Pomoc - Szukaj - Uytkownicy - Kalendarz
Pena wersja: Priorytet?
LFC FAN SITE > Liverpool FC > Mj Liverpool FC
Stron: 1, 2
dziki
C????. Wraz z Holym kiedy?? gaw?dzili??my o tym i coraz bardziej mnie to przera??a. Zasadicze pytanie - czy wi?kszo??? obecnych tu kibicuje Jerzemu Dudkowi czy Liverpoolowi?

Bo przepraszam ale jak widze komentarze dot. chocby Reiny(idiota,kretyn...) skierowane w jego strone tylko dlatego ze moze zagrozic Dudkowi i wygryzc go ze skladu to mi sie slabo robi. Pamietam pewne komentarze ze strony gdzie niejaki kibic zwyzywal Rafe od kretynow pedalow ci.. i ch.. tylko dlatego ze ten postanowil postawic Dudka na lawce w ktoryms z meczow. Wiec panowie(i panie) co jest ?

Wiem ze w pewnym sensie z racji patriotycznych uczuc kibicowac Dudkowi bedziemy wszyscy choc mala czastka naszego poswiecenia dla klubu. Ale gdy ktos siebie nazywac fanem LFC i po minucie mowi ze Carson i Reina to ci..oty bo moga zagrozic naszemu"Dudusiowi - Pipusiowi" to mi sie naprawde zle robi

Nie wiem co inni o tym sadza, ale wedlug mnie to jest lekko chore - dzieci(nie wiem jak inaczej nazwac takie.... pseudo kibic - w znaczeniu pseudo a nie chuligan) ktore kibicuje LFC tylko dlatego ze broni tu Dudek i w przypadku jego odejscia do takiego Arsenalu badz ManU od razu by przeszly na tamten klub, uwazaja siebie za wielkich.

ps. nie zaprzeczam ze sa prawdziwi fani Dudka ktorzy jednak szanuja klub i pilkarzy klubu i wiedza ze gdy przyjdzie ktos lepszy to on tez powinien bronic. Tacy ludzie sa ok - stawiaja sprawe jasno klarownie..

ps2. Napisalem w kibicach bo mysl ze dotyczy to nas wszytskich
kas-ka
ok masz racj?. cz?sto znajdzie si? kto?? taki, kto kocha Liverpool dlatego, ze gra w nim polak. Ale jeszcze cz???ciej znajd? si? prawdziwi kibice LFC. przyznam si? bez bicia, ??e pokocha??am the reds dzi?ki Milanowi Barosowi. i na pocz?tku lubia??am ten klub bo by?? tam Baros. ale to si? zmieni??o. nadal oczywi??cie nie chc?, zeby Benitez go sprzeda??, ale je??li to zrobi - trudno. taka jest pi??ka no??na. kto?? odchodzi kto?? przychodzi.
KOCHAM LIVERPOOL I NIE ZAMIENI?ABYM GO NA ??ADEN INNY KLUB!!!
duckser
Do Liverpoolu sprowadzi?? mnie Dudek tongue.gif I zawsze b?d? mu kibicowa??. Reiny nie lubi?. Nie widzia??em jego gry, ale mnie poprostu wkurza sprowadzanie przez Beniteza kogo?? kto jest w sk??adzie tylko dla tego, ??e jest Hiszpanem. A pozatym s??ysza??em jakie szmaty wpuszcza??. Poka??e si? to niech zostanie i gra i przynosi nam chwa???. Boli mnie jednak, ??e Dudek pewnie odejdzie. A co do Carsona to widz? w ch??opaku talent. Z jego przyj??cia si? ciesz?. I do niego nic nie mam wink.gif

Wi?c my??l?, ??e ludzi tak pisz? bo:

1) Pewnie, ??e kibicuj? Polakowi ... to chyba normalne biggrin.gif
2) Uwa??aj? transfer Reiny za idiotyzm wink.gif

Zostan? kibicem The Reds nawet jak Dudek odejdzie smile.gif
Pawe3
Tu nie chodzi oto, czy ja lubi? Reine czy nie,po prostu trudno mi jest si? pogodzi? z tym,??e w dru??ynie mamy na ka??dej pozycji hiszpana,przecie?? to jest angielski klub!!,a nie kolonia THE REDS w Premiership,a co do kibicowania Dudkowi, to ja kibicuje mu jako kibic reprezentacji Polski,a klubowi jako fan, a dla dobra dru??yny narodowej ??ycz? mu by jak najszybciej znalaz?? jaki?? dobry klub,bo wiem,??e w THE REDS nie b?dzie mia?? ju?? szansy regularnych wyst?p??w.
Dudek
??wietny temat... Ju?? mi sie ??le w brzuchu robi jak czytam za??osne komentarze kibic??w FC Dudek! smile.gif Ja bede z moim klubem na zawsze, nawet jesli Dudek, Gerrard czy Carra odeszli!

LIVERPOOL FOREVER!

I jeszcze wam cos pzrypomne...
??ADEN PI?KARZ NIE JEST WAZNIEJSZY OD LIVERPOOL FC!
kasia_tree
Dla mnie zawsze na pierwszym miejscu by?? LFC. Dudek mia?? na pocz?tku przej??? do Arsenalu, Liverpool wyskoczy?? tak jako?? niespodziewanie i go kupi??. Ale jak ka??dy zawodnik kiedy?? opu??ci ten klub. Normalna kolej rzeczy. Bardzo fajnie, ??e Dudzio, kt??rego naprawd? lubi?, gra w moim ukochanym klubie (czuje, ??e rymuje, hehe). Ale nie b?dzie mi nigdy przes??ania?? tego co najwa??niejsze. Liverpool by?? no.1, kiedy o Dudku nikt nie s??ysza?? nawet i no.1 pozostanie na wieki wiek??w amen smile.gif. Kiedy przychodzi?? Dudzio to ??al mi by??o Westervelda, no ale c???? - najwa??niejsze jest dobro klubu. A wyzywania Reiny od przer????nych nawet nie b?d? komentowa?. A Dudzio i tak sobie poradzi, ka??dy klub go we??mie z poca??owaniem r?ki.

Sp??jrzmy na to z innej strony. A co by by??o gdyby nagle Reinie co?? si? sta??o w tej Anglii? Wystawia? tylko tego nieopierzonego jeszcze Carsona przy takiej ilosci meczow jakie bedzie musial rozegrac Pool na kilku frontach? Chlopak szybko p?knie, je??eli zbyt du??o si? na niego zwali. Klub musi mie? 3 dobrych bramkarzy. Dla klubu lepiej, ??eby Dudek zosta??, a dla niego samego i reprezentacji... Mo??e i lepiej, ??eby znalaz?? inny klub, gdzie mo??e by? liderem, filarem dru??yny. Bo jaki po??ytek nasza reprezentacja b?dzie mia??a z Dudzia wiecznie grzej?cego ??aw? nawet w najlepszym klubie ??wiata? On musi gra? regularnie!

Najwa??niejsze s? kluby i reprezentacje przeciez. Poszczegolni pilkarze sa tylko czesciami skladowymi tych wielkich machin. Decyduja o ich sukcesach, to prawda, ale nie ma ludzi niezastapionych. Dudek te?? si? starzeje, miejmy nadzieje, ??e Boruc dalej b?dzie si? rozwija?? i w przysz??o??ci b?dzie godnym nast?pca Jurka w naszej kadrze.
Sonia
Fc Dudek, trzeba przyzna?, ??e taki 'klub' z pewno??ci? ju?? powsta??.

CYTAT
pokocha??am the reds dzi?ki Milanowi Barosowi

Ca??kiem tak jak ja cool.gif .

CYTAT
Nie widzia??em jego gry, ale mnie poprostu wkurza sprowadzanie przez Beniteza kogo?? kto jest w sk??adzie tylko dla tego, ??e jest Hiszpanem.

My??lisz, ??e Rafa tylko tym si? kieruje? Wybiera pi??karzy tylko dlatego, ??e s? z Hiszpanii? Owszem, wi?kszo??? jego zakup??w to Hiszpani, ale nie s?dz?, by by??o to g????wnym powodem, dla kt??rego s? w Liverpoolu. Dowodem na to jest chocia??by pozyskanie Croucha lub Zendena. Nie chc? odgrywa? roli jakiego?? obro??cy Rafaela, bo sama mam mu za z??e kilka czyn??w. Benitez pokaza?? jednak, ??e mo??e pozby? si? z klubu pi??karza (co najwa??niejsze, Hiszpana), kt??rego sam zakupi??.

Co do Dudka. 'Mi to tito', nie jestem w pe??ni Polk?, wi?c nie mog? nazwa? mojej sympatii dla Dudka jakim?? wielkim patriotyzmem. Po prostu lubi? go i szanuj? jako pi??karza, ale nie znaczy to, ??e mam skre??la? Rein?, poniewa?? wygryz?? z bramki Jerzego. Gry Reiny za bardzo nie znam, ale mam nadziej?, ??e gdy rozpocznie si? sezon w Premiership, nadrobi? te straty.

Czy Dudek ma zosta?? Gdyby zosta??, pewnie uradowa??by wszystkich kibic??w Fc Dudek. Ale czy tutaj o to chodzi? Musi uczyni? to, co b?dzie dobre dla niego oraz dla klubu. Tylko teraz trzeba zdecydowa?, co jest w??a??ciwym wyj??ciem. Czas poka??e.

Ps. Popieram wypowied?? kas-ki: 'Taka jest pi??ka. Kto?? odchodzi, kto?? przychodzi.'
Kangur
Troch? bezsensu ten temat bo prawdopodobnie ??aden kibic Dudek Football Club sie nie odezwie... Ja Reine bardzo szanuj? itd. itp. i mi to lotto kto w przysz??ym sezonie b?dzie sta?? w bramce Liverpoolu, byle broni?? solidnie. Tyle.
Rafi
Jak w tamtym czasie do Liverpoolu przechodzi?? w??a??nie Jerzy Dudek, to cieszy??o mnie to ??e nasz Polak b?dzie gra?? w wielkim klubie. By?? to wtedy dla mnie pow??d do dumy, ??e nasz reprezentant graj?c w Rotterdamie, ma takie wielkie oferty.
Interesowa??a si? Barca, Kanonierzy i wiele innych klub??w i to by??o co?? wielkiego.
No, ale czy od razu tam gdzie Dudek to tam jest i kto???

Odpowied??cie mi, czy Jerzy jest jakim?? p?pkiem ??wiata? jak kto?? kibicuje klubowi, dlatego bo tam jego gracz, to ja go nawet nie jestem w stanie nazwa? kibicem!
Dla mnie to jest osio?? (za przeproszeniem), kt??ry ma czelno??? jeszcze nazwa? swoj? osob? kibicem.

Podczas ostatniego meczu, siedz?c na chacie odezwa??a si? do mnie osoba, (na kt??r? nie b?de wskazywa?? palcem.) Zacz???a si? mnie pyta? "Gdzie jest Dudu??", no ja odpowiedzia??em, "??e nie zosta?? wybrany do sk??adu, tak samo jak jego kolega z bramki". A ta zacz???a mi pisa? ??e Dudek to jest wielka posta? dru??yny, ??e b?dzie legend?, ??e dzi?ki niemu pada tyle bramek blink.gif i r????ne rzeczy. A mnie to dziwi...jakich bramek? samob??jczych? przecie?? Dudek nawet nie mia?? ??adnych wk??ad??w podczas bramek. No mo??e kiedy??, jak by?? GH i lecia??o dalekie podanie do Heskeya i przed??u??y?? pi??k? do Owena, no to wtedy..., ale niech mi nikt nie pie... ??e on jest jak??? legend?.

A jeszcze dziwi mnie pewna rzecz... Chodzi tu o ankiet? o najlepszego gracza sezonu. Nikomu nie karze g??osowa? na tego zawodnika co ja chc? (ja akurat g??osowa??em na Carraghera, bo uwa??am ??e w tym sezonie by?? pierwszoplanow? postaci? w naszej dru??ynie), lecz chodzi mi o to aby??cie rozs?dnie g??osowali... Faktycznie, Dudek zagra?? bardzo dobry mecz w Istanbule i wiele razy zadziwi?? swoimi interwencjami, ale tytu?? sondy brzmi "pi??karz roku 2005 w Liverpool FC" a nie... "pi??karz meczu fina??owego spotkania". Gdyby nasz Dudek gra?? tak wspaniale, to by nie przesiedzia?? paru meczy na ??awce rezerwowych.

A ciekawe jak odejdzie Dudek? ile wtedy Liverpool straci kibic??w FC Dudka...

Pozdrawiam
qbapiasek
no dziki niestey muse sie z tob? zgodzi? tu jest wi?cej kibic??w dudka ni?? liverpoolu. Niestety te?? pr??buje to zwalcza? na stranie podpisuje si? "qba"

No w??a??nie rafi co jaki?? casz sprawdzam t? ankiete i normalnie r?ki opadywujom jak widze dudka na pierwszym miejscu ale to tylko pokazuje ilu tu jest jego kibic??w kt??rzy widzieli tylko mecz z milanem a nie ogl?dali jego gry przez ca??y sezo
leonbrzeczyszczykiewicz
Oj rafa??ku - musia??em bardzo dok??adnie przeczyta? Twojego posta i bardzo powoli, ??eby po??apa? si? w tych nielogicznych zdaniach.

CYTAT
No, ale czy od razu tam gdzie Dudek to tam jest i kto???

CYTAT
Dla mnie to jest osio?? (za przeproszeniem), kt??ry ma czelno??? jeszcze nazwa? swoj? osob? kibicem.

R????ne s? rodzaje fan??w. Jedni kibicuj? reprezentacji Holandii, czy te?? Polsce, drudzy za?? s? fanatykami i dopinguj? swoje ukochane kluby. Ale tak??e s? i Ci, kt??rzy lubi? dan? osob?, bardzo cz?sto ma to zwi?zek z przynale??no??ci? narodow? danej osoby, a tak??e w klubie kt??rym gra. Dlatego nie wypisuj mi takich pierd????, ??e je??li kto?? polubi?? Jurka czy te?? Stevena to mo??na go ??mia??o nazwa? os??em.

CYTAT
jeszcze dziwi mnie pewna rzecz... Chodzi tu o ankiet? o najlepszego gracza sezonu. Nikomu nie karze g??osowa? na tego zawodnika co ja chc?, lecz chodzi mi o to aby??cie rozs?dnie g??osowali...

demokracja i wolno??? wyboru. ka??dy g??osuje na kogo mu si? spodoba. Ty g??osowa??e?? na Carraghera, ja natomiast na Stevena Gerrard, Milana Barosa i Riise. Na carradone odda??em g??os ju?? gdzie indziej.

CYTAT
Troch? bezsensu ten temat bo prawdopodobnie ??aden kibic Dudek Football Club sie nie odezwie

??aden temat nie jest bezsensu. To jest forum i tutaj si? dyskutuje.

CYTAT
??wietny temat... Ju?? mi sie ??le w brzuchu robi jak czytam za??osne komentarze kibic??w FC Dudek!

powiadasz, ??? "Dudek nie lubie FC Dudek" ?

Nie chcia??bym sobie r??wnie?? zadawa? trudu, ale jestem ??wiecie i w 100% przekonany, ??e znalaz??bym te ??a??o??ne komentarze w Twoim w??a??nie wykonaniu !!

Co do samego kibicowania czy to Dudkowi czy Reinie czy LFC nie mam wi?kszych problem??w. Kto chce kibicuje Dudkowi kto chce kibicuje LFC i komu co do tego ? Nie traktujmy Liverpoolu jako swoj? w??asno???. Pytam si? czy dziki wraz ze swoim aspirantem holy planujecie jak??? rewolucje albo wojne przeciwko kibicom Jurka ?
duckser
CYTAT(Sonia @ Jul 25 2005, 02:21 PM)
My??lisz, ??e Rafa tylko tym si? kieruje? Wybiera pi??karzy tylko dlatego, ??e s? z Hiszpanii? Owszem, wi?kszo??? jego zakup??w to Hiszpani, ale nie s?dz?, by by??o to g????wnym powodem, dla kt??rego s? w Liverpoolu. Dowodem na to jest chocia??by pozyskanie Croucha lub Zendena. Nie chc? odgrywa? roli jakiego?? obro??cy Rafaela, bo sama mam mu za z??e kilka czyn??w. Benitez pokaza?? jednak, ??e mo??e pozby? si? z klubu pi??karza (co najwa??niejsze, Hiszpana), kt??rego sam zakupi??.
*

... Nie my??l? tak blink.gif Ale wiadomo czym si? Benitez kieruje. Pierwsze co robi to szuka na rynku hiszpa??skim ... A to ju?? prawie wszytskich irytuje. Nasz Benitez ma ograniczone horyzonty. I chocia?? zakupy Croucha lub Zendena s? na moje oko trafne to jedna jask????ka wiosny nie czyni. On dalej b?dzie zapatrzony w swoich rodak??w. A Hiszpana wywali?? ze sk??adu bo by?? te?? pod presj? publiczn? i jak by?? beznadziejny to przecie?? nie b?dzie go trzyma?? za wszelk? cen? ...

A teraz tak od innych wypowiedzi.

Ludzie, ale wy pierdo??y opowiadacie! (szczeg??lnie nie jaki Rafi). Wymy??lacie tu jakie?? FC Dudek ... Gdyby nie Dudek podejrzewam, ??e obecnie nie by??o by w Polsce tylu fan??w The Reds. Nie oszukujmy si?, ??e ludziom zale??y ??eby zosta?? i dla mnie nic dziwnego, ??e s? anty do Reiny co pot?guje hiszpa??ska polityka Beniteza ..

A co do os??a i kibica ... Wielu oj naprawd? wielu ludzi kibcuje klubowi bo si? zacz???o od zawodnika. Albo zostanie mu wierny, albo b?dzie chodzi?? za swoim ulubie??cem z klubu do klubu. I dla mnie to taki sam kibic jak ty czy ja. Wi?c daruj sobie takie beznadziejne sformu??owania.

wink.gif
smyku
Ja wiem jedno powiem, nie dowiemy sie ilu jest/bylo kibicow Dudka dopoki ten nie odejdzie z klubu (czytaj - jak nam spadn? odwiedziny biggrin.gif) poki co jest i te rosna tongue.gif

jeszcze na tamtym forum, gdy opisywalismy swoje poczatki z LFC zaznaczalem, ze zaczelo sie od PUEFA z Alaves, ale zaczelo w sensie, "o dobry klub, fajnie graja, trza sie nim zainteresowac" no i powoli...powoli szlo, z tym ze nie tak szybko jak po tym kiedy Dudek tu trafil smile.gif wiecie, Polak, najlepszy transfer od lat etc itp itd, no i z racji tego jeszcze czlowiek interesowal sie mocniej, potem zalozylem sobie neta...po kilku tam dniach pisze w gogglach "Liverpool" no i znajduje mi stronke jedna! az sie zdziwilem, bo szukam zawsze kilku i najlepsze wybieram, a tu NIC, poza ta jedna...dobrze ze fajna byla tongue.gif (jeszcze z czerwonym layem:) ) no i zrodlo informacji mialem, a chyba nie musze dodawac ze jak trafilem do red. to poszlo juz z gorki smile.gif

oczywiscie mam kilku ulubionych zawodnikow, chociazby Baros, ale tak jak wiele osob wiele razy powtarza??o, ??aden pilkarz nie jest wiekszy niz Liverpool FC. Reina...hmmm ja do niego nie mialem przekonania od samego poczatku, nie ze zagraza Dudkowi, po prostu jako bramkarz mnie nie przekonywal, teraz nieco zmienilem podejscie, ale dalej czekam na jakis mecz, ktory pokaze prawdziwe oblicze Hiszpana. Do Carsona nigdy nic nie mialem, jak zobaczylem kilka meczow i reakcji na sytuacje - stwierdzilem ze to material na dobrego bramkarza, nie to co szklany, ktory rzuca sie z reflexem 60 letniego dziadka a jak upada to kibice za bramka na siedzeniach podskakuja...

CYTAT(duckser)
A co do os??a i kibica ... Wielu oj naprawd? wielu ludzi kibcuje klubowi bo si? zacz???o od zawodnika. Albo zostanie mu wierny, albo b?dzie chodzi?? za swoim ulubie??cem z klubu do klubu. I dla mnie to taki sam kibic jak ty czy ja. Wi?c daruj sobie takie beznadziejne sformu??owania.

wypo??rodkujmy sobie co??. Naszym kolegom chodzi chyba o to, ??e fa??szywi kibice to tacy, co chodz? w??a??nie za zawodnikiem, a jak ten ma ??le w klubie to "dr? jap?" na wszystkich wko??o, a jak jest dobrze, to "jam jest wielki fan". Takich nie trawi? i tacy istniej? m??j drogi, a zak??amanie to jedna z najgorszych wad.

no to tyle smile.gif
Rafi
CYTAT
R????ne s? rodzaje fan??w. Jedni kibicuj? reprezentacji Holandii, czy te?? Polsce, drudzy za?? s? fanatykami i dopinguj? swoje ukochane kluby. Ale tak??e s? i Ci, kt??rzy lubi? dan? osob?, bardzo cz?sto ma to zwi?zek z przynale??no??ci? narodow? danej osoby, a tak??e w klubie kt??rym gra. Dlatego nie wypisuj mi takich pierd????, ??e je??li kto?? polubi?? Jurka czy te?? Stevena to mo??na go ??mia??o nazwa? os??em.

No to jest wiadome, ??e s? r????ne rzesze fan??w, kt??rzy kibicuj? w r????ny spos??b. Ka??dy w klubie ma swojego ulubie??ca, tak??e i ja posiadam tak? posta?, no ale nie kibicuje tylko jemu, lecz ca??emu klubowi. Co to jest za kibic, jak tylko da??y wielk? sympati? jednego gracza, a innych poprostu ma w du... pupie? I tego kogo?? mo??na nazwa? fanem danego klubu? to jest poprostu sympatyk a nie kibic klubu! Jak ju?? dawno nie zauwa??y??e?? "FC Dudek", to z miejsca wysy??am ci? do okulisty, bo takich fan??w wida? na odleg??o???... Normalnie patriotyzm... unsure.gif

CYTAT
demokracja i wolno??? wyboru. ka??dy g??osuje na kogo mu si? spodoba. Ty g??osowa??e?? na Carraghera, ja natomiast na Stevena Gerrard, Milana Barosa i Riise. Na carradone odda??em g??os ju?? gdzie indziej.

Ty nie zas??aniaj si? demokracj? oraz wolno??cia g??osu. Jak ka??dy b?dzie zwa??a?? na takie przyk??ady jakie poda??e??, to wi?kszo??? os??b podczas ka??dego g??osowania, nie b?dzie zwa??a? na to jak gra?? zawodnik, tylko b?dzie kierowa? si? tym, ??e jest wolno??? s??owa, lub co?? w tym stylu.

PS. W??a??nie to mia??em na my??li Smyku.
balon
Nie jestem fanem FC Dudek bo gdy ja zaczalem kibicowac The Reds to J. Dudka na swiecie jeszcze nie bylo, ale wlasnie dzieki naszemu bramkarzowi wielu kibicow uslyszalo o LFC. I za to mu chwala!
Ja sadze, ze nawet wtedy gdy JD zmieni barwy klubowe przewazajaca czesc zostanie nadal kibicami LFC. Widac to po koszulkach w jakich paraduja mlodzi czy starsi kibice.

pozdrawiam.
leonbrzeczyszczykiewicz
CYTAT
Jak ju?? dawno nie zauwa??y??e?? "FC Dudek", to z miejsca wysy??am ci? do okulisty, bo takich fan??w wida? na odleg??o???... Normalnie patriotyzm...

We?? mi tu nie ******* koksu, bo a?? mi sie nie chce tych g??upot s??ucha? o jakim?? FC Dudek . Wbi??e?? se co?? na banie i ??wirujesz po forum.

A z tego co widze Ci obro??cy prawdziwych fan??w to si? tylko wywy??szaj?, jacy to oni s? czego nie wiedz? i czego nie prze??yli. Kibicujesz LFC - temat okej ... ale nie dziel na grupy fan??w jak w obozie koncentracyjnym.
Rafi
CYTAT
We?? mi tu nie w********* koksu, bo a?? mi sie nie chce tych g??upot s??ucha? o jakim?? FC Dudek . Wbi??e?? se co?? na banie i ??wirujesz po forum.

A z tego co widze Ci obro??cy prawdziwych fan??w to si? tylko wywy??szaj?, jacy to oni s? czego nie wiedz? i czego nie prze??yli. Kibicujesz LFC - temat okej ...

Wpie***li? to si? mo??e ??winia do koryta, wi?c mi tutaj nie wysuwaj jakie?? dziwne teksty w moj? stron?, bo a?? mi si? robi wybrzydzenie. FC Dudek istnieje od d??u??szego czasu, i wi?kszo??? forumowicz??w przyzna racj?, ??e istnieje taka grupa.

Jak nie jeste?? do tego przekonany, to zr??b sobie ankiet? dotycz?ca istnienia grupy. Oczywi??cie, niech ka??dy odda, tylko jeden g??os, a ciekawe jakie przyjd? tego efekty? Napewno wyjdzie na TAK. Ale co ja b?de polenizowa? z mistrzem Leonem, kt??ry na upartego uwa??a, ??e jej nie ma. No c????... staro??? nie rado???.

CYTAT
...ale nie dziel na grupy fan??w jak w obozie koncentracyjnym.

A czy ja dziel?? nawet nie mam takiego zamiaru... Ju?? dawno zosta??y podzielone grupy, w kt??rych istnieje tak??e Dudka... i to nie za maj? spraw?, lecz za jakiego?? wielkiego sympatyka Jerzego.
Soprano
Born RED
Live RED
Die RED

Soprano
qbapiasek
kurcze mnie to ju?? te tematy o dudku wkurzaj? ale tak jak pisze dziki najbardziej mnie wkurza zachowanie tej niesety jak??e ostatnimi czasy licznej grupy kibic??w Fc dudek i to mieszanie z b??otem ka??dego kto stanie im na drodze i to jest jak plaga ale t? plag? ale zakonczy? mo??e to i chyba chce benitez, mo??e to on wchodzi se czasem na nasz? stronk? i jego t?z wkurzy??y teksty tych kibic??w i dlatego sprzedaje dudka:)
Od dawna powtarzam ??e jedynym minusem sprzeda??y dudka bedzie to ??e w tlewizji bedzie mniej transmisji:( mo??e kupic jakiego?? polaczka na rezerwe:)
pawelini1
ja przyznaje ze kiedy moja przygoda z LFC sie zaczynala to tylko dla tego ze z holandii do LFC przeszedl Dudek .. jego wystepy mnia wstrzasnely i nie moglem sienadziwic ze taki bramkarz istnieje i gra w takim klubie... ale z czasem po kilku sezonach przekonalem sie do calej druzyny i choc teraz trudno jest mi sluchac ze Dudek moze odejsc to jednak gry takowa sytuacjanastapi to nie bedzie tak ze dla mnie LFC bedzie znaczylo tyle co nic ....... teraz sie moge zdeklarowac ze jestem kibicem czerwonych a nie tylko Dudka , iwec jak ostatio kiedy jeszcze przed sezonem nazekalem na Barosa i mowilem o swoich opiniach na temat transferow to ktos zarzucil mi wlasnie to ze jestem kibicem jednego pilkarza a nie calej druzyny ... troche mnie to zdenerwowala i z cala pewnoscia przyznam ze gdyby to powiedzial kilka sezonow temu to napewno mial by racje ale teraz jest inaczej ...... teraz szanuje Liverpool jako druzynea nie zbiorowisko pojedunczych pilkarzy wiec (bodaj ze Rafi ale nie jestem pewien ) nie jest tak jak myslisz i nie mam nic do ukrycia a to ze mniej sympatuzuje z jakimis pilkarzami to nie oznaka mojego braku szacunku tylko atualnego przedladu sytuacji .. konczac pzyznaje ze tacy kibice nie sa warci zadnego klubu, a jak nie mogfa wytrzymac to niech se w FIFE pogrja i stworza swuj zespol ze swoich zawodnikow
dziki
Zacytuje dwie wypowiedzi z calosci:

CYTAT
Ludzie, ale wy pierdo??y opowiadacie! (szczeg??lnie nie jaki Rafi). Wymy??lacie tu jakie?? FC Dudek ... Gdyby nie Dudek podejrzewam, ??e obecnie nie by??o by w Polsce tylu fan??w The Reds.(...)

Byly tez podobne wypowiedzi. Zacznijmy od poczatku - ja nie jestem przeciwnikiem talentu pana Dudka - tak jak juz wspominalem uwazam ze jest w 15 najlepszych bramkarzy swiata, pare lat temu (ostatni sezon Feyenoordu oraz 1 w Liverpool FC) byl nawet za Kahnem czy Buffonem w 5 najlepszych. Ale teraz wraz z czasem ciagle wykazuje staly regres swoich umiejetnosci. Mozliwe ze jednak zachowanie mass mediow w Anglii troszke nadszarpnelo kondycje psychiczna JErzego i przez to spalil siebie.

FC Dudki - czy jak kto to nazywa - istnieje w podswiadomosci wielu kibicow. Nie jest to swiadome - tworzenie katalogu kibicow - jednakze w swoich umyslach wrecz automatycznie dzieli sie na fanow dudka i lfc oraz na fanow po prostu lfc i dudka jako jej gracza. Niestety sa "kibice" ktorzy w wrecz paranoidalny sposob tworza wlasna rzeczywistosc gdzie swojego ulubienca - Dudka - umieszczaja na piedestale najlepszych bramkarzy swiata, i uwazaja ze nic i nikt go stamtad nawet nie powinien ruszyc. TO jest zle. I chyba kazdy racjonalnie myslacy czlowiek przyzna mi racje...

CYTAT
. Pytam si? czy dziki wraz ze swoim aspirantem holy planujecie jak??? rewolucje albo wojne przeciwko kibicom Jurka ?

Po pierwsze - nie nazywaj Holy,ego aspirantem. Dla mnie jest to okreslenie lekko mowiac obrazliwe. Mozliwe ze czujesz iz jestes bur??ujem i stawiasz sie ponad innymi nazywajac ich per - aspirant - ale ja tego panie trawi? nie b?de. Nie wiem na jakiem stereotypie mysleniowym opierales swoje mysli jednakze sa one bledne. Towarzysz rozmow i kolega z neta - a za takiego uznaje wyzej wymienionego Holy - to na pewno nie jest synonim aspiranta.

Wracajac do sedna Twojego problemu. Nie nie wystawiam wojny przeciwko kibicom Dudka. Wystawiam przeciwko takim kibicom jak opisalem powyzej. I to nie tylko w naszym (po cos tu sie udzielam wiec uwazam go w pewnym sensie za swoj) serwisie ale i na calej polskiej scenie. Gdybys wizytowal na forach PN,pilka.pl czy innych zauwazylbys moja mini krucjate przeciwko podszywanym kibicom. Mozliwe ze jest to wrecz syzyfowa robota( a na pewno krecia - jesli juz bawimy sie w "zabawy z jezykiem polskim") ale taki juz jestem - porywam sie z motyka na slonce;)

Konczac. Widze ze wielu z Was zauwazylo problem. Jednak czy macie jakis sposob by uleczyc scene polska z czegos takiego? moze jakis cykl artykulow badz specjalna strona mowiaca o problemie?
Soprano
CYTAT(dziki @ Jul 25 2005, 09:35 PM)
Konczac. Widze ze wielu z Was zauwazylo problem. Jednak czy macie jakis sposob by uleczyc scene polska z czegos takiego? moze jakis cykl artykulow badz specjalna strona mowiaca o problemie?
*

Nie da si? uzdrowi?, trzeba mie? nadziej?, ze ci Pseudo fajni LFC sami odejd?.
Podobny problem mamy z przyk??adem A.MA??ysza. Ilu z obecnych kibic??w jest naprawde fanami skok??w narciarskich ?
Zacz???em ogl?da? skoki kilka dobrych lat przed MA??yszem, uwielbia??em je, a odk?d zacze??a si? ca??a ma??yszomania i s??ysze jakich to mamy wiernych kibic??w skok??w, przesta??em praktycznie ogl?dac skoki, mo??e nie c???kowicie ale juz z mniejszym zapa??em. Ci?gle kibicuje Ahonenowi, mo??e nawet bardziej ni?? Adamowi (cho? za neigo oczywi??cie tez 3mam kciuki).

Obie sprawy wygl?daj? podobnie i uwa??am ??e kibice znikn? tak samo szybko jak zniknie forma i s??awa obu sportowc??w

Soprano
AvLee
Well.. je??li chodzi o mnie to kibicuj? Dudkowi tak samo jak ka??demu innemu pi??karzowi z naszego ukochanego klubu. Jednak nieco szkoda mi tego, ??e odejdzie bo w polskich mediach b?dzie si? ukazywa??o znacznie mniej artyku????w o LFC ni?? do tej pory sad.gif Tak to zawsze w Przegl?dzie Sportowym by?? jaki?? kr??tki artyku?? o Liverpoolu ( fakt faktem, ??e najwi?cej by??o o interwencjach Dudka, ale przynajmniej o LFC by??o tam znacznie wi?cej ni?? o innych dru??ynach z Premiership wink.gif ), albo w wiadomo??ciach sportowych pokazywano bramki z mecz??w (i OCZYWI??CIE interwencje Dudka wink.gif ). A teraz, jako ??e nie mam ??adnej kabl??wki/satelity etc., jedynym ??r??d??em pozostanie internet... Licz? na redakcj? wink.gif
May Ksie
Moim zdaniem ograomna wi?kszo??? "kibic??w Dudka" to normalni kibice Liverpoolu. To jest chyba normalne, ??e kibicuj? Polakowi. Z racji patriotyzmu chc? dla niego jak najlepiej, czyli po prostu chc?, ??eby gra??. Wulgarne wypowiedzi o innych bramkarzach s? przesad?. Wystarczy przecie?? powiedzie?, ??e wolio si? Dudka w bramce i nie trzeba reszty wyzywa?. My??l?, ??e gdyby Dudek odszed?? to wszyscy byli by??my smutni ale po jakim?? czasie by nam przesz??o i kibicowali by LFC normalnie.
Ola
Dla mnie priorytetem zawsze by??, jest i b?dzie klub, a nigdy poszczeg??lni zawodnicy. Kibicuje LFC od 1998 roku, kiedy Dudka jeszcze w LFC nie by??o i strasznie bol? mnie docinki, ??e pewnie tylko dlatego wybra??am ten klub bo gra w nim polski bramkarz. Prawda jest taka, ??e gdyby odszed?? kocha??abym LIVERPOOL FC tak samo jak kocham go teraz i ani troch? nie zmniejszy??oby to mojej sympatii do dru??yny z Anfield. Nigdy ??aden pi??karz nie b?dzie tak wielki jak ten klub i szczerze m??wi?c ma??o mnie obchodzi czy kto?? bedzie mnie uwa??a?? za fank? Dudka czy kibica LFC...ja i tak wiem swoje smile.gif

Pewnie, ??e od czasu kiedy w LFC gra Dudek namno??y??o si? kibic??w tego klubu....ale to jest normalne. My??l?, ??e je??eli kto?? zainteresowa?? si? LFC ze wzgl?du na Polaka to bardzo dobrze...skoro interesuje si? nim to tym samym interesuje si? reszt? dru??yny...a skoro interesuje si? reszt? dru??yny to jest to co?? wi?cej ni?? chwilowa fascynacja jednym zawodnikiem.

Szczerze m??wi?c do??? cz?sto spotykam si? z tym, ??e kibice innych klub??w nazywaj? kibic??w LFC "fanami Dudzia"...ale co to mnie obchodzi. Mam zacz?? p??aka?? Grunt, ??eby ka??dy wiedzia?? swoje i kibicowa?? KLUBOWI, a nie konkretnemu pi??karzowi.

pozdro
Len3u
A ja nie szanuje reiny jego transfer by?? bezsensowny posunieciem anie nie ma wiekszych umiejetnosci od Dudka ani od Carsona moim zdaniem REina jest jak Kirkland wink.gif tylko si enie lamie po kazdej interwencji Carson bedzie juz niedlugo bramkarzem reprezentacyjnym a to ze ktos kibicuje Dudkowi to jego sprawa i tak na prawde to jakies 50 % tylko dlatego jest za the Reds a jak zapytasz niby kibica o sklad LFC to nie wymieni ci nawet 11 wiec mysle ze ten temat jest troszeczke bez sensu
deathman[]
ciekawy temat i szkoda ze umknal mojej uwadze bo akurat grzalem tylek nad polskim morzem ... niestety to jest nieuchronne i tacy kibice zawsze beda sie tworzyc ... i raczej wszystko w tym temacie zostalo powiedziane ... natomiast chcialem poruszyc kwestie dodatkowych wulgaryzmow uzywanych przy tym ze akurat Dudek jest zajefajny a Reina to ku...as ... i to wcale nie wynika z tego ze podkreslamy tym swoje zdanie na ten temat moim zdaniem wynika to wlasnie z duzego przekonania mlodych ludzi ze wulgaryzmy ze tak powiem sa "trendi" a poza tym sa tak rozpowszechnione w mediach, grach i jezyku codziennym, ze nikt na to nie zwraca uwagi ja swiety nie jestem i czasem rzucam miesem ale nigdy bym sobie na to nie pozwolil idac ulica i wykrzykujac to do kolegow a co gorsza plci pieknej zreszta panie w wieku 14-17 nie sa gorsze od chlopakow, obrzucanie obelgami, wulgaryzmami starsze osoby za moich 14-17 lat nie przeszloby mi przez gardlo a poza tym czulo sie szacunek i respekt do starszej osoby teraz tego niema .... a najgorsze jest to ze wsrod mlodziezy rzucanie coraz to gorszych obleg w jakakolwiek strone nie jest przejawem hamstwa a wrecz bohaterstwa i taki ktos ma posluch wsrod rowiesnikow ... najsmutniejsze w tym wszysktim jest to ze jest ogolna znieczulica ze tak powiem na to "zjawisko" i ani my ani oni sami nie chca sie niczego nauczyc ....

PS jesli chodzi o sympatie do pilkarzy moja rowniez zaczela sie od pilkarza mianowicie M. Owena - na MS98 imponowalo mi to ze chlopak dwa lata starszy odemnie (rocznikowo 3) gral juz dla swojej reprezentacji kraju i zdobywal piekne gole ... ale jakos nie plakalem po jego odejsciu ...
paulinqa
ja powiem ze kibicuje fc liverpool i bede kibicowala temu klubowi dalej i niewazne co sie stanie dalej. oczywiscie chcialabym zeby jurek zostal w klubie, lecz jesli odejdzie nie zmieni to w zaden sposob mojego nastawienia do tego klubu ...
mnie akurat nie dziwi zlosc na nowego bramkarz, bo ja tez bym chciala zeby jurek mogl spokojnie grac, bo zasluzyl juz sie temu klubowi ....
co do wulgaryzmow to one nigdy nie sa potrzebne i nie wiem po co wogole pisac cos takiego. moim zdaniem albo ktos umie sie wypowiedziec, czy nawet skrytykowac ale konstruktywnie, albo niech nie odzywa sie wcale, bo takich rzeczy milo sie nie czyta, a co gorsza najczesciej takie wypowiedzi nie maja zadnego glebszego uzasadnienia
Michael
Bez rozpisywania si? - LIVERPOOL FOREVER biggrin.gif
qbapiasek
co do wugaryzm??w to macie racje czasem a?? uszy wi?dn? jak si? us??yszy wi?zanke od takiego 14 latka lub co gorsza 14 latki. Ale ja te?? nie uwa??am ??e to ??le ??e kibice liverpoolu sympatyzuj? z dudkiem i nawet to nie tak ??le ??e zaczeli kibicowa? dzieki niemu ale szczeg??lnie chodzi o takich ludzi kt??rzy nie interesuj? si? klubem a wchodz? na stronk? sprawdzi? tylko informacje o dudku i jak nada??y si? okazja to nawciska? ludziom kt??rzy uwa??aj? innaczej, sam do??wiadczy??em tego wielokrotnie gdy?? nie jestm zwolennikiem talentu dudka i bardzo cieszy??em si? z przyj??cia nowego brramkarza
yoda
I wrzuc? tutaj swoje dwa grosze...
Po pierwsze uwa??am, ??e Benitez pope??ni?? du??y b???d ??ci?gaj?c na Anfield Rein?...no mo??e nie fakt ??ci?gni?cia by?? b???dem , co wysoko??? odst?pnego jak? musia?? zostawi? w Villareal. 8 baniek za bramkarza, to naprawd? przegi?cie...zreszt? - jednym z argument??w by??a perpsektywa zatrudnienia m??odego-perspektywicznego zawodnika na t? pozycj?...pytam si? tylko.
Po co nam m??ody Reina, skoro mamy m??odego Carsona...?? Zreszt? Scotti pokaza?? np. w meczu z Juve, ??e naprawd? ma papiery na gr?. Naturaln? wi?c kolej? rzeczy by??oby, aby Anglik ogrywa?? si? jeszcze przez ten rok u boku Dudka, by w nast?pnym sezonie przej?? pa??eczk? pierwszego w bramce..
Pomijam ju?? w tym miejscu hispanizacj? Naszego klubu....przypominaj? si? czasy Hulliera, kt??ry tak??e si?ga?? lekko za za Kana??...
.....Na czym ko??cz?...Amen!
qbapiasek
tak yoda tylko ??e reina kosztowa?? 6 a nie 8 mnl a to moim zdaniem nie jest du??o za klasowego bramkarza do tego ja szczerze m??wi?c nie chcia??bym ogl?da? dudka przez kolejny sezon. Carson i tak b?dzie si? ogrywa?? i tak zabaczysz
paulinqa
ale reina nie jest jeszcze klasowym bramkarzem, mysle z jeszcze przez ten rok mozna bylo darowac sobie kupno bramkarza, dudek by sobie poradzil, moze nie jest najlepszy na swiecie, ale napewno cos tam potrafi, tym bardziej jak by mial konfort psychiczny ze bedzie gral, bez duzej presji nie bylo by glupich bledow ......
mnie boli jak to ujal yoda hiszpanizacja klubu sad.gif liverpool mial swoj styl, a teraz wszystko sie zmienia, ja z tego faktu zadowolona nie jestem sad.gif
qbapiasek
no nie "mia?? sw??j styl" rzeczywi??cie mo??e wiesz jak na to si? m??wi??o to ja ci powiem ten styl nazywany by?? NRDowcami z anfield i wszyscy ??miali si? ??e taki klub jak Liverpool nie przestawi?? si? na pi??ke europejsk? i gra jak ??redniacy ligowi. No super styl gry i prosta strategia: wrzucamy panowie wrzucamy!
A co do dudka to mo??e i co?? umie ale na pozycji bramkarza taki klub jak liverpool potrzebuje bramkarza kt??ry b?dzie pewnie broni?? a tego dudek nie mo??e nam zapewni?, zreszt? jak to taki dobry bramkarz to czemu nie ustawia si? kolejka po niego????? Jeden mecz o niczym nie ??wiadczy
A i je??li reina nie jest klasowym bramkarzem to dudek tym bardziej
Len3u
deathman 3y ja wiem 3y wulgaryzmy sa teraz takie modne. Co do 14-17 panienek to sie zgodze choc z tego co zauwazylem rocznbik np 86 spoko ludzie ra3ej kuturalni mozna pogadac
87 tez dosc spoko ludzie choc tutaj juz znam mniej fajnych os??b
88 Duzo fajnych os??b ale panienki chca byc fajne i sie zula a potem sie wiekszosc z nich smieje
89 tutaj to same kujony bez kitu kogo znam z tego ro3nika to poprostu masakra same 5 ,4,6 ale og??lnie spoko ludzie
Wiec nie mozna napisac ze wszytkie panienki takie sa ze klna i wogule robi? sie na tzw suczki .Ale jak wspomniuales g????wnie jest to wina gier film??w w szczegulnosci bo na stadiony ra3ej wiele kobiet nie chodzi .Ale to moje spostrzezenie kazdy moze miec inne wink.gif
witek z atlantydy
Po pierwsze powiem tak: Ka??dy kto wraz z odej??ciem Dudka nagle stwierdzi, ??e nie kibicuje ju?? LFC jest dla mnie g??wno wart? podr??bk? kibica LFC, kt??ra nie zas??uguje nawet na to miano. Mo??ecie mnie za to zbluzga? - mam to kaj??. Ale dle mnie jak kto?? m??wi, ??e kocha klub a po odej??ciu swojego ulubionego pi??karza zmienia zdanie, to znaczy, ??e nie ma poj?cia co to znaczy Kochac klub. Osobi??cie zacz???em kibicowa? LFC jeszcze w 91 gdy nawet nikt nie marzy??, ??e na anfield zawita jakikolwiek Polak i b?de dalej kibicowa?? im nawet gdy Dudka wywal? na zbity ryj, bo to tylko jeden z kilkuset pi??karzy w historii klubu.

Po drugie: ka??dy kto obra??a w jakikolwiek spos??b Rein? te?? jest g??wno a nie kibicem. Cz??owiek dosta?? setki bluzg??w jeszcze zanim po raz pierwszy stan??? mi?dzy s??upkami ( i to od niekt??rych ludzi z redakcji, kt??rych o taki brak obiektywizmu nie podejrzewa??em ), tylko dlatego, ??e odebra?? miejsce Dudkowi. Ja nie wiem czy to tylko nasza Polska zawi??? czy co ale ludzie. Dajcie ch??opakowi spok??j. Ciekawi mnie czy za kilka lat gdy np. dostanie nagrod? najlepszego bramkarza Europy dalej b?dziecie mie? to mu za z??e.

Pi??karz to pi??karz. Jednostka w klubie. Wi?c na pytanie zawarte w temacie, wed??ug mnie istnieje tylko jedna odpowied??...
smyku
mnie sie wydaje Witek ze Rejna dostal baty slowne bo jest hiszpanemi nie ukrywam jestem/bylem wsciekly z tego powodu, raz ze 8 mln dwa ze kolejny Hiszpan... I jak trafi do nas kolejny bede rownie wscierwiony, bo mam juz dosyc. A co do umiejetnosci...to po tych jego sporadycznych meczach i jeszcze bardziej spodarycznych interwencjach mam wrazenie ze nie bedzie zly.No ale czekamy na Boro, wtedy sie okaze.
siona
CYTAT(witek z atlantydy @ Aug 5 2005, 08:04 PM)
Po pierwsze powiem tak: Ka??dy kto wraz z odej??ciem Dudka nagle stwierdzi, ??e nie kibicuje ju?? LFC jest dla mnie g??wno wart? podr??bk? kibica LFC, kt??ra nie zas??uguje nawet na to miano. Mo??ecie mnie za to zbluzga? - mam to kaj??. Ale dle mnie jak kto?? m??wi, ??e kocha klub a po odej??ciu swojego ulubionego pi??karza zmienia zdanie, to znaczy, ??e nie ma poj?cia co to znaczy Kochac klub. Osobi??cie zacz???em kibicowa? LFC jeszcze w 91 gdy nawet nikt nie marzy??, ??e na anfield zawita jakikolwiek Polak i b?de dalej kibicowa?? im nawet gdy Dudka wywal? na zbity ryj, bo to tylko jeden z kilkuset pi??karzy w historii klubu.

*

W pe??ni sie z Toba zgodze !!! tyle tylko ze takich kibicow bedzie okolo 50 % jesli nie wiecej bo przeciez Liverpool stal sie popularny w Polce wlasnie przez Jurka. I to wlasnie dzieki niemu ludzie zaczeli sie interesowac tym klubem oczywiscie nie wszyscy bo byly osoby ktore interesowaly sie LFC juz duzo wczesniej i te osoby ktore prszyszly na Anfield z Polakiem razem z nim odejda oczywiscie nie wszysyc ale zdecydowana wiekszosc i z mometem podpisania kontraktu przez Jurka z klubem X stana sie wielkimi fanami tego wlasnie klubu i tego nikt z nas nie zmieni. Ja osobiscie kibicuje The Reds od 98 roku ale nigdy nie ukrywalem ze wszystko umocnilo sie kiedy Polak trafil do Liverpoolu ale napewno jesli on odejdzie to ja nie i zosatne tutaj na zawsze. Choc oczywiscie bede sie interesowal jego dalszymi losami to napewno nie powiem ze kocham klub X , bo jesli tak ktos powie gdy Jurek odejdzie to znaczy ze kocha nie klub a samego Dudka. Ja oobiscie bylem jestem i bede z LFC na zawsze.

Jesli chodzi o Rejne to dla mnie jest lekkak przeginka wydawac tyle bejmow za bramkarza i to w dodaku golkipera ktory nie jest ograny na arenie miedzy narodowej nie zycze nikomu zle ale naprawde to sadze ze z jakim chukiem sie tu Hiszpan pojawil to i z takim samym wyleci.

pozdrowka
Koper
Tak jak ju?? napisa?? Siona i inni , polscy kibice LFC dziel? si? na dwa zespo??y :
1: Dudek FC Fans
2: Prawdziwi kibice Liverpoolu

Ja zaliczam si? do drugiej grupki , bo je??eli kto?? jest kibicem LFC tylko dlatego ze gra tam Jurek to nie ma prawa sie nazywac fanem czerwonych . Ja kocham Liverpool nie za to , ??e gra tam polak , ale za to ??e jest to da mnie jedyny klub kt??ry ma nie powtarzalnych kibic??w !
Sk??oni?? mnie tak??e hymn , chyba ka??dy kibic nawet innego klubu potwierdzi i?? YNWA jest najpi?kniejszym hymnem na ??wiecie . Ma on przes??anie o przyj??ni , mi??o??ci , walce do samego ko??ca i wierze w marzenia kt??re ma napewno ka??dy z nas.
paulinqa
mi sie mimo wszystko nie podoba to co sie teraz dzieje w klubie ......
nie wazne kto bedzie bronil bo to nie jest najwazniejsze, ale teraz ja nie mam juz tak duzej przyjemnosci z ogladania meczow tego klubu, kiedys byl wiadomo co i jak a teraz zgineli w tlumie graja tak jak kazdy ... niczym sie nie wyrozniaja byc moze teraz jest to z korzyscia dla klubu, ale za 2 lata, nie wiem czy dalej bede wierzyla w to ze stac ich na dobra gre. w takiej lidze nie ma miejsca na wirtuozerie, tylko na silna gre, a teraz do liverpoolu sciagane sa ze tak powiem moze kogos uraze "techniczne panienki' byc moze bedzie widowiskowo ale nie skutcznie, ja bym jednak w dalszym ciagu chciala widziec dobra druzynowa, silowa gre. ja wlasnie liverpool pokochalam za to ze graja inaczej niz wszyscy nie gonia za tym co robi wszyscy, tylko ida swoja droga a teraz pod wodza nowego trnera zbaczaja z tej drogi .....
Len3u
Powiem ci tyle mowisz ze jezeli ktos jedzie po Reinie to jest ble fe lu i wogule doni3ego kibicem , a moze popatrzysz na to z innej strony ze Dudek i Carson sa lepsi od Reiny 3emu ten wspanialy bramkarz Reina nie jest nominowany do najlepszego bramkarza swiata :> bo jest przecietny jest o wile wiecej bramkarzy z takimi umiejetnosciami nawet nie wiem czy Bledzewski z G??rnika ??czna nie jest lepszy pozatym za 8 mln to chyba troszke za duzo jak za takiego gracza i watpie zeby polowa os??b odesz??a wraz z Odejsciem Dudka .Pamietasz jak wszyscy bronili Kirklanda to dosta?? swoja szanse i co i jest nikim jak pilka wpadala to sie patrzyl a jak interweniowal to sie ??ama?? .Reina mo??e sie nie ??amie ale nie mozesz goscia chwalic odrazu za to ze go kupili za taka kase Boruca Celtic kupi?? za wiele mniej i jest Bardziej wartosciowym transferem co udowodni?? w ostatnim meczu wiem ze napiszesz mi zaraz ze Celtic to nie Liverpool ale to zesp???? kt??ry r??wnie?? gra na swiatowym poziomie i jest znany wsz?dzie a to ??e kto?? lubi bardziej Dudka i chce zeby Polak broni?? to jest chyba normalne tak samo jak Rafa sprowadza samych Hiszpan??w to tzw PATRIOTYZM .A to ze kazdy z tych pilkarzy wyleci po jakism czasie z klubu to jets normalne bo lata mijaja a nikt nie bedzie grac wiecznie na wysokim poziomie przykladem jest chocby Kazio Wegrzyn odszedl bo byl juz za stary i brakowalo mu refleksu juz troszke ale nikt o nim nie zapomni bo gral chyba w wiekszosci lepszych polskich kl??b??w i mial za soba wile reprezentacyjnych wypad??w a opinie ludzi to nie jest kibic bo lubi najbardziej tego zawodnika i chce zeby on gral i sledzi jego kariere mnie denerwuj? bo co oznacza dla cibie w takim razie prawdziwy kibic :>
witek z atlantydy
Ju?? Ci m??wi? o co mi chodzi bo chyba nie do ko??ca zrozumia??e?? co mia??em na my??li. Napisa??em, ??e dla mnie jest g??wno nie kibic ten, kt??ry jedzie na Rein? zanim go nawet zobaczy?? na boisku. Bo tak w??a??nie by??o. Przperaszam bardzo ale cz??owiek nie mia?? nawet szansy pokaza? ile jest wart (zgodz? si?, ??e te 8 baniek to za wiele) ale do jasnej cholery !! To jest teraz pi??karz naszego ukochanego klubu i nale??y mu si? jaki?? szacunek. Swego czasu gdy do LFC przychodzi?? Paul Ince (graj?cy wcze??niej w Man. Utd.) tak??e s??ysza??em g??osy szkaluj?ce go. Pyta??em si? - k...wa co od niego chcecie ? By?? dobrym klasowym pomocnikiem i ju?? od dawna nie by?? Diab??em, teraz by?? jednym z naszych.
CYTAT("len3u")
a opinie ludzi to nie jest kibic bo lubi najbardziej tego zawodnika i chce zeby on gral i sledzi jego kariere mnie denerwuj? bo co oznacza dla cibie w takim razie prawdziwy kibic :>
I to te?? jest potwierdzenie tego, ??e niedok??adnie zrozumia??e?? to o co mi chodzi??o. A czy Ty my??lisz, ??e ja nie lubi? Dudka ? Ten cz??owiek od wielu lat jest moim ulubionym polskim pi??karzem. Bardzo go ceni?. Ale je??li s??ysz?, ??e kto?? wraz z odej??ciem Dudka przestanie kibicowa? LFC to dla mnie jest g??wno a nie kibicem !! Nie chc? by m??j ukochany klub mia?? takich kibic??w !! Ja osobi??cie jestem ogromnym fanem talentu Danny'ego "Spuda" Murphye'go. Do dnia dzisiejszego jest moim ulubionym czynnym pi??karzem ??wiata. I mimo i?? ju?? od ponad roku nie ma go w LFC nadal jestem kibicem Czerwonych. Owszem interesuj? si? dalej jego karier? ale nie ma mo??liwo??ci ??ebym nagle zacz??? kibicowa? Charltonowi. O to mi w??a??nie chodzi??o. O nag??? zmian? "ukochanego" klubu tylko dlatego, ??e przeszed?? tam ulubiony pi??karz.
qbapiasek
a tak wog??le to przepraszam ??e si? za chwile uniose:
REINA KOSZTOWA? MARNE 6MLN i jest bardzo dobrym bramkarzem i do tego powiem tyle je??li kto?? woli kibicowa? pojedy??czym zawodnikom a nie klubowi to poprostu nie jest czerwony
Moloko
Liverpoolowi kibicuj? od pocz?tku maja (wczesniej, nie by??am kibicem i nie przpeada??am za pi??k?), zarazona tym od kole??anki. Prawdziwy boom nadst?pi?? po finale LM. Ale kola zarzuca mi faworyzowanie Dudka. Owszem, lubie Dudiego, ale mam swoich ulubionych innych pi??karzy, jednak pierwszy b?dzie zawsze CA?Y LFC. Reina jest, nie ukrywajmy przeci?tny, co?? tam w sobie ma, potencja??u troch? te?? ma, ale potrzebuje treningu, rozwijania swych umiej?tno??ci.
Co sie Dudiego tyczy, w moim kibicowaniu LFC jest nutka patriotyzmu, ale podstaw? kibicowaniu jest ca??o???. Je??li np. m??j najlepszy z najlepszych - steven Gerrard przejdzie gdzie indziej, dalej ed? ??ledzi? jego karier?. Ale Liverpool ma wiele wi?cej warto??ciowych zawodnik??w
dzemek
98-zobaczenie Owena i od tamtej pory kibicowanie LFC.Takie prawdziwe od serca.Moze nie mieszkam w Liverpoolu i nie chodz? na mecze, ale staram si? je przezywa?.Oboj?tnie czy gra??by tam Dudek, Franuz czy kto?? innej narodowo??ci-jestem za nimi od dawna.Ciesz? si? ??e Polak przyszed?? do sk??adu no ale tak to ju?? jest-nie zawsze jest si? pierwszym(w tym wypadku bramkarzem)ale jakby przeszed?? do innej dru??yny to tam b?dzie pierwszy itd.Tak samo z Rein?-pobroni kilka lat i przyjdzie kto?? nast?pny.Z czasem to ju?? nie ten wiek.Ja ulubionego gracza nie lubi? wybiera? ale chyba Hyypia za dobr? gr?(mo??e i kiedy??, ale teraz te?? mu wychodzi co??).
Baja
ja jestem kibicem Liverpoolu stosunkowo od nie dawna bo od 2001r. Zacz???am sie interesowa? tym klubem jeszzce zanim przyszed?? Dudek, ale przyznaje, ??e kiedy przyszed?? to sta?? si? moim ulubionym pi??karzem Liverpoolu. Daleka jednak jestem od sprowadzania mojego przywi?zania do klubu tylkodo postaci Dudka. Uwa??am go za dobrego bramkarza, bo gdyby nie by?? dobry to nigdy nie zrobi??by takiej kariery. Je??eli Dudek odejdzie z Liverpoolu a pr?dzej czy p????niej tak si? stanie to dalej b?d? darzy??a go du??? sympati?, aczkolwiek ulubionym klubem pozostanie Liverpool. A Dudka b?d? si? stara??a pami?ta? przede wszystkim z jego najepszych wyst?p??w w Liverpoolu. Jestem kibicem Liverpoolu i uwa??am, ze powinno sie szanowa? ka??dego pi??karza tego zespo??u, o czym g??o??no na zlocie m??wi?? Witek:)
Dzikus
Dudek to nie tylko dobry pi??karz, ale przede wszystkim wspania??y, skromny cz??owiek. Napisa??em o tym ju?? w temacie o ulubionych graczach LFC.

Zdecydowanie jednak kto??, kto kibicuje LFC tylko dla Dudka, nie jest kibicem czerwonych.

Tak samo jak nagle kupa kibic??w pojawi??a si? po 25 maja...
marwis
Jesli chodzi o mnie, to nie mam nic do Reiny. C???? kupil go Benitez i na niego stawia, zreszt? Dudek by?? kontuzjowany i dopiero teraz wraca do formy. Uwa??am tak??e, i?? Dudek powinien zosta?, gdy?? dw??ch dobrych bramkarzy stwarza konkurencje i presj?, co w og??lnym rozrachunku daje wyniki. Daleki jestem tak??e od wyzywania Reiny od idiot??w itd, i uwa??am i?? inni nie powinni tego robi?. Po prostu, ktos musi gra?, i gra Reina a nie Dudek, kt??rego czas i tak nadejdzie. Inna postawa jest szowinizmem. Zreszt? zmiany na tej pozycji w LFC to chleb powszedni; Westerveld te?? odszed??, mimo i?? zdobi?? z LFC trzy puchary w jednym sezonie. Mo??na wi?c obecn? sytuacj? uzna? jako normalk?. Bardziej co mnie martwi to pozycja naszej dru??yny w tabeli Premiership, oraz jej gra. Nad tym problemem powinno si? bardziej dyskutowa?, a to czy broni Dudek czy Reina, to jednak jest sprawa (dla mnie) drugorzedna, wobec tego problemu.
Moloko
No, ja doszłam po 25 maja, i co? Wcześniej nie miałam swego ulubionego klubu, nie interesowałam sie piłką. Dopiero tegoroczy finał LM pokazał mi piękno futbolu. Ale to nie jest fajne, że nagle kibice innych klubów którzy "na zabój" kochali swoje druzyny, nagle przestawili się na LFC. I macie cos do moich początków?
Kopite
Dudek to tylko jeden piłkarz. LFC to wszyscy gracze, to historia, to stadion, to miasto, to wreszcie wspaniali kibice. Dlatego oczywistym jest , że kibicowanie tylko z powodu Dudka to nieporozumienie. Idąc tym tropem wszyscy powinnismy swego czasu kibicować połowie drużyn Bundesligi - czego w moim przypadku sobie nie wyobrażam. A do Moloko - bardzo fajny początek, to że krótko, to nic. Byle mocno i na zawsze.

Pozdrawiam!
To jest wersja lo-fi gwnej zawartoci. Aby zobaczy pen wersj z wiksz zawartoci, obrazkami i formatowaniem prosz kliknij tutaj.