Pomoc - Szukaj - U縴tkownicy - Kalendarz
Pe硁a wersja: Backstage...czyli za kulisami
LFC FAN SITE > Liverpool FC > M骿 Liverpool FC
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6
lar311
Zalozylem ten temat po to by dyskutowac o tym co sie dzieje z naszym klubem....

Gillett i Hicks coraz bardziej przeginaja pale......kto zna angieski niech czyta:

Liverpool fans will be even more critical after an interview, first broadcast on the Major League Baseball website six months ago, was publicised by the British press on Wednesday.

"People are worried that I might take money away from the Texas Rangers [Hicks' baseball franchise] to go to Liverpool," Hicks said.

"But it is just the reverse. Liverpool is going to throw off lots of extra money which, if I choose to, I can use for the Rangers or the Dallas Stars ice hockey team."

Wdepnelismy w niezle GOWNO!

Edit- coraz glosniej mowi sie rowniez o tym ze kolejna pozyczka, ktora lada dzien ma dostac G&H ma byc pozyczka ktora bedzie spalcac poprzednia wraz z odsetkami.....wiec 350 mil. funtow ma splacic poprzednie 298 mil.funtow....z tym ze G&H chca zeby w tym wypadku dlug byl zcedowany na klub! Ich PRYWATNY DLUG!!!!!!!!!

W tym momencie G&H chca by cale koszta zakupu klubu zostaly zrefianansowane za pomoca nowej pozyczki....ktora, mniej wicej ma obciazyc nowy Holding pod tytulem "Kop Investment", czyli ze G&H beda wlascicielami klubu jak dotychczas ale finansowo bedzie nim ten oto holding, zarejestrowany w USA ale przez kolejna "KOP firme" zarejestrowana w Podatkowym Raju jakim sa Cayman Islands....

Biznes, biznes , biznes......

Wiecej po angielsku tutaj http://blogs.guardian.co.uk/sport/2008/01/..._leave_liv.html

Jak ktos to dobitnie powiedzial:

"Slabi trenerzy, zle transfery, niefortunne kontuzje- te rzeczy moga zrujnowac mecz, sezon, moze i nawet kilka.....Ale TAKIE wydarzenia moga zrujnawac cala nasza przyszlosc!"

Wystarczy popatrzec na Leeds Utd.....
kuba
tak Leszek masz racje.. mo偶e zrobimy og贸lnopolsk膮 akcje na rzecz wsparcia fafy i wywalenia z klubu wstr臋tnych hamburger贸w hehe.. jakie艣 pomys艂y?? mo偶e ka偶dy na drzwiach sobie napisze "we hate janks" albo zapali 艣wieczk臋 obok portretu um臋czonej fafy czyli co艣 z cyklu "fafo 艂膮czymy sie z tob膮 w b贸lu my kibice na ca艂ej p贸艂nocnej p贸艂kuli".. dobry pomys艂 jak uwa偶acie??!! a mo偶e na pewien okres czasu ka偶dy zobowi膮偶e si臋 do totalnego bojkotu McDonalds贸w tudzie偶 zorganizujemy demonstracyjne marsze pod ameryka艅sk膮 ambasad膮 w Warszawie w czerwonych koszulkach obowi膮zkowo!! pami臋tajcie "Amerykanin tw贸j wr贸g" tfu!!
Przepi髍ek
Kuba, tu ju偶 nawet nie chodzi o Beniteza, a o to, 偶e polityka finansowa naszych Amerykan贸w doprowadzi do tego, 偶e przez najbli偶sze kilka lat kibice b臋da musieli robi膰 zrzutk臋 na transfery... Je艣li to co pisz膮 powa偶ne gazety jest prawd膮, to ktokolwiek nie by艂by trenerem LFC, potrzebowa膰 b臋dzie co najmniej cudu, 偶eby cokolwiek ugra膰 w lidze.

H&G obci膮偶aj膮 klub kredytem, 偶eby sp艂aci膰 swoje d艂ugi, za kt贸re kupili udzia艂y w LFC. Oni b臋d膮 na czysto, a klub znowu b臋dzie zad艂u偶ony po uszy. I ciekawe sk膮d niby mia艂aby by膰 kasa na transfery i nowy stadion... Je艣li tak, to naprawd臋 lepiej, zeby sprzedali swoje udzia艂y i spieprzali za ocean cieszy膰 si臋 z udanego interesu i liczy膰 zyski. A klub niech przejmie kto艣, kogo sta膰 na finansowanie nowego stadionu i paru konretnych transfer贸w.
lar311
QUOTE(kuba @ Jan 23 2008, 02:54 PM)
tak Leszek masz racje.. mo偶e zrobimy og贸lnopolsk膮 akcje na rzecz wsparcia fafy i wywalenia z klubu wstr臋tnych hamburger贸w hehe.. jakie艣 pomys艂y?? mo偶e ka偶dy na drzwiach sobie napisze "we hate janks" albo zapali 艣wieczk臋 obok portretu um臋czonej fafy czyli co艣 z cyklu "fafo 艂膮czymy sie z tob膮 w b贸lu my kibice na ca艂ej p贸艂nocnej p贸艂kuli".. dobry pomys艂 jak uwa偶acie??!! a mo偶e na pewien okres czasu ka偶dy zobowi膮偶e si臋 do totalnego bojkotu McDonalds贸w tudzie偶 zorganizujemy demonstracyjne marsze pod ameryka艅sk膮 ambasad膮 w Warszawie w czerwonych koszulkach obowi膮zkowo!! pami臋tajcie "Amerykanin tw贸j wr贸g" tfu!!
[right][snapback]58243[/snapback][/right]

Czlowieku...jaki ty jestes irytujacy z tym swoim Antyfafofanatyzmem!

Przeciez to nie ten temat! Nie ma tu nawet slowa odnosnie Beniteza i spraw zwiazanych z trenerem, meczami itp....

Zalozylem ten temat po to by wymienic sie pogdladami na sprawy zwiazane polityka finansowa klubu, wlascicielami itp....a nie walkowac przewalkowany juz milliony razy temat Benka.....

Ocknij sie chlopie! U ciebie prawie kazdy post sprowadza sie do jednego....a to traca choroba zwana OBSESJA!
kuba
no to we藕 mi wyt艂umacz jak to si臋 sta艂o 偶e zrobili艣my w tym sezonie rekordowe zakupy za ponad 50mln F a teraz po kilku miesi膮cach nie ma pieni臋dzy?! kasa na grajk贸w b臋dzie jestem tego pewien ale kwestia kasy na sp艂ate d艂ugu czy stadion to ju偶 inna sprawa.. tak my艣le mo偶e jestem w b艂臋dzie, czas poka偶e.. ale og贸lnie s膮dze 偶e oni najzwyczajniej nie chc膮 dac kasy fafie bo wiedz膮 偶e si臋 go pozb臋d膮 ot ca艂a zagadka..
wojo
Te偶 ostatnio 艣ledz臋 poczynania Amerykan贸w i tak jak wielu z was mnie te偶 to nie rajcuj臋 i bardzo mnie to denerwuje. I mam tylko pytanie je偶eli klub wejdzie w ogromn臋 zad艂u偶enie to czy DIC b臋dzie chcia艂o to pokry膰?
Przepi髍ek
QUOTE(kuba @ Jan 23 2008, 05:21 PM)
no to we藕 mi wyt艂umacz jak to si臋 sta艂o 偶e zrobili艣my w tym sezonie rekordowe zakupy za ponad 50mln F a teraz po kilku miesi膮cach nie ma pieni臋dzy?! kasa na grajk贸w b臋dzie jestem tego pewien ale kwestia kasy na sp艂ate d艂ugu czy stadion to ju偶 inna sprawa.. tak my艣le mo偶e jestem w b艂臋dzie, czas poka偶e.. ale og贸lnie s膮dze 偶e oni najzwyczajniej nie chc膮 dac kasy fafie bo wiedz膮 偶e si臋 go pozb臋d膮 ot ca艂a zagadka..
By膰 mo偶e przyczyn膮 jest s艂abn膮ca pozycja dolara i coraz wi臋kszy burdel na ameryka艅skiej gie艂dzie (ostatnio nieco opanowany)... Mo偶liwe, 偶e z tych powod贸w Amerykanie nie maj膮 ju偶 takiego zabezpieczenia finansowego, jak im si臋 wydawa艂o kilka-kilkana艣cie miesi臋cy temu.

