Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Liverpool - Manchester City 1:1(0:0)
LFC FAN SITE > Liverpool FC > Mecze Liverpoolu
Stron: 1, 2, 3
karas
Do meczu jeszcze co prawda 5 dni, ale jako że ostatnie spotkanie graliśmy 10 dzionków temu, to pozwoliłem sobie już na założenie tematu.

Zanim coś tam skrobnę, to mam pytanie do Was - o której gramy w niedzielę? Bo tak: oficjalka pokazuje:

Kick-off: 15:00
Date: 22-Feb-2009

Czyli, że o 16:00 naszego czasu. A przecież w niedzielę `świętą` godziną rozgrywania spotkań (prawa do transmisji zdaje się) jest 17:00 naszego czasu (16:00 w Anglii). Tak zresztą pokazuje C+ w swojej ramówce. O co kaman? Żeby mi się Nahorny z Rudzkim albo Twarowskim w drugiej połowie dopirero na antenie nie pokazali ino... No chyba, że Wyspiarze dorzucili sobie kolejna godzinkę do przodu...

Lewik pamiętasz? 3 lata temu, 26 lutego właśnie na City debiutowaliśmy na Anfield... na trybunach rzecz jasna...wink.gif
Asysta Stevena, gol Kewella, piękna akcja i ostatecznie 1-0. Najs. Wziąłbym ten skromny rezultat w ciemno, bo przecież za 3 dni walka w Madrycie. A propos - kto ustalał terminy spotkań?! Przecież na spokojności moglibyśmy rozegrać spotkanie z Citizens w sobotę. Wtedy byłby jeden dzień odpoczynku więcej przed Realem. Tym bardziej, że była przerwa na reprezentacje. Ale nie mnie to osądzać...

Dobra, o meczu. Szejkowie w Manchesterez (tej błekitnej części) budują ekipę co to za parę lat ma trząść Europą. Póki co marne szanse nawet na Puchar UEFA, ale nie od razu Rzym zbudowano. Mecz łatwy nie będzie, bo takich w PL po prostu nie ma.

A Man City grał ostatnio tak:

25 kolejka: Manchester City - Middlesbrough 1-0
24: Stoke City - Manchester City 1 : 0
23: Manchester City - Newcastle United 2 : 1
22: Manchester City - Wigan Athletic 1 : 0
21: Portsmouth - Manchester City 2 : 0

Jeśli City zachowa prawidłowość z ostatnich kolejek, to powinniśmy wygrać to spotkanie - u siebie zgarniają bowiem komplety punktów, by na wyjazdach przegrywać...

Pamiętamy nasz mecz z początku października na City of Manchester Stadium i thriller z happy endem. Ferdek i Dirk zapewnili czerwonym 3 punkty. W zeszłym roku najpierw na wyjeździe nie było goli, a na Anfield w końcówce sezonu Torres zdobył bramkę i zakończyło się 1-0. Także to 1-0 jest wielce prawdopodobne (w sezonach 2005/06, 2006/07 i 2007/08 również padały takie skromne wyniki). Oby...
Michel
karas c+ juz zmienil i mecz bedzie w c+sport 2 o godz.15:55 takze wszystko ok.
w sobote nie mozemy grac bo mc graja w czwartek puchar uefa.
Szarlatan
CYTAT(karas @ 17-02-2009 - 14:38) *
Kick-off: 15:00
Date: 22-Feb-2009

Czyli, że o 16:00 naszego czasu. A przecież w niedzielę `świętą` godziną rozgrywania spotkań (prawa do transmisji zdaje się) jest 17:00 naszego czasu (16:00 w Anglii).

Obok Sky, mecze w Angoli pokazuje Setanta. Stąd pojawiła się dodatkowa pora w niedzielę. Było juz tak w zeszłym sezonie.
karas
Leniuch ze mnie i tyle. Nie zawsze jednak mam czas na wszystko.
W każdym razie dzięki za info. Już wiem jak sobie `grafik` na weekend z Premiership ustawiać...wink.gif, bo przecież w sobotę o 13:45 AV - CFC na dobry początek.

