forum.liverpoolfc.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

4 Stron V  < 1 2 3 4 >  
Reply to this topicStart new topic
> Liverpool - Newcastle 3:0 (2:0), 35 kolejka PL, 03.05.2009
balonik88
post 04-05-2009 - 06:33
Post #31

stały bywalec

Grupa: Members
Użytkownik nr: 536

CYTAT(smyku @ 04-05-2009 - 07:49) *
CYTAT(balonik88 @ 03-05-2009 - 21:50) *
jak sie rooney dalej będzie gdzis po skrzydłach pałętał to niewiem jak skonczy. on ma potencjał by byc najlepszy na swiecie tylko wokół niego trzeba budowac druzyne. mi sie zawsze wydawało ze dla niego idealną pozycją jest własnie ta na której teraz gra gerrard. tylko jak w druzynie ma się tyle znakomitosci to ptem ci co bardziej uniwersalni cierpią.

nie żebym szukał specjalnej zaczepki, czy bronił Beniteza, ale czemu wystawianie Rooney'a na skrzydle przez SAF-a specjalnie nie było krytykowane ("bo to wielki trener i zna się na rzeczy, więc skoro stawia tam Wayne to robi to słusznie") a jak Benek stawia na skrzydle Kuyta, to źle?

Pytam grzecznie z prośbą wyjaśnienia. smile.gif Już pomijam typ zawodnika (choć tak Rooney jak i Kuyt ciężko pracują na boisku).

moze dlatego ze to forum kibiców liverpoolu i zgladaja tu w zdecydowanej wiekszosci kibice the reds ktorzy genealnie w dupie maja to co robi saf ze swoimi gwiazdami??

CYTAT(LFC_FUN @ 03-05-2009 - 22:32) *
No wybacz, Gerrard może i daje nam dużo jakości, ale w wielu meczach po prostu widać, że mu się nie chce biegać i tylko odda strzał na odpierdol jak piłkę dostanie.

to jest chyba efekt uboczny tego utemperowania u gerrarda. tylko trzeba sobie zadac pytanie czy wolimy gerrarda zapierdalajacego jak kiedys i strzelajacego 5 goli na sezon czy gerrarda ktoremu sie niechce i tak od niechcenie ladujacego 20 bramek na sezon. a z wiekiem raczej steven bedzie jeszcze mniej biegał i jeszcze mniej walczył wiec proponowałbym sie do tego przyzwyczaic.

--------------------
Go to the top of the page

+Quote Post
adax
post 04-05-2009 - 08:43
Post #32

czuje się jak u siebie

Użytkownik nr: 21,196

Porównanie Gerrarda do Bartona jest nie stosowne,bo Steven to wybitny grajek.Barton to zwykły łamacz kości.Na fora mułów nie wchodzę,uważam takie zachowanie za wysoce nie etyczne, w kurw..c kibiców mułów swoimi opiniami na ich stronie.A to jest strona kibiców Liverpoolu i dlatego nie rozumiem co kibice mułów tu robią,a jeśli są to więcej szacunku.Nie interesuję się Fergusonami bo kibicuję Liverpool F.C. to proste.I głęboko w dupie mi to leży co się tam dzieje w mułolandii.

+Quote Post
karas
post 04-05-2009 - 09:21
Post #33

TRAVEL & ADVENTURE SUPPORTERS

Grupa: Redakcja
Użytkownik nr: 15
GG: 405102

Zgadzam się z przedmówcą, choć akurat Aselto to chyba `rodzynek`, z którym można pokonwersować.

Lekko offtopowo się porobiło, więc ja tylko napiszę, że jak esemesowałem sobie z Lewikiem, Buśką, Yodą i Leszkiem podczas meczu wczoraj, to jak sobie przypomnę treść jednej z wiadomości - do dziś się kulam.

Po zejściu Alonso, i golu Leivy stwierdziłem, że... mamy na szczęście godnego zmiennika,...wink.gif

Mecz fajny, ale to Niukastl to okropnie cienkie było. Zero zagrożenia, padaka okrutna.
Za to nasi chłopcy fajnie wczoraj pogrywali, czasami przesadzali z nonszalancją, ale jak się prowadzi ma wielką przewagę, to można czasem `zaszaleć`. Stiwi wczoraj chciał koniecznie ukłuć, ale piłka za cholerę wpaść do sieci nie chciała. najładniejsza bramka - Kuyt. W ogóle Kuyt i Alonso MOTM.

Mam nadzieję, że Xabi na Młoty będzie redi. To samo Javier. W Londynie będzie zdecydowanie cięższy mecz. A w sobotę oprócz tego derby manchesteru. I w niedzielę - Londynu. Oj muszę koniecznie w tej Ustce lokal z C+ namierzyć...wink.gif

--------------------
Bill The Biggest
"The difference between Everton and the Queen Mary is that Everton carry more passengers!" Bill Shankly
HALF TIME ATHENS - FINAL 2007 - STILL BELIEVE

+Quote Post
damianlfc
post 04-05-2009 - 09:48
Post #34

trochę już tu napisał

Użytkownik nr: 4,467

Na szczescie Xabiemu nic wielkiego się nie stało, podobno tylko poobijany i powinien wrocic na mecz z West Hamem. Bartona powinni dyskwalifikować na rok i wysłać na przymusowe leczenie psychiatryczne. To już nie pierwszy raz kiedy wchodzi komuś bez sensu w nogi. Widząc znoszonego na noszach Alonso zamarłem i czekałem na wiadomość, czy wszystko z nim w porządku. Gorzej chyba bedzie z Mascherano, który skręcił kostkę.

+Quote Post
lewik
post 04-05-2009 - 09:56
Post #35

TRAVEL & ADVENTURE SUPPORTERS

Użytkownik nr: 43
GG: 3136044

swoje wykonaliśmy, ale mam wrazenie, ze z takim Newcastle to i nasze rezerwy by wygraly. Oby tylko kontuzje Alonso i Pitbulla okazaly sie niegrozne.

Shearer sie usmiechnal nawet jak mu Kop zaspiewalo "you should've stayed on the tele", ale mam nadzieje ze Newcastle spadnie.

--------------------
"At a football club, there's a holy trinity - the players, the manager and the supporters. Directors don't come into it. They are only there to sign the cheques". - Bill Shankly

+Quote Post
oO(v)414(v)Oo
post 04-05-2009 - 15:48
Post #36

wie co jest grane

Użytkownik nr: 20,079

Newcastle spada i to z hukiem .
Z jednej strony szkoda bo boje sie ze skonczy klub tak jak Leeds ...
a z drugiej niech pozostanie lepszy chociaz bardziej bedzie pasowac stwierdzenie " skuteczniejszy". Bo trudno tu zastanawiac sie kto powinien spac czy klub z taka historia jak newcastle czy kowale ze stoke.. Liczy sie tu i teraz a na chwile obecna newcastle spada z hukiem .
Co do meczu poczatek szarpany , bramka zydka ze spalonego , potem juz byla gra do jednej bramki .
Zobaczymy co bedzie w weekand.

--------------------
n.C

+Quote Post
aselto
post 04-05-2009 - 16:36
Post #37

stały bywalec

Użytkownik nr: 16,315

@smyku

wystawianie rooneya na skrzydle jest ogromnie krytykowane. W zasadzie prawie wszyscy sa zgodni, ze od kiedy rooney przestal grac wlasnie na pozycji gerrarda to zaczal sie zatrzymywac w rozwoju. Wiec milo prosze, poczytaj komentarze wink.gif

Inna kwestia jest taka ze tak samo wiekszosc jest zgodna ze to nasza najlepsza opcja na lewym skrzydle.

--------------------
CYTAT
Teraz kiedy REGULARNIE zajmujemy miejsce na pudle, zajmujemy 2 miejsce i jako pierwszy klub w historii z największą liczbą goli i najmniejszą liczbą porażek w lidze - nie wygrywamy mistrzostwa - to "to jest nic".

Keep Rafa At Pool

+Quote Post
Adasko
post 04-05-2009 - 16:41
Post #38

czuje się jak u siebie

Użytkownik nr: 19,149

CYTAT(aselto @ 04-05-2009 - 18:36) *
@smyku

wystawianie rooneya na skrzydle jest ogromnie krytykowane. W zasadzie prawie wszyscy sa zgodni, ze od kiedy rooney przestal grac wlasnie na pozycji gerrarda to zaczal sie zatrzymywac w rozwoju. Wiec milo prosze, poczytaj komentarze wink.gif

Inna kwestia jest taka ze tak samo wiekszosc jest zgodna ze to nasza najlepsza opcja na lewym skrzydle.

Sorry jak jestem niedoinformowany ale czy Giggs nie gra na lewym skrzydle?
A poza tym to zawsze miałem Rooneya jako typowego napadziora.

--------------------

+Quote Post
aselto
post 04-05-2009 - 16:56
Post #39

stały bywalec

nie gra na lewym skrzydle.

--------------------
CYTAT
Teraz kiedy REGULARNIE zajmujemy miejsce na pudle, zajmujemy 2 miejsce i jako pierwszy klub w historii z największą liczbą goli i najmniejszą liczbą porażek w lidze - nie wygrywamy mistrzostwa - to "to jest nic".

Keep Rafa At Pool

+Quote Post
smyku
post 04-05-2009 - 17:11
Post #40

Administrator vel Fiurer

Grupa: Admin
Użytkownik nr: 3
GG: 1829642

CYTAT(aselto @ 04-05-2009 - 18:36) *
@smyku

luz, nie mowie, że nie jest krytykowany. Ale wydaje mi się, że my wszyscy razem wzięci gówno wiemy o treningach, prowadzeniu drużyny itd, więc skoro SAF czy Benitez wystawiają napastników na skrzydłach, to nie popełniają katastrofalnych błędów i wiedzą co robią.

Nie wiem jak Rooney, ale Kuyt imo to się rozwinął grając na skrzydle. W ataku nigdy by w Anglii 30 czy 20 goli nie zdobył, zwłaszcza przy Torresie i stylu gry FT - SG, a na skrzydle jest pożyteczny i to bardzo.

--------------------

Just as whoever Shankly managed would become the greatest club in World, It's my assertion that whichever club matches Rafa's ambition will become the greatest club in the world.

+Quote Post
LFC_FUN
post 04-05-2009 - 17:21
Post #41

stały bywalec

Użytkownik nr: 969
GG: 8828912

CYTAT(balonik88 @ 04-05-2009 - 06:33) *
to jest chyba efekt uboczny tego utemperowania u gerrarda. tylko trzeba sobie zadac pytanie czy wolimy gerrarda zapierdalajacego jak kiedys i strzelajacego 5 goli na sezon czy gerrarda ktoremu sie niechce i tak od niechcenie ladujacego 20 bramek na sezon. a z wiekiem raczej steven bedzie jeszcze mniej biegał i jeszcze mniej walczył wiec proponowałbym sie do tego przyzwyczaic.

To, że nie ładował 20 bramek, nie oznacza, że był mniej pożyteczny.

Zapomniałem napisać- od przyszłego sezonu nie wyobrażam sobie braku Aggera w pierwszym składzie. Skrtel gra też dobrze, więc Carra ławka?

+Quote Post
Soprano
post 04-05-2009 - 17:21
Post #42

stały bywalec

Użytkownik nr: 63

Dobry mecz, oby z Alonso nic powaznego bo gosc jest ostatnio niesamowity i nie wyobrazam sobie jego odejscia.

Kop spiewajacy do Shearera: "You should stay on a telly" hahahahahahhaha, sam Alan sie usmial smile.gif
epic

--------------------
In HODGSON we trust!

+Quote Post
aselto
post 04-05-2009 - 17:23
Post #43

stały bywalec

Tzn ja doskonale rozumiem dlaczego rooney jest wystawiany na skrzydle. Bo to nasza najlepsza opcja i tyle. A w ataku mamy berbatova i teveza (lub jak gramy jednym z nich, to ronaldo na prawej). Ale nie zmienia to faktu, ze on najlepiej czuje sie za napastnikiem (moze nie az tak cofniety jak gerrard, bo to ciagle napastnik).

Ale nie rozumiem dlaczego kuyt jest wystawiany na skrzydle kosztrem zydka, ktory ma naprawde dobry sezon (szczegolnie druga czesc) a i kuyt widze cos trzela jak z przodu pobiega (choc nie sledze az tyle, wiec mozed i strzela grajac z boku).

Oczyscie najbardziej oczywistej oczywistosci nie bede mowil, ze rooney ma predyspozycje na gre na skrzydle (dynamika, technika, szybkosc i PODANIA!) a kuyt ma dobra kondycje smile.gif

--------------------
CYTAT

Keep Rafa At Pool

+Quote Post
Laska80szcz
post 05-05-2009 - 08:50
Post #44

świeżak
*

Użytkownik nr: 21,701

CYTAT(LFC_FUN @ 04-05-2009 - 19:21) *
CYTAT(balonik88 @ 04-05-2009 - 06:33) *

To, że nie ładował 20 bramek, nie oznacza, że był mniej pożyteczny.

Zapomniałem napisać- od przyszłego sezonu nie wyobrażam sobie braku Aggera w pierwszym składzie. Skrtel gra też dobrze, więc Carra ławka?

Odchodzi Sami Hyppia ,więc miejsce dla Aggera już na pewno jest,Cóż drugim do pary zobaczymy kto będzie ... smile.gif
Sądzę ,że będzie to zależało od dyspozycji,a poza tym Rafa widzi kto i w jakiej jest formie.No chyba,że zostanie zakupiony jeszcze ktoś???Poczekamy zobaczymy .

+Quote Post
Adasko
post 05-05-2009 - 17:47
Post #45

czuje się jak u siebie

Użytkownik nr: 19,149

A słyszeliście o tej kłótni Bartona z trenerem. Nie dość że jak zawsze wyleciał z boiska, to myślał że jest gwiazdą i taktyka(gówniana) jest układana pod niego. Nie dziwię się Alanowi że mu chciał wyjechać bo jak się widzi takich chamów to nóż się w kieszeni otwiera.

-Jestem najlepszy więc musiałeś mnie wystawić.
-Ty?Ty jesteś gówniany a nie najlepszy!
-A ty jesteś gównianym menedżerem z gównianą taktyką.

Aż się przypomina Rooney z kimś tam:

-Zawsze byłeś gównianym piłkarzem!
-Wolę być gównianym piłkarzem niż takim brzydalem jak ty!

--------------------

+Quote Post

4 Stron V  < 1 2 3 4 >
Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten temat (1 gości i 0 anonimowych użytkowników)
0 Użytkownicy:

Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 10-09-2010 - 13:44
Design by: Power Board Skins & eBusiness Talk