Pomoc - Szukaj - Uytkownicy - Kalendarz
Pena wersja: Siatkwka
LFC FAN SITE > My kibice > Pogawdki o wszystkim
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
karas
Nie wiem, dlaczego nikt nie pisa?? wcze??niej, kiedy Polacy grali w Lidze ??wiatowej, ba - dostali si? po raz pierwszy do final four i.. tam skrewili w 3 secie z Serbi?... Prowadz?c 22-17 w 3 secie i 2-0 w meczu przegrali...sad.gif Ten mecz b?dzie mi si? ??ni?? do ko??ca ??ycia. Szkoda, naprawd? szkoda, bo przecie?? Kuba??czycy wygrywaj?c r??wnie?? 1 mecz zdobyli medal. A nam przypad??o najmniej przyjemne 4 miejsce. Trudno.

Teraz najbardziej licz? si? eliminajce do Mistrzostw ??wiata w Japonii. P??ki co wygrali??my ze s??ab? Estoni?, cho? wynik zak??adany z g??ry mial by? kr??tszy o seta. Wygrali??my 3-1, ale nasza gra pozostawia wiele do ??yczenia. I z Bu??gari?, kt??ra miala wcze??niej grup? ??mierci w Lidze ??wiatowej, a tym bardziej m??odzi-gniewni z Rosji, kt??ra si? do L?? nie za??apa??a - na pewno b?d? ci???kimi przeszkodami na drodze bia??o czerwonych.

Zastanawia mnie jeden fakt. Kiedy?? o sile polskiej reprezentacji stanowili ??widerski (z mojego Stilonu G. wink.gif), Murek, Papke, Prus (ci dwaj ostatni lecz? kontuzje). I przecie?? i ??widerski i Murek graj? w lidze w??oskiej (Murek dopiero od tego sezonu), a.. zatracili swoj? moc. I nie chodzi mi o atak, ale o przyj?cie i przede wszystkim - o zgrozo - o ZAGRYWK?! Przecie?? gdyby nie Wlaz??y i czasami (jak jest na boisku) - Winiarski to posy??amy w pole przeciwnika (o ile wcze??niej nie trafimy w siatk? lub nie wyautujemy pi??ki) same baloniki a`la Zagumny - cho? ten przynajmniej pr??buje gra? technicznie! Ale nawet ci Esto??czycy zagrywaj? si??owo! Nie mo??na tak serwowa?! To?? to pewna strata punktu!

Ale jako niepoprawny optymista oczywi??cie prze??ywam ka??de spotkanie i kibicuj? naszym jak zawsze. I przewiduj?, ??e naszym ??atwiej b?dzie wygra? z odm??odzon? Rosj?, ni?? roze??lon? po niepowodzeniu w L?? - Bu??gari?. Oby oba mecze by??y jednak zwyci?skie!

POLSKA!!!
pawelini1
no to dobrze ze jednak ktos otym napisal .. sam mialem ale pomyslalem ze to juz za pozno aby omawiac te drazliwe kwestie ... wolalbym sobie tegi nie przypomiac ... no ale jezeli chodzi o opinie to dali ciala konkretnie ... zadko widze zeby druzyna ktora tak przewaza dala sobie wydrzec zwyciestwo ... no ale mowimy pamietac ze w fazie grupowej to tez dostalismy 3:2 i rowniez prowadzilismy 2:0 .. jak sie ten mecz skonczyl to od razu przypomnial mi sie final LM 2005 .. tak samo milan dal sie ograc jak polacy .... a co do meczy z kubanczykami to tez mi sie robi zal ... tak samo prowadzili 2:1 i tez dali sobie dokopac ... smutne a mialem takie nadzieje... pozostaje turniej w rzeszowie a udzial w M?? 2006 no i oby tam pokazali co potrafia... ale z poczatku meczu z estonia tego nie widac dali sie ograc do 23 ... no ale chwala im za to ze wygrali ale czekaja nas trodniejsze mecze z bulgaria i rosja .. no i to nie bedzie psacerek tylko prawdziwa wojna .. obysmy wrocili z tarcza
black_ghost
Najpierw sprawa Rosji i L??. To nie jest tak, ??e Rosja nie za??apa??a si? do Ligi ??wiatowej, tylko ona sama nie chcia??a w niej uczestniczy?, b?d?? te?? mia??a jaki?? konflikt z FIVB, dlatego optowa??a za stworzeniem Ligi Europejskiej, gdzie gra??a i wygra??a swoj? grup?.

Co do zagrywki...
Zagumny - mo??e nie serwuje mocno, a jego baloniki wygl?daj? ??miesznie, ale je??li d??u??ej si? przyjrze? to cz?sto bywa tak, ??e jak serwuje Zagumny to rywale maj? najwi?cej problem??w, a Polska reprezentacja seriami zdobywa punkty. Przy jego serwie zawodnicy przeciwnej dru??yny nie potrafi? dogra? bardzo dok??adnie pi??ki do ropzgrywaj?cego, chyba obawiaj? si?, ??e przerzuc? j? na drug? stron?. Moim zdaniem gdyby wi?cej polskich zawodnik??w serwowa??o tak jak Guma to polskiej reprezentacji wiod??oby si? lepiej. Trudniej odbiera si? zagrywk? z drugiego czy trzeciego metra (tak? serwuje Guma), ni?? tak? kt??ra idzie na sz??sty, si??dmy metr (stacjonarna zagrywka Gruszki, Go??asia, Kadziewicza, Grzyba).
Go??a?? - zamykam oczy gdy on serwuje. Je??li zagrywka mu siedzi to jest ok, ale niestety bywa tak bardzo ??adko. Najcz???ciej ko??czy si? tak, ??e wali w siat?, albo kilka metr??w za boisko.
Kadziewicz - ju?? niejednokrotnie pokaza??, ??e potrafi bardzo dobrze serwowa?, ale ostatnio decyduje si? ci?gle na stacjonarn? zagrywk? [sic!]
Wlaz??y - jak si? wstrzeli to nie ma co zbiera?... jak si? wstrzeli... ale ostatnio coraz rzadziej mu to wychodzi. Nagminnie wali w siat?, ale mo??na mu to wybaczy?, bo ch??opak si? stara - serwowa?? zdecydowanie lepiej w pierwszych meczach L?? ni?? obecnie.
Murek - raz lepiej raz gorzej. Wydaje mi si?, ??e obecnie ma??o psuje. Gdyby tak Go??a??, Gruszka i Kadziewicz serwowali jak on.
??widerski - chyba co do jego zagrywki nie mo??na mie? wi?kszych uwag - serwuje na poziomie.
Gruszka - masakra... kiedy?? serwowa?? du??o lepiej. Pami?tam nawet, ??e stawa?? kiedy?? przy reklamach, ??eby boiska nie przestrzeli?. M??g??by po?wiczy? ten element na przyk??ad z Wlaz??ym albo z Szyma??skim.
Winiarski - nawet, nawet, ale jako?? og??lnie nie mam przekonania do tego zawodnika. Za du??o psuje z prostych pi??ek, a gdy jest pi??ka sytuacyjna to na 90% j? zepsuje.
Szyma??ski - w moich oczach najlepiej serwuj?cy obecnie polski zawodnik. Jego serw jest pewny i mocny, mo??e nie serwuje z tak? si??? jak Wlaz??y, ale za to nie psuje tylu zagrywek.

