałagan.
To raczej nie w stylu pana Beniteza. Jeśli już uda nam się prowadzić, to będziemy oglądać zachowawczą grę bez forsowania tempa, aż w 85' stracimy gola i potem na hura wejdzie Babel, który zdąży stracić parę piłek i nieograny N'Gog.
To tylko takie moje gdybanie, ale na szybkie 2 gole nie licz

pozdro
Adasko
27-02-2009 - 19:48
CYTAT(marcin1991 @ 27-02-2009 - 22:39)

To raczej nie w stylu pana Beniteza. Jeśli już uda nam się prowadzić, to będziemy oglądać zachowawczą grę bez forsowania tempa, aż w 85' stracimy gola i potem na hura wejdzie Babel, który zdąży stracić parę piłek i nieograny N'Gog.

pozdro
Właśnie wiem że tak będzie i dlatego to właśnie było najlepszą opcją dla samych zawodników jakby poczuli że mecze mogą się zakończyć innym wynikiem niż 1-0 i 1-1.
A co do składu który podał Liwa to sobie nie przypominam kiedy Aurelio grał na LP ale jakoś sobie tego nie wyobrażam, choć wszystko jest możliwe po panu B który umie wprowadzić Lucasa przy wyniku 1-1 w 75 min. i jeszcze na Anfield.
A i nie wiem czy może za Riere który z Realem udawał takiego klocka nie wpuści od początku Babela albo może bardziej ryzykancko El'Zhar'a.
Liwa16
28-02-2009 - 08:32
CYTAT(Adasko @ 27-02-2009 - 22:48)

CYTAT(marcin1991 @ 27-02-2009 - 22:39)

pozdro
Właśnie wiem że tak będzie i dlatego to właśnie było najlepszą opcją dla samych zawodników jakby poczuli że mecze mogą się zakończyć innym wynikiem niż 1-0 i 1-1.
A co do składu który podał Liwa to sobie nie przypominam kiedy Aurelio grał na LP ale jakoś sobie tego nie wyobrażam, choć wszystko jest możliwe po panu B który umie wprowadzić Lucasa przy wyniku 1-1 w 75 min. i jeszcze na Anfield.
A i nie wiem czy może za Riere który z Realem udawał takiego klocka nie wpuści od początku Babela albo może bardziej ryzykancko El'Zhar'a.
Moze i Aurelio nie gral na LP ale ostatnio gra bardzo dobrze i generalnie wystepuje na pozycji LO ale czesto zapuszcza sie pod pole karne wiec czemu by nie sprobowac takiego wariantu, skoro Riera gra ostatnio slabo. To by byla jakas alternatywa.
marcin1991
28-02-2009 - 09:22
W dzisiejszym meczu prawdopodobnie zagramy bez naszych 2 asów. Torres nie pojechał z drużyną na mecz, a Gerrard zacznie mecz zapewne na ławce. W takiej sytuacji będziemy mieli jasny obraz tego, ile możemy zdziałać, kiedy poza grą są zawodnicy, którzy naszą grę tworzą... Jestem ciekaw jak wypadniemy bez nich.
adamkif
28-02-2009 - 10:28

Biorąc pod uwagę ostatnie spotkania z Boro na wyjeździe to przejrzyście widać, że nie gra się nam tam za dobrze. Mierna gra naszych rywali w ostatnich sześciu spotkaniach napawa optymizmem, że wysępimy chociażby te 1-0. Może Kuyt albo Yossi coś ustrzelą. Gorzej jednak jak pierwsi stracimy gola. Koniec wpadek jeśli chcemy zniwelować pkt do manu, a mając na uwadze to, że ani Torres ani Gerrard nie zagrają, bądź są nie w pełni sił, trudno spodziewać się kanonady w naszym wykonaniu...
Luka NN
28-02-2009 - 11:39
jesli nie wygramy z mizernym Boro to zapytam
z kim mamy wygrywac??
Perkoz
28-02-2009 - 12:32
CYTAT(Luka NN @ 28-02-2009 - 12:39)

