Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: ps3 v xbox
LFC FAN SITE > My kibice > Gry i Konkursy
skuter69
Mam drobny problemik . W związku z planowanym zakupem jednej z tych konsol proszę ekspertów o wypowiedź i jakiekolwiek sugestie czym kierować się przy dokonywaniu wyboru. Krótko- która lepsza i dlaczego.

ps. sugestie w stylu " kup se wii "nieaktualne bo na niej już gramy
balonik88
powiem ci ze to zalezy. ps3 jest napewno drozsza, jest na nią troszku mniej gier ale za to czyta divixy jesli chodzi o filmy.
prognozy są tez takie ze w krótkim czasie to własnie blu ray w którego ps3 jest zaopatrzona będzie podstawowym nosnikiem więc i gier będzie więcej. no i te gry podobno wyglądają lepiej niz na xboksie. ja miałem pare miesięcy xboxa opchałem i po tyg zaopatrzyłem sie w ps3 w sumie nie załuje, choc cena w porównaniu z konsolą microsoftu jest poprostu zbyt wysoka.

moje zdanie takie kupuj pan xboxa i pie*ol te bajki o ps3. tańszy a prawie to samo.
JulJan
CYTAT(balonik88 @ 12-01-2009 - 11:47) *
moje zdanie takie kupuj pan xboxa i pie*ol te bajki o ps3. tańszy a prawie to samo.

Prawie robi wielka różnice. wink.gif
Gry-Na obie konsole znajdziemy swietne tytuły,w tej kwesti nie mozna wskazac która lepsza.
Moc konsoli wskazuje ze to PS3 raczej na dłuzej starczy,chocby wspomniany BlueRay który staje sie pomału podstawowym nosnikiem.
Cena przemawia na korzyśc Xboxa

I podstawowy argument o którym sie nie mówi.Xboxa sie przerabia i gra sie na piratach.To wg mnie przyczyna jego popularnosci.

Ja jestem bardzo zadowolonym uzytkownikiem PS3 i osobiscie ta konsole bym polecił.

JJ
karas
CYTAT(balonik88 @ 12-01-2009 - 11:47) *
powiem ci ze to zalezy. ps3 jest napewno drozsza, jest na nią troszku mniej gier ale za to czyta divixy jesli chodzi o filmy.

Żartujesz?! To ja w nieświadomości....
deathman[]
Ja natomiast uważam, że ten cały BlueRay jest o chuj rozstrzaś i PS3 szybko na tym klęknie, generalnie o wiele większy jest dostęp gier na XboX i dwa jest tańszy do tego jak ktoś wcześniej mówił przerabia się go na piraty i śmiga aż miło. Nie jest to żadna przeróbka mechaniczna tylko programowa, do tego już jest taka wersja programu, która nie koliduje z XboX Live i można spokojnie ciupać w sieci.
skuter69
Czyli co- pomiędzy jakością grafiki różnic nie ma? funkcjonalność oprócz odtwarzania divixów taka sama? a jak z grą sieciową, któryś z konkurentów ma lepszy, łatwiejszy dostęp ? jak w związku z tym wygląda grywalność ? Czy można na PS3 pograć gierkami z PS2? Jak ze sprzętem do obu konsoli ? są jakieś dodatki ? jak na razie jeżeli Karasia zaliczyć do posiadaczy pS3 to jest 2:2. Ciekawostka to zdanie Balonika : miałem xboxa opchnąłem kupiłem pS3 i jestem zadowolony - kup pan Xboxa. rolleyes.gif troszkę niezrozumiałe ale na plus dla xboxa.
Deathciu ja i tak kupuje zawsze oryginały. Rzadziej ale za to można faktycznie pograć aż coś się nie znudzi wink.gif
karas
CYTAT(skuter69 @ 12-01-2009 - 14:46) *
Deathciu ja i tak kupuje zawsze oryginały. Rzadziej ale za to można faktycznie pograć aż coś się nie znudzi wink.gif

Słusznie. rzadziej, ale za to pewniej. poza tym w biurach ochrony praw konsumenta już mnie znają, a ja nie mam siły się użerać.

CYTAT
Czy można na PS3 pograć gierkami z PS2?
Nie.

CYTAT
ten cały BlueRay jest o chuj rozstrzaś i PS3 szybko na tym klęknie
Tak? A gdzie o tym informują? I kto? Jakieś rozwinięcie tematu...?

Przy zakupie tv w 3 różnych punktach, 3 różne osoby nie mogły się nachwalić tego blureja, o którym ja sam mam mgliste pojęcie...

deathman[]
CYTAT(skuter69 @ 12-01-2009 - 14:46) *

To jeśli tak to zdecydowanie XboX, Dostęp do XboX Live jest bardzo łatwy a prowadzenie rozgrywek anonimowych, dodawanie znajomych i wymiana korespondencji między nimi to banalnie prosta sprawa, sam wielokrotnie sprawdzałem na F09, Boksie jakimś i GH. 13 miesięczny pakiet na XboX Live można na allegro już kupić za 130 złoty z grą. Bo niestety usługa XboX Live Gold (bo tylko taka się opłaca) jest płatna.

Karas -> Użytkownicy sami to potwierdzają, mała dostępność, wyższa cena ludzie chcą "pudełka do grania" a nie "wypasiony krap" z którego w większości nie korzystają, a Blue Ray jako podstawowy nośnik to melodia przyszłości... Sony by tak pewnie chciało, ale niestety póki to "poważnie" nie spadnie, to ludzie będą mieli w dupie PS3
JulJan
CYTAT(deathman[] @ 12-01-2009 - 15:40) *

, a Blue Ray jako podstawowy nośnik to melodia przyszłości...