Nasz mecz na C+ Sport 2.
dzemek
No cóż, City jak to City, fajerwerków się spodziewali a tu albo wygrane albo przegrane z dosyc słabymi drużynami. Za kilka lat napewno pokażą na co ich stac, narazie są w stanie reorganizacji sił.
Mimo, że prezentują różny poziom w obecnych rozgrywkach to sądzę, że prawidłowośc Karasia się sprawdzi i wygramy ten mecz.
deathman[Junior]
Trzeba po prostu wygrać... decydujący moment właśnie nadszedł więc NIE MOŻEMY! tracić punktów.
City jak najbardziej do ogrania. Dobre mecze przeplatają fatalnymi.
Jakoś nie obawiam się zbytnio tego meczu...Czuję ,że wygramy w dobrym stylu smile.gif

Liverpool FC 2-0 Manchester City- Kuyt i Torres

PS- Trzymajmy kciuki za Fulham. nóż widelec lub łyżka remisik sie przytrafi. z MU odrabiają zaległość bodaj jutro
gerrard75
Latwo nie bedzie,zawsze jakos z nimi wygrywalismy skromnie ale kazde zwyciestwo mnie zadowoli.Czy my bedziemy w tym meczu bez Alonso?Gdzies mi sie obilo o uszy,ze pauzuje za kartki-oby nie w tym meczu.Srodek Mascherano-Lucas nie za bardzo mi sie widzi!
Robinho1993
Mecz miał być w sobotę o 16:00, ale City gra w czwartek w Pucharze UEFA, więc przełożono spotkanie na niedzielę, nie zmieniając godziny. Cała filozofia.
Luka NN
mecz do łateych należeć nie będzie ale City....hmmm aż takie groźne nie jest....mimo przewagi nie dali rady Portsmouth, wiec mysle, że i my wklepiemy im ze 2 gole....

tak z ciekawosci chcialbym zobaczyc jak The Reds radza sobie bez Steviego w kolejnym meczu....
Michel
cholera najgorzej ze alonso bedzie zawieszony a steven pewnie nie zagra od poczatku,rafa powinien zagrac w srodku z masche i aurelio bo lucas jest slabiutki
Luka NN
spoko spoko
nie ma co płakać....

byleby Babla na wpuszczal na trawnik bo znowu z metra nie trafi...

w meczu z Pompeys skład był teoretycznie tragiczny a z tego co mi powiedziano to LFC dawno nie stworzylo tylu fajnych akcji co wtedy...

moj brachol stwierdził nawet, że Gerrard to osłabia raczej team bo wiekszosc pilek musi przez niego przechodzic
a tu...sponantan, zywiol i piekna gra
Mateusz_LFC
CYTAT(Luka NN @ 19-02-2009 - 15:43) *
spoko spoko
nie ma co płakać....

w meczu z Pompeys skład był teoretycznie tragiczny a z tego co mi powiedziano to LFC dawno nie stworzylo tylu fajnych akcji co wtedy...

moj brachol stwierdził nawet, że Gerrard to osłabia raczej team bo wiekszosc pilek musi przez niego przechodzic

laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif pozdrów kolege laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif
TorresNysa
Jestem ciekawy kogo Rafa wystawi jako środkowego pomocnika bo XA pauzuje za kartki , LL zawieszony a wątpie żeby SG zagrał od pierwszych minut ten zawodnik musi być w pełni gotowy do środowego pojedynku z Realem.
Pewniakiem na środku moim zdaniem jest kapitan reprezentacji Argentyny - J. Mascherano, na skrzydłach bym zagrał Rierą i Benanyounem, w obronie - po bokach Aurelio, Arbeloa, na środku Carra i Agger lub Skrtel, a w ataku bym postawił na Torresa i Kuyta smile.gif Ja tak to widze.. wink.gif