jesli nie wygramy z mizernym Boro to zapytam
z kim mamy wygrywac??
Z ManU na Old Trafford oczywista
LFC_FUN
28-02-2009 - 14:35
Reina - Carragher, Skrtel, Hyypia, Aurelio - Mascherano, Xabi Alonso - El Zhar, Gerrard, Babel - Kuyt.
Jestem pozytywnie zaskoczony, Carra na prawej, ale z przymusu, Sami na środku i Aurelio zamiast klocka Dosseny. El Zhar i Babel w pierwszym, czyli będzie ok.
marcin1991
28-02-2009 - 14:41
Jak dla mnie to zajebisty skład wybrał Benek. W końcu przejrzał na oczka i dał odpocząć Rierze. Wg mnie powinny być 3 punkty. Babel dziś coś wkula...
Luka NN
28-02-2009 - 14:42
cud, że kretyn z Brazylii nie gra...
Wegorz
28-02-2009 - 15:50
Do dwudziestej minuty byłem naprawdę zadowolony z gry The Reds, grali szybko, kombinacyjnie, z pierwszej piłki i łatwo dochodzili do sytuacji bramkowych. Ta bramka była niesamowicie pechowa, a po niej gramy po staremu - mamy piłkę, ale jak co do czego dojdzie to ją tracimy. Nie wierzę w to, że damy radę wygrać przy dobrej grze golkipera Boro, mimo ich błędów w defensywie. Ale mimo wszystko, nadzieja umiera ostatnia...
Szczęście sprzyja lepszym? Chyba nie na Riverside Stadium.
PS. Swoją drogą, my przegramy, Chel$ea wygrywa, więc jak tak się skończy to spadamy na 3 pozycje, bo mamy gorszy bilans bramek... Nie jest dobrze, nie jest dobrze.
Pozdro.
jareko17
28-02-2009 - 15:51
Pechowa stracona bramka, niewykorzystane dobre sytaucje i mamy 0-1. Bardzo słabo Babel, Gerrardowi się nie chce grac, a Kuyt jak zawsze nie umie przyjac piłki. Mimo samoboja nieźle Alonso, Aureli i El Zahr. A Skrtel słabo sobie radzi na prawej obronie.
Liwa16
28-02-2009 - 15:53
Boze Alonso, swojak:/ Nie wierze... Bedzie trudniej niz myslalem. Znow pewnie bedzie horror w końcówce. Mam nadzieję, że z happy endem
gerrard75
28-02-2009 - 15:59
Ktory to raz dostajemy bramke po stalym fragmencie?Czemu Skrtel na prawej a nie Carra?Gramy jak zwykle piach a Benek siedzi sobie i pisze w kajeciku.Zero reakcji,inaczej bylo w srode z Realem,tam co raz latal do linii.Widac zwatpili juz w mistrzostwo,a jezeli dzis przegramy to mozemy byc trzeci.
Luka NN
28-02-2009 - 16:00
hmmm
no coz...mysle ze chlopakom kupony nie wchodzily...
nędza jak zwykle...
balonik88
28-02-2009 - 16:01
nie martwcie sie najważniejsze ze w lidze mistrzów wszystko idzie świetnie jak do tej pory.
CYTAT(gerrard75 @ 28-02-2009 - 18:59)

,a jezeli dzis przegramy to mozemy byc trzeci.
a na koniec nawet 4 jak o'neill utrzyma tempo i sie jego zawodnicy nie spalą na koniec sezonu. mają jedną zasadniczą przewage nad nami brak balastu w postaci ligi mistrzów.
adamkif
28-02-2009 - 16:09
EL Zaaaaaaaaaaaaaar!!! boże ja bym to trafił!
Luka NN
28-02-2009 - 16:11
jaki piłkarz taki szczał...
a jeszcze gola szczeliłby...
no nie widac roznicy na boisku...tylko w tabeli
Liwa16
28-02-2009 - 16:13
El Zhar matko boska co on zrobil. 100% sytuacja. zal!!!!!!!!!!!!!
adamkif
28-02-2009 - 16:15
Luka NN
28-02-2009 - 16:17
adamkif
28-02-2009 - 16:23
pozamiatane
dzemek
28-02-2009 - 16:25
Ale kit

Jak zawodnik Boro mógł tyle przebiec mając dwóch rywali blisko (ale nie najbliżej) siebie? Będzie ciężko, remis to sukces, ale może jeszcze 3 pkt będą...w końcówce.
Luka NN
28-02-2009 - 16:25
heh, Steven wrocil do skladu i od razu przegrywamy...
Liwa16
28-02-2009 - 16:27
Ku#wa jego m#ć!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! No nie moge po prostu. 2-0 w dupe:/ My caly czas przy pilce a Boro raz na ruski rok i wygrywaja z nami.
Liwa16
28-02-2009 - 16:28
CYTAT(Luka NN @ 28-02-2009 - 19:25)