Zagrywka to jest jedna z wi?kszych bol?czek naszego zespo??u, ale chyba najwi?ksz? jest s??aba g??owa. Nie wracam ju?? do spotkania z Serbi? w Final Four, bo to temat zamkni?ty. Denerwuje mnie to, ??e jak nasi wychodz? na parkiet to s? strasznie zdekoncentrowani, co by??o ewidentnie wida? w spotkaniu z Estoni?. Zbyt szybko si? rozlu??niaj? i my??lami s? ju?? w szatni - dwa przegrane mecze z Serbi?, kiedy to prowadzili 2:0, a przegrali 2:3, mecz z Argentyn? - wygrywali 2:0, doprowadzili do stanu 2:2, ale szcz???liwie wygrali.

Optymizm...
Zawsze i wsz?dzie z polsk? ekip?. Tak na marginesie. To co wida? w TV jak pokazuj? mecze, na przyk??ad ze Spodka, to tylko ma??y procent tego co dzieje si? na ??ywo w Spodku. W Spodku na meczu by??em trzykrotnie (mam nawet zdj?cie z maskotk? polskiej reprezentacji), atmosfera niewyobra??alna, gard??o zdarte, uszy bol? jeszcze kilka dni po meczu, na trybunach jedna, wielka, polska rodzina, kt??ra jest sk??onna wybaczy? wszystko Polskim siatkarzom (no mo??e nie wszystko, bo pami?tam, jak ta rodzina ich wygwizda??a w zesz??ym sezonie po meczu z rezerwami Francji w L??, kiedy to Polska przegra??a 3:0). Ju?? na kilka godzin przed meczem atmosfera jest gor?ca, po meczu tak??e, je??li tylko nasi wygraj?. Po ostatnim zwyci?stwie 3:1 nad Serbi? w Spodku atmosfera po meczu by??a fantastyczna. Nie m??wi? tu tylko o tym jak podzi?kowano kibicom za doping (lasery itp). Po meczu na zewn?trz Spodka wszyscy ??wi?towali. Sta??em samochodem w korku razem z moj? ekip?, na zewn?trz, obok samochodu, przechodzi??a grupa polskich kibic??w. Z ich strony pad??o pytanie: "Kto wygra mecz?!", a my z wewn?trz samochodu: "POLSKA!!" (a to wszystko ju?? po meczu i po towarzysz?cym jemu napi?ciu).
deathman[]
kwestia wczorajszego naszego zwyciestwa byla juz rozwiazana przed meczem chcac sie liczyc w swiatowej czolowce nie moglismy zakladac innego wariantu jak 3:0 no coz ... 3:1 dobre i to ... dzis bulgaria ktora jest zawsze dla nas niewygodnym przeciwnikiem .... nigdy nie gralismy z nimi dobrze

black_ghost -> wlasnie pewne braki w jakis elementach zawsze mozna wyeliminowac ... ale nitk nie wyeliminuje seryjnie traconych punktow ... przez tyle lat ile gra ta reprezentacja maja takie momenty zaden z trenerow mazur bosek wspanialy lozano nie moze tego zniwelowac .... nawet wczoraj prowadzac wysoko po 9 puntkow przewagi jezdzalismy na 4 ... przeciez tam jest potrzebny psycholog .... ktory pouklada im glowy .... inaczej do niczego w swiatowje siatkowce nie dojdziemy tym skladem ... a przez reprezentacje teraz przewija sie duzo zawodnikow ... nowych twarzy ... ale zawsze zostaje ten trzon ktory nigdy nienauczyl sie grac "z glowa" .... i sytuacja bedzie trwala caly czas ....

dzis bulgaria nie obstawiam innego wyniku jak zwyciestwo ... 3:2
May Ksie
Nie jestem jakim?? specjalist?, ale wiem jedno, te seryjne straty punkt??w to ??eczywi??cie sprawa psychiki. Jeden z zawodnik??w, jaki?? przyw??dca, powinien krzykn?? do ch??opak??w, ??e maj? si? skupi? i my??le?tylko o tym, ??eby zdoby? punkt, a nie straci?. Zamiast tego to si? poklepuj?...:]. Bardziej ni?? siatk??wk? pan??w interesuje si? paniami, kt??re te?? s? ??wietne, mimo ostatnich niepowodze??.
Zawsze znajd? czas na mecz siatk??wki w TV, gdy graj? panie z Polski biggrin.gif
black_ghost
CYTAT(deathman[] @ Jul 16 2005, 10:36 AM)
black_ghost -> wlasnie pewne braki w jakis elementach zawsze mozna wyeliminowac ... ale nitk nie wyeliminuje seryjnie traconych punktow ... przez tyle lat ile gra ta reprezentacja maja takie momenty zaden z trenerow mazur bosek wspanialy lozano nie moze tego zniwelowac .... nawet wczoraj prowadzac wysoko po 9 puntkow przewagi jezdzalismy na 4 ... przeciez tam jest potrzebny psycholog .... ktory pouklada im glowy .... inaczej do niczego w swiatowje siatkowce nie dojdziemy tym skladem ... a przez reprezentacje teraz przewija sie duzo zawodnikow ... nowych twarzy ... ale zawsze zostaje ten trzon ktory nigdy nienauczyl sie grac "z glowa" .... i sytuacja bedzie trwala caly czas ....
*