Polecam stawiać na Liverpool u bukmachera, dobry kurs ok. 1.70 , bo szczerze niewierze by czerwoni mogli nie wygrać tego spotkania. smile.gif
Mateusz_LFC
CYTAT(TorresNysa @ 19-02-2009 - 16:54) *
Jestem ciekawy kogo Rafa wystawi jako środkowego pomocnika bo XA pauzuje za kartki , LL zawieszony a wątpie żeby SG zagrał od pierwszych minut ten zawodnik musi być w pełni gotowy do środowego pojedynku z Realem.
Pewniakiem na środku moim zdaniem jest kapitan reprezentacji Argentyny - J. Mascherano, na skrzydłach bym zagrał Rierą i Benanyounem, w obronie - po bokach Aurelio, Arbeloa, na środku Carra i Agger lub Skrtel, a w ataku bym postawił na Torresa i Kuyta smile.gif Ja tak to widze.. wink.gif

Polecam stawiać na Liverpool u bukmachera, dobry kurs ok. 1.70 , bo szczerze niewierze by czerwoni mogli nie wygrać tego spotkania. smile.gif

Pewnie Aurelio w środku ( tak jak z Pompey) a Dossena na lewej obronie.
................. Reina........................

Arbeloa Carra Skrtel Dossena

Benayoun Masch Aurelio Riera

..................... Kuyt.....................

....................Torres.......................
Robinho1993
Lucas był zawieszony z Portsmouth, dlatego zagra razem z Mascherano z City.
wojo
Nie wiem czemu ale już tak nie moge się doczekać meczu Liverpoolu. Byćmoze przerwa była zbyt długa. Myślę że łatwo pokonamy ManC bo jak nie to o tytule nie ma co myśleć. ManU jest na fali a my jesteśmy poza najgorszym miesiącem styczniem. Który jakoś przetrwaliśmy. Obstawiam 3:2
bycu
Łatwo, nie łatwo, wygrać musimy, ale z kim w środku tego nie wiem. Może akurat Aurelio po raz drugi zastąpi Steviego.
Dossena na boku, a czy przypadkiem do nas nie powrócił już Insua, stawiam na niego. wink.gif
Liwa16
Jeśli Aurelio zagra w środku to na lewej obronie tez chciałbym widzieć Insuę bo Dossena jest słaby. Szkoda ze Xabiego nie ma, trzeba będzie kombinować. Mam nadzieje ze Rafa nie wpusci Lucasa. Czuję ze rozgromimy Man City 3-0 (Torresx2, Kuyt)biggrin.gif
Mateusz_LFC
A może Benek postawi na...Damiena Plessisa rolleyes.gif
Dawno go już nie widziałem.
gerrard75
Plessis tez nie jest dobry,owszem silny fizycznie i nie da sie tak poniewierac jak Lucas jednak gry to on nam nie poprowadzi.Wole aby to zrobil Aurelio a za niego na lewej oczywiscie Insua,musimy zagrac ofensywnie a ten chlopak nie boi sie isc do przodu.
karas
Niech się Stevie porządnie na Real wykuruje. W sumie dobrze, że nie zagra z City, ale pod nieobecność Alonso znów krucho będzie z kreowaniem gry w środku pola...

Taką samą karę jak Alonso (zawieszenie za kartki) ma na szczęście SWP, a Hughes na dodatek ma większe powody do zmartwień, niż Rafa, bo kontuzjowani są:

Fernandes, Bojinov, Petrov, Benjani, Sturridge. Tak czy siak, ostatnie 3 sezony pokazują, że na Anfield jedna akcja decyduje o wygranym meczu. Nie mam nic przeciwko wynikowi 1-0. W końcu Torres jest zwarty i gotowy...
Luka NN
CYTAT(Mateusz_LFC @ 19-02-2009 - 16:30) *
spoko spoko
nie ma co płakać....

laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif pozdrów kolege laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif

kibicem LFC nie jest tak jak ty wiec nie ma zadnych filtrow na gre pilkarzy....zabaczyl razem za mna kilka meczy LFC ze Steviem i ten bez....
na podstawie tego wysnul taki wniosek....