Co ty niby sugerujesz, ze to niby przez Stevena? Cal zespol gra slabo nie tlyko on, pozatym on leczyl kontuzje i musi sie ograc troche.
edit: Jak my takich sytuacji nie wykorzystujemy co mial przed chwila Kuyt to sie nie dziwie ze przegrywamy:/ Moglismy juz spokojnie prowadzic...
aselto
28-02-2009 - 16:28
o matko
Luka NN
28-02-2009 - 16:30
CYTAT(Liwa16 @ 28-02-2009 - 17:28)

CYTAT(Luka NN @ 28-02-2009 - 19:25)

Co ty niby sugerujesz, ze to niby przez Stevena? Cal zespol gra slabo nie tlyko on, pozatym on leczyl kontuzje i musi sie ograc troche.
z Portmouth nie grał i wygralismy 3-2
z Man City takze nie grał i był remis 1-1
a teraz wrócił i mamy w plecy
fakt tylko stwierdzam
interpretacja nalezy juz do Ciebie
Ale mamy napastników... Brawa dla Benka za sprzedanie Keane'a. Kuyt popis umiejętności zaprezentował.
Może się mylę, ale kontra poszła po KOLEJNEJ KURNA STRACIE BABELA. Nie mogę już dziś na gościa patrzeć, strasznie mnie irytuje.... Ale co tam, Rafa wie, że Babel jest nam bardziej przydatny niż będący w świetnej formie Benayoun
Limit farta z Boro wykorzystaliśmy w 2 kolejce, teraz oni mają szczęście (choć 2 bramka to nie fart, rozklepali nas ładnie trzeba przyznać)
o kurwa widzicie tą zmiane?
o a tu jeszcze lepsza zmiana
Majkel
28-02-2009 - 16:32
LOL
Luka NN
28-02-2009 - 16:33
szybka sonda

kto wierzy ze zdobedziemy jeszcze chociaż punkt...
ja: NIE
Liwa16
28-02-2009 - 16:38
Lucas za Gerrarda... Brawo Benitez
CYTAT(Luka NN @ 28-02-2009 - 17:33)

szybka sonda

kto wierzy ze zdobedziemy jeszcze chociaż punkt...
Wchodzi Lucas, jest nadzieja
Gerrard chyba jakieś odnowienie kontuzji, ta zmiana była wymuszona.
dzemek
28-02-2009 - 16:40
Lekarze widac nie dorpowadzili Gerrarda do pełni zdrowia, dałbym mu odpocząc do meczu z Realem i ManU, ogrania by chyba nie stracił. Gdyby powrócił na mecz z Realem napewno by grał na 100% a tak mamy 50-60 %jego umiejetności. Prosta logika, ale widac Benek (albo ja się nie znam na piłce) jej nie rozumie
balonik88
28-02-2009 - 16:41
i w ten oto smutny sposób sezon sie dla mnie skończył. mistrz tradycyjnie uciekł, arsenal pieniędzy z ligi mistrzów juz nie będzie raczej w stanie nam zabrać (choć jest to i tak bardziej prawdopodobne niż mistrzostwo) a emocjonowanie sie przepychanką o niższe stopnie podium z aston villą i chelsea sobie daruje. emocji pozostało tyle ile przyniesie ich mecz z manu na old trafford (a mając na uwadze to że obie drużyny priorytetowo potraktują mecze w lidze mistrzów wiele tych emocji spodziewać sie nie należy). dziekuje.
Luka NN
28-02-2009 - 16:43
czyli miało być inaczej a wyszło jak zawsze....
hehehe a pisałem
poczekajmy do marca...
plusem tego meczu jest szansa, że Boro nie spadnie z PL
balonik88
28-02-2009 - 16:46
CYTAT(Luka NN @ 28-02-2009 - 19:43)

plusem tego meczu jest szansa, że Boro nie spadnie z PL
tez mi plus. ich kibce to chyba obok kibiców fulham jedni z najnudniejszych na wyspach a i sama ekipa po odejściu mclarena taka nijaka sie zrobiła akurat ich spadek całej lidze wyszedł by na dobre
Luka NN
28-02-2009 - 16:47
no ale lepsi od nas są jakby nie patrzeć
nawet w dwumeczu....
piszesz to z takim przekonaniem jakby nasi gra wyczesany furbol....
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.