Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Sezon 2008/2009
LFC FAN SITE > Rozgrywki > Premiership
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26
Mateusz_LFC
To może ja od strony przepisów się wypowiem, gdyż troche w piłke grałem ( juniorzy)
Rafael położył ręce na ramieniu rywala.
Nie spowodowało to bezpośrednio upadku atakującego lecz zawodnik był na czystej pozycji, był rozpędzony i każde szturchnięcie mogło mu przeszkodzić w strzeleniu bramki a przepisy mówią jasno, że wszelka gra rękami jest zabroniona a więc ewidentny rzut karny.
Alien4321
CYTAT(pico @ 21-02-2009 - 23:47) *
CYTAT(Alien4321 @ 21-02-2009 - 20:59) *
CYTAT(pico @ 21-02-2009 - 22:53) *
CYTAT(marcin1991 @ 21-02-2009 - 20:42) *
Wielka szkoda, bo przed golem cipaldo Blackburn trafiło w słupek, a później nieodgwizdany ewidentny rzut karny...

Taaa, oczywiściee.. laugh.gif

No jak ty nie widziales karnego to sorry nie ogladaj lub kup se Synek bryle wink.gif

Chyba mi nie powiesz, że to był rzut karny?

NIE WOLNY laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif
pico
CYTAT(Alien4321 @ 21-02-2009 - 22:55) *
CYTAT(pico @ 21-02-2009 - 23:47) *
CYTAT(Alien4321 @ 21-02-2009 - 20:59) *
CYTAT(pico @ 21-02-2009 - 22:53) *
CYTAT(marcin1991 @ 21-02-2009 - 20:42) *
Wielka szkoda, bo przed golem cipaldo Blackburn trafiło w słupek, a później nieodgwizdany ewidentny rzut karny...

Taaa, oczywiściee.. laugh.gif

No jak ty nie widziales karnego to sorry nie ogladaj lub kup se Synek bryle wink.gif

Chyba mi nie powiesz, że to był rzut karny?

NIE WOLNY laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif

Takiego czegoś to się nawet w lalalaliga nie gwiżdże.. huh.gif
Majkel
kurwa jebac remis man u ale fa naprawde musi cos zrobic... ronaldo po raz kolejny kopnol kogos i nie zostal ukarany... naprawde united powinno byc wkoncu ukarane... wczesniej rooney, ronaldo nie poraz pierwszy zachowuja sie tak ze bez komentarza to pozostawie... a co do karnego... pedersen moze za latwo padl ale karny powininien byc... rafael widocznie polozyl na nim rece a za to sie karne gwizdze...
aselto
pico daj spokoj, toz to united, karny powenie byc ewidenty. BUAHAHAHAHHAHA. ale najlepsze jest to, ze ronaldo za nurka dostaje kartke (zasluzenie), a pedersen za nurka nie dostaje kartki bo nie jest ronadlo... ale kto o tym wspomina, skoro benitez tego w swojej liscie faktow nie umiescil...

a ze nam prawidlowego gola nie uznali to tez jakos cicho, mimo iz tyle osob widzialo slupekm czyli pewnie mecz takze...

A mowienie ze chelsea nie byla lepsza od aston villi to zakrawa o kpine... BYl okres ale krotki gdzie aston strworzyla sporo sytuacji, w tym dwie prawie bramkowe, ale i tak i tak nie byla ani troche lepsza. O ile remis to moze bylby ok, to przegrana nie jest niesprawiedliwoscia... wygrana aston villi to bylaby kpina.
Majkel
chyba inny mecz ogladalismy... nie powiesz mi ze ten mlody brazylijczyk nie postawil na nim rak... a za to sie karny nalezy... gol'a nie uznali poniewaz jesli nie widziales ronaldo popchnal jednego z obrancow i to uladwilo evansowi zadanie... pewnie tez nie widziales kopniecia ronaldo na pilkarzu blackburn ?
TorresNysa
No dokładnie Rafael faulował jak nic, piłkarz blackburn był rozpędzony i dlatego nietrudno było go wywrócić z równowagi no i oczywiście należała się jedenastka! Dziwi mnie również sytuacja gdy Cristiano kopnął umyślnie bez piłki jednego z piłkarzy przeciwnych na oczach Webba, nie dostał nawet żółtego kartoniku... ! dry.gif
smyku
CYTAT(aselto @ 22-02-2009 - 02:40) *
pico daj spokoj, toz to united, karny powenie byc ewidenty. BUAHAHAHAHHAHA. ale najlepsze jest to, ze ronaldo za nurka dostaje kartke (zasluzenie), a pedersen za nurka nie dostaje kartki bo nie jest ronadlo... ale kto o tym wspomina, skoro benitez tego w swojej liscie faktow nie umiescil...

