Pomoc - Szukaj - U縴tkownicy - Kalendarz
Pe硁a wersja: Sezon 2007/08
LFC FAN SITE > Rozgrywki > Premiership
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19
karas
Jeszcze 23 dni do rozpocz臋cia nowego sezonu, ale chyba wi臋kszo艣膰 z nas przyzna, 偶e tak niecierpliwie jeszcze nie czekali艣my na pocz膮tek rozgrywek.

S膮 podstawy. Przede wszystkim wzmocnienia, cho膰 zacz臋艂o si臋 od przed艂u偶enia kontrakt贸w z kluczowymi zawodnikami (Jamie, Steven, Steve, Pepe i czy kto艣 tak uwa偶a czy nie - Xabi). Potem by艂o jeszcze po drodze ustalenie szczeg贸艂贸w dotycz膮cych budowy nowego stadionu. No i w ko艅cu wspomniane transfery. Nie 偶adne popierd贸艂ki, tylko konkretnie obrane cele po kolei l膮dowa艂y na Anfield.

Brakuje jeszcze obro艅cy do kompletu i b臋dziemy mogli m贸wi膰 o wype艂nionych w 100% obietnicach nowych w艂a艣cicieli. A propos w艂a艣cicieli - zdania s膮 podzielone. Ja osobi艣cie ciesz臋 si臋, 偶e mamy ze sob膮 Amerykan贸w. Rozmawia艂em ju偶 z kilkoma osobami na ten temat, kt贸re maj膮 odmienne zdanie. Najbardziej utkwi艂a mi rozmowa z Adim, kt贸ry jeszcze przed decyzj膮 o wycofaniu si臋 szejka cieszy艂 si臋, 偶e to on b臋dzie potencjalnym w艂a艣cicielem the Reds. Bo niby jak si臋 czego艣 dotknie to zamienia w z艂oto. Nawet artyku艂 w katowickim sporcie mi czyta艂 wink.gif. A podobno jego (szejka, nie Adiego) synowie to tacy mega fani Liverpoolu. Tacy fani, 偶e jak szejk zrezygnowa艂 to zapa艂ali mi艂o艣ci膮 bodaj偶e do Man City... A p贸ki co nasze "hamburgery" rzetelnie podchodz膮 do sprawy. Zatrudnili nawet niedawno dyrektora odpowiedzialnego za sponsoring i marketing - czytaj trzepanie kapuchy.

No dobra - pytanie najwa偶niejsze: czy w ko艅cu, po 18 latach posuchy, w maju 2008 b臋dziemy mieli tego mistrza czy nie? United, Chelsea i nawet Arsenal pozbywaj膮c si臋 Henia - nie 艣pi膮. Taki United sprzeda艂 co prawda dobrze wg mnie rokuj膮cego Richardsona, ale za to kupi艂 gwiazdeczki z ligi portugalskiej: Andersona i Naniego za grub膮 monet臋.

Chelsea wyprzedzi艂a nas kusz膮c ostatecznie Maloud臋, do tego wr贸ci艂 Alex z wypo偶yczenia z PSV. Oddali co prawda Geremi`ego do Srok (uwa偶am, 偶e ich b艂膮d), ale i tak Mourinho ma siln膮 ekip臋.

Arsenal sprzeda艂 najlepszego snajpera ostatnich lat w Premiership. Ale 艣ci膮gn膮艂 Bacary`ego Sagn臋 z Auxerre i Eduardo z Dinama Zagrzeb. No i Fabia艅skiego wink.gif. Jak zawsze silna ekipa Wengera mo偶e r贸wnie偶 w艂膮czy膰 si臋 do walki o tytu艂. Cho膰 najmniej szans im w艂a艣nie daj臋 z "czw贸rki wielkich".

I jest jeszcze Tottenham. Z Berbatovem, kt贸ry 艣wietny mia艂 sezon, ze wzmocnieniami (Kaboul z Auxerre), stale rozwijaj膮cym si臋 Lennonem (tyle razy widzia艂em go w czerwonej koszulce) - mog膮 namiesza膰 w czubie.

Do spadku nikogo nie typuj臋, bo nie lubi臋 tego robi膰.

Generalnie uwa偶am, 偶e sta膰 nas w 4 roku rz膮d贸w Benitez do w艂膮cznia si臋 do walki o upragniony tytu艂. Powtarzam - w tym roku s膮 ku temu podstawy. Na ka偶dej pozycji mamy dw贸ch, a czasami trzech r贸wnorz臋dnych zawodnik贸w i nie ma zmi艂uj - konkurencja mo偶e spowodowa膰 tylko wzrost zaanga偶owania w trening i samodoskonalenie si臋 zawodnik贸w. Tak optymistycznie nastawiony nie by艂em dawno przed rozgrywkami. I mimo 偶e jeszcze sporo czasu - kartki w kalendarzu odrywam z u艣miechem na licu...wink.gif
MaLiN
Wielu kibic贸w LFC jest chyba naprawde pozytywnie nastawionych do tego sezonu, i naprawde nie ma si臋 czemu dziwi膰.. Sk艂ad zosta艂 wzmocniony jak juz Karas wyzej pisal, wiec powtarza膰 sie nie bede.
Co do rywali o tytu艂.. ManU i Chelsea beda cholernei gro藕ne, ManU zrobi艂o naprawde dobre transfery (Owen H., Nani, Anderson, Tevez!!) - o ile Anderson i Nani to znaki zapytania o tyle Tevez i Hargraves beda na pewno solidnym wzmocnieniem.. do tego dochodzi C. Ronaldo, Ronney, ci膮gle dobrze graj膮cy Scholes i Carrick.. i Kuszczak w ka艣cie wink.gif jeste艣my w stanie nawi膮zac z nimi walke w obliczu ca艂ego sezonu, ale bedzie hardcore..
To samo z Chelsea - Jose powiedzial, ze wraca do gry opartej g艂贸wnie o skrzyd艂a, czyli to co czego ruskie s艂yne艂y przez piersze 2 lata od przyj艣cia Moruinho.
Arsenal wydaje mi sie, w tym sezonie nie odegra zbyt du偶ej roli.. bardziej obawia艂bym sie Tottenhamu - moim zdaniem ta druzyna mo偶e ostro namiesza膰 w Premier league.. ale czas poka偶e.

W naszym wypadku tylko jedno: dobrze wystartowa膰, jak po pierwszych 3 meczach bedziemy mieli komplet punkt贸w to bedzie naprawde zajebi艣cie.. bo pozniej ch艂opaki si臋 rozkr臋c膮, i zafunuduja nam mam nadzieje kolejna serie mecz贸w bez porazki, jaka mielismy 2 sezonu temu hehe
gloosh
nie b臋de si臋 rozpisywa艂 ale mam nadzieje 偶e b臋dzie nam dane nareszcie si臋 cieszy膰 z wygrania premiership,tyle lat czekania oj d艂u偶y sie d艂u偶y-na ten nowy sezon NIECH MOC BEDZIE Z NAMI
maniek93
Jeszcze przed startem Premiership 偶ycze sobie 艣ci膮gni臋cia do nas obro艅ce kt贸ry mo偶e gra膰 zar贸wno na prawej stronie jak i w 艣rodku oraz b臋dzie w ka偶dej chwili pod r臋k膮 Bossa gotowy do zast膮pienia kt贸rego艣 z zawodnik贸w (czyt. Micah Richards) wtedy uznam 偶e po udanym okienku transferowym mo偶na przej艣膰 do rozgrywek o mistrzostwo Anglii.

Jak zwykle przed sezonemdo faworyt贸w zalicza si臋 4 zespo艂y: Manchester, Chelsea, Arsenal i oczywi艣cie LFC. Okienko transferowe w wykonaniu tych zespo艂贸w zosta艂o solidnie przepracowane jednak Manchester skupi艂 si臋 na ofensywie a zapomnieli 偶e w defensywie maj膮 zauwa偶alne braki i wydaje si臋 偶e nadal b臋d膮 kogo艣 poszukiwa膰 do obrony. Arsenal nie ma godnego nast臋pcy dla Henry'ego bo ani Adebayor ani van Pierdzi nie s膮 zawodnikami 艣wiatowego formatu. Chelsea wzmocni艂a si臋 r贸wno zobaczymy czy Jose wykorzysta umiej臋tnosci Maloudy i Pizarro a o nas ju偶 pisa艂em. Do faworyt贸w wed艂ug mnie nale偶a Tottenham oraz Portsmouth kt贸re na nowych graczy wyda艂o ponad 30mln 艁!!

Mam nadzieje 偶e to bedzie interesuj膮cy sezon a pod koniec maja chce zobaczy膰 takie co艣:

"TABELA KO艃COWA PREMIERSHIP SEZONU 07/08"

1.Liverpool 38 70-16 93pkt ...

smile.gif
smyku
ja r贸wnie偶 nie mog臋 inaczej napisa膰, jak to, 偶e czekam na sezon bardzo t臋sknie, co prawda do Torresa-floresa nie jestem przekonany, ale mam nadziej臋 si臋 myli膰 smile.gif Jak nigdy hehe

Karas napisa艂e艣 du偶o prawdy odno艣nie Burger贸w, transfer贸w i polityki w tym roku w wakacje. Nic tylko w贸dki da膰 biggrin.gif wink.gif

A ja si臋 ch臋tnie mog臋 za艂o偶y膰 z kim艣 o to mistrzostwo biggrin.gif musz臋 si臋 odku膰 za poprzedni sezon biggrin.gif Karas pami臋tam zak艂ad, przy najbli偶szej okazji ureguluj臋 nale偶no艣ci smile.gif

Pami臋tam jednak te kilkana艣cie minut Torresa z Werderem, by艂em pod wra偶eniem jego woli walki i sposobu walki o pi艂k臋. Oby tylko nie sko艅czy艂o si臋 na pierwszym wra偶eniu...

Osobi艣cie bardzo licz臋 na to, 偶e skrzyd艂a zaczn膮 gra膰 w ko艅cu... bo ich w艂a艣nie nam brakuje najbardziej. 艢rodek pomocy mamy taki, 偶e mucha nie siada, atak silny, obrona jak zawsze u Benka - dobra, a z Aggerem i Arbelo膮 nawet lepsza smile.gif tylko te nieszcz臋sne skrzyd艂a... no ale Babel, Kewell, Pennant i Riise powinni w ko艅cu gra膰 jak nale偶y w tym roku.
boczek
Jak zawsze na bu艅czucznych wypowiedziach si臋 sko艅czy, przed zesz艂ym sezonem tez wszyscy byli zachwyceni okienkiem transferowym i 偶e mo偶emy si臋 w艂膮czy膰 o walk臋 o mistrza. Nas to chyba wymieniaj膮 w gronie potentat贸w zawsze z przymro偶eniem oka i bardziej za zas艂ugi ni偶 aktualne mo偶liwo艣ci - norma swego czasu.

I co zn贸w w pa藕dzierniku bedziemy wiedzie膰, 偶e o mistrza nie walczymy?

Realne 3 miejsce, po dobrym sezonie 2.
deathman[]
QUOTE(boczek @ Jul 19 2007, 09:07 PM)
Jak zawsze na bu艅czucznych wypowiedziach si臋 sko艅czy, przed zesz艂ym sezonem tez wszyscy byli zachwyceni okienkiem transferowym i 偶e mo偶emy si臋 w艂膮czy膰 o walk臋 o mistrza. Nas to chyba wymieniaj膮 w gronie potentat贸w zawsze z przymro偶eniem oka i bardziej za zas艂ugi ni偶 aktualne mo偶liwo艣ci - norma swego czasu.

[right][snapback]48703[/snapback][/right]

Uderzy艂e艣 w samo sedno Boczu艣... dlatego ja w "wr贸偶enie z fus贸w" si臋 nie bawi臋. W zesz艂ym roku Bellamy (wreszcie kto艣 z jajami co i w mord臋 da膰 potrafi nikt nie przypuszcza艂, 偶e koledze z dru偶yny hehe ale FCB pokonali艣my - ulepszona wersja Cisse, ale setki tak samo jak on marnowa艂), Pennant (ale rozkr臋ca艂 si臋 3/4 sezonu...) Dirk (jedynie nie zawi贸d艂, cho膰 pi艂ki nie umieszcza艂 w siatce tak cz臋sto jakby艣my sobie tego 偶yczyli), w tym roku papiery na granie mamy zdecydowanie lepsze, tak uwa偶am Torres, Babel, Yossi, Andrij si臋 przyzwoicie prezentuje, ale co z tego?. Ja b臋d臋 wstrzemi臋藕liwy jak zwykle i poczekam na pierwsze pi臋膰 meczy Premiership, kt贸re w pewnym sensie poka偶膮 na co sta膰 obecny LFC...
JustBOB
I jest jeszcze Tottenham. Z Berbatovem, kt贸ry 艣wietny mia艂 sezon, ze wzmocnieniami (Kaboul z Auxerre), stale rozwijaj膮cym si臋 Lennonem (tyle razy widzia艂em go w czerwonej koszulce) - mog膮 namiesza膰 w czubie.

+ ofc gareth bale natchniony mlodzieniec + muntari z udinese, KOGUTY POWALCZA!
MedaLi_se_k
QUOTE(boczek @ Jul 19 2007, 08:07 PM)

D. O. K. 艁. A. D. N. I. E.

Wed艂ug mnie my poprostu nie mamy sk艂adu na mistrza patrz膮c na to ch艂odnym okiem. Oczywi艣cie jest to mozliwe, ale wtedy to wielka w tym zas艂uga trenera i samych zawodnik贸w. Papier贸w na zwyci臋stwo nie mamy, ale to jest w艂a艣nie sport i po to ch艂opaki trenuj膮 i graj膮 偶eby zdobywa膰 laury. Je偶eli trfi sie super sezon, to tego mistrza b臋dziemy miec. Ale rozk艂adaj膮c nasze plusy i minusy na czynniki pierwsze - pierwszego miejsca nie b臋dzie. NO ALE TO JEST SPORT.
lar311
Karas....co do Yankesow to sie zgadzam.....na razie sie spisuja.....
(na medal???? tongue.gif )

Jesli chodzi o naszych i mistrzostwo to juz nie bylbym az takim optymista bo jakby nie bylo....doswiadczenie uczy ostroznosci....
Wiem jedno....na bank bedziemy wiecej strzelac.......tylko nie wiem czy aby nie wiecej tracic ......bo na pewno potrzba jescze kogos na srodek obrony...

Mam rowniez przeczucie ze ten rok bedzie nalezal do Kogutow.......cos mi mowi ze beda wyzej od Kanonierow.....

Sezon zapowiada sie przepysznie......
Soprano
ja jak zwykle optymista co do naszego miejsca jestem

w koncu 17 to juz za dlugo a diably sie zblizyly

terminarz wyglada niezle, w grudniu nie bedzie juz tylko walki o miejsce w CL
Przepi髍ek
Ja przed tym sezonem jestem optymist膮. Si艂臋 w ataku mamy ogromn膮, a je艣li jeszcze dojdzie jaki艣 sensowny 艣rodkowy obro艅ca, to i o defensyw臋 b臋d臋 spokojny. Zreszt膮 je艣li wierzy膰 Benitezowi, to w tym sezonie b臋dziemy g艂贸wnie atakowa膰. Je艣li tak, to obrona b臋dzie mia艂a mniej roboty ni偶 w poprzednich sezonach, kiedy to cz臋sto gralismy z kontry.

Sk艂ad mamy silny i jeste艣my w stanie powalczy膰 o mistrzostwo. Na pewno na papierze wygl膮da to lepiej ni偶 w poprzednich sezonach pod wodz膮 Beniteza. Szybko podpisano kontrakty z najwa偶niejszymi zawodnikami, a nowi pojawili si臋 na pocz膮tku okresu przygotowawczego. Jest czas, 偶eby to sensownie pouk艂ada膰 i zgra膰, 偶eby dzia艂a艂o od pocz膮tku sezonu.

W typowanie pozycji na ko艅cu rozgrywek nie ma sensu si臋 bawi膰. Du偶e znaczenie b臋dzie mia艂o te偶 szcz臋艣cie, czyli brak kontuzji, brak wyklucze艅, i wiele innych czynnik贸w losowych, kt贸re mog膮 mie膰 wp艂yw na ko艅cowy wynik.

Na pewno sk艂ad czo艂贸wki niewiele si臋 zmieni w tym sezonie. Poza "wielk膮 czw贸rk膮" do walki co najmniej o Lig臋 Mistrz贸w w艂膮czy si臋 Tottenham. O europejskie puchary powinien pogra膰 West Ham, mimo pozbycia si臋 Benayouna i prawdopodobnie Teveza, a tak偶e Portsmouth, Bolton i Newcastle. Czarnym koniem b臋dzie Sunderland Roya Keana. Reading z艂apie zadyszk臋, kt贸ra cz臋sto zdarza si臋 w drugim sezonie po awansie. I mam nadziej臋, 偶e Fulham w ko艅cu spadnie.
szuti
QUOTE(boczek @ Jul 19 2007, 10:07 PM)

QUOTE(medalisekJul 19 2007 @ 10:07 PM)
D. O. K. 艁. A. D. N. I. E.

Wed艂ug mnie my poprostu nie mamy sk艂adu na mistrza patrz膮c na to ch艂odnym okiem. Oczywi艣cie jest to mozliwe, ale wtedy to wielka w tym zas艂uga trenera i samych zawodnik贸w. Papier贸w na zwyci臋stwo nie mamy, ale to jest w艂a艣nie sport i po to ch艂opaki trenuj膮 i graj膮 偶eby zdobywa膰 laury. Je偶eli trfi sie super sezon, to tego mistrza b臋dziemy miec. Ale rozk艂adaj膮c nasze plusy i minusy na czynniki pierwsze - pierwszego miejsca nie b臋dzie. NO ALE TO JEST SPORT.

Zgadzam sie z obydwoma wypowiedziami, kluczowe bedzie unikniecie zadyszki sierpniowo-wrzesniowej jak to Kuba czy Mlody kiedys powiedzieli.
Czarnym koniem bedzie... Everton, mlodzi Vaughan i Anichebe plus naprawde solidna kadra moga troche zamieszac
QUOTE(boczek @ Jul 19 2007, 10:07 PM)

ja bym raczej powiedzial przynajmniej 3 miejsce a po walce i dobrych decyzjach taktycznych i chyba przede wszystkim personalnych Rafy 2 pozycja. Mistrz to juz wogle bylby kosmos.
karas
QUOTE(szuti)
Czarnym koniem bedzie... Everton, mlodzi Vaughan i Anichebe plus naprawde solidna kadra moga troche zamieszac

Ten konik nie pohasa niestety (bo mimo 偶e Tofik, to podoba艂a mi si臋 gra tego m艂odzie艅ca w ko艅c贸wce zesz艂ego sezonu). Vaughan spsu艂 sobie wczoraj bark i m贸wi si臋 o kilkumiesi臋cznej przerwie. Dzi艣 ma by膰 wiadomo wi臋cej w temacie jego zdrowia.

Przepi贸r - z ciekawo艣ci - nie darzysz sympati膮 Wie艣niak贸w? Czymu....?
Przepi髍ek
QUOTE(karas @ Jul 20 2007, 10:34 AM)
Przepi贸r - z ciekawo艣ci - nie darzysz sympati膮 Wie艣niak贸w? Czymu....?
Jako艣 mi nie pasuje ten klub do Premiership. Zadnych sukces贸w, 偶adnej sensownej historii - mimo 偶e s膮 najstarszym zawodowym klubem w Londynie - tacy jacy艣 bez sensu s膮. Weszli do Premiership i tak si臋 bujaj膮 w 艣rodku tabeli najwy偶ej. Najlepsze osi膮gni臋cie to 9. miejsce w lidze. I mam wra偶enie, 偶e specjalnie nie zale偶y im na tym, by by膰 wy偶ej. Klub bez ambicji... Zajmuj膮 tylko miejsce komu艣 konkretnemu.
jareko17
Ja te偶 przed sezonem jak zawsze jestem optymist膮 i tym razem czekam z ut臋sknieniem na pierwsze wygrane mecze, kt贸re spowoduj膮, 偶e od pocz膮tku b臋dziemy w czo艂贸wce. Wydaje mi si臋, 偶e sk艂ad jest optymalny, a najwa偶niejsze s膮 w nim skrzyd艂a i zawodnicy mog膮cy wygra膰 pojedynek jeden na jeden, a nawet jeden na dw贸ch, bo to buduj臋 si艂臋 ofensywn膮 (przyp. CRonaldo), a takich zawodnik贸w w tym sezonie mamy: Kewell, Babel, Pennant, Benayoun. Czterech dobrych winger贸w w zupe艂no艣ci wystarczy. Co do 艣rodka obrony to nie uwa偶am, 偶eby to by艂o jako艣 strasznie potrzebne, ale takim Micah Richardsem nie pogardzi艂bym smile.gif
QUOTE(Przepi贸rek @ Jul 20 2007, 07:57 AM)
I mam nadziej臋, 偶e Fulham w ko艅cu spadnie.
[right][snapback]48716[/snapback][/right]

No nie wiem czy Fulham b臋dzie kandydatem do spadku po tym jak si臋 wzmocnili: Diomansy Kamara (West Bromwich Albion, 艁6m), Chris Baird (Southampton, 艁3.02m), Steven Davis (Aston Villa, Undisc.), David Healy (Leeds United, Undisc.), Paul Konchesky (West Ham United, Undisc.), Lee Cook (Queens Park Rangers, Undisc.).
To mo偶e gwiazdy nie s膮 ale do艣膰 solidni zawodnicy i ja typuje Fulham w okolicach 10 miejsca.
LFC_FUN
Nie bede sie wypowiadac, poczekam do pierwszych spotkan, ale uprzedzam- nie wytrzymam jak po remisach w pierwszych meczach Benitez bedzie pie*dolil, ze nasza gra byla dobra, zrobilismy krok do przodu...
lar311
QUOTE(Przepi贸rek @ Jul 20 2007, 09:32 AM)
Zajmuj膮 tylko miejsce komu艣 konkretnemu.
[right][snapback]48721[/snapback][/right]

Np. Swietym......

Nie mam nic do Fulham ale chce Swietych a P'league w nastepnym sezonie......ktorzy by tam na bank juz grali gdyby nie Harry Houdini, ktory zwial do Pompey ukradkiem......

Oj....szkoda.....

BTW...idziemy ogladac Swietych z Millwall w nastepy wtorek z Quentem.....zobaczyc Hammilla w akcji.....jak wrzuca Rasiakowi pilki ze skrzydla wink.gif

Pzdro
yoda
Na pewno sk艂ad czo艂贸wki niewiele si臋 zmieni w tym sezonie. Poza "wielk膮 czw贸rk膮" do walki co najmniej o Lig臋 Mistrz贸w w艂膮czy si臋 Tottenham.

...a citizens....??
maj膮 SGE za trenera, nowego tajskiego w艂a艣ciciela z grubym portfelem, 50 baniek na transfery...i jeszcze nie wszystko wydali...a Geovaniego to se za friko 艂ykn臋li..
tak偶e ..... wink.gif kto wie..
deathman[]
QUOTE(yoda @ Jul 22 2007, 10:33 AM)
...a citizens....??
maj膮 SGE za trenera, nowego tajskiego w艂a艣ciciela z grubym portfelem, 50 baniek na transfery...i jeszcze nie wszystko wydali...a Geovaniego to se za friko 艂ykn臋li..
tak偶e ..... wink.gif  kto wie..
[right][snapback]48773[/snapback][/right]

Jak "Sv膮d" b臋dzie tak samo prowadzi艂 Citizens, jak reprezentacj臋 Anglii, to nie pograj膮 za dobrze tongue.gif
jareko17
QUOTE(Chelsea.com.pl)
Kapitan Chelsea, 26-letni John Terry b臋dzie pauzowa艂 przez miesi膮c. Powodem jest kontuzja kolana, jakiej nabawi艂 si臋 na jednym z ostatnich trening贸w. Ze wzgl臋du na uraz - 艣rodkowy obro艅ca reprezentacji Anglii nie zagra艂 w niedzielnym meczu z Manchesterem United o Tarcz臋 Wsp贸lnoty. Na stadionie Wembley Chelsea przegra艂a karnymi 0:3 (na boisku 1:1).

Statystycy wyliczyli, 偶e w sk艂adzie z Terrym sto艂eczny zesp贸艂 traci艂 jedn膮 bramk臋 w dw贸ch meczach ligowych. Natomiast bez niego 艣rednia wynosi艂a jeden gol na jedno spotkanie.

Prawdopodobnie Terry nie wyst膮pi 22 sierpnia w meczu towarzyskim z Niemcami, a pod znakiem zapytania stoi jego gra w konfrontacjach w eliminacjach mistrzostw Europy - z Izraelem (8 wrze艣nia) i Rosj膮 cztery dni p贸藕niej.

Wiadomo艣膰 wyda艂a mi sie o tyle istotna, 偶e 19 sierpnia gramy na Anfield z CFC, no i w sytuacji absencji Terry'ego nasze szanse na zwyci臋stwo s膮 na pewno wi臋ksze ni偶 gdyby ten najlepszy wed艂ug mnie obro艅ca w Anglii (jezeli nie na 艣wiecie) gra艂. Co prawda ich k艂opoty nie b臋d膮 tak ogromne jak w poprzednim sezonie, gdy musia艂 gra膰 Essien na 艣rodku bo teraz kupili Tala Ben Haima, kt贸ry jest do艣膰 solidnym 艣rodkowym obro艅c膮, ale mimo wszystko Terry to jest Terry.
Przepi髍ek
No, podobno Terry ma 4 tygodnie pauzowa膰. Kolejna ciekawa wiadomo艣膰 z obozu Chelsea to doniesienia o kontuzji Drogby. Zrobi艂 sobie kuku w kolano i ma pauzowa膰 mniej wi臋cej dwa tygodnie. Jego wyst臋p w pierwszym meczu jest wykluczony, a w meczu z nami stoi pod du偶ym znakiem zapytania. Pewnie si臋 wykuruje, ale i tak nie powinien by膰 w pe艂nym gazie po kilkudniowej przerwie.
Bodzio_lfc
Hmmm mo偶e w gazie to on b臋dzie ale nie takim wielkim, ale dobre te info bo to jednak zawodnicy na kt贸rych chelsea co艣 dzia艂a. My musimy to wykorzysta膰. Zobaczy si臋 w jakiej jeste艣my formie w meczu z aston villa, dobrze by艂o by wygra膰 z 3 0 to pewno艣膰 by by艂a no ale zobaczymy.
jareko17
QUOTE(Przepi贸rek @ Aug 7 2007, 08:13 AM)
No, podobno Terry ma 4 tygodnie pauzowa膰. Kolejna ciekawa wiadomo艣膰 z obozu Chelsea to doniesienia o kontuzji Drogby. Zrobi艂 sobie kuku w kolano i ma pauzowa膰 mniej wi臋cej dwa tygodnie. Jego wyst臋p w pierwszym meczu jest wykluczony, a w meczu z nami stoi pod du偶ym znakiem zapytania. Pewnie si臋 wykuruje, ale i tak nie powinien by膰 w pe艂nym gazie po kilkudniowej przerwie.
[right][snapback]49214[/snapback][/right]

No to nie wiem czy nawet strata Drogby nie by艂aby wi臋ksza ni偶 Terry'ego. Dla mnie to obok Essiena i Robbena najlepsi zawodnicy CFC. Do tego jeszcze doda膰 to, 偶e Lampard gra z kontuzj膮 palca (tego u nogi), Robben ma lekki uraz a poza tym prawdopodobnie 19 sierpnia ju偶 go klubie nie b臋dzie...oj sypie si臋 dru偶yna 呕ozemu tongue.gif ale mnie to nie martwi za bardzo.
Szarlatan
Szanse na mistrza mamy. Dwa lata temy byli艣my najlepsi w spotkaniach z tzw. cieniasami dostaj膮c przy okazji po g艂owie od Arsenalu, United i Chelsea. W zesz艂ym sezonie grali艣my du偶o lepiej z czo艂owymi klubami trac膮c mn贸stwo punkt贸w z przeci臋tniakami. Jakby to po膮艂膮czy膰, to by艂oby 艣wietnie. Ja Benkowi ufam, mo偶e w ko艅cu za艂apie jak wygrywa膰 PL. Wygl膮da na inteligentnego cz艂owieka, udowodni艂 to nawet w Hiszpanii. Tyle, 偶e tamtejszego futbolu uczy艂 si臋 oooo, albo i d艂u偶ej. W dodatku jest ambitny i zawzi臋ty. Nie raz wspomina艂, 偶e chcia艂by pracowa膰 w Realu. No i pono膰 dosta艂 propozycj臋 i j膮 odrzuci艂. Znaczy to, 偶e to co zacz膮艂 w Liverpoolu, chce zako艅czy膰 sukcesem. No to do dzie艂a!!

Zaczynamy z Aston Vill膮. Ostatni raz wygrali艣y na inauguracj臋 na wyje藕dzie w艂a艣nie z nimi kilka lat temu. A wi臋c prognostyk dobry. Gorzej, 偶e wtedy zaj臋li艣my si贸dme miejsce na koniec.

QUOTE(Przepi贸rek @ Jul 20 2007, 07:57 AM)
Ja przed tym sezonem jestem optymist膮. Si艂臋 w ataku mamy ogromn膮, a je艣li jeszcze dojdzie jaki艣 sensowny 艣rodkowy obro艅ca, to i o defensyw臋 b臋d臋 spokojny. Zreszt膮 je艣li wierzy膰 Benitezowi, to w tym sezonie b臋dziemy g艂贸wnie atakowa膰. Je艣li tak, to obrona b臋dzie mia艂a mniej roboty ni偶 w poprzednich sezonach, kiedy to cz臋sto gralismy z kontry.[right][snapback]48716[/snapback][/right]
B艂膮d. Je艣li b臋dziemy napiera膰, nieoceniona linia pomocy b臋dzie bardziej skupia膰 si臋 na ataku, mniej na wspomaganiu linii defensywnej. Carra i sp贸艂ka b臋d膮 mieli wi臋cej roboty i wi臋cej szans na pope艂nienie b艂臋du.

QUOTE(deathman[] @ Jul 22 2007, 01:04 PM)
Jak "Sv膮d" b臋dzie tak samo prowadzi艂 Citizens, jak reprezentacj臋 Anglii, to nie pograj膮 za dobrze tongue.gif
[right][snapback]48780[/snapback][/right]
A jak b臋dzie ich prowadzi艂 tak jak wcze艣niej Lazio czy IFK, to mo偶e w ko艅cu niebiescy b臋d膮 g贸r膮 w Manchesterze.
ex2p
tak czy owak jest bardzo mozliwe ze pod wodza svena bedzie to druzyna grajaca najnudniejszy futbol w Anglii mad.gif
jareko17
QUOTE(ex2p @ Aug 7 2007, 11:34 AM)
tak czy owak jest bardzo mozliwe ze pod wodza svena bedzie to druzyna grajaca najnudniejszy futbol w Anglii  mad.gif
[right][snapback]49232[/snapback][/right]

Nie wiem czy da si臋 gra膰 nudniej ni偶 jak to robili za Stuarta Pearce'a...10 bramek u siebie w 17 meczach robi wra偶enie tongue.gif
Mlody
MASAKRA!

Tak si臋 sk艂ada 偶e mam zamiar pr贸bowa膰 艂apa膰 ten mecz na streamach, ale teraz widz臋, 偶e ju偶 nie b臋dzie tak atrakcyjny, jaki m贸g艂bym by膰 z Lennonem w sk艂adzie Kogut贸w sad.gif
Dudi
"Aaron mia艂 ma艂e naderwanie w kolanie i przeszed艂 zewn臋trzn膮 operacj臋 chrz膮stki.

ja mam tylko nadzieje ze operacja sie udala i, 偶e nie bedzie mial zadnych problemow z t膮 noga, tak sie sklada ze moj znajomy mial pare lat temu operacje chrz膮stki i niestety teraz jest czestym bywalcem w szpitalu.
Mlody
My艣l臋, 偶e oni tam przeznaczaj膮 maj膮tek na najlepszych lekarzy i kontuzjowani zawodnicy s膮 pod ich sta艂膮 opiek膮, wi臋c nie martwi艂bym si臋, 偶e spotka go ten sam los, co Twojego koleg臋. To nie Woodgate wink.gif

Ps. Nowe intro Premiership IMO beznadziejne.

EDIT:
Nie wiem, czy kto艣 jeszcze GO pami臋ta, ale swego czasu kilka os贸b chcia艂o go w Liverpoolu.
Dudi
QUOTE(Mlody @ Aug 9 2007, 09:22 PM)
My艣l臋, 偶e oni tam przeznaczaj膮 maj膮tek na najlepszych lekarzy i kontuzjowani zawodnicy s膮 pod ich sta艂膮 opiek膮, wi臋c nie martwi艂bym si臋, 偶e spotka go ten sam los, co Twojego koleg臋. To nie Woodgate wink.gif

Ps. Nowe intro Premiership IMO beznadziejne.
[right][snapback]49345[/snapback][/right]

no tez mam nadzieje, ze go nie spotka taki los ale zawsze moze cos sie przykrego przytrafic przy takiej operacji czego mu nie 偶ycze.

co do nowego intro Premiership to niewiem po chu*a je w ogole zmieniali :/ tamto bylo zajebiste a teraz taki szit bede slyszal na samym wstepie przed jakims meczem :/ ehhhh
Mlody
Tamto by艂o co prawda troch臋 za bardzo trance'owe, ale mia艂o 艣wietn膮 melodi臋. To jest takie bezp艂ciowe, zupe艂nie jak z jakiej艣 kresk贸wki. Brakuje tylko wokalu jakiego艣 peda艂a na prozaku "nie b膮d藕 smutny, masz przyjaci贸艂, chwytaj dzie艅, razem w stron臋 s艂o艅ca". Ble.
Dudi
QUOTE(Mlody @ Aug 9 2007, 09:36 PM)
"nie b膮d藕 smutny, masz przyjaci贸艂, chwytaj dzie艅, razem w stron臋 s艂o艅ca".
[right][snapback]49349[/snapback][/right]

hehehe laugh.gif chyba to wykorzystam w moim opisie tongue.gif

a tak po za tym to cholernie licze w tym sezonie na LFC i Gerrarda.

mam nadzieje ze do walki o czolowke wlaczy sie Tottenham zespol ktory przeprowadzil bardzo dobre transfery w tym roku i maja dalej w swojej kadrze Berbatova. ciekawi mnie w tym sezonie postawa WHU beda walczyc o utrzymanie czy zalicza dobry sezon i zakoncza rozgrywki w pierwszej 10 i powalacza o FA Cup czego im bardzo zycze.
dla mnie murowanym faworytem do spadku jest Derby. a czarnym koniem moze okazac sie Sunderland.

Juz nie moge sie doczekac pierwszego gwizdka.

szkoda tylko ze wtedy mam bibe w domu :/
Mlody
Tottenham ju偶 od dobrych trzech lat robi 艣wietne transfery, ale zawsze ko艅czy si臋 na walce o UEFA. Problem chyba tkwi w tym ich menad偶erze. O krok dalej w tym roku posz艂o Newcastle, bo teraz ju偶 nie maj膮 偶adnych 艣miesznych Souness贸w, czy p贸艂amator贸w Roeder贸w, tylko prawdziwego fachowca - Big Sama. Ja w niego wierz臋 i licz臋, 偶e moje Sroki w tym sezonie ostro namieszaj膮. Szczeg贸lnie, 偶e na Tyne trafi艂 jeden z moich ulubie艅c贸w - Alan Smith. Jak Barton si臋 wykuruje, do pe艂nej sprawno艣ci wr贸ci Owen i z Martinsem b臋d膮 sia膰 pop艂och, to mo偶e by膰 ciekawie.

Ale i tak t臋skni臋 za Robsonem...
ex2p
QUOTE(Mlody @ Aug 9 2007, 09:24 PM)
Tottenham ju偶 od dobrych trzech lat robi 艣wietne transfery, ale zawsze ko艅czy si臋 na walce o UEFA. Problem chyba tkwi w tym ich menad偶erze.

No wlasnie tu jest chyba caly problem bo jak pisza tu i tam smile.gif Jol nie zawsze potrafi wybrac najlepszy sklad i ustawienie swojego zespolu.
QUOTE(Mlody @ Aug 9 2007, 09:24 PM)
Ale i tak t臋skni臋 za Robsonem...

Ehh, tak fajnie grali za jego czasow, bylo na co popatrzec biggrin.gif
redmann1
QUOTE(M艂ody)
O krok dalej w tym roku posz艂o Newcastle, bo teraz ju偶 nie maj膮 偶adnych 艣miesznych Souness贸w, czy p贸艂amator贸w Roeder贸w, tylko prawdziwego fachowca - Big Sama

ot贸偶 to. mam ogromn膮 nadziej臋 偶e sroczki w艂膮cznie si臋 dzieki temu na powa偶nie w walke o miejsce w pierwszej czw贸rce i 偶e Owena omin膮 w tym sezonie kontuzj臋. Po pozyskaniu Smitha ( to te偶 m贸j ulubieniec) si艂臋 ofensywn膮 maj膮 na wysokim poziomie.

QUOTE(D臋bowy awanturnik)
dla mnie murowanym faworytem do spadku jest Derby. a czarnym koniem moze okazac sie Sunderland.

los Derby mam w dupie, natomiast mimo 偶e nie przepadam za Sunderlandem to mam ogromn膮 nadziej臋 偶e dzi臋ki charakterowi ich menagera ogl膮daj膮c ich mecze poprzypominam sobie star膮 dobr膮 prem gdzie kierowca karetki pogotowia sta艂 przed stadionem z nog膮 na sprz臋gle i gdzie nie by艂o miejsca na kolonie dla latynoskich biduli. Pomimo jego przesz艂o艣ci 偶ycz臋 mu powodzenia w pracy nad odrodzeniem prawdziwej ligi angielskiej.

Przed ka偶dym sezonem zastanawiam sie o co walczy膰 b臋dzie Tottenham i tak sobie my艣l臋 偶e tym razem o nic wi臋cej ni偶 w ubieg艂ym sezonie. bardzo lubi臋 ogl膮dac ich mecze gdzie wydaje si臋 brak jest kunktatorstwa jakim kieruje sie Benitez czy Mourinho. Szkoda 偶e nie potrafili w okienku zakupic jakiego艣 solidnego rozgrywaj膮cego bo jedynie Zokora gra艂 na wysokim poziomie. Mo偶e jednak Jenas i Tainio sa w formie i st膮d taka decyzja Jola? Jol zaimponowa艂 mi zreszt膮 niedawn膮 wypowiedzi膮:

Gram w Anglii i wiem jak wa偶ne jest to, 偶eby mie膰 Angielskich zawodnik贸w w tradycyjnym angielskim klubie. - powiedzia艂 Holender

brawo! zapro艣 mo偶e Beniteza na piwo....sorry, on pije wino i pewnie tylko z 偶on膮!
Mlody
Ja, jako kibic Newcastle, Sunderlandu powinienem niby nienawidzi膰, ale jak 11 lat temu zaczyna艂em kibicowa膰 Srokom, to liczy艂 si臋 dla mnie tylko ALAN SZIRA i nie za bardzo wg艂臋bia艂em si臋 z histori臋 (zreszt膮, wtedy nie by艂o netu, tylko Pi艂ka No偶na co 艣rod臋) wi臋c ta nienawi艣膰 rodzi mi si臋 dopiero teraz. Ciekawe jak w szeregach Keane'a poradzi sobie ex-Magpie - Michael Chopra. Na razie typowany jest na kluczowego zawodnika Czarnych Kot贸w. Zobaczymy.

Redmann, Max z Jolem to nie p贸jdzie nawet na wino, dop贸ki Martin nie pochwali Torresa i Alonso hehe.
redmann1
hehe, Kozie艂 Maksiu laugh.gif
Szarlatan
QUOTE(Mlody @ Aug 10 2007, 12:38 PM)
jak 11 lat temu zaczyna艂em kibicowa膰 Srok膮
[right][snapback]49368[/snapback][/right]
Ja kibicuj臋 r臋k膮, nog膮, gard艂em. Kibicowanie zaczyna艂em dawno, ale srok膮 nigdy wink.gif

QUOTE(Mlody @ Aug 10 2007, 12:38 PM)
Ja, jako kibic Newcastle, Sunderlandu powinienem niby nienawidzi膰, ale jak 11 lat temu zaczyna艂em kibicowa膰 Srok膮, to liczy艂 si臋 dla mnie tylko ALAN SZIRA i nie za bardzo wg艂臋bia艂em si臋 z histori臋 (zreszt膮, wtedy nie by艂o netu, tylko Pi艂ka No偶na co 艣rod臋) wi臋c ta nienawi艣膰 rodzi mi si臋 dopiero teraz.
[right][snapback]49368[/snapback][/right]
A po co? Nie masz ciekawszych rzeczy do roboty ni偶 piel臋gnowanie nienawi艣ci do jakiego艣 abstrakcyjnego tworu, kt贸ry Ci osobi艣cie nic nie zrobi艂? Bo kto艣 tam czy co艣 tam si臋 nie lubi?

Make love, not war smile.gif
Mlody
Te Szarlatan weso艂ku, nic Ci do tego co do kogo piel臋gnuj臋. Zajmij si臋 lepiej pisaniem kolejnego 偶a艂osnego pseudoartyku艂u, bo tutaj m臋偶czy藕ni o Premiership rozmawiaj膮. Nie przerywaj.

EDIT:
No to ju偶 prawie przes膮dzone...
I powiedzcie mi teraz jak to si臋 sta艂o, 偶e my wydali艣my 21,5 mln funt贸w na Torresa, kt贸ry nawet 10 mln wart nie jest i mo偶e sta膰 si臋 drugim Moronem, a oni wypo偶yczaj膮 sobie Teveza na dwa lata i jak co艣 p贸jdzie nie tak, to go po prostu nie kupi膮... Nie ogarniam. I nie m贸wcie, 偶e Argenty艅czyka nie da艂o si臋 kupi膰, bo wystarczy艂o si臋 troch臋 postara膰, u偶y膰 wsp艂yw贸w Maszkarona i Tevezior by艂by nasz. Eh...
jareko17
QUOTE(Mlody @ Aug 10 2007, 02:32 PM)
I powiedzcie mi teraz jak to si臋 sta艂o, 偶e my wydali艣my 21,5 mln funt贸w na Torresa, kt贸ry nawet 10 mln wart nie jest i mo偶e sta膰 si臋 drugim Moronem, a oni wypo偶yczaj膮 sobie Teveza na dwa lata i jak co艣 p贸jdzie nie tak, to go po prostu nie kupi膮... Nie ogarniam. I nie m贸wcie, 偶e Argenty艅czyka nie da艂o si臋 kupi膰, bo wystarczy艂o si臋 troch臋 postara膰, u偶y膰 wsp艂yw贸w Maszkarona i Tevezior by艂by nasz. Eh...
[right][snapback]49375[/snapback][/right]

Nie wiem na jakiej podstawie twierdzisz 偶e nie jest wart 10 mln je偶eli nie zagra艂 nawet jednego meczu w P'ship...bo je艣li by ocenia膰 po sparingach to mo偶e 20 mln bym nie da艂 ale te 15 na pewno. Ja te偶 nigdy jego fanem wielkim nie by艂em ale jak ju偶 przyszed艂 to przynajmniej poczekam a偶 zagra jaki艣 powa偶ny mecz.

A co do Teveza to faktycznie dobry interes Diab艂y zrobi艂y bo 2-letnie wypo偶yczenia za 2 mln F takeigo zawodnika jest po prostu 艣mieszne...no ale jakby chcieli go wykupi膰 po tych 2 latach to ju偶 tak r贸偶owo nie b臋dzie bo podobno nawet 30 mln F b臋da musieli zap艂aci膰. My natomiast si臋 o Niego nie starali艣my bo wydaj臋 mi si臋 偶e Benek chchia艂 mie膰 napastnika "na ju偶" kt贸ry mia艂by za sob膮 ca艂y okres przygotowawczy w dru偶ynie, jesli chcia艂by Carlitosa to na pewno liczy艂 si臋 z tym 偶e b贸j z FA b臋dzie d艂ugi i nie wiadomo czy zako艅czy sie sukcesem, a wtedy On zosta艂by na lodzie i musia艂 kupowa膰 na szybko jakiego艣 napastnika...inaczej nie potrafie wyt艂umaczy膰 tego 偶e nie chcieli艣my Argenty艅czyka u siebie.
smyku
Mlody a Ty nie wpadle艣 na to, 偶e

a) Tevez nie chcia艂 tu gra膰
b ) Benek uwa偶a艂 偶e taki zawodnik nie pasuje do jego taktyki
c) United zaoferowali co艣 lepszego Tevezowi
d) Benek jak to pisze Jareko17 chcia艂 mie膰 napastnika "na ju偶".

偶e innych powod贸w wymienia膰 nie b臋d臋. Zawsze wszystko sprowadza si臋 do "nieudacznika Beniteza"... c贸偶 za ograniczony tor my艣lenia.

a chyba nie powiesz mi, 偶e znasz lepiej sytuacj臋 transferu Teveza ni偶 sami zainteresowani?
Mlody
QUOTE(jareko17 @ Aug 10 2007, 02:43 PM)
Nie wiem na jakiej podstawie twierdzisz 偶e nie jest wart 10 mln je偶eli nie zagra艂 nawet jednego meczu w P'ship...bo je艣li by ocenia膰 po sparingach to mo偶e 20 mln bym nie da艂 ale te 15 na pewno. Ja te偶 nigdy jego fanem wielkim nie by艂em ale jak ju偶 przyszed艂 to przynajmniej poczekam a偶 zagra jaki艣 powa偶ny mecz.

Ja wyceniam Torresa na podstawie tego, jak gra艂 w przeci膮gu ostatnich dw贸ch sezon贸w w Atletico, a nie jak mo偶e zagra膰 u nas. Z regu艂y nie daje si臋 za zawodnika takiej kasy, bo mo偶e b臋dzie wielk膮 gwiazd膮. Przypomn臋 tylko, 偶e w zesz艂ym sezonie w 36 meczach strzeli艂 on tylko 14 bramek, a dwa sezony temu jeszcze mniej, bo tylko 13 (tyle samo mecz贸w). Ma艂o tego, on NIGDY nie przekroczy艂 liczby 20 bramek w sezonie. W po艂膮czeniu z tym, 偶e by艂 on g艂贸wnym napastnikiem Atletico, na kt贸rego wszyscy grali i wykonywa艂 wszystkie karne (kto wie, czy bez nich mia艂by chocia偶 10 trafie艅 na koncie w przeci膮gu ostatnich 2 lat), to naprawd臋 呕A艁O艢NIE s艂abe osi膮gni臋cie, jak na zawodnika, za kt贸rego p艂aci si臋 tak膮 kas臋. Podejrzewam, 偶e gdyby nie Benitez, to nikt by nigdy za niego tyle nie da艂. Nawet Real Madryt, kt贸ry by艂 jego wielkim zwolennikiem, w ostatnich latach po prostu go sobie odpu艣ci艂. O wiadomo, 偶e oni zawsze przep艂acaj膮 za kogo popadnie.

Tak wi臋c nawet jak u nas z艂apie form臋 i strzeli te dajmy na to 15 bramek w sezonie, to dla mnie i tak b臋dzie najwi臋kszym niewypa艂em transferowym, bo po prostu za niego przep艂acili艣my i to zdrowo! Jak za niewiele wi臋ksze pieni膮dze (chocia偶 tutaj mog臋 si臋 myli膰 co do dok艂adnej kwoty) do Chelsea przychodzi艂 Drogba, to by艂 drugim po Cisse najlepszym strzelcem Ligue 1 (graj膮c jako jedyny napastnik bodajrze), a nie jakim艣 pastuszkiem z Hiszpanii, kt贸ry ledwo co pr贸g 10 goli w sezonie przekroczy艂. Ja tu logiki nie widze, szczeg贸lnie 偶e ju偶 nie raz wysz艂o, 偶e benkowi Hiszpanie si臋 u nas po prostu nie sprawdzaj膮. Pytam si臋 wi臋c czemu taka kasa? Obiektywnie trzeba przyzna膰, 偶e 10 mln funt贸w Atletico powinno przyj膮膰 z poca艂owaniem r臋ki. A tak sprzedali wcale nie takiego superstrzelca do nas, a sobie kupili Forlana, kt贸ry w zesz艂ym sezonie strzeli艂 5 goli wi臋cej od Torresa. Nie musz臋 chyba przypomina膰, 偶e Forlan tak 艣rednio sprawdzi艂 si臋 w Anglii. Je艣li w Hiszpanii by艂 lepszy od Floresa, to logiczn膮 konkluzj臋 pozostawiam ju偶 Wam...

EDIT:
Kurcze Smyku, ja specjalnie czeka艂em do pocz膮tku sezonu i ograniczy艂em si臋 do dw贸ch/trzech temat贸w, 偶eby w艂a艣nie nie trafia膰 na takich pionk贸w jak Ty i Szaman. Zostaw prosz臋 w spokoju nasze konwersacje, bo jeste艣 ostatni膮 osoba, jaka powinna wypowiada膰 si臋 w temacie o Premier League.

EDIT2:
I STA艁O SI臉!
Pozostaje bi膰 brawo Alexowi i modli膰 si臋, 偶eby ten ca艂y Flores okaza艂 si臋 wart chocia偶 po艂owy przep艂aconych za niego pieni臋dzy...
Szarlatan
Te Szarlatan weso艂ku, nic Ci do tego co do kogo piel臋gnuj臋. Zajmij si臋 lepiej pisaniem kolejnego 偶a艂osnego pseudoartyku艂u, bo tutaj m臋偶czy藕ni o Premiership rozmawiaj膮. Nie przerywaj.
Tak tato. Przepraszam, zachowa艂em si臋 jak g贸wniarz. To Ty sobie porozmawiaj z panami, a ja p贸jd臋 z kolegami z podw贸rka na Villa Park obejrze膰 jaki艣 meczyk.

oni wypo偶yczaj膮 sobie Teveza na dwa lata i jak co艣 p贸jdzie nie tak, to go po prostu nie kupi膮... Nie ogarniam. I nie m贸wcie, 偶e Argenty艅czyka nie da艂o si臋 kupi膰, bo wystarczy艂o si臋 troch臋 postara膰, u偶y膰 wsp艂yw贸w Maszkarona i Tevezior by艂by nasz. Eh...
[right][snapback]49375[/snapback][/right]
Och, jak dobrze tato, 偶e Ty wszystko wiesz. Zapomnia艂em, 偶e wi臋kszo艣膰 agent贸w pi艂karskich to twoi znajomi, kt贸rzy streszczaj膮 Ci wszystkie negocjacje handlowe. St膮d pewnie wszystko wiesz.
Mlody
QUOTE(Szarlatan @ Aug 10 2007, 03:58 PM)
Tak tato. Przepraszam, zachowa艂em si臋 jak g贸wniarz. To Ty sobie porozmawiaj z panami, a ja p贸jd臋 z kolegami z podw贸rka na Villa Park obejrze膰 jaki艣 meczyk.

Dzi臋kuj臋, trzymam za s艂owo. We藕 Smyka ze sob膮, niech w ko艅cu jaki艣 mecz zobaczy.
deathman[]
QUOTE(Mlody @ Aug 10 2007, 02:09 PM)
Tak wi臋c nawet jak u nas z艂apie form臋 i strzeli te dajmy na to 15 bramek w sezonie, to dla mnie i tak b臋dzie najwi臋kszym niewypa艂em transferowym, bo po prostu za niego przep艂acili艣my i to zdrowo! Jak za niewiele wi臋ksze pieni膮dze (chocia偶 tutaj mog臋 si臋 myli膰 co do dok艂adnej kwoty) do Chelsea przychodzi艂 Drogba, to by艂 drugim po Cisse najlepszym strzelcem Ligue 1 (graj膮c jako jedyny napastnik bodajrze), a nie jakim艣 pastuszkiem z Hiszpanii, kt贸ry ledwo co pr贸g 10 goli w sezonie przekroczy艂. Ja tu logiki nie widze, szczeg贸lnie 偶e ju偶 nie raz wysz艂o, 偶e benkowi Hiszpanie si臋 u nas po prostu nie sprawdzaj膮. Pytam si臋 wi臋c czemu taka kasa? Obiektywnie trzeba przyzna膰, 偶e 10 mln funt贸w Atletico powinno przyj膮膰 z poca艂owaniem r臋ki. A tak sprzedali wcale nie takiego superstrzelca do nas, a sobie kupili Forlana, kt贸ry w zesz艂ym sezonie strzeli艂 5 goli wi臋cej od Torresa. Nie musz臋 chyba przypomina膰, 偶e Forlan tak 艣rednio sprawdzi艂 si臋 w Anglii. Je艣li w Hiszpanii by艂 lepszy od Floresa, to logiczn膮 konkluzj臋 pozostawiam ju偶 Wam...
[right][snapback]49378[/snapback][/right]

A ja ci powiem M艂ody, 偶e on bankowo nie strzeli wi臋cej jak 15 bramek i nie m贸wi臋 tego z jak膮艣 przekor膮, ale filozofia prowadzenia dru偶yny przez Beniteza jest zupe艂nie inna. Jak wszyscy wiemy on zdecydowanie postawi艂 na rotacj臋, do kt贸rej nie jestem zupe艂nie przekonany. Jego wizja jego zesp贸艂. Teraz ma praktycznie "sw贸j team" i zobaczymy co ugra. Dla niego zdecydowanie liczy si臋 zespo艂owo艣膰, s艂upki statystyk i karteczki zapisywane z lubo艣ci膮 na ka偶dym spotkaniu. Tylko inaczej b臋dzie si臋 ocenia膰 gracza, kt贸ry gra dla zespo艂u, a inaczej gracza na kt贸rego graj膮 wszyscy. St膮d 15 goli ma zupe艂nie inny wymiar.

Ja ci powiem, 偶e za Croucha, kt贸rego nie darzysz sympati膮, uwa偶am 偶e nie przep艂acili艣my, bo poza strzelaniem bramek, jak na sw贸j wzrost ma ca艂kiem nienaganna technik臋 u偶ytkow膮, absorbuje uwag臋 obro艅c贸w, jest do艣膰 wygimnastykowany i na "taktyczne" spotkania spe艂nia si臋 znakomicie. Dla Ciebie to by膰 mo偶e ma艂o, ale Rafa traktuje go zadaniowo. Podobnie, mo偶e by膰 z Torresem. Cho膰 na pewno dostanie wi臋cej szans bo taka "kasa" 艂awy grza膰 nie mo偶e. Ja b臋d臋 go przede wszystkim ocenia艂 po tym jak si臋 wkomponuje w zesp贸艂 i jak膮 da korzy艣膰 temu zespo艂owi, mo偶e strzeli 10 goli, ale b臋dzie mia艂 20 asyst albo i wi臋cej, bo nie wszyscy napastnicy dok艂adaj膮 tylko nog臋 (patrz. Van Nistelroy)

Wracaj膮c, troch臋 do tematu kasy. Zawodnik jest tyle wart ile za niego chc膮 zap艂aci膰. Niew膮tpliwie bogaci w艂a艣ciciele nakr臋caj膮 ten biznes. Je艣li Torreador nie znajdzie si臋 w sk艂adzie i b臋dzie s艂abo gra艂 to uznam go za niewypa艂. Jednak je艣li b臋dzie gra艂 dla dru偶yny, strzeli z 10-15 bramek, zaliczy kilka asyst to wcale to nie b臋dzie z艂y transfer , bo pewnie Dirk, Andrij, Peter co艣 do艂o偶膮.

Jak to kto艣 ju偶 tutaj wspomnia艂 pi艂ka wymaga coraz bardziej uniwersalnych graczy. Na przyk艂adzie Carraghera m贸wili艣cie o idealnym obro艅cy i dlaczego Jamie nie mie艣ci si臋 w kadrze (s艂aba gra w ofensywie). Podobnie jest z napastnikami. Teraz nie szuka si臋 tylko napadzior贸w co dok艂adaj膮 nog臋, ale r贸wnie偶 takich co graj膮 dla zespo艂u, potrafi膮 asystowa膰 i zostawia膰 mn贸stwa serca i potu na murawie. Tacy w艂a艣nie s膮 Dirk i Fernando.

pozdrawiam
Mlody
No w艂a艣nie zwr贸ci艂e艣 uwag臋 na bardzo wa偶ny aspekt, przez kt贸ry moim zdaniem znowu b臋dziemy walczy膰 o czwarte miejsce.

Benitez ka偶dego lubi wykorzystywa膰 do tego, do czego nie jest przeznaczony. Gerrard (pomocnik) ma strzela膰 bramki (i tu mu si臋 uda艂o, bo 艣wietnie si臋 do tego nadaje). Alonso tak samo (tutaj ju偶 nie, bo Hiszpan skuteczny raczej nie jest, a jego strza艂y to jaka艣 n臋dzna imitacja tego co robi Gerrard), Napastnicy maj膮 zbiega膰 na skrzyd艂o i do艣rodkowywa膰 (jak wiadomo napastnicy do艣rodkowuj膮 o wiele s艂abiej ni偶 np. skrzyd艂owi). I do kogo te do艣rodkowania? Do tych, kt贸rzy w strza艂ach g艂ow膮 maj膮 na pewno mniejsze do艣wiadczenie, ni偶 typowi napastnicy. No i Crouch, kt贸ry jak wiadomo g艂ow膮 gra tragicznie. Tak wi臋c strzelaj膮 ci, co nie umiej膮, do艣rodkowuj膮 ci, co nie umiej膮, g艂贸wkuj膮 ci, co nie umiej膮 i jeden jedyny Gerrard ratuje nam ty艂ek. To jest dla mnie najwi臋kszy mankament benkowej taktyki.

Bez odbioru.
jareko17
Ja podobnie ja deathman my艣l臋, 偶e Torres wcale nie zosta艂 tutaj sprowadzony 偶eby zosta膰 kr贸lem strzelc贸w, bo On wcale nie jest typem snajpera wyczekuj膮cego w polu karnym na dobre pi艂ki. On szuka gry, wypracowuje du偶o sytuacji kolegom, bo potrafi wyj艣膰 po pi艂k臋, dobrze j膮 dogra膰 koledze, a poza tym ma niez艂y drybling. Mnie si臋 wydaj臋, 偶e je偶eli si臋 u Nas sprawdzi to to b臋dzie bardziej drugi Berbatov a nie Drogba. Bu艂gar, kt贸ry strzeli艂 "tylko" 12 bramek w lidze okrzykni臋ty zosta艂 objawieniem po poprzednim sezonie (jak najbardziej s艂usznie wg mnie) mimo 偶e tych bramek nie strzela艂 starsznie du偶o, ale by艂 bardzo po偶yteczny dla dru偶yny, a tacy s膮 dla Benka najwa偶niejsi. I je偶eli Torres paka偶e to co Bu艂gar w pierwszym sezonie, strzelaj膮c zaledwie 12 bramek to ja nie b臋de uwa偶a艂 偶e wyrzucili艣my pieni膮dze w b艂oto kupuj膮c Hispzana (podobno Berbatov jest wart teraz ju偶 40 mln F).

QUOTE(Mlody)
Jak za niewiele wi臋ksze pieni膮dze (chocia偶 tutaj mog臋 si臋 myli膰 co do dok艂adnej kwoty) do Chelsea przychodzi艂 Drogba

Trzeba doda膰, 偶e Torres kosztowa艂 21,5 mln F + Luis Garcia, a Drogb臋 CFC kupi艂a za 24 mln F, wi臋c ceny tych zawodnik贸w by艂by por贸wnywalne.
smyku
QUOTE(deathman[] @ Aug 10 2007, 02:07 PM)
Ja ci powiem, 偶e za Croucha, kt贸rego nie darzysz sympati膮, uwa偶am 偶e nie przep艂acili艣my, bo poza strzelaniem bramek, jak na sw贸j wzrost ma ca艂kiem nienaganna technik臋 u偶ytkow膮, absorbuje uwag臋 obro艅c贸w, jest do艣膰 wygimnastykowany i na "taktyczne" spotkania spe艂nia si臋 znakomicie. Dla Ciebie to by膰 mo偶e ma艂o, ale Rafa traktuje go zadaniowo. Podobnie, mo偶e by膰 z Torresem. Cho膰 na pewno dostanie wi臋cej szans bo taka "kasa" 艂awy grza膰 nie mo偶e. Ja b臋d臋 go przede wszystkim ocenia艂 po tym jak si臋 wkomponuje w zesp贸艂 i jak膮 da korzy艣膰 temu zespo艂owi, mo偶e strzeli 10 goli, ale b臋dzie mia艂 20 asyst albo i wi臋cej, bo nie wszyscy napastnicy dok艂adaj膮 tylko nog臋 (patrz. Van Nistelroy)

i o to w tym wszystkim chodzi, jak popatrze膰 na chocia偶by ManU to tam najskuteczniejszym strzelcem rok temu by艂...Ronaldo. pomocnik. Ale i asyst te偶 mia艂 sporo.

Zreszt膮 Benek ju偶 nie raz m贸wi艂, 偶e woli dw贸ch zawodnik贸w co strzel膮 po 15 goli, ni偶 jednego, co zdob臋dzie ich 20. Nie do wszystkich to jednak dociera Death smile.gif

Swoj膮 drog膮 co po napastniku "na 30 goli/sezon" je艣li dostanie kontuzji i go nie b臋dzie 6 miesi臋cy? ... i takie 30 mln w b艂oto.

Gdyby si臋 tak powa偶niej zastanowi膰, to w tej kampanii, je艣li tylko b臋d膮 trafia膰 w bramk臋... powinno by膰 dobrze. Kewell - kt贸ry na starcie w swoim 1-szym sezonie zdoby艂 11 goli (polowa, bo potem mia艂 kontuzje), do tego jest SG, Kuyt, Torres, Crouch, no i z nowych Babel, Voronin, pare dorzuci Riise czy Agger. Maj膮c 4-5 pi艂karzy kt贸rych zdobycz na sezon wynosi艂aby 10-15 bramek, mistrzostwo jest do zdobycia...

Wracaj膮c, troch臋 do tematu kasy. Zawodnik jest tyle wart ile za niego chc膮 zap艂aci膰. Niew膮tpliwie bogaci w艂a艣ciciele nakr臋caj膮 ten biznes. Je艣li Torreador nie znajdzie si臋 w sk艂adzie i b臋dzie s艂abo gra艂 to uznam go za niewypa艂. Jednak je艣li b臋dzie gra艂 dla dru偶yny, strzeli z 10-15 bramek, zaliczy kilka asyst to wcale to nie b臋dzie z艂y transfer , bo pewnie Dirk, Andrij, Peter co艣 do艂o偶膮.

O ile si臋 nie myl臋, Crouch by艂 jednym z najcz臋艣ciej asystuj膮cych w ekipie LFC. No i nale偶y wspomnie膰 o tym, 偶e wykonuje inne zadania, 艣ci膮gaj膮c obro艅c贸w i umo偶liwiaj膮c wej艣cie w pole karne z pi艂k膮 - kolegom. Torres pewnie b臋dzie mia艂 inne zadania, z racji - tu bez w膮tpienia - lepszej techniki - ani偶eli ma Crouch, no i pr臋dko艣ci. Ale cho膰 i ja nie jestem do Torresa przekonany, to nie skre艣lam go艣cia na starcie, poczekam. Po meczach towarzyskich, a widzia艂em wszystkie, z wyj膮tkiem Auxerre, mog臋 powiedzie膰, 偶e ma "to co艣". Tylko czy to na Premiership wystarczy...

Jak to kto艣 ju偶 tutaj wspomnia艂 pi艂ka wymaga coraz bardziej uniwersalnych graczy. Na przyk艂adzie Carraghera m贸wili艣cie o idealnym obro艅cy i dlaczego Jamie nie mie艣ci si臋 w kadrze (s艂aba gra w ofensywie). Podobnie jest z napastnikami. Teraz nie szuka si臋 tylko napadzior贸w co dok艂adaj膮 nog臋, ale r贸wnie偶 takich co graj膮 dla zespo艂u, potrafi膮 asystowa膰 i zostawia膰 mn贸stwa serca i potu na murawie. Tacy w艂a艣nie s膮 Dirk i Fernando.

ojjj jak najbardziej, Dirk to znamy ju偶 wszyscy, 偶e biega od 1 do 90 minuty bez zwalniania, ale i Torres widzia艂em wcale nie robi za "hiszpa艅sk膮 panienk臋", te偶 walczy, stara si臋 i nie ust臋puje. Je艣li to samo albo i wi臋cej poka偶e w Prem, no to b臋dziemy mieli kolejny paradoks - Panienka a walczy smile.gif
To jest wersja lo-fi g丑wnej zawarto禼i. Aby zobaczy pe硁 wersj z wi阫sz zawarto禼i, obrazkami i formatowaniem prosz kliknij tutaj.