Nawet je艣li w 艣rod臋 wygramy, wci膮偶 nie wiadomo, czy awansujemy z grupy. Zak艂adaj膮c, 偶e Marsylia wygra z Besiktasem, b臋dziemy musieli pokona膰 Francuz贸w 2 golami na Stade V茅lodrome 11 grudnia.
Ale wr贸膰my do 艣rody. Liverpool jest na fali. Chyba mo偶na tak powiedzie膰, skoro the Reds w 3 meczach aplikuj膮 przeciwnikom 13 bramek, nie trac膮c przy tym ani jednej. Fakt, 偶e Besiktas i Fulham do gigant贸w nie nale偶膮, ale ju偶Newcastle to wydawa艂oby si臋 silny zesp贸艂. Grali艣my w dodatku na wyje藕dzie pokonuj膮c ich 3-0 i gdyby nie indolencja strzelecka Dzieciaka, mog艂o by膰 i wi臋cej.
Ale Liga Mistrz贸w, to nie Premiership. No i dobrze, bo pokonali艣my Besiktas 8-0 ustanawiaj膮c nowy rekord w historii Champions League

. A ju偶 na powa偶nie - to wydaje mi si臋, 偶e ten mecz z Porto mo偶e by膰 trudniejszy, ni偶 za dwa tygodnie z Marsyli膮. Nie wiem, takie mam przeczucie. Mimo ze gramy u siebie, wydaje mi si臋, 偶e b臋dzie to cholernie ci臋偶ki mecz. Na szcz臋艣cie wraca Mascherano, kt贸ry w sobot臋 nie zagra艂 tylko dlatego, 偶e nie zd膮偶y艂 odpocz膮膰 po podr贸偶y z Ameryku Po艂udniowej i najprawdopodobniej zast膮pi on posiniaczonego (okopana g艂owa) Momo. Nie wiadomo, czy Benayoun zd膮偶y si臋 wykurowa膰, a je艣li nie - zn贸w b臋dziemy czarowa膰 z niby prawoskrzyd艂owym Gerrardem. Ale je艣li czary maj膮 odnie艣膰 skutek tak, jak z Newcastle - prosz臋 bardzo.
Drugi mecz z cyklu o by膰 lub nie by膰 w LM. W Lidze Portugalczykom idzie jak z p艂atka (w艂a艣nie zako艅czyli mecz z Vitori膮 Setubal wygrywaj膮c 2-0). Jedn膮 z bramek zdoby艂 Quaresma - pi艂karz cz臋sto 艂膮czony z Liverpoolem. Po pierwszym meczu, gdy Ricardo wkr臋ca艂 naszych obro艅c贸w niemi艂osiernie, w艂a艣nie jego obawiam si臋 najbardziej.
Ale w ko艅cu to my mamy the best midfield in the world! Do tego dorzuci膰 skutecznego Fernando i b臋dzie dobrze! B臋dzie bo musi. Ja si臋 prze艂ama艂em tematem z Newcastle, kiedy ch艂opaki w ko艅cu wygrali, wi臋c z Porto b臋dzie podobnie.
Liverpool - Porto
2-0
S膮dz臋 偶e Anfield to anfield i zleja ich powa偶nie stawiam niecodzienny wynik 4:0. I my艣l臋 偶e to nie jest odwa偶ny wynik tylko tak jak kara艣 m贸wi艂 "s膮 na fali" i niech ta fala b臋dzie jak najwi臋ksza i najd艂u偶ej p艂yn臋艂a.
deathman[]
25-11-2007 - 20:33
QUOTE(wojo @ Nov 25 2007, 09:19 PM)
S膮dz臋 偶e Anfield to anfield i zleja ich powa偶nie stawiam niecodzienny wynik 4:0. I my艣l臋 偶e to nie jest odwa偶ny wynik tylko tak jak kara艣 m贸wi艂 "s膮 na fali" i niech ta fala b臋dzie jak najwi臋ksza i najd艂u偶ej p艂yn臋艂a.
[right][snapback]55068[/snapback][/right]
taaa, a p贸藕niej jak z niej pierdyln膮 na d贸艂, to nie b臋dzie co zbiera膰, nie ma co si臋 jara膰 fal膮 czy innymi czynnikami poza boiskowymi, maj膮 gra膰, a nie falowa膰. Mecz z gatunk贸w ci臋偶kich, ale Rafa lig臋 Eurotraktolandu ma opanowan膮, wi臋c je艣li nie wydarzy si臋 nic nadzwyczajnego, wynik jest otwart膮 spraw膮 i wcale nie takie 艂atwe 3 pkt. s膮 do zgarni臋cia, Porto tym bardziej si臋 liczy w walce o awans i o tym czynniku nie ma co zapomina膰 (wygrana na Anfield zapewni im awans), generalnie wole 偶eby awansowali, bo je艣li maj膮 gra膰 w UEFA to ju偶 niech lepiej sko艅cz膮 grup臋 na 4 miejscu, i odpadn膮 definitywnie.
co by du偶o nie gada膰 ten mecz trzeba poprostu.....WYGRA膯...
nie wa偶ne jak, nie wa偶ne iloma bramkami, niewa偶ne w jakim stylu...najwa偶niejsze s膮 3 punkty..bo tylko to daje nam prol膮gat臋 na dalsze ewentualne wyst臋py w CL...
