Kolejny mecz wyjazdowy, kolejny po spotkaniu w 艣rodku tygodnia, w kt贸rym gra艂... Torres. Fernando i jego absencje w lidze to jeden z najgor臋tszych temat贸w na forum. Ciekawym, czy Benio znowu zas艂ania膰 si臋 b臋dzie autobusami w polu karnym i brakiem przestrzeni dla naszego b臋d膮cego w gazie strzelca.
Wigan stoi troch臋 wy偶ej w lidze ni偶 Reading i ciut ni偶ej ni偶 Portsmouth, a ma dok艂adnie tyle samo punkt贸w co Birmigham. Tak偶e spotkanie na styku, u buk贸w mo偶na typowa膰 remis...? No mam nadziej臋, 偶e nie.
Tematu sk艂adu si臋 nie podejmuj臋. Prze艣led藕my dokonania Wigan w bie偶膮cym sezonie:
Everton - Wigan 2-1
Wigan - Middlesbrough 1-0
Wigan - Sunderland 3-0
West Ham - Wigan 1-1
Newcastle - Wigan 1-0
Wigan - Fulham 1-1
Reading - Wigan 2-1
艢redniak. A z takimi 艣redniakami wiadomo jak si臋 gra... No i nie daj Benio przyjad膮 autobusem - pozamiatane.
Ja jednka (nie)poprawny optymista licz臋 na Torresa w podstawowym sk艂adzie i jego gola (e). Musi goni膰 Adebayora, kt贸ry w ostatniej kanonadzie strzeli艂 hattricka Derby.
Tylko pro艣ba do naszego menago - poka偶 jaja! A b臋dzie 2-0. Dla nas.
Odk膮d pami臋tam, z Wigan ZAWSZE wygrywali艣my. Czy to u siebie, czy na wyje藕dzie. 2:0.
2006/2007
English Premier Liverpool 2-0 Wigan Athletic 21-04-2007
English Premier Wigan Athletic 0-4 Liverpool 02-12-2006
2005/2006
English Premier Wigan Athletic 0-1 Liverpool 11-02-2006
English Premier Liverpool 3-0 Wigan Athletic 03-12-2005
1989/1990
English League Cup Wigan Athletic 0-3 Liverpool 04-10-1989
English League Cup Liverpool 5-2 Wigan Athletic 19-09-1989
historia spotkan.... nic innego niz wygrana nie licze...remis to bedzie porazka. A kto strzeli? niewazne, byleby byly 3 pkt. Choc chcialbym rzecz jasna Torrresa ujrzec od 1 minuty.
maniek93
27-09-2007 - 13:00
Opieraj膮c sie na skrotach z mecz w CC powiem tylko ze przez naszego bossa stracilismy 4pkt nie wystawiaj膮c Torresa, ktore po藕niej mog膮 okaza膰 si臋 bezcenne!! Carling Cup jest tak wa偶ny 偶e wystawiasz tam NAJLEPSZEGO napastnika a w Premiership dajesz jaki艣 Kra艂cz贸w i remisujemy mecz za meczem- benny zlituj si臋!! Torres od pierwszych minut i bez gadania (chocia偶 mo偶na w to w膮tpi膰). Nie widze innej mo偶liwo艣ci jak zwyci臋stwo 3:0. hattrick.. bedzie hehe

!
Terron
27-09-2007 - 17:29
Nie ma sie tu co rozpisywa膰. 2 mo偶e 3-0.
Licze, 偶e zobacze Torresa od pierwszej minuty.
1:3 dla czerwonych niech sie rozkr臋caj膮 po meczu z reading.
QUOTE(wojo @ Sep 28 2007, 03:31 PM)
1:3 dla czerwonych niech sie rozkr臋caj膮 po meczu z reading.
[right][snapback]52839[/snapback][/right]
ta jedynka z przdu mi troch臋 nie pasuje... je艣li hattrik to tylko Torres

w ataku chai艂bym zobaczy膰 Kuyta i wspomnianego ju偶 Torresa cho膰 znaj膮c Benia to prawdopodobnie od pierwszej minuty wyst膮pi tylko jeden z nich...
by艂oby mi艂o gdyby w tym meczu zagra艂 te偶 Babel