A wg mnie to kwestia 1-2 lat.Juz dzis wszystkie wytwórnie wydaja filmy na BD,nawet w mojej miescinie w wypozyczalni są filmy na BD.A nie po to mamy w domach sprzety na ścianach za kilka tysiecy zeby ogladać filmy na dvix mecząc wzrok.

Tylko starsze wersje Ps3 maja kompatybilnosc wsteczna i odtwarzaja gry PS2(niedostepne w sklepach wersje 60GB)
Graficznie Skuter to nie mozna wskazac która jest lepsza,jedna gra wygalada lepiej na X inna wyglada lepiej na Pleju.

Jeśli konsola ma służyć tylko do grania to faktycznie X wydaje sie lepszym rozwiazaniem,ale jesli konsala ma byc dłuzej w naszym w domu i mamy ochote uzywac jej jak odtwarzacza BD do kina domowego to mozna inwestować w Ps3.Ale nie jesteś zapalencem wiec powinnienes raczej wybrać Xkloca.

Jestem w tym temacie mało obiektywny bo od wielu,wielu lat jestem fanbojem Ps.

JJ

deathman[]
JJ nie sposób się z tobą nie zgodzić, 3/4 ludzi nie potrafi rozróżnić dixv od innych formatów hehe i kupuje te sprzęty za kilka tysięcy bo to jest "trendy".

Generalnie co do PS to mam marne pojęcie bo grywałem tylko ja PS1, wcześnie na DreamCast co w moim odczuciu na tamte czasy było zdecydowanie lepsze. Poza tym nie jestem zwolennikiem jednej rzeczy do wszystkiego, bo skoro coś jest to wszystkiego to jest do dupy, faktem jest że napędy siadają, a koszt Bluerejowskiego jest większy od zwykłego na XboX to już do mnie przemawia, nie wiem jak z PS3, ale HDD w Xboxie jest zbawienne ponieważ zrzucasz grę na dysk i napęd nie cierpi (kręci dopóki nie zweryfikuje oryginalności gry i się wyłącza bo czyta z HDD), co przy kurewsko wypasionych grach może powodować lekką przycinką. To dla mnie skrzynka do grania i tak ją traktuje.

Faktem jest, że XboX w full HD to bajka... smile.gif
vincii
Ja tez moge sie podpisac pod fanbojstwo PS (ps1,2,psp). Ale uwazam ze obecnie lepszym wyborem jest X box. PS traci wylacznosc na swoje tytuly - chociazby tekken. A jakosc giercowania jest na obu platformach podobna.
Co do blurajca jestem za. Jakosc filmow (na full hd) jest oszalamiajaca! Nijak to sie ma do jakosc filmow na dvd.
A na koniec paradoksalnie dodam ze ja i tak kupie ps3. Tylko obecnie cena jest wystraszajaca wiec poczekam na jej zmalenie.
boczek
A konsola PSP? Od wszystkich xboxów, psów i innych wynalazków tańsza, można pod kompa, tv podpiąć no i można popykać gdzieś w terenie. Dostęp do gier też duży, oryginalny ewentualnie też nie są drogie, różne możliwości które ma, skype i inne pierdoły. Wiadomo grafika grafiką może nie bije, ale po podłączeniu do tv wielkiej róznicy nie ma. Jako plus, że mobilny jest.
LFC_FUN
Analog pod psp jest strasznie niewygodny, ale poza tym konsola na duży plus. Z grami nie ma żadnego problemu, po przerobieniu tylko ściągasz i zrzucasz na konsolę, jak chcesz w podróży pograć dłużej, to są różne urządzenia, które działają jak 'zewnętrzna bateria' tzn. podłączasz do konsoli i działa przez parę godzin. Polecam wink.gif
Ajax
To ja się wypowiem :
PS3
+Multimedialność
+Niektóre Exclusive
+Model 60 GB odtwarza niektóre gry z PS2
+Darmowe Internet
+Playstation Store
+(jak dla mnie) Blu-Ray
-Mało tanich gier
-Mniej wygodny pad
-Cena

Xbox 360
+Niektóre Exclusive
+Wygodniejszy Pad
+Cena
-Xbox live gold - płatny
-Zdecydowanie Głośniejszy
-To maszyna do grania - nic poza tym.

Posiadam obie konsole i na żadną specjalnie nie narzekam ale osobiście wolę PS3.Chodź dla takich gier jak Gears of War 2 czy Halo 3 warto kupić Xboxa.

vincii
Ja mialem psp i ten okres bardzo milo wspomina smile.gif To male czarne cudo jest niesamowite. Przynosi mase frajdy. Jak dla mnie nie ma lepszej konsoli przenosnej.
Lukke
Witam forumowiczów, to mój pierwszy post na tym forum.
Posiadam od 10 miesięcy xboxa. Faktycznie bardzo głośno działa (szczególnie przeszkadza jak gra się po nocach i w mieszkaniu jest ciszej niż w dzień), jednak teraz wprowadzono instalację gry na dysk, dzięki temu cd-rom już tak głośno nie "czochra" płyty. Plusem na pewno jest cena i 2 roczna gwarancja na konsole, 3 roczna na ROD (przynajmniej za moich czasów tak było wink.gif ). Co do wyboru gier- każdy gra w co innego, jeden woli sportówki, drugi shootery, a trzeci samochodówki. Ponoć więcej exclusiwów jest na x'a.Jak ktoś chętny pograć w fife09 albo nba 2k9 online to zapraszam wink.gif GT: lukkepu

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.