smiech smiechem ale skoro tyle tylko napisales to wnioskuje, ze na merytoryczna odpowiedz nie powinienem liczyc....byc moze nie masz nic konkretnego do powiedzenia w tym temacie
deathman[]
Ja obecnie też wysnuwam takie wnioski, zdecydowanie gorzej się nam gra z Gerrardem, o wiele większą stratą jest w tym sezonie brak Alonso w każdym meczu, który wprowadza niezwykły spokój w środkowych formacjach (co było widoczne w meczu z Pompey i wielu innych), Barry podziałał na Baska jak płachta na byka i może trzeba będzie go tak co sezon straszyć. W momencie kiedy Alonso gra za Gerrardem ten może "robić co mu się żywnie podoba", choć jego forma nie jest najwyższa to właśnie to jedno podanie otwierające drogę Torresowi czy komuś innemu lub sam się dobrze ustawi, dlatego gra w pierwszym składzie, ten sam przebłysk co Torres tylko, że Nando ma zajebiście większy smile.gif Nie chce psów wieszać na kapitanie, ale bez niego gramy o wiele radośniejszą piłkę, jakby bez schematów, bo chyba dla takiej konfiguracji gdzie gra nawet 6 nominalnych obrońców to i Rafa nie zdążył nic przećwiczyć, choć cholera go wie co tam na treningach robią. Pokazaliśmy to choćby w meczu z United itp. itd. Druga rzecz, że co jak co ale on nie może non stop zapierdalać co mecz to i mu się taka przerwa przyda.

pozdro
Majkel
jesli gerrard nas oslabia to dawno juz bysmy nie byli w walce o tytul... pilki przechodza nie tylko przez niego ale tez przez alonso bo obydwoje umiac kontrolowac gre i ladnie podawac... te same role w man u ma paul scholes, anderson i nawet michael carrick

co do meczu do ja tak mysle czemu nie dac agger'a na srodek tongue.gif defensywnie zly nie jest a atakowac tez sie nie boi... chociarz raczej zobaczymy lucas'a.... wczoraj mi sie snilo ze united pogobilo punkty z fulham to moze zremisuja z blackburn laugh.gif
deathman[]
Te bezkrytyczne podejście do zawodników mnie rozpierdala, bo inaczej tego nie idzie nazwać, jestem ciekaw gdyby tak nagrać kilka takich meczy w których filmowany jest tylko Gerrard (podobnie jak miał Zizou) i wtedy może ktoś oprzytomnieje. Nikt nie odbiera mu umiejętności, ale gra w każdym szpilu od kilku sezonów nie licząc drobnych urazów, to tak samo człowiek jak z krwi i kości ze swoimi skłonnościami do kurewskiej frustracji jak mu nie idzie, co objawia się "łamaniem nóg na wyprostowanych nogach". Dopiero byłby jaja jakby Rafa odebrał mu "opaskę", może już nie trzymać presji jak niektórzy moczu a taki szlag w ryj mógłby mu się przydać.

Co do mistrzostwa, to wiele większy wpływ ma w tym sezonie cała obrona, Alonso i Kuyt niż Gerrard, przede wszystkim jesteśmy zespołem i na dzień dzisiejszy żaden z naszych zawodników nie przesądzi o mistrzostwie i nie będzie tak wyróżniającą się postacią jak chociażby Ronaldo w zeszłym sezonie, no może Torres jeśli zagra do końca to co grał w poprzednim sezonie.

Zdrowy rozsądek się opłaca.
Mateusz_LFC
CYTAT(Luka NN @ 21-02-2009 - 08:56) *
CYTAT(Mateusz_LFC @ 19-02-2009 - 16:30) *
spoko spoko
nie ma co płakać....

kibicem LFC nie jest tak jak ty wiec nie ma zadnych filtrow na gre pilkarzy....zabaczyl razem za mna kilka meczy LFC ze Steviem i ten bez....
na podstawie tego wysnul taki wniosek....

smiech smiechem ale skoro tyle tylko napisales to wnioskuje, ze na merytoryczna odpowiedz nie powinienem liczyc....byc moze nie masz nic konkretnego do powiedzenia w tym temacie