Z drugiej strony mo偶e po prostu przerzucenie d艂ugu na klub pozwoli im uwolni膰 w艂asne 艣rodki i wtedy znajd膮 si臋 pieni膮dze na niezb臋dne zakupy, a jedynie prasa zbyt du偶o szumu i nerwowo艣ci wprowadza.
smyku
Generalnie Hambuegery nie w艂o偶y艂y z艂amanego pensa do jakiegokolwiek transferu.

Przychody LFC: Premiership, LM, Inne Puchary, 艂膮cznie.

Liverpool 28.44m 26.0m 0.27m 54.71m*

Do tego mieli艣my pare mln za fina艂 LM i 1 mln za wygranie FA Cup.

Do tego 23,9 mln 艁 ze sprzeda偶y w艂asnej.

Frajerzy z hameryki niech wyp....j膮 st膮d jak najszybciej i razem z nimi Parry! Jak im chce tak dupe liza膰 to niech li偶e dalej, byle nie jako ktokolwiek zwi膮zany z LFC.

Starczy ju偶 z艂ego jakie zrobili i problem贸w jakie nam za艂atwili na kolejne lata. Nie dziwi臋 si臋, 偶e DiC chcia艂 nas kupi膰, zanim te cioty wezm膮 kolejny kredyt.
MakS
QUOTE(kuba @ Jan 23 2008, 03:21 PM)
no to we藕 mi wyt艂umacz jak to si臋 sta艂o 偶e zrobili艣my w tym sezonie rekordowe zakupy za ponad 50mln F a teraz po kilku miesi膮cach nie ma pieni臋dzy?! [right][snapback]58249[/snapback][/right]

To wez mi wytlumacz skad wziales te 50 mln F, bo albo ja jestem glupi albo Ty dodawac nie umiesz.
kuba
ty jeste艣 g艂upi a ja dodawa膰 nie umiem swoj膮 drog膮..

QUOTE(Przepi贸rek)
Z drugiej strony mo偶e po prostu przerzucenie d艂ugu na klub pozwoli im uwolni膰 w艂asne 艣rodki i wtedy znajd膮 si臋 pieni膮dze na niezb臋dne zakupy, a jedynie prasa zbyt du偶o szumu i nerwowo艣ci wprowadza.

tak mi si臋 te偶 w艂a艣nie wydaje.. a spraw臋 zaogni艂y media dzi臋ki konfliktowi z 'umi艂owanym' kt贸remu nota bene da艂o to niez艂e wyt艂umaczenie na koszmarne wyniki.. w lepszym momencie taka chryja dla fafy wynikn膮膰 nie mog艂a!!
Michel
kuba ma racje w 100% i co najgorsze wszystkie niepowodzenia w lidze zostaly zwalone na amerykanow bo hicks przyznal sie do rozmow z klinsmanem (oczywiscie zle zrobil) ale na boga bez przesady z tym ze wszystko co zle to przez amerykanow. teraz chce poruszyc sprawe DIC ,fakty sa takie ze przed poltora roku temu DIC byl dogadany z mooresem w sprawei przejecie klubu.moores mial 51% akcji wszystko bylo dogadane nawet araby ksiegi finansowe klubu dostali do wgladu ale sprawa rozbila sie o mniejszych akcjonariuszy bo chcieli miec okolo 90% akcji klubu zeby rzadzic mogli rzadzic sami i co? otoz amerykanie zaproponowali akcjonariuszom (mniejszosciowym) troszeczke wieksze pieniazki za akcje i raptownie wielki DIC zerwal wszelkie rozmowy argumentujac tym ze nie beda przeplacali za akcje,to ja sie pytam czy tym arabom naprawde chodzilo o zrobienie wielkiego LFC (ponoc sa wielkimi fanami) czy o zrobienie kolejnego interesu,bo jesli by naprawde zalezalo in na LFC to by poprostu przebili amerykanow i zaplacili mniejszym akcjonariuszom ile by chcieli za swoje akcje i byloby po sprawie mieli by 100% udzialu (tak zrobili glazerowie w mu) i finito.
wszyscy krzycza DIC,DIC (osobiscie nic do nich nie mam,stwierdzilem fakty) tylko zeby nie bylo jak w przyslowiu zamienij stryjek siekierke na kijek.pozdr.
Przepi髍ek
Zobaczymy jak si臋 sytuacja rozwinie w najbli偶szych tygodniach. W ka偶dym razie nawet je艣li to tylko zamieszanie wywo艂ane przez media, a sprawy finansowe s膮 pod kontrol膮, to przerzucenie d艂ugu na klub sprawi, 偶e Raf臋 uratuje chyba tylko zdobycie Ligi Mistrz贸w. Klubowi taka kasa za zwyci臋stwo b臋dzie niezb臋dna do sp艂acania ameryka艅skiego kredytu, bo jako艣 w膮ti臋, by w perspektywie budowy stadionu G&H z w艂asnej kieszeni dok艂adali do sp艂aty nie swojego ju偶 przecie偶 d艂ugu...

Co do transfer贸w, to ja chyba te偶 nie umiem liczy膰, bo dodaj膮c 20,2 mln funt贸w za Torresa, 11,5 mln za Babela, 5 mln za Benayouna, 6 mln za Lucasa, 6,5 mln za Skrtela plus 艂膮cznie 820.000 za Nemetha, Simona, Pacheco i San Jose wychodzi mi 50,02 mln funt贸w.
kuba
a Ty Leszek nie pierdziel o moich fobiach bo jakbym takow膮 mia艂 to bym nie przyzna艂 偶e fafa jest dobrym trenerem co napisa艂em z reszt膮 wczoraj (na dole bo nie chcia艂em wyrywa膰 z kontekstu):

QUOTE(jam sam)
zgadza si臋.. zamiast liczb mia艂em od pocz膮tku z艂e przeczucia a sk艂ada艂y si臋 na to ju偶 w pierwszych dw贸ch sezonach:
1. up贸r granicz膮cy z g艂upota os艂a
2. transfery swoich ziomk贸w w dodatku marnej jako艣ci
3. taktyka w og贸le nie dostosowana do reali贸w panuj膮cych na wyspach kt贸ra do dzi艣 ewoluowa艂a w stopniu wr臋cz 艣ladowym..
4. zak艂amanie tego pana (to akurat wp艂yn臋艂o bardziej na moj膮 niech臋膰 do niego ni偶 na ocene jego przysz艂ych rz膮d贸w na Anfield)
5. tch贸rzliwo艣c i asekuranctwo..

kolejno艣膰 dowolna..
z biegiem lat cechy te coraz bardziej si臋 uwydatnia艂y i pozosta艂y w swojej postaci niemal niezmienione po dzi艣 dzie艅.. trener niereformowalny i z艂y na t膮 lig臋 nie rozumiej膮cy jej reali贸w a pr贸buj膮cy dostosowa膰 j膮 pod siebie i swoje iberyjskie wizje taktyki i futbolu og贸lnie.. jednak trener bardzo dobry na starcia pucharowe szczeg贸lnie w LM.. s膮dz臋 偶e fafa by艂by idealnym trenerem na Serie A i na jak膮艣 reprezentacje szczeg贸lnie w perspektywie turniej贸w typu M艢 czy ME!! mo偶e by膰 w przysz艂o艣ci mesjaszem wiecznie zawodz膮cej w wielkich imprezach reprezentacji Hiszpanii ale na pewno nigdy nie stanie si臋 zbawc膮 Liverpoolu!!!!!!!!!

ba!! napisa艂em nawet 偶e jest "bardzo dobry" hehe..