The reds ma za sob膮 12 zawodnika, my r贸wnie偶 tam b臋dziemy i obiecuj臋, 偶e jak zwykle zdziera膰 b臋dziemy gard艂a... i mam tylko nadziej臋, 偶e druga Marsylia ju偶 si臋 nigdy nie przytrafi...!!
LFC-Porto 3-1
dembik
25-11-2007 - 20:58
Znowu czeka nas mecz o by膰 albo nie by膰. Porto jest mocnym zespo艂em, co pokazali w pierwszym meczu na stadionie Smoka. Ale wtedy nie byli艣my w takiej formie jakiej jeste艣my teraz. Ten mecz mo偶e te偶 wp艂yn膮膰 na posad臋 Rafy Beniteza. Wygrywaj膮c z Porto Rafa b臋dzie czu艂 si臋 bezpieczniejszy, przegrywaj膮c - wiadomo.
Tak, musimy si臋 obawia膰 Quaresmy, ale oni musz膮 si臋 obawia膰, Gerrarda, Torresa, Babela, Mascherano, Carrghera i jeszcze innych. jednym s艂owem mamy du偶o lepszych pi艂karzy. Mam nadzieje, i偶 poka偶emy w 艣rod臋 zespo艂owi z Portugalii, 偶e nie jeste艣my mocni tylko na papierze.
Wraca Agger, kt贸rego brakowa艂o nam go ogromnie podczas jego absencji. Nie wiadomo jeszcze czy na 100 % wyst膮pi w tym meczu, ale ja osobi艣cie czuje si臋 pewniejszy gdy widz臋 Aggera wraz z Carragherem na 艣rodku obrony.
Musimy podtrzyma膰 form臋 z ostatnich trzech meczy, Torres musi lepiej ustawi膰 celownik a wszystko b臋dzie dobrze. Pami臋tajmy te偶, 偶e gramy w przewadze jednym zawodnikiem. Tym 12 zawodnikiem b臋d膮 kibice!
Liverpool FC - FC Porto 2:0!
liverbull
26-11-2007 - 00:50
Z deka obawiam si臋 tego meczu, ale szczerze wierz臋 w ch艂opak贸w; z ch臋ci膮 bym zobaczy艂 wynik 3:0. (szczeg贸lnie ze to b臋dzie m贸j debiut na ANFIELD) THE KOP JEST NASZE!!!
YNWA
PaddyLFC
26-11-2007 - 07:53
Po sobotnim triumfie nad Newcastle i podgonieniu czo艂贸wki, zbli偶a si臋 艣roda i bardzo wa偶ny mecz z Porto w LM. Wa偶ny nie tylko dla nas jak i dla przeciwnik贸w. Aby doj艣膰 do takich wniosk贸w wystarczy przeanalizowa膰 tabel臋. Olympique ma 7 punkt贸w i jest na 2 miejscu za Porto. Francuzi raczej nie powinni mie膰 problem贸w w Stambule, i zdobywaj膮c 3 punkty, wskoczyliby na 1 miejsce. Tak wi臋c te 8 punkt贸w na koncie Porto nie daje im jeszcze awansu. Zosta艂y jeszcze 3 kolejki, w kt贸rych tabela mo偶e si臋 wywr贸ci膰 do g贸ry nogami. Z drugiej strony przy r贸wnie偶 mo偶liwej pora偶ce lub remisie Francuz贸w i naszej wiktorii to my mo偶emy wskoczy膰 na 2 miejsce i wyczekuj膮c na mecz prawdy na Stade Velodrome. Mo偶liowo艣ci wiele, na razie trzeba pokona膰 Porto. Statystyk膮 bezpo艣rednich meczy nie ma co si臋 raczej kierowa膰. Zagrali艣my do tej pory z Porto 2 spotkania w europejskich pucharach. W Portugalii zremisowali艣my 0:0, natomiast na Anfield pokonali艣my rywali 2:0. W bwin lidze trzeba przyzna膰 偶e bilans Porto jest imponuj膮cy, 9-2-0, i jak wspomina艂 karas w ostatniej kolejce pokonali Setubal. Ale jak wiadomo LM rz膮dzi si臋 swoimi prawami, i w 艣rod臋 na Anfield nie b臋dzie im tak 艂atwo. Co do taktyki, my艣l臋 偶e gra z St.Jame's PArk mog艂aby si臋 r贸wnie偶 sprawdzi膰 w meczu z Porto. Zag臋szczony 艣rodek, mocny pressing, a co najwa偶niejsze skuteczny odbi贸r, twarda gra w defensywie i szybkie kontry (Gol Ryana na 3:0 z N'castle, kr贸ka wymiana poda艅 i wyko艅czenie), no i oczywi艣cie dobrze naregulowane celowniki (Fernando wierz臋 w Ciebie). Je艣li Pools spe艂ni膮 te kryteria to nawet rajdy skrzyd艂em dla co poniekt贸rych Boga Quaersmy b臋d膮 zredukowane do minimum. A je艣li dodamy doping i atmosfer臋 to ja nie mam innej opcji na wynik ni偶 pewna 1nka

