forum.liverpoolfc.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

4 Stron V  < 1 2 3 4 >  
Reply to this topicStart new topic
> CIEKAWOSTKI, z życia kołchozu
.::Słup::.
post 15-01-2010 - 23:54
Post #31

trochę już tu napisał

Grupa: Members
Użytkownik nr: 19,102
GG: 6519497

Strasznie subiektywni jesteście w sprawach religijnych. Jest to raczej normalne. Czepiam się i będę się czepiał ateistów, dlaczego sądzą, że posiadają wiedzę "najwyższą". Na każdym kroku chcą udowadniać, że oni wiedzą najlepiej. Rozumiem obrona własnych przekonań, ale broniąc własnych przekonań atakują innych. Nie należę do chrześcijan, ani do ateistów. Wierzę w Boga "Stwórcę", lecz nie biblijnego... no cóż trudno jest wierzyć w kogoś kto mordował. Sądzę, że Bóg, czy jak tam sobie nazwiecie stworzył mnie, Ciebie i jego, ale nie ma kompletnie wpływu na moje życie. Ja kształtuję swoją przyszłość. Przeznaczenie to największa bujda tego świata.
Piekło i niebo. Hmmm wolę określenie zło/dobro, czy mrok/światło. Światło panuje nad mrokiem. Prawdę pisząc to mrok nie istnieje, jest skutkiem braku światła. Tak samo jest z dobrem i złem.
Czyniąc dobro jesteś człowiekiem dobrym, ale tylko nie czyniąc zła nim nie jesteś. Prosty przykład: Idziesz chodnikiem, podchodzi do Ciebie bezdomny, prosi o jakieś pieniądze. Nie obchodzi Cię na co to przeznaczy, chodzi tylko o czyn. I teraz tak trzy możliwości:
Dobra- dajesz mu pieniądze- czynisz dobro
Zła- nie dajesz mu pieniędzy, nie czynisz zła, ale także nie czynisz dobra. Sytuacja przechyla się na zło.
Zła- nie dajesz pieniędzy, wrzeszczysz na bezdomnego, żeby się wziął do roboty itp. Czynisz ewidentne zło.

Jak widać czyniąc dobro jesteś dobrym człowiekiem. Nie czyniąc zła, ale i nie czyniąc dobra jesteś już człowiekiem złym.

Troszkę filozofii, ale chciałem wrócić do moich przekonań. Przyjmuję w 100% prawo karmy lub jak kto woli rezonansu. Dwa słowa- przyczyna, skutek. Nie ma tu mowy o karze, jest tylko odpowiedzialność za swoje czyny. Znowu przykład, jesteś zdenerwowany i krzyczysz na kogoś. Naturalną reakcją będzie odpowiedź krzykiem, potem krzyczy Ty itd. I teraz- dlaczego krzyczysz na Niego? Bo on krzyczy na Ciebie. Dlaczego On krzyczy na Ciebie? Bo Ty krzyczysz na niego. W tym przykładzie zahaczyłem trochę o aurę czyli energię wydzielana przez człowieka. Prostszy przykład. Idziesz znowu chodnikiem, uśmiechasz się do kogoś. Naturalna reakcja, uśmiech drugiej osoby. Ty mijając już tą osobę i przechodząc parę kroków dalej się uśmiechasz. Wróciło do Ciebie z większa siłą. Proste prawda? To proste przykłady i czysto teoretyczne. Karma działa na dłuższy okres czasu. Godzina, miesiąc, rok, życie. Właśnie, jeszcze jedna sprawa. Wierzę w reinkarnację. Bo jak sobie inaczej wytłumaczyć cudowną odmianę człowieka np. po wypadku samochodowym. Człowiek przeżywa śmierć kliniczną. Żyje dalej, ale odmieniony. Następuje podmiana dusz. Wiedza ta sama, życie to samo, ale uczucia inne i myślenie inne.

Trochę się rozpisałem, ale kocham filozofię. Chętnie poprowadzę rozmowę dłużej.
Go to the top of the page

+Quote Post
dzemek
post 14-02-2010 - 21:38
Post #32

stały bywalec

Grupa: Redakcja
Użytkownik nr: 301
GG: 6721460

Człowiek uczy się przez całe życie...wszedłem na stronę livescore.com i widzę, że w lidzie urugwajskiej gra Liverpool FC. Myślę sobie o co tu chodzi, przenieśliśmy się za ocean czy jak? A okazuje się, że gra tam Liverpool Montevideo.
TUTAJ trochę na temat tego urugwajskiego klubu.