jako艣 jeszcze go nie zauwa偶y艂em... jako艣 nie zapami臋ta艂em jego wyst臋p贸w, w og贸le to nie jestem pewien czy zagra艂 w jakim艣 meczu od 1minuty...
licz臋 na tego ch艂opaka. jak si臋 patrzy na jego twarz (zdj臋cie) to wida膰 wypisany na twarzy talent i mi艂o艣膰 do gry...
Perkoz
28-09-2007 - 21:36
Wypowiedzi Pana Rotatora, ze nikt nie ma pewnego miejsca w skladzie, oznaczaja, ze nie wiadomo kto wybiegnie w podstawowej jedenastce... Jesli El Nino, ktory jak widac po ostatniej potyczce w CC nabiera wiatru w zagle, po raz kolejny zacznie mecz od grzania lawy, by wejsc na ostatnie 25 minut, to niech Rafcio powie po prostu, ze to jest sezon eksperymentow dla jego druzyny a nie walka o mistrzostwo i wtedy bedzie wszystko jasne...
skipim
28-09-2007 - 21:41
Ale przynajmniej wiadomo,ze zagra niezniszczalny i wiecznie wypoczety Arbeloa
Co do meczu to licze na zwyciestwo bez utraty bramki, chocby 0:1.
Luka NN
29-09-2007 - 07:06
Nie widze innej opcji, trzeba przedluzc passe zwyciestw z Wigan i prze艂amac serie remisow w lidze. Rywal powinien byc do ogrania ale to co widzialem w meczu z Birmingham nie daje pewnosci zwyciestwa.
Ale czekam na dobre wiesci z Wigan powt贸rk臋 z Torresa z wtorkowego meczu w Pucharze Ligi
Przepi髍ek
29-09-2007 - 07:30
Ja si臋 spodziewam tego, 偶e dzisiejszy mecz bardziej b臋dzie przypomina艂 mecz z Reading ni偶 z Birmingham. U siebie dru偶yny zawsze staraj膮 si臋 gra膰 bardziej otwarty futbol, wi臋c i Wigan b臋dzie stara艂o si臋 atakowa膰. Wtedy Torres b臋dzie mia艂 wystarczaj膮co du偶o miejsca, by w pierwszej po艂owie hattricka sobie zorganizowa膰. Potem ju偶 Benitez mo偶e mu da膰 odpocz膮膰. Poza tym Liga Mistrz贸w dopiero w 艣rod臋, wi臋c chyba nie ma jakich艣 wa偶nych powod贸w, by na JJB zaczyna膰 drugim sk艂adem.
balonik88
29-09-2007 - 08:14
Reina - Carragher - Gerrard - Torres ci zawodnicy w miare mo偶liwo艣ci powinni grac w ka偶dym meczu Premiership. 38 meczy plus ew 10 najwa偶niejszych pucharowych chyba ich jako艣 szczeg贸lnie nie wyko艅czy? To jest w艂a艣nie szkielet dru偶yny, najlepsi na ten moment zawodnicy w swoich formacjach i oni absolutnie 偶adnej rotacji podlega膰 nie powinni. Co do reszty to niech benito wybiera sobie ludzi w najlepszej formie w danym dniu a o wyniki b臋d臋 spokojny.
to drugi mecz w tym sezonie ktorego nie zobacze lajf (ogolnie, pierwszym bylo Reading), mam jednak nadzieje, ze chlopaki sie spisza i sciaganie torrenta bedzie obowiazkowe

