Pomoc - Szukaj - U縴tkownicy - Kalendarz
Pe硁a wersja: Sezon 2007/08
LFC FAN SITE > Rozgrywki > Premiership
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19
smyku
nei wiem, moze sie myle...ale chyba na lige to 3/4 stadionu to karnety tak? A wiec miejscowi. Natomiast na LM nie ma karnetow, sprzedaje sie wiekszy % biletow normalnie... a wiec na LM jest wiecej teoretycznie "turystow" a to wlasnie jurpijen najts maja najwiekszy klimat ostatnio...

wiec czyzby Scouserzy podupadali na formie? ; ohmy.gif
Mlody
Taka ma艂a ciekawostka smile.gif

Nie wiem czemu pierwszy na my艣l przyszed艂 mi nasz Kewell.
redmann1
a wiesz co jest naj艣mieszniejsze? 偶e Ty w oczach tych 'prawdziwych' kibic贸w kt贸rzy teraz przenie艣li sie do pub贸w jeste艣 w艂a艣nie takim turystom... smutne ale prawdziwe...

masz racj臋. ale ch臋tnie pozby艂bym si臋 szans na mecz na rzecz powrotu atmosfery jaka by艂a dawniej.

nei wiem, moze sie myle...ale chyba na lige to 3/4 stadionu to karnety tak? A wiec miejscowi. Natomiast na LM nie ma karnetow, sprzedaje sie wiekszy % biletow normalnie... a wiec na LM jest wiecej teoretycznie "turystow" a to wlasnie jurpijen najts maja najwiekszy klimat ostatnio...

nie wiem w艂a艣nie jak to jest, ale przecie偶 fancarda mo偶e mie膰 ka偶dy i wystarczy 偶e si臋 dodzwonisz i masz ticket! dla wielu z nas barier膮 s膮 koszty podr贸偶y ale dla innych 偶贸艂tk贸w i arab贸w to ju偶 nie taki problem. Poza tym wyspy obecnie okupowane s膮 przez ca艂e rzesze obcokrajowc贸w kt贸rzy paracuj膮c tam zapewne chc膮 wykorzysta膰 szanse i i艣膰 z cyfr贸wk膮 na mecz.

liga si臋 skomercjalizowa艂a i kibice te偶, to nie to samo co na ba艂kanach gdzie coprawda poziom sportowy jest gorszy ale doping to miazga!!!

a taka ciekawostka. kibice Legii obecnie maj膮 konflikt z zarz膮dem i na meczach u siebie dos艂ownie parodiuj膮 sytuacje na angielskich stadionach. po ka偶dej akcji albo udanym zaqgraniu tylko klaszcz膮 i robi膮 oooooooooo! natomiast pozosta艂膮 cz臋艣膰 meczu sp臋dzaj膮 na siedzeniu.
Szarlatan
Tak, fancard wystarcza do kupna biletu na mecz LM. Tyle, 偶e piersze艅stwo i tak maj膮 posiadacze karnet贸w. Fankardowcy mog膮 zacz膮膰 si臋 bi膰 kilka dni po tym, jak tamci ju偶 zam贸wi膮 sobie bileciki.
redmann1
bzdury piszesz! na fancarda mo偶esz te偶 kupi膰 bilet na lige natomiast spos贸b przyznawnia bilet贸w na LM opisa艂 ju偶 w innym temacie Lechu i nie chce mi si臋 tego opisywa膰. W kazdym b膮d偶 razie wygl膮da to tak, 偶e wi臋cej szans na bilet na LM masz wtedy gdy zaliczy艂e艣 ju偶 mecz w aktualnej edycji LM. im wi臋cej punkcik贸w tym lepiej

p.s. Lechu, tak z czystej ciekawo艣ci, jaki jest procent karnet贸w w stosunku do ilo艣ci miejsc na stadionie? bo skoro na karnet czeka si臋 kilka lat to rozumi臋 偶e sprzedawane s膮 wszystkie. interesuje mnie ilu mo偶e by膰 na stadionie os贸b kt贸re teoretycznie mog膮 znale藕膰 si臋 tam pierwszy raz.
lewik
nie! na LM posiadacze season ticket tez maja pierwszenstwo w zakupie biletow. jezeli jest sytuacja ze np 2 ludkow - STH i FCH - byli na 3 meczach LM, to pierwszenstwo w zakupie biletu na 4 mecz ma STH.
co do atmosfery, to istotny wplyw ma godzina rozgrywania meczow. przed meczami wieczornymi wiecej czasu zeby sobie popic a wiadomo ze pozniej lepiej sie spiewa wink.gif tak samo z meczami wyjazdowymi - jakos trzeba sobie podroz umilic wink.gif
a poza tym wiadomo - na mecze w wkndy przyjezdzaja zoltki, turbany i polaczki.
Inna tez jest mobilizacja kibicow na mecz z np juve a inna na derby wiec i atmosfera na juro najt lepsza.
redmann1
nie! na LM posiadacze season ticket tez maja pierwszenstwo w zakupie biletow

wiadomo 偶e posiadacz karnetu jest uprzywilejowany i to jest zrozumia艂e, ale posiadacz FC z zaliczonymi za艂贸偶my 3 meczami ma wi臋ksz膮 szans臋 na bilet ani偶eli kto艣 kto nawet maj膮c t膮 FC by艂 tylko raz albo wog贸le. Z tym 偶e dyskusja dotyczy mecz贸w prem gdzie w sumie o bilet 艂atwiej.

tak samo z meczami wyjazdowymi

To ju偶 wog贸le inny temat bo na wyjazd byle kto jecha膰 nie mo偶e. raz 偶e trzeba by膰 zarejestrowany w klubie wyjazdowicz贸w ( popraw mnie Lechu je艣li si臋 myl臋 ) a dwa, 偶e na wyje藕dzie nie wypada milcze膰 a i towarzystwo jest raczej wprawione w bojach.
Szarlatan
QUOTE(redmann1 @ Aug 15 2007, 03:25 PM)
wiadomo 偶e posiadacz karnetu jest uprzywilejowany i to jest zrozumia艂e, ale posiadacz FC z zaliczonymi za艂贸偶my 3 meczami ma wi臋ksz膮 szans臋 na bilet ani偶eli kto艣 kto nawet maj膮c t膮 FC by艂 tylko raz albo wog贸le. Z tym 偶e dyskusja dotyczy mecz贸w prem gdzie w sumie o bilet 艂atwiej.
[right][snapback]49846[/snapback][/right]
Na lig臋 艂atwiej?? Panu si臋 co艣 pomyli艂o. Och艂apy ligowe t艂uszcza rozdrapuje momentalnie.
redmann1
Na lig臋 艂atwiej?? Panu si臋 co艣 pomyli艂o. Och艂apy ligowe pozosta艂e dla t艂uszczy rozchodz膮 si臋 momentalnie.

skoro ku*wa karnetowcy maj膮 zawsze pierwsze艅stwo a na LM dodatkowo stosowana jest zasada punkt贸w za obecno艣膰 na wcze艣niejszych meczach czego w prem nie ma to chyba teoretycznie 艂atwiej co? a druga sprawa jest taka o czym wspomnia艂 Lewik 偶e mecze w LM z takimi juventusami czy barc膮 s膮 chyba dla kibic贸w rarytasami wi臋kszymi ni偶 mecz z Wigan czy Portsmouth! ca艂y czas m贸wimy oczywi艣cie o turystach kt贸rzy w du偶ej mierze psuj膮 atmosfer臋 na stadionie zajmuj膮c si臋 jak to lubia艂 pisa膰 Monthy sreberkami i fotografowaniem go艂臋bi lataj膮cych nad Anfield.
Szarlatan
QUOTE(redmann1 @ Aug 15 2007, 04:03 PM)
skoro ku*wa karnetowcy maj膮 zawsze pierwsze艅stwo a na LM dodatkowo stosowana jest zasada punkt贸w za obecno艣膰 na wcze艣niejszych meczach czego w prem nie ma to chyba teoretycznie 艂atwiej co?
[right][snapback]49852[/snapback][/right]
Teoretycznie tak, w praktyce to inaczej wygl膮da. Godzina 15. w sobot臋 to wa偶niejsza pora w Anglii ni偶 audycja niedzielna w radiu toru艅skim dla moher贸w. Liga to liga. W zesz艂ym sezonie tylko raz tylko bilety by艂y d艂u偶ej ni偶 dwie godziny, na mecz z Boltonem 1. stycznia w samo po艂udnie. Zapytaj si臋 Lewika jak by艂o z biletami na Maccabi czy Galatasary - chwil臋 le偶a艂y.
redmann1
wi臋c tak: na pierwszy mecz w nowej edycji pomijaj膮c karnetowc贸w szanse wszyscy pozostlai maj膮 podobne natomiast na pozosta艂e mecze LM szanse dla kogo艣 kto chce poraz pierwszy zawita膰 na Anfield s膮 mniejsze. Natomiast na lidze moim zdaniem du偶o os贸b na stadionie jest pierwszy raz co w艂a艣nie ma wp艂yw na atmosfer臋. Wydaje mi si臋 jednak 偶e klubom jest taka sytuacja na r臋k臋 bo daj膮c szanse wst臋pu turystom robi膮 tym samym reklame klubowi, sprzedaj膮 klubowe gad偶ety przed meczem czy po meczu. po to te wszystkie tournee po azji by zach臋ci膰 do kupowania i bilet贸w i fancard i gad偶et贸w.

Szarlatan
Bada艅 marketingowych nie robi艂em, ani nie czyta艂臋m 偶adnych opracowa艅 na ten temat, wi臋c spiera膰 dalej si臋 nie b臋d臋. Z drugiej strony ci臋偶ko mi sobie wyobrazi膰 Anglika wisz膮cego dwie godziny na telefonie. Ale ja w og贸le ma艂o widzia艂em...
RAWI
Dobre wie艣ci...
Chelsea dupczy z Reading po golu Bikey`a. Na dodatek z boiska z kontuzj膮 zszed艂 Carvalho. Robi si臋 coraz lepiej - Carvalho, Terry, Essien - wyst臋p ca艂ej tr贸jki w meczu z nami jest niepewny. Oby uraz Gerro by艂 niegro藕ny, wtedy o zwyci臋stwo b臋dzie 艂atwiej.

Wracaj膮c jeszcze do Reading - czarny ko艅 rozgrywek? Remis z CFC, dobra gra i jak na razie prowadzenie z MU.. To efekt ich 艣wietnej formy czy raczej s艂aba gra MU i CFC?
lewik
QUOTE(redmann1 @ Aug 15 2007, 04:27 PM)
wi臋c tak: na pierwszy mecz w nowej edycji pomijaj膮c karnetowc贸w szanse wszyscy pozostlai maj膮 podobne natomiast na pozosta艂e mecze LM szanse dla kogo艣 kto chce poraz pierwszy zawita膰 na Anfield s膮 mniejsze. Natomiast na lidze moim zdaniem du偶o os贸b na stadionie jest pierwszy raz co w艂a艣nie ma wp艂yw na atmosfer臋. Wydaje mi si臋 jednak 偶e klubom jest taka sytuacja na r臋k臋 bo daj膮c szanse wst臋pu turystom robi膮 tym samym reklame klubowi, sprzedaj膮 klubowe gad偶ety przed meczem czy po meczu. po to te wszystkie tournee po azji by zach臋ci膰 do kupowania i bilet贸w i fancard i gad偶et贸w.
[right][snapback]49859[/snapback][/right]

bingo!

fakt ze na maccabi mozna bylo kupic bilet jeszcze przed meczem, ale to spotkanie nie bylo wliczane do tych ktore uprawniaja do nabywania biletow na pozniejsze mecze LM.
Z kolei chyba troche przesadzasz Szarlatan z tym ze bilety na lige rozchodza sie w 2h. kiedys jeszcze o 15 udalo mi sie zdobyc wejsciowki na Kop. Jak cos to zawsze zostaje late availability line. Dzis byly nawet bilety na chelsea w niedziele.
a angoli, tfu Scouserow, najbardziej wlasnie wku*wia siedzenie caly dzien na telefonie - oni by chcieli zeby bilety kupowalo sie na stadionie, ale w dzisiejszych czasach to niemozliwe z powodow ktore wymienil Redmann
Mlody
Nie wiem jak Wam, ale mi nie dzia艂aj膮 streamy sad.gif Trzeba b臋dzie 艣ci膮gn膮膰 Match of the Day. Z pierwszej kolejki ju偶 mam (zajebiste!).

No i tak jak m贸wi przedm贸wca, Chelsea do przerwy w dup臋! A Manchester planowo prowadzi, ale Portsmouth u siebie mo偶e jeszze o remisik si臋 pokusi膰 wi臋c trzymamy kciuki.
smyku
aaaa kocham jak nie idzie CFC smile.gif Reading korzysta z okazji, 偶e The blues s膮 przetrzebieni kontuzjami i nie odpuszcza. Ale ta dru偶yna i rok temu sprawia艂a problemy, my tam z problemami ale wygrali艣my 2-1 jak dobrze pami臋tam.

szkoda, bo by艂o blisko 2-0, ale s艂upek a potem haniebne pud艂o... no i pare innych okazji, licze jednak, ze co艣 jeszcze Hunt i sp贸艂ka uk艂uj膮. Pora偶ka CFC przed meczem z nami pod艂amie ich, a kontuzje na pewno nie polepsz膮 atmosfery w teamie smile.gif

Z kolei ju偶 prognozuje, 偶e nas czeka ci臋偶ka przeprawa na Madejski... je艣li Reading utrzyma forme, to b臋d膮 wysoko.

A CFC mo偶e mie膰 problemy, nie tylko z walk膮 o mistrza, ale zaj臋ciem chocia偶by 2 lokaty...

EDIT: uuff sprawdzilem, gramy z Reading 8 grudnia, mysle ze do tej pory bedzie mniej grozne smile.gif

szkoda tylko ze Diab艂y prowadz膮 sad.gif
jareko17
Jak mnie si臋 to Reading w pierwszej po艂owie podoba艂o smile.gif CFC ma tyle szcz臋艣cia 偶e tylko jedn膮 brameczk臋 dostali bo jakby schodzili 0-3 to te偶 nie mogli by mie膰 pretensji...mam nadzieje 偶e w drugiej po艂贸wce Kr贸lewscy nie spuchn膮艂 smile.gif Najbardziej to mi si臋 Stephen Hunt podoba. Waleczny w obronie i bardzo kreatywny w ofensywie.

CFC w pierwszym swoim meczu na wyje藕dzie gra taki straszny piach, dlatego tym wi臋ksza rado艣膰 z naszego zwyci臋stwa na Villa Park...
Alien4321
streamy dzialaja, ale tylko CFC ....a co do meczu Reading bardzo dobrze gra mieli szanse strzelic dwa gole, bo po jednej akcji trafili w s艂upek.
Przepi髍ek
ManU na TVAnts ogl膮dam na jakim艣 linku z forum myp2p. 1:1 ju偶 jest smile.gif Benjani trafi艂 smile.gif Oby tak dalej.
Alien4321
przepior a tevez gra??jasli tak to mozesz napisac co prezentuje ???..CFC 1:1 Lampardzisko strzeli艂o mad.gif juz 1:2 drogbisko tongue.gif
Przepi髍ek
Tevez gra, ale bez specjalnych b艂ysk贸w. Tak jak ca艂y Manchester. A Chelsea ju偶 2:1 prowadzi...
Rafa
ju偶 2-1 dla Chelsea po strzale Drogby .... a bylo tak pieknie.....
Mlody
No z艂apa艂em Chelsea na WMP (pi臋kna jako艣膰) i akurat widzia艂em dwie bramki dla nich. Drogby pi臋kna. Przy pierwszej Lamparda chyba mia艂 asyst臋.

A tak w艂a艣nie my艣la艂em czy Mwaruwari mo偶e znowu co艣 strzeli smile.gif

EDIT: NO! I Arsenal prowadzi po golu Fabregasa. Niech tylko wytrzymaj膮, bo na chwil臋 obecn膮 mam ponad 150 zika u buka!
EDIT2: A jednak ku*wa nie! Jak Besiktas m贸g艂 straci膰 w 90 minucie! sad.gif
abc
a艂a, manchester 1-1. smile.gif Mam nadzieje ze Reading zremisuje z Chelsea, bedzie ciezko bo graj膮 w dziesieciu, ale zawsze mozna liczyc na Cecha tongue.gif
Bodzio_lfc
Manchester 1-1 drugi z rz臋du remis w dodatku czerwona kartka dla krystyny ronoldo heh jest pi臋knie

jedynie mo偶e martwi膰 Drogba, po kontuzji ni 艣ladu na dodatek gol i asysta
jareko17
No i niestety CFC wyciu艂a艂a to zwyci臋stwo...oczywi艣cie s臋dzia musia艂 pom贸c, ale taka jest pi艂ka. Szkoda tylko ch艂opak贸w z Reading bo przynajmniej na punkt swoj膮 gr膮 zas艂u偶yli. Bramka Drogby pi臋kna.

No ale za to ManU zremisowa艂 smile.gif co艣 mi si臋 wydaj臋 偶e na City of Manchester Stadium b臋d膮 mieli du偶e k艂opoty ze zwyci臋stwem a wtedy po trzech kolejkach 2 lub 3 pkt smile.gif

QUOTE(Mlody)
EDIT: NO! I Arsenal prowadzi po golu Fabregasa. Niech tylko wytrzymaj膮, bo na chwil臋 obecn膮 mam ponad 150 zika u buka!
EDIT2: A jednak ku*wa nie! Jak Besiktas m贸g艂 straci膰 w 90 minucie! sad.gif

A ja si臋 pochwale bo u buka akurat wygra艂em smile.gif 82 z艂 tongue.gif

Birmingham City - Sunderland (1X2) X
Fulham FC - Bolton Wanderers (1X2) Fulham
Manchester City - Derby County (1X2) Man.City
Portsmouth FC - Manchester United (1X2) X

PS. Za co CRonaldo dosta艂 czerwon膮 kartk臋? dry.gif
smyku
jak to si臋 m贸wi, nie mo偶na mie膰 wszystkiego... remis Diab艂贸w i wygrana CFC... a by艂o tak blisko urwania punkt贸w the Blues... no c贸偶, trza b臋dzie im te punkty odebra膰 na Anfield.

Szkoda tych b艂臋d贸w na pocz膮tku meczu, jakie Reading pope艂ni艂o, ko艅c贸wka by艂a fajna, jak nawet bramkarz wylaz艂 z bramki, ale to co wyczyniali pi艂karze z Madejski w 90 minucie to parodia, albo nie trafiali w pi艂k臋, albo kopali po rogach... za du偶a panika, wystarczy艂o u艂amek sekundy d艂u偶ej pomy艣le膰, ale rozumiem, 偶e chcieli bardzo...ino im nie wysz艂o.
RAWI
Ostatnie 15 minut meczu Reading-Chelsea by艂o gorsze ni偶 nasz mecz z AV. Chelsea broni艂a si臋 ca艂膮 dru偶yn膮 - tego si臋 ogl膮da膰 nie da艂o. Cholernie 偶a艂uj臋 tej ostatniej akcji w 93 minucie - 2 kiksy w polu karnym, nikt nie umia艂 trafi膰 w pi艂k臋 i sko艅czy艂o si臋 jak si臋 sko艅czy艂o. Wielka szkoda, Reading zas艂u偶y艂 na co najmniej remis. Chelsea gra dno, wygrywa zn贸w po m臋czarniach - przed meczem na Anfield Road powinni艣my by膰 optymistami smile.gif O ile Gerro zagra..

MU zn贸w zawiod艂o, remis z Portsmouth. Wydaj臋 mi si臋, 偶e Krysia ma co najmniej 2-3 mecze z g艂owy, co cieszy bo nast臋pne mecze United maja trudne - derby z City, mecz z Tottenhamem i z Sunderlandem Roya Keanna, kt贸ry b臋dzie chcia艂 pokaza膰 si臋 z dobrej strony na OT jako menad偶er.

Je艣li w meczach Chelsea zaczn膮 pada膰 sprawiedliwe wyniki, a MU b臋dzie gra艂o nadal tak jak gra teraz, to ja nie wiem kiedy jak nie w tym sezonie zdob臋dziemy mistrza...

QUOTE(jareko17 @ Aug 15 2007, 09:56 PM)
PS. Za co CRonaldo dosta艂 czerwon膮 kartk臋?  dry.gif
[right][snapback]49925[/snapback][/right]

Uderzy艂 kogo艣 smile.gif
dzemek
Ponowny remis manu cieszy, zn贸w troch臋 si臋 namiesza艂o w tabeli, chelsea farciarsko si臋 uda艂o ale taka pi艂ka.
Je艣li w meczach Chelsea zaczn膮 pada膰 sprawiedliwe wyniku, a MU b臋dzie gra艂o nadal tak jak gra teraz, to ja nie wiem kiedy jak nie w tym sezonie zdob臋dziemy mistrza...

Tylko trzeba poprawi膰 te偶 w艂asn膮 gr臋 by wyl膮dowa膰 na samej g贸rze tabeli, a nie ci膮gle liczy膰 na potkni臋cia innych rywali.Dwa mecze w nowym sezonie nie napawaj膮 optymizmem, ale mo偶e kwestia rozegrania si臋.
Alien4321
QUOTE(jareko17 @ Aug 15 2007, 08:56 PM)
PS. Za co CRonaldo dosta艂 czerwon膮 kartk臋?  dry.gif
[right][snapback]49925[/snapback][/right]

W 85. minucie nerwy pu艣ci艂y natomiast Ronaldo, kt贸ry uderzy艂 'z byka' Richarda Hughesa i tak偶e obejrza艂 czerwon膮 kartk臋.
zrod艂o anglia.goal.pl
Soprano
QUOTE(redmann1 @ Aug 15 2007, 03:27 PM)
wi臋c tak: na pierwszy mecz w nowej edycji pomijaj膮c karnetowc贸w szanse wszyscy pozostlai maj膮 podobne natomiast na pozosta艂e mecze LM szanse dla kogo艣 kto chce poraz pierwszy zawita膰 na Anfield s膮 mniejsze.

mniejsze czytaj niemo偶liwe !!

jak zamawia艂em bilet na bordooo rok temu to pierwsze pytanie babki by艂o: by艂 pan na galacie?
w przypadku gdybym nie mial biletu na galate na moim fancardzie babka powiedzialaby ze nie moge kupic biletu na bordo

b臋dziesz na 1 meczu grupowym LM, na drugi nie kupisz biletu bo cos... to na 3 anwet jaks ie dodzwonisz to niedostaniesz
redmann1
mniejsze czytaj niemo偶liwe !!

jak zamawia艂em bilet na bordooo rok temu to pierwsze pytanie babki by艂o: by艂 pan na galacie?
w przypadku gdybym nie mial biletu na galate na moim fancardzie babka powiedzialaby ze nie moge kupic biletu na bordo

b臋dziesz na 1 meczu grupowym LM, na drugi nie kupisz biletu bo cos... to na 3 anwet jaks ie dodzwonisz to niedostaniesz

no i to w艂a艣nie stara艂em sie koledze Szarlatanowi przekaza膰 w czysto teoretycznych rozwa偶aniach i podtrzymuje 偶e bilet ligowy naby膰 jest 艂atwiej dla kogo艣 kto pierwszy raz chce porobi膰 zdj臋cia go艂臋bi nad Anfield.
smyku
a tak z ciekawosci, ktos sie orientuje/slyszal plotke/cokolwiek ile % nowego obiektu pojdzie pod karnety?
szuti
Swoja droga jestem ciekaw co by tu pisano na beniteza gdyby to on zremisowal w dwoch pierwszych meczach.

Na razie praktycznie live to obejrzalem tylko arsenal - fulham i polowke manu-reading. Zawsze mi cos przeszkadzalo, Fokin' bed lak!

Edit:

QUOTE(Mlody @ Aug 15 2007, 09:52 PM)
Nie wiem jak Wam, ale mi nie dzia艂aj膮 streamy sad.gif Trzeba b臋dzie 艣ci膮gn膮膰 Match of the Day. Z pierwszej kolejki ju偶 mam (zajebiste!).
[right][snapback]49913[/snapback][/right]

Wlasnie sciagam... Zwykle se ogladalem pojedyncze skroty na dailymotion ale teraz cwoki z premier league kasuja wszystko z dailymotion.
Szarlatan
QUOTE(redmann1 @ Aug 16 2007, 12:01 AM)
no i to w艂a艣nie stara艂em sie koledze Szarlatanowi przekaza膰 w czysto teoretycznych rozwa偶aniach i podtrzymuje 偶e bilet ligowy naby膰 jest 艂atwiej dla kogo艣 kto pierwszy raz chce porobi膰 zdj臋cia go艂臋bi nad Anfield.
[right][snapback]49934[/snapback][/right]
Ja swoje wywody opiera艂em na rozmowach z kilkoma Ska艂sersami i innymi Angolami. Poza tym my艣my si臋 generalnie zgadzali z wyj膮tkiem tego, czy na lig臋 czy na puchary 艂atwiej bileciki zdoby膰.

QUOTE(smyku @ Aug 16 2007, 12:06 AM)
a tak z ciekawosci, ktos sie orientuje/slyszal plotke/cokolwiek ile % nowego obiektu pojdzie pod karnety?
[right][snapback]49935[/snapback][/right]
Proporcje maj膮 by膰 podobne jak na Anfield. Obecnie sprzedaje si臋 30 tysi臋cy karnet贸w, a w kolejce s膮 kolejne 53 tysi膮ce.
Mlody
Szuti olej te dailymotiony. Na demonoid.com masz match of the day za free (albo na thebox.bz, szybciej, super transfery, ale trzeba trzyma膰 ratio). Ja si臋 wr臋cz zakocha艂em w tym programie i chyba na sta艂e zago艣ci on na moich torrentach.

Nawet na pr贸b臋 wrzuci艂em sobie na m贸j nowy Cowon iAudio D2 i zajebioza po prostu. Ju偶 widz臋 to ogl膮danie skr贸t贸w stoj膮c w korku w autobusie, albo na wyk艂adzie rolleyes.gif
Mlody
Dobra ju偶 jestem po Match of the Day, wi臋c widzia艂em obszerne skr贸ty ze wszystkich mecz贸w.

Je艣li chodzi o debiut Teveza, to zaliczy艂 asyst臋 przy golu Scholesa, a potem zmarnowa艂 dwie sytuacje. Przy pierwszej m贸g艂 si臋 lepiej zachowa膰, druga by艂a troch臋 trudna i potrzebny by艂o akrobatyczne zagranie, aby uderzy膰 t臋 pi艂k臋. Na szcz臋艣cie dla nas pow臋drowa艂a ona obok s艂upka. Bezmy艣lna czerwona kartka Ronaldo sprawi, 偶e City ma teraz u艂atwione zadanie na Eastlands. A bramka Benjaniego 艣liczna. Brakuje mi w艂asnie takich silnych i dynamicznych g艂贸wek w Liverpoolu. I szkoda mi strasznie Nugenta. Zmarnowa艂 dwie dobre sytuacje. Pierwsza z nich to dobitka, a w drugiej wychodz膮c na czyst膮 pozycj臋... przewr贸ci艂 si臋. Si臋 wida膰 ch艂opak zestresowa艂. Ale ja i tak typuj臋 go na przysz艂ego reprezentanta Anglii. Jak nie teraz, to w przysz艂ym sezonie.

Michael Johnson strzeli艂 艂adn膮 bramk臋 dla City, kt贸re po dw贸ch meczach ma 6 punkt贸w. Udany debiut Erikssona, a nie wierzy艂em w niego ani troch臋.

Zn贸w pi臋kn膮 bramk臋 dla Sunderlandu strzeli艂 ex-Sroka - Michael Chopra. Naprawd臋 warto zobaczy膰, bo wyborna.

Bramkarz Fulham - Warner, kt贸ry o ma艂o co nie zosta艂 bohaterem meczu z Arsenalem, tym razem pope艂ni艂 strasznego babola, wypuszczaj膮c pi艂k臋 wprost pod nogi Helgusona, kt贸ry ju偶 nie mia艂 problem贸w z trafieniem do pustej bramki.

Nic wi臋cej ciekawego nie zanotowa艂em, albo zapomnia艂em smile.gif
karas
Jako 偶e gdzie艣 zapodzia艂em numer do Martina Jola, prosz臋 Was o przet艂umaczenie - "co autor mia艂 na my艣li":

Jol potwierdzi艂, 偶e spotka艂 si臋 z prezesem Danielem Levym, ale zapewni艂, 偶e ma z nim dobre stosunki.

- Je艣li mamy spotkanie, to po to by mnie mobilizowa艂 i m贸wi艂, 偶e mnie wspiera. P艂yniemy na tej samej 艂odzi. Nie jeste艣my takim klubem jak Liverpool, jeste艣my Spurs. Przy naszej filozofii, metodach i zasobach zbudujemy wspania艂y zesp贸艂 - powiedzia艂 Jol BBC Radio 5live.

anglia.goal.pl

呕e niby jakim klubem jest Liverpool...? Bo je艣li o kas臋 chodzi, to Jol z kamand膮 si臋 chyba znacznie wzmocnili nie 偶a艂uj膮c grosiwa...?

Szarlatan
QUOTE(karas @ Aug 17 2007, 01:44 PM)
Jol potwierdzi艂, 偶e spotka艂 si臋 z prezesem Danielem Levym, ale zapewni艂, 偶e ma z nim dobre stosunki.

- Je艣li mamy spotkanie, to po to by mnie mobilizowa艂 i m贸wi艂, 偶e mnie wspiera. P艂yniemy na tej samej 艂odzi. Nie jeste艣my takim klubem jak Liverpool, jeste艣my Spurs. Przy naszej filozofii, metodach i zasobach zbudujemy wspania艂y zesp贸艂 - powiedzia艂 Jol BBC Radio 5live.

anglia.goal.pl

呕e niby jakim klubem jest Liverpool...? Bo je艣li o kas臋 chodzi, to Jol z kamand膮 si臋 chyba znacznie wzmocnili nie 偶a艂uj膮c grosiwa...?
[right][snapback]50018[/snapback][/right]

Spursi latem maj膮 gorsze saldo ni偶 my. Mo偶e nie wydali a偶 tyle, co my, ale mniej te偶 sprzedali.

Ciekawi mnie jak ta wypowied藕 brzmia艂a w oryginale. W Manchesterze du偶o rzadziej s艂ysz臋 Red Devils ni偶 Reds w okre艣leniach Salford United. Mo偶e Jol si臋 te偶 nas艂ucha艂jaki艣 g艂upot.
Mlody
Znalaz艂em t臋 wyspowied藕 w oryginale:

QUOTE(Martin Jol)
"If we have a meeting it's for him to encourage me and say he's behind me."

"We're in the same boat. We're not the same as clubs like Liverpool, we are Spurs. With our philosophy, method and resources, we will build a great team."

Przet艂umaczyli dobrze, ale nie mam jednak poj臋cia co autor mia艂 na my艣li. Mo偶e chodzi艂o mu o to, 偶e jak w takich klubach jak Liverpool dochodzi do spotkania z zarz膮dem, bo aby troch臋 pokrytykowa膰, a w Tottenhamie po to, aby si臋 po wiadomo czym poliza膰.

Bardziej jednak prawdopodobne jest, 偶e chodzi艂o mu o to, 偶e oni buduj膮 klub z tego co maj膮 (dost臋pnych 艣rodk贸w), a nie korzystaj膮 z kasy jakiego艣 sponsora jak Liverpool z ameryka艅skich dolc贸w. Chocia偶 dla mnie to bez sensu, bo Totteham robi lepsze transfery od nas, wi臋c ja bym problemu szuka艂 w艂a艣nie w tym li偶膮cym si臋 po fiutach zarz膮dzie i trenerze - nieudaczniku.
lar311
QUOTE(Mlody @ Aug 17 2007, 03:37 PM)
Znalaz艂em t臋 wyspowied藕 w oryginale:

QUOTE(Martin Jol)
"If we have a meeting it's for him to encourage me and say he's behind me."

"We're in the same boat. We're not the same as clubs like Liverpool, we are Spurs. With our philosophy, method and resources, we will build a great team."

Przet艂umaczyli dobrze, ale nie mam jednak poj臋cia co autor mia艂 na my艣li. Mo偶e chodzi艂o mu o to, 偶e jak w takich klubach jak Liverpool dochodzi do spotkania z zarz膮dem, bo aby troch臋 pokrytykowa膰, a w Tottenhamie po to, aby si臋 po wiadomo czym poliza膰.

Bardziej jednak prawdopodobne jest, 偶e chodzi艂o mu o to, 偶e oni buduj膮 klub z tego co maj膮 (dost臋pnych 艣rodk贸w), a nie korzystaj膮 z kasy jakiego艣 sponsora jak Liverpool z ameryka艅skich dolc贸w. Chocia偶 dla mnie to bez sensu, bo Totteham robi lepsze transfery od nas, wi臋c ja bym problemu szuka艂 w艂a艣nie w tym li偶膮cym si臋 po fiutach zarz膮dzie i trenerze - nieudaczniku.
[right][snapback]50033[/snapback][/right]

Akurat o kase tu chyba nie chodzilo......bo choc jakiegos szumnego takeoveru nie bylo to o kaske pan Levy sie jakos specjalnie nie musi martwic.......a to dzieki wplywowym wujkom miliarderom jak pan Lewis.........bo jak nie od niego to skad ta kasa na zakupy jak Bent itp....na bank ni ze sprzedazy koszulek i breloczkow.....

A co poeta mial na mysli mieszajac w to Liverpool....niestety nie kumam......
Mlody
No i mamy ju偶 za sob膮 pierwsz膮 po艂ow臋 meczu Portsmouth - Bolton.

Jak pad艂y bramki? TUTAJ

Anelka to naprawd臋 jest cwany lis, bo bramka praktycznie z niczego. Praktycznie tylko i wy艂acznie jego zas艂uga.

艢wietny gol Utaki na 2:1. Jak na razie ten transfer to strza艂 w dziesi膮tk臋. Kole艣 przebieg艂 ca艂膮 po艂ow臋, z zimn膮 krwi膮 min膮艂 bramkarza, a to wszystko przy asy艣cie depcz膮cego mu po pi臋tach obro艅cy. No i asysta przy bramce Kanu.
LFC_FUN
QUOTE(Mlody @ Aug 18 2007, 12:45 PM)
No i mamy ju偶 za sob膮 pierwsz膮 po艂ow臋 meczu Portsmouth - Bolton.

Jak pad艂y bramki? TUTAJ

Anelka to naprawd臋 jest cwany lis, bo bramka praktycznie z niczego. Praktycznie tylko i wy艂acznie jego zas艂uga.

艢wietny gol Utaki na 2:1. Jak na razie ten transfer to strza艂 w dziesi膮tk臋. Kole艣 przebieg艂 ca艂膮 po艂ow臋, z zimn膮 krwi膮 min膮艂 bramkarza, a to wszystko przy asy艣cie depcz膮cego mu po pi臋tach obro艅cy. No i asysta przy bramce Kanu.
[right][snapback]50090[/snapback][/right]

3:1 i koniec meczu. Zaraz Tottenham - Derby. Spurs nie dadza rady i mecz zakonczy sie remisem, ew. zwyciestwem beniaminka. wink.gif
Mlody
Druga po艂owa ju偶 nie taka ciekawa jak pierwsza. Gdyby Speed wykorzysta艂 g艂贸wk臋 (艂adna obrona Jamesa) to mog艂o by膰 ciekawie, a tak Portsmouth dorzuci艂o trzeci膮 z karnego w ko艅c贸wce i pozamiatane.

Ciekawostka: w meczu gra艂 Mikel - brat naszego Alonsio i chyba jest bardziej waleczny od brata, bo a偶 zgubi艂 soczewki hehehe (przynajmniej tak to wygl膮da艂o).

Teraz czekam na Spurs, a w tle zobaczymy, czy Reading zatrzyma w ko艅cu te cholerne Tofiki.
LFC_FUN
QUOTE(Mlody @ Aug 18 2007, 01:49 PM)
Druga po艂owa ju偶 nie taka ciekawa jak pierwsza. Gdyby Speed wykorzysta艂 g艂贸wk臋 (艂adna obrona Jamesa) to mog艂o by膰 ciekawie, a tak Portsmouth dorzuci艂o trzeci膮 z karnego w ko艅c贸wce i pozamiatane.

Ciekawostka: w meczu gra艂 Mikel - brat naszego Alonsio i chyba jest bardziej waleczny od brata, bo a偶 zgubi艂 soczewki hehehe (przynajmniej tak to wygl膮da艂o).

Teraz czekam na Spurs, a w tle zobaczymy, czy Reading zatrzyma w ko艅cu te cholerne Tofiki.
[right][snapback]50094[/snapback][/right]

Jak mowilem- Spurs nie da rady, a Tofiki bramki nie strzela... moze byc nawet remis, byle bramki nie strzelili.
Mlody
Tottenham 艂atwiejszego przeciwnika ju偶 chyba nie b臋dzie mia艂, po 2 kolejkach maj膮 zero punkt贸w, wi臋c albo to wygraj膮, albo Jol poleci. Zobaczymy. Ja licz臋 na dobry mecz.

EDIT: No i tak jak m贸wi艂em, ju偶 1:0. Strzelcem wyr贸偶niaj膮cy si臋 w dw贸ch poprzednich meczach Malbranque.
pico
Ju偶 1:0 dla Spurs. 2 minuta. 艁adny gol Steeeda.. smile.gif
Tak wi臋c kupon na razie na tak wink.gif

EDIT: 2:0 Steeeed.. Te偶 艂adnie smile.gif
Mlody
Hehe "a nie m贸wi艂em"? smile.gif

Malbranque ju偶 2:0. 艢wietny pocz膮tek Francuza. Bramki pierwsza klasa.
LFC_FUN
QUOTE(Mlody @ Aug 18 2007, 02:06 PM)
Hehe "a nie m贸wi艂em"? smile.gif

Malbranque ju偶 2:0. 艢wietny pocz膮tek Francuza. Bramki pierwsza klasa.
[right][snapback]50098[/snapback][/right]

Na ktorym streamie ogladacie mecz ? Przez Sopcasta nigdzie mi nic nie chce dzialac, a wczoraj ogladalem przez niego...

EDIT: 3:0 biggrin.gif
pico
Hehe 艂adny pogrom.. Jenas zdobywc膮 gola. Dzi艣 Spurs si臋 艂adnie prezentuj膮, jeszcze kilka goli padnie chyba..
To jest wersja lo-fi g丑wnej zawarto禼i. Aby zobaczy pe硁 wersj z wi阫sz zawarto禼i, obrazkami i formatowaniem prosz kliknij tutaj.