Wybacz wink.gif Poprostu jedyne co mogłem ( po spadnięciu z krzesła) napisać to te 2 słowa.
Po prostu kolega się troszkę nie zna na piłce i nie wie jakie znaczenie dla gry LFC ma jej kapitan, żywa, grająca legenda.
Zgodzę się, że bez Alonso nasza gra wygląda bardzo źle w środku, Xabi jest to tak zwany ,,mózg" i bez niego i Steviego jesteśmy pozbawieni praktycznie gry środkiem ( z całym szacunkiem dla Lukasa czy kogo tam Benek wystawi)
Dlaczego powiedziałem się że kolega się nie zna na piłce?
A to dlatego, że te meczce w styczniu były fatalne dla całego zespołu a Steven akurat dwoił się i troił żeby coś wpadło ( i np. z Evertonem 2 razy wpadło)
Mecze bez Gerrarda? Był tylko jeden z Pompey. Horror niesamowity. Brakowało nam właśnie tych strzałów z daleka, które są mocnym atutem naszego kapitana.

Mimo braku 2 środkowych liczę na zwycięstwo.
Com on the Reds !!
Majkel
CYTAT(deathman[] @ 21-02-2009 - 09:10) *

Te bezkrytyczne podejście do zawodników mnie rozpierdala, bo inaczej tego nie idzie nazwać, jestem ciekaw gdyby tak nagrać kilka takich meczy w których filmowany jest tylko Gerrard (podobnie jak miał Zizou) i wtedy może ktoś oprzytomnieje. Nikt nie odbiera mu umiejętności, ale gra w każdym szpilu od kilku sezonów nie licząc drobnych urazów, to tak samo człowiek jak z krwi i kości ze swoimi skłonnościami do kurewskiej frustracji jak mu nie idzie, co objawia się "łamaniem nóg na wyprostowanych nogach". Dopiero byłby jaja jakby Rafa odebrał mu "opaskę", może już nie trzymać presji jak niektórzy moczu a taki szlag w ryj mógłby mu się przydać.

Co do mistrzostwa, to wiele większy wpływ ma w tym sezonie cała obrona, Alonso i Kuyt niż Gerrard, przede wszystkim jesteśmy zespołem i na dzień dzisiejszy żaden z naszych zawodników nie przesądzi o mistrzostwie i nie będzie tak wyróżniającą się postacią jak chociażby Ronaldo w zeszłym sezonie, no może Torres jeśli zagra do końca to co grał w poprzednim sezonie.

Zdrowy rozsądek się opłaca.

hmmmm nie wiem czy cos przegapilem ale to chyba gerrard ma na koncie najwiecej goli... wiec nie rozumie jak mozna go krytykowac... moze nie jest w najlepszej formie ale dalej bez niego jest nam o wiele trudniej niz znim...
TorresNysa
Tak patrze, co Wy tu wypisujecie i trochę się Wam dziwie..
SG to obok FT największy atut naszej drużyny, więc spekulowanie czy zespół gra lepiej bez niego jest dla co najmniej nie na miejscu.Powiem więcej, oglądam każdy mecz L'poolu w tym sezonie i jestem pewny że z Gerrardem w skladzie nasz zespół nigdy nie grał słabiej niż bez niego. Według mnie tylko SG i FT mogą poprowadzić nasz zespół do zwycięstwa w lidze.
Powiedzcie mi kto go dobrze zastępował jak gdy ten leczył urazy ?
Lucas.. [?] no właśnie.

Tymczasem za nie całe półgodzinki szlagier kolejki na C + Sport ! ;]
karas
U mnie jeszcze ponad godzina... fajnie masz, że szybciej obejrzysz...wink.gif

Def się czepiasz... wink.gif. Ja uważam, że słusznie, iż Gerro dziś nie zagra (on ma sięw środę na Bernabeu pokazać), ale wcale nie uważam, że grając z nim gramy schematycznie. I faktycznie chyba właśnie Stevie nam tych goli trochę nastrzelał. I jeśli miałbym wybierać pomiędzy Alonso i Gerrardem, to trudno powiedzieć, bo obaj mają inne zadania na boisku, ale mając wybór Gerro - Lucas, Plessis huewer, no to zdecydowanie nasz kaptę Żerrar...
TorresNysa
CYTAT(karas @ 21-02-2009 - 12:41) *
CYTAT
U mnie jeszcze ponad godzina... fajnie masz, że szybciej obejrzysz...wink.gif