+Quote Post
LyzwaLFC
post 16-02-2010 - 08:04
Post #33

wie co jest grane

Użytkownik nr: 18,837
GG: 4502380

Ja bym samej wiary się nie czepiał, a raczej kościoła
czyli po pierwsze: zwykły ksiądz musi podpisać jakiś tam papier o uległości względem biskupa, proboszcza i kogoś tam jeszcze, w wyniku czego jest zwykłym pieskiem na posyłki, musi być stale pod telefonem i np. zapierdzielać z Azerbejdżanu do Kanady po paczkę fajek(i nie jest to przekolorowane)
Mają 14 dni urlopu na 2 lata, a na święta do rodziny nie mogą jechać, bo muszą być na pierdnięcie biskupa czy tam proboszcza, który zadzwoni Ci o 3 rano i powie, że musisz mu dupe podetrzeć(tak wtedy MUSI to zrobić).

No i taki mały żarcik-> "A kto z was chce być księdzem? może Ty?
- nie Babciu, nie znam się na biznesie"

niby żarcik, ale w odniesieniu do mojego proboszcza jak najbardziej trafny wink.gif
gościu na kolędę chodzi sobie tylko do wybranych (czyt. bogatych)
w kościele wyczytuje, nazwiska ludzi, którzy nie zapłacili czegoś tam na kościół(nie pamiętam jak się to nazywało) i tydzień
w tydzień nazwiska podaje.
z kolei inny mi tu powie, że do kościoła trzeba chodzić, bo jak później będę chciał wziąć ślub to nie ma tak, że ja nic kościołowi nie daje, a potem czegoś chce, najpierw sam muszę coś dać.
No i jeszcze inny to się zaczął drzeć na cały kościół na gościa ,który się u Niego spowiadał "jak to do kościoła nie chodziłeś, jak tak można, bla bla bla, skandal"
No dziękuje za takie coś... są to wyjątki, ale sam system funkcjonowania i hierarchii kościoła jest chory.
"Państwo w państwie", niektórzy księża sami tak o kościele mówią.

O średniowieczu, krucjatach i innych pedofilach i Rydzykach nawet nie chce mi się wspominać...
bo podobno mieszkalibyśmy na księżycu, ale w to jakoś ciężko mi uwierzyć wink.gif
Rydzyk to może i jest jakiś tam ewenement, ale już z tymi kurde szatanem Harry Pioterem to przesadzili...

No i podatek na kościół(jest jest) oprócz dobrowolnych kilku procent jest też obowiązkowy(chyba, że dokona się aktu apostazji).
Nienawiść do żydów(a raczej zazdrość) też mnie śmieszy, jak kapłani boga, którego nauki mówią o miłości i wybaczaniu, mogą odwalać takie maniany?

ja tam szczerze mówiąc mam wbite w KK i mam zamiar zostać apostatą.

--------------------

+Quote Post
post 16-02-2010 - 11:43
Post #34

trochę już tu napisał

No wiesz kościół dalej siedzi w Starym Testamencie, gdzie są zagłady państw itp. Nie chcą się otworzyć na słowa Jezusa, który mówił zwykłą prawdę, a przy tym coś wielkiego.
Też mam jeden ciekawy przykład- kiedyś na mszy (jak jeszcze chodziłem do kościoła, to było z jakiś rok temu) ksiądz zaczął prawić kazanie. Zaczął od przypowieści, w której kobieta dała coś na ofiarę [chyba dwie monety, które nie były zbyt wiele warte, ale dała wszystko co posiadało. I tu się zaczyna zabawa, owy ksiądz zaczyna prawić, że ludzie dzisiaj dają mało na tace, że dają to co im niepotrzebne. Tu mówi się o ofierze na misje, a w "ogłoszeniach parafialnych" dziękuje budowniczym za dobrą robotę w plebanii. Powiedzmy sobie szczerze, wszyscy mają na tym zarabiać [chodzi tu o dobytek duchowy], a kościół zarabia najwięcej [tu chodzi o dobytek materialny]. Msza święta jak dla mnie jest czymś dziwnym, godzinę stania i słuchania z przerwami na klęczenie i mówieniu paru zdań. Przypomina troszkę rytuał prawda. Jako miejsce, jest czymś świetnym. Wystarczy przejść się do kościoła w tygodniu, kiedy nie odbywają się żadne msze. Cisza i spokój, żadnych szmerów. Naprawdę można się wyciszyć. To samo mam w domu, nigdy nie ćwiczę w dzień- choć między 17-18 jest najlepsza pora. Najwięcej hormonów człowiek wydziela i jest bardziej aktywny. Ja zawsze czekam do 22-23. Choć wtedy ćwiczenia mają mały efekt, ja się czuję o wiele lepiej. Cisza i spokój i bez pośpiechu wykonuję następne ćwiczenia.

