Szkoda, że w tym roku nie ma meczów w Sylwestra i Nowy Rok...

. Dobrze, że tradycja Boxing Day została zachowana i grają w święta. Już w piatek będziemy urządzać szabat czarownic na Anfield i próbować odczarować nasz stadion. Przy tylu remisach w tym sezonie nie można sobie pozowlić na kolejną stratę punktów!
W piątek gramy z Boltonem i muszą być 3 punkty. Chelsea w końcu zacznie grać normalnie, a nie potykać się tak, jak my.
Bolton to zagadka. Drużyna środka tabeli (aktualnie na 9 miejscu z 23 punktami na koncie). Raczej nie lubi się dzielić punktami - albo je w całości zabiera, albo oddaje - na 18 kolejek zaledwie 2 remisy.
Ostatnie 4 mecze:
Sunderland 1:4 Bolton Wanderers
Bolton Wanderers 0:2 Chelsea Londyn
Aston Villa Birmingham 4:2 Bolton Wanderers
Bolton Wanderers 2:1 Portsmouth
Z czołówką przegrywają, ze słabszymi ekipami zwyciężają. Oby tak zostało do piątku.
Kiedy wraca Torres? To już przeca końcówka roku. Przedostatnie spotkanie, oby szczęśliwe. Jak najdłużej na fotelu lidera panowie!
Rok temu 26 grudnia pokonaliśmy na wyjeździe Derby 2-1 w dramatycznych okolicznościach po golach Torresa i w 90 minucie Gerrarda... Oby nerwówki nie było za trzy dni. Tylko 3 punkty only!
Mateusz_LFC
23-12-2008 - 12:13
Coś Nahorny wspominał ,ze Torres moze na Bolton wrócic.... ile w tym prawdy? nie wiem
Eee tam zbyt szybki powrót moze sie źle skończyć. A nie wiadomo czy jest w formie. Też bym chciałżeby jak najprędzej wrócił bo naprawdę bez niego to nie mamy połowy siły. A co do meczu to myślę że to jest nasz sezon bo chelsea kolejny raz remisuje a Everton nie jest juz taki silny. Czas przełamać tą durną passę i wziąć sie do roboty. Bo 5 remisu z rzędu nie przetrzymam.
Majkel
24-12-2008 - 09:21
mecz do wygrania... wtym sezonie z nimi juz wygralismy i tu nie powinno byc innaczej... stawiam 3-1 dla nas po tym jak bolton strzeli pierwszy:p moze keane cos ustrzeli?
Adasko
24-12-2008 - 10:29
Już dawno nie widziałem Liverpoolu który zgarnia 3 punkty i chcę aby to się przełamało. Z Boltonem graliśmy i wygraliśmy moim zdaniem w dość ładnym stylu bo wygraliśmy dwoma bramkami nie tracąc żadnej a w tym sezonie to duży wyczyn z naszej strony. Składzik:
REINA
ARBELOA---CARRA---AGGER---INSUA
---------------ALONSO---MASCH*------
KUYT-------------------------------RIERA
-----------------GERRARD---------------
------------------KEANE-------------------
*- jak nie może to Lucas
subs. Cavalieri, Hyypia, Darby, Lucas, El'Zhar, Babel, N'gog
Przeczuwam kolejną padake ale obyśmy pierwsi nie stracili bramki bo będzie źle.
WYNIK LFC 2-0 BOLTON (Riera, Gerrard)
Mateusz_LFC
24-12-2008 - 12:00
http://www.mirror.co.uk/sport/football/200...15875-20993061/Mój angielski nie jest dobry ale zrozumiałem ze ,,El Egzekutor" wraca w niedziele na Sroki
CYTAT
The Spain striker could be on the bench for the visit of Bolton on Boxing Day, and assistant boss Sammy Lee was confident that would fire up his team-mates.
W sensie, że może będzie na ławie. Ale na Atletico też miał wrócić, a tu dupa była. ważne 3 punkty w tym meczu, nieważny styl :-)
Mateusz_LFC
24-12-2008 - 13:04
O to mi bardziej chodzilo:
,,He will make a gentle return to first-team action and it is more likely he will feature at Newcastle on December 28 rather than on Boxing Day."
deathman[Junior]
24-12-2008 - 13:29
CYTAT(Adasko @ 24-12-2008 - 11:29)

