Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Fan Klub Liverpool FC Polska
LFC FAN SITE > My kibice > Dla kibica
Baja
Witam!

Pozwoliłam sobie założyć temat o Stowarzyszeniu Fan Klub Liverpool FC Polska.

Stowarzyszenie zostało założone przez kibiców LFC w Polsce z myślą o innych kibicach naszego klubu. Naszym głównym celem jest właśnie integracja sympatyków the Reds w Polsce. Wszelkie informacje na temat działalności Stowarzyszenia i podstaw prawnych jego działania można znaleźć na naszej stronie internetowej: www.fanklublfc.pl

Obecnie trwa rekrutacja do FanKlubu. Do 20 września przyjmujemy wypełnione deklaracje, które można pobrać ze strony Stowarzyszenia. Zapraszamy wszystkich sympatyków klubu z Anfield Road w Polsce, którzy ukończyli 18 lat lub którzy skończyli 16 lat i mają pisemną zgodę opiekunów, do wstąpienia do naszej organizacji.

Pozdrawiam
Basia Kwak
banan
Ja mam tylko jedne pytanie. Kiedy będzie następny termin rekrutacji? Za pół roku?
paulinqa
Nabór nowych członków prowadzony jest cztery razy w roku - 1 stycznia, 1 kwietnia, 1 lipca i 1 października. Deklarację nalezy złożyć do 15 dnia miesiąca poprzedzającego datę rekrutacji.
Przepiórek
Ja tak dla jasności dodam, że informacja o fanklubie przeznaczona jest również dla kibiców udzielających się na forum lfc.pl. Informację o fanklubie dwukrotnie zamieszczaliśmy na forum lfc.pl, ale bardzo szybko te posty były kasowane, mimo że w żaden sposób nie łamały regulaminu. Buśka nawet linka do strony fanklubowej nie podawał, bo stanowiłoby to naruszenie regulaminu.

Tworząc stowarzyszenie myśleliśmy o jakimś szeroko pojętym wspólnym działaniu kibiców Liverpool FC. Spotkania meczowe m.in. w Katowicach pokazały, że potrafimy spotkać się bez wzajemnych obelg i złośliwości. Normalnie, jak kibice jednej drużyny.

Widać jednak, że niektórzy wciąż żyją nienawiścią i za żadną cenę nie dopuszczą do jakiejkolwiek współpracy. Szkoda, bo takie działanie nie ma nic wspólnego z wartościami, jakie reprezentuje LFC, a sztuczne podtrzymywanie atmosfery konfliktu i podziały na "my" i "oni" do niczego sensownego nie doprowadzą. Zresztą o "przyjaznym klimacie" panującym na tamtym forum coś więcej może powiedzieć np. Yoda... U nas też nie jest idealnie i sielanki z pewnością nie ma, jednak, mimo różnych konfliktów, podziału na szlachtę i plebs nie zauważyłem.

Nie mam zamiaru tym postem doprowadzać do jakichś napięć pomiędzy kibicami udzielającymi się na obu stronach i forach. Po prostu śmieszy mnie kasowanie postów o fanklubie tylko dlatego, że są z nim związane osoby z naszego forum. Bo innego powodu nie potrafię znaleźć.
Terron
A jeżeli swoją 8nastkę mam dopiero 21 marca 2008, a chce się zapisac do fanklubu na 1 stycznia to muszę mieć zgodę rodzica czy już nie?
pico
Musisz mieć smile.gif Nie jesteś pełnoletni więc musisz. Tak mi się przynajmniej wydaje..
Terron
Nie robi to w sumie wielkiej różnicy bo kasę na ewentualne składki i tak muszę mieć od rodziców, ale kto pyta nie bładzi :-)
deathman[]
QUOTE(Terron @ Sep 20 2007, 08:06 PM)
Nie robi to w sumie wielkiej różnicy bo kasę na ewentualne składki i tak muszę mieć od rodziców, ale kto pyta nie bładzi :-)
[right][snapback]52542[/snapback][/right]

Możesz przynależeć do Stowarzyszenia "już" w wieku 16 lat, jednak potrzebna jest do tego zgoda twojego opiekuna prawnego (w twoim wypadku rodzica). Myślę, że nie powinno być problemu jeśli do Stowarzyszenia "przystąpisz już", jeśli twoją deklarację członkowską podpisze mama albo tata, a później ewentualnie, złożysz aneks do deklaracji, że jesteś już pełnoletni (co chyba nie jest, aż tak konieczne). Ze względu iż Stowarzyszenie ma charakter osoby prawnej, to myśl ustawy o Stowarzyszeniach i Kodeksu Cywilnego, do takiej organizacji mogą przystąpić osoby pełnoletnie nie ubezwłasnowolnione posiadające pełną zdolność do czynności prawnych. Być może to "wygląda" to zbyt skomplikowane co piszę, ale niestety będąc organizacją prawną "musimy trzymać" się litery prawa.

pozdrawiam wink.gif
Terron
Dzięki wielkie. Zostaje więc drukować deklaracje, wysyłać i czekać... do stycznia tongue.gif
mekszy
A jak bym deklaracje wysłał w tym momecie to by była rozpatrzona dopietro 1 stycznie ?? Czy moge ja wyslac tylko i wyłacznie w ciagu 15 dni nowego miesiaca ( w tym wypadku Grudnia) ?? I jak jestem nieletni , to czy musze na spotkanie fanclubu zawsze sie zjawiac ??
deathman[]
QUOTE(szymeczek @ Oct 10 2007, 09:54 AM)
A jak bym deklaracje wysłał w tym momecie to by była rozpatrzona dopietro 1 stycznie ?? Czy moge ja wyslac tylko i wyłacznie w ciagu 15 dni nowego miesiaca ( w tym wypadku Grudnia) ?? I jak jestem nieletni , to czy musze na spotkanie fanclubu zawsze sie zjawiac ??
[right][snapback]53274[/snapback][/right]

Oczywiście deklaracje członkowską możesz wysłać kiedy zechcesz jednak będzie ona rozpatrywana dopiero po 1 stycznia i podobnie jest z innymi kwartałami, chodzi po prostu o fakt regularnego przyjmowania członków co kwartał dla porządku, by nie było niepotrzebnych nieporozumień wink.gif

Oczywiście, że nie musisz, organizujemy je dla Was, abyśmy mogli się spotkać w "czerwonym" gronie i poplotkować o The Reds, jednak dwa razy do roku odbywają się "Walne Zebrania Członków", na których dyskutujemy o przyszłych kierunkach i inicjatywach podejmowanych przez Stowarzyszenie, jednocześnie głosujemy nad uchwałami które później będą realizowane, wtedy właśnie chcielibyśmy aby w tym spotkaniu uczestniczyło jak najwięcej członków, by każdy mógł zabrać głos i wypowiedzieć się, podpowiedzieć jakieś pomysły, które Stowarzyszenie mogłoby zrealizować, bo Stowarzyszenie to przede wszystkim członkowie i to do nich należy decydujący głos. Zarząd Stowarzyszenia jest tylko potrzebny po to by mógł to realizować, ponieważ jesteśmy osobą prawną nie możemy załatwiać "nic na piękne oczy". Dlatego zawsze z wielką ochotą organizujemy takie spotkania i zapraszamy do jak najliczniejszego uczestnictwa.

pozdrawiam

Ps. Jeśli masz jeszcze jakieś kwestie, które są dla Ciebie nie jasne, pytaj, na pewno ktoś chętnie na nie odpowie.
Przepiórek
Jeśli deklaracja dojdzie przed 15 grudnia, to od 1 stycznia można będzie zostać członkiem fanklubu. Rekrutacja jest co kwartał.
Przepiórek
Temat zdycha, więc go nieco zreanimuję.

1 kwietnia fanklub przeprowadza kolejną rekrutację nowych członków. Jeśli ktoś jest zainteresowany naszym fanklubem, to serdecznie zapraszam. Wszystkie niezbędne informacje na temat stowarzyszenia i jego działalności można znaleźć na naszej stronie www.fanklublfc.pl. Tam też w zakładce FANKLUB jest do pobrania deklaracja członkowska, którą należy wypełnić i przesłać na adres fanklubu.

Jeśli coś nie jest do końca jasne, to można zadawać pytania w tym temacie.
Master_LFC
Ja mam Przepiorku takie pytanko co do mojej karty czlonkowskiej, bo poki co to chyba jej nie dostalem a skladki oplacilem na Manchesterze wink.gif wie ktos cos na ten temat? wink.gif
Przepiórek
QUOTE(Master_LFC @ Mar 7 2008, 01:03 PM)
Ja mam Przepiorku takie pytanko co do mojej karty czlonkowskiej, bo poki co to chyba jej nie dostalem a skladki oplacilem na Manchesterze wink.gif wie ktos cos na ten temat? wink.gif
Karty dostaliśmy, ale ich jakość była nie do przyjęcia, dlatego złożyliśmy reklamację. Firma ją uwzględniła, ale z przyczyn technicznych nie są w stanie zrobić tego w lepszej jakości. Obecnie szukamy innej firmy. Pierwsza, w której robiliśmy karty była najlepsza, ale niestety zepsuła się maszyna do personalizacji, a koszt naprawy przewyższa ich możliwości finansowe.

I coś z innej beczki, skoro już się tak niecierpliwimy: jak tam wywiad z Jade Thomas? Czekamy na niego chyba od października, bo zdaje się mniej więcej wtedy wysyłaliśmy ci identyfikator wink.gif
Przepiórek
Chwalimy siê smile.gif Na oficjalnej stronie klubu jeste¶my ju¿ na li¶cie fanklubów: AIB Europe
smyku
mogliby jeszcze ³askawie dodaæ stronê www i email smile.gif
Przepiórek
Ju¿ dodali. Nie marud¼ wink.gif
Katun
Mi³o zobaczyæ NIEBIESKIE KATOWICE na oficjalce klubu wink.gif
yoda
³eno-³eno...pe³en szacun.. tongue.gif
tylko czy onie wiedz± gdzie te ...katowice... laugh.gif
Bati
Pewnie nie... taka wiocha... Ale gdzie Strzelce Krajeñskie s±, wiedz± na pewno ^^
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.