Krystyna to sobie zapracował swoim zachowaniem na takie żółtka. Zwykle to jest tak, jak ktoś raz na jakiś czas podpadnie, to się puszcza to mimo woli, a jak ktoś to robi nagminnie (w tym przypadku nurkowanie), to się go upier....la, a i dodatkowo efektem ubocznym jest niegwizdanie należnych karnych. Ale to jak w tej bajce o wywoływaniu wilka z lasu wink.gif

CYTAT
a ze nam prawidlowego gola nie uznali to tez jakos cicho, mimo iz tyle osob widzialo slupekm czyli pewnie mecz takze...

a tam wcześniej nie powinno NIE być rzutu rożnego? Bo jak oglądałem to odniosłem wrażenie, że corner w pierwszej kolejności został niesłusznie podyktowany (Bo gol był jak najbardziej prawidłowy, nie wiem co tu sędzia widział).
Mateusz_LFC

A mowienie ze chelsea nie byla lepsza od aston villi to zakrawa o kpine... BYl okres ale krotki gdzie aston strworzyla sporo sytuacji, w tym dwie prawie bramkowe, ale i tak i tak nie byla ani troche lepsza. O ile remis to moze bylby ok, to przegrana nie jest niesprawiedliwoscia... wygrana aston villi to bylaby kpina.

Oczywiście musze się zgodzić z aselto. Bramka zdobyta jak najbardziej prawidłowo. Nie wiem co tam łysy widział, takich bramek strzela się w PL mnóstwo.
Również zgodzę się z tym, że Chelsea zagrała bardzo dobre spotkanie, momentami Villa była bezradna, A.Young kompletnie nie radził sobie z Bosingwą ( czy jak to się tam pisze).
Co do karnego to już się wypowiedziałem wink.gif i nie zmienię swego zdania, gdyż podpierałem się przepisami (obiektywnie)
aselto
smyku dlaczego wiec gerrard nei jest udupianuy? Jakis czas temu skarzyles sie ze lfc nie ma dobrej prasy na wyspach, a pawda jest taka, ze ten uerek ronaldo (ewidentny) leci na pierwsze strny tak jak drogby kazde wymuszanie, a gerrarda laskawie dwie gazety wspomnialy w relacji ze nawet probowal wymusic i to tez tylko dflatego, ze to z chelsea bylo...

A co do karnego to dalej ten sam komentarz: BUAHAHAHHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHHAHAHAHA

Jak to mialbyc karny to chyba wam sie sporty pomylily...
RAWI
W sumie 2 dni po meczu już, ale dopiero teraz skrót z Motd oberzałem, więc:

Wchodzisz, wyśmiewasz kibiców LFC, wybielasz United i wychodzisz.

Owszem, karnego być nie powinno (a kartka dla Pedersena jak najbardziej), tu dla mnie nie ma dyskusji, ale jeśli chodzi o nieuznanego gola - smyku ma rację, tam rogu być w ogóle nie powinno, więc jeśli ktoś tu miałby być pokrzywdzony to chyba tylko Blackburn w przypadku uznania bramki.
Druga rzecz to kopnięcie Ronaldo jednego z zawodników Blackburn. Zastanawiam się czy celowo to ominąłeś, by nie zamazało obrazu zajebistego i wiecznie krzywdzonego przez sędziów United czy przypadkiem. Celowe kopnięcie rywala bez piłki to dla mnie czerwona kartka - bez Ronaldo nie byłoby gola na 2-1 i kto wie jakby ten mecz się skończył...

Niemniej gratuluje prawie pewnego mistrzostwa. Czy słusznego? Bo ja wiem, Chelsea dominowała do października, potem myśmy mieli swoje 2 miesiące, reszta sezonu to jak na razie same zwycięstwa United. Może i Manchester nie gra najładniejszej piłki w lidze (ale kto w tym roku w sumie gra ładną dla oka piłkę w Premiership??), ale na pewno jest drużyną najrówniejszą, która nie traci punktów z ogórkami u siebie, tak jak my i Chelsea.
A, i powodzenia na San Siro, bez Vidica, Nevilla, Browna, Rafaela i być może O'Shea i Evansa przyda wam się biggrin.gif
smyku
CYTAT(aselto @ 22-02-2009 - 23:19) *
smyku dlaczego wiec gerrard nei jest udupianuy? Jakis czas temu skarzyles sie ze lfc nie ma dobrej prasy na wyspach, a pawda jest taka, ze ten uerek ronaldo (ewidentny) leci na pierwsze strny tak jak drogby kazde wymuszanie, a gerrarda laskawie dwie gazety wspomnialy w relacji ze nawet probowal wymusic i to tez tylko dflatego, ze to z chelsea bylo...