QUOTE(Przepi贸rek)
Co do transfer贸w, to ja chyba te偶 nie umiem liczy膰, bo dodaj膮c 20,2 mln funt贸w za Torresa, 11,5 mln za Babela, 5 mln za Benayouna, 6 mln za Lucasa, 6,5 mln za Skrtela plus 艂膮cznie 820.000 za Nemetha, Simona, Pacheco i San Jose wychodzi mi 50,02 mln funt贸w.

daj spok贸j Przepi贸rek bo zaraz ci pan hau hau napisze na sp贸艂ke z oszo艂omem ile mieli艣my ze sprzeda偶y w艂asnych zawodnik贸w do innych klub贸w..
Michel
i jeszcze jedno glazerowie zadluzyli mu na 600 ml funciakow i wszystko jest ok,amerykanie jutro ponoc dostaja nowy kredyt na 350 baniek i rozkladaja te zadluzenie 105 mln na klub a reszta na swoja firme i tak jak napisal kuba media zrobily wojne z amerykanami a lud to podlapal i teraz kazde niepowodzenie bedzie na nich i nawet za zle przygotowanie zespolu rowniez oni beda odpowiedzialni
Michel
artykul Smitha o motywacji zawodnikow i benitezie jest bardzo konkretny i tu trzeba szukac przyczyn niepowodzen a nie u amerykanow
Przepi髍ek
QUOTE(kuba @ Jan 23 2008, 06:08 PM)
daj spok贸j Przepi贸rek bo zaraz ci pan hau hau napisze na sp贸艂ke z oszo艂omem ile mieli艣my ze sprzeda偶y w艂asnych zawodnik贸w do innych klub贸w..
No troch臋 wp艂yw贸w mieli艣my, ale pytanie dotyczy艂o zasadniczo 50 wydanych milion贸w, a nie jakiego艣 salda czy bilansu zysk贸w i strat. Poza tym na pewno nie wydali艣my wszystkich pieni臋dzy, bo przecie偶 r贸wnie du偶o poch艂ania roczne utrzymanie pi艂karzy, trener贸w i pozosta艂ych pracownik贸w klubu.
MakS
QUOTE(Przepi贸rek @ Jan 23 2008, 04:54 PM)
No troch臋 wp艂yw贸w mieli艣my, ale pytanie dotyczy艂o zasadniczo 50 wydanych milion贸w, a nie jakiego艣 salda czy bilansu zysk贸w i strat. Poza tym na pewno nie wydali艣my wszystkich pieni臋dzy, bo przecie偶 r贸wnie du偶o poch艂ania roczne utrzymanie pi艂karzy, trener贸w i pozosta艂ych pracownik贸w klubu.
[right][snapback]58266[/snapback][/right]

Tak tego dotyczylo pytanie, ale idac tym tokiem myslenia to zaraz dojdziemy do tego ze w poprzednim sezonie bylismy niemal rownie bogaci, bo wydalismy an transfery ok 30mln, tylko wezcie pod uwage jeszcze to ze od poczatku pracy Beniteza w LFC jest rotacja i kupuje za ile moze i praktycznie co sezon wymienia kilku zawodnikow na drozszych, bo jeszcze trzeba rozgraniczyc ile wydalismy na transfery a ile kasy wlasciciele przeznaczyli na ten cel.

QUOTE(kuba @ Jan 23 2008, 04:08 PM)
[right][snapback]58260[/snapback][/right]

A Ty przestan mnie obrazac, jak nie umiesz pisac kulturalnie to lepiej nic nie pisz.
kuba
QUOTE(woof)
A Ty przestan mnie obrazac, jak nie umiesz pisac kulturalnie to lepiej nic nie pisz.

sam si臋 nam przedstawiasz poprzez sw贸j avatar jako piesek kt贸ry szczeka wi臋c czemu si臋 do mnie burzysz?! woof woof.. jesli wolisz zamerykanizowane szczekni臋cie to prosze..
MakS
Naprawd臋 przykry jeste艣
kuba
a ty rozczulaj膮cy..
yoda
powiem tak....bez zbednej podniety i wielkiego patosu, ale poprostu z czysto ekonomicznego punktu widzenia.
wi臋c pan X i Y skladaj膮 oferte na zakup klubu...w tym celu zaciagaj膮 kredyt ktory splacaja pieniedzmi nie swoimi, a pieniedzmi ktore pochodza z nastepnego kredytu. w miedzy czesie obracaja gotowka, ktora jest w klubie, i ktora splywa na konto klubu od innych "kontrachent贸w"..tak naprawde panowie X i Y obracaj膮 got贸wka klubowa, oraz got贸wka, ktora pochodzi z kredytowego rachunku bankowego.
panowie ci po zrobieniu medialnego szumu wokol siebie tak naprawde nie wnosza niczego, choc nalezaloby sie spodziwac, iz powinni...malo tego kasa z klubu "paruje" niewiadomo gdzie....
pytam sie teraz...
kim tak naprawde oni s膮 dla klubu....?
wed艂ug mnie....menagerami ( i to kiepskimi)...nikim wiecej...
wiec skoro tylko zarzadzaja i nie maja zamiaru nic od siebie dokladac to powiem.....nie藕le si臋 wjebali艣my, i may PAT.....mam nadzieje 偶e to nie szach-mat...
wiec winni wynikow czy nie, to zwykli hochsztaplerzy..
Alien4321
Maks nie przejmuj sie
Nie wa偶ne jak co napiszesz wystarczy ze zjebiesz Benka i bedziesz Antybenkowiec wtedy kubus cie pokocha i nawet jak by艣 pisa艂 Chuj przez samo h nic nie powie, ale dop贸ki jestes chod藕 w 1% za Benkiem bedzie cie jeba艂 i wy艣miewa艂 jaki jeste艣 pusty, zaklamany Fafowiec a i jakie babole wypisujesz i jak niegramatycznie piszesz.
呕al dupe 艣ciska jak sie czyta kuby wpisy dotyczace wypowiedzi i nie wierszowanych opis贸w forumowicz贸w(nie k膮zdy ma dar pisania esej贸w na forum)

Ja ju偶 sie przyzwyczai艂em wiec mi zlewa co on pisze w Moim kierunku!!!

A co do tej ca艂ej zasranej Hamburgerowej afery to jesli kierownik firmy by艂 by ca艂y czas naciskany przez w艂a艣ciciela (po mimo jego stara艅) wtedy tez moja praca i podej艣cie do niej wygl膮da艂o tak jak teraz gra Liverpoolu i nie gadaj ze w g艂owach im to nie siedzi i maja w dupie kto ich bedzie trenowa艂.

Mam nadzieje ze jesli przyjdzie Wasz wielki idol Pan M czubek z Portugali i nie wygra Ligi po 1 no moze po 2 sezonie to do Cz臋stochowy na kolanach bedziesz zapyla艂.

Kiedys jeden z Anty hiszpan贸w(forumowicz) zalo偶y艂 si臋 ze mna o ilosc bramek strzelonych przez Torresa!!(nie by艂o gadki ze w lidze no ale niech b臋dzie) ze nie da rady sie przystosowa膰 bo to next cipa z Hiszpani jest.
Za 2 sztuki przegra!!!
Animus
G艂贸wnymi winowajcami ca艂ej sytuacji s膮 amerykanie, ale po kolei, jaki idiota sprzedaje zesp贸艂 dw贸m facetom, kt贸rych ca艂y maj膮tek jest zbli偶ony do koszt贸w zakupu klubu? Tak potrafi tylko Parry bo temu skurwysynowi zale偶a艂o tylko na posadzie.
Przecie偶 to w贸wczas, by艂o pewne 偶e ze stadionu b臋d膮 nici i z dobrych transfer贸w, poniewa偶 G&H wydali ca艂膮 swoj膮 kas臋 na zakupienie akcji Liverpoolu....

Pierwszym winowajcom jest Parry, idiota dla swojej posady wystawi艂 klub...

Pi臋kne zapowiedzi i wypowiedzi pan贸w "w艂a艣cicieli" na pocz膮tku ich rz膮d贸w, zamydli艂y wszystkim oczy, by艂a mowa o kasie na transfery, potem m贸wiono o tym 偶e z Liverpoolu zrobi膮 zn贸w pot臋g臋 europejsk膮 i odzyskamy utracony tak dawno temu a tak upragniony tytu艂. Wszystko ok i w og贸le zajebi艣cie by艂o, potem pi臋kny projekt stadionu, no i teraz zacz臋艂o si臋 wszystko...