Już dawno nie widziałem Liverpoolu który zgarnia 3 punkty i chcę aby to się przełamało. Z Boltonem graliśmy i wygraliśmy moim zdaniem w dość ładnym stylu bo wygraliśmy dwoma bramkami nie tracąc żadnej a w tym sezonie to duży wyczyn z naszej strony.
Prawda. Ale graliśmy na wyjeździe !

A tak na poważnie... Jeśli nie teraz to kiedy przełamiemy się u siebie ? Trzeba zacząc wygrywać. Sezon wchodzi powoli w decydujący etap więc nie możemy łatwo i głupio remisować meczy.Jakoś nie mam specjalnie obaw przed tym meczem dlatego stawiam na 2-0 dla nas. Mam nadzieję,że piłkarze nie będą przepełnieni wigilijnymi przysmakami i spokojnie ograją kłusakami
Wracając do El Nino to lepiej niech sie wykuruję raz a porządnie bo wiecie jak wyglądało to ostatnio.
Jak wyżej
Liverpool FC 2-0 Bolton
Taki se prezent na święta od naszych

a Co!
marcin1991
24-12-2008 - 13:35
Niech Torres będzie gotowy do gry na 500%, wtedy możemy pomyśleć o jego występie, a nie na siłę go od razu do pierwszego składu dawać. Kontuzja musi być wyleczona w 100%, wtedy większa szansa, że znów się jej nie nabawi.
Mecz musi być w końcu wygrany. Na Anfield wygraliśmy ostatnio z WBA 8.11 czyli ok. półtora miesiąca temu. Wybaczcie, ale klub mający aspirację na mistrza musi z swojego obiektu stworzyć twierdzę mnożącą mu punkty. W naszym wypadku narazie tak nie jest, ale myślę, że niebawem się to diametralnie zmieni. Potrzebne nam są seryjne zwycięstwa na Anfield by nabrać pewności siebie. Pożyjemy, zobaczymy.
TYPER:
----------------------Reina-----------------------
Arbeloa---Carragher--Agger--Insua
-----------Alonso-------Mascherano*----------
Kuyt--------------Gerrard----------------El Zhar**
---------------------Keane---------------------
*Nie jestem poinformowany, czy Javier wyzdrowiał. Jeśli nie to za niego Lucas.
**Ostatnio słabo Riera, więc dałbym szansę El Zharowi albo Babelowi, ale on też ostatnio kiepsko z formą więc zostaje Marokańczyk.
Tyuję 2-0 dla nas. Tak jak ktoś wyżej powiedział może być padaka, ważny wynik. Czuję, że Keane znowu zrobi nam prezent i coś wkula
YNWA i Wesołych;)
Jeśli zremisują 4 mecz z rzędu u siebie, to już nie będzie wymówek, że to inni się potknęli czy coś.
Ten mecz po prostu TRZEBA wygrać.
Stawiam 2-0, Gerro & Keane
koniec fatalnej passy na Anfield. 3-o dla THE REDS
maniek13
25-12-2008 - 10:07
Moje życzenie z okazji świat:
Liverpool - 6pkt
Chelsea - 4 pkt
Man U - 3 pkt
Arsenal - 4 pkt
Chciałbym cos takiego zamiast prezentu pod choinką