A co do karnego to dalej ten sam komentarz: BUAHAHAHHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHHAHAHAHA

Jak to mialbyc karny to chyba wam sie sporty pomylily...

Aselto, to domena fana United, że unika powiedzenia prawdy i przyznania racji? Napisałem Ci, że karnego nie było tam, zgodziłem się z Tobą, a Ty dalej swoje... lepiej powiedz, że jak typowy fan scumów, nie potrafisz przyznać, że sędziowie idą wam na rękę, tak jak z tym rzutem rożnym po którym padła bramka, dobrze dla meczu że nieuznana, bo tam kornera nie było...

ale przecież wy tacy biedni, pokrzywdzeni... nikt Was nie lubi, a zwłaszcza krystyny, wygwizdywanej wszędzie poza OT. Trochę dziwne nie? Zajebisty piłkarz pod względem umiejętności powinien być uznawany jakoś, za to co umie, a tutaj jest odwrotnie...
balonik88
CYTAT(smyku @ 24-02-2009 - 10:05) *
Aselto, to domena fana United, że unika powiedzenia prawdy i przyznania racji?

No to patrz smyku, macie coś wspólnego.
pico
CYTAT(balonik88 @ 24-02-2009 - 11:07) *

Bo smyku też jest fanem United! Dlatego chce żeby Benitez został! Rozszyfrowałem Cię Grzesiu.. cool.gif
smyku
CYTAT(pico @ 24-02-2009 - 13:51) *
CYTAT(balonik88 @ 24-02-2009 - 11:07) *

Bo smyku też jest fanem United! Dlatego chce żeby Benitez został! Rozszyfrowałem Cię Grzesiu.. cool.gif

qrfa no.... a miało się to nie wydać :/
skipim
Ciekaw jestem prawdy jeśli chodzi o kontuzję Gerrarda. Czy mógł grać z City czy nie...dzień po już od razu ogłoszono, że jest w składzie i gotowy na 100%.

Jednak lm wciąż najważniejsza?
Może doszukuję się "spisku", ale śmierdzi mi to. Zresztą nie 1 raz chcieliśmy wygrać w lidze małym nakładem sił.
W taki sposób zostaniemy z niczym, ale przynajmniej nie będzie problemu z oceną wyników...
LFC_FUN
Gramy z Realem, więc pewnie ta miernota narysuje swoje taktyki i wygramy, bo to LM. Szkoda, że dla mnie i dla wielu innych LM nic nie znaczy biorąc pod uwagę wyniki osiągane na innym froncie.
wojo
W końcu wszyscy są napaleni na mistrza dla mnie trofeum Lm nie będzie za wiele znaczyło. Tutaj liczy się prestiż mecz z Realem to wielki hit ale gdyby sie grało z rywalem z niższej półki to nie byłoby tak wielkiego zainteresowania.
bycu
Czekamy na cuud, a nuż się MU potknie.
Nadzieja umiera ostatnia.
YNWA sad.gif
dzemek
Chelsea-Wigan 2-1
DOBRY
no juz myslalem ze 1:1 sie utrzyma

ajj...
i dobrze że liverpool przegrał, bardzo dobrze. Świetnie bosko.

Już w tytuł nikt nie bedzie wierzyc, oprocz szalenców.
karas
Bendtner w końcu obudził Arsenal, zaraz pewnie ukłuje Chelsea, czas i na nas!

Kamą Ju Majty Rets!!!
oO(v)414(v)Oo
no z kim jak z kim ale z West Brom sie nie przebudzic ....to by nam sie chyba nawet udało za ostatnich lat panowania GH
Alien4321
Newcastle prowadzi z Mu po fatalnym błedzie vSARA
Majkel
nadzieja umiera ostatnia... ja wierze
Fernando Torres
Liczę na wygraną Newcastle jak wygrają to jest jeszcze nadzieja.
Majkel
cholera... shrek i 1-1... ale sroki naprawde ladnie...
marcin1991
ogr na 1-1....
Fernando Torres
Shrek mnie wkurza ale Newcastle musi wygrać bo gra dobrze ale trzeba wierzyć

