Pomoc - Szukaj - U縴tkownicy - Kalendarz
Pe硁a wersja: Siatk體ka
LFC FAN SITE > My kibice > Pogaw阣ki o wszystkim
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
maniek93
Czas odswiezyc ten temat wink.gif

Po pierwsze mamy przyznana organizacje Ligi 艣wiatowej 2007

Po drugie faza grupowa L艢 juz trwa, wczorj odbyl sie 3 mecz polakow tym razem w poznaniu w arenie. Gralismy z Argentyna kibicow jak zawsze pelno, piekna atmosfera i zwyciestwo naszych 3-1m swietnie zagrali ci debiutanci Mo偶d偶onek a w szczegolnosci Bartek Kurek ktory pokazal ze ma talent moze nawet na miare Wlazlego smile.gif
yoda
Nie wiem, czy to nasi s膮 mizerni, czy jeszcze nie w formie, czy to mo偶e odm艂odzona ekipa rywali by艂a nietegies...ale mecz i postawa naszych nie nastraja optymistycznie, a i perspektywa wyst臋pu w finale z urz臋du nie jest w tej dyspozycji rewelacyjna...
Zreszt膮 ta nasza grupa to lipa..no bo co maj膮 powiedzie膰 w艂osi, francuzi, ameryka艅ce i japo艅ce... ogl膮da艂em mecz tych pierwszych i drugich...nie mam pyta艅....a jedna z tych ekip b臋dzie out..!
deathman[]
QUOTE(yoda @ Jun 2 2007, 11:52 AM)
Nie wiem, czy to nasi s膮 mizerni, czy jeszcze nie w formie, czy to mo偶e odm艂odzona ekipa rywali by艂a nietegies...ale mecz i postawa naszych nie nastraja optymistycznie, a i perspektywa wyst臋pu w finale z urz臋du nie jest w tej dyspozycji rewelacyjna...
Zreszt膮 ta nasza grupa to lipa..no bo co maj膮 powiedzie膰 w艂osi, francuzi, ameryka艅ce i japo艅ce... ogl膮da艂em mecz tych pierwszych i drugich...nie mam pyta艅....a jedna z tych ekip b臋dzie out..!
[right][snapback]46735[/snapback][/right]

a juz naszych "nowych" ch艂opak贸w nie widzia艂e艣 na boisku?... wielu siatkarzy gra艂o popraz pierwszy... cieszy mnie powr贸t R. Prygla do kadry szczeg贸lnie ze wzgl臋d贸w braku ch艂opak贸w co mocno serwuj膮... mecz nie by艂 jako艣 strasznie porywaj膮cy ale nowi poradzili sobie z presj膮 i odnie艣li zwyci臋stwo... niestety swoj膮 warto艣膰 w grupie poka偶emy tylko i wy艂膮cznie w meczach z Bu艂gari膮, kt贸ra t艂ucze wszystkich oddaj膮c narazie jednego seta (mo偶e uda mi si臋 za艂apa膰 do Spodka na cho膰by jedno spotkanie... mecz z USA z 0:2 na 3:2 by艂 fantastyczny chocia偶by ze wzgl臋du na wynik i "Pie艣艅 o ma艂ym rycerzu - ciary do dzi艣 przechodz膮 smile.gif)

poza tym uwa偶am, 偶臋 Nasz Napoleon wie co robi i specjalnie stawia w L艢 na odm艂odzenie kadry, w ten spos贸b poszerzaj膮c sobie kadre, bo czym wi臋cej "li藕nie" reprezentat贸w kadry i technik szkolenia Lozano to b臋dzie z wi臋kszym po偶ytkiem dla kadry... zreszt膮 identyczn膮 taktyke stosuje trener polskiej kadry w pi艂k臋 kopan膮... nie liczy si臋 uk艂ad i kolesiostwo a przede wszystkim dobra gra... (Sagan mi wczoraj zaimponi艂 ale to inny temat smile.gif) wi臋c nie krytykujmy za wcze艣nie na to, wiedz膮 co robi膮 i zar贸wno jeden jak i drugi to udowadnia ka偶dym wyst臋pem kadry czy to siatk贸wki czy pi艂ki no偶nej... przed M艢 te偶 wszscy psioczyli, 偶e Lozano robi co chce, pierwsze mecze r贸wnie nie by艂y przekonuj膮ce w wykonaniu naszych ch艂opak贸w a sko艅czyli艣my z medalem na piersi... a przyk艂ad Kadziewicza w kadrze m贸wi wszystko, bo to w jaki spos贸b ten ch艂opak si臋 wypowiada nie tyle 艣wiadczy o nim samym ale i r贸wnie偶 o trenerze...

ja mu w pe艂ni ufam... i wierze, 偶e ten "ma艂y wielki cz艂owiek" dokona jeszcze wiele z polsk膮 siatk贸wka, a 艣wiadczy o tym cho膰by fakt jak sam sie wypowiada o polskiej siatk贸wce i jak chce ja rozwija膰 nie tylko na poziomie reprezentacyjnym, a r贸nie偶 klubowym

Stepie szeroki, kt贸re okiem,
Nawet sokolim nie zmierzysz,
Wsta艅 unie艣 g艂ow臋, ws艂uchaj si臋 w s艂owa,
Pie艣ni o ma艂ym rycerzu (Lozano hehe smile.gif)
karas
Zgadzam si臋 Wojteczku. Kurek fajnie sobie poczyna艂, a偶 nadto, bo tak si臋 potem rozochoci艂, 偶e chcia艂 ju偶 wszystkie pi艂ki ko艅czy膰. Ale to na pewno wp艂ynie na konkurencyjno艣膰, ogranie w kadrze i przede wszystkim da frajd臋 tym m艂odym ch艂opcom.

Termin mi w pi膮tek nie przypasi艂 (si艂a wy偶sza) i dlatego nie poszed艂em. Rok temu by艂em i by艂o piknie. teraz si臋kulam powoli, bo drugi mecz si臋 zbli偶a z Argentyn膮.

POLSKA!
maniek93
No i piknie kolejne 3-0, mecz zupelnie inny od tego w piatek tym razem caly mecz mielismy przewage i argentynczycy nawet nam nie podskoczyli smile.gif atmosfera jak zwykle na najwyzszym poziomie, teraz czas na wyjazdy do chin i bulgarii i ma byc stosowna jakas rotacja, podobno wink.gif oby tak dalej na sz艂o
deathman[]
Polacy wygrali walk臋 z s臋dziami... o ile wczorajsze s臋dziowanie nie mia艂o wi臋kszego wp艂ywu na wynik to dzi艣 liniowi mogli przes膮dzi膰 o wygranej Chi艅czyk贸w. Obiektywnie trzeba przyzna膰, 偶e mecz Nam nie wyszed艂 mn贸stwo strat, blok nie funkcjonowa艂 (poza ko艅c贸wkami set贸w), pierwszy raz od niepami臋tnych czas贸w zdarzy艂 Nam si臋 "przest贸j" o kt贸rym chyba ju偶 zapomnieli艣my... ewidentnie gra si臋 nie uk艂ada艂a guma niepewnie rozgrywa艂 (dzi艣 zdecydowanie lepszy 呕ygad艂o), 艢wider poci膮gn膮艂 zesp贸艂 a jedynie dzi艣 r贸wnie graj膮cy by艂 Grzyb na 艣rodku, dobrze 偶e ch艂opaki pokazali charakter i odnie艣li zwyci臋stwo bo takie mecze si臋 zdarzaj膮, takie spotkania pokazuj膮 ducha walki i chartuj膮 zesp贸艂. Dzi艣 zn贸w da艂o potwierdzenie stare przys艂owie siatkarskie: je艣li prowadz膮c 2:0 nie wygrywasz meczu 3:0, przegrywasz 3:2.