Torres powinien dzis zagrac, wlasnie dlatego ze Wigan nie zagra jak Birm, grajac u siebie Wigan nie postawi autokaru w bramce, co wiecej - radzimy sobie z nimi lepiej niz z Birm, co pokazuje historia.
kto by jednak nie gral (choc licze na Torresa), to wygrywamy...oby... tak 3-0 skromnie i jestem happy ;] Bo potem po LM jest chyba Spurs i Everton wiec jakies wygrane przed tymi meczami sie przydadz膮.
b臋dzie do przodu, ale wynik bede m贸g艂 zatypowa膰 dopiero wtedy gdy ujrz臋 sk艂ad, mam nadzieje, ze sie nie rozczaruje..
Master_LFC
29-09-2007 - 11:43
Po ostatniej wygranej z Reading i show El Nino jestem pelen optymizmu przed dzisiejszym spotkaniem. Jezeli tylko Torres zagra od pierwszych minut, to licze na dobry mecz i wygrana 2:0 po bramce El Nino i powiedzmy Gerrarda ;]
szkielet druzyny powinien byc zachowany, czyli Reina - Carragher - Gerrard - Torres i ci zawodnicy zapewnia nam kolejne punkty do upragnionego mistrza.
jajo1892
29-09-2007 - 12:09
Powinnismy wygra膰 mysle,ze bedzie 2 moze 3-0 dla nas.Trzeba ten mecz za wszelka cen臋 wygra膰,bo Arsenal juz zaczyna uciekac...
Mam nadzieje,ze Torres wybiegnie w podstawowym sk艂adzie,obok niego najlepiej Kuyt,chcia艂bym tez zeby Riise ju偶 wr贸cil do 1 sk艂adu.I to tyle...
Bodzio_lfc
29-09-2007 - 13:23
Jest ju偶 sk艂ad......Wg mnie bardzo dobry....Kuyt Torres w napadzie.....W 艣rodku nie spodziewanie Mascherano z Gerrardem chyba ta kontuzja alonso okazala si臋 gro藕niejsza albo Benito nareszcie zrozumia艂 偶e Alonso jest cienki..........Licze na 艂atwe zwyci臋stwo......4:0 i po sprawie

x 3 Torres...1 Risse
Sk艂ad OK, dziwi mnie, ze znowu Arbolea gra a Finnan na 艂awie, ale z drugiej strony na takiego przeciwnika Hiszpan w zupe艂no艣ci wystarczy, bo gra naprawde przyzwoicie w tym sezonie..
艢rodek pomocy bardzo dorby + atak Kuyt-Torres: czyli bedzie dobrze

BTW. czy ns Sopscie leci ten mecz?? Jak kto艣 co艣 wie, to prosze o odp. tutaj lub na PM! thx z g贸ry
Poza A&A nasz najsilniejszy sk艂ad. Z Wigan zawsze wygrywali艣my, wi臋c wygramy i teraz. Tylko streamy siad艂y...
2:0 dla nas. Gerrard, Kuyt.
No prosz臋 prosz臋. 艢wietny sk艂ad. Tylko 偶eby na 3 punkty starczy艂o. Bo jako艣 dzisiaj niedobre mysli mnie si臋 ko艂acz膮 po g艂owie... Oby by艂o do przodu.
Sroki dosta艂y w tr膮bk臋 od Erikssona.
adamkif
29-09-2007 - 15:33
noooooooooo nareszcie gol

Oby to utrzymali do ko艅ca...
Bodzio_lfc
29-09-2007 - 15:33
BENAJUNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN!!!!
No kurde pi臋knie juz sie ba艂em 偶e b臋dzie kolejny remis
adamkif
29-09-2007 - 15:56
Cieszmy si臋 ze zwyci臋stwa bo nie tracimy kontaktu z czo艂贸wk膮

Ale wiadomo艣膰 dnia to wynik meczu Potrsmouth vs Reading
no i pi臋knie!! hala vamos bravo fafa!! b臋dziemy mistrzami hehe!!
BTW. Przepi贸rek myli艂es sie nie by艂o jak z Reading tylko tradycyjnie jak w lidze..
maniek93
29-09-2007 - 16:05
Ale kichaaa!! Po tym jak zobaczylem sklad mysle sobie kurcze bedzie dobrze a tu nic, pierwsza polowa lipa tylko przewrotka Torresa do zapamietania, Aurelio narazie niech gra w rezerwach a w dosrodkowaniach to mielismy skutecznosc chyba 5% cale szczescie ze Zydek wszedl i mu pila poraz kolejny z nogi zeszla bo by bylo 藕le.. dobrze ze punkty nie sa przyznawane za styl..
balonik88
29-09-2007 - 16:06
niekt贸rzy to musz膮 powaznie popracowa膰 nad czytaniem mi臋dzy wierszami?? Torres zagra艂 prawie ca艂y mecz co prawda nie uku艂 nic ale liczy sie sam fakt hehe....
powoli przekonuje mnie do siebie nasz jedyny Jude w sk艂adzie, gol z Reading, teraz o niebo wa偶niejszy gol w Premiership nie藕le, na rezerwowego sie mo偶e by膰...
Fajnie 偶e powi臋kszyli艣my przewage nad Chelsea bo co艣 czuje 偶e ich skre艣la膰 jest jeszcze za wcze艣nie...
wie kto艣 mo偶e co sie na Fratton Park sta艂o? bramkarzy obie ekipy zapomnia艂y czy jak?
wie kto艣 mo偶e co sie na Fratton Park sta艂o? bramkarzy obie ekipy zapomnia艂y czy jak?
za ma艂o OPCJI mieli i nie stosowali rotacji.. teraz widzimy czym takie podej艣cie grozi!!
niekt贸rzy nie potrafi膮 si臋 chyba cieszy膰... przegrali to 藕le, zremisowali, to 藕le, wygrali, to 藕le bo za ma艂o, wygrali wysoko, to szcz臋艣cie... dzizas, ja bym popad艂 w kompleksy albo jak膮艣 chorob臋 jakbym tak ci膮gle s膮czy艂 jad i nienawi艣膰.
przeciez wszyscy sie ciesz膮 o czym piszesz smyku艣?? hehe no chyba 偶e znowu co艣 wyczyta艂es miedzy wierszami co poeta mia艂 na my艣li..
Po wyniku wida膰,偶e naszym dzisiaj nie sz艂o najlepiej,ale najwa偶niejsze 偶e wygrali,bo kolejny remis to by艂aby katastrofa
lar311
29-09-2007 - 17:17
Wynik cieszy....ale w koncowce mielismy cieplo w gaciach......hehehe
Nie ma co...Arbeola bedac jedynym zawodnikiem ktory rozegral wszystkie ligowce calkiem niezl sobi radzi......a co do Finnana to lepiej niech odpocznie po powrocie z kontuzji i zagra ladnie z Marsylia....
Yossi ma fajny tydzien ......oby wiecej takich.....caly czas jest spoko, bo cho formy jeszce nie zlapalismy to wciaz pozostalismy niepokonani....
Acha....i znow na zero z tylu......
Jezu Malusienki.......to sie bramkarze nawyjmowali z siatki na Fratton Park.......glowa mala.....!
Maniek, a gdzie ogl膮da艂e艣, bo mi wszystkie streamy nagle focha pu艣ci艂y i musz臋 czeka膰 na dzisiejsze MotD.
No to 100% passa z Wigan podtrzymana i dobrze. Bym nawet powiedzia艂, 偶e to cecha mistrzowskich dru偶yn, 偶e wygrywaj膮 nawet wtedy, gdy graj膮 chujowo, ale po dw贸ch poprzednich remisach jako艣 nie wypada.
Przepi髍ek
29-09-2007 - 18:37
QUOTE(kuba @ Sep 29 2007, 05:59 PM)
no i pi臋knie!! hala vamos bravo fafa!! b臋dziemy mistrzami hehe!!
BTW. Przepi贸rek myli艂es sie nie by艂o jak z Reading tylko tradycyjnie jak w lidze..
Nie wiem, meczu nie widzia艂em. Tylko na relacji radiowej z oficjalnej strony si臋 mog臋 oprze膰. Wynik faktycznie bardziej ligowy ni偶 pucharowy, ale okazji podobno troch臋 mieli艣my. Wed艂ug komentatora to ju偶 w pierwszej po艂owie Torres m贸g艂 hattricka ustrzeli膰. Ale czy to by艂y "setki" to nie wiem. Karny te偶 nam si臋 podobno nale偶a艂 za faul na Hyypii, ale i Wigan te偶 niby jakiego艣 karnego mog艂o dosta膰. W ko艅c贸wce mieli艣my du偶o szcz臋艣cia, bo kto艣 tam z 6 metr贸w nie trafi艂 do naszej bramki.
No i wreszcie mamy taki sk艂ad, 偶e z 艂awki mo偶na wpu艣ci膰 kogo艣, kto jest w stanie zdoby膰 decyduj膮c膮 bramk臋.
Po tym co dzi艣 zobaczy艂em w meczu ManU z Birmingham to chyba nie ma co na nasz styl narzeka膰. A i cieszy膰 si臋 mo偶na, 偶e Benitez zamiast Teveza jednak Torresa sprowadzi艂.
chyba mam pow贸d do dumy!! wytypowa艂em w 100% atak Liverpoolu w dzisiejszym meczu!

meczu zcy skr贸t贸w nie widzia艂em... mam tego pecha 偶e nie mam 偶adnej telewizji satelitarnej czy czego艣 takiego i nie mog臋 sobie ogl膮da膰 meczy...

streamy te偶 na mnie si臋 obra偶aj膮...
Cieszy mnie bramka Yosiego, ale bardziej cieszy艂bym si臋 z bramki Babela czy Torresa

jako艣 bardzo ich polubi艂em... ale chyba jednak Babela bardziej...

po "przygotowaniu si臋" napisz臋 wi臋cej co my艣l臋 o tym meczu...
LFC_FUN
30-09-2007 - 09:21
Ja chce tylko zaznaczyc, ze jak cieszylem sie z przyjscia Yossiego, to uslyszalem, ze to 'taki ruchliwy zydek'.
Po obejrzeniu obszernego skr贸tu mog臋 tylko powiedzie膰, 偶e mogli艣my i powinni艣my ten mecz przegra膰.
Przy stanie 0:0 Wigan powinno dosta膰 karnego, a potem s臋dzia nie uzna艂 im jak najbardziej prawid艂owo zdobytej bramki. No i jeszcze ta g艂贸wka Agaho艂y z 5 metr贸w z ko艅c贸wki. Fart jak chu*j!
Dla nas natomiast setk臋 zmarnowa艂 Torres (podobna sytuacja, jak przy jego pierwszej bramce z Reading, tylko 偶e mia艂 mniej miejsca, bo jeszcze jeden obro艅ca ko艂o niego bieg艂), a potem Kuyt... nie tyle zmarnowa艂, co swoj膮 dru偶yn臋 uratowa艂 jeden z obro艅c贸w.
A bramka Josiego mi贸d. Najpierw pi臋kne przyj臋cia, potem pi臋kny zw贸d i w ko艅cu skuteczne wyko艅czenie. Asysta Pennanta.
Obszerny
Skr贸tWkr贸tce pozosta艂e mecze, w tym 11 bramek z Fratton Park.
Po obejrzeniu skr贸tu jak najbardziej zgadzam si臋 z M艂odym! To, co s臋dzia zabra艂 nam w meczu z Chelsea, tym razem zosta艂o nam zwr贸cone z nawi膮zk膮.
Oczywi艣cie nie mo偶na jednoznacznie stwierdzi膰, 偶e powinni艣my byli przegrywa膰 2-0, bo karnego Wigan musia艂oby jeszcze trafi膰, a Reina przy spalonym nie interweniowa艂, mo偶e by to jakim艣 cudem wyci膮gn膮艂 (cho膰 uderzenie b. dok艂adne), wi臋c tym razem s臋dzia nam pom贸g艂.
A Yossi wyrasta na nowego/lepszego Garci臋
zgadzam sie.. mog艂o by膰 r贸wnie dobrze 2-1 dla Wigan ale podzi臋kujmy s臋dziemu 偶e tak nie by艂o.. na uwage zas艂uguje kolejny dobry mecz Torresa i jego 'no偶yce' w T艁OKU!! hala vamos bravo fafa!!
deathman[]
30-09-2007 - 14:21
QUOTE(Katun @ Sep 30 2007, 02:31 PM)
A Yossi wyrasta na nowego/lepszego Garci臋

E tam, na razie to tak samo chimerycznie graj膮cy zawodnik jak Luis, mo偶e zmniejsz膮 ilo艣ci膮 strat, ale podobnie jak Garcia, dobre spotkania przeplata s艂abymi wyst臋pami. Jak to m贸wi膮: "Dwa gole w dw贸ch meczach pod rz膮d, wiosny nie czyni膮..."

czy jako艣 tak

Po偶yjemy, zobaczymy, ma predyspozycj臋 by膰 lepszym od Luisa ale za wcze艣nie na razie na takie por贸wnania, cho膰by dlatego, 偶e bramki Luisa by艂y o wiele "wa偶niejsze".
QUOTE(Katun @ Sep 30 2007, 03:31 PM)
Oczywi艣cie nie mo偶na jednoznacznie stwierdzi膰, 偶e powinni艣my byli przegrywa膰 2-0, bo karnego Wigan musia艂oby jeszcze trafi膰, a Reina przy spalonym nie interweniowa艂, mo偶e by to jakim艣 cudem wyci膮gn膮艂 (cho膰 uderzenie b. dok艂adne)
Te偶 o tym my艣la艂em, ale bior膮c jeszcze pod uwag臋 zmanrowan膮 g艂贸wk臋 Agaha艂y i szans臋 tego kolesia, co tak 艂adnie przelobowa艂 Rein臋 "angielk膮", a potem desperacko si臋 czo艂ga艂 (艣wietna scena

), to bez w膮tpienia byli艣my w tym meczu dru偶yn膮 gorsz膮. Przynajmniej na skr贸tach, bo posiadanie pi艂ki pewnie jak zawsze mieli艣my wi臋ksze. W ko艅cu "wecontrolthegame".
jareko17
30-09-2007 - 19:01
QUOTE(Mlody @ Sep 30 2007, 08:18 PM)
Te偶 o tym my艣la艂em, ale bior膮c jeszcze pod uwag臋 zmanrowan膮 g艂贸wk臋 Agaha艂y i szans臋 tego kolesia, co tak 艂adnie przelobowa艂 Rein臋 "angielk膮", a potem desperacko si臋 czo艂ga艂 (艣wietna scena

), to bez w膮tpienia byli艣my w tym meczu dru偶yn膮 gorsz膮. Przynajmniej na skr贸tach, bo posiadanie pi艂ki pewnie jak zawsze mieli艣my wi臋ksze. W ko艅cu "wecontrolthegame".
[right][snapback]52932[/snapback][/right]
Widzia艂em statystyki i Wigan mia艂o wi臋ksze posiadanie

Najwa偶niejsze jest zwyci臋stwo i nie ma co wi臋cej o tym meczu gadac!
Hehe, ka偶dy daje inne statystyki
Moje pochodz膮 z BBC, a ja im najbardziej ufam.
Po ogl膮dni臋ciu skr贸tu mog臋 tylko napisa膰 , 偶e mieli艣my kup臋 szcz臋艣cia . Wigan stworzy艂o kilka gro藕nych sytuacji . Po decyzjach arbitr贸w( my艣l臋 o odgwizdanym nies艂usznie spalonym i kontrowersyjnym starciu w naszym polu karnym) nie powinni艣my ju偶 narzeka膰 na prac臋 s臋dzi贸w do ko艅ca sezonu.
Bramka Benayouna po prostu cudowna , mam nadziej臋 na wi臋cej i wi臋cej i wi臋cej ...
Ciesz臋 si臋 ze zwyci臋stwa i powiem szczerze troch臋 obawiam si臋 tych pa藕dziernikowych mecz贸w .
mecz w sumie taki sobie, ale licz膮 si臋 trzy punkty! Torres chce chyba strzeli膰 r贸wnie 艂adn膮 lub 艂adniejsz膮 bramk臋 ni偶 strzeli艂 Crouch

Wida膰 by艂o 偶e Wigan by艂o w tym meczu stron膮 przewa偶aj膮c膮, ale nie wygrywa si臋 meczu posiadaniem pi艂ki i zmarnowanymi okazjami...
je艣li wszyscy wszystko wykorzystaliby to moim zdaniem by艂oby 3-3
Yossi zagra艂 艂adnie. akcja z Pennantem przednia! Kuyt i Torres te偶 nie pr贸偶nowali cho膰 zabrak艂o im szcz臋艣cia.
Wigan te偶 mia艂o kilka na prawd臋 gro藕nych sytuacji i dzi臋kowa膰 bogu 偶e ich nie wykorzystali!!
jednym s艂owem gra Liverpoolu nie zachwyca艂a a Wigan powinno strzeli膰 1 bramk臋- zapracowali na ni膮.
ale ciesze si臋 偶e po kilku remisach Liverpool wygra艂 i podtrzyma艂 pass臋 zwyci臋stw nad Wigan

pozdro!
To jest wersja lo-fi g丑wnej zawarto禼i. Aby zobaczy pe硁 wersj z wi阫sz zawarto禼i, obrazkami i formatowaniem prosz
kliknij tutaj.