A byle bym zapomnia艂, Liverbull gratuluje debiutu, ten wiecz贸r na pewno b臋dzie 艣wietny. A oto moja propozycja co do wyj艣ciowego sk艂adu: Reina, Finnan Hyppia Carragher Arbeloa*, Babel Gerrard Mascherano Kewell, Crouch Torres.
*Zamiast Alvaro mo偶e Risse ale chyba Rafaello nie da mu szansy.
Wynik 3:1
Szarlatan
26-11-2007 - 09:24
QUOTE(karas @ Nov 25 2007, 10:13 PM)
Nawet je艣li w 艣rod臋 wygramy, wci膮偶 nie wiadomo, czy awansujemy z grupy. Zak艂adaj膮c, 偶e Marsylia wygra z Besiktasem, b臋dziemy musieli pokona膰 Francuz贸w 2 golami na Stade V茅lodrome 11 grudnia.
[right][snapback]55066[/snapback][/right]
Sk膮d si臋 bior膮 te dwie bramki we Francji?? U siebie polegli艣my 1:0, wi臋c ka偶de zwyci臋stwo na Velodrome stawia nas w niegorszej sytuacji ni偶 Olimpique. A w bramkach nas raczej nie przegoni膮. Wystarczy dwa razy wygra膰 i koniec - 偶adnych dodatkowych warunk贸w.
We Francji wygra膰 musimy koniecznie, za to z Porto musimy zdoby膰 tyle punkt贸w ile Marsylia nad Bosforem. To wystarczy by awans wci膮偶 by艂 realny.
QUOTE(paddy)
Francuzi raczej nie powinni mie膰 problem贸w w Stambule, i zdobywaj膮c 3 punkty, wskoczyliby na 1 miejsce. Tak wi臋c te 8 punkt贸w na koncie Porto nie daje im jeszcze awansu. Zosta艂y jeszcze 3 kolejki
No my te偶 do Stambu艂u jechali艣my po "wspomnie艅 czar", a dostali艣my kube艂 zimnej wody...
Poza tym do ko艅ca fazy grupowej ju偶 tylko dwa mecze...
QUOTE(Szarlatan)
Sk膮d si臋 bior膮 te dwie bramki we Francji?? U siebie polegli艣my 1:0, wi臋c ka偶de zwyci臋stwo na Velodrome stawia nas w niegorszej sytuacji ni偶 Olimpique. A w bramkach nas raczej nie przegoni膮.
A sk膮d wiesz? Wr贸偶ka te偶 Ci podszepn臋艂a, 偶e rozniesiemy w py艂 Besiktas? Mo偶e taki dzie艅 konia Marsylia b臋dzie mia艂a w 艣rod臋 (w co osobi艣cie w膮tpi臋). Ale zak艂ada膰 to my sobie mo偶emy.
Masz racj臋 co do najwa偶niejszej strategii - oba mecze trzeba wygra膰, a najlepiej dwoma bramkami w Marsylii.
Szarlatan
26-11-2007 - 10:43
QUOTE(karas @ Nov 26 2007, 11:45 AM)
A sk膮d wiesz? Wr贸偶ka te偶 Ci podszepn臋艂a, 偶e rozniesiemy w py艂 Besiktas? Mo偶e taki dzie艅 konia Marsylia b臋dzie mia艂a w 艣rod臋 (w co osobi艣cie w膮tpi臋). Ale zak艂ada膰 to my sobie mo偶emy.
Masz racj臋 co do najwa偶niejszej strategii - oba mecze trzeba wygra膰, a najlepiej dwoma bramkami w Marsylii.
[right][snapback]55098[/snapback][/right]
Dobrze, ju偶 dobrze