może sie uda
Musimy wygrać, nie ma że boli...
Ostatnie 5 starć z Boltonem wygraliśmy, to teraz też musimy...
A codo Torresa - lepiej, żeby jeszcze nie do gry nie pchał, chyba że jest już całkowicie wyleczony. Bo co to za interes, że zagra z 2 mecze, a potem miesiąc czy dłużej będzie się leczył?
Jaro LFC
25-12-2008 - 19:57
Liverpool musi wygrać, nie ma innego wyjścia... nie trudno zauważyć ale Man Utd ma dwa mecze zaległe jeśli z góry założymy że je wygrają będą mieć tyle samo punktów co Chelsea więć jeśli teraz stracimy punkty to Manchester może nam odebrać lidera... :/
Ja tam sie jakos nie martwie, cos czuje, ze w tej kolejce zgarniemy solidarnie z Chelsea po 3 pkt w naszych meczach..
LFC_FUN
26-12-2008 - 00:16
Zawsze obawiałem się spotkań z Boltonem, twardo grająca drużyna i trzeba było narzucić swój styl gry. Tym razem jestem jakoś dziwnie spokojny, czuję, że wygramy po niezłym meczu 3:1. Może Keane podtrzyma passę i coś trafi, Kuyt i Riera z dystansu pociągnie, bo tyle o tym gada ostatnio.
Jaro LFC
26-12-2008 - 01:47
Pożyjemy zobaczymy

licze że Gerrard coś ustrzeli

i będzie skromne 1 - 0
mam nadzieję, że nie mam proroczych snów... ale po imprezie rodzinnej pierwszego dnia Świąt, kiedy w końcu udałem się do łóżka, to przyśniło mi się że dzisiejszy mecz z Boltonem zremisujemy 2-2... to pierwszy raz jak mi się jakikolwiek mecz LFC przyśnił (a raczej wynik), więc oby nie miał poparcia w rzeczywistości :/
Co do dzieciaka to powiem tak....
jak ma grać na siłę i ten dwugłowy znowu ma mu trzasnąć....to pas..
jak ma wyjść na plac żeby pograć na pół gwizdka i pospacerować...to też pas...
no fakt...boxing day...tretetete...ale decudująca faza walki o majstra jeszcze przed nami- także kilera potrzebujemy...ale takiego jak w zeszłym sezonie..
z drugiej strony potwierdza się reguła iż w next season wszyscy gracze z kontynentu mają słabszy PL...
co do trotters...
..jeśli zagramy tak jak ostatnio z gunners (ale do 60 min.) to powinniśmy wciągnąć ich przez nos...
na miejscu bosa dałbym zagrać Lucasowi i Insua... pokazali na emirates naprawdę fajną piłkę...
moj typ:
3-0 dla TR
ps.
a ty smyku lepiej sobie dobrze popij przed snem....to cie się głupoty nie bedą trzymać....
CYTAT(yoda @ 26-12-2008 - 10:13)

ps.
a ty smyku lepiej sobie dobrze popij przed snem....to cie się głupoty nie bedą trzymać....
No właśnie piłem

To pewnie dlatego hehe.
Zgadzam się że przedwczesny powrót na boisko ElNino nie jest dobrym pomysłem, a jego skuteczność przyda nam się jeszcze w nowym roku, więc szkoda ryzykować odnowieniem kontuzji. A co do składu na dzisiejszy mecz, to widzę w nim miejsce dla młodego marokańczyka.
Terron
26-12-2008 - 10:32
No to gramy!
I musimy dziś wygrać, bo chłopaki z czelsi na pewno dziś punktów nie stracą.
Szanse na zwycięstwo mamy spore, więc nic tylko łapać punkty!
Mam nadzieję, że Torres jeszcze na boisko nie wejdzie, bo boję się, że może być za wcześnie.
2-0 dla Czerwonych!
Czerwoni powinni dać radę, jednak obawiam się że to będzie kolejne nudne spotkanie.
Typer
Reina
Carragher - Skrtel - Agger/Hyypia - Insua
---- Lucas - Alonso----
Kuyt --- Gerrard --- Benayoun*
------Keane**-----
*Riera faktycznie ma ostatnio zła passę, i nie wydaje mi się że Benio zaryzykowałby wystawienie El Zhara, w meczu gdy liczy się utrzymanie lidera.
**Jeśli Keane będzie nieskuteczny, powinien wejść Torres w około 70 minucie, ot na ogranie się przed powrotem.
Ława: Cavalieri, Torres, Babel, El Zhar, Agger/Hyypia, Masher(jeśli odchorował)/N'gog
Nic tylko życzyć powodzenia
Typ 0-0, po bandzie niewykorzystanych sytuacji, gdyż na siłe będziemy próbować wejść im pod bramke, zamiast ładować z czystszch pozycji z daleka.
Adasko
26-12-2008 - 11:45
CYTAT(ovne @ 26-12-2008 - 14:06)