Def się czepiasz... wink.gif. Ja uważam, że słusznie, iż Gerro dziś nie zagra (on ma sięw środę na Bernabeu pokazać), ale wcale nie uważam, że grając z nim gramy schematycznie. I faktycznie chyba właśnie Stevie nam tych goli trochę nastrzelał. I jeśli miałbym wybierać pomiędzy Alonso i Gerrardem, to trudno powiedzieć, bo obaj mają inne zadania na boisku, ale mając wybór Gerro - Lucas, Plessis huewer, no to zdecydowanie nasz kaptę Żerrar...

faktycznie mecz jest za godzine. Wszedłem na livescore.com, a tam są godzine wczesniej podane rozpoczęcia meczów i tym sie zasugerowałem. dry.gif

Poprawiam się, transmisja meczu AV -CHE na kanale C+SPORT rozpoczyna sie o 13.40 .
Luka NN
@Mateusz_LFC

na piłce się zna od jakiś 14-15 lat...
ale licytować się nie mam zamiaru kto jest "większym znawcą"...

przedstawiłem tylko jego skromne zdanie co Ty wybrechtałeś bez żadnej argumentacji....
ocenił on tylko w miare bezstronnie, jest Geordie tak wiec nie ma kosy z LFC jak ci ze Scumow i nie ma interesu w jezdzie po the reds

to że Steven jest ikoną klubu, jak do niedawna Owen, to nie zwalnia mnie, kolegi czy kogos innego do krytycznego spojrzenia na gre jego i klubu
nie ma dla mnie świętych krów (heheh moze po za Robbie'm "The God" wink.gif )

a jak gra sie nam bez Steviego zobaczymy jutro na Anfield
marcin1991
CYTAT(karas @ 21-02-2009 - 12:41) *
Def się czepiasz... wink.gif. Ja uważam, że słusznie, iż Gerro dziś nie zagra (on ma sięw środę na Bernabeu pokazać)

Mecz jutro wink.gif

Jakby Gerrard na Bernabeu zagrał, to zagramy najsilniejszą paką, jaką obecnie posiadamy... Obyś Stevie wyzdrowiał...
A u mnie w domku już rozpoczyna się powoli nerwówka, bo mój tatuś to wierny i oddany kibol królewskich.
Cieszę się więc podwójnie na ten mecz wink.gif
Najpierw jednak trzeba sobie z City poradzić. Oby zwycięstwo!
Mateusz_LFC
CYTAT(Luka NN @ 21-02-2009 - 13:12) *
przedstawiłem tylko jego skromne zdanie co Ty wybrechtałeś bez żadnej argumentacji....

Argumentacje podałem w następnym poście wink.gif czytaj dokładnie
Liwa16
Tak btw Real wygrał dziś z Betisem 6:1... Musimy sie pokazać z dobrej strony w meczu z City zeby wywrzec presje na królewskich bo takto bedzie ciezko, widac ze wracaja do formy.
aselto
@mateusz
twoja argumentacja to kpina

ja sie zgadzam z lukann i z deathem... Ze wtym sezonbie nawet mimo tego ze gerrard jedt najlepszym strzelcem, to on nie jest ta sama psotacja co jeszcze 3 sezony temu, A juz podchodzenie bezkytryczxnie do niego to farsa, taka sama jak uwazanie terrego za najlepszego obornce na swiecei mimo iz on nawet najlepszym obrona w klubie nie jest.

Prawda jest taka, ze bez alonso nie istniejecie w tym sezonie, a najlepszy mecz wasz ywszedl bez gerrarda na boisku, a anglia najlepszy meczx zanotowala, gdy gerrard nie tykal sie za rozgrywanie... gracz kalsy swiatowej, ale od dwoch sezonow raczej w dolku, mimo bramek na koncie, nie gra tak jak czarowal wszystkich gdy sie wbijal do skladu.
Liwa16
CYTAT(aselto @ 22-02-2009 - 04:52) *
@mateusz

ja sie zgadzam z lukann i z deathem... Ze wtym sezonbie nawet mimo tego ze gerrard jedt najlepszym strzelcem, to on nie jest ta sama psotacja co jeszcze 3 sezony temu, A juz podchodzenie bezkytryczxnie do niego to farsa, taka sama jak uwazanie terrego za najlepszego obornce na swiecei mimo iz on nawet najlepszym obrona w klubie nie jest.