Okazuje si臋, 偶e stadion jest za drogi, wszystko zaczyna i艣膰 pod g贸r臋, zmiany projektu, z tego co kojarz臋 to w kwietniu mia艂y ruszy膰 prace BUDOWLANE przy budowie stadionu...dupa!

Co dalej? Spi臋cie z trenerem, kt贸ry prosi o spotkanie i rozmow臋 na temat styczniowego okna transferowego, co dostaje w odpowiedzi? Zjebk臋, 偶eby zaj膮艂 si臋 trenowaniem zespo艂u, i 偶e oni przyjad膮 艂askawie 16 grudnia, nie za wczas Panowie?

Konfliktu z trenerem, kt贸ry trwa tak naprawd臋 do teraz (pomimo pi臋knych s艂贸w z obu stron o zgodzie i wsp贸lnych ideach) a oliwy do ognia dola艂o og艂oszenie, 偶e oni sobie prowadzili w listopadzie rozmowy z klinsmannem. Po prostu r臋ce przy nich opadaj膮...

To takie kr贸tkie przedstawienie og贸lnego zarysu sytuacji, teraz przejd臋 do sedna. Ca艂a ta k艂贸tnia trener-w艂a艣ciciele, na pewno nie wp艂yn臋艂a pozytywnie na pi艂karzy i wszystkich wok贸艂 klubu. Sam Gerrard wypowiada艂 si臋 偶e bardzo ich to niepokoi, i mimo wszystko maj膮 ca艂膮 t膮 sytuacj臋 wychodz膮c na boisko.

Kuba zarzucasz, 偶e pi艂karze nie my艣l膮 o tym dop贸ki maj膮 kasiork臋 na koncie, nie wszyscy tacy s膮. Mo偶e taki Pennant, Skretl, Aurelio, Kuyt, Voronin i paru innych ma tak, dop贸ki jest kasa to wszystko lata im ko艂o nosa co si臋 dzieje.

Ale nie wierze 偶eby Gerrard, Carrra, Mascherano, Torres i kilku innych pi艂karzy nie my艣la艂o o tym do艣膰 powa偶nie, oni na pewno s膮 oddani klubowi ca艂ym sercem, i to w艂a艣nie dlatego te s艂owa wypowiedzia艂 Steven a nie np Pennant, kt贸ry jest "imprezowiczem" i jemu lata to co si臋 dzieje z klubem, jest kasa to niech si臋 dzieje co chce.

Co dalej? Na transfery w lecie naprawd臋 Hamburgery wyda艂y bardzo ma艂o albo w og贸le, Kuba zn贸w pije do Ciebie. Wydali艣my te 50 milion贸w funciak贸w, ale tak z 60% -80% z tego mieli艣my ze sprzeda偶y naszych pi艂karzy innym klubom, reszt臋 dope艂ni艂y tylko zyski z LM (kt贸re wed艂ug raportu UEFA, by艂y wysokie) a tak偶e z innych rozgrywek.

M贸wisz, 偶e zastawili klub pod d艂ug, 偶eby uwolni膰 swoje fundusze? Nie roz艣mieszaj mnie, jedno z drugim nie ma wsp贸lnego a wiesz dlaczego? Bo tak czy siak b臋dziemy musieli do jasnej cholery sp艂aci膰 te pieprzone 350 mln kredytu i albo b臋dzie go sp艂aca膰 ten zasrany "w艂a艣ciciel" przez co nie b臋dzie kasy na transfery, stadion i rozw贸j klubu, albo to w艂a艣nie kurwa klub b臋dzie sp艂aca膰 ten kredyt i zn贸w kasa klubowa b臋dzie 艣wieci膰 pustkami a my b臋dziemy zdani na 艂ask臋 tych kretyn贸w. Wiesz dlaczego jestem za przej臋ciem DiC? Poniewa偶, oni maj膮 takie fundusze, 偶e za jednym przelewem wyjebi臋 ameryka艅com te 350 milionik贸w, przelej膮 kolejne 350 na budow臋 stadionu i dadz膮 100 mln na transfery! Co do dla nich 800 mln co? A reklamuj膮c si臋 w Azji pod szyldem "Liverpool FC", nota bene najlepszej angielskiej dru偶yny w historii, zarobi膮 kokosy. Sami wiecie jak Azjaci szalej膮 za europejsk膮 pi艂k膮, najlepszy przyk艂ad to ManU. Co wi臋cej s膮dz臋, 偶e chc膮c zrobi膰 kampanie marketingow膮 stworzyliby nam naprawd臋 pi臋kny i du偶y stadion a do tego po艣ci膮gali do zespo艂u pi艂karzy, kt贸rych by chcia艂 Rafa, a daje sobie g艂ow臋 uci膮膰 偶e 艣ci膮ga艂by pi艂karzy pokroju Torres. DiC, by to pasowa艂o poniewa偶 gracz jak Quaresma b臋dzie idealnym kandydatem na gwiazd臋, kt贸r膮 pokochaj膮 miliony nieprawada偶? Dlatego i my by艣my na tym zyskali i prawd臋 m贸wi膮c DiC, r贸wnie偶 te偶.

Ameryka艅ce pewnie sz艂y takim samym tropem, ale oczekiwania finansowe zespo艂u ich przeros艂y, a w Stanach pi艂ka no偶na nie jest w og贸le popularna.

Oskar偶acie Raf臋 o ca艂e to bagno, jestem zdania, 偶e on te偶 pope艂ni艂 b艂臋dy i nadal je pope艂nia, np nie maj膮c mocnej pierwszej jedenastki, no ale fakt faktem 偶e brakuje nim kilku pi艂karzy 偶eby j膮 skompletowa膰 na Amen. B艂臋dy taktyczne, p贸藕ne zmiany i s艂abe transfery, mo偶e nie tyle s艂abe co nie jest takim geniuszem na tym polu co Wenger, kt贸ry znajduje diamenty.

To tak w "skr贸cie" tongue.gif jak mi si臋 co艣 przypomni to dopisze, oczekuje teraz du偶ej zjebki za to 偶e "bronie Rafy i wyklinam pod niebiosa ameryka艅c贸w" cool.gif
smyku
no to chyba nie bedzie wykupu przez DiC...

http://fcliverpool.pl/?pid=2&tid=10243
Michel
Animus to dlaczego ten caly DIC nasz nie wykupil poltora roku temu? jesli czytales mego posta to tam podalem fakty,przeciez mieli juz dokadane z mooresem przejecie jego 51% akcji a poskapili kasy zeby przebis amerykanow odkupujac akcje od mniejszych akcjonariuszy (parry byl i jest tylko dyrektorem wykonawczym i mialby tyle do powiedzenia co zyd za niemca) gdyby araby chcieli przebic oferte amerykanow a gdy dowiedzieli sie ze amerykanie chca placic troche wiecej za akcje to sie obrazili i zerwali negocjacje,no t ja sie ciebie pytam jaka to jest milosc do LFC arabow skoro nie staneli do walki o pozostale akcje z takimi golodupcami jak ci amerykanie.pozdr

Masz opcj臋 "edytuj" wi臋c edytuj swoje posty wink.gif ---- Smyku
lar311
QUOTE(Michel @ Jan 23 2008, 04:15 PM)
artykul Smitha o motywacji zawodnikow i benitezie jest bardzo konkretny i tu trzeba szukac przyczyn niepowodzen a nie u amerykanow
[right][snapback]58262[/snapback][/right]

Artykul Smitha jest swietny, jest to kolejny punkt widzenia ale ten topic nie jest odnosnie Beniteza....i niepowodzen w lidze.....bo za to ponosza odpowiedzialnosc tylko i wylacznie pilkarze oraz caly sztab tranerski...

Ja po raz kolejny podkreslam ze ocena naszej gry i wynikow to jedno a sytuacja w klubie itd to drugie......