Czerwoni powinni dać radę, jednak obawiam się że to będzie kolejne nudne spotkanie.
Typer
Reina
Carragher - Sktrel - Agger/Hyypia - Insua
---- Lucas - Alonso----
Kyut --- Gerrard --- Benayoun*
------Keane**-----
*Riera faktycznie ma ostatnio zła passę, i nie wydaje mi się że Benio zaryzykowałby wystawienie El Zhara, w meczu gdy liczy się utrzymanie lidera.
**Jeśli Keane będzie nieskuteczny, powinien wejść Torres w około 70 minucie, ot na ogranie się przed powrotem.
Ława: Cavalieri, Torres, Babel, El Zhar, Agger/Hyypia, Masher(jeśli odchorował)/N'gog
Nic tylko życzyć powodzenia
Typ 0-0, po bandzie niewykorzystanych sytuacji, gdyż na siłe będziemy próbować wejść im pod bramke, zamiast ładować z czystszch pozycji z daleka.
Jeśi zagramy twoim typerem to będziemy mogli walczyć o mistrzostwo ligi wietnamskiej. Benayoun na prawej gra taką padake że głowa boli a na lewej to już będzie... Riera bez formy będzie lepszy, uwierz mi. Lucas moim zdaniem jeszcze nie jest gotowy aby grać seryjnie w pierwszym składzie. No i powiedz mi kiedy sprowadziliśmy takich piłkarzy jak SKTREL i KYUT to chyba jakieś nowe gwiazdy. No i ten wynik taki optymistyczny.
marcin1991
26-12-2008 - 11:45
CYTAT(ovne @ 26-12-2008 - 12:06)

Spotkanie może być najnudniejsze w sezonie, ważne jest to, aby zainkasować wkońcu 3 punkty.
Ja bym Torresa wystawił dopiero w pucharze z Preston. Może to byłby dobry moment na wejście do gry przed decydującym momentem sezonu. Jeśli zaś Keane byłby nieskuteczny dałbym do ataku kogoś z dwójki Babel/N'Gog.
C'MON U MIGHTY REDS!!
Majkel
26-12-2008 - 13:05
CYTAT(ovne @ 26-12-2008 - 11:06)

Typer
Reina
Carragher - Sktrel - Agger/Hyypia - Insua
---- Lucas - Alonso----
Kyut --- Gerrard --- Benayoun*
------Keane**-----
Skrtel kontuzja wiec nie zagra, Carra na prawej

tez bym tak chcial ale benek tak nie zagra... Pana Kyuta nie znam
Sklad napewno nie bedzie najmocniejszy, spodziewam sie pare zmian ale z boltonem nie powinno byc problemow...
Typuje cos takiego

Reina
Arbeloa- Hyppia - Agger- Insua
Alonso - Lucas
Pennant/Bennayoun Riera
Gerrard
Keane-Kuyt
a tymczasem Stoke radzi jak narazie z united.... shit wlasnie drogba strzelil dla chelsea
Jaro LFC
26-12-2008 - 13:11
Chelsea prowadzi z WBA 1 - 0 ( 3min. Drogba)
Majkel
26-12-2008 - 13:30
nie ten temat... ponoc torres ma siedziec na lawie... o skretelu dalej nic...
marcin1991
26-12-2008 - 13:44
CYTAT(mikalerin @ 26-12-2008 - 14:05)