Prawda jest taka, ze bez alonso nie istniejecie w tym sezonie, a najlepszy mecz wasz ywszedl bez gerrarda na boisku, a anglia najlepszy meczx zanotowala, gdy gerrard nie tykal sie za rozgrywanie... gracz kalsy swiatowej, ale od dwoch sezonow raczej w dolku, mimo bramek na koncie, nie gra tak jak czarowal wszystkich gdy sie wbijal do skladu.

Przepraszam cie bardzo, który nasz najlepszy mecz graliśmy bez Gerrarda , pytam sie który? Bo o ile mnie pamięć nie myli to nasze najlepsze spotkanie w tym sezonie zagraliśmy przeciwko Newcastle (1:5), w którym Gerrard zdobył 2 bramki...I Gerro wcale nie jest w żadnym dołku, bo w poprzednim sezonie zdobył coś koło 20 goli i w tym pewnie będzie tak samo. Więc 40 goli w 2 sezony to bardzo duzo jak na środkowego pomocnika, który przez 10 lat gry zdobył dla klubu około 120 bramek. Wiec nie mów mi ze Gerrard jest w dołku kolego.biggrin.gif
Majkel
aselto jak zwykle pierdoli statystyki i czysta logike... jeszcze mi powiedz ze taki michael carrick czy nawet darren fletcher graja od niego lepiej...dam na przyklad mecz z wigan w tym sezonie ktory zremisowalismy 1-1... gerrard zszedl w 87 min czy cos okolo a zastapil go keane... rafa potem byl krtykowany niemilosiernie pozniewaz zawsze jak jestesmy w dolku to on nas ratuje... hehe gerrard nie jest w swojej najlepszej formie, tu sie zgadzam ale to cos znaczy skoro z gerrard'em w nienajlepszej formie i bez torres'a przez polowe sezonu dalej sie liczymy w walce o tytul... ty sie tam lepiej martw o te junajted bo za ladnie to nie gracie a 3 punkty bardzo blisko mogl nie jeden wam odebrac... gdyby sedziowie nie traktowali was z jakims przywilejem to ronaldo i rooney juz dawno by byli zawieszeni...

@Liwa16 aselto pewnie chodzi o mecz z " najlepsza druzyna swiata " Manchester United wink.gif
vahala
Mam propozycje - przestańcie sie jebac nawzajem dzieci bo robicie cyrk na forum :\ Co do tematu to mam przeczucie że Liverpool zwycięży dziś 6-0 - nie wiem skad, tak po prostu. Oczywiście bez Gerrarda są również mocni w związku z czym liczę na wystep Babela. N o i w końcu przydałby się Agger - on zawsze był powiewem świeżości w zespole nie ujmując nic Martinowi. Jeśli chodzi o MU to niech częściej stawiaja kuszczaka biggrin.gif
Liwa16
6-0? Hmm. nie miałbym nic przeciwko ale troche masz zbyt bujną wyobraźnie:P Ja będę zadowolony z pewnego zwycięstwa The Reds, nie ważne jaki wynik, ważne zebysmy pewnie wygrali a nie znow horror do końca.tongue.gif YNWA!
oO(v)414(v)Oo
CYTAT(aselto @ 22-02-2009 - 01:52) *
@mateusz

