Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pomoc- prędkość internetu.
LFC FAN SITE > My kibice > Pogawędki o wszystkim
LFC_FUN
Parę dni temu neostrada mi się rozłączyła (nic dziwnego wink.gif ), ale ucieszyłem się, gdy po podłączeniu ujrzałem 1,3mb (to normalny 1mb, w neostradzie trochę 'zawyża' odkąd miałem 128 kiedyś). Zdziwiło mnie, że nie ma żadnej różnicy w pingach, gdy gram, aż w końcu przypomniałem sobie o speed teście.

Wchodzę dziś, a tu:
-Download: 554 kbps (69.3 KB/s)
-Upload: 136 kbps (17 KB/s)

69 download, to ja miałem na torrentach i przy 512, więc dla mnie to jest lipa, a nie nowa prędkość. Pomyślałbym, że to takie po prostu 1mb u neostrady jest, ale na dole jest tabelka porównawcza:

http://img510.imageshack.us/my.php?image=beztytuuvd4.jpg

Jak widać dużo bliżej mi do 512 niż 1mb właśnie neostrady blink.gif Dodam, że kolega ma 1mb z multimedii i ma transfer na torrentach jak dobrze śmiga 120-140, czyli 2 razy tyle co ja wg tego testu, więc dla mnie to tak jakbym miał 512.

Czy ktoś z Was mógłby zrobić speed test i podać wyniki? A jakby zrobił je ktoś z neostrady, najlepiej 1mb, to już w ogóle byłbym bardzo wdzięczny.

EDIT: screen z połączenia z neostradą:

http://img261.imageshack.us/my.php?image=beztytuuxd1.jpg

EDIT2: http://www.speedtest.pl/
podczas testu wyłączamy gg, 1000 zakładek, torrenty itd.
Katun

gg jak widać chodziło i to Vista w dodatku wink.gif

Teoretycznie mam 4 Mb/s
adamkif
Ja mam 1MB neostrada TP i wynik poniżej:

ps. a Katun tak się starał ukryć swoje IP a i tak mu się nie udało tongue.gif tongue.gif tongue.gif
karas
7303 kbps to znaczy, że dobrze si?
LFC_FUN
Eh, czyli to wina mojego łącza. Dzięki tym, którzy się odezwali na gg i tu na forum oczywiście.

Tylko nie wiem za bardzo, co mam teraz robić. Dzwonić na te ich infolinię, gdzie ciągle cię przełączają i nie da się dogadać? rolleyes.gif

@karas: pozazdrościć biggrin.gif
karas
CYTAT(LFC_FUN @ 30-01-2009 - 23:22) *
@karas: pozazdrościć biggrin.gif

No super, a remisu z Wigan nie widziałem... strimy nie podylały/
LFC_FUN
CYTAT(karas @ 30-01-2009 - 23:26) *
No super, a remisu z Wigan nie widziałem...

też tylko pozazdrościć laugh.gif
Katun
Karas, tak z ciekawości, ile płacisz miesięcznie za neta?
karas
59 pln. Obniżyli mi nawet o dzika w zeszłym roku...smile.gif

Ale u mnie ta prędkość jest ruchoma. Czasem spada, czasem wzrasta. Teraz ino 7229, ale to dlatego, że ranek jest...
Łosiek

By bara666

jak widać pod Ubuntu bez żadnego oprogramowania dodanego do neoshita funka idealnie. Internet w 100% jest podłączany przez oprogramowanie Ubuntowe.
zrobiłem dwa testy - różnica w wynikach wynosi około 20kbps wink.gif

Katun, jakie miałeś zużycie procka podczas testu? doszły mnie słuchy, że Vista nawet przy najdrobniejszej operacji zużywa niepotrzebnie moc procka, prawda to?

LFC_FUN, może twój problem wynika z tego, że używasz oprogramowania, które dało ci TP. Kiedy miałem jeszcze Wina i używałem tegoż oprogramowania też transfer danych miałem niższy niż powinien być. Wywaliłem TPowskie programiki i na Winowych śmigał net jak trzeba... wink.gif
Katun

Prośba, używajcie tinypica, a nie tego zjebanego imageszajsa. dziękuję wink.gif

W chwili pisania posta lata między 4 i 6 %.
Łosiek
dobrze, już nie będę... unsure.gif
biggrin.gif
wojo
U mnie w multimedii zrobili bardzo przyjemną promocje bo podwajają w godzinach 23.00-11.00 dlatego też w nocce NBA oglądac to marzenie ja neta mierze na dsl.cz i jest najlepsze bo już się trochę orientuje jaka prędkość normalna powinna być.
Clapek13
No to ja mam stałe łącze z TP i wyszło ze pobieranych mam 5154 kbps a wysyłanych mam 449 kbps laugh.gif
LFC_FUN

ściągam z prawie optymalną prędkością wg speedtestu, a na neostradzie pokazuje mi połowę wykorzystania łącza (te pionowe pomarańczowe paski). wygląda to jakbym miał nałożoną jakąś blokadę. huh.gif
Łosiek
CYTAT(LFC_FUN @ 02-02-2009 - 11:16) *

ściągam z prawie optymalną prędkością wg speedtestu, a na neostradzie pokazuje mi połowę wykorzystania łącza (te pionowe pomarańczowe paski). wygląda to jakbym miał nałożoną jakąś blokadę. huh.gif

mówiłem już, że oprogramowanie z neostrady jest takie oszukańcze - pokazuje max lub połowę zużycia, a tak na prawdę nawet ¼ nie ma... spróbuj wywalić ten shit i założyć nowe połączenie przez Windowsową `Sieć`, czy jak to tam się nazywa - w każdym bądź razie jest to w panelu sterowania tongue.gif
Dudi
calkiem niezle ;] tylko ze to rano bylo robione, zobaczymy tak za jakies 6 godzin jak wyjdzie ten test. zapewne o polowe mniejszy
pico
CYTAT(Łosiek @ 02-02-2009 - 11:49) *
CYTAT(LFC_FUN @ 02-02-2009 - 11:16) *

mówiłem już, że oprogramowanie z neostrady jest takie oszukańcze - pokazuje max lub połowę zużycia, a tak na prawdę nawet ¼ nie ma... spróbuj wywalić ten shit i założyć nowe połączenie przez Windowsową `Sieć`, czy jak to tam się nazywa - w każdym bądź razie jest to w panelu sterowania tongue.gif

Kolega nie odróżnia KB (kilobajty) od kb (kilobity). Jeden KB ma wartość 8 kb więc chcąc uzyskać faktyczny wynik należy prędkość neo podzielić przez 8. I już wychodzi dobrze smile.gif
LFC_FUN
Download: 1050 kbps (131.3 KB/s)
Upload: 251 kbps (31.4 KB/s)

okazało się, że mam podłączone bez problemu od marca. dziękuję wszystkim za okazaną pomoc, temat można zamknąć. smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.