Marsylia musi strzeli膰 w 艣rod臋 przynajmniej 4 bramki wi臋cej od nas 偶eby wystarczy艂a im pora偶ka 1:0 z nami. Rozwa偶ania w stylu "Polska awansuje jak San Marino ogra Angli臋".
Musz臋 jednak przyzna膰, 偶e na dzie艅 dzisiejszy 100% awans daj膮 nam tylko dwa zwyci臋stwa, z czego w tym drugim meczu musimy strzeli膰 przynajmniej dwie bramki. Jest to jednak na tyle odleg艂a perspektywa, 偶e nie ma sensu m膮ci膰. Takie jest moje zdanie.
Forma zespo艂u powoli ro艣nie, o i ile z Fulham zwyci臋stwo nam zapewni艂 Torres, to z Newcatle juz gra艂 ca艂y zesp贸艂 !!
Wszytsko idzie w dobrym kierunku, i chociaz Porto to przeciwnik dosy膰 trudny, to s膮dze, ze polegn膮 na Anfleld, i to wcale nie 1:0 a wy偶ej.. Oby tylko Torres nie mia艂 takiego z艂ego dnia jak z Newcastle, to bedzie bardzo dobrze! Pozatym Gerrard zacz膮艂 grac naprawde dobrze, widac u niego ten jego ci膮g na bramke !! a tego brakowa艂o np. w poprzednim sezonie !! Pozatym Kewell powoli wraca do formy, to jeszcze nie to, co ka偶dy z nas by chcia艂, ale Harry idzie w dobrym kierunku. Babel 艂adnie tez ostatnio kr臋ci艂, ale nie wiem, czy to kwestia jego wi臋kszej formy, czy s艂abej postawy obro艅c贸w Newcastle ...
Ciekaw jestem jak bedzie zestawiony atak: na pewno Torres, a drugi napasnik? Kuyt mimo tej bramki, jeszcze nie gra tak, jak pownien, mo偶e Voronin w takim razie ??? Albo ciekawy moim zdaniem manwer: zestawi膰 w pomocy Kewella, Mascherano, Lucasa i Gerrarda, a Babela zrobi膰 na drugiego napastnika ??
skipim
26-11-2007 - 10:51
Jak zwykle Benitez ma wiele opcji

i czyms nas zaskoczy pewnie. Choc teraz ma cos do udowodnienia Amerykanom i pewnie wystawi potencjalnie najlepszy sklad, a ja obstawiam taki:
Reina-Finnan-Carra-Hyypia-Arbeloa-Riise-Mscherano-Gerrard-Kewell-Torres-Crouch
Z newcastle obstawialem 0:2 i teraz tez stawiam na 2:0 dla naszych.
Master_LFC
26-11-2007 - 12:41
Mecz bedzie zdecydowanie ciezszy od Newcastle, Fulham i Besiktasu, ale 12 zawodnik w postaci The Kop uniesie naszych i wygramy, chocby skromnie 1:0.
Yoda --> z ta Marsylia to nie wspominaj, bo jak znowu przyjedziesz i przegramy to sie postaram o zakaz wchodzenia na Kop dla Ciebie

joke oczywiscie, ale skoro liverbull ma debiut w srode, to jesli mu wypadnie tak jak debiut pokemona (8:0 dla naszych w pierwszym meczu, nieczesto sie zdarza