POLSKA !!

ju偶 nie mog臋 si臋 doczeka膰 fina艂贸w w Spodku... B臉D臉 TAM !! smile.gif
karas
10 punkt贸w z rz臋du w jednym secie! Massakra! Tego kolesia co podnosi艂 chor膮giewk臋 (z prawej strony ekranu) bez wzgl臋du czy by艂 aut czy nie, chcia艂em przez ekran wyci膮gn膮膰 i mu j膮 (t膮 choragiewk臋) w d*p臋 wsadzi膰!

Co nie zmienia faktu, 偶e nasi ch艂opcy ju偶 uk艂adali si臋 podczas meczu do snu w samolotach do Argentyny... poronione te latania przez 3/4 globu...
Katun
QUOTE(Death)

Ja by艂em w 2001 roku na fina艂ach na meczu z Brazyli膮 i 艣miem twierdzi膰, 偶e od tego meczu poziom kibicowania w polskich halach strasznie sie obni偶y艂, oby艣cie w tym roku wr贸cili do starych czas贸w!
deathman[]
co ? cz艂owieku... nie blu藕nij... ja by艂em "tylko" na meczu grupowym z USA (z 0:2 dla USA na 3:2 dla Polak贸w) w zesz艂ym roku w katowickim Spodku i mia艂o go rozsadzi膰. Z telewizorni zupe艂nie to inaczej wida膰, st膮d moje wr臋cz powiedzie膰 heroiczne czyny by zdobyc bilety na Fina艂y... od 0:45 (Zajerestrowanie - 584 w kolejce) do 5:00 nad ranem walczy艂em z systemem sprzeda偶y bilet贸w biggrin.gif

zupe艂nie si臋 z tob膮 nie zgadzam od wielu lat powtarzaj膮 wszyscy, 偶e Polacy s膮 coraz lepsi i Polski m艂yn mo偶e si臋 tylko r贸wna膰 z Brazylijskim (cho膰 wielu twierdzi, 偶e i tak to Brazylijczycy musz膮 si臋 od nas uczyc). W Polsce Spodek nie ma sobie r贸wnych, Ku艂aga i Magiera kr臋c膮 taki kocio艂, 偶e Meksyk normalnie biggrin.gif co rok wymy艣laj膮c nowe dzingle, wi臋c nawet chodz膮c ka偶dy mecz do Spodka nie mo偶na si臋 nudzi膰, a je艣li dojdzie do tego jaki艣 ma艂y "dramat" to Pie艣艅 o ma艂ym rycerzu chuczy w ca艂ych Katowicach.... przyjdz zobacz, oce艅 a nie s艂uchaj koleg贸w b膮d藕 tego co widzisz w telewizorni, bo nic tego tak nie oddaje jak impreza live smile.gif

pozdro

karas -> jak to policzy艂 jeden z siatkarzy, samego lotu 24 godziny blink.gif a z czekaniem na kolejne samoloty 37 godzin blink.gif przy za艂o偶eniu, 偶e si臋 wszystko uda... ten tekst ko艅cowy mnie rozwala, ale jak to m贸wi艂 "Ig艂a" FIVB funduje bilety ale to s膮 te najta艅sze... a marketingowo L艢 zarabia ogromn膮 kas臋 i jeszcze sk膮pi膮 na biletach masakra...
Dudi
QUOTE(Katun @ Jun 11 2007, 10:26 AM)
QUOTE(Death)

Ja by艂em w 2001 roku na fina艂ach na meczu z Brazyli膮 i 艣miem twierdzi膰, 偶e od tego meczu poziom kibicowania w polskich halach strasznie sie obni偶y艂, oby艣cie w tym roku wr贸cili do starych czas贸w!
[right][snapback]47078[/snapback][/right]

tez swego czasu bylem na Brazylii w spodku. 2:0 dostawali w dupe i wygrali 3:2. Ale najbardziej na jakim meczu mi sie podobalo to jak bylem pierwszy raz w spodku na Jugos艂awi co dostali baty 3:0(bylem wtedy na wszystkich meczach biggrin.gif) mimo ze wynik ch*jowy to atmosfera przednia. Obecnie nawet doping ze stadionu Lecha nie moze sie rownac do atmosfery w katowickim spodku. Ale narazie jest taka atmosfera na siatkowce bo boksa i koszykowka to kuleja strasznie. mam nadzieje ze sie to z biegiem lat poprawi.
Katun
Ja by艂em m.in. na meczu z Serbi膮 w 2000 roku w el. IO (tak, to ten mecz, gdzie prowadz膮c 23-17 w secie potrafili艣my go przegra膰...), by艂em na jakich艣 tam meczach w samych el. L艢 (te偶 z USA), by艂em na meczu tow. siatkarek Polski i W艂och par臋 lat temu. By艂em te.偶 na jakim艣 meczu z Rosjanami (chyba te偶 w L艢) i na Japo艅cach par臋 lat temu.

I dwa lata temu (chyba) wybra艂em si臋 na mecze z Serbi膮 (pierwszy chyba wygrali艣my 3-2, a drugi przegrali 0-3, ale nie jestem pewien) i wiesz co ?! Na pierwszym meczu Ku艂aga i Magiera "zapomnieli" pu艣ci膰 "Pie艣ni...", a na drugim jak j膮 pu艣cili, to po艂owa ludzi na hali nie wiedzia艂a, o co chodzi.

Powiem Ci, 偶e coraz wi臋cej jest na tych halach roznegli偶owanych kobiet, kt贸re sobie chodz膮 i ogl膮daj膮 "przystojniak贸w" na parkiecie, ale szkoda mi, pomimo ca艂ej sympatii dla tych "widok贸w" wydawa膰 na to pieni膮dze wink.gif

Po tym meczu (z Serbi膮- m贸j ostatni w Spodku) pojawi艂y si臋 komentarze, 偶e przyczyn膮 tego by艂... upa艂 w hali, bo nie tam klimy (przez to si臋 tak tymi kartonikami macha). Tyle tylko, 偶e par臋 lat temu tam te偶 nie by艂o klimy i jako艣 nikomu to nie przeszkadza艂o.

Nie zrozum mnie 藕le, nie jestem przeciwko obecno艣ci kobiet w Spodku, ale uwa偶am, 偶e powinny tam by膰 zorganizowane sektory, kt贸re s膮 nastawione wybitnie na doping, a nie na ogl膮danie ty艂k贸w od siatkarzy i lanserk臋 najnowsz膮 Noki膮...

Aha- chyba najlepszym widowiskiem, na jakim by艂em w Spodku by艂 mecz Polska- gwiazdy NHL w hokeja. Ojj Panie, 12 tysi臋cy ch艂opa jak ryk艂o, to prawie jak na Cichej cool.gif
deathman[]
Ja pomimo tych roznegli偶owanych kobiet (czasami jest na co popatrze膰 hehe cool.gif ), s艂ysza艂em przera藕liwe okrzyki ca艂ego Spodka, niestety nie wyplewimy tych wszystkich g艂upich foczek ale i facet贸w, po r贸wno si臋 to rozk艂ada, z na偶elowanymi g艂owami i 艣wiec膮cymi si臋 jak psu jaja mordkami... niestety szpanu, lansu czy lampienia zwa艂 jak zwa艂 nie wyt臋pimy ale my艣l臋 偶e dobr膮 postaw膮 kibica trzeba pokaza膰 tym pozerom po co si臋 przychodzi na tego typu widowiska. Woko艂o mnie: rodzice z dzie膰mi, staruszki, ma艂e bajtle i du偶e gizdy biggrin.gif hehe i wszyscy si臋 bawili i krzyczeli POLSKA !! by艂em na kilku spotkaniach siatkarskich i o tym o czym m贸wisz nie mam zielonego poj臋cia....