Reina
Arbeloa- Hyppia - Agger- Insua
Alonso - Lucas
Pennant/Bennayoun Riera
Gerrard
Keane-Kuyt
Arbeloa nie zagra bo ma kontuzję, dlatego najprawdopodobniej Carra na prawej i Hyypia z Aggerem w środku. Chyba, że Benio da szansę młodzieży typu Darby czy Spearing...
A Stoke nieźle pogrywa z scumami. Cipaldo beznadziejny, cały czas z niego kibice lachane mają i ja z resztą też
Reina, Carragher, Insua, Hyypia, Agger, Riera, Benayoun, Alonso, Gerrard, Kuyt, Keane. Subs: Cavalieri, Ngog, El Zhar, Mascherano, Babel, Lucas, Darby.
Fajnie, że Insua po Arsenalu dostanie szansę na wykazanie się. Szkoda, że jeśli w planach jest granie 4-4-2, to zagramy bez prawego skrzydła.
Come on!
Czepiacie sie literowek, choć fakt faktem są, wybaczcie

Ale i tak wszsycy wiedza o co chodzi.
Arbeloa kontuzjowany, dlatego Carre na prawo przesunałem, i chyba dobrze, ale nie jestem pewien (ciezko wywnioskowac z newsa).
Skrtel(tym razEm bez błedu) już wrócił na regularne treningi, więc mogłem mieć nadzieję.
A co do Benayouna na lewej, sam nie byłem pewien, ale jakoś najbardziej mi tam pasował.
A moim zdaniem Lucas w srodku sie spokojnie sprawdzi, ale to moje zdanie.
Wynik moze faktycznie nie optymistyczny, ale jak najbardziej prawdopodobny.
Majkel
26-12-2008 - 15:30
krytykowaliscie riere a ten wlasnie strzelil

1-0 dla naszych
come on
marcin1991
26-12-2008 - 15:47
Chłopcy i dziewczyny powiedzcie mi jak wygląda nasza gra, bo po relacji live siłą rzeczy trudno cokolwiek wywnioskować... Kto zasługuje na uznanie i gra dobre zawody, a kto dziś słabo?
Bodzio_lfc
26-12-2008 - 15:49
Gra dość dobra! Myśle że nie powinniśmy tutaj stracić pkt!
Ale ten Insua ma petare....
Najładniejszy strzał w pierwszej połowie - Carra, świetna próba - Agger, a drybling i akcja Hyypii prawą stroną - wisienka na torcie. tak, tak, Benio spuścił z łańcucha naszych obrońców i hasają, że aż miło. Possesion w okolicach 75 - 25%, miażdżąca przewaga. Tylko wielkim niefartem (tfu tfu!) możemy stracić na Anfield dziś punkty. A MU i Chelsea wygrały swoje mecze, więc nie ma takiej opcji, byśmy nie dowieźli tych 3 punktów!
LFC_FUN
26-12-2008 - 15:53
CYTAT(marcin1991 @ 26-12-2008 - 16:47)

Chłopcy i dziewczyny powiedzcie mi jak wygląda nasza gra, bo po relacji live siłą rzeczy trudno cokolwiek wywnioskować... Kto zasługuje na uznanie i gra dobre zawody, a kto dziś słabo?