) to chyba mozemy byc spokojni.
Rafa oczywiscie nas skladem zaskoczy, choc bardzo bym chcial zobaczyc w ataku pare Crouch - Torres. Piotrus ostatnio zaczyna lapac forme, a El Nino musi sie przelamac po niepowodzeniu w postaci niestrzelenia bramki w Newcastle.
Bedzie dobrze!
QUOTE(master)
Yoda --> z ta Marsylia to nie wspominaj, bo jak znowu przyjedziesz i przegramy to sie postaram o zakaz wchodzenia na Kop dla Ciebie
ty nie czaruj....
by艂em na Arsenalu (4-1) i czelski( awans do fina艂u CL) tak偶e to nie ja przynosz臋 tego pecha...
a tak na powa偶nie, to tylko kompletny laik nie obawia艂by si臋 meczu....
ale tak jak powiedzia艂em wcze艣niej ...nie wa偶ne jak - wa偶ne za 3 ....!
lar311
26-11-2007 - 22:10
O atmosfere jestem spokojny...
Porto na bank postawi nam poprzeczke wysoko....widzialem ich na zywo w turnieju w Rotterdamie w sierpniu i powiem tylko tyle...zajebiscie zorganizowana obronnie druzyna z nieslychana lekkoscia rozgrywania kontratakow......
A jesli chodzi o reszte....to ja bym wcale Besiktasu nie skreslal....a do Turcji sie nigdy latwo nie jedzie....tak ze Francuzi sie beda musieli napocic....
QUOTE(lesiu)
O atmosfere jestem spokojny...
nie wiem, czy s艂ysza艂e艣, ale ca艂y KOP ma by膰 obwieszony flagami...
jak膮 bierzemy...?
nie bierz 'atenskiej' bo pechowa;)
ja w srode rano bede w L'poolu - Master mnie zgarnie z lotniska. Gdyby pozniej ktos mial ochote na browarek, dajcie znac
QUOTE(lewik)
ja w srode rano bede w L'poolu - Master mnie zgarnie z lotniska. Gdyby pozniej ktos mial ochote na browarek, dajcie znac
nie...nie wezm臋....choc wiesz...w bukowinie te偶 by艂a jak rozwa艂kowali艣my derby...
ale wisia艂a pod zegarem na Marsylii, a wyniku ci przypomina膰 nie b臋d臋...
tak偶e bior臋 chyba t膮 du偶膮 z birdem...
z berlina wylatujemy 9.50, a 10.50 miejscowego czasu jeste艣my na Luton, sk膮d lesiu nas zabiera..
my艣l臋, 偶e w pool bedziemy gdzie艣 ko艂o 14-15 tak偶e si臋 browarka zd膮偶ymy napi膰....aha...i ty si臋 browarkiem nie wykr臋caj, bo czekamy na twoj膮 "urodzinow膮"
browarek - przed, danusia - po. moze byc taki deal?
Mam nadziej臋,偶e Liverpool nie p贸jdzie w 艣lady reprezentacji i awnasuje do 1/8 fina艂u LM,stawiam 2-1 dla LFC
Lawryn67
27-11-2007 - 19:43
QUOTE(lewik @ Nov 27 2007, 02:01 PM)
[right][snapback]55124[/snapback][/right]
A co ty takie zabobony wierzysz Ch艂op sie napracowa艂 z organizacj膮 flagi a ty w takie rzeczy ....... Yodka bierz na prze艂amanie do 3 razy sztuka .
A tak od siebie to b臋d臋 z wami przez szklany ekran na 偶ywo !!!!
Szarlatan
28-11-2007 - 09:19
Jak ju偶 przywi膮zujecie wag臋 do r贸偶nych fartownych lub niefartownych wydarze艅 i przedmiot贸w, to te偶 co艣 napisz臋. Przed Marsyli膮 Jodzie obrobili auto i po drodze ko艂o zastrajkowa艂o. No to ja mia艂em wczoraj podobn膮 przygod臋. Po pracy znalaz艂em samoch贸d z dwoma oponami bez powietrza :/ Oby nie by艂 to z艂y omen...
Na szcz臋艣cie yoda z liverbullem ju偶 w samolocie, wi臋c przyg贸d z szybami i ko艂ami si臋 nie spodziewamy. Lewik ju偶 wyl膮dowa艂, wi臋c ekipa si臋 powoli zdje偶d偶a.
Cholernie chcia艂bym by膰 dzi艣 na tym meczu, ale co tam - wol臋 s艂u偶bow膮 kolacj臋 w Warszawce...
FAK!
Lawryn67
28-11-2007 - 10:48
A ty my艣lisz 偶e kto by nie chcia艂 tam by膰 , a tak par臋 s艂贸w do Szarlatana.
To ma znaczy膰 偶e jak by艂em dwa razy i dwa razy "plecy" to mam ju偶 w 偶yciu
nie jecha膰 ? Nic to nie da b臋d臋 je偶dzi艂 tylko si臋 nadarzy okazja !!!
Szarlatan
28-11-2007 - 11:00
QUOTE(Lawryn67 @ Nov 28 2007, 12:48 PM)
A ty my艣lisz 偶e kto by nie chcia艂 tam by膰 , a tak par臋 s艂贸w do Szarlatana.
To ma znaczy膰 偶e jak by艂em dwa razy i dwa razy "plecy" to mam ju偶 w 偶yciu
nie jecha膰 ? Nic to nie da b臋d臋 je偶dzi艂 tylko si臋 nadarzy okazja !!!
[right][snapback]55149[/snapback][/right]
Tak, masz nie je藕dzi膰 wi臋cej, przynosisz pecha!!!!

Ja te偶 zacz膮艂em od dw贸ch pora偶ek, ale potem by艂o lepiej.
PaddyLFC
28-11-2007 - 15:17
Poka藕na nasza ekipa szykuje si臋 Anfield

Dajcie czadu ch艂opaki, 偶eby Quaresma nie da艂 rady puszcza膰 do艣rodkowa艅
Moja propozycja wyj艣ciowego sk艂adu na Porto:
Reina, Finnan Hyppia Carragher Arbeloa, Babel Gerrard Benayoun** Kewell*, Torres Crouch
*By膰 mo偶e Risse
**Mam nadziej臋 偶e nie Sissoko.
Bodzio_lfc
28-11-2007 - 19:11
Reina, Arbeloa, Finnan, Carragher, Hyypia, Mascherano, Gerrard, Benayoun, Babel, Voronin, Torres.
Rez: Itandje, Sissoko, Riise, Kewell, Crouch, Kuyt, Lucas
Sk艂ad dobry....WYGRAMY
LFC LFC!!
jareko17
28-11-2007 - 19:30
Mo偶e kogo艣 zdziwi臋 ale obawiam si臋 braku Lucasa, bo dzisiaj bedzi臋 nie tylko 艣wietnie rozbijac ataki (Javier), ale tak偶e umiej臋tnie je konstruowac, a Brazylijczyk robi to lepiej ni偶 Argenty艅czyk. No ale mo偶e Benek chce na pocz膮tku zabezpieczyc ty艂y i w miare rozwoju sytuacji korygowac.
Alien4321
28-11-2007 - 19:44
AAAAAAAAAAAle przyjecie Benka przez kiboli......... Pi臋kne!!!!!
Kazimierczak od pierszych minut w Porto.. nie spodziewa艂em sie...
edit: niech kto艣 jeszcze powie, ze Torres nie by艂 wart tej kasy co za niego dali艣my hehe..
PaddyLFC
28-11-2007 - 20:08
No jak wida膰 Fernando celownik uregulowa艂 dok艂adnie