Hicks sam przyznal ze srodki ktore LFC zarobi moze, jesli tylko zechce uzyc do tgo zeby wspomoc finansowo np. Texas Rangers

G&H kupili klub lacznie z naszym dlugiem...w wysokosci ponad 40 mil. funtow, jesli tak dalej pojdzie i zrefianansowana pozyczna zostanie zcedowana na klub to nasze KLUBOWE zadluzenie bedzie siegac ponad 10 krotnie to co mielismy rok temu.....

Z tego wynika prosta sprawa....moglismy pozostac w rekach Mooresa....nic bysmy nie stracili a na pewno zyskali.....

On tez mogl wziac kredyt na zakup nowych grajkow.....

Wazne jest to ze burgery nie zainwestowaly ani 1 WLASNEGO centa w nasz klub....

I chyba sie to nie stanie....

Perkoz
Przegl膮daj膮c fora i lokaln膮 pras臋 zaczynam si臋 spotyka膰 z wypowiedziami niekt贸rych fan贸w LFC, kt贸rzy wprost gro偶膮 bojkotem klubu w wypadku, gdyby nadal pozostawa艂 w r臋kach pan贸w G+H...

cyt.
Baza Dred said: “All the songs and banners in the world aren’t going to bother those two cowboys until we start hurting them in their pockets, boycott the club.”

http://forums.liverpoolecho.co.uk/viewforum.php?f=11

Alien4321
bo za to ponosza odpowiedzialnosc tylko i wylacznie pilkarze oraz caly sztab tranerski...

Pamietaj ryba zaczyna gni膰 od g艂owy!

Mysle 偶e w tym ca艂ym zamieszaniu i burdelu jaki nam zafundowali USA-ki, wielu graczy zastanawia si臋 nad odejsciem z klubu.
Juz chodz膮 jakie艣 pog艂oski ze podobno Torresa chce Srealmadryt kupi膰. mad.gif
smyku
mnie juz mdli i zbiera sie na wymioty jak to wszystko czytam.... wiec ktos kto twierdzi ze po zawodnikach to splywa jak po kaczce, ze o Benku nie wspomne jest po prostu 膰wier膰m贸zgiem.

myslalem ze dzis ten palant Hicks oglosi ze maja kase i skonczylby sie cyrk, tymczasem gowno...dalej pismaki beda wypisywac i robic szum a nam to nie przyniesie nic dobrego
szuti
QUOTE(smyku @ Jan 24 2008, 12:13 PM)
mnie juz mdli i zbiera sie na wymioty jak to wszystko czytam.... wiec ktos kto twierdzi ze po zawodnikach to splywa jak po kaczce, ze o Benku nie wspomne jest po prostu 膰wier膰m贸zgiem.

myslalem ze dzis ten palant Hicks oglosi ze maja kase i skonczylby sie cyrk, tymczasem gowno...dalej pismaki beda wypisywac i robic szum a nam to nie przyniesie nic dobrego
[right][snapback]58286[/snapback][/right]

No pewnie ze splywa jak po kaczce.

Pilkarze na boisku nie mysla o wlascicielach tylko o grze. Niedlugo pewnie bedziesz dopatrywal sie w naszej wiecznej nieskutecznosci wplywu tego zamieszania poniewaz Kuyt czy Torres w chwili strzalu beda myslec czy g and h wezma kolejna pozyczke.

Football is a simple game complicated by idiots.
smyku
juz z Makiem wczoraj prowadzi艂em dyskusj臋 na ten temat... No ale c贸偶, wida膰 jeste艣cie potomkami polskich trener贸w "kopnij ja dobiegn臋"... a zawodnicy w trakcie meczu nie czuj膮, nie my艣l膮, nie emocjonuj膮 si臋, nie cierpi膮, nie martwi膮 si臋, w og贸le to maszyny z wypranymi 艂bami.

a jak juz walisz cytacikami:

Our job is to make the fans happy. When we win, 45,000 people go home happy. When we lose, it not only affects them, it affects their cats."

Rozumiem ze w drug膮 stron臋 to ju偶 nie dzia艂a?
szuti
QUOTE(smyku @ Jan 24 2008, 12:31 PM)
No ale c贸偶, wida膰 jeste艣cie potomkami polskich trener贸w "kopnij ja dobiegn臋"...
[right][snapback]58288[/snapback][/right]

Co za ambitne podsumowanie. Z tym ze kick and rush to angielska domena...

Our job is to make the fans happy. When we win, 45,000 people go home happy. When we lose, it not only affects them, it affects their cats."

A co fani sa smutni i placza na stadionie?
karas
Pi艂karze na pewno mysl膮 i czuj膮. Trenerzy i ca艂y sztab te偶. I na bank si臋 to odbija na ich psychice. Oni te偶 wiedz膮 zapewne o wiele wi臋cej niz forumowi gdybacze.

Ostatnio gramy po prostu nieskutecznie. Szcz臋艣cie mia艂a Villa, 偶e wywioz艂a ten punkt, a ma艂o brakowa艂o, by mia艂a komplet).

Wed艂ug mnie ca艂a ta sprawa z monet膮, kredytami, opwie艣ciami o Klinsmanie NIE MIA艁A PRAWA UJRZE膯 艢WIAT艁A DZIENNEGO!!!

Nie by艂oby szumu, plotek i niepotrzebnych przepychanek.

Hicks & Gillett zostan膮 w klubie, znajd膮 si臋 w ko艅cu pieni膮dze, ale niesmak pozostanie.
szuti
Cos sie edit mi psuje wiec napisze w nowyum poscie.

A co fani sa smutni i placza na stadionie?

Poza tym czy pilkarze przez ta atmosfere mniej biegaja czy slabiej strzelaja? Jesli ma to jakis wplyw to na pewno minimalny.
smyku
szuti.... czy potrafisz NIE rozumowa膰 jak dziecko? Takie 8 letnie?
szuti
QUOTE(smyku @ Jan 24 2008, 12:43 PM)
szuti.... czy potrafisz NIE rozumowa膰 jak dziecko? Takie 8 letnie?
[right][snapback]58293[/snapback][/right]

a ty?

Ja takie posty jak ty o chelsea przekupujacej sedziow pisalem w wieku 15 lat.

Za 2h mam egz z matmy wiec koncze dyskusje ktora zreszta jest pozbawiona sensu bo ciebie nie idzie do niczego przekonac.

pozdrawiam
smyku
QUOTE(szuti @ Jan 24 2008, 10:46 AM)
a ty?

Ja takie posty jak ty o chelsea przekupujacej sedziow pisalem w wieku 15 lat.

Za 2h mam egz z matmy wiec koncze dyskusje ktora zreszta jest pozbawiona sensu bo ciebie nie idzie do niczego przekonac.

pozdrawiam
[right][snapback]58294[/snapback][/right]

no to 8 a 15, czyli wyglada ze mimo wszystko jestem na wyzszym poziomie intelektualnym tongue.gif A Chelsea no coz... ilosc bledow arbitr贸w na ich korzy艣膰 i nieuznawanie straconych bramek jak pi艂ka wpada 2,5 metra do bramki to troch臋 dziwna sytuacja, zwlaszcza ze zdarza im si臋 jako艣 cz臋sto ostatnio... no ale c贸偶 dowod贸w nie mam, pogdyba膰 se moge.