Brawo dla Keana który strzela gola dla Kogutów

co C.Cole zrobił to jest już masakra wyleciał z boiska teraz będzie im ciężko.
Majkel
lol mowisz o 5 roznych meczach na raz ... brawo ze wiesz jak sie sprawdza ale my tez tu mamy internet i wiemy jak sprawdzic wyniki wink.gif

edit : united 2-1... ciota berbatov i juz kolejne 3 pkt
Dafy
Czyżby w młodzikach rósł Nam młody Alonso? laugh.gif

Obejrzyjcie filmik. Są to bramki z meczu Liverpool U-18 z Blackburn Rovers U-18. Mecz zakończył się remisem 2:2. Zwróćcie uwagę na bramkę nr. 2, którą strzelił Adam Pepper. smile.gif

http://www.youtube.com/watch?v=kggmyroSmBU
adamkif
Przedstawiam terminarz pozostałych meczy Wielkiej Trójki, więc można oszacować jakie mamy szanse na mistrza przynajmniej na papierze...
Godziny rozgrywania meczy mogą ulec zmianie smile.gif

21/03 16:00 Fulham vs. Manchester United
21/03 16:00 Tottenham Hotspur vs. Chelsea
22/03 17:00 Liverpool vs. Aston Villa

04/04 16:00 Fulham vs. Liverpool
04/04 16:00 Manchester United vs. Aston Villa
04/04 16:00 Newcastle United vs. Chelsea

11/04 16:00 Sunderland vs. Manchester United
11/04 16:00 Liverpool vs. Blackburn Rovers
11/04 16:00 Chelsea vs. Bolton Wanderers

18/04 16:00 Liverpool vs. Arsenal FC
18/04 16:00 Wigan vs. Manchester United
18/04 16:00 Chelsea vs. Everton

22/04 21:00 Manchester United vs. Portsmouth

25/04 16:00 Manchester United vs. Tottenham Hotspur
25/04 16:00 Hull City vs. Liverpool
25/04 16:00 West Ham United vs. Chelsea

02/05 16:00 Liverpool vs. Newcastle United
02/05 16:00 Middlesbrough vs. Manchester United
02/05 16:00 Chelsea vs. Fulham

09/05 16:00 Manchester United vs. Manchester City
09/05 16:00 West Ham United vs. Liverpool
09/05 16:00 Arsenal FC vs. Chelsea

16/05 16:00 Manchester United vs. Arsenal FC
16/05 16:00 West Bromwich Albion vs. Liverpool
16/05 16:00 Chelsea vs. Blackburn Rovers

24/05 16:00 Hull City vs. Manchester United
24/05 16:00 Liverpool vs. Tottenham Hotspur
24/05 16:00 Sunderland vs. Chelsea
Łosiek
a co by nie, też się włączę do dyskusji po dość długiej nieobecności smile.gif

CYTAT(adamkif @ 16-03-2009 - 13:34) *
Przedstawiam terminarz pozostałych meczy Wielkiej Trójki, więc można oszacować jakie mamy szanse na mistrza przynajmniej na papierze...
Godziny rozgrywania meczy mogą ulec zmianie smile.gif
(...)

moim zdaniem walka o mistrzostwo rozstrzygnie się podczas ostatnich (może) 4 kolejek. I manu i czelsi i liverpool mają do rozegrania przynajmniej 1 mecz z silniejszym zespołem także wszystko może się zdarzyć. na pewno będzie ciekawie. czelsi z evertonem i arsenalem. manu z arsenalem i mancity. liverpool z newcastle i arsenalem. ciężko powiedzieć, który zespół będzie miał trudniejsze przeprawy. resztę spotkań powinny te drużyny wygrać dla dopełnienia formalności. choć niespodzianki się zdarzają.
Villa, WHU, Fulham, Tottenham... różnie może być z tymi drużynami - są silne, ale nie niepokonane.

dafy, twój link jakby został zbanowany tongue.gif
KOD
film wideo jest już niedostępny z powodu otrzymania roszczenia dotyczącego praw autorskich przez LiverpoolFC.TV Ltd. (LFC TV).
Dahomej.
Terminarz dla Nas nie wygląda najgorzej, ManU raczej też jakichś mega trudnych meczy nie ma, za to Chelsea ma najgorzej moim zdaniem.
Najtrudniejszym meczem dla The Reds może być ten z West Brom, którzy pewnie do ostatniej kolejki będą się bronić przed spadkiem,a jak wiadomo różne cuda dzieją się w dole tabeli w ostatnich kolejkach. ; ) tak samo ciężko (przynajmniej w teorii) powinno być dla Manchesteru w meczach z Sunderlandem, Man City (derby^^) i Hull. Chelsea w ten weekend powinna stracić punkty na White Hard Line, na wyjazd na Emirates i na Stadium of Light.