Brawo!!!!!!
Ka藕mierczak si臋 pokaza艂, 艂adne do艣rodkowanie, ale szkoda bo Lopez wyszed艂 zza plec贸w Alvaro kt贸ry powinien go upilnowa膰, no ale nic przed nami druga po艂owa, i mo偶e te dwa gole dorzucimy. Co do zmian my艣l臋 偶e Ryan nie mo偶e si臋 dzisiaj odnale藕膰, wi臋c mo偶e Harry. Mo偶e jeszcze Crouchy za Andriyja.
Alien4321
28-11-2007 - 20:13
QUOTE(MaLiN @ Nov 28 2007, 07:46 PM)
edit: niech kto艣 jeszcze powie, ze Torres nie by艂 wart tej kasy co za niego dali艣my hehe..
[right][snapback]55167[/snapback][/right]
Nie ma Kuby
jareko17
28-11-2007 - 20:13
QUOTE(MaLiN @ Nov 28 2007, 09:46 PM)
Kazimierczak od pierszych minut w Porto.. nie spodziewa艂em sie...
[right][snapback]55167[/snapback][/right]
To samo sobie pomy艣la艂em

Babel troche niedok艂adny...mia艂 kilka szans na dobre do艣rodkowania i bardzo niechlujnie to robi艂.
Edit: No 1-1 po pierwszej po艂贸wce. Torres bardzo dobrze dzisiaj. gerrard troch臋 ma艂o widoczny. Zawodzi mnie Yossi, Babel i Voronin te偶 cienko. Po przerwie czekam na Lucasa i Kewella. jestem dobrej my艣li choc Porto jest zab贸jcze w kontrach. A i my艣le 偶e Pepe m贸g艂 wi臋cej zrobic przy bramce....Ale mieli艣my te偶 troch臋 szcz臋scia bo Sami dzisiaj kiksuje cz臋sto. No i 2 karne dla nas mog艂y byc. Na poczatku r臋ka, a pod koniec stykowa sytuacja Torresa kt贸rej ja bym nie gwizdn膮艂, ale pierwsza ewidentna dla mnie.
kurde, uszlo z nas powietrze po golu 1-1... niech sie oni trzymaja... a Arbeloa chyba pierwszy blad w tym sezonie popelnil...
Mam nadzieje na zmiane gry w 2 polowie i przede wszystkim dokladnosc pod 16tka.
A i chyba powinien byc karny po faulu na Torresie, co barkiem wygral walke z rywalem o pilke a temten go kopnal w nogi?
No Babel gra poni偶ej oczekiwa艅 wg mnie, i w drugiej po艂owie powinien zosta膰 zmieniony przez Kewella!
Za to Benayoun gra naprawde bardzo bardzo dobrze.. du偶o biega, odzyskuje pi艂y, drybluje, dobrze podaje.. naprawde 艣wietne pierwsze 45 min !!!
Gerrard gra z jajem musze powiedzie膰

.. tez rzut wolny ahh szkoda ze nie wesz艂o..
Torres bardzo 艂adna bramka, aktywny, kilka rzeczy m贸g艂 lepiej zrobic, ale pierwsze 45 minut na plus oczywiscie dla niego
Finnan tez bardzo dobrze, jedno zagranie zjeba艂 przy wymienie pi艂ek z Benayounem ale pozatym plus jak najbardziej ..
Hypia niestety niepewny.. dwa razy tak poda艂 do ty艂u, ze stworzyl zagro偶enie dla naszej bramki..
Co do bramki .. chyba Arbolea nie pokry艂 dobrze w polu karnym Lopeza.. Ka藕mierczak c贸偶 za asysta

wiedzia艂 kiedy zagrac dobry mecz, niech se w kadrze dobrze gra, a nie tutaj..