Co do Pie艣ni o ma艂ym rycerzu, ja zauwa偶y艂em 偶e od jakiego艣 czasu jest puszczana w momencie wi臋kszego kryzysu (czyt. przestoj贸w punktowych, kt贸rych nie widzieli艣my do wczoraj od jaki艣 2 lat), w momencie gdy K i M pu艣cili "PoMR" przy 0:2 Polacy od razu zacz臋li lepiej gra膰 i nie potrafi臋 si臋 wyzby膰 wra偶enia, 偶e tak w艂a艣nie jest.

Dla mnie najlepszy by艂 ten w艂a艣nie z USA, ze wzgl臋du na dramaturgi臋 i kocio艂 jaki zrobili kibice, by艂o naprawd臋 gor膮co zar贸wno dos艂ownie jak i kibicowsko smile.gif teraz oczywi艣cie licz臋 na jeszcze lepsz膮 atmosfer臋 i przede wszystkim mam nadziej臋, 偶e Polacy awansuj膮 do p贸艂fina艂贸w bo wtedy na pewno czy to w meczu o 3 miejsce czy o 1 miejsce zagraj膮 w dzie艅 fina艂贸w smile.gif

pozdro
karas
Jo 偶ech ino roz by艂ech rok temu i to ino na Japonii, ale co gard艂o zdar艂em to moje! 呕a艂uj臋, 偶e teraz nie mog艂em na Argenty艅czyk贸w pokrzycze膰, ale co si臋 odwlecze to... (Wojteczku to ile masz tych bilet贸w na fina艂...?)
deathman[]
kara艣 -> 10 je艣li ilo艣膰 chetnych nie przekroczy ilo艣ci kt贸r膮 posiadam to nie ma problem... problemem jest to, 偶e nie wszystkie 10 bilet贸w mam obok siebie... mam 1x4 i 3x2 ... ale wszystko w jednym sektorze

pozdro smile.gif
black sheep
No to pierwsz膮 po艂ow臋 wyjazdu do Argentyny mo偶emy zaliczy膰 do udanych smile.gif Mo偶e nie zagrali艣my na najwy偶szym poziomie, ale tak w艂a艣ciwie to si臋 ch艂opakom nie dziwi臋. Nie do艣膰, 偶e zm臋czeni to i przeciwnik ma艂o wymagaj膮cy. W pierwszych 2 setach Polska ca艂kowicie dominowa艂a szczeg贸lnie je艣li chodzi o blok. Dawno tylu udanych potr贸jnych i podw贸jnych blok贸w nie widzia艂am. No i oczywi艣cie kilka fenomenalnych obron. Szkoda tylko, ze nie uda艂o si臋 tego z czystym kontem sko艅czy膰, no ale chaos w tym 3 secie ju偶 zrobi艂 swoje. Chwilami si臋 zastanawia艂am czy to aby napewno Liga Swiatowa, mn贸stwo nerwowych zagra艅. No ale nie ma co narzeka膰, wa偶ne, 偶e w samej ko艅c贸wce spotkania Polacy ca艂kowicie odzyskali kontrol臋 nad gr膮 i w efekcie mo偶emy si臋 cieszy膰 z absolutnie zas艂u偶onego i b膮d藕 co b膮d藕 do艣膰 艂atwego zwyci臋stwa. Dzisiejszy mecz b臋dzie pewnie trudniejszy, nie mniej jednak stawiam kolejne 3-1 dla naszych smile.gif pzdr
karas
Nasze ch艂opaki zagrali na poziomie sinusoidalnym, jak LFC 2 sezony temu. 1 set walka do ko艅ca - t艂umaczy艂em to sobie - ok, aklimatyzacja, zm臋czenie itp. Drugi to a偶 si臋 zdziwi艂em, 偶e Argenty艅czykom uda艂o si臋 zdoby膰 tylko 12 punkt贸w.
3 set to powoli Polak贸w standard - zaci臋li si臋 i ni huhu!

Nie wiem, czy zauwa偶yli艣cie, ale 呕ygad艂o zdoby艂 4 punkty...asem serwisowym!!!
maniek93
Hehe jak ogladalem 2 set to nawet okiem nie mrugn膮艂em tak nasi ch艂opoki grali smile.gif w pierwszym secie jak widzialem gre 呕ygad艂y to chcialem leciec do Argentyny i go kopnac w jaja zeby wreszcie sie obudzil bo chyba tylko 20% wystaw byla dobraa gdy widzialem jak Wlaz艂y 3 razy musial kiwac to chcialem wyrzucic telewizornie... ale naszczecie wszystko dobrze sie skonczylo smile.gif dzisiaj tez o 23 ogladamy meczyk hehe! wink.gif
black sheep
Kurcze, jak tak dalej p贸jdzie to 30 w Spodku zagramy tylko po to, 偶eby zagra膰 ;> Nie 偶ebym sz艂a na ten mecz laugh.gif Bravo Panowie! 艁eb w 艂eb z mistrzami 艣wiata! Hihi jeszcze troche i 15 rewan偶 za fina艂, ale ju偶 nie zapeszam tongue.gif pozdr贸wka
maniek93
Kurde nerw贸wka jak zawsze by艂a, ci to potrafia zadba膰 o to zeby serce bi艂o szybciej. Oby tak dalej to sko艅czymy z bilansem 12-0.Troche sie zacz膮艂em martwi膰 po pierwszym secie gdy dostali艣my do dupie naszcz臋艣cie reszta meczu posz艂a lepiej i ostatecznie wygrali艣my 3-1. Jeszcze jutro a potem ju偶 tylko spodek pozosta艂 smile.gif Aha i powiem jeszcze tylko 偶e Pli艅ski mia艂 racje m贸wiac 偶e wygra zespo贸艂 kt贸ry lepiej wytrzyma w ko艅c贸wce
siona
Kurde swietnie sobie nasi graja pomimo nienajlepszej grze wygrywaja co idzie fajnie bo nie sztuka jest wygrac kidy idzie ale kiedy cos nie idzie mamy momety przestoju ale wierze w slowa Lozano ktory mowi ze na dobra gre przyjdzie czas. Mysle ze 12-0 nie bedzie jutro stawiam na Bulgarow wydaje mi sie ze jutro to jednak oni wygraja ten mecz dlatego ze bardziej beda chcieli tak jak to my dzisiaj chcielismy bardziej. Brazylia i my tylko nie pokonani w LS fajnie bylo by jak by te dwie ekipy zagraly w finale LS.

pozdrowka
deathman[]
Wczorajszy mecz przyspo偶y艂 nam wiele nerw贸w dobrze, 偶e Yordanov w kluczowych momentach si臋 myli艂 (to nie by艂 ten Yordanov co w p贸艂finale M艢) i ko艅c贸wki set贸w nr. 3 i 4 zawdzi臋czamy jemu, poraz kolejny zdarzy艂 si臋 przest贸j naszym ch艂opakom, o kt贸rym ja przyznam si臋 szczerze powoli zapomina艂em... ciekaw jestem dzisiejszego spotkania, jak ch艂opaki sobie poradz膮 z presj膮 bo to dzi艣 napewno bardziej Belarus b臋dzie chcia艂o, ni偶 my...

Znamy ju偶 grupy E i F, w kt贸rych zagraj膮 dru偶yny kt贸re zakwalifikuj膮 si臋 do fina艂u w Spodku. My zagramy w E z zwyci臋sc膮 grupy B i zespo艂em, kt贸ry otrzyma dzik膮 kart臋

grupa E
1. Organizator - Polska
2. Dzika karta - wielka niewiadoma, mam nadzieje, 偶e nie W艂osi...
3. Zwyci臋zca grupy B - Je艣li uda si臋 USA wygra膰 w ost. wekendzie L艢 cho膰 raz we W艂oszech to awansuj膮 (Jankesi u siebie pokanali W艂och贸w 3:1 i 3:0)

grupa
1. Zwyci臋zca grupy A - Brazylia
2. Zwyci臋zca grupy C - zar贸wno Serbia, Rosja i Kuba maj膮 jeszcze szanse (najciekawsza grupa)
3. Zwyci臋zca grupy D - Bu艂garia

No i w艂a艣nie dzika karta b臋dzie najwi臋kszym j臋zyczkiem uwagi, mam nadzieje, 偶e tej karty nie dostan膮 W艂osi, kt贸rzy s膮 lani przez wszystkich (8 - 3/5), a z tej grupy du偶e szanse maj膮 na dzik膮 kart臋 Francuzi. Co do pozosta艂ych grup rewelacj膮 rozgrywek wydaj膮 sie Finowie (je艣li mia艂a to by by膰 prawdziwa dzika karta to powinni Finowie j膮 otrzyma膰), ale napewno dzik膮 kart臋 dostanie kto艣 z grupy C, Rosja awansuje z pierwszego miejsca, a dzik膮 kart臋 dostanie kto艣 z dw贸jki Serbia, Kuba.

black_ghost
QUOTE(deathman[] @ Jun 24 2007, 02:35 PM)
ciekaw jestem dzisiejszego spotkania, jak ch艂opaki sobie poradz膮 z presj膮 bo to dzi艣 napewno bardziej Belarus b臋dzie chcia艂o, ni偶 my...
[right][snapback]47733[/snapback][/right]

Tak to jest jak kto艣 chce po艂膮czy膰 wiedz臋, a raczej niewiedz臋, z geografii z j臋zykiem angielskim laugh.gif W膮ski, czy jak to tam na Ciebie ostatnio wo艂aj膮, grali艣my z Bu艂gari膮, a nie z Bia艂orusi膮, a Bu艂garia z angielska to Bulgaria, a nie Belarus tongue.gif

Pisz臋 Ci to 偶eby艣 od teraz ju偶 wiedzia艂, bo za tydzie艅 znowu z nimi gramy wink.gif

A 偶eby nie by艂o offtopa - s艂abiutki ten mecz dzisiaj w naszym wykonaniu. W dalszym ci膮gu zdarzaj膮 nam si臋 du偶e przestoje. 30 punkt贸w zdobytych po b艂臋dach rywala to sporo, tak wi臋c Bu艂garzy sami sobie ten mecze przegrali. To nie 偶e my dzisiaj byli艣my lepsi od nich, to oni byli s艂absi od nas. Na uwag臋 zas艂uguje jednak postawa w bloku - 20 punkt贸w zdobytych tym elementem siatkarskiego rzemios艂a. Najlepszy moment by艂 jak Konstantinov bezradnie rozk艂ada艂 ju偶 r臋ce, kiedy nasi go raz za razem blokowali, pi臋kny widok smile.gif Je艣li on dalej tak ma gra膰, to niech lepiej do Jastrz臋bia nie przychodzi wink.gif

Wszystkim szcz臋艣liwcom, kt贸rzy za艂apali si臋 na bilety do Spodka z Bu艂gari膮 i tym kt贸rzy b臋d膮 mogli podziwia膰 fina艂y L艢 w Katowicach 偶ycz臋 mile sp臋dzonego czasu okraszonego zwyci臋stwem naszych Or艂贸w Lozano smile.gif
black sheep
QUOTE(black_ghost)
Najlepszy moment by艂 jak Konstantinov bezradnie rozk艂ada艂 ju偶 r臋ce, kiedy nasi go raz za razem blokowali, pi臋kny widok smile.gif Je艣li on dalej tak ma gra膰, to niech lepiej do Jastrz臋bia nie przychodzi wink.gif
[right][snapback]47737[/snapback][/right]

No tak, Konstantinovi dzisiaj brak艂o argument贸w, a mnie zawsze mi艂o patrze膰 na jego maksymalnie inteligentny wyraz twarzy po zablokowanym ataku. Ale tak na serio to faktycznie, mecz na do艣膰 niskim poziomie, pare razy Orze艂ki zmusi艂y mnie nawet do 艣miechu, ale tak to ju偶 jest jak si臋 nie potrafi przegrywa膰. Bu艂garzy wielkie halo robili przed tym dwumeczem u siebie i jako艣 na gwizdach publiczno艣ci si臋 sko艅czy艂o. Mam nadziej臋, ze w Spodku ch艂opaki poci膮gn膮 z seri臋 zwyci臋stw a偶 do fina艂u, chocia偶 po cichu jednak licz臋, 偶e b臋d膮 to du偶o trudniejsze i bardziej zaci臋te spotkania niz te, kt贸re ogl膮dali艣my dzisiaj i wczoraj. Bo co z tego, 偶e by艂a nerw贸wka skoro opiera艂a si臋 ona na b艂臋dach i niewykorzystanych sytuacjach? No nic, do zobaczenia w pi膮tek tongue.gif
deathman[]
No i mamy pierwsz膮 niespodziank臋 w turnieju fina艂owym. Tak jak zapowiada艂 Stojev, Bu艂garia jest bardzo siln膮 ekip膮 Jordanov, Kazijski i dzi艣 ten m艂odziutki Ananiev stanowili o sile zespo艂u, faktem jest, 偶e Canarinios nic nadzwyczajnego nie zagrali, ale dobra gra blokiem i skrzyd艂ami (przez co wy艂膮czenie 艣rodkowych) pozwoli艂a dzi艣 odnie艣膰 zwyci臋stwo. Przed Brazylijczykami dzie艅 przerwy, ale za to trudny mecz z Sborn膮 (czy偶by mieli zosta膰 wyautowani?!), Rosja b臋dzie mia艂a pod m臋czonych Bu艂gar贸w, ale niesieni tak wspania艂ym zwyci臋stwem mog膮 pokusi膰 si臋 o niespodziank臋 numer 2. S膮 w gazie i obietnice przed turniejem fina艂owym wcale nie by艂y sk艂adane bezpodstawnie. Cho膰 z drugiej strony w zesz艂ym roku Bu艂garia r贸wnie偶 na inauguracje dokopa艂a Canarinios 3:0, a wi臋c czas poka偶e...

No ju偶 za chwil臋, rozpocznie si臋 mecz Polak贸w, na kt贸ry czekam z niecierpliwo艣ci膮. Francuzi to 艣wietna ekipa i ten Granvorka (te jego serwy kiedy艣 jeszcze dziwnie ustawia艂 si臋 do nich bokiem) oraz Antiga, zapowiada si臋 ciekawe widowisko...

Dobrze, 偶e Nasz "ma艂y rycerz" postawi艂 na "medalowych" ch艂opak贸w, ograni w bojach coraz lepiej dzia艂aj膮ca maszyna (szkoda troch臋 Ig艂y, ale skoro Gacek jest "lepszy" to niech tak b臋dzie), a rotacja w eliminacjach do turnieju fina艂owego pokaza艂a jak siln膮 mamy kadr臋, z czego najbardziej sie ciesz臋, bo to rokuje na d艂ugie lata polskiej siatk贸wki w 艣wiatowym wydaniu...

POLSKA !! smile.gif
jareko17
No i pierwsze 艣liwki robaczywki mo偶na by powiedzie膰...bo ch艂opaki wczoraj troch臋 stracha nap臋dzili szczeg贸lnie gr膮 wink.gif okaza艂o si臋 jednak tak jak z Rosj膮偶e ca艂kiem niez艂膮 艂awk臋 mamy no i Gruszka, Szyma艅ski i B膮kiewicz poci膮gneli nas do pierwszego, ale bardzo wa偶nego zwyci臋stwa. My艣l臋 偶e zawodnicy troch臋 zdenerwowani byli bo wszyscy od nich oczekiwali 艂atwej przeprawy a Francuzi to na prawd臋 bardzo solidna dru偶yna. No ale najwa偶niejsze jest zwyci臋stwo i my艣l臋 偶e z USA styl gry naszej dru偶yny b臋dzie o wiele lepszy.

PS jakby kto艣 nie mia艂 dost臋pu do platformy cyfrowej polsatu a mia艂 tak owy do cyfry+ to ca艂y tutniej fina艂owy jest pokazywany na RTR Planeta na kanale 49 smile.gif
deathman[]
QUOTE(jareko17 @ Jul 12 2007, 09:01 AM)
No i pierwsze 艣liwki robaczywki mo偶na by powiedzie膰...bo ch艂opaki wczoraj troch臋 stracha nap臋dzili szczeg贸lnie gr膮 wink.gif okaza艂o si臋 jednak tak jak z Rosj膮偶e ca艂kiem niez艂膮 艂awk臋 mamy no i Gruszka, Szyma艅ski i B膮kiewicz poci膮gneli nas do pierwszego, ale bardzo wa偶nego zwyci臋stwa. My艣l臋 偶e zawodnicy troch臋 zdenerwowani byli bo wszyscy od nich oczekiwali 艂atwej przeprawy a Francuzi to na prawd臋 bardzo solidna dru偶yna. No ale najwa偶niejsze jest zwyci臋stwo i my艣l臋 偶e z USA styl gry naszej dru偶yny b臋dzie o wiele lepszy.
[right][snapback]48464[/snapback][/right]

No troszk臋 stracha mi ch艂opaki nap臋dzili (mam bilety na fina艂 i 3 miejsce tongue.gif), o warto艣ci Gruszki i Grzesia "Skutecznego" by艂em przekonany, ale to co robi艂 B膮kiewicz w ataku pod koniec to majstersztyk, tym bardziej 偶e to nie jest jego najlepsza strona... (a pomy艣le膰, 偶e mia艂 problem z "zimnymi paluchami"). Mecz strasznie nier贸wny i wida膰 by艂o ci膮偶膮c膮 presj臋 na ch艂opakach bo eliminacje grali zupe艂nie na luzie... wczorajszy mecz potwierdza tylko jedno, 偶e mamy 艣wietnego trenera i wreszcie mentalno艣膰 zwyci臋zc贸w u zawodnik贸w, dodatkowo na 艂awie siedzi druga "6", kt贸ra spokojnie mo偶e by膰 pierwsz膮...

Dzi艣 niezwykle dwa wa偶ne spotkania, cho膰 bez udzia艂u Polak贸w, Bu艂garia w zasadzie gra o by膰 albo nie by膰, bo te spektakularne zwyci臋stwo nad Canarinios nic im w zasadzie nie daje, a przed nimi zawsze silna Sborna, no chyba, 偶e nisko przegraj膮 na ma艂e punkty, ale je艣li p贸藕niej Canarinios pokonaj膮 Rosj臋, to mo偶e by膰 ciekawie... nie maj膮 co kalkulowa膰 musz膮 gra膰 na pe艂nych obrotach, a Rosjanie rozpoczynaj膮 turniej i nie wiadomo jak zagraj膮...

Francuzi, ju偶 maj膮 nieco gorzej, poniewa偶 wygrana nad USA nic im nie gwarantuje, a USA maj膮c ostatni膮 lig臋 艣wiatow膮 w pami臋ci i mecze z Polakami bilans jest 4:0 dla Polak贸w, wi臋c psychika jest po stronie Naszych ch艂opak贸w...

POLSKA !! smile.gif
jareko17
QUOTE(deathman[)
,Jul 12 2007, 02:32 PM]No troszk臋 stracha mi ch艂opaki nap臋dzili (mam bilety na fina艂 i 3 miejsce tongue.gif), o warto艣ci Gruszki i Grzesia "Skutecznego" by艂em przekonany, ale to co robi艂 B膮kiewicz w ataku pod koniec to majstersztyk, tym bardziej 偶e to nie jest jego najlepsza strona... (a pomy艣le膰, 偶e mia艂 problem z "zimnymi paluchami"). Mecz strasznie nier贸wny i wida膰 by艂o ci膮偶膮c膮 presj臋 na ch艂opakach bo eliminacje grali zupe艂nie na luzie... wczorajszy mecz potwierdza tylko jedno, 偶e mamy 艣wietnego trenera i wreszcie mentalno艣膰 zwyci臋zc贸w u zawodnik贸w, dodatkowo na 艂awie siedzi druga "6", kt贸ra spokojnie mo偶e by膰 pierwsz膮...
[right][snapback]48482[/snapback][/right]

Niby nasza gra nier贸wna bardzo by艂a, ale zajrza艂em do statystyk po obu meczach i jedno mnie zdziwi艂o. Liczba niewymuszonych b艂臋d贸w: Brazylia 41, Francja 41, Bu艂garia 37, Polska 31. Statystyka odzwierciedla膰 powinna wydarzenia boiskowe bo wszystkie ekipy gra艂y po 5 set贸w. Zdziwi艂o mnie to troch臋 bo przez te emocje podczas ogl膮dania spotkania mia艂em wra偶enie 偶e to Francuzi graj膮 solidniej i nie oddaj膮 nam za darmo wiele punkt贸w (z tego g艂ownie s艂yn膮)....ale jak wida膰 by艂o inaczej smile.gif
deathman[]
QUOTE(jareko17 @ Jul 12 2007, 02:06 PM)
Niby nasza gra nier贸wna bardzo by艂a, ale zajrza艂em do statystyk po obu meczach i jedno mnie zdziwi艂o. Liczba niewymuszonych b艂臋d贸w: Brazylia 41, Francja 41, Bu艂garia 37, Polska 31. Statystyka odzwierciedla膰 powinna wydarzenia boiskowe bo wszystkie ekipy gra艂y po 5 set贸w. Zdziwi艂o mnie to troch臋 bo przez te emocje podczas ogl膮dania spotkania mia艂em wra偶enie 偶e to Francuzi graj膮 solidniej i nie oddaj膮 nam za darmo wiele punkt贸w (z tego g艂ownie s艂yn膮)....ale jak wida膰 by艂o inaczej smile.gif
[right][snapback]48484[/snapback][/right]

Wczoraj jak Sw臋drowski te statystyki przytacza艂, a偶 mnie cofn臋艂o... zupe艂nie inaczej wygl膮da艂o to na boisku .... i pomy艣le膰 ze 1/3 tych straconych punkt贸w przez polak贸w zgubili艣my w jednym ustawieniu.... blink.gif ... si艂膮 naszej reprezentacji sta艂a si臋 kontra, w kt贸rej nie boimy sie ryzykowa膰 i odstawia膰 r臋ki, co skutkuje tym, 偶e nie oddajemy wi臋kszo艣ci kontr plasem na drug膮 stron臋 siatki, a walimy z ca艂ej pary, nawet obijaj膮c blok, a mistrzem w tym by艂 wczoraj Grze艣 "Skuteczny" smile.gif, poprawili艣my blok i przede wszystkim wi臋cej my艣limy na boisku. Pomijaj膮c fakt, jakim na pewno jest sukces w M艢, jeste艣my zupe艂nie inn膮 dru偶yn膮 i tak jak kto艣 to powiedzia艂 w studio... Po prostu gramy jak Polska i powoli to nas zaczynaj膮 por贸wnywa膰 do innych ekip, a nie ci膮gle to my grali艣my troch臋 jak Rosja, Brazylia... itp itd. Posiadamy sw贸j styl, swoj膮 jako艣膰 i to jest najwa偶niejsze...
karas
Faktycznie drugi raz w historii i to w tak kr贸tkim czasie tracimy w jednym ustawieniu 10 punkt贸w... Lekki szok.

QUOTE(ekspert z Katowic)
Bu艂garia w zasadzie gra o by膰 albo nie by膰, bo te spektakularne zwyci臋stwo nad Canarinios nic im w zasadzie nie daje, a przed nimi zawsze silna Sborna, no chyba, 偶e nisko przegraj膮 na ma艂e punkty, ale je艣li p贸藕niej Canarinios pokonaj膮 Rosj臋, to mo偶e by膰 ciekawie... nie maj膮 co kalkulowa膰 musz膮 gra膰 na pe艂nych obrotach, a Rosjanie rozpoczynaj膮 turniej i nie wiadomo jak zagraj膮...

No to m贸w mnie tu szefuniu jak to jest z tymi punktami - za艂贸偶my ka偶da dru偶yna ma po 1 zwyci臋stwie i 1 pora偶ce. Co decyduje o awansie i z kt贸rego miejsca? Bilans spotka艅 bezpo艣rednich czy ma艂e punkty?
deathman[]
no niestety "small points"... to co ten durny Acosta wymy艣li艂... ja to jestem ciekaw dzisiejszej gry Bu艂gar贸w bo to g艂贸wnie od nich zale偶y z kim ewentualnie zmierzymy si臋 w p贸艂finale...

zreszt膮 zdania co do ma艂ych punkt贸w s膮 podzielone, bo r贸wnie chore sytuacje mo偶na by艂o miesza膰 w stosunku set贸w (poprzednie liczenie), czyta艂em na temat jednego i drugiego systemu liczenia i mo偶na podobne akcje robi膰, bo by艂y domys艂y, 偶e najlepsze ekipy s膮 wstanie po艣wi臋ci膰 seta do 23 by p贸藕niej nast臋pnego wygra膰 do 15 niby strata 2 pkt. w poprzednim secie ale odrobione 10 w drugim co i tak daje +8... chore to liczenie ale podobnie by艂o ze stosunkiem set贸w gdzie艣 na jakiej艣 imprezie bodaj偶e Rosja specjalnie wygra艂a mecz 3:1 by spotka膰 si臋 ze s艂abszym rywalem...

kiedy艣 z ojczulkiem dyskutowa艂em na ten temat i w sumie do najlepszego rozwi膮zania jakiego doszli艣my to powinno by膰 za zwyci臋stwo 3:0 - 3 pkt. za 3:1 - 2 pkt. i za 3:2 - 1 pkt. wtedy ka偶dy by stara艂 si臋 nie oddawa膰 set贸w, a p贸藕niej dopiero ewentualnie sety, czy bilans bezpo艣rednich spotka艅. Oczywi艣cie nie uchroniliby艣my si臋 od kolejnych insynuacji, ale tak jest zawsze, 偶e ka偶dy system liczenia nie odpowiada nam wtedy kiedy to nasza dru偶yna przez niego odpada w innym wypadku jest w porz膮dku...

EDIT: Rosjanie przejechali po Bu艂garach, w ka偶dym secie na pocz膮tku buduj膮c przewag臋 i nie oddaj膮c jej do ko艅ca, Rosjanie profesorzy siatki je艣li si臋 nie ko艅czy pierwszych atak贸w to ci臋偶ko z nimi wygra膰. Mam nadzieje, 偶e Rosjanie nie odpuszcz膮 Brazylii (bo sami nie b臋d膮 chcieli z nimi ewentualnie gra膰 wy偶ej) i spr贸buj膮 j膮 wyatowa膰, jednak wystarczy jeden set Rosji by awansowa膰 do p贸艂fina艂u... czyli to o czym wspomina艂em wy偶ej)

Zobaczymy, czy ju偶 dzi艣 b臋dziemy w p贸艂finale... trzeba trzyma膰 kciuki za jankes贸w... smile.gif

No i jeste艣my w p贸艂finale dzi臋ki USA... jutro gramy o 14 zwyci臋stwo i "wyb贸r" kogo w p贸艂finale smile.gif amerykanie graj膮 do艣膰 si艂ow膮 siatk贸wk臋 taka troch臋 Rosja, ale du偶o s艂absza... jednak dzi艣 na tle przem臋czonych Francuz贸w wygl膮dali 艣wietnie... s膮 do pokonania
jareko17
Za chwil臋 kolejny mecz "Final Six" Ligi 艢wiatowej Rosja - Brazylia, a wieczoram Polska - USA. Wydaj臋 mi si臋, 偶e po przedwczorajszej wpadce Brazylijczycy pewnie wygraj膮 bo innego wyj艣cia nie maj膮. My natomiast o 20 b臋dziemy ju偶 wiedzie膰 z kim zagramy w razie zwyci臋stwa a z kim je偶eli poniesiemy pora偶k臋.
Dla mnie jest to oboj臋tne, bo je偶eli chcemy wygra膰 ca艂y turniej to niezale偶nie od tego czy zagramy z Brazyli膮 w p贸艂finale czy w finale to pokona膰 ich musimy....je艣li nawet oka偶emy si臋 za s艂abi to nie b臋dzie dla mnie r贸偶nicy czy turniej zako艅czymy na 2, 3 czy 4 miejscu...po prostu nie wygramy go wink.gif
Pomimo 艣redniego meczu przeciwko Francji licz臋 dzisiaj na zwyci臋stwo i brak kalkulacji naszego zespo艂u...wygrywa膰 trzeba wszystko smile.gif

EDIT: Kapitalny meczyk polak贸w. 艢wietnie Zagumny (13,5 rozegrania na pojedy艅czy blok na seta - czego艣 takiego jeszcze nie widzia艂em). Wspania艂a gra w obronie, 10 obron na seta ca艂ej dru偶yny. Brylowa艂 w tym elemencie Gacek, kt贸ry mia艂 15 obron w ca艂ym meczu. Czekamy na Brazylie smile.gif
deathman[]
Wszystko ju偶 jest jasne od wczoraj. Polska - Brazylia, Rosja - USA. Zagrali艣my zupe艂nie bez kalkulacji, zwyci臋偶aj膮c po raz 14 w tej edycji L艢. Na tym etapie rozgrywek nie ma s艂abszych dru偶yn i nie zale偶nie czy to by by艂a Sborna czy Canarinios, 偶eby wej艣膰 do fina艂u trzeba wygra膰. Po cichu liczy艂em na Rosjan w meczu z Brazyli膮, ale w艣ciekli Bu艂garzy (przy za艂o偶eniu, 偶e wygraliby艣my z USA) na 4:0 w eliminacjach i przegranej w p贸艂finale M艢 w Japonii, mog艂oby by膰 r贸偶nie. Dlatego te偶 gramy z Brazylijczykami ze wzgl臋du na tzw. ratio (stosunek pkt. zdobytych/ do pkt. przegranych). Dla ch艂opak贸w dobrze, 偶e mecz u艂o偶y艂 si臋 w 3 setach (ka偶da godzina jest wa偶na przy wypoczynku). Po raz kolejny pokazali艣my, 偶e bez wzgl臋du na wynik walczymy o ka偶d膮 pi艂k臋, w dru偶ynie jest duch walki. Wczoraj kula艂a troch臋 kontra. Musimy poprawi膰 troszk臋 przyj臋cie w pocz膮tkowych fazach meczu. Wygl膮da to tak jakby potrzebowaliby艣my z p贸艂 seta na wej艣cie w mecz. Z Brazylijczykami nie b臋dzie na to czasu. Wida膰, 偶e oni nie s膮 w najlepszej formie, cho膰 momentami grali Brazylijsk膮 samb臋 w meczu z Rosjanami. To bardziej Rosja przegra艂a przez swoj膮 niemoc jak Brazylia wygra艂a przez dobr膮 gr臋.

Dzi艣 kolejny dzie艅 z siatk贸wk膮 przed TV, a jutro wreszcie LIVE biggrin.gif

POLSKA !!
maniek93
Niestety najpierw przysz艂a sobotnia pora偶ka z zBrzylia a dzisiaj kl臋ska z USA..

Wracaj膮c z wyjazdu zatrzymuj膮c sie na orlenie na trasie A4 z Krakowa do Katowic widzia艂em kibic贸w jechaj膮cych na mecz z canarihnios pe艂ni werwy, 偶ycia i wiary w umiejetnosci naszych siatkarzy, jednak mimo wszystko Brazylia wci膮z gra siatk贸wkie nie z tej ziemi pokonuj膮c naszych 1-3. A dzisiaj to nasi pod艂amani porazka bez wielkeij walki przegrali ma艂y fina艂 te偶 1-3 szkoda...
Pawe3
Szkoda,tym bardziej 偶e przed wczoraj wygrali艣my z Jankesami a偶 3-0,niedosyt jest,ale jak zdob臋dziemy medal na mistrzostwach Europy,to 4 miejsce w L艢 p贸jdzie w niepami臋膰,najwa偶niejsze to wyci膮gn膮膰 wnioski z tych ostatnich 2 pora偶ek.
deathman[]
Oni po prostu nie wytrzymali fizycznie i to by艂o wida膰, jak s艂aniali si臋 po parkiecie. Sp臋dzi艂em w Spodku ponad 5 godzin i wyszed艂em mokry. Straszna duchota, ja siedz膮c "ch艂odzi艂em" si臋 piwem biggrin.gif a oni musieli jeszcze gra膰 i pewnie piwa nie mieli.

Widowisko 艣wietne, publika jak zwykle dopisa艂a, atmosfera wspania艂a, a jak "Guma" dosta艂 MVP Rozgrywaj膮cego, to Spodek oszala艂. 艢wietne widowisko, 艣wietne dru偶yny, 艣wietne mecze, 艣wietna atmosfera, 艣wietni kibice tylko zabrak艂o tej "wisienki na torcie", ale je艣li tak jak m贸wisz Polacy przywioz膮 kr膮偶ek z ME oboj臋tnie jakiego koloru, to L艢 p贸jdzie im w niepami臋膰.
skipim
Zmeczenie zdecydowanie bylo jednym z glownych przyczyn porazki z Brazylia i Usa, ale tak podsumowujac cala L艢 to Polacy grali naprawde przecietnie, jedynie mecze z Bulgarami staly na niezlym poziomie.Nasi nie byli w najlepszej formie i to wszystko.Nie ma co robic tragedii,ale dobrze tez nie jest.Jednak mysle,ze chlopaki sie pozbieraja,odpoczna i powalcza na pucharze swiata i w ME.

Na koniec chcialem jeszcze dodac,ze nagroda na najlepszego rozgrywajacego,ktora otrzymal Zagumny, jak dla mnie jest co najmniej smieszna! Owszem, przyjecie(szczegolnie Gacka) nie bylo rewelacyjne, ale popatrzcie co robi Ricardo,a wtedy staje sie jasne kto jest najlepszym rozgrywajkiem na swiecie.Zagumny wiele razy "rzucal" pilki zbyt blisko siatki,a o srodku szkoda wspominac..
deathman[]
ale to nie by艂o tylko i wy艂膮cznie za Final Six... w przekroju ca艂ej rundy eliminacyjnej i fina艂u Zagumny mia艂 najlepsze statystyki (du偶y procent ko艅czenia pierwszego ataku przez naszych ch艂opak贸w po wystawie "Gumy" - tak to si臋 jako艣 liczy).
jareko17
Dzisiaj rozpoczynaj膮 si臋 ME m臋偶czyzn w Moskwie i Sankt Petersburgu. Polacy s膮 w grupie z Belgi膮, Turcj膮 i Rosjanami. Pierwszy mecz gramy jednak dopiero jutro z Belgi膮. Dla zainteresowanych terminarz (czas miejscowy) naszej grupy.
Jutrzejszy mecz transmituje TVP 1 o godzinie 13. Studio o 12.50.

Mimo absencji Piotra Gruszki i Mariusza Wlaz艂ego medal jest realny i trzeba w Niego wierzy膰. Je偶eli Polacy awansuj膮 z grupy (prawdopodobnie razem z Rosjanami) to powinni w nast臋pnej fazie czeka膰 Bu艂garzy i W艂osi. No ale to czysta spekulacja, bo awans trzeba na boisku sobie wygra膰, a nie na kartce smile.gif
zabost
Dla mnie mog膮 wr贸ci膰 bez medalu, byle by ograli Rosjan smile.gif Z tego co s艂ysza艂em, to wypowiedzi tych ostatnich na nasz temat by艂y mocno lekcewa偶膮ce. Poza tym, zachowanie niekt贸rych Rosyjskich siatkarzy na boisku jest wysoce niestosowne. Przyda艂o by si臋 nauczy膰 ich nieco pokory. Rok temu nam si臋 uda艂o, czemu nie powt贸rzy膰 tego teraz? Cho膰 艂atwo nie b臋dzie... Jak zauwa偶y艂 jareko, gramy bez Mariusza Wlaz艂ego i Piotra Gruszki. Szczeg贸lnie 偶a艂uj臋 braku tego drugiego. Od zawsze by艂 moim f a n e m wink.gif Chyba dlatego, 偶e jako艣 kojarzy mi si臋 z Tomkiem Hajto biggrin.gif A co do Wlaz艂ego, to niech go wy艣l膮 do MilanLab, tam odkryli nawet, czemu Ronaldo jest taki spasiony, to pewnie i jemu by pomogli.
Pawe3
Oby chocia偶 zdobyli br膮zowy medal,wtedy w pe艂ni zrewan偶uj膮 si臋 za L艢.
Rosjanie s膮 pewni siebie,bo graj膮 u siebie,ale nie wiem czy to im wystarczy,na pewno mecz b臋dzie dramatyczny,ale nasi zawsze wygrywaj膮 takie mecze,wi臋c do boju Or艂y Lozano!!! A to,偶e nie ma Wlaz艂ego to jest nieporozumienie,skoro lekarze niczego powa偶nego nie wykryli to powinien by膰 w Moskwie,dobrze 偶eby chocia偶 wychodzi艂 z 艂awki,a tak musimy sobie radzi膰 bez niego,ale damy rade!!!
karas
Belgia to taki przeciwnik w siatke, jak Derby dla LFC... mniej wi臋cej. Licz臋 na szybkie 3-0.
A 偶e graj膮 jutro o ciulowej godzinie, to mo偶e kto艣 zarzuci膰 linka, gdzie b臋dzie punkcik po punkcie w necie lajf? Z g贸ry senx.
banan
QUOTE(karas @ Sep 6 2007, 09:18 PM)
Belgia to taki przeciwnik w siatke, jak Derby dla LFC... mniej wi臋cej. Licz臋 na szybkie 3-0.
A 偶e graj膮 jutro o ciulowej godzinie, to mo偶e kto艣 zarzuci膰 linka, gdzie b臋dzie punkcik po punkcie w necie lajf? Z g贸ry senx.
[right][snapback]51882[/snapback][/right]

karas na bwin.com bedziesz mial zaklady live i tam spokojnie mozesz sobie relacje ogladac, mi tam sie podoba to co robi ta strone...

pozdrawiam
deathman[]
Zaczynamy kolejne emocje zwi膮zane z siatk贸wk膮. Ja oczywi艣cie z tego si臋 bardzo ciesz臋, bo zn贸w b臋dziemy mogli emocjonowa膰 si臋 od pierwszej do ostatniej pi艂ki seta. Kto uzna mnie za sabota偶yst臋 hehe ale to jest w艂a艣nie przewaga siatk贸wki nad pi艂k膮 no偶n膮 punkt za punkt, ca艂y set emocje, a mecz potrafi by膰 nudny jak flaki z olejem przez 90 min. smile.gif ale do rzeczy. W zasadzie gramy bez filar贸w naszej reprezentacji. Tylko si臋 tak zastanawiam, albo nasi posiadaj膮 mentalno艣膰 zwyci臋zc贸w albo nie. O ile brak Gruszki jest dla nas os艂abieniem (duch dru偶yny, ko艅ska kondycja no i kapitan), to je艣li chodzi o Wlaz艂ego to "tylko" jeden z atakuj膮cych, ok 艂aduje pi艂臋 w boisko na niewyobra偶alnym zasi臋gu i ma mocn膮 zagrywk臋, ale to nie m艂odzi pokonali Sborn膮. O ile w M艢 1 faza to by艂 spacer mieli艣my samych "kelner贸w" to prawdziwa gra dopiero zacz臋艂a si臋 w meczu z Rosj膮, p贸藕niej ograli艣my "zm臋czon膮 ju偶 Serbi臋 i pokonali艣my Bu艂gar贸w. Powiedzmy M艢 "dawa艂y" mo偶liwo艣膰 rozkr臋cania si臋, tutaj wchodzimy i musimy wygra膰, a je艣li mia艂 jecha膰 i pogra膰 dwa mecze, to lepiej jak zosta艂 i nie blokowa艂 miejsca innemu zawodnikowi.

Tutaj jest wiec臋j ekip mocnych, brak "kelner贸w". W gronie faworyt贸w s膮 Rosjanie (gospodarz), W艂osi (graj膮 cenizn臋 ale to obr贸ncy trofeum i na rozegranie wraca Vermiglio - to dobry gracz 艣wietnie czytaj膮cy gr臋 rywala), Polacy, Francuzi, Bu艂garzy. Czarnym koniem zawod贸w mog膮 okaza膰 si臋 Finowie (艣wietna gra w L艢) i Niemcy graj膮cy si艂ow膮 siatk贸wk臋. Jak wi臋c wida膰 sporo ekip jest do zaj臋cia miejsca na pudle, a s膮 one tylko 3.

Po cichu licz臋 na jakiego艣 czarnego konia w naszej reprezentacji - Prygiel?. "Szcz臋艣cie" spotka艂o Prygla, kt贸rego zawsze ceni艂em jako zawodnika, dobra zagrywka i mocne ataki, stylem przypominaj膮cy troch臋 nieobecnego Piotra Gruszki. Jednak licz臋 na jak膮艣 "eksplozj臋 z 艂awki" bo chc膮c nie chc膮c Lozano b臋dzie musia艂 na nich postawi膰. Kurek mo偶e okaza膰 si臋 pozytywnym zaskoczeniem ME (specjalnie nie u偶ywam stwierdzenia "rewelacj膮" by nie zapesza膰), a to mo偶e si臋 okaza膰 艣wietn膮 metod膮 na zaskoczenie rywala, przecie偶 pami臋tamy jak pokonali艣my Sborn膮 "rezerwami".

Nie ma co cichaczem o tym m贸wi膰, kry膰 si臋 po k膮tach, jeste艣my aktualnymi vice Mistrzami 艢wiata i jedziemy po medal na Mistrzostwach Europy. Sk艂ad jest taki a nie inny a Wlaz艂ego mog艂a wyeliminowa膰 kontuzja taka jak膮 z艂apa艂 Piotrek i wtedy nie by艂o by narzekania. Lozano tchn膮艂 w nich ducha walki i mentalno艣膰 zwyci臋scy i ja mu ufam.

POLSKA !!! smile.gif

stepie szeroki, kt贸rego okiem...

PS. karas -> je艣li nie interesuje Ciebie "bukmacherka" to siatka.org te偶 przeprowadza relacj臋 live punkt po punkcie smile.gif
karas
Dzi臋ki panowie. Udca mi si臋 "obejrze膰" zatem dwa pierwsze sety.

Wojtas - je艣li b臋dzie to mo偶liwe - zapodaj mi prosz臋 do ilu wygraj膮 trzeciego, bo w trasioe b臋d臋. Z g贸ry dzi臋ki.

POLSKA!!!

P.S> W艂a艣nie sobie wyobrazi艂em eksplozj臋 Mo偶d偶onka z 艂awki...wink.gif
deathman[]
QUOTE(karas @ Sep 7 2007, 07:35 AM)
Dzi臋ki panowie. Udca mi si臋 "obejrze膰" zatem dwa pierwsze sety.

Wojtas - je艣li b臋dzie to mo偶liwe - zapodaj mi prosz臋 do ilu wygraj膮 trzeciego, bo w trasioe b臋d臋. Z g贸ry dzi臋ki.

POLSKA!!!

P.S> W艂a艣nie sobie wyobrazi艂em eksplozj臋 Mo偶d偶onka z 艂awki...wink.gif
[right][snapback]51893[/snapback][/right]

Zrobi艂em edita tongue.gif nie ma go w kadrze :/ a szkoda... chocia偶, z drugiej strony Pli艅ski, Kadziewicz nie do ruszenia w naszej kadrze no i najwidoczniej Grzyb jest "jeszcze na razie lepszy" od Mo偶d偶onka... bo u Grzyba to mnie te "baloniaste" zagrywki zdenerwywuj膮 wink.gif

Spoko nadam SMS z meczu smile.gif
kasia84
Wyniki wszystkich mecz贸w na 偶ywo oraz szczeg贸艂owe statystyki mo偶na 艣ledzi膰 na oficjalnej stronie Mistrzostw Europy: http://www.eurovolley2007.ru/index1.shtml
karas
Na siatka.org jest najszybszy czas od艣wie偶ania.
Ale p贸ki co - przegrywamy... 8-9...

No i w dupu, pierwszy set przegrany do 22. Nie ogl膮dam, ino 艣ledz臋 w necie, ale od stanu 10-10 bodaj偶e Belgowie nam odje偶d偶ali.... Belgowie?! By艂em przekonany, 偶e oni maj膮 takich siatkarzy, jak skoczk贸w narciarskich... d偶izas...

Kto艣 to ogl膮da? Co tam si臋 dzieje w tej Moskwie???
deathman[]
QUOTE(karas @ Sep 7 2007, 12:07 PM)
Na siatka.org jest najszybszy czas od艣wie偶ania.
Ale p贸ki co - przegrywamy... 8-9...

No i w dupu, pierwszy set przegrany do 22. Nie ogl膮dam, ino 艣ledz臋 w necie, ale od stanu 10-10 bodaj偶e Belgowie nam odje偶d偶ali.... Belgowie?! By艂em przekonany, 偶e oni maj膮 takich siatkarzy, jak skoczk贸w narciarskich... d偶izas...

Kto艣 to ogl膮da? Co tam si臋 dzieje w tej Moskwie???
[right][snapback]51898[/snapback][/right]

G贸wno graj膮.... 艣wietnie broni膮, ale nie ko艅cz膮 kontr, dwa b艂臋dy i Belgowie odjechali... na razie najlepszy B膮kiewicz smile.gif
paulinqa
belgowie przede wszystkim maja duzo szczescia, a i nasi im pomagaja, bo w wielu sytuacjach stoja jak slupy soli.
na szczescie wygralismy tego drugiego seta i nie wyobrazam sobie, ze dzis stracimy jeszcze jakiegos.
szkoda, ze plinski i kadziewicz dzis sa niewidoczni.
na plus tylko winiarski i bakiewicz.
karas
Maj膮 szcz臋艣cie? To sk膮d ten wynik w 3 secie?! 8-13...

Nie... jad臋 ju偶 ... Wojteczku nie nadawaj p贸艂wynik贸w ino po wszystkiemu ju偶... w dupu. Mi艂ego weekendu Wam 偶ycz臋.
To jest wersja lo-fi g丑wnej zawarto禼i. Aby zobaczy pe硁 wersj z wi阫sz zawarto禼i, obrazkami i formatowaniem prosz kliknij tutaj.