Poza tym do czego chcesz mnie przekona膰? Do Twojej teorii kt贸ra nie mam poparcia nigdzie? Do tego jest totalnym idiotyzmem? Pi艂karz to cz艂owiek, a je艣li na dodatek zwi膮zany bli偶ej z klubem, to wszelkie z艂e wie艣ci nadchodz膮ce z g贸ry b臋d膮 si臋 nich odbija膰. Szkoda mi jednak czasu na t艂umaczenie rzeczy oczywistych.
Szarlatan
QUOTE(szuti @ Jan 24 2008, 12:46 PM)
Za 2h mam egz z matmy wiec koncze dyskusje
[right][snapback]58294[/snapback][/right]

To jak pozdajesz te wszystkie egzaminy i p贸jdziesz do pracy, gdzie przypadkiem b臋d膮 kr膮zy艂y s艂uchy o bankructwie czy restrukturyzacji, to mo偶e zrozumiesz, 偶e motywacji nie ma wtedy za grosz. A na forum cz臋sto by艂y zarzuty, 偶e zawodnicy nie s膮 odpowiednio zmotywowani.
Alien4321
QUOTE(Szarlatan @ Jan 24 2008, 11:00 AM)
To jak pozdajesz te wszystkie egzaminy i p贸jdziesz do pracy, gdzie przypadkiem b臋d膮 kr膮zy艂y s艂uchy o bankructwie czy restrukturyzacji, to mo偶e zrozumiesz, 偶e motywacji nie ma wtedy za grosz. A na forum cz臋sto by艂y zarzuty, 偶e zawodnicy nie s膮 odpowiednio zmotywowani.
[right][snapback]58298[/snapback][/right]

I to jest Kur..wa trafne w 100%
boczek
Szarlatan jakie kurwa bankructwo? Skad Ty zes si臋 zerwa艂. Oni na biedne cierpi膮, nie maj膮 sytuacji, 偶e im nie starcza do 1 ka偶dego miesi膮ca, wiec z 艂aski swojej nie pierdol takich g艂upot. Ju偶 raz pisa艂em, 偶e to jest klub a nie firma, kt贸ra chyli si臋 do bankructwa. Za ma艂o dostan膮 to odejd膮 do innego klubu.

Oni mog膮 zarabia膰 wiecej jak DIC ich przejmie albo ca艂y czas tak samo i jedno wielkie pierdolenie o tym ze wp艂ywa czy nie p艂ywa.

Zreszta macie, wychowanek klubu co sam m贸wi艂 o tej sytuacji na ch艂odno a nie jak Gerrard po meczu zremisowanym 2-2, gdy by艂 wkurzony i wym贸wek szuka艂 dlaczego zremisowali a sam piach gra od d艂uzszego czasu. Najlepiej to zacz膮c refleksje od siebie a nie wym贸wek szuka膰 i krytykowa膰 innych

Jamie Carragher ostrzeg艂, 偶e Liverpool nie mo偶e wykorzystywa膰 niepewnej przysz艂o艣ci Rafy Beniteza jako wym贸wki od s艂abych wynik贸w.

艢rodkowy obro艅ca the Reds jest w pe艂ni 艣wiadom ostatnich wydarze艅 i s艂贸w wsp贸艂w艂a艣ciciela - Toma Hicksa, 偶e on i George Gillett prowadzili rozmowy z Jurgenem Klinsmannem co do ewentualnego zast膮pienia Beniteza. Mimo to - Carragher uwa偶a, 偶e zawodnicy nie powinni tej sytuacji wykorzystywa膰, by t艂umaczy膰 swoj膮 s艂ab膮 form臋, kt贸ra sprawi艂a, 偶e Liverpool wygra艂 zaledwie dwa mecze w ostatnich siedmiu starciach w Premiership.

My艣l臋, 偶e to tylko wym贸wka - tak jak by艂o na pocz膮tku sezonu, kiedy odszed艂 od nas asystent Pako Ayesteran. Ostatnie dziewi臋膰, czy dziesi臋膰 mecz贸w nie by艂o wystarczaj膮co dobre.

Jeste艣my wszyscy 艣wiadomi z tego, co si臋 dzieje, jednak偶e jedyne co mo偶emy zrobi膰 jako pi艂karze, to koncentrowa膰 si臋 na grze na boisku. Wszystko poza nim nie ma z nami nic wsp贸lnego. Znam ludzi m贸wi膮cych, 偶e to co teraz dzieje si臋 w klubie, wp艂ywa na zawodnik贸w - ale na mnie nie wp艂ywa. Niby dlaczego powinno?

P艂ac膮 mi za gr臋. Pensja wp艂ywa regularnie, ci膮gle gram dla Liverpoolu, wi臋c nie wiem czemu powinno to na mnie wp艂ywa膰. Gdybym gra艂 za granic膮 i znalaz艂 si臋 w podobnej sytuacji, w膮tpi臋 bym tam odczuwa艂 co innego. Wiemy, 偶e musimy poprawi膰 si臋 w nadchodz膮cych tygodniach.

Jako pi艂karze jeste艣my odpowiedzialni za to co dzieje si臋 na boisku. Mieli艣my kilka gorszych wynik贸w na pocz膮tku sezonu i od razu nag艂贸wki gazet. Powiedzia艂em wtedy, 偶e trzeba by膰 silnym psychicznie, by gra膰 dla Liverpoolu, takie rzeczy zdarzaj膮 si臋 (spekulacje co do przysz艂o艣ci trenera - przyp. red), nie mo偶na jednak pozwoli膰 by na Ciebie wp艂ywa艂y. Rafa przyjmuje na siebie krytyk臋 ca艂ej dru偶yny, ale nie zauwa偶y艂em by si臋 zmieni艂. Pracuje jak zwykle - my trenujemy i przechodzimy nad tym do porz膮dku dziennego.

I chuj tyle na ten temat. Psycholodzy od siedmiu bole艣ci.
smyku
A Ty boczus akurat wiesz na pewno, ze Carra mowi to co mysli. A Gerrard m贸wi艂 to PRZED remisem z AV tak btw...

Dziwne te偶, 偶e seria 5-ciu remis贸w z rz臋du i wym臋czonej wygranej z Derby przysz艂a w okresie kiedy w艂a艣nie problem si臋 rozj膮trzy艂... ale to oczywi艣cie zbieg okoliczno艣ci...

powiedz lepiej, 偶e ka偶dy pow贸d dobry by zremisowa膰, byle tylko Benka wyjebali. Bo przyjdzie nowy trener cudotw贸rca i gdzie stopy nie postawi to wytrysn膮 偶yciodajne 藕r贸de艂ka a my wygramy lig臋 zgarniaj膮c 114 punkt贸w...

Bo przecie偶 tyle klub贸w mo偶e 艣wiadczy膰 jako przyk艂ad jak to wspaniale im idzie i wygrywaj膮 trofea jak si臋 zmienia trener贸w jak skarpetki, takie Spurs, Fulham, Charlton, West Ham itp itd. Jak tylko trener X daje dupy przychodzi nowy i wywy偶sza ekip臋 ponad niebiosa!
boczek
Po pierwsze Gerrard mowi艂 to po meczu z AV. widocznie s艂aba pamiec albo nie pamietasz co wrzucaj膮 Twoi ludzie na stron臋, ale linka podam, choc lepiej bedzie je艣li uprzejmnie wyprowadze Twoj膮 osob臋 z b艂臋du

Kapitan Liverpoolu, Steven Gerrard, przyzna艂 po dzisiejszym meczu z Aston Villa, 偶e niepewna sytuacja w klubie jest du偶ym ci臋偶arem dla zawodnik贸w.

Liverpool zremisowa艂 ju偶 sz贸sty mecz na w艂asnym stadionie. Spotkanie mog艂o jednak zako艅czy膰 si臋 jeszcze gorzej dla The Reds, gdy偶 Aston Villa prowadzi艂a ju偶 2-1 zanim Peter Crouch uratowa艂 punkt dru偶ynie z Anfield.

Gerrard nie kry艂 swej frustracji po meczu i zapytany czy chaos wok贸艂 klubu dzia艂a negatywnie na gr臋 The Reds, zawodnik odpowiedzia艂 :

Oczywi艣cie, nie da si臋 ukry膰 i偶 trudna sytuacja 偶le wp艂ywa na nasz膮 gr臋.

Wiemy doskonale o co chodzi. Przed meczem staramy si臋 wyj艣膰 na boisko i o tym nie my艣le膰, lecz nie 艂atwo jest o tym zapomnie膰 - przyznaje kapitan Czerwonych

Gerrard mimo wszystko nie skre艣la szans klubu na zdobycie tytu艂u : Nigdy nie wiadomo. Zawsze trzeba walczy膰 do ko艅ca.

Tutaj wielcy fachowcy na forum, z mgr z psychologii i inych nauk od g艂owy. kt贸rzy maj膮 zaklady psychologiczne pewnie przyznaja racje, 偶e cz艂owiek na ch艂odno m贸wi inaczej i z innej perspektywy patrzy na problem, a cz艂owiek zdenerwowany, pe艂en emocji tez inaczej m贸wi.... wiec koniec tematu dla mnie jesli chodzi o wieksze prawdopodobie艅stwo kto jak s膮dzi na prawde.