Człowieku nie osmieszaj sie ...Fakt jest taki ze Gerrard nie jest moze w zyciowej formie ale posiada "to cos" za co wiele osob go Kocha .. a mowie walecznosci i przebojowosci tego piłkarza. Ile on juz razy nas ratował i strzelał decydujace gole ..wiec prosze Cie chłopcze przestan sie kompromitowac takimi wypowiedziami . Jestes fanem Manchesteru ok ...chcesz sie tutaj wypowiadac ok.... Ale gdy myslisz ze udalo Ci sie wkur.. nas badz tez 'załamac' tekstem ze bez alonso nie istniejemy to sie mylisz chlopcze. Tak tylko dodam ze na Twoim miejscu poszedlbym do Kosciola dac na tace za te wszystkie wyniki UtD w ostatnim czasie (mam na mysli Blacburn i te zwyciestwa w 90 min po 1-0) Wcale nie jestescie tacy mocni w tym sezonie jak byliscie jeszcze pare sezonow temu wiec zajmij sie lepiej swoimi problemami a nie wsadzaj dupy tam gdzie nie jestes milo widziany. To tyle i dodam jeszcze ze zobacz sobie bramke Santa na 1-1 jak zawodnik z jego druzyny osmieszył NAJLEPSZA obrone Anglii... zenada
LFC_FUN
Po dzisiejszym meczu- koniec marzeń o tytule.
Mateusz_LFC
CYTAT(LFC_FUN @ 22-02-2009 - 14:53) *
Po dzisiejszym meczu- koniec marzeń o tytule.

A już się skończył mecz? Kurde u mnie jeszcze niecała godzina.
Więcej optymizmu wink.gif ,,Idź, idź z nadzieją w sercu a nigdy nie będziesz szedł sam..."
karas
Wychodzi, że klasyczne 4-42:

The Liverpool XI in full is: Reina, Arbeloa, Dossena, Carragher Skrtel, Lucas, Mascherano, Benayoun, Riera, Kuyt, Torres. Subs: Cavalieri, Hyypia, Aurelio, Babel, Ngog, Spearing, El Zhar.
Majkel
rafa ja zaczynam w ciebie wierzyc rolleyes.gif nauczyles sie ze sie gra 2 napastnikami ;D?
Mateusz_LFC
No w końcu widzę ofensywne ustawienie. Chyba Rafa zauważył , że my mamy walczyć o zwycięstwo a nie o remis rolleyes.gif
Piotrek_LFC
Znając Rafę, wyobrażam sobie ustawienie 4-5-1, gdzie Benayoun będzie starał się zastąpić Stevena w roli ofensywnego pomocnika, a na prawej stronie pewnie pobiega sobie Kuyt. Ważne 3 pkt.
gerrard75
Juz raz wyszlismy srodkiem Mascherano-Lucas i ledwo zremisowalismy przeciwko Fulham,przypomne znakomita obrone Reiny po strzale Bullarda.Akcji bramkowych to mielismy jak na lekarstwo wtedy..
Liwa16
Szkoda ze na lewej nie gra Aurelio bo ostatnio grał świetnie:P Martwi mnie też Lucas no ale nie mieliśmy wjścia. Wygramy to, YNWA!
Luka NN
no zobaczymy jak to bedzie wygladac...jak na razie mamy przewage
Rubin
Zauważyliście jaką mamy ciekawą ławkę rezerwowych? Chodzi mi głównie o tych panów ofensywnie grających: El Zhar, Babel, N'Gog. Ciekawe jak tam u Babela z formą? Mam nadzieję, że już powoli jest coraz lepiej. I jak zaprezentowałby się N'Gog gdyby zagrał? Nie wspominając już o El Zharze, którego nie pamietam kiedy ostatnio widziałem na boisku. Takie trzy niewiadome jak dla mnie. W ogóle to widzę, że same optymistyczne prognozy przewidujecie. W sumie racja, powinniśmy wygrać ale czy naprawdę tak łatwo i gładko pójdzie to ja nie wiem, przede wszystkim trzeba rozmontować atak City bo jakby nie było to tam są groźni. U nich wielu kontuzjowanych a u nas wszyscy wypoczęci ale za to bez Gerrarda i Xabiego, i nikt nie wie co zrobi Lucas. tongue.gif Najlepiej to niech gola strzeli, będzie dobrze. Bo jakoś nie mam ochoty się denerwować czy dodatkowo stresować jego grą. Niech pokaże, że gra w Liverpoolu i wszyscy będą zadowoleni. Ja jednak uważam, że ciekawiej by było jakbyśmy zagrali tak jak ostatnio czyli z Aurelio obok Javiera na środku defensywy no ale to pewnie dla Beniteza była sytuacja wyjątkowa, która może się już nie powtórzyć. Jest tylko jedna opcja - trzy punkty. A w jaki sposób ją wybierzemy to już troszkę mniej istotne.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.