Drugie miejsce jak najbardziej jest w zasięgu Liverpoolu i powinni je zdobyć. Na majstra, jak gdzie indziej pisałem, nie liczę. (choć pozytywne zaskoczenie...to było by coś...)
Dafy
Niestety, link został wyrzucony. Była tam bramka Peppera z ok. 50 metrów, coś jak Alonso z Newcastle. Jeśli macie możliwość obejrzenia jej gdziekolwiek to polecam, kompletna wisienka na torcie.
deathman[]
Fulham 1:0 Manchester Utd

Rudzielec za rękę w polu karnym czerwień, Murphy strzelcem wapna !!!!!!!!!!!!!!!! OLE !!!!!!!!!!!!!!!!!

Komą Fulham !!
Dafy
Dobrze, jest dobrze. Nie ma się co cieszyć, tylko czekać do końca meczu - 93', Berbatov - 1:1 (tfu, tfu) tongue.gif
Majkel
och niech to utrzymaja... fulham 1-0... gol murphego i czerwona dla scholes'a.. dzisiaj i jutro sie wszystko moze zmienic
Adasko
Dobra na razie spoko ale mają jeszcze dużo czasu więc wolę nie zapeszać. Za pół godziny my zaczynamy więc oby to MUły nie musiały się cieszyć z naszej wpadki.
Wciąż czekamy na oficjalny sklad.
Dafy
CYTAT(Adasko @ 21-03-2009 - 16:25) *
Dobra na razie spoko ale mają jeszcze dużo czasu więc wolę nie zapeszać. Za pół godziny my zaczynamy więc oby to MUły nie musiały się cieszyć z naszej wpadki.
Wciąż czekamy na oficjalny sklad.

Przecież my gramy jutro? Mecz o 17 czasu polskiego.
bycu
tongue.gif tongue.gif tongue.gif tongue.gif
Początek wymarzony, oby to utrzymali,
a tę bramkę strzelił "nasz" Danny ? wink.gif
adamkif
Fulham w natarciu i to całkiem niezłym... MU broni się a Van Der Sar raz po raz zmuszany do interwencji...
damianlfc
Co Fulham robi z Manchesterem to głowa mała. Czerwona kartka, 1-0, oby Fulham strzeliło drugą bramkę, żeby wybić Diabłom jakiekolwiek marzenia o pozytywnym wyniku ! Posiadanie piłki 74 % - 26 % dla Fulham
DOBRY
nie oglądam meczu oglądam tylko wynik

Fulham przeważa?

o widze że jakis fan Niukastyl albo Arsenalu
chociaż nie oni graja o 17:30

Edytka
okej już widze

Fulham Manchester U
Shots on target 5 0 Shots on target
Shots off target 5 1 Shots off target
Ball Possession 74 26 Ball Possession
jareko17
Macie jakiegoś działającego streama??
adamkif
narazie działa Fulham- MU

HT 1:0
Majkel
hehe w styczniu rafa naplul na ferguson'a i zaczelismy grac zle... teraz fergie cos tam o rafie mowil i united zaczyna sie potykac biggrin.gif
damianlfc
Fulham trochę przycisnelo : 12(6) a Manchester 1 strzał, posiadanie piłki 46 % - 54 % dla Man Utd

Manchester coraz bardziej atakuje mimo, że grają w 10

Przydało by się, żeby Fulham strzeliło jeszcze jedną bramkę

Co Schwarzer obronił przed chwilą to głowa mała, myślałem, że będzie bramka. CHRYSTE PANIE co on wyprawia ! ohmy.gif

In Dacourt Out Murphy
In Tevez Out O'shea

A tak poza tym :
Craig Lindfield strzelił bramkę dla Accrington na 2-1

76 min : In Kamara Out Zamora

W 50 min Modrić strzela bramkę na 1-0 w derbach Londynu
adamkif
Tottenham 0 - 0 Chelsea do przerwy. Więcej szans na bramkę jak narazie mieli gospodarze.

ps. fulham zaczyna się rozpaczliwie bronić. 4 interwencje Schwarcera na przestrzeni kilku sekund ratują gospodarzy przed utratą bramki.

gol na 1-0

70 minuta - Tevez za O'Shea
_jezz_
Teraz Fulham postawilo autobus na w polu bramkowym....
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.