Og贸lnie po wyr贸wnaniu Porto zacz臋艂o grac, i pokaza艂o ze jest bardzo gro藕ne, ale i my mogli艣my strzeli膰.. My艣le ze w drugiej po艂owe trzeba rozrusza膰 skrzyd艂o, czyli Kewell (o czym pisa艂em juz wczesniej), i Lucas do 艣rodka .. przy dobrej dyspozyji Benayouna, Gerrarda, Torresa i mam nadzieje Kewella oraz Lucasa (jezeli wejda) jestesmy w stanie wywalczy膰 te 3 pkt..
QUOTE(smyku)
A i chyba powinien byc karny po faulu na Torresie, co barkiem wygral walke z rywalem o pilke a temten go kopnal w nogi?
w艂asnie na streamie nie widzia艂em dobrze tej sytuacji.. kto widzia艂 dok艂adnie niech wyrazi opinie, bo sam ciekaw jestem..
mekszy
28-11-2007 - 20:45
Moim zdaniem by艂 faul przed polem karnym a FT chcia艂 wywalczy膰 karnego i przebieg艂 par臋 centymetr贸w. A z pozytywnych wiadomo艣ci to to 偶e Besiktas wygrywa 1:0
jareko17
28-11-2007 - 20:46
QUOTE(MaLiN @ Nov 28 2007, 10:40 PM)
w艂asnie na streamie nie widzia艂em dobrze tej sytuacji.. kto widzia艂 dok艂adnie niech wyrazi opinie, bo sam ciekaw jestem..
[right][snapback]55172[/snapback][/right]
Mi si臋 wydaj臋 偶e nie by艂o karnego, taka m臋ska walka, no ale to przy艣pieszenie godne podziwu. Ja karnego bym podyktowa艂 za r臋ke na pocz膮tku meczu,
balonik88
28-11-2007 - 20:47
Nie wiem sk膮d w Polsce to wielkie zainteresowanie Lewandowskim, jak na zachodzie, w lidze lepszej od Ukrai艅skiej i tak偶e w Lidze Mistrz贸w na tej samej pozycji gra pi艂karz 2 albo 3 razy lepszy od 'gwiazdy' ligi ukrai艅skiej... Jeszcze ze czas贸w gry w Pogoni widzia艂em 偶e w Kazimierczaku drzemie niez艂y potencja艂 ale to co teraz zobaczy艂em chyba przeros艂o moje oczekiwania. Jak kole艣 nie pojedzie na Euro to b臋dzie to kpina w bia艂y dzie艅!
Za gola wine ponosi tak jak Arbeloa tak Mascherano do sp贸艂ki z Finnanem, kt贸rzy we dw贸jke nie potrafili zapobiec do艣rodkowaniu 'jakiego艣tam' polaczka hehe...
Torres opr贸cz tego 偶e strzeli艂 gola, gra tak jak w meczu z Newcastle, czyli nieskutecznie i nie chodzi tu tylko o niewykorzystane sytuacje ale i o dryblingi i podania a nawet przyj膮膰 mu sie ze dwa razy nie uda艂o dobrze...
o, a przed chwil膮 ca艂y Fernando... czasem mam wra偶enie 偶e ch艂opak ma sw贸j w艂asny ma艂y 艣wiat i tylko czasem si臋 otwiera i robi cos po偶ytecznego...
Bodzio_lfc
28-11-2007 - 20:47
Nie nale偶a艂 sie karny napewno...
Ale sie podjara艂em po tej akcji...kurde zawalczy艂 barem jak rodowity angol
W ataku niedok艂adnie, w obronie kiksy, a przeciwnik niebezpiecznie kontratakuje. Trzeba robic zmiany juz teraz, a nie w 80 minucie.
Niech wejdzie Kewell i pokaze, czy cos z niego jeszcze bedzie...
Karny chyba (?) sie naleza艂...
Edit: macie jednak racje, nie naleza艂 si臋.
Nareszcie zmiana...
Bodzio_lfc
28-11-2007 - 21:05
GO GO HARRY!!
LFC!!
EDIT:
TORRESSSSSSSSS!!! KEWELL FANTASTYCZNIE!!!!
EDIT:2: KARNY!! STEVEN!
EDIT3: KRO艁CZI!!
ale ich rozwalili艣my
Alien4321
28-11-2007 - 21:30
I niech kto艣 MI powie ze Liverpool gra nudn膮 pi艂ke!!!!!!!!!
jareko17
28-11-2007 - 21:39
W 60 min net mi siad艂...a tu trzy bramy:) musze obejrzec skr贸t ostatnich 30 min. Co by nie m贸wic o naszch b艂臋dach w obronie kt贸rych zrobili艣my dzisiaj sporo, to jeste艣my w gazie. Przysz艂a forma, bo wygrac 4-1 z naprawd臋 mocnym Porto to du偶a sztuka.
no i oby tak dalej, mamy form臋, gramy skutecznie, cho膰 zdarzaj膮 si臋 b艂臋dy. Teraz co poniekt贸rzy wiedz膮, czemu Benek nie odda艂 Kewella cho膰 ten tyle czasu by艂 kontuzjowany.
Oby nigdy wi臋cej kontuzji u niego i ma gra膰 gra膰 i jeszcze raz gra膰! Torres m贸g艂 mie膰 hattricka, ale co si臋 odwlecze...? Oby tylko z Boltonem zagra艂..ale pewnie zagra... Kuyt z Crouchem :/
Wygrana bardzo poprawi艂a mi humor na wiecz贸r

Do tego tak pewna.
A Stepanov to powinien dosta膰 oskara za g艂upot臋

Nie wiem, mo偶e si臋 myl臋, ale s臋dziowie daj膮 偶贸艂te za takie zagrania r臋k膮 w polu karnym chyba? Czy偶by wi臋c arbiter z racji 偶e pokaza艂 偶贸艂tko 20 sekund wcze艣niej, oszcz臋dzi艂 Stepanova?
Taki wlasnie mecz by艂 potrzebny, mam nadzieje, ze hamburgery ogl膮da艂y