Najlepszym sposobem na wyciszenie jest chyba medytacja. Jeszcze nigdy tego nie stosowałem na dłuższy czas, może czas zacząć.

+Quote Post
aselto
post 16-02-2010 - 17:36
Post #35

stały bywalec

Użytkownik nr: 16,315

PFFF

u mnie probosz wprost z ambony opie**olil ludzi ze na jakies malutkiej wsi gdzie psy dupami szczekaja ludzie daja po 15 zl a w takim miescie (miasto malutkie, swiebodzin w lubuskim) tylko 50gr czy zlotowke smile.gif

Nie potrzebowal przypowiesci...

--------------------
CYTAT
Teraz kiedy REGULARNIE zajmujemy miejsce na pudle, zajmujemy 2 miejsce i jako pierwszy klub w historii z największą liczbą goli i najmniejszą liczbą porażek w lidze - nie wygrywamy mistrzostwa - to "to jest nic".

Keep Rafa At Pool

+Quote Post
Mateusz_LFC
post 16-02-2010 - 18:05
Post #36

stały bywalec

Użytkownik nr: 9,079

CYTAT(LyzwaLFC @ 16-02-2010 - 09:04) *
.

Nienawiść do żydów(a raczej zazdrość) też mnie śmieszy

Możesz rozwinąć tę głęboką myśl ?

--------------------

+Quote Post
post 16-02-2010 - 18:08
Post #37

trochę już tu napisał

Np. Ojciec Tadeusz w swoim radyjku po prostu jedzie po żydach. Wiadomo tego pana nie można traktować na serio, tak samo jak jego armię, ale przepraszam reprezentujesz kościół, który ma prezentować miłość, a prezentuje nienawiść. Coś mi tutaj nie pasuje...

Przepraszam, że się wwaliłem piszą odpowiedź smile.gif

+Quote Post
aselto
post 16-02-2010 - 18:33
Post #38

stały bywalec

nie zebym tutaj bronil ojca tadeusza, ale w tym jego pojezdzie po zydach sa pewne rzeczy ktora sa faktami i powinny byc mowione na glos, tylko poprawnosc polityczna nam zabrania...

--------------------
CYTAT
Teraz kiedy REGULARNIE zajmujemy miejsce na pudle, zajmujemy 2 miejsce i jako pierwszy klub w historii z największą liczbą goli i najmniejszą liczbą porażek w lidze - nie wygrywamy mistrzostwa - to "to jest nic".

Keep Rafa At Pool

+Quote Post
yoda
post 16-02-2010 - 18:41
Post #39

TRAVEL & ADVENTURE SUPPORTERS

Użytkownik nr: 235

CYTAT(aselto @ 16-02-2010 - 18:36) *
PFFF

u mnie probosz wprost z ambony opie**olil ludzi ze na jakies malutkiej wsi gdzie psy dupami szczekaja ludzie daja po 15 zl a w takim miescie (miasto malutkie, swiebodzin w lubuskim) tylko 50gr czy zlotowke smile.gif

Nie potrzebowal przypowiesci...

aselto... to ty falubaz jesteś..??
kurde,... wiedziałem... dla mnie manchester=falubaz.. to samo scierwo.. smile.gifsmile.gif

--------------------

+Quote Post
aselto
post 16-02-2010 - 18:44
Post #40

stały bywalec

yoda taki ze mnie falubaz wink.gif w zg mam rodzine i jakos ten falubaz mi przyhjemnosc sprawia jak widze jak sie prezentuja, ale nigdy nie bylem na meczu ani wynikow nie sledze. Gdybym byl w polsce to pewnie bym jezdzil. Chcialem sie wybrac na derby bo to jakos bylo przed samym moim wyjazdem za granice, ale daj spokoj.. nad komplet to tam byl chyba rano smile.gif

baj de lej, jak ty sie zapatrujesz na stilon? Kosa czy raczej jako gorzowiak wszystko co gorzowskie to spoko? Bo jak to pierwsze, to wyj**alismy ich w 4 lidze i musieli byc tam rok dluzej biggrin.gif (to tak na poprawe stosunkow z toba wink.gif )... gdzie teraz oni a gdzie my to inna bajka.