Zgadzam si? z Tob?. Im potrzebny jest psycholog. Ostatnio jeden z reporter??w zada?? takie pytanie Gumie, czy aby nie potrzebuj? psychologa. On na to, ??e siatk??wka jest gr? zespo??ow? i psycholog tu nic nie da. Ja bym si? jednak nie zgodzi??. Gdyby taki psycholog potrafi?? zmieni? mentalno??? po??owy dru??yny na boisku to efekty by??yby widoczne. Mieli??my przyk??ad Ma??ysza - pracowa?? z psychologiem i kim?? tam jeszcze i wszystko by??o ok. Potem naszym trenerom wydawa??o si?, ??e ju?? nam oni s? nie potrzebni, bo Ma??ysz ju?? wszystko potrafi i ich zwolnili (widocznie za dobrze mu sz??o). A tu si? okaza??o, ??e nie ma psychologa i nie ma wynik??w, Ma??ysz ju?? nie wygrywa?? wszystkiego raz za razem. Mo??e jednak warto, wbrew temu co powiedzia?? Zagumny, zatrudni? psychologa, kt??ry by popracowa?? z naszymi siatkarzami.
pawelini1
kiedys takim zawodniiem byl Murek ale teraz gra nienajlepiej wiec jakby jego role spadla ... no ale moim zdaniem takim zawodnikiem byl na poczatku rozgrywek w fazie grupowej Gruszka ... zachwycalem sie jego skutecznoscia w ataku i wszystkie trudne pilki czy po kontrze szly do niego a on nie zawodzil ... nie wiem czemu tak przygasl na glownym turnieju no ale mniejsza z tym .... w tym momencie to Zagumny jest tym ktory to jakos ciagnie .... chlopak na spryt w rozeznanie w rozgrywaniu i robi na tej pozycji rzeczy niemozliwe ..... ma doswiadczenie, mniej charyzmy .... inni go sluchaja .. jezeli nadal bedzie tak gral jak do tej pory to n stanie sie juz na stale takim "dogrzewaczem w naszej druzynie"
duckser
CYTAT(black_ghost @ Jul 15 2005, 11:03 PM)
Optymizm...
Zawsze i wsz?dzie z polsk? ekip?. Tak na marginesie. To co wida? w TV jak pokazuj? mecze, na przyk??ad ze Spodka, to tylko ma??y procent tego co dzieje si? na ??ywo w Spodku. W Spodku na meczu by??em trzykrotnie (mam nawet zdj?cie z maskotk? polskiej reprezentacji), atmosfera niewyobra??alna, gard??o zdarte, uszy bol? jeszcze kilka dni po meczu, na trybunach jedna, wielka, polska rodzina, kt??ra jest sk??onna wybaczy? wszystko Polskim siatkarzom (no mo??e nie wszystko, bo pami?tam, jak ta rodzina ich wygwizda??a w zesz??ym sezonie po meczu z rezerwami Francji w L??, kiedy to Polska przegra??a 3:0). Ju?? na kilka godzin przed meczem atmosfera jest gor?ca, po meczu tak??e, je??li tylko nasi wygraj?. Po ostatnim zwyci?stwie 3:1 nad Serbi? w Spodku atmosfera po meczu by??a fantastyczna. Nie m??wi? tu tylko o tym jak podzi?kowano kibicom za doping (lasery itp). Po meczu na zewn?trz Spodka wszyscy ??wi?towali. Sta??em samochodem w korku razem z moj? ekip?, na zewn?trz, obok samochodu, przechodzi??a grupa polskich kibic??w. Z ich strony pad??o pytanie: "Kto wygra mecz?!", a my z wewn?trz samochodu: "POLSKA!!" (a to wszystko ju?? po meczu i po towarzysz?cym jemu napi?ciu).
*

??wi?ta racja! wink.gif By??em w Spodku raz i nie na meczu siatkarskim, ale na meczu hokejowym Gwiazdy NHL - Polska. To miejsce ma swoj? atmosfer?i klimat. Do tego wodzirej, kt??ry potrafi tak "rozpali?" kibic??w, ??e zabawa jest przednia. Nie ma to jak kibicowa? w Spodku biggrin.gif

No, ale nie m??g??bym nie chwali? rzeszowskiej publiczno??ci tongue.gif W ko??cu do Rzeszowa zawita??a mi?dzynarodowa siatk??wka i jest to wielkie wydarzenie w mie??cie. My??le, ??e chocia?? ludzi mniej to doping nie wiele mniejszy ni?? w Spodku wink.gif Zreszt? macie jeszcze dwa mecze do ocenienia biggrin.gif