Agger na duży plus, Hyypia, to siła spokoju i klasa sama w sobie, Insua na plus (jedną stratę odnotowałem), Carragher gra głównie w obronie. Alonso stara się rozgrywać, posyła piłki do przodu, a Gerrarda w ogóle na boisku nie ma, gramy w 10. Keane żadnych piłek nie dostaje, to nie ma okazji, żeby się wykazać. Benayoun biega i nic z tego nie ma, Kuyt też bezbarwnie.
Bolton nam nie zagraża, ale my też oprócz niezliczonej ilości rożnych i kilku strzałów z dystansu nie zrobiliśmy nic większego. Liczę, że w drugiej połówce będzie lepiej.
Choć i tak pewnie, bo 15 minutach uznamy, że lepiej trzymać 1:0 do końca i dociągniemy albo stracimy frajersko...
Adasko
26-12-2008 - 15:54
Siedzimy na nich jak kura na jajkach. Bardzo dobrze cała obrona zaro strachu o bramkę. Keane wydaje mi sie znowu gra padake, Benayoun tak sobie, Kuyt też miernie. Riera chyba zdał sobie sprawę że jego pozycja w pierwszej 11 jest zagrozona i zaczął nie tylko dobrze grać ale też strzelać. Generalnie kontrolujemy sytuację i oby tak do końca. Najlepiej jakby się udało strzelić jeszcze jedną szybko to nerwówy nie będzie.
Terron
26-12-2008 - 15:56
CYTAT
Najładniejszy strzał w pierwszej połowie - Carra, świetna próba - Agger, a drybling i akcja Hyypii prawą stroną - wisienka na torcie.
Dokładnie! Nasza obrona dzisiaj lata jak szalona!
Pierwsza połowa całkiem niezła. Szkoda, że prowadzimy tylko jednym golem, ale mam nadzieję, że w następnej połowie coś jeszcze ustrzelimy.
Byle dociągnąć zwycięstwo do końca!
Ten Insua jest zajebisty
Jedna stata na początku, a potem aż miło. A ten pierwszy strzał po rożnym- palce lizać.
Yossi o dziwo nie odwala dziś szopki i nie traci piłki w każdy możliwy sposób, w ogóle trudno się do kogokolwiek dopieprzyć, bo cały zespół gra b. pewnie. Najmniej widoczni chyba Gerrard i Keane, ale dziś sporo gramy skrzydłami, więc Steve nie ma się gdzie wykazać, bo za strzały z dystansu wzięli się obrońcy

CYTAT(Karas)
Possesion w okolicach 75 - 25%, miażdżąca przewaga.
69-31. Pozdrawiam, Skuterku ;D
Absolutna dominacja Liverpoolu, szkoda ze tylko udokumentowana jedna bramka.. Bolton jest zamkniety na wlasnej połowie, jak tak bedzie wygladac druga polowa to o wynik mozemy byc spokojni.
Riera dzis fenomenalny, szaleje na skrzydle! Przy bramce duzo zasluga Aggere to on podpowiedział Hiszpanowi gdzie ma isc xD Obrońcy pewni w defensywie i każdy bardzo groźny w ofensywie, co kilka chwil ktos sie podlacza. Najbardziej rozczarowuje mnie nasz duet napastnikow Keane- Kuyt..
aras_lfc
26-12-2008 - 16:01
NIe wiem czy zauwazyliscie , ale Benayoun jest ciagle podwajany i radzi sobie swietnie. Moim zdaniem najlepszy pilakarz na boisku obok Gerrard z Alonso(srodek zdominowany). Pierwsza polowa perfekcyja ,mimo autobusu zaparkowanego w bramce przeciwnika.Robbie Keane dobrze kryty w polu karnym dlatego nie portafi sobie znalezc pozycji...
Majkel
26-12-2008 - 16:12
robbie:p 2-0

hehe:p piekna akcja gerrarda... robbie wraca do jego formy a to nam potrzebne
LFC_FUN
26-12-2008 - 16:14
CYTAT(LFC_FUN @ 26-12-2008 - 01:16)

czuję, że wygramy po niezłym meczu 3:1. Może Keane podtrzyma passę i coś trafi, Kuyt i Riera z dystansu pociągnie, bo tyle o tym gada ostatnio.

To czekamy panie Kuyt. Fajnie, że Robbie strzelił i że bramka wpadła z gry po prostopadłym podaniu od Stevena.
Terron
26-12-2008 - 16:16
KEANE!!! TAK

2x!!!
KEEEAAAANOOOOOOO !!!
I odjebać sie wszyscy od Robbiego !!
3-0, 3-0, 3-0 !!
Będzie pogrom
Majkel
26-12-2008 - 16:18
no i 3-0:p pieknie od wszystkich naszych... tak gra lider premiership... druga polowa sezonu moze byc nasza
Ależ ten Alonso szybko potrafi biegać! Sprint przy kontrze (brawo Pepe!) - incredible. Piękna akcja. Robbie hattrick...?

Jestem w lekkim szoku, Keane oby tak dalej.
marcin1991
26-12-2008 - 16:39
KTO WYGRAŁ MECZ??
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.