--------------------
CYTAT

Keep Rafa At Pool

+Quote Post
yoda
post 16-02-2010 - 19:14
Post #41

TRAVEL & ADVENTURE SUPPORTERS

Użytkownik nr: 235

powiem ci tak.. jak żyję to nie rozumiem tej kosy STAL-STILON... i chyba do końca zycia nie ogarnę tego smile.gif
ale to nie tylko gorzowska przypadłość... tak samo jest w medalikowie RAKÓW-WŁÓKNIARZ i bydgoszczy ZAWISZA-POLONIA... tak to juz jakoś jest poukładane w tych miastach gdzie jest speedway na wysokim poziomie, ze piłkarze dostają tylko ochłapy i kibice mają o to żal wyładowując swoją frustrację na żużlo-fanach.smile.gif
.. a derby..polecam...to coś jak mecz liverpool- manchester. smile.gif
mimo wszystko nawet jak ze świebodzina jesteś to dla mnie też falubaz.. smile.gif

ale pewne historie sięgają absurdu...
na ostatnim meczu siatkówki w szczecinie pomiędzy miejscowym MORZEM a GTPS ( stilonem ) doszło do mordobicia i krojenia flag przez kibiców.... POGONI.. smile.gif

--------------------

+Quote Post
boczek
post 16-02-2010 - 21:56
Post #42

One of the Men in Black

Użytkownik nr: 18

CYTAT(yoda @ 16-02-2010 - 22:14) *
powiem ci tak.. jak żyję to nie rozumiem tej kosy STAL-STILON... i chyba do końca zycia nie ogarnę tego smile.gif
ale to nie tylko gorzowska przypadłość... tak samo jest w medalikowie RAKÓW-WŁÓKNIARZ i bydgoszczy ZAWISZA-POLONIA... tak to juz jakoś jest poukładane w tych miastach gdzie jest speedway na wysokim poziomie, ze piłkarze dostają tylko ochłapy i kibice mają o to żal wyładowując swoją frustrację na żużlo-fanach.smile.gif

Na Polonie 8 tys ludu chodziło za czasów Leszka, za czasów Jutrzenki, Sawarskiego komplety, na wielką Zawisze może po 2 tys teraz chodzi, ale to marnym piłkarzykom trzeba było postawić stadion za grubą kasiorą na 1 imprezę okolicznościową zwaną Mistrzostwa Lekkoatletyki Juniorów, a teraz cegiełki chodzą zeby wspierać stadion, a zapomniałem w koncu reprezentacja Polski mecz grała tam wow...

A u nas co 2 tyg kiedys po 12-15 tys chodziło regularnie, na Apatora to 20 tys, a teraz jak 6-8 tys to zajebista frekwencja. No ale 3 lata już odkładaja pieniadze na przebudowe trybuny i przesuniecie bliżej toru. Nie ma to jak gospodarność w tym miescie..

--------------------

+Quote Post
aselto
post 16-02-2010 - 22:06
Post #43

stały bywalec

Yoda tez nigdy tego nie ogarne, bo przecie mozna byc fanem zuzla i pilki jednoczesnie, a jak dwa teamy dzialaja fajnie w jednym miescie to plus dla miasta... chocby chyba njaslynniejsza kosa elana i apator...

co do polecania derbow to spokkojnie smile.gif juz ja wiem co dobre smile.gif a czy swiebodzin zaraz taki falubaz? napewno tak, ale pare osobo znam co mietkami nie sa a za lechem jezdza (popularnyy tu lech jak na takie miasto)... mimo ze w centrum wojewodztwa i to my powinnismy miec stolice (powaga biggrin.gif:D) to zawsze ten gorzow jakos nie z nami...

--------------------
CYTAT

Keep Rafa At Pool

+Quote Post
Katun
post 16-02-2010 - 22:08
Post #44

KULTURALNI KIBICE

Użytkownik nr: 244
GG: 3795396

Nie śledzę do końca tamtejszych klimatów, ale coś mi się kojarzy, że kibice TEGO Zawiszy coś tam protestowali odnośnie budowy stadionu, czyli władze miasta zrobiły to przeciwko wszystkim wink.gif

Jak boczek jesteś bardziej w temacie to skrobnij coś o tym.

--------------------
"Mówiła: myśl, szanuj matkę, spełniaj marzenia, kochaj życie jak wariat, wal w pysk jeśli trzeba, podpal świat dla tej jednej - spal w cholerę, słuchaj serca - dni na ziemi nie mamy za wiele".

+Quote Post
boczek
post 16-02-2010 - 22:26
Post #45

One of the Men in Black

Użytkownik nr: 18

Kto by chciał mieć bieżnię wokół boiska ?smile.gif to po pierwsze.

Później awantura o nazwę stadionu, nawet rozbiło się o rozprawy w sądzie jaka ma być nazwa, w koncu miasto dało kasę i chciało się rządzić, niby teraz to Kompleks Sportowy "Zawisza" w Bydgoszczy im. Zdzisława Krzyszkowiaka, ale co stadion miejski to stadion miejski.

--------------------

+Quote Post

4 Stron V  < 1 2 3 4 >
Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten temat (1 gości i 0 anonimowych użytkowników)
0 Użytkownicy:

Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 10-09-2010 - 13:43
Design by: Power Board Skins & eBusiness Talk