A teraz co do turnieju. Wierz?, ??e awansujemy i zajmiemy 1 miejsce. mamy siln?, coraz bardziej do??wiadczon? reprezentacj?. Damy rad? wink.gif O zawodnikach si? rozpisywa? nie b?de bo a?? takim fanem siatk??wki nie jestem tongue.gif
black_ghost
No i sta??o si?. Po zwyci?stwie nad Bu??gari? mamy pewny awans do M?? 2006 smile.gif Mecz z Rosj? to ju?? w zasadzie o pietruszk?, bo w?tpi?, ??eby Estonia wygra??a z Rosj?. No ale mimo wszystko przyda??oby si? wygra?, trzeba im pokaza? kto tu rz?dzi wink.gif
pawelini1
ja sie spodziwalem ze po takim blanaszu jak w lidze swiatowej to polacy usiada na tylkach i tu no ale jest inaczej .. no i dzieki za to Bogu ... zwyciestwa z Estonia i Bulgaria ciesza .. awans tez .. ale ja jednak bym nie odpuszczal meczu z rosjanami ... to klasowa druzyna a nasza badz co badz mloda reprezentacja musi nabierac szlifw pilkarskich a na kim lepiej jak na takichg klasowych druzynach jak rosja .... no i trzeba sobie to powiedziec ze polacy nie sa tacy slabi na psychice ... z estonia przegrywali i w koncu wygrali i to latwo nie potrzebne te nerwy w 1 secie ... a co do bulgarii to tez to nie bylo takie proste z paczatku ale koniec byl dobry i awans jest nasz .. i M?? 2006 czekaja na Nas ..... a rosjan to ja stawiam ze ogramy ich 3:2
karas
By??em wczoraj w szoku jak Guma... ??cina??! Raz mu si?zdarzy??o, a przedtem te 2 super kiwki. No i w ko??cu poprawili zagrywk?! O Wlaz??ym nie musz? m??wic - chyba ze 3 asy, ale Kadziewicz, ba nawet Gruszka pr??bowa?? mocno serwowa?. I tak trzeba gra?. I co?? Wam powiem - maj?c awans w kieszeni wyjd?dzi?? na luzie przeciwko Rosji i ich rozjad?.

P.S. nie chcia??bym by? cytowany negatywnie dzi?? wieczorem...wink.gif
duckser
I my??l?, ??e nie b?dziesz wink.gif Na pewno Rosjanie b?d? chcieli powalczy? o presti?? tego turnieju. Sk??ry tak ??atwo nie sprzedadz?. Ja licz? na 3-1 z przebiegiem meczu 1-0, 2-0, 2-1, i 3-1 tongue.gif Ten 3 set jest zawsze pechowy. Oby nie tym razem, ale co?? czuj?, ??e na bank jednego nam zabior?. A nasz atut to zagrywka Wlaz??ego, zmy??ki Zagumnego, czy Ignaczaka? (ju?? nie pami?tam biggrin.gif ). Blok wczoraj wyra??nie poprawiony. No i do tego publiczno??c, kt??ra wczoraj by??a o niebo lepsza ni?? na meczu z Estoni?. W ko??cu nie by??o wida? ??adnych pustych krzese??ek.

P.S. Powiem Wam, ??e jak pokazuj? maskotk? polskiej reprezentacji, czyli orze??ka to a?? cz??owiek si? u??miecha biggrin.gif Czy on nie jest sympatyczny. Jeszce jak ta??czy do piosenki "Wszyscy mamy szcz???cie, ??e ??yjemy, hej hej ... " smile.gif

POLSKA !!!
black_ghost
Niestety nie uda??o si? wygra? z Rosj?. Mecz ca??kiem dobry w naszym wykonaniu, no mo??e poza drugim setem, ale nie ma co p??aka?, bo w sumie mecz by?? to o pietruszk?. Wiadomo, ??e lepiej dru??yna si? czuje po zwyci?stwach, oboj?tnie jaki mecz mia?? stawk?. Jest jednak inny aspekt, kt??ry chcia??bym poruszy?. Nasi zacz?li lepiej serwowa?. Normalnie si? zszokowa??em jak widzia??em piorunuj?ce zagrywki Go??asia lub Kadziewicza (te z p????niejszej cz???ci spotkania). Kiedy?? ju?? takie widzia??em, ale powoli pami?? mnie zawodzi??a, a przed oczami mia??em ich stacjonarne zagrywki, a tu takie zaskoczenie.
Bardzo dobry mecz Szyma??skiego. Co?? czuj?, ??e trzeba si? b?dzie wybra? na mecz do Jastrz?bie smile.gif W ko??cu to tak niedaleko, a ile rado??ci z takiego widowiska. Najlepiej tak na mecz ze Skr? albo kt??rym?? z AZS-??w.
Mam nadziej?, ??e na zlocie w Gruszczynie (powinienem si? tam pojawi?) uda si? skompletowa? dwie sz??stki i pr??cz mecz??w pi??ki no??nej rozegramy jakie?? spotkanie pi??ki siatkowej. Zobaczymy komu zostanie przyznany zaszczytny tytu?? MVP wink.gif
duckser
Jestem mile zaskoczony wink.gif Chocia?? pierwsze dwa sety to lekka ??enada (raczej 2 tongue.gif ) to potem Nasi walczyli jak LWY biggrin.gif Jestem naprawd? dumny i zadowolony. Po ambitnej grze przegrali??my, ale przynajmniej 3-2 a nie 3-0. Szkoda, ??e si? nie potwierdzi??o s??ynne siatkarskie powiedzenie.

Co do gry naszych zawodnik??w to z pocz?tku zagrywka nie istnia??a. Szczeg??lnie dosy? nieciekawie w pami?ci utkwi?? mi Go??a??. Potem jednak by??o wy??mienicie. Prawie tak dobrze jak z Bu??garami. No i blok chwilami z przeb??yskami, ale og??lnie pozytywnie. Nie ma co ich wini?, ??e nie blokowali go??cia 217 cm .... Co do ataku to Szyma??ski zawodnikiem meczu. Wykorzystywa?? prawie wszystko i wsz?dzie. Murek te?? poderwa?? zesp???? do walki. No i ??widerski na pocz?tku spotkania by?? najlepszy. Ogolnie super wink.gif

Co do obserwacji pozameczowych. Znowu publiczno??? pokaza??a klas?. To pokazuje jak rzeszowiacy s? g??odni siatk??wki i powinno si? organizowa? tu wi?cej imprez smile.gif

Na koniec nawi???? do wczorajszej sytuacji na konferencji prasowej. Wi?cej mo??na znale??? na onecie. W skr??cie chodzi o to, ??e Polacy nie ??yczyli sobie udzia??y w niej przedstawicieli "Faktu". A poniewa?? "Fakt" nie chcia?? wyj??c z konferencji. Sami wyszli. Ja w pe??ni popieram ich decyzj? (zreszt? jak PZPS) i to co ukaza??o si? w tym szmat??awcu po meczu z Serbi? to zniewaga. Dla mnie ta gazeta prezentuje taki sam poziom jak The Sun i jest zwyk??ym brukowcem ??eruj?cym na sensacji ...

BRAWO POLACY !!!
pawelini1
no obstawialem 3:2 ale nie w te strone co bylo rzeczywiscie ... ale nie jest zle ..... szkoda tych 2 pierwszych setow gdzie polski zespol wcale nie istnial .... ten zryw w dalszej czesci to cos na ksztalt serbii i czan. no ale jednak w przeciwienstwie do nich my nie wygralismy .. drugie miejsce w tej sytuacji nie jest zle ... awans w naszych rekach a niech inni martwia sie w Warnie .... bravo polacy
karas
Dzi?ki, ??e mnie nikt nie cytowa??...wink.gif

Mi??o si? r??wnie?? zdziwi??em, gdy w 3 i 4 secie nasi pokazali pazurki. Jednak mimo ??wietnej skuteczno??ci w ataku, to nie Szyma??ski, a... Poltanovski czy Po??tawski by?? dla mnie graczem spotkania. Ten facet by?? niesamowity! I do tego ta zagrywka - nota bene asik na koniec spotkania. Chcia??oby si? mie? takiego napadziora w swoich szeregach. Og??lnie - bardzo ??adny, emocjonuj?cy meczyk. I n??w nasi zagrali zrywami - seryjnie trac?c, b?d?? zdobywaj?c punkty. Oj przyda??by si? psycholog, przyda??...
May Ksie
Szkoda, ??e i z Rosj? nie wygrali??my, ale i tak jestem z ch??opak??w zadowolony. Panie zaje??y 7 miejsce, tylko nie wiem dok??adnie co to za turniej pierwsze s? w nim brazylijki.
Rafa
szkoda szkoda ale wazne ze bedziemy grac w MS byla szansa na wygranie z ruskimi ale zabraklo nam szczescia ale i tak jestem zadowolony z naszych siatkarzy!!!
Pawe3
Polscy siatkarze byli bardzo blisko fina??u,ale nie wytrzymali tego psychicznie,dwa pierwsze sety by??y fenomenalne w wykonaniu naszych siatkarzy,z Serbami mo??na by??o wygra?,ale c????,natomiast z Kub? to powinni??my wygra?.
Pierwsze efekty pracy Raula Lozano s? ju?? widoczne,mam nadziej?,??e po udanych wyst?pach w L?? i el. M??,we wrze??niu na ME Polska zdob?dzie cho?by br?zowy medal,bo ta dru??yna na taki sukces zas??uguje i wierz?,??e tym razem ze stanu 2:0,nasi b?d? ko??czy? 3:0,a nie jak dotychczas 2:3!!!!
pawelini1
no dobra jak widze rozmowa toczy sie tylkow ok??l naszych panow a nikt jeszcze slowem nie wspomnial o wystepnie naszych siatkarek .. badz co badz mistrzyn starego kontunentu w Grand Prix siatkarek .... ja z tym wystepem wiazalem nadzieje ale w hura optymizm nie wpadalem to tym turnieju eliminacyjnym gdzie dosc minimalnie polki zajely 3 miejsce w bedz musialu dogrywac jeszcze jeden turniej ostatniej szansy --- chyba w Warnie ale nie jestem, pewien .. ale mniejsza z tym zaczne od wyniku ... 7 miejsce to prawie jak 4 na olimpiadzie bo tylko pierwsze 6 awansowalo do dalszej fazy an asze panie moim zdaniem zawalily poczatek gdzie przegraly kilka meczow i plasowaly sie nisko w tabeli dopiero mecze w Bangkoku gdzi nasze panie wygralu wszystkie mecze chociaz to nmoze i nie byly jakies mocne druzyny -- Usa Tajlandia japonia i ktos jeszcze .. dobrze ze przyajmniej na koncu pokazaly mistrzowska klase ... niemczyk musial nimi niezle potrzasnac po tych pierwszych meczach .. noa le wynik jest wynikiem ..bylo blisko ale nie udalo sie i wracamy do domu na tarczy ... troche szkoda noale taka jest siatkowka .. sam w nia gram czesto i wiem jak to jest ..... a co do naszych reprezentantek to czekamy na awans do MS !!!
May Ksie
CYTAT(pawelini1 @ Jul 19 2005, 08:45 PM)
a nikt jeszcze slowem nie wspomnial o wystepnie naszych siatkarek ..
*

No no, nie czytacz post??w uwa??nie ja napisa??em o Paniach. Przy okazji mam pro??b?, mo??e co?? sie inni o paniach wypowiedz?. biggrin.gif S? ??wietne i ??liczniutkie biggrin.gif . Bardziej wole ogl?da? mecze pa?? ni?? pan??w tongue.gif
pawelini1
jak by to byla pilka nozna to bym powiedzial ze lubisz wymiane koszulek no ale jest inaczej ... a co do pan to jest tam kilka ladnych ale wszystkie too high ... buzki za to maja fajne .... a propos to gdzie ogladasz ich mecze bo ja mam tylko okazje ogladac tylko pan??w ... a jedyny mecz pan jaki obejrzalem to byl final mistrzostw Europy ... pamietne 3:0 zTurczynkami .. ale to byla jazda jak sie mecz skonczyl wreszcie jakas polska reprezentacja odnosi tak znaczacy sukces ... bravo Panie a co do pan??w to niestety szkoda ze nie ma takich sukcesow ... mam na mysli ta reprezentacje bo ta prowadzona jeszcze przez Huberta Wagnera tez macila na swiecie "ale to juz bylo i nie ...." a moze jednak wroci
May Ksie
CYTAT(pawelini1 @ Jul 20 2005, 08:46 PM)
a propos to gdzie ogladasz ich mecze bo ja mam tylko okazje ogladac tylko pan??w ...
*

no co?? ostatnio ich nie pokazuj? ale ??ledze uwa??nie TVP3 bo tam najcz???ciej pokazuj? mecze. Swoj? drog? to ja ostatni mecz jaki ogl?da??e to by??y jakie?? mistrzostwa w Japoni czy gdzie?? tam co mecze by??y o CZWARTEJ rano w polsacie. Wtedy by??a jazda i mimo s??abego wyst?pu nie ??a??owa??em.
kas-ka
mecze pa?? mo??na ogl?da? na Eurosporcie na przyk??ad smile.gif ja tam ogl?dam biggrin.gif
karas
Dzi?? nasze z??otka rozpoczynaj? batali? (ostatnia deska ratunku) o przysz??oroczn? "Lig? ??wiatow?" w damskim wykonaniu. Mam nadziej?, ??e z Glink? i ??wieniewicz w sk??adzie sobie poradza. Cho? dzi?? z Rosjankami na pewno ??atwo nie b?dzie.

Edit

A jednak! Jupi! Uda??o si?! Polki pokona??y Rosjanki (cho? po 3 secie by??o minorowo) 3-2! No to teraz musz? wykorzysta? szans? na awans. trzeba p??j??? za ciosem i pokona? Holenderki i Rumunki!

POLSKA!!!
pawelini1
polki iumieja grac i ten mecz byl tego dowodme i niewatpliwie nie ma sie czego martwic w perspektywnie nastepnych spotkan .. ale panietajcie nasze panie ze w poprzednim turnieju przygraliscie o wlos i saty mialy kluczowa role wiec nie rozluzniac mi sie tutaj i po 3:0 prosze .. tak zeby nie bylo trzeba niczego dopowiadac ..... Niemczyk pokarz klase trenerska
kas-ka
ogl?da??am czwartego seta smile.gif wcale nie gra??y tak dobrze tongue.gif ale wygra??y i to si? liczy! musz? awansowa?!!
pawelini1
oj no i pozostaje nam tylko liczyc na zwyciestwo z niemkami bo to jest nasza jedyna przepustka do Grand Prix w przyszlym sezonie wiec panie do dziela ... no i znowu 3:2 z rosja ... ale dla mnie przegrana 3:2 to jest najmniej ujmujaca naszej reprezentacji w koncu takim stosunkiem to my wczesniej wygralismy wiec widac ze to sa zespoly rowne sobie a ze to wlasnie rosjanki nas pokonaly to tylko lud szczescia i chwilowa mam nadzieje slabosc polek .... ale mysle ze z niemkami wygramy w oncu z tego co pamietam to gralismy juz z nimi w tym sezonie ale nie pamietam wyniku ... wiec pozostaje tyllko wygrac i pokazac klase... jak dla mnie to 3:1 bedzie
black_ghost
Jako?? ostatnio specjalno??ci? naszych reprezentacji staje si? przegrywanie 2:3 przy pocz?tkowym prowadzeniu 2:0. Niestety sprawdza si? powiedzenie, ??e kto nie wygrywa 3:0 ten przegrywa 3:2. Oby to odnosi??o si? ju?? tylko do przesz??o??ci. Wierz?, ??e Polki daj? rad? pokona? Niemki i awans do GP stanie si? faktem smile.gif
deathman[]
no i dzis nasze zlotka pokazaly kawalek dobrej siatkowki ... od stanu 17:24 dla niemek w 1 secie zaczely grac dogonily niemki i przegraly 25:27 .... pozniej juz bylo tylko do przodu swietna gra calego zespolu swiniewicz glinki pyci liktoras i belcik 2 set 25:13 ... pograztyl niemki ... wszystko szlo jak dobrze naoliwiona maszyna dzieki czemu w przyszlym roku zagramy w kolejnych turach GP co przyblizy nas do awansu do pekinu na olimpiade choc mimo wszystko siatka w wykonaniu kobiet nie jest tak efektowna co w meskim wydaniu dzis mozna bylo zobaczyc naprawde dobre spotkanie ....
pawelini1
nie jest zle wygralismy z niemkami i mamy apewniony awans do pszyszlorocznego grandprix wiec narazie nie ma sie o co martwic ... o propos to sie zrewanzowalismy za przegrana z niemkami w el do M?? kiedy to z nimi przegralismny .... ale z tego co wiem to nie byla latwa przeprawa i niemki pokazaly kawal dobrej siatkowki .. i nie nalezy sie sugerowac wyniiem bo tylko w 2 partii nasze panie im dopiekly ..chyba do 13 ... dalej bylo w miare wyrownanie ... ale zwyciestwo cieszy wszystkich kibicow .... bravo !!!! ... tylko tak na przyszlosc troche wiecej systematycznosci do z tego co widze to nasze panie graja w kratke .... troche stabilizacji i wszystko bedzie ok
deathman[]
pawelini w-> wyrownanie do momentu odskoku na kilka punktow w 3 secie bylo to juz przy stanie 16:13 a w czwartym juz nawet nylo 20:12 .... ogladalem to spotkanie i bardzo m isie podobala gra polek .... szkoda meczu z rosjankami bo w tak samo frajerski sposob jak nasi "mali rycerze" przegralismy wygrany mecz ... z prowadzenie 2:0 skonczyc 2:3 ..... PSYCHOLOG jest potrzebny w obu ekipach ....

PS. "Nasi mali rycerze" maja grac cos teraz chyba memorial Huberta Wagnera o ile mnie pamiec nie zawodzi a pozniej ME ?
siona
CYTAT(deathman[)
,Aug 1 2005, 11:29 AM]PS. "Nasi mali rycerze" maja grac cos teraz chyba memorial Huberta Wagnera o ile mnie pamiec nie zawodzi a pozniej ME ?
*

Tak masz racje Dethman teraz maja turniej a pozniej ME tylko zeby nie dali takiej plamy jak w Belgradzie z Serbami sad.gif

A co do naszych zlotek to tez w polfinale zrobily to samo co nasi siatkarze. Dobrze ze wygraly z niemkami w meczu o 3 miejsce i zrewanzowaly sie za porazke w el. do MS. Wydaje mi sie rowniez ze forma naszych pan rosnie a to dobry znak bo jesli sie nie myle to nasze panie beda w tym roku bronily MS wywalczonego w Turcji.

pozdrokwa
pawelini1
nie ma to jak znowu usluszec narzekania na polska reprezentacje ... nie wiem dlaczego na tymetapie rozgrywek to .. nie wiem ale chyba powinnismy sie cieszyc z awansu a nie rozpamietywac mecze wygrane czy nie .... co do naszych " malych rycerzy" to deathman[] masz racje jak zwykle o tej porze rozgrywany bedzie memorial H.Wagnera .. z tewgo co mia wiadomo to bedzie tam norwegia , chiny, holandia i oczywiscie nasi panowie ... 12 - 14 to jest dokladna data tej imprezy ... i jeszcze jedno lozano juz oglosil sklad na el MS to pelna dwunastka

Andrzej Stelmach
Micha?? Winiarski
Piotr Gruszka
Pawe?? Zagumny
Dawid Murek
Wojciech Grzyb
Krzysztof Ignaczak
Grzegorz Szyma??ski
Mariusz Wlaz??y
?ukasz Kadziewicz
Sebastian ??widerski
Arkadiusz Go??a??

jak dla mnie to calkiem "stara" nie wiedze zmian po finalowym turnieju L?? ... ale to dopiero we wrzesniu ... no wiec paniowie do dziela ... hcemy awansu !!!!
May Ksie
Memorja?? Humerta Wagnera zapowiada si? bardzo ciekawie. Ja najbardziej czekam na mecz z Chi??czykami. S? bardzo siln? dru??yn? ale na pewno do ogrania. Nie moge si? doczeka?.
Katun
Chiny bardzo silna dru??yn? ?
Ja chyba co?? przegapi??em w siatk??wce w ostatnich latach ;-)
Pawe3
Najsilniejsz? ekip? w odbywaj?cym si? dzisiaj Memoriale Wagnera jest reprezentacja Holandii,z reszt? nasi siatkarze powinni sobie poradzi?,a je??li chodzi o Chiny to chyba mia??e?? na my??li reprezentacj? pa??.
May Ksie
CYTAT(Pawe3 @ Aug 12 2005, 08:22 AM)
Najsilniejsz? ekip? w odbywaj?cym si? dzisiaj Memoriale Wagnera jest reprezentacja Holandii,z reszt? nasi siatkarze powinni sobie poradzi?,a je??li chodzi o Chiny to chyba mia??e?? na my??li reprezentacj? pa??.
*

biggrin.gif Zawsze mi si? wydawa??o ??? s? dobrzy. Ale mo??e ??eczywi??cie pomyli??em pan??w z paniami ( w przypadku chin nie widz? mi?dzy nimi r????nicy tongue.gif ). Poczekajcie do meczu i oce??cie czy sie myli??em. biggrin.gif
siona
Nie tylko cala pi??kaska ale i sportowa Polska zyje tym co dzisiaj najwazniejsze czyli spotkaniem Posla - Austria z wiadomych powodow ale nie mozna zapomniec o naszych siatkarza, przeciez dzisiaj zaczyna sie najwazniejszy turniet tego sezonu Mistrzostwa Europy. Nasi na Mistrzostwa polechali po medal z cichymi nadziejami na zloto i ja w to wierze choc zdaje sobie sprawe iz bez Zagumnego bedzie cieszko. Na dzien dobry zagramy z Chorwatami ktorych powinnismy klepna. Wiec nie pozostaje nic innegio jak dzisiaj byc calym sercem z Bialo - czerwonymi tymi kopiacymi jak i klepiacymi wink.gif.

pozdrowka
karas
Kadziewicz, Ignaczak wypadli z kadry. Dzi?? do tego do???czy?? Szyma??ski - kontuzja. O Zagumnym nie wspominaj?c. Odgra??anie si?, ??e jedziemy po medal - jest wg mnie troszk? na wyrost. Podobno ostro Lozano da?? w dup? ch??opakom w Spale, ale w obliczu kontuzji i przetrzebionego sk??adu, nie wydaje mi si?, aby??my powalczyli o medal. Ale standard - b?d? kibicowa?? naszym z ca??ych si??!

POLSKA!!!
Pawe3
To prawda nasi siatkarze zaczynaj? batali? o z??oto,chocia?? ja osobi??cie uwa??am,??e dobrze b?dzie je??li nawet zdob?d? srebro lub br?z,bo w ko??cu trzeba si? przypomnie? na arenie Europejskiej,??e jeste??my dobr? dru??yn?,a za rok na M??.
Nie b?dzie ??atwo gra? szczeg??lnie przeciwko Rosji,SiCZ,W??ochom czy Holandii,dlatego nasuwa mi si? jedno pytanie JAK NIE TERAZ TO KIEDY????
pico
No ja lubi? obejrze? sobie mecz siatk??wki, lecz ma??o si? tym interesuje. Z niecierpliwo??ci? czekam na dzisiejszy mecz ale kiedy zobaczy??em, ??e po??owa kadry ma kontuzje to mnie zatka??o blink.gif Mam nadziej?, ??e mimo to b?dzie dobrze i licz? na medal. Oboj?tnie jakiego koloru, wa??ne ??e medal.
Licz? na dobr? predyspozycj? Wlaz??ego... On mo??e byc kluczow? postaci? tego turnieju, ma potencja??.

pozdrawiam
Katun
Mistrzostwa Europy zaczynamy od wygranej- jest dobrze !
fakt, ?? enaszym przeciwnikiem nie by??a jaka?? mocna reprezentacja, a Chorwacja, ale jednak odmieniona personalnie kadra poradzi??a sobie z nimi, pomimo kilku s??abszych moment??w. Nie by??o cz?stych przestoj??w w grze i strat kilku punkt??w z rz?du (przynajmniej nie by??o ich a?? tyle, jak niedawno), a w zachwyt powinny wprawi? zagrywki Wlaz??ego, kt??ry serwisem zrobi?? Chorwatom kuku smile.gif
deathman[]
a wiec dzis podejdziemy do proby numer 1 aby powalczyc o medal nie ma co ukrywac skoro mamy aspiracje do medalu rosjan trzeba pokonac ... poczatek spotkania o 20:15 w TVP1 ... wczoraj bardzo imponowal mi wlazly i to on dzis moze odegrac kluczowa role ... bardzo podobala mi sie gra naszego rozgrywajacego ktoremu chlopaki nie dali odczuc ze jeszcze nie dokonca dokladnie dogrywa im pilki ale zagral naprawde dobre spotkanie ... dzis kluczem do zwyciestwa napewno bedzie dobra zagrywka ... i skuteczny blok ktory wczoraj troche szwankowal ....
black_ghost
Eh... szkoda, a by??o tak blisko. Tak graj?c? polsk? reprezentacj?, jak w meczu z Rosj?, chc? ogl?da? zawsze. By??o bardzo dobrze. Rosja nie mia??a takiej ??atwej przeprawy, a my grali??my jak r??wny z r??wny. Przy takiej grze my??l?, ??e nie musimy obawia? si? W??och??w. Jestem pewien, ??e sta? nas teraz na wygranie pozosta??ych mecz??w w grupie. Przy pora??ce W??och??w z Rosj? mogliby??my wyj??? z grupy z drugiego miejsca, bo nie licz?, ??e Rosja si? potknie na Chorwacji czy Portugalii. ??ycz? naszym wszystkiego najlepszego.

KTO WYGRA MECZ??!!

POLSKA!!

KTO??!!

POLSKA!!

KTO??!!

POLSKA, POLSKA, POLSKA!!
karas
Mecz bardzo zaci?ty i nasi nie najgorzej, ale jednak pora??ka. ??wietnie broni??, serwowa?? i atakowa?? Murek, ale to nie wystarczy??o. Oczywi??cie musia?? nadej??? kryzys (2 set przy stanie 16:10, potem Rosjanie zdobyli 7 punkt??w z rz?du). Dla mnie by?? to prze??om w tym spotkaniu.

W??osi nie stracili jeszcze seta, ale i przeciwnicy niezbyt wymagaj?cy byli. Dzi?? najwazniejsze spotkanie w tych mistrzostwach (w grupie). Musimy wygra?!

POLSKA!!!
siona
Ja smiem twierdzic ze przegralismy wygrany mecz tak jak Karas wspominal pierwsze co mozan im zazucic to te przeklete 16-10 i ten Baranow ale nie wiem czy zwrociliscie uwage na koncowki 2 i 3 seta. Jak dotej pory nie zawodzil nigdy zawsze gral fenomelanie wczoraj zawidl przynajmniej mnie i to w duzej mierze jego obwiniam za porazke a dokladniej chodzi mi o Wlazlego. Set drugi pilka setowa dla naszych na serwie Wlazly i bodajrze 25-24 dla naszych fatalnie psuje serw w siatke poczym Ruski serwoja nasi przymuja atakuje Wlazly i fatalnie pudluje i robi sie 1-1 to samo w secie 2 identyczna sytuacja Wlazly psuje serw a kilka chwil pozniej tez psuje juz nie pamietam czy go zblokowali czy sie ponownie pomylil. Wydaje mi sie ze te indywidualne bledy Wlazlego zadecydowaly o przegranej i byc moze o medalu.

pozdrowka
karas
CYTAT(siona @ Sep 5 2005, 11:48 AM)
Wydaje mi sie ze te indywidualne bledy Wlazlego zadecydowaly o przegranej i byc moze o medalu.

Nie za ba??dzo si? zgodz?. Wlaz??y praktycznie sam wygra?? 1 seta - zdoby?? w sumie 21 punkt??w. Z czego kilka as??w, wi?c to nie jego wina, ??e przegrali??my. Wg mnie przyczyny pora??ki musimy szuka? w psychice naszych zawodnik??w. Nie wiem, co si?z nimi sta??o - ale po prostu kilka razy w meczu si? zatrzymywali i seriami gubili??my punkty, ??eby potem z kolei zachwyci? niekonwencjonalnym rozwi?zaniem w ataku. Za du??a sinusoida w postawie naszych - oto przyczyna pora??ki.

W??osi s? na pewno zmotywowani po dw??ch meczach bez straty seta, my mamy lekk? czkawk? po wczorajszym spotkaniu. Ale o ile wczoraj pora??ka z Rosj? by??a "planowana", o tyle z W??ochami musimy po prostu wygra?.
black_ghost
Hmmm... jak si? to m??wi - WSZYSTKO POSZ?O SI? JE***
Z tak? gr? to my w ??yciu nie zdob?dziemy medalu na wa??nej imprezie. Jak widz? Go??asia na boisku to mi si? ??yga? chce.
Gacek nie wypada lepiej od Go??asia. Mam strach w oczach za ka??dym razem jak pi??ki przyjmuje nasz obecny libero. Jasny gwint, gdzie on gra? W jakie?? afryka??skiej lidze czy jak... ??a??osne.
Pech nas nie opuszcza. Najpierw pija??stwo w??r??d zawodnik??w, chocia?? to raczej trzeba nazwa? g??upot?, a nie pechem. Najbardziej szkoda Ignaczaka i Kadziewicza, bo ??mia??o mogliby zast?pi? Gacka i Go??asia. Stelmacha mi nie ??al, bo ??ygad??o prezentuje si? bardzo dobrze. Pechem mo??na nazwa? za to kontuzj? Zagumnego. Wtedy mieliby??my jak??? opcj? na pozycji rozgrywaj?cego: Zagumny, ??ygad??o. Moim zdaniem Woicki odpada, bo nie mo??e gra? w bloku... znaczy si? mo??e, ale jest zdecydowanie za niski.

Nic jednak nie zmieni faktu, ??e jestem strasznie WKUR***
Pawe3
Ju?? gorzej by? nie mog??o,przegra? dwa najwa??niejsze mecze z Rosj? i W??ochami,tragedia tak nie mo??na gra?,a poza tym by??o za du??o b???d??w z naszej strony i to si? zem??ci??o. Najgorsze w tym wszystkim jest to,??e ju?? za rok M?? w Japonii i je??li nasza gra si? nie poprawi to ja b?de mia?? spore obawy wog??le o wyj??cie z grupy mimo,??e jeszcze jej nie znam!!
To jest wersja lo-fi gwnej zawartoci. Aby zobaczy pen wersj z wiksz zawartoci, obrazkami i formatowaniem prosz kliknij tutaj.