Torres znakomicie, 2 bramy, wypracowywa艂 pozycje innym, czasami przegrya艂 pojedynki, ale i tak wida膰, ze ch艂opak ma forme, na艂upie nam tych bramek sporo w najbli偶szym czasie..
艢wietna zmiana Kewella, akcja po ktorej pad艂 gol na 2:1 naprawde godna podziwu..
艢wietna forma Gerrarda gol + 2 asysty
cos wiecej napisze pozniej ...
monthy python
28-11-2007 - 21:56
hehe to ci amerykany.wynajeli jakiegos holywoodzkiego psychologa,ktory rozgryzl rozumek chiszPANA i podpowiedzial im jak tu zmobilizowac benia. nie bylo zadnego prawdziwego konfliktu tylko stucznie wywolne zamieszanie.
polechtali grubaska po ambicjach i dumie,wiedzieli ze gruby tak zareaguje i przestanie plakac o slabym skladzie tylko chyci sie za jaja i zacznie sie futbol.
potargana duma chiszPANA spowodowala taki a nie inny mecz.
perfekt, nawet przy stanie 2:1 rafalek wposzcza 3-go napadziora .perfekt.daje sobie jaja odciupac,ze jeszcze kilka tygodni temu na boisku od razu pojawil by sie rijse zastepujac torresa.no amerykany moze wrescie wychowaja niepoprawnego grubaska i bedziemy mieli wrescie trenera.TYLKO K*RWA NIECH NIE ZACZNA GO POKLEPYWAC PO PLECACH I ZAPEWNIAC ZE MA 100% POPARCIE BO ZNOWU ZACZNA SIE WYMYSLY I GLUPOWATE WYNALAZKI ZE O EKSPERYMENTACH DEBILNYCH NIE WSPOMNE.
balonik88
28-11-2007 - 21:59
A mnie tam z tego wszystkiego najbardziej cieszy forma Gerrarda. Drugi mecz z rz臋du zagra艂 na najwy偶szym poziomie, jak w sezonie 2005/06 i 2x Liverpool wysoko i pewnie wygra艂. Zn贸w potwierdza si臋 opinia, 偶e jak Gerrard gra dobrze to i ca艂y Liverpool gra dobrze... co艣 w tym jednak musi by膰...
A trener porto zdj膮艂 Kazimierczaka i od razu im sie gra posypa艂a hehe...
PaddyLFC
28-11-2007 - 21:59
Ach 偶a艂uj臋 偶e to ju偶 koniec. Bo grali艣my pi臋kny futbol, co najwa偶niejsze skuteczny. Ca艂y zesp贸艂 spisa艂 si臋 dzi艣 na medal. Defensywa z wodzem Sammy'm na czele wybija艂a wszystko i wszystkich, a偶 nasuwa si臋 pytanie do wyznawc贸w Quaresmy "Gdzie on by艂 przez ca艂y mecz?" Odpowied藕 jest prosta, nasza defensywa nie da艂a mu pogra膰. 艢rodek pola by艂 艣wietny, Ryan odnalaz艂 si臋 dopiero po przerwie, i potem dobrze zbiega艂 do 艣rodka i odgrywa艂. Rajdy po flance Steviego te偶 robi艂y wra偶enie. Fernando zrobi艂 to co do niego nale偶a艂o, i wg mnie akurat w tym meczu pokaza艂 偶e jest snajperem z najwy偶szej p贸艂ki. Dwa gole: G艂ow膮, i nog膮 w mierzony r贸g po mini臋ciu obro艅cy - to m贸wi samo za siebie. Crouchy zreszt膮 te偶, bo przede wszystkim po to wszed艂 na plac gry. Pod koniec dostawali艣my du偶o ro偶nych, wi臋c Peter jak znalaz艂. A karny, no c贸偶 ni e ba艂em si臋 wcale o strza艂 Steve'a mimo tych pr贸b nie wiem zreszt膮 czego bramkarza Porto. Na koniec brawo dla kibic贸w, doping by艂 艣wietny. Olympique b贸jcie si臋! Te Reds nadchodz膮.
No Trejwej ent Adwenczer team wcze艣nie z pubu nie wyjdzie raczej
rozpedzaj膮 sie Nasi czerwoni.. Cztery spotkania 17 goli i 1 stracony. oby tak dalej.. Gerrard nareszcie dochodzi do najwyzszej dyspozycji z NEwcastle zagral swietnei dzis niewiele gorzej. Torres - nareszczie napastnik najwyzszego formatu!!
ide skroty ogladac:D ps dobrze ze kumpel czeska 2 ma bo na sopcasta nie zawsze mzona liczyc:D:D
Szmajchel
28-11-2007 - 22:17
Ale Yoda z ekip膮 trafili na wspania艂y mecz! Ca艂y stadion skandowal co chwila Rafaaaaa Benitez..ach piekne! Dobrze ze nie bylo na stadionie nawet garstki tych, ktorzy bluznia Rafe (jak sami go nazywaja pieszczotliwie : faf臋). Tak czy siak trzeba coacha szanowac
Kaz Przemisz艂aw dal popis w tej akcji, jak ominal Mascherano i poslal crossa do lopeza... dobrze ze tylko na to bylo stac porto w tym meczu. Ogolnie dobre widowisko, no i wejscie smoka Kewella i pierwsze bramki Torresa w LM
To jest wersja lo-fi g丑wnej zawarto禼i. Aby zobaczy pe硁 wersj z wi阫sz zawarto禼i, obrazkami i formatowaniem prosz
kliknij tutaj.