Poza tym nie poruszy艂em w膮tku Beniteza dopieprzaj膮c mu czego si臋 doszukujesz m贸j drogi. Tak samo mo偶na z tymi remisami powiedzie膰 ze winna lezy po stronie USA i kiedy Pako odszed艂 od nas tez s艂abo im sz艂o.

Dla mnie marne wyt艂umaczenie, bo zarowno pi艂karze jak i g艂贸wnodowodz膮cy s膮 w s艂abej formie, a ten kt贸ry jest od tego nie potrafi tego zmieni膰, wiec jezeli chodzi o awersje do Beniteza, to teraz j膮 zawar艂em, 偶e manager nie potrafi wyci膮gn膮膰 pi艂karzy z do艂u fizycznego ( notabene dziwna sytuacja, skoro praktycznie wszyscy graja do dupy i maja s艂ab膮 forme - pech niebios czy s艂abe przygotowanie? pozostawi臋 to do przemy艣lenia dla zainteresowanych)
Szarlatan
QUOTE(boczek @ Jan 24 2008, 03:44 PM)
Szarlatan jakie kurwa bankructwo? Skad Ty zes si臋 zerwa艂. Oni na biedne cierpi膮, nie maj膮 sytuacji, 偶e im nie starcza do 1 ka偶dego miesi膮ca, wiec z 艂aski swojej nie pierdol takich g艂upot. Ju偶 raz pisa艂em, 偶e to jest klub a nie firma, kt贸ra chyli si臋 do bankructwa. Za ma艂o dostan膮 to odejd膮 do innego klubu.
Nast臋ny poeta in偶ynier...

Kasy pi艂karzom nie zabraknie, ale motywacj臋, zw艂aszcza na treningu ci臋偶ko z siebie wydoby膰 je艣li sytuacja jest taka jaka jest. Z pr贸wnaniem zszed艂em na ziemi臋, 偶eby znale艣膰 jak膮艣 zrozumia艂膮 dla og贸艂u sytuacj臋. Jednak nie do wszystkich dotar艂o. Chodzi艂o o stan niepewno艣ci i zawieszenie w pr贸偶ni. Najbardziej trafia to w艂a艣nie w tych, kt贸rym najbardziej zale偶y na klubie. Powiedzenie, 偶e "wiara g贸ry przenosi" nie wzi臋艂o si臋 z niczego. Bez tego optymizmu wiele rzeczy nie mo偶e si臋 uda膰.

Nie zwala艂bym wszystkiego na zadym臋 w klubie, lecz na pewno cz臋艣膰 z tych straconych punkt贸w mo偶na by艂o zyska膰, gdyby wok贸艂 nie by艂o tego ca艂ego zamieszania.
boczek
QUOTE(Szarlatan @ Jan 24 2008, 04:27 PM)
Nast臋ny poeta in偶ynier...

Kasy pi艂karzom nie zabraknie, ale motywacj臋, zw艂aszcza na treningu ci臋偶ko z siebie wydoby膰 je艣li sytuacja jest taka jaka jest. Z pr贸wnaniem zszed艂em na ziemi臋, 偶eby znale艣膰 jak膮艣 zrozumia艂膮 dla og贸艂u sytuacj臋. Jednak nie do wszystkich dotar艂o. Chodzi艂o o stan niepewno艣ci i zawieszenie w pr贸偶ni. Najbardziej trafia to w艂a艣nie w tych, kt贸rym najbardziej zale偶y na klubie. Powiedzenie, 偶e "wiara g贸ry przenosi" nie wzi臋艂o si臋 z niczego. Bez tego optymizmu wiele rzeczy nie mo偶e si臋 uda膰.

Nie zwala艂bym wszystkiego na zadym臋 w klubie, lecz na pewno cz臋艣膰 z tych straconych punkt贸w mo偶na by艂o zyska膰, gdyby wok贸艂 nie by艂o tego ca艂ego zamieszania.
[right][snapback]58305[/snapback][/right]

Ale nie wm贸wisz mi, 偶e taki Gerrard co zarabia ponad 100 ty艣 funt贸w tyg, czy Kuyt co z pewno艣ci膮 jego pensja sie zaczyna od 40 tys nie maj膮 umiej臋tno艣ci albo z tego wzgledu gdy maj膮 okazje do strzelenia gola, to my艣l膮 co si臋 dzieje w klubie, u j贸zka z bagien czy co powie moja 偶ona/dziewczyna jak jej kupie nowy naszyjnik.

To nie juniorzy tylko stare wygi i takie problemy pozstawiaj膮 poza boiskiem. Nie mowie, ze temat miedzy og贸艂em moze byc poruszany, ale na boisku nikt nie wm贸wi mi, 偶e o tym cz艂owiek my艣li. Jak mi kto艣 odebra艂 pi艂k臋 albo wjecha艂 korkami w kolano to nie my艣lalem ze kolejny miesi膮c bez stypedium b臋d臋 gra艂 albo w klubie nie ma gor膮cej wody. Jak ja zjeba艂em gola to tez nie gada艂em, 偶e to przez t膮 k臋p臋 albo okrzyk na trybunie spanikowa艂em i nie potrafi艂em pi艂ki lec膮cej przyj膮c, nie popadajmy w paranoje. Na boisku to sa inne emocje i inne my艣lenie, co nie wyklucza tego poza boiskiem, a jesli temat jest poruszany na treningach to manager jest od tego, 偶eby odcia膰 zawodnik贸w i cos innego wpoi膰 im do g艂贸w, zamiast porannej herbatki da膰 im dodatkowy trening strzelecki itp.
Szarlatan
QUOTE(boczek @ Jan 24 2008, 04:36 PM)
Ale nie wm贸wisz mi, 偶e taki Gerrard co zarabia ponad 100 ty艣 funt贸w tyg, czy Kuyt co z pewno艣ci膮 jego pensja sie zaczyna od 40 tys nie maj膮 umiej臋tno艣ci albo z tego wzgledu gdy maj膮 okazje do strzelenia gola, to my艣l膮 co si臋 dzieje w klubie, u j贸zka z bagien czy co powie moja 偶ona/dziewczyna jak jej kupie nowy naszyjnik.

To nie juniorzy tylko stare wygi i takie problemy pozstawiaj膮 poza boiskiem. Nie mowie, ze temat miedzy og贸艂em moze byc poruszany, ale na boisku nikt nie wm贸wi mi, 偶e o tym cz艂owiek my艣li. Jak mi kto艣 odebra艂 pi艂k臋 albo wjecha艂 korkami w kolano to nie my艣lalem ze kolejny miesi膮c bez stypedium b臋d臋 gra艂 albo w klubie nie ma gor膮cej wody.
[right][snapback]58306[/snapback][/right]
W sporcie na najwy偶szym 艣wiatowym poziomie najwi臋cej rzogrywa si臋 w g艂owie.
Zgodz臋 si臋, 偶e w momencie oddawania strza艂u nic innego nie maj膮 na my艣li jak odpowiednie u艂o偶enie si臋 do uderzenia. Jednak to co si臋 dziej wok贸艂 ma wp艂yw na ich podej艣cie i zaanga偶owanie w trening. Gdzie艣 w pod艣wiadomo艣ci na pewno ich to demotywuje. W druga stron臋 te偶 to dzia艂a. Np. taki kolarz s艂abo je偶d偶膮cy na czas b臋d膮c liderem Tour de France potrafi czas贸wk臋 pojecha膰 w 艣cis艂ej czo艂贸wce, cho膰 nigdy wcze艣niej mu si臋 to nie zdarza艂o. A wracaj膮c na zielon膮 trawk臋, czemu Leeds gra艂o tak katastrofalnie przed spadkiem, mimo 偶e mieli w sk艂adzie jeszcze sporo dobrych graczy?
boczek
No bo oni to raczej motywacji nie mieli skoro g贸wno dostawali na konto albo z op贸偶nieniem. Tutaj badz co badz inna sytuacja, bo to raczej nie grozi im.

Zreszta kazdy profesjonalny pi艂karz w swojej karierze przechodzi艂 czy bedzie przechodzi膰 zawirowania ze zwolnieniem czy tez zatrudnieniem nowego trenera w lepszy badz gorszy spos贸b. Takowe realia niestety lub stety. W Chelsea tez rozpaczali po odejsciu special one, ale ich to jest psi obowiazek reprezentowac klub i gra膰 na najwy偶szym poziomie bo za t膮 odpowiednio wyposa偶enie dostaj膮.

No a w tej profesjonalnej pi艂ce, to w艂asnie manago jest odpowiedzialny od tej nieszczesnej g艂owy i motywowania pi艂karzy. Nie potrafi rozmawiac w 4 oczy, zatrudnia sie specjaliste. Nikt najlepszy we wszystkim nie jest, dlatego klub dzia艂a jako profesjonalna dzia艂alno艣膰 a nie prowizorka i amatorka.
Wlodert
Dla zwolennik贸w powi膮zania marnych wynik贸w z zamieszaniem wok贸艂 Amerykan贸w.
Do ko艅ca pa藕dziernika nikt nie m贸wi艂 o problemach wewn膮trz klubu. A nasz bilans to: 9 zw., 6 rem, 2 por., w tym w lidze 6 zw, 5 rem. Dobry bilans czy z艂y? W LM jeste艣my w bardzo z艂ej sytuacji (0-1-2), w Premiership: 3 miejsce, 23 punkty zdobyte, 10 straconych (Arsenal: 26 pkt., 8 zw, 2 rem, 0 por.; MU 26 pkt., 8-3-1 ; MC 22 pkt., 7-1-2; Chelsea: 21 pkt., 6-3-2). Pierwsze problemy pojawiaj膮 si臋 mniej wi臋cej przed meczem z Newcastle. Do tej pory nasz bilans w lidze to: 7-6-0 (w LM ju偶 troch臋 lepiej po pogromie Besiktasu, ale nadal niepewnie). W tym czasie: AFC 9-3-0; MU 9-4-1, Chelsea 7-4-2, MC 8-2-2.
MU 31 (14 mecz贸w)
AFC 30 (12 m.)
LFC 27 (13 m.)
CFC 27 (13 m.)

Oczywi艣cie dzi艣 wzi臋liby艣my tak膮 sytuacj臋 z poca艂owaniem r臋ki. Wtedy jednak euforii nie by艂o, bo k艂u艂o a偶 6 remis贸w w 13 meczach.
A teraz Benitez pod presj膮. W LM wygrywa wszystkie 3 rewan偶owe mecze w grupie (co potwierdza tez臋, 偶e jest wybitnie pucharowym trenerem), w lidze pewnie pokonuje NUFC i Bolton. A p贸藕niej: przegrywa z Reading, przegrywa kluczowy mecz z MU, odpada z CLC z Chelsea (mo偶na powiedzie膰 ma艂o wa偶ny puchar, ale w tym momencie to 3. kolejna pora偶ka w Anglii), pewnie wygrywa z Portsmouth (wydaje si臋, 偶e najgorsze za nim), wygrywa z Derby (co zdaje si臋 potwierdza膰, 偶e z艂apa艂 drugi oddech - ale uwaga: zwyci臋ska bramka w 90 min!). I oto od 30.12 mamy seri臋 4 remis贸w w lidze (w tym 2 u siebie! +zawstydzaj膮cy remis z Luton).
Od 26.12 nie wygrali艣my w lidze (a i to do艣膰 szcz臋艣liwie ze s艂abym Derby).

Podsumowanie (do tezy: wp艂yw wewn臋trznych konflikt贸w na gr臋 LFC). Benitez zupe艂nie nie radzi sobie w sytuacji gry pod presj膮 (konflikt z w艂a艣cicielami).
Mo偶e to i dobry trener, ale w sytuacji, kiedy ma spe艂nione 3 warunki:
- pe艂ny dost臋p do pieni臋dzy i ca艂kowicie wolna r臋ka przy transferach
- absolutne i bezwarunkowe poparcie w艂a艣cicieli
- oczekiwania dotycz膮 jedynie wygrywania LM.
(i czwarty - w lidze nie b臋dzie musia艂 konkurowa膰 z MU, z kt贸rym zawsze przegrywa)
W LFC nie mo偶e liczy膰 na spe艂nienie 偶adnego z nich. I czy b臋dzie pracowa艂 jeszcze 1,2 czy 7 sezon贸w.
smyku
QUOTE(Wlodert @ Jan 24 2008, 03:18 PM)
Mo偶e to i dobry trener, ale w sytuacji, kiedy ma spe艂nione 3 warunki:
- pe艂ny dost臋p do pieni臋dzy i ca艂kowicie wolna r臋ka przy transferach
- absolutne i bezwarunkowe poparcie w艂a艣cicieli
W LFC nie mo偶e liczy膰 na spe艂nienie 偶adnego z nich. I czy b臋dzie pracowa艂 jeszcze 1,2 czy 7 sezon贸w.
[right][snapback]58310[/snapback][/right]

Ale to ka偶dy trener tych dw贸ch rzeczy wymaga... i ka偶dy kt贸ry osi膮ga sukcesy te dwa aspekty ma. BA w ka偶dym NORMALNYM klubie tak jest. Jak si臋 Romek zacz膮艂 wpieprza膰 呕oze do transfer贸w to ten odszed艂.

Wi臋c spytam si臋 - czemu 艂askawie nie pozwala si臋 Benitezowi pracowa膰?

ale to tak w og贸le nie ten temat wink.gif
balonik88
Tak jak pisa艂em przed meczem z Aston Vill膮, ten konflikt mo偶e Benitezowi uratowac dup臋 i zar贸wno dla niego jak i dla cz臋sci pi艂karzy w lepszym momencie nadej艣膰 nie m贸g艂... Teraz ka偶de niepowodzenie b臋dzie mo偶na z 艂atwo艣ci膮 zwali膰 na ca艂e to zamieszanie...

Problem w tym 偶e z poj臋ciem "profesjonalny" takie podej艣cie ma niewiele wsp贸lnego...
Wypowiedzi Croucha i Gerrarda s膮 jak dla mnie poni偶ej wszelkiej krytyki i o nich powinno sie w og贸le nie dyskutowac, a i sami 'wypowiadajacy si臋' powinni dosta膰 sowite kary finansowe za "profesjonalne" podej艣cie do sprawy...
Carragher pokaza艂 dw贸m g艂膮bom jak powinien w takiej sytuacji zachowac si臋 profesjonalista, kt贸ry wci膮偶 dostaje grube pieni膮dze co tydzie艅 za gr臋 w futbol... jedynie...

A skoro nie mog膮 znale艣c motywacji w sytuacji gdy wci膮偶 dostaj膮 kas臋, gdy na stadion wci膮偶 przychodzi komplet widz贸w to mo偶e lepiej poszukaj膮 sobie innego zaj臋cia...
(z t膮 motywacj膮 to swoj膮 droga najg艂upszy argument wszystkich zwolennik贸w tej teorii o wp艂ywie zamieszania tego na gr臋)
Alien4321
QUOTE(boczek @ Jan 24 2008, 02:36 PM)
[right][snapback]58306[/snapback][/right]

Ale to s膮 ludzi z krwi i ko艣ci a nie roboty bez uczu膰, kiedy wy to zrozumiecie kurwa!!!
Wszystko wina Benka co by nie robili, jak by nie grali, wina Benka
Dzizas juz sie tego czytac nie da.

A co niekt贸rzy to ju偶 tym Antybenitezowymhiszpanskim naje偶d偶aniem przesi膮kli do szpiku ko艣ci, w ka偶dym meczu, w ka偶dym zachowaniu, w ka偶dym s艂owie znajd膮 co艣 na BenkaKROPKA
To jest wersja lo-fi g丑wnej zawarto禼i. Aby zobaczy pe硁 wersj z wi阫sz zawarto禼i, obrazkami i formatowaniem